Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών

Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και τονίζει ότι ο έλεγχος των πράξεων των πολιτικών προσώπων πρέπει να γίνεται από τη Δικαιοσύνη χωρίς την οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής. «Το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει», υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτείνει: - Ανεύρεση όσων διαχειρίστηκαν παρανόμως και προς ίδιον όφελος δημόσιο χρήμα, χρηματική αποζημίωση του δημοσίου – επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις.
 - Έλεγχο και φορολόγηση μεγάλων περιουσιών που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα τα τελευταία 20 έτη: Αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργείων, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές Οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς αυτών α΄ βαθμού, από το έτος 1981 μέχρι σήμερα, και φορολόγηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτησή τους. - Έλεγχο και φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν διαχειριστές δημοσίου χρήματος και μέλη επιτροπών ανάθεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών τα τελευταία 20 έτη, εφόσον η προέλευσή τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. - Αποζημίωση του Δημοσίου από πολιτικά και λοιπά πρόσωπα που απέκτησαν παράνομα και με αθέμιτες πράξεις (μίζες, λαδώματα, προμήθειες κλπ) περιουσιακά στοιχεία τα τελευταία 20 έτη και δήμευση αυτών. - Ανεύρεση όσων έχουν φοροδιαφύγει και φορολόγησή τους για παρελθούσες χρήσεις ανεξαρτήτως αν αυτές θεωρούνται φορολογικά κλεισμένες.

Δήλωση Μιχάλη Παντούλα

Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων ο κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας έκανε την εξής δήλωση: «Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στους συμπατριώτες, που απλόχερα έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, είναι ο πρώτος λόγος της ενεργού συμμετοχής μου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ο δεύτερος λόγος αφορά σε συνειδητή συμπόρευσή μου με τις δυνάμεις που δε στοιχηματίζουν στην καταστροφή και τη χρεοκοπία της χώρας, που τις εκλογές δεν τις θεωρούν ως επιβεβαίωση αδιεξόδου, αλλά ως αφετηρία υπέρβασης της πολυεπίπεδης κρίσης στο μοντέλο οργάνωσης, στην οικονομία, στο κράτος, στην ίδια την κοινωνία. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα όχι γιατί το επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά γιατί το επιλέγουμε οι ίδιοι οι Έλληνες. Υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος. Όταν τα διλήμματα που τίθενται στο λαό είναι υπαρξιακά για την εθνική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την υπόσταση της πατρίδας, κανείς δε δικαιούται να υπεκφεύγει. Τώρα στα δύσκολα οφείλω να θέσω στη βάσανο της λαϊκής ψήφου και την προσωπική πολιτική διαδρομή. Άλλωστε, ο σεβασμός στην κρίση των πολιτών είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ανταπόδοσης της τιμής που μου επιφύλαξαν εκπροσωπώντας τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει θαρραλέα την πολιτική ευθύνη του σε σχέση με το χθες για τις εσφαλμένες εκτιμήσεις, τις καθυστερήσεις, τις δημαγωγικές υποσχέσεις, τις παλινδρομήσεις, τα λάθη. Οι πολίτες που αδικούνται και πιέζονται περιμένουν να διαπιστώσουν αν έχουμε το θάρρος να πούμε την αλήθεια, πρωτίστως για το πώς θα οδηγηθούμε με ασφάλεια στην οριστική υπέρβαση της κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει στον ελληνικό λαό τη συνυπογραφή ενός συμβολαίου αλήθειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Στην πιο σκληρή και πιο κρίσιμη μάχη της πατρίδας είμαστε όλοι μαζί. Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πετύχουμε.»

Στα Γιάννενα την επόμενη Κυριακή ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Πρόγραμμα περιοδειών και ανοιχτών συγκεντρώσεων ξεκινά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το Πάσχα.Ο κ.Βενιζέλος θα βρεθεί στα Γιάννενα την Κυριακή του Θωμά όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία, συνέντευξη Τύπου και συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς.

