Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Δύο Βουλγάρες έκλεβαν πορτοφόλια στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Γιάννενα!

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Βουλγάρες, ηλικίας 33 και 43 χρόνων, οι οποίες λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει πορτοφόλια από ανυποψίαστους πολίτες, εντός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου,στην πλατεία Πάργης. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τέσσερα πορτοφόλια και το χρηματικό ποσό των 465 ευρώ. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟΥ

 Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, να συμμετέχω στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία. Φίλες και φίλοι Ανήκω στην πιο αδικημένη ίσως γενιά. Στη γενιά που έχει τη μικρότερη ευθύνη για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Στη γενιά που έκτισε το μέλλον της με πολύ προσπάθεια και επιθυμεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και ελπίδα στην Ελλάδα που αγαπά. Σε μια γενιά που αδικήθηκε από τις πολιτικές υποσχέσεις και αποφάσεις του παρελθόντος και τις δήθεν μεγάλες ιδέες που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας. Δηλώνω παρόν στη γενιά που έχει τη δύναμη και τη λεβεντιά να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και να δημιουργήσει ξανά την ελπίδα, με αφετηρία τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η πολιτική μου συνέπεια και η δημιουργική σχέση που απέκτησα με τους συμπολίτες μου, στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία και τις θέσεις που οι ίδιοι με εξέλεξαν, δεσμεύομαι ότι θα παραμείνει ίδια, με συνέπεια και συνεχή παρουσία στα προβλήματα της Θεσπρωτίας. Έχω την πίστη και τη θέληση μαζί με όλους εσάς, ότι θα δημιουργήσουμε ένα νέο ρεύμα ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης, για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας προς όφελος των παιδιών μας.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

SOS ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η Β΄ΦΑΣΗ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ Η ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

 Ούτε αυτό ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν οι Τοπικοί μας ταγοί, αιρετοί και διορισμένοι. Δηλαδή το μοναδικό (μικρό ή μεγάλο) έργο που εκτελείται στον τόπο μας. Τη Β΄ Φάση του Λιμανιού, που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Ταμεία. Εδώ και αρκετούς μήνες η ανάδοχος Εταιρεία, με το πρόσχημα ή την πραγματική αιτιολογία, της μη πληρωμής της από τα αρμόδια Ελληνικά Υπουργεία, υπολειτουργούσε ή και είχε, σύμφωνα με διαρροές, το προσωπικό της απλήρωτο. Αυτό, με δεδομένο το Μνημονιακό Ελληνικό καθεστώς, όφειλε να ευαισθητοποιήσει τους τοπικούς μας Άρχοντες και να τους ανησυχήσει για την πορεία του έργου, τουλάχιστον στον βαθμό, που θα τους οδηγούσε στην ανάγκη να ζητήσουν πληροφορίες από την Κυβέρνηση. Δυστυχώς, τώρα , φαίνεται πως είναι αργά. Γιατί σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Εταιρεία, με νομιμοφανείς αιτιολογίες εγκαταλείπει το έργο, αδιαφορώντας για τις ανειλημμένες της υποχρεώσεις, επειδή, πιθανότατα έχει εισπράξει όλα τα ποσά, που προκύπτουν από το εκτελεσμένο έργο, ίσως και επιπλέον. Η ΕΥΔΕΜ – ΕΔΕ, που είναι η Επιβλέπουσα Αρχή του έργου, ασφαλώς έχει χρέος να προβεί άμεσα σε λεπτομερή ενημέρωση. Μια τέτοια ενέργεια της αναδόχου Εταιρείας, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο για το έργο όσο και για το λιμάνι, αλλά και ολόκληρη την περιοχή: -Όπως π.χ. η μεγάλη καθυστέρηση επανέναρξης των εργασιών, αν δεν θα έχει απενταχθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. -Η εξ αιτίας αυτής της καθυστέρησης ή απένταξης, εγκατάλειψη του έργου της Γ΄ Φάσης του λιμανιού. -Η αναρχία που θα επικρατεί στον χώρο του λιμανιού, από τα ημιτελή έργα. -Η μη αποκατάσταση του περιβάλλοντος στον χώρο απόληψης αδρανών υλικών (Λατομείο Μύλων). -Η μη τακτοποίηση των υποχρεώσεων της Αναδόχου Εταιρείας, στα πλαίσια των ανταποδοτικών της έργων (ασφαλτόστρωση δρόμου προς Κρυόβρυση τον οποίο ήδη με ευθύνη της έχει στενέψει επικίνδυνα, με την ανοχή των αρμόδιων Αρχών, Δήμος – Π.Ε. κλπ. Δυστυχώς φαίνεται πως οι Τοπικές μας Αρχές αδυνατούν ακόμη και να προβούν σε διαμαρτυρίες και καταγγελίες, ίσως και λόγω του κομματισμού, που, φαίνεται, ξαναγεννιέται στον τόπο μας. Μάλλον αρκούνται να παρακολουθούν βουβά τις εξελίξεις, σαν να μην έχουν, όχι ευαισθησίες και αρμοδιότητες, αλλά ούτε απλό ενδιαφέρον. Ασφαλώς σ’ αυτές τις Αρχές συμπεριλαμβάνεται και η διορισμένη Διοίκηση του Λιμανιού που …περί άλλων τυρβάζει.

