Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Η απάντηση του EpirusGate στις στημένες συκοφαντικές “διώξεις” του... “γνωστού-άγνωστου” βουλευτή της Ηπείρου

Τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα της χώρας καταρρέει και οι πολίτες βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να συρρικνώνεται, ο “γνωστός-άγνωστος” βουλευτής της Ηπείρου, πασχίζει να διασώσει στις προσεχείς εκλογές το... “τομάρι” του, δηλαδή την παχυλά αμοιβόμενη θεσούλα του, ως... εθνοπατέρας!!! Σε αυτή την απεγνωσμένη προσπάθειά του και με δεδομένο τον πανικό που τον έχει κυριεύσει, βλέποντας τη σίγουρη αποτυχία του, δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό να επιδοθεί σε... πατροπαράδοτες συνταγές λάσπης και σπίλωσης γνωστών προσώπων της πόλης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα ευφάνταστα και ψευδή σενάρια ο ίδιος καταγγέλει σε βάρος τους. Επειδή λοιπόν δεν μπορούσε να φιμώσει, ό,τι του ασκεί πολιτική κριτική, προσπαθεί μέσα από ανακρίβειες και ατεκμηρίωτες προκάτ κατηγορίες να... “κατεβάσει” από το διαδίκτυο, ιστολόγια στοχοποιώντας άδικα πολίτες που δεν εξυπηρετούν επικοινωνιακά τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες του. Γι' αυτό και χθες έγιναν σε πολλές περιπτώσεις αντίστοιχα “μπουκαρίσματα” ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου μάταια έψαχναν για διαδικτυακά... “λάφυρα”. Τον διαβεβαιώνουμε, ότι σύντομα θα κληθεί να αποδείξει στην ελληνική δικαιοσύνη τα όσα ανυπόστατα καταγγέλλει. Και εάν σήμερα μπορεί κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία να απειλεί και να συκοφαντεί όποιον δεν του είναι αρεστός, σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσει γι' αυτόν η περίοδος που για κάθε συκοφαντία και λάπση που απρόκλυτα εκτοξεύει θα κάθεται στο σκαμνί, ως ένας απλός πολίτης, μιας και οι πολίτες του νομού Ιωαννίνων θα τον στείλουν ανεπιστρεπτί στο σπίτι του.

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στα ΜΜΕ

Το ζωντανό γιαούρτωμα του παρουσιαστή στο TV1 πρόσφερε δυστυχώς μια τσάμπα διαφήμιση στα σταγονίδια της Χρυσής Αυγής. Μια προβολή που τους εκτίναξε στην ατζέντα της καθημερινής συζήτησης σε κάθε νυκοικυριό, στην πόλη και τα χωριά των Ιωαννίνων. Οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών ΜΜΕ είναι απλά οι υπάλληλοι των αφεντικών τους και χωρίς πολλά (σχεδόν μηδαμινά) περιθώρια αντίδρασης εκτελούν πιστά τις εντολές τους. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του κολλητού του δολοφόνου "Περίανδρου" στελέχους των χρυσαύγουλων, Η. Κασιδιάρη. Ο τρόπος αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής στα ΜΜΕ δεν π[ρέπει να υπακούσει στο ψευτοδίλημα του δημοκρατικού διαλόγου που επιτάσσει το άνοιγμα των μικροφώνων ακόμα και στους εραστές του φασισμού. Μην τους δίνετε βήμα και όταν εξ' ανάγκης το κάνετε, διαλύστε τους (δημοσιογραφικά). Μηδενική ανοχή στο φασισμό.