Στα Γιάννενα τη Δευτέρα του Πάσχα η Βάνα Μπάρμπα

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο΄.Σ. Ιωαννίνων σας καθιστά γνωστό ότι κατά την προσεχή Δευτέρα (Του Πάσχα), θα παραβρεθεί στη πόλη μας η καταγόμενη εξ Ιωαννίνων υποψήφια βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. κα Βάνα Μπάρμπα. Κατά την εδώ παρουσία της η κα Βάνα Μπάρμπα θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. μιλώντας για όλους και για όλα και, ιδίως, θα αναφερθεί σε θέματα κοινωνικού πολιτισμού, θα παρουσιάσει τις πολιτικές της προτάσεις για τη σταδιακή ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, χαμηλοεισοδηματίες κλπ.) στα πλαίσια της παρούσης δεινής οικονομικής συγκυρίας, για την προσχώρησή της στο ΛΑ.Ο.Σ. καθώς και για τους λόγους που την οδήγησαν να αποσυρθεί από τις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Εγκρίθηκαν και οι πέντε προτάσεις της Περιφέρειας στο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Και οι πέντε προτάσεις που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου στο πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ΤΟΠ-ΕΚΟ) εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δύο από τις προτάσεις αφορούν την Π.Ε. Ιωαννίνων και οι υπόλοιπες ανά μια, τις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου (Άρτα- Θεσπρωτία –Πρέβεζα). Ενδεικτικό της συστηματικής προετοιμασίας που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι το γεγονός ότι και οι πέντε προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου κατατάχθηκαν μέσα στις πρώτες είκοσι σε σύνολο 129 που είχαν υποβληθεί σε Πανελλήνιο επίπεδο. Συνολικά τα υποβληθέντα σχέδια στην Ήπειρο ήταν εννέα, από τα οποία εγκρίθηκαν τα επτά. Η Περιφέρεια Ηπείρου με καταληκτική ημερομηνία την 2α Μαΐου 2012 έχει ξεκινήσει τη συγκρότηση συμπράξεων για τα ΤΟΠΣΑ (προγράμματα κατάρτισης – επιμόρφωσης που αφορούν νέους επιστήμονες και γενικό πληθυσμό).

Συνάντηση Π. Βασιλάκη με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Μαζί από το 2002, όταν ξεκίνησε η συνεργασία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον υποψήφιο Βουλευτή στον Νομό Πρέβεζας, κ. Περικλή Βασιλάκη, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά στο περιθώριο της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου της παράταξης, όπου συζήτησαν γενικά για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές και ειδικότερα για την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας.

ΑΡΤΑ: Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ», στην Άρτα, την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00 μμ. Θέμα της Συνεδρίασης: «Το Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου – Δημιουργία και Προώθηση». Η εισήγηση του θέματος, όπως εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4/13/09.04.2012 απόφαση, είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (http://www.php.gov.gr), για Διαβούλευση και για γνώση του περιεχομένου της. Η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ανοικτή και μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί.

Ισχυρή υποψηφιότητα

Όσο περνούν οι μέρες ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, αυξάνει ολοένα και περισσότερο τις πολιτικές του μετοχές στο τοπικό πολιτικό χρηματιστήριο. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η υποψηφιότητά του κερδίζει έδαφος στους πολίτες του νομού, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να κάνει το "μπαμ" και να κερδίσει την πρώτη θέση

Ο Βαγγέλης Λύτρας εκ νέου πρόεδρος των Κυνηγών

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλης Λύτρας είναι ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων κατά τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. την περασμένη Κυριακή. Ο κ. Λύτρας έλαβε 1.111 ψήφους και εκλέγεται εκ νέου πρόεδρος του Συλλόγου. Κατά σειρά σταυρών στο νέο Δ.Σ. εκλέγονται και οι εξής υποψήφιοι: Χρήστος Δούβαλης, Κων/νος Μύταρης, Δημήτριος Τσιούρης, Κων/νος Δούβλης, Κων/νος Πατσιούρας, Γεώργιος Βλης και Σωτήρης Φαρμάκης. Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Απόστολος Αμπατσίδης και Περικλής Νούλης, καθώς συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.


