Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων

O ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων παρουσιάζει τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για το νομό Ιωαννίνων, που αποφασίστηκαν ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση της προηγούμενης Δευτέρας. Οι υποψήφιοι και η Εκλογική Επιτροπή του νομού θα δώσουμε με αισιοδοξία τη μάχη για την καταψήφιση της πολιτικής των μνημονίων και της κοινωνικής χρεοκοπίας και την ανάδειξη του συμμαχικού σχήματος σε ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη ανατροπής και ελπίδας στις επερχόμενες εκλογές. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ του νομού Ιωαννίνων, εκφράζει το ενωτικό πνεύμα του εγχειρήματος με την συμμετοχή τριών υποψηφίων από τον Συνασπισμό της Αριστεράς, της Οικολογίας και των Κινημάτων, ενός από την ΑΚΟΑ και τριών ανένταχτων, και σηματοδοτεί την πολιτική του παρέμβαση και την κινηματική του δράση στην τοπική κοινωνία. Οι υποψήφιοι είναι:
 -Κατερίνα Αντωνίου, Επ. Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής, μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΠ (ανένταχτη)
-Πέτρος Γουδέβενος, έμπορος από το Μέτσοβο (ΣΥΝ)
- Γιάννης Καραγιάννης, οικονομολόγος, συγγραφέας, ελεύθερος επαγγελματίας (ΑΚΟΑ)
- Δήμητρα Καστάνη, φυσικοθεραπεύτρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Παν. Γεν. Νοσοκομείου (ΣΥΝ)
- Χρήστος Μαντάς, Λέκτορας Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής, μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΠ, δημ. Σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών (ΣΥΝ)
- Κώστας Μπασιούκας, Αν. Καθηγητής Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΕΠ (ανένταχτος)
- Άρης Σπέγγος, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, επαγγελματίας εκπαιδευτής καταδύσεων (ανένταχτος)
 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καλεί τον Ελληνικό λαό να εμπιστευτεί και να υπερψηφίσει τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τοπικά και πανελλαδικά, για την ανάδειξη μιας προοδευτικής αριστερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα ακυρώσει τις πολιτικές υποταγής στο κεφαλαίο και τις τράπεζες και θα υπηρετήσει τις ανάγκες της κοινωνίας, της δημοκρατίας, της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

ΑΡΤΑ:Νέα χωροταξική κατανομή των μαθητών

Από το νέο σχολικό έτος 2012-2013 θα ισχύσει η νέα χωροταξική κατανομή του μαθητικού δυναμικού των Σχολείων της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας. Όπως τονίζει ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Νίκος Ράπτης στόχος είναι η αποσυμφόρηση των σχολείων του κέντρου, η συγκράτηση των μαθητών στα περιφερειακά σχολεία και η παύση της «βιοτεχνίας» - όπως τη χαρακτήρισε – των εικονικών εγγράφων, μετεγγραφών και κυρίως της υπογραφής εικονικών μισθωτηρίων συμβολαίων. Ήδη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει στείλει στα σχολεία τις τρεις αποφάσεις που αναφέρονται στον αριθμό των μαθητών ανά Γυμνάσιο, στον αριθμό των μαθητών ανά Λύκειο και επίσης προσδιορίζονται επακριβώς οι νέες περιοχές ευθύνης του κάθε σχολείου, που σημαίνει ότι οι μαθητές που ανήκουν σε συγκεκριμένα σχολεία, θα φοιτούν στα σχολεία που είναι μέσα στη γεωγραφική περιοχή. «Μαθητής ο οποίος θα βρεθεί παρανόμως εγγεγραμμένος σε σχολείο που δεν πρέπει να πάει, δεν θα πάρει ούτε μαθητικό εισιτήριο, ούτε δωρεάν μετακίνηση. Και πολύ περισσότερο, εάν ξεπεράσουμε τα μαθητικά όρια, υπάρχει δυνατότητα εκ του νόμου να κάνουμε και αναγκαστικές μετεγγραφές προκειμένου οι μαθητές να παν εκεί που πρέπει να παν κα να πετύχουμε την ισοκατανομή» ανέφερε ο κ. Ράπτης. Ενώ τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά της Άρτας που υπάρχει ολοκληρωμένη χωροταξική κατανομή όχι μόνο για τα σχολεία της πόλης αλλά για όλο το νομό». Η Δ/θμια Εκπαίδευση όπως είπε ο κ. Ράπτης, συνειδητά κοινοποίησε τις αποφάσεις της για τη νέα χωροταξική κατανομή στα σχολεία μετά τις 31 Μαρτίου αφού εξέπνευσαν οι προθεσμίες και κλείνει το δικαίωμα της μετεγγραφής. Το θέμα της κατανομής των μαθητών στα σχολεία και ειδικότερα της πόλης είναι οξύτατο, ανέφερε ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Άρτας και σημείωσε: «Ήταν μια προσπάθεια κοπιαστική στην κυριολεξία. Έπρεπε να συγκεντρώσουμε πάρα πολλά στοιχεία και φυσικά να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιδράσεις υπήρχαν εκ μέρους γονέων. Κι εδώ οφείλω να πω ότι στάθηκε στο πλευρό μας το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο Δ/ντής της Α/θμιας ο κ. Γκόρος ο οποίος μας παρείχε όλα τα στοιχεία, και των μαθητών που είναι φέτος στην ΣΤ’ δημοτικού αλλά και αυτών που είναι φέτος στην Ε’ και έτσι μπορέσαμε να σχεδιάσουμε τη νέα χωροταξική σε βάθος τριετίας».