ΤΙΤΑΝΗ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σούπερ Τρίτη για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων

Έχει χαθεί η μπάλα με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό Ιωαννίνων καθώς λίγες μόλις ημέρες πριν αυτό ανακοινωθεί οι... υποψήφιοι οργώνουν βουνά και λαγκάδια για να πείσουν κόσμο να τους ψηφίσει. Η πλάκα είναι ότι το κάνουν χωρίς να ξέρουν αν στο τέλος θα είναι υποψήφιοι. Οι μόνοι σίγουροι είναι οι δύο βουλευτές και οι δύο γυναίκες. Για τους υπόλοιπους τρεις τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Τσιαλιαμάνης, Κολόκας, Σάκκας, Λεύκοβιτς και πολλοί άλλοι αναμένουν τη Σούπερ Τρίτη 17 Απριλίου για να δουν τι θα τους ξημερώσει. Λέτε να προκύψει στο τέλος κανένας Κώστας Χαραλαμπόπουλος και να... ψαχνόμαστε; Ο ίδιος πάντως το βεβαιώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

Αλλάζουν διοικητή στο Νοσοκομέιο Πρέβεζας λίγες ημέρες πριν τις εκλογές!!!

Την ώρα που ο Βαγγέλης Βενιζέλος προσπαθεί με "νύχια και με δόντια",να αναδιατάξει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ,ορισμένοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιούν τις ίδιες παλαιοκομματικές πρακτικές τους!Μόλις χθες το μεσημέρι,μεσούσης της προεκλογικής περιόδου,κάποιοι "πράσινοι φωστήρες",αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας!!!Το γνωρίζει αυτό άραγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,ο οποίος ετοιμάζεται να επισκεφθεί μάλιστα την Ήπειρο τις επόμενες ημέρες;

Ομιλία Βενιζέλου την Κυριακή του Θωμά στο κλειστό της Λιμνοπούλας

Η κεντρική πολιτική ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου στην Ήπειρο θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή (Κυριακή του Θωμά) στο κλειστό της Λιμνοπούλας. Από το ΠΑΣΟΚ κλείστηκε ήδη από τη διοίκηση του ΕΑΝΚΙ ο χώρος και απομένει η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού για να δοθεί ένα δυναμικό παρόν. Τα ψηφοδέλτια στην Ήπειρο είναι ισχυρά και αξιόμαχα, γεγονός που αναπτερώνει το ηθικό στο πράσινο στρατόπεδο. Θυμίζουμε ότι στις αρχές Μαρτίου του 2009 στον ίδιο χώρο είχε πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία του τότε αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου. Μιλάμε για μόλις πριν τρία χρόνια και αναφερόμαστε λες και πρόκειται για πραγματικά άλλες εποχές, με τίγκα κόσμο και πολλά συνθήματα.