 Δηλώσεις με αιχμές 
Την διαβεβαίωση πως θα ανταποκριθεί μαζί με τους νεοεκλεγμένους συναδέλφους του στις προσδοκίες των ντόπιων κυνηγών έδωσε σε χθεσινές δηλώσεις του ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Κυνηγ/κού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλης Λύτρας. Ο κ. Λύτρας άφησε ωστόσο και σαφείς αιχμές, κάνοντας λόγο για «παράκεντρα εξουσίας» που λυμαίνονται το χώρο των κυνηγών και μίλησε για ανάγκη κάθαρσης του τοπίου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο Βασίλης Χήτος υποψήφιος με τον Πάνο Καμμένο στο Νομό Ιωαννίνων

Με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» συμμετέχει στις εκλογές της 6ης Μαίου ο Βασίλης Χήτος.Ο γνωστ'ός αστυνομικός συντάκτης, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου, στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Ιωαννίνων.Στον συνάδερφο, ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Ο Αλέκος Καχριμάνης στην Επιτροπή εκλογικού αγώνα της Ν.Δ.

Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα,στην οποία μεταξύ άλλων,συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης Ηπέιρου Αλέκος Καχριμάνης.

Το πρόσωπο έκπληξη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία

Το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στην Θεσπρωτία ακούει στο όνομα Δήμητρα Κολιογιάννη. Η κα Κολιογιάννη είναι νέα Δικηγόρος και ζει στην Αθήνα. Γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα, πήγε Γυμνάσιο στη Νέα Σελεύκεια και στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Ηγουμενίτσας. Σπούδασε στην Νομική ΔΠΘ Κομοτηνής. Τέλος είναι και αναπληρώτρια Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Ηγουμενίτσας στο ΠΑΣΟΚ.

Τον έπεισε ο παλιός του φίλος

Με μια μεγάλη έκπληξη έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων.Τελικά,ο Βαγγέλης Αργύρης κατάφερε και έπεισε τον παλιό του φίλο Μάκη Χατζηεφραιμίδη,να πει το μεγάλο "ΝΑΙ".Η υποψηφιότητα Χατζηεφραιμίδη,θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος,μιας και θα εκφράσει, το πιο "παραδοσιακό"-φιλολαϊκό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ.Είναι βέβαιο,πως τουλάχιστον στην επαρχία της Κόνιτσας,ο Μάκης θα σαρώσει !

Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Στις 1-4-2012 διεξήχθησαν εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας και μετά τις αρχαιρεσίες της 4-4-2012 τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Νικόλαος Τσιρογιάννης (πρόεδρος), Χάιδω Γκοργκόλη (α’ αντιπρόεδρος), Δημήτριος Αποτόρης (β’ αντιπρόεδρος), Νικόλαος Παπαγιάννης (γενικός γραμματέας), Κωνσταντίνος Βλάχος (αναπληρωτής γενικός γραμματέας), Νικόλαος Βίτσιος (ταμίας), Δημήτριος Αποτόρης (οργανωτικός γραμματέας), Κωνσταντίνος Τσαρής (μέλος). Για την Ελεγκτική Επιτροπή: Κωνσταντίνος Χουλιάρας, Νικόλαος Σερβετάς, Νικόλαος Κάτοικος. Για το Συμβούλιο Μεταθέσεων: Μανιφάβας Κων/νος του Λάμπρου και της Δήμητρας (τακτικός μέλος), Νικολάου Κων/νος (αναπληρωματικό μέλος). Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία: Νικόλαος Παπαγιάννης, Νικόλαος Τσιρογιάννης, Βασίλειος Σακκάς, Κωνσταντίνος Τσαρής.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων

Από τον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι, λόγω των αργιών του Πάσχα, δεν θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων την Κυριακή της Ανάστασης και τη Δευτέρα 16 Απριλίου. Η αποκομιδή θα γίνει κανονικά μέχρι το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και θα δρομολόγια θα επανέλθουν στο τακτικό πρόγραμμα την Τρίτη μετά το Πάσχα. Παρακαλούνται οι συμπολίτες το εορταστικό διήμερο να μην εναποθέτουν απορρίμματα τους κάδους ή τα πεζοδρόμια ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εικόνες στην πόλη. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σύλληψη 30χρονου για εμπορία ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αηδονιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 30χρονος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, πραγματοποίησαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, έρευνα στην οικία του 30χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
- μία (1) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη (σε μορφή βράχου), βάρους (26,5) γραμμαρίων.
- μία (1) νάιλον συσκευασία με ημιακατέργαστη κάνναβη βάρους (1,5) γραμμαρίων.
- ένα πιστόλι μάρκας zastava, διαμετρήματος 8 mm, με γεμιστήρα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δήλωση της Αγνής Σμπόνια, μετά την ανακήρυξη της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ, στην Πρέβεζα