Δήλωση Γιάννη Μελανίδη

Στηριζόμενος στις αρχές μου και στον ανιδιοτελή τρόπο που τόσα χρόνια ασχολούμαι με την πολιτική, θα ήθελα να δηλώσω την άρση της στήριξη μου στην ΔΗ.ΜΑ.Ρ και το Φ.Κουβέλη ,που ωστόσο εκτιμώ ως πρόσωπο. Στήριξα από την αρχή τον Φ.Κουβέλη, πιστεύοντας στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού ρεύματος και που διαμέσου αυτού, θα μπορούσαμε να δώσουμε μια νέα ελπίδα και προοπτική στο μέλλον αυτής της χώρας .Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ΔΗ.ΜΑ.Ρ ,αντιλαμβάνομαι ότι το νέο πολιτικό ρεύμα, αρχίζει να μετατρέπεται σε έναν πολιτικό φορέα που στελεχώνεται από πρόσωπα που δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια όλα αυτά τα αδιέξοδα που βάλουν σήμερα την ελληνική κοινωνία και την χώρα.

Με τιμή 
Γιάννης Μελλανίδης

ΑΡΤΑ:Νέο σάρωθρο απέκτησε ο Δήμος

Στη διάθεση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων τέθηκε από σήμερα το σάρωθρο το οποίο αποτελεί ευγενική παραχώρηση της «ΕΡΓΟ-ΤΕΚ», επιχείρησης του κ. Κουτσοσπύρου. Το μηχάνημα διατέθηκε για ολιγοήμερη χρήση εν’ όψει των ημερών του Πάσχα προκειμένου να βοηθηθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου στο έργο του καθαρισμού του οδοστρώματος της περιφερειακής οδού. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Γκούβας ευχαρίστησε την εταιρεία για την ευγενική παραχώρηση του σαρώθρου, εξήρε την ευαισθησία της και ευχήθηκε η πράξη να βρει μιμητές και από άλλους τοπικούς επιχειρηματίες. Εν’ όψει των εορτών του Πάσχα ο κ. Γκούβας ζητάει τη συνδρομή όλων των δημοτών και τους παρακαλεί να εναποθέτουν τα σκουπίδια τις βραδινές ώρες, η εναπόθεση των σκουπιδιών να γίνεται σε κλειστές σακούλες και εντός των κάδων απορριμμάτων, να φροντίζουν μετά την απόθεση των σκουπιδιών οι κάδοι να παραμένουν κλειστοί και να μην γίνεται εναπόθεση στους κάδους ή και ανεξέλεγκτα σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, ογκωδών αντικειμένων, οικοδομικών υλικών, κλαδιών κλπ. χωρίς προσυνεννόηση και ραντεβού με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για απομάκρυνσή τους, ώστε ο Δήμος και η πόλη να παρουσιάσει εικόνα αντάξια της ιστορίας της.