Γιατί οι παρατρεχάμενοι του Α. Φούσα προωθούν συγκεκριμένη υποψηφιότητα στο νομό;

Οι άνθρωποι που αποτελούν το στενό πυρήνα συνεργατών του Αντώνη Φούσα θα πρέπει να διδαχθούν από το νόημα και το περιεχόμενο της επιστολής που ο ίδιος δημοσιοποίησε, σύμφωνα με την οποία παραμένει κομματικός στρατιώτης για το κόμμα του. Όμως οι παρατρεχάμενοί του, έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο... "παραγοντιλίκι" υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας στο νομό! Πράγμα απαράδεκτο για το ήθος και την προσφορά του Αντώνη. Τελικά τίποτα δεν έμαθαν τόσα δίπλα του. Μιλάμε τον εκθέτουν. Αντώνη τράβα και κανένα... "αυτάκι" γιατί παράγινε το... κακό!

Ο Βενιζέλος ρίχνει στη "μάχη" νέους και άφθαρτους!

Ρίχνει στην "μάχη" των εκλογών τους νέους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αφού πιστός στις εξαγγελίες του για ανανέωση στα ψηφοδέλτια πάνω από 60% προωθεί άφθαρτους υποψήφιους με γνώμονα το τρίπτυχο: νέοι καταξιωμένοι πολιτικά-κονωνικά-επαγγελματικά με όρεξη για δουλειά,γνώση και επιστημονική κατάρτιση.Μια τέτοια περίπτωση είναι και η 26χρονη υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, Αγνή Σμπόνια η οποία ήταν και προσωπική επιλογή του προέδρου και ασφαλώς εκφράζει όλα τα παραπάνω. Η Αγνή Σμπόνια γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1986 και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια ανάμεσα στην Αθήνα και στη Πρέβεζα από όπου κατάγεται. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα συμμετέχει εθελοντικά, σε Ειδικό Σχολείο στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Από πολύ νωρίς ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα εκπροσωπώντας τους φοιτητές στα ανώτατα όργανα της Σχολής καθώς και στη σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πάσχα στο χωριό

Πάσχα στο χωριό, χωρίς πολλές μετακινήσεις και περιττά έξοδα αναμένεται να κάνουν φέτος και οι Γιαννιώτες, όπως και οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Η τιμή της βενζίνης και τα αυξημένα ακτοπλοϊκά, η γενικότερη κακή ψυχολογία και οι αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες, δεν επιτρέπουν στους περισσότερους να σχεδιάζουν αποδράσεις για τις ημέρες του Πάσχα, είτε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, είτε στο εξωτερικό. Η επιλογή για τις τέσσερις ημέρες διακοπών, που θα έχουν οι περισσότεροι στην διάθεσή τους, γίνεται με πρώτο κριτήριο τα έξοδα και έτσι η επιστροφή στα χωριά αποτελεί μάλλον την «ασφαλέστερη» επιλογή. Εξάλλου, πάντοτε το Πάσχα για τους Έλληνες είναι μια οικογενειακή γιορτή και συνδυάζεται με επιστροφή των αποδήμων, στα πάτρια εδάφη. Βέβαια αυτή τη φορά δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ούτε αυτή την μετακίνηση δεν είναι σε θέση να κάνουν, ειδικά αν ζουν και εργάζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και εκείνοι που επιλέγουν να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες, αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρώτο κριτήριο αποτελεί το οικονομικό. Η πτώση της κίνησης στα τουριστικά γραφεία είναι εμφανής και όσοι απευθυνθούν σε αυτά, αναζητούν τα οικονομικότερα πακέτα, ανεξαρτήτως προορισμού. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων της Ηπείρου Σταύρο Μανώλη, στόχος των επιχειρήσεων είναι να προσφέρουν πακέτα με χαμηλό κόστος, αλλά χωρίς εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες. «Πολλοί έρχονται, ρωτούν, ενημερώνονται για τα πακέτα, αλλά τελικά δεν το αποφασίζουν», σημείωσε ο κ. Μανώλης. Πάντως από τα Γιάννινα, οι κυριότεροι προορισμοί για το φετινό Πάσχα είναι οι γείτονες χώρες, Τουρκία και Ιταλία. Την ίδια ώρα τα τουριστικά γραφεία προσπαθούν να προσελκύσουν επισκέπτες και από το εξωτερικό, αφού ο εγχώριος τουρισμός, κινείται πολύ χαμηλά. Σε εξέλιξη είναι η συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες από το Ισραήλ, ενώ ακολουθεί η έκθεση στην Κύπρο, που αποτελεί μια «πηγή» επισκεπτών για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα Γιάννενα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