 Με μεγάλη συγκίνηση αλλά και αίσθημα ευθύνης η Αγνή Σμπόνια, το νεότερο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αποδέχθηκε τη πρόταση του Προέδρου του Κινήματος για να είναι υποψήφια Βουλευτής στο Νομό της Πρέβεζας, κάνοντας την παρακάτω δήλωση : «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα μου, την Πρέβεζα. Ανήκω στην γενιά που κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Στη γενιά που ζητούν να πληρώσει το κόστος των αποφάσεων που αφορούν το παρελθόν αλλά δυστυχώς καθορίζουν το μέλλον. Στη γενιά που κουράστηκε να ακούει, κουράστηκε να περιμένει, κουράστηκε να της μιλούν για μεγάλες ιδέες και αφηρημένα οράματα. Ωστόσο, ανήκω και στη γενιά, που θέλει και πιστεύει ότι έχει την δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα ξεκινώντας εδώ και τώρα! Την γενιά που επιθυμεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και ελπίδα στη χώρα μας. Οι νέοι άνθρωποι είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε, να έχουμε την ευκαιρία που θα μας δώσουν οι συμπολίτες μας, να συμμετέχουμε και να αναλάβουμε ευθύνες. Έχοντας αυτή την δημιουργική νιότη, την πίστη και την θέληση να κάνουμε όλοι μαζί την Ανατροπή!»

Η νεότερη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων

Η Πέρση Ντούλια ,βιβλιοθηκονόμος που προέρχεται από την Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, θα είναι η νεότερη υποψήφια του κόμματος στο νομό Ιωαννίνων. Η Πέρση συμμετείχε ενεργά στην πολιτική από νεαρή ηλικία. Το προφίλ της,ταιριάζει απόλυτα στο στιλ της ανανέωσης και της στροφής προς τη νεολαία που θέλει να σηματοδοτήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Δήλωση Δημήτρη Φίλη

Ο κος Δημήτρης Φίλης , υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Ιωαννίνων, αμέσως μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η χώρα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Γνωρίζω καλά ότι η μέση ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά. Έχουμε μπροστά μας δύο προτεραιότητες εξίσου σημαντικές. Να παραμείνει η Ελλάδα χώρα της Ευρωζώνης και ταυτόχρονα να ξεφύγει από τον εφιάλτη της ύφεσης και της υψηλής ανεργίας. Γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε μπροστά ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης , απασχόλησης , κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης , που θα δώσει νέες θέσεις εργασίας και να αποκαταστήσουμε τις απώλειες των ασθενέστερων στρωμάτων καθώς η χώρα θα μπαίνει στη νέα ανάπτυξη. Η νέα ανάπτυξη στο νομό μας θα βασιστεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δηλαδή στην παραγωγή πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης , στον τουρισμό , στις μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων , στην αξιοποίηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των Νοσοκομείων ως κέντρων έρευνας και καινοτομίας καθώς και στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων ( οδικοί άξονες , αεροδρόμιο κ.τ.λ.) Στην προσπάθεια αυτή του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του Βαγγέλη Βενιζέλου για την αυτοδύναμη Ελλάδα είμαι παρών με συναίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος απέναντι στον τόπο και στους συμπατριώτες μου. Η εκλογή της 6ης Μαΐου είναι κρίσιμη. Θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών μας. Θα δώσω τη μάχη μαζί με τους συμπατριώτες μου ώστε οι θυσίες όλων μας να αποκτήσουν προοπτική και να ζήσουμε σ’ ένα περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας, ασφάλειας και αξιοπρέπειας".

Και επίσημα ο Περικλής Βασιλάκης υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας

Χθες Τετάρτη 11/4, ο Περικλής Βασιλάκης παραβρέθηκε στην 15η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Ο κ. Βασιλάκης, και επίσημα πλέον υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας, πραγματοποίησε κύκλο επαφών με τα κορυφαία στελέχη της παράταξης. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκε και με την Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, την κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις κρίσιμες εθνικές εκλογές.