Δήλωση Αντωνίου Φούσα, πρώην Υπουργού και πρώην Βουλευτού Ιωαννίνων της Ν.Δ.

«Κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, πήρα τη δύσκολη προσωπική πολιτική απόφαση, να μην είμαι υποψήφιος, διότι, όπως δήλωσα τότε, δεν συμφωνούσα με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης. Η κατάσταση, από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά, δυστυχώς, επιδεινώθηκε και έφερε τη χώρα και το λαό μας στη σημερινή τραγική κατάσταση. Επομένως, είναι για μένα, θέμα πολιτικής συνέπειας ν΄ αρνηθώ να είμαι υποψήφιος κατά τις προσεχείς εκλογές. Αυτό δε πολύ περισσότερο, διότι η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας δεν δείχνει να είναι πρόθυμη για άμεσες, βαθιές και ρηξικέλευθες συνταγματικές τομές, όπως έχω προτείνει εγγράφως, εδώ και πολλά χρόνια και που είναι απολύτως αναγκαίες. Η συνειδητή αυτή απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος και κατά τις προσεχείς εκλογές δεν σημαίνει αποχή από την πολιτική. Αντιθέτως, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πολιτικά και να κάνω, όπως έκανα πάντοτε εντός και εκτός Βουλής, τις κατά την κρίση μου χρήσιμες πολιτικές παρεμβάσεις, τόσο για τη χώρα μας γενικότερα, όσο και για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ήπειρο, με τους κατοίκους της οποίας και ιδίως του νομού Ιωαννίνων, με συνδέουν κοινοί αγώνες πολλών ετών και αμοιβαία αισθήματα αγάπης και εμπιστοσύνης. Εξάλλου, για την απόφασή μου αυτή, περί μη συμμετοχής μου κατά τις προσεχείς εκλογές, άκουσα, με προσοχή και σεβασμό, την άποψη πολλών πολιτικών μου φίλων στα Ιωάννινα και στην Αθήνα, οι οποίοι με προέτρεψαν επίμονα, να απέχω από τις εκλογές αυτές, κάτι το οποίο και κάνω, ύστερα από πολύ σκέψη και μεγάλο προβληματισμό. Είναι, όμως, αυτονόητο, ότι θα συνεχίσω, να στηρίζω τις αρχές και αξίες, για τις οποίες αγωνίστηκα στην πρώτη γραμμή επί 20 και πλέον χρόνια. Εύχομαι δε στον Αντώνη Σαμαρά, που όλα δείχνουν, ότι θα είναι ο νικητής των προσεχών εκλογών, να βρει τη δύναμη, για να δώσει όραμα και ελπίδα στον Ελληνικό λαό και ν΄ αλλάξει το απαξιωμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό και διοικητικό σύστημα στη χώρα μας και να τη βγάλει από το σημερινό τραγικό οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο».

65 χλμ από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και χωρίς ασθενοφόρα τις κρίσιμες περιόδους