Κανονικά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων την Μ. Πέμπτη

Διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Γρ. Γκίκας
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων την Μεγάλη Πέμπτη παρά το ότι οδηγοί των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Οι οδηγοί πήραν την απόφαση αυτή, καταγγέλλοντας πογκρόμ απολύσεων συναδέλφων τους και αντιδρώντας στην καταγγελία της συλλογικής τους σύμβασης από τους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, το Σάββατο έγιναν επεισόδια στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής λόγω της απόλυσης έξι οδηγών. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών (άνω του 90%) είναι και ιδιοκτήτες των λεωφορείων, οι οποίοι θα εργαστούν κανονικά. Αυτό τόνισε άλλωστε και ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Γρηγόρης Γκίκας ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας μάλιστα ότι σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στα Γιάννινα μόλις 10 θα είναι αυτοί που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πιθανά γίνει την Μ. Πέμπτη στην Αθήνα στο πρακτορείο του Κηφισού. «Επίσημα δεν υπάρχει ανακοίνωση για απεργία. Γνωρίζουμε μόνο ότι θα γίνει μια προσπάθεια αποκλεισμού του Κηφισού αλλά η αστυνομία μας διαβεβαίωσε ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά», είπε ο κ. Γκίκας, προσθέτοντας μάλιστα ότι η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ έχει ήδη προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγια για την Μ. Πέμπτη οπότε και συνήθως η κίνηση είναι η μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Έτσι από τα δέκα δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά την Μ. Πέμπτη θα υπάρξουν και 5 με 7 έκτακτα για να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης των πολιτών. Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα σημειωθούν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, παρά την απεργία που έχουν εξαγγείλει για τη Μ.Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε αυτά, παρείχε και ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος. Ο κ. Φάτσιος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως έχει προγραμματισθεί, δεδομένου ότι το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Συνεχίζονται οι συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες τη Δευτέρα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, 35χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταφέρει μία αλλοδαπή, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της σε λιμένα της Ιταλίας, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Επίσης, συνελήφθη, βραδινές ώρες την Κυριακή, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 37χρονος αλλοδαπός, οδηγός ημιφορτηγού οχήματος, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στον ουρανό του οχήματος, έξι αλλοδαπούς, χωρίς να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Τέλος, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες την Κυριακή, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν να εισέρχονται στο φορτίο φορτηγού οχήματος με σκοπό να κρυφθούν σε αυτό και να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα οχήματα του πρώτου και δεύτερου περιστατικού.

Το θέμα του Β.Ε.ΠΕ. Άρτας ξανά στο προσκήνιο

Δύο θέσεις, στη Φιλοθέη και στη Λιμίνη, προτείνονται για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας και χωροθέτησης νέων χώρων οργανωμένης υποδοχής βιομηχανικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (Β.Ε.ΠΕ.) στους Νομούς της Ηπείρου, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου και παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στα Ιωάννινα. Σε σύνολο 25 εξεταζόμενων Β.Ε.ΠΕ. στην Ήπειρο προκρίθηκαν 10 μετά την αξιολόγηση η οποία έγινε με κριτήρια οικονομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά, με διαφορετική βαρύτητα και βαθμονόμηση. Ειδικότερα για την Άρτα προτείνονται δύο θέσεις: Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β’ (ΒΙ.ΠΑ.) Καλαμιάς, στη Δ.Ε. Φιλοθέης Άρτας, εκατέρωθεν της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας (Π.Ε. Άρτας) με τελική βαθμολόγηση 7,86 και Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Γ’ (ΒΙΟ.ΠΑ.) Λιμίνης, νότια του οικισμού της Λιμίνης Άρτας (Π.Ε. Άρτας) με τελική βαθμολόγηση 6,89. Για το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σύσκεψη στα Ιωάννινα με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη, στην οποία έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου. Η χωροθέτηση ΒΕΠΕ (ή ΒΙΟΠΕ όπως αποκαλούνταν παλαιότερα) στην Άρτα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους τοπικούς φορείς όμως οι όποιες προσπάθειες έγιναν «είχαν σκοντάψει» στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων καταδικάζει την επίθεση στον Π.Μπούρχα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων που δέχθηκε εν ώρα εργασίας ο δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1 κ. Παναγιώτης Μπούρχας. Τέτοιες ενέργειες, ασχέτως φραστικών διακηρύξεων, λειτουργούν ως άλλοθι στην δράση των νεοφασιστικών ομάδων που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα και στην πόλη μας. Η αντίθεση ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας δεν μπορεί να γίνεται με επιθέσεις σε δημοσιογράφους και στα μέσα ενημέρωσης. Η αντιπαράθεση των δημοκρατικών δυνάμεων προς αυτά τα φαινόμενα, επιτυγχάνεται μόνο με τη στήριξη της πολυφωνίας, της Δημοκρατίας και με την ενημέρωση για τον κίνδυνο που διατρέχει από τις ολοκληρωτικές και φασιστικές πρακτικές κάθε μορφής. Η απάντηση μας είναι η ελεύθερη έκφραση και η ενδυνάμωση της δημοκρατίας και όχι ο περιορισμός της. Ευθύνη όλων μας, είναι η θωράκιση και προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας. Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους πολίτες, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικούς φορείς, χωρίς υπεκφυγές και επιλεκτικές δημοκρατικές ευαισθησίες, να στρατευθούν στον αγώνα για περισσότερη δημοκρατία. Είναι ευθύνη όλων μας το αυγό του φιδιού να μη σπάσει. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού TV1 και συγχαίρουμε τον δημοσιογράφο για την αξιοπρεπή στάση που κράτησε. Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δήλωση Μιχάλη Παντούλα το ιατρείο στην Τύρια