H Αριστερά της Ευθύνης

 Του Τάσου Βασιλείου* 
 … « Λιξηπρόθεσμοι βουλευτές και υπουργοί, οι οποίοι την παρελθούσα διετία νομοθέτησαν το ψαλίδισμα των μελλουσών γενεών, χωρίς να έχουν διαβάσει καν τους νόμους, καταθέτουν στη βουλή, την υστάτη στιγμή, τροπολογίες χιλιάδων σελίδων για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες της εκλογικής πελατείας. Νυσταγμένοι, βαριεστημένοι, ληγμένοι, νομοθετούν επί των ερειπίων, λίγο προτού βρεθούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Παραδόξως, δε, εκτιμούν ότι υπάρχει ακόμη εκλογική πελατεία. Οι ολίγιστοι και δείλαιοι, δια των επαίσχυντων τροπολογιών τους, δείχνουν ακριβώς ποιοι οδηγούν στην κατάρρευση τα αστικά κόμματα, ποιοι καταπατούν τους συνταγματικούς όρκους και τροφοδοτούν το αντικοινοβουλευτικό μένος του απεγνωσμένου πλήθους. Πολλοί από αυτούς τους βρυχώμενους πολιτικούς νάνους θα ξεμυτίσουν τις επόμενες μέρες και θα ζητήσουν ανανέωση εντολής, υποσχόμενοι το μόνο που γνωρίζουν: συνέχιση της αμοιβαίας πελατειακής εξαχρείωσης. Θα επισείουν τον κίνδυνο των άκρων και της ακυβερνησίας»…. Ποτέ άλλοτε δεν έχω διαβάσει άρθρο του Νίκου Ξυδάκη σε τόσο οργίλο ύφος. (‘’Καθημερινή’’ 7/4/2012). Ενός κορυφαίου δημοσιογράφου, αμερόληπτου, αντικειμενικού, χωρίς ίχνος δογματισμού στα γραπτά του και με εμφανέστατο το πνευματικό του υπόστρωμα. Γνήσιος λειτουργός της δημοσιογραφίας. Αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα υπηρετούν χρόνια τώρα τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα η Δημοκρατική Αριστερά θέλει να αλλάξει. Η Δημοκρατική Αριστερά προτάσσει ως βασικό πυλώνα της προγραμματικής της πρότασης την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και κατ’ επέκταση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Η αλλαγή αυτή είναι προϋπόθεση ώστε να θεμελιώσουμε τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση και να αποκτήσουμε ένα κράτος μοχλό ανάπτυξης , ικανό να υπηρετεί τον πολίτη, τις ανάγκες της χώρας και να υλοποιεί τις στρατηγικές επιλογές. Για την ανατροπή του υπάρχοντος σαθρού πολιτικού συστήματος αλλά και των κατεστημένων προτείνουμε μια σειρά από ριζοσπαστικές παρεμβάσεις που χτυπούν τον πυρήνα του προβλήματος. Συγκεκριμένα θα προωθήσουμε:
 Αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης με αυξημένο ρόλο του κοινοβουλίου  Μεγάλη περικοπή του κόστους του πολιτικού συστήματος, των βουλευτικών αποζημιώσεων και προνομίων.
 Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε τα πιθανά αδικήματα να τιμωρούνται και να μπει τέλος σε ένα αίσθημα ατιμωρησίας που υποσκάπτει την κοινωνική ευθύνη
 Καταπολέμηση της διαπλοκής και των παρεμβάσεων ιδιωτικών συμφερόντων και εξωθεσμικών παραγόντων. Διαφάνεια παντού.  Ξεκάθαρες σχέσεις ΜΜΕ και πολιτικής-αυτονομία της πολιτικής.  Συμμετοχή των πολιτών, καθιέρωση ρυθμίσεων για τον κοινωνικό έλεγχο, λογοδοσία.
 Αλλαγή του απαράδεκτου – ληστρικού – αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου, υιοθέτηση της απλής αναλογικής με στόχο την ανόθευτη βούληση του ελληνικού λαού και την αποτύπωση στο εκλογικό αποτέλεσμα. Στόχος: το νέο πολιτικό σύστημα να προτάσσει το γενικό συμφέρον κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και τις συντεχνιακές αντιλήψεις.Το γενικό συλλογικό συμφέρον πέρα και πάνω από όλα. Ζητήσαμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε στο κλείσιμό της η Βουλή των Ελλήνων να μη ζήσει ένα 10/ήμερο πρωτοφανούς φαυλότητας και περαιτέρω απαξίωσής της, με τις πάσης φύσεως τροπολογίες για ποικίλα συμφέροντα που προωθούνται από υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


*Ο Τάσος Βασιλείου είναι Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δεν έγινε η δημοπρασία για να δοθεί η καθαριότητα του Δήμου σε ιδιώτες

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Ιωαννίνων προχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 10.30 το πρωί. Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν ο προγραμματισμένος διαγωνισμός του Δήμου για ανάθεση τομέων της καθαριότητας σε ιδιώτες. Η δημοπρασία δεν διενεργήθηκε τελικά χθες. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ Χρήστος Μέντης, τονίζει ότι «οι κινητοποιήσεις αυτές θα συνεχιστούν διότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την ενίσχυση και όχι την υποβάθμιση των υπηρεσιών».