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως από τις αρχές Απριλίου και κατόπιν εντολής του Διοικητή του Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα», τα ασθενοφόρα που καλύπτουν τις περιοχές που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Πραμάντων αναγκάζονται να τραβήξουν χειρόφρενο, ενώ τα πληρώματά τους, οδηγοί και συνοδοί, θα παραμένουν απλοί θεατές σε τυχόν περιστατικά που θα συμβούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, των αργιών ή των Σαββατοκύριακων. Ο λόγος είναι ότι πλέον οι αμοιβές των αργιών, των νυκτερινών και των υπερωριών περικόπτονται στο μισό, συνέπεια της οικονομικής στενότητας και της αδυναμίας καταβολής τους από το Ίδρυμα. Αυτό βέβαια οδηγεί τις ήδη μειωμένες (κατά το ένα τρίτο των προβλεπόμενων) βάρδιες σε περαιτέρω μείωση, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και στο μισό του μήνα! Άλλωστε το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας αποτελεί το μοναδικό κέντρο παροχής φροντίδας, σε ένα ορεινό Δήμο που τα περισσότερα χωριά απέχουν μία και μιάμιση ώρα από το πλησιέστερο Νοσοκομείο και στα οποία η τουριστική κίνηση το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθεί. Η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε από το Διευθυντή για τις προθέσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία εφαρμόζει τις εντολές της κεντρικής διοίκησης και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην επιδιωκόμενη μείωση της κάλυψης με ασθενοφόρο των περιοχών ευθύνης του Κ.Υ Πραμάντων, απαιτώντας την εξεύρεση λύσης ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι τουλάχιστον εγκληματικό εκ μέρους της Πολιτείας αλλά και του Υπουργείου Υγείας να αφεθεί η υγεία των συνδημοτών μας στη τύχη των περικοπών και της κεντρικά σχεδιαζόμενης πολιτικής, που δε λαμβάνει υπόψη της τα ιδιαίτερα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμος Ιωαννιτών αφαίρεσε τα βιβλιάρια υγείας από 300 ομογενείς!

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών εφαρμόζοντας πιστά όσα ορίζει η νομοθεσία και πριν ακόμη κινηθούν οι διαδικασίες από το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε σε ενδελεχείς ελέγχους σχετικά με την καταβολή επιδομάτων και τη χορήγηση βιβλιαρίων υγείας. Αποτέλεσμα των ενεργειών της ίδιας υπηρεσίας ήταν να τεθεί σε αναστολή η χορήγηση επιδομάτων σε δεκάδες περιπτώσεις και συνάμα να γίνει αφαίρεση βιβλιαρίων υγείας. Συγκεκριμένα: - Τον Δεκέμβριο του 2011 το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνταν στο Νομό Ιωαννίνων ανέρχονταν στο ποσό των 2.045.000 ευρώ. Ύστερα από τους ελέγχους που έγιναν και την αναστολή στην οποία τέθηκαν δικαιούχοι το σύνολο των επιδομάτων φτάνει στο ποσό του 1.805.000. Μειώθηκε δηλαδή κατά 240 χιλιάδες ευρώ.
- Οι δικαιούχοι των επιδομάτων που τέθηκαν σε αναστολή έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές οι οποίες θα αποφανθούν για τη συνέχισή τους ή την οριστική διακοπή.
- Ύστερα από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας αφαιρέθηκαν τα βιβλιάρια υγείας σε τριακόσιες περιπτώσεις, κυρίως ομογενών, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις. Αποδεικνύεται λοιπόν πως η Υπηρεσία σε κανένα σημείο δεν ολιγώρησε, αλλά αντιθέτως εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες του Νόμου προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους τα αποτελέσματα των οποίων είναι πλέον ορατά.

Έως πότε θα μένει «στα χαρτιά» η Γαστρεντερολογική Κλινική;