Η απόφαση ίδρυσης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) του Υπουργείου Υγείας Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Τύρια του Δήμου Δωδώνης, όπως με ενημέρωσε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης κατά τη συνάντησή μας την Παρασκευή 6.4.2012, αποτελεί δικαίωση πολύχρονων προσπαθειών της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωδώνης, της αντίστοιχης του τ. Δήμου Σελλών και του συνόλου των φορέων και κατοίκων της περιοχής για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας. Συμπορευόμενος, όλη αυτή την περίοδο, με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου, αισθάνομαι τη χαρά της επιτυχίας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και ταυτοχρόνως την ανάγκη να συγχαρώ τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη για την ευαισθησία που επέδειξε. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Δωδώνης και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα θα προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε το πρακτικό αποτέλεσμα από τη θετική αυτή εξέλιξη να έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους μιας εγκαταλελειμμένης υγειονομικά περιοχής του Ν. Ιωαννίνων.


                                                                  
Μιχάλης Χρ. Παντούλας
                                                          Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων


Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απέσυρε την υπογραφή του για την μπυρο-(ν)τροπολογία!

Αναγνώρισε το λάθος του και το γεγονός ότι πλήττει την ανάπτυξη της περιοχής του - Ο Θανάσης Οικονόμου θα τολμήσει άραγε να πράξει το ίδιο;
Με τη φράση: "Είναι έξω από την πολιτική μου ηθική να υπογράφω φωτογραφικές ή ρουσφετολογικές τροπολογίες" ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαδόπουλος απέσυρε την υπογραφή που έιχε βάλει μαζί με άλλους εννέα (9) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -ανάμεσά του και ο Γιαννιώτης βουλευτής Θανάσης Οικονόμου, απέσυρε την υπογραφή του από την τροπολογία για την ζυθοποιία που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα. Δικαολογώντας την απόφσή του να παοσύρι την υπογραφή του, τόνισε ότι αυτό έγινε: "Μετά τη διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ενδέχεται να πλήξει την τοπική οικονομία". Θα πράξει άραγε το ίδο και ο κ. Οικονόμου; Για να δούμε...

Νέος μπελάς για τη Ν.Δ. στα Γιάννενα το κόμμα των αποστράτων!!!

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας στο Νομό ετοιμάζει ισχυρό ψηφοδέλτιο
Ιδιαίτερα φορτσάτος μπαίνει στην τοπική γαλάζια πολυκατοικία ο νέος ένοικος που δεν είναι άλλος από το κόμμα Αποστράτων ή κατά το επίσημο... Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, που αναμένεται να κόψει πολύτιμους ψήφους από τη Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, στις μαζικές μαζώξεις που κάνουν συμμετέχουν πολλοί γαλάζιοι πρώην και νυν στρατιωτικοί και αστυνομικοί, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν την πλάτη στο κόμμα Σαμαρά και να στηρίξουν τοπικά το δικό τους ψηφοδέλτιο. Τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι, ενώ η συμμετοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Λευτέρη Βερυβάκη στα κεντρικά ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, δικαιολογημένα έχει προκαλέσει συναγερμό και σε πράσινους πρώην ένστολους. Επειδή είναι λογικό να θέλετε να μάθετε ονόματα, απλά θα σας πούμε ότι πιθανότατα υποψήφιοι θα είναι στα Γιάννενα ο απόστρατος Αξιωματικός του Στρατού κ. Ευάγγελος Κούτσης , στην Πρέβεζα ο επίσης απόστρατος κ. Κωνσταντίνος Μπουρνάκας και στη Θεσπρωτία ο πρώην ένστολος κ. Βασίλειος Τσιγαράς. Πάτε στοίχημα ότι μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση των ονομάτων, απόψε το βράδυ σε δελτίο ειδήσεων κάποιου τοπικού καναλιού θα δείτε ζωντανά τον κ Κούτση. Το κόβουμε; Υπομονή και συντομότατα θα σας αποκαλύψουμε και ονόματα, τα οποία ελπίζουμε το ίδιο βράδυ να δείτε ζωντανά και στην... τοπική τηλεόραση!!!