ΑΡΤΑ:Πρωτοβουλίες του Δήμου για τα αδέσποτα

Υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αρταίων και κτηνιάτρων της πόλης σύμβαση βάσει της οποίας ξεκινάει άμεσα η στείρωση μεγάλου αριθμού θηλυκών αδέσποτων σκύλων, η οποία είναι απαραίτητη ενόψει της περιόδου αναπαραγωγής τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας. Η διαδικασία της στείρωσης θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα με στόχο την δραστική μείωση της εξάπλωσης των πληθυσμών των αδέσποτων ζώων. Τα στειρωμένα ζώα θα έχουν χαρακτηριστική σήμανση, τσιπάκι και θα είναι αποπαρασιτωμένα και έτοιμα να δοθούν για υιοθεσία. Το μέτρο αυτό επιλέχθηκε ως η πιο ενδεδειγμένη λύση δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για την άμεση κατασκευή καταφυγίου. Η περισυλλογή των ζώων θα γίνει με τη βοήθεια εθελοντών και μελών του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας.

Απάντηση για την Κενάν Μεσαρέ δίνει ο Δήμος

Με αφορμή τη επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από εκπροσώπους της Επιτροπής κατοίκων για την Κενάν Μεσαρέ από τη Δημοτική Αρχή έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Ιωαννιτών απάντησε στον Συνήγορο του Πολίτη, μέσα στα νόμιμα όρια, με πλήρη φάκελο και με παράθεση όλων των στοιχείων για τις ενέργειες που αφορούν στην οδό Κενάν Μεσαρέ. Η Δημοτική Αρχή, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι καταβάλει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της μία συντονισμένη προσπάθεια για να διορθώσει λάθη του παρελθόντος χωρίς να κινδυνεύσουν οι Γιαννιώτες με έναν βαρύ καταλογισμό χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο


ΓΙΑΝΝΕΝΑ
1. Παντούλας Μιχάλης 2. Κασής Μιχάλης 3. Φίλης Δημήτριος 4. Χατζηεφραμίδης Πρόδρομος 5. Οικονόμου Θανάσης6.Κιτσάνου Μαργαρίτα 7. Ντούλια Πέρση

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
1. Γόγολος Ιωάννης 2. Κατσούρας Χρήστος 3. Κολιογιάννη Δήμητρα
ΑΡΤΑ
1. Γκόγκας Χρήστος 2. Τσιρώνης Δημήτρης 3. Ντερέκας Θανάσης 4. Χαμπίπης Δημήτρης 5. Πάκα Χριστίνα
 ΠΡΕΒΕΖΑ
1. Ιωάννου Βασίλης 2. Βασιλάκης Περικλής 3. Σμπόνια Αγνή 4. Κατσιπανέλης Δημήτρης

Φούσκωστο ...

Από το ιστολόγιο crimesonair
Μήπως ο βουλευτής των Ιωαννίνων κύριος Οικονόμου [φωτο] δεν άντεχε την κρητική και επικαλέστηκε τάχα "εκβιασμό" για να φέρει σε δύσκολη θέση τον 40χρονο διαχειριστή του ιστολογίου «epirusgate.blogspot.com»; Ειδικότερα, ο Βουλευτής κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι στον συγκεκριμένο ιστότοπο και για το χρονικό διάστημα από αρχές του 2009 έως και πριν από ένα μήνα περίπου, δημοσιεύονται αναρτήσεις με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του. Οι αποδείξεις όμως που είναι; Πόσα χρήματα σας ζήτησε κύριε βουλευτά, πότε και που; Και ΑΝ είναι έτσι, εσείς γιατί δεν μεθοδεύσατε την επ' αυτοφώρω σύλληψή του? Τι ποιο απλό!