Η Β.Δ. Ελλάδα έχει ανάγκη την άμεση λειτουργία της…
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, γι’ αυτό εξάλλου φθάσαμε μέχρις εδώ: Πριν από 24 χρόνια ιδρύθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννινων Γαστρεντερολογική Κλινική –μάλιστα η σχετική πράξη είχε δημοσιευθεί και στο ΦΕΚ- αλλά μέχρι τώρα για διάφορους, ανεξήγητους λόγους, δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία της. Αντ’ αυτής σήμερα όλα τα περιστατικά –και είναι πάρα πολλά και επείγοντα!- τα δέχεται το Γαστρεντερολογικό Τμήμα που λειτουργεί στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπ. Νοσοκομείου. Το Τμήμα δέχεται ασθενείς με πολλές παθήσεις του γαστρεντερολογικού (από έναν πόνο στην κοιλιά έως και έναν όγκο στο πάγκρεας) από όλη την Β.Δ. Ελλάδα, τη Δυτ. Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου, ακόμη και από την Αλβανία. Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα όμως τώρα έφθασε στα όρια της αντοχής του και επιτακτική πλέον καθίσταται η ανάγκη να λειτουργήσει ως ξεχωριστή Κλινική, αυτή άλλωστε που έχει ιδρυθεί από το 1988! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ήπειρο που μαζί με τη Δυτ. Μακεδονία αποτελούν τώρα μια ενιαία Υγειονομική Περιφέρεια, δεν λειτουργεί καμία παρόμοια Κλινική. Βέβαια Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη έχουν όχι μία αλλά από δύο (!) Γαστρεντερολογικές Κλινικές. Κι αυτά την ώρα που το Τμήμα Γαστρεντερολογίας που λειτουργεί σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων –μαζί με αυτό του Ευαγγελισμού των Αθηνών- είναι το μοναδικό στην ελληνική περιφέρεια που έχει τη δυνατότητα και δίνει σε ειδικευόμενους γιατρούς ειδικότητα ευρωπαϊκού τύπου στην Γαστρεντερολογία. Όμως, αν δεν αναβαθμιστεί άμεσα η Κλινική, πιθανόν να χάσει αυτό το εξαιρετικά σημαντικό προνόμιο… Κι αν αυτό συμβεί, τότε για ποιο ισχυρό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θέλουν να μιλούν κάποιοι, χωρίς τη δημιουργία Γαστρεντερολογικής Κλινικής; Γι’ αυτό λοιπόν η τοπική κοινωνία και όλοι οι φορείς να πιέσουν την Πολιτεία για το αυτονόητο: να κάνει πράξη δηλαδή τη λειτουργία της Κλινικής, που η ίδια ίδρυσε και παραμένει στα χαρτιά, εδώ και 24 χρόνια!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ενημέρωση από το Δήμαρχο στο Δ.Σ. για θέματα της Καθαριότητας

Στο ζήτημα που προέκυψε στην αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω χιλιομετρικής υπέρβασης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου. Ενημερώνοντας το Σώμα στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο κ. Παπαλέξης ανέφερε τα εξής: «Ένα θέμα που απασχόλησε αυτές τις μέρες το Δήμο μας είναι το θέμα της κατανάλωσης των καυσίμων. Θέλω να ξέρετε ότι υπήρχε ένα ζήτημα αυτές τις μέρες γι’ αυτό είχαμε και μια υστέρηση (δυο-τρεις μέρες), στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Δεν είναι θέμα ότι δεν είχαμε χρήματα για να πληρώσουμε πετρέλαιο. Χρήματα είχαμε. Μπαίνει ένα ζήτημα απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι τα απορριμματοφόρα και τα οχήματα αυτού του είδους δεν μπορούν να κάνουν παραπάνω από 1.200 χιλιόμετρα το μήνα. Από τη στιγμή που θα κάνουν 1.200χλμ/μήνα πρέπει να σταματάνε και δεν δικαιούνται ούτε ένα λίτρο καύσιμα ακόμα. Είναι αποδεδειγμένο πλέον απ’ την εμπειρία μας εδώ ότι με 1.200 χλμ. το μήνα που μας επιτρέπει το Ελεγκτικό Συνέδριο τα σκουπίδια δεν μπορούν να μαζευτούν. Το θέμα αυτό μας ετέθη απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο για πρώτη φορά και μας καταλογίζει ότι κάναμε υπέρβαση των χιλιομέτρων για να μαζέψουμε τα σκουπίδια, έτσι δεν εγκρίνει την πληρωμή των δαπανών για το πετρέλαιο άνω των 1.200χλμ. Αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα. Ο προμηθευτής δεν μας προμηθεύει, δεν μας προμήθευε εν πάση περιπτώσει καύσιμα μέχρι να βρούμε μια λύση με την έννοια ότι δεν ήξερε πότε θα πληρωθεί. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό αυτό και αν δεν το λύσουμε θα έχουμε σε μόνιμη βάση (πρόβλημα). Ήδη έχω κάνει ερώτημα προς το Υπουργείο για να δούμε πώς μπορεί να λυθεί. Αυτός ο νόμος είναι από το 1982, όταν ήταν οι κοινότητες. Τα 1.200χλμ. το μήνα για ένα απορριμματοφόρο που κινείται στα όρια μιας κοινότητας μπορεί να είναι αρκετά, για ένα απορριμματοφόρο όμως που κινείται σήμερα στο διευρυμένο Δήμο Αρταίων ή στο Δήμο Αθηναίων ή δεν ξέρω πού αλλού είναι λογικό να μην φτάνουν. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να το δούμε άμεσα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο μείναμε κάποιες μέρες χωρίς πετρέλαιο. Εύχομαι να το λύσουμε την επόμενη φορά έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα. Να σημειώσω ότι παρότι η Περιφέρεια μας εγκρίνει την υπέρβαση των χιλιομέτρων των καυσίμων για να λύσουμε αυτές τις ανάγκες, δυστυχώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αναγνωρίζει αυτή την έγκριση που κάνει η Περιφέρεια με αποτέλεσμα να μην πληρώνει τα παραπάνω χιλιόμετρα. Δημιουργείται λοιπόν ένα πρόβλημα σοβαρό. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα τώρα πρέπει ή να έχουμε άλλα δύο-τρία απορριμματοφόρα ακόμα για να μοιράζονται τα χιλιόμετρα ή να κάνουμε ένα σταθμό μεταφόρτωσης, κάτι το οποίο είναι μακροχρόνιο, θέλει πάρα πολλά χρήματα και δεν μπορεί να λυθεί όχι από μας αλλά από κανένα Δήμο στο νομό της Άρτας και ευρύτερα. Θεωρώ ότι θα βρούμε έναν τρόπο να λυθεί κεντρικά το ζήτημα αυτό για να μην έχουμε πλέον προβλήματα». «Τον πολίτη, το Αρτινό δημότη δεν τον ενδιαφέρει αν υπάρχουν προβλήματα νομικά ή όχι» ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Παπαβασιλείου. «Εκτιμούμε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται αλλά δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε τις αιτιολογίες που κατά καιρούς προβάλλονται» είπε. Ο κ. Κώστας Παπαϊωάννου εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έθεσε ορισμένα ζητήματα καθαριότητας των πρώην Καποδιστριακών Δήμων ενώ για το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε «μπορεί να προβλέπει ο νόμος του ’82 αυτά που προβλέπει αλλά τέλος πάντων πολιτικό σώμα είμαστε και εμείς εδώ και μπορεί να αποφασίζουμε ». Στο θέμα της αποκομιδής τοποθετήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θεόδωρος Γκούβας ο οποίος είπε: «Κάνουμε 15 μήνες αποκομιδή και κάθε μήνα έχουμε και ένα διαφορετικό πρόβλημα. Ήταν γνωστό ότι η υπέρβαση των χιλιομέτρων θα μας δημιουργούσε πρόβλημα και φροντίσαμε και πήραμε έγκριση απ’ την Περιφέρεια. Μας έδωσε την έγκριση η Περιφέρεια αλλά το Ελεγκτικό συνέδριο δεν αναγνώρισε αυτή την έγκριση η οποία προέκυψε τώρα παραμονές των εκλογών και παραμονές του Πάσχα. Και μας ζήτησαν να πάρουμε μια άλλη έγκριση, ένα διαφορετικό χαρτί. Να το πάρουμε κι αυτό αλλά εκτιμώ ότι θα υπάρξει πάλι πρόβλημα με την έγκριση. Για την προηγούμενη έγκριση που είχαμε, με την ίδια έγκριση το ελεγκτικό συνέδριο ενέκρινε τα καύσιμα της Πρέβεζας παρόλο που τα δημοτικά όρια του Δήμου Πρεβέζης είναι τα μισά απ’ ότι είναι στην Άρτα. Εκεί έδωσε έγκριση. Το ενέκρινε. Η ίδια επίτροπος. Αυτό ήθελα μόνο να πω. Θα το λύσουμε όμως το θέμα».

Πορεία νίκης με ισχυρό ψηφοδέλτιο το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων!

Ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο με πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία,που είναι έτοιμα να δώσουν τη μάχη της ευθύνης με συνέπεια, όραμα και σχέδιο,θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων.Τις επόμενες ώρες,αναμένεται να ανκοινωθούν τα ονόματα και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Έγκριση πιστώσεων για την Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων

Η συνεχής πίεση που άσκησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η ένταση με την οποία έθεσε το ζήτημα της αποπεράτωσης της αίθουσας βαρέων αθλημάτων κατά τη συνάντηση που είχε πριν από έναν μήνα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο απέδωσαν τους πρώτους καρπούς. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο τον ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε και εγγράφηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ περίπου για την αποπεράτωση της Αίθουσας. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα παραμείνει αρωγός και θα συμβάλλει όπου μπορεί προκειμένου η Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στον αθλητικό κόσμο της περιοχής. Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά για αθλήματα όπου τα Γιάννινα έχουν παράδοση αλλά και πολύ σπουδαίες διακρίσεις.

Τρεις Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. σε διεθνή αγώνα της Ιταλίας

Θα τρέξουν σε Ρεγγάτα με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας
Πάσχα στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας θα κάνουν φέτος οι πρωταθλητές Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αποστόλης Λαμπρίδης, Χρήστος Κουτσιαύτης και Ελένη Διαμάντη. Οι τρεις Γιαννιώτες κωπηλάτες θα βρεθούν εκεί με την αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διπλή διεθνή Ρεγγάτα που, όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθεί στη λίμνη του Πιεντιλούκο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, 14 και 15 Απριλίου. Συνολικά η ελληνική αποστολή θα περιλαμβάνει 13 επίλεκτους αθλητές κι αθλήτριες. Η συγκεκριμένη Ρεγγάτα είναι ουσιαστικά η πρώτη διεθνής αγωνιστική υποχρέωση των ελληνικών «κουπιών» για το 2012. Οι φετινές διεθνείς τους υποχρεώσεις θα κορυφωθούν φυσικά με την Ολυμπιακή Ρεγγάτα του Λονδίνου τον ερχόμενο Αύγουστο, αλλά και με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο στο Βαρέχε της Ιταλίας. Στη Ρεγγάτα της Ιταλίας δε θα λάβουν μέρος κωπηλάτες οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στην αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων –μεταξύ των οποίων και οι Γιαννιώτες πρωταθλητές Γ. Τσίλης και Γ. Τζιάλλας. Στο Πιεντιλούκο θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες ομάδες από 26 χώρες, ενώ ανά ημέρα θα αγωνίζονται περισσότερα από 190 πληρώματα.

Στο 30% η πληρότητα - Μειωμένη αναμένεται η επισκεψιμότητα στην περιοχή

«Βουτιά» των κρατήσεων για τις ημέρες του Πάσχα διαπιστώνουν οι φορείς του τουρισμού και στα Γιάννινα, αφού εκτός από τους νησιωτικούς προορισμούς και η Ηπειρωτική Ελλάδα, πλήττεται από την γενικότερη οικονομική δυσπραγία. Αν και θα περίμενε κανείς ότι η Ήπειρος, θα μπορούσε να «απορροφήσει» επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρας που λόγω των αυξημένων ακτοπλοϊκών και την απεργία των ναυτεργατών, παρουσιάζουν επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία, η εικόνα και στο νομό Ιωαννίνων είναι απογοητευτική. Οι κρατήσεις για το τετραήμερο του Πάσχα βρίσκονται μόλις στο 30%, γεγονός μάλλον αναμενόμενο, καθώς οι ημέρες αυτές απευθύνονται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, που εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης έχει μειωθεί δραματικά. Έτσι λίγοι είναι εκείνοι που θα πραγματοποιήσουν αποδράσεις μακριά από τον τόπο καταγωγής του ή σε περιοχές που δεν έχουν εξασφαλισμένη δωρεάν διαμονή, με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία να αναζητούν επισκέπτες προκειμένου τουλάχιστον να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Είναι χαρακτηριστικό πως στον πρώτο για αυτή την περίοδο τουριστικό προορισμό, την Κέρκυρα, σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων, 5.000 δωμάτια παραμένουν αδιάθετα, μια πτώση πάνω από 30% σε σχέση με πέρυσι. Ανάλογη εικόνα, υπάρχει και στην περιοχή μας. Εξαιτίας της μειωμένης κίνησης και των άσχημων καιρικών συνθηκών στα ορεινά, όπου τις τελευταίες ημέρες επικρατούν χιονόπτωση και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ορισμένα ξενοδοχεία και καταλύματα δεν θα λειτουργήσουν αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικές κρατήσεις, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος θέρμανσης και γενικότερα λειτουργίας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Κώστας Βλάχος.

 Αναμονή για τον Κοινωνικό Τουρισμό
Την άσχημη εικόνα εξαιτίας της πτώσης της τουριστικής κίνηση που βιώνουν οι ξενοδόχοι, την βιώνουν και οι πολίτες από την άλλη πλευρά, πολλοί από τους οποίους δεν πρόκειται να κάνουν φέτος διακοπές εξαιτίας της εμπλοκής που έχει προκύψει στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Μέχρι στιγμής επισήμως δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, παρά μόνο διαβεβαιώσεις στελεχών των αρμόδιων φορέων, ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο νεότερα αναμένονται μετά το Πάσχα, ωστόσο ζητούμενο είναι οι επιχειρηματίες του τουρισμού να είναι πιο εξωστρεφείς για να προσελκύσουν και επισκέπτες από το εξωτερικό. Η Ένωση πρόκειται για μια ακόμη φορά να βρεθεί στην Κύπρο της επόμενες ημέρες για να προβάλει την περιοχή και να έχει επαφές με τουριστικούς πράκτορες.

ΕΛΕΥΕΘΡΙΑ

ΑΡΤΑ: Εντάχθηκε στο ΠΔΕ η αποπεράτωση του Α/Κ Αγίου Δημητρίου

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το έργο της αποπεράτωσης του Ανισόπεδου Κόμβου Αγίου Δημητρίου Άρτας της Ιόνιας Οδού με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ. Η προκήρυξη του έργου θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Το έργο αφορά στην αποπεράτωση των ημιτελών εργασιών από την διαλυθείσα σύμβαση κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Δημητρίου. Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης σημείωσε: «Με τη δημοπράτηση των εργασιών αποπεράτωσης του Ανισόπεδου Κόμβου Αγ. Δημητρίου ολοκληρώνεται ένα έργο που λόγω άστοχων επιλογών τα προηγούμενα χρόνια και προβλημάτων με τον ανάδοχο κατασκευής του παρουσίασε πολύχρονη καθυστέρηση και ταλαιπώρησε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους διερχόμενους χρήστες.»

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνεχίζουν την απεργία τους οι ναυτεργάτες

Για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη, η Κέρκυρα θα παραμείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική ακτή, λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών, ενώ αποκλεισμένοι παραμένουν οι Παξοί και τα Διαπόντια.Σε συμφωνία με τους πλοιοκτήτες,για αύριο Μεγάλη Πέμπτη,δρομολογήθηκαν 16 συνολικά συνδέσεις της Ηγουμενίτσας με την Κέρκυρα, με πρώτη διόμισι ώρες μετά τα μεσάνυκτα οπότε και λήγει η απεργία.

3,2 εκ. ευρώ για τη στήριξη της απασχόλησης ευπαθών ομάδων

Επτά προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τους φορείς της Ηπείρου για χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και χρηματοδοτούνται, εγκρίθηκαν για υλοποίηση.Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτούνται δράσεις και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ηγουμενίτσα στις 12 Μαΐου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ενέκρινε τη διεξαγωγή εκδήλωσης στις 12 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την πόλη της Ηγουμενίτσας. Ήδη σε συνεργασία με τους κατά τόπους Αθλητικούς Ομίλους, έχουν οριστεί οι έξι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας.

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ κοντά στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την Ήπειρο,σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά.Το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,9 βαθμοί της κλιμακας ρίχτρε,ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά των Φιλιατών και 33 χιλιόμετρα Νοτιοανατοιλικά των Αγίων Σαράντα.