Σήμερα και αύριο η διανομή λαδιού από τον ΟΚΠΑΠΑ

Την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη καλούνται να παραλάβουν από το ΚΕΠΑΒΙ την ποσότητα λαδιού που είχαν παραγγείλει με αίτησή τους, οι πολίτες που είναι γραμμένοι στην σχετική λίστα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η παραλαβή γίνεται με αλφαβητική σειρά σε συγκεκριμένες ώρες. Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται σχετικά.

Ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης πάντα παρών για την Ανάπτυξη

Στον Παρακάλαμο βρέθηκε το Σάββατο ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης για να παρακολουθήσει την εκδήλωση "Τοπική παραγωγή - Τοπική επιχειρηματικότητα και Ήπια ανάπτυξη" στο πλαίσιο του River Action Kalamas 2012 . Είναι γνωστό ότι η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη είναι από τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τον πολιτικό του λόγο, απόλυτα φυσιολογικό όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο της αγοράς, στον οποίο ποντάρει πολλά η Νέα Δημοκρατία. Βέβαια η επίσκεψή του δεν περιορίστηκε μόνο στην συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά είχε και συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι συναντήσεις του Βασίλη Τσιαλιαμάνη σε πολλές περιοχές του νομού γίνονται σε καθημερινή βάση, αφού έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Βίντεο ντροπή για τα Γιάννενα

Χθες ξαναέτρεχε ακαθαρσίες φρεάτιο της ΔΕΥΑΙ έξω από βρεφονηπιακό Σταθμό, στη συμβολή της Αρχ. Μακαρίου με την Γκραμπάλας
Στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε θα δείτε για ακόμη μία φορά το πλέον προβληματικό φρεάτιο της ΔΕΥΑΙ, χθες το απόγευμα στη διάρκεια της βροχής να αποθέτει ακαθαρσίες των νοικοκυριών της πόλης στο δρόμο!!! Αποτελεί πραγματικά ντροπή για τα Γιάννενα, το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια είμαστε θεατές μιας πρωτοφανούς ανικανότητας της ΔΕΥΑΙ, την οποία ακριβοληρώνουμε κάθε δίμηνο. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία των πολιτών στην περιοχή και κυρίως των μικρών παιδιών που βρίσκονται στον Σταθμό που γειτνιάζει με το φρεάτιο είναι μεγάλος. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο το θέμα του συγκεκριμένου φρεατίου έφτασε μέχρι τη βουλή, ύστερα από Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης.

Ομάδα Καλλιέργειας Γης στο Πανεπιστήμιο

Εγκρίθηκε από το Πρυτανικό Συμβούλιο ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ομάδας καλλιέργειας γης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΟΚΑΓΗΠΙ). Κύριος σκοπός της ΟΚΑΓΗΠΙ είναι η ώθηση και η εκπαίδευση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ενασχόληση με την καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές βιολογικές μεθόδους για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων κυρίως για ίδιο-κατανάλωση και η μη κερδοσκοπική καλλιέργεια φυτών σε μικρή κλίμακα από τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Στους στόχους της ΟΚΑΓΗΠΙ είναι η καλλιέργεια και διατήρηση τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, δημητριακών, καρποφόρων δένδρων, και κλημάτων με χρήση υλικών και μεθόδων που ακολουθούν τις αρχές της βιολογικής, βιοδυναμικής ή φυσικής καλλιέργειας. Ήδη διαμορφώνονται δύο αγροκτήματα στην Πανεπιστημιούπολη: Ένα αγρόκτημα διαχωρισμένο σε μερίδια των 50 τετρ. μέτρων τα οποία θα κατανεμηθούν σύντομα με κλήρωση σε μέλη της ΟΚΑΓΗΠΙ για ατομική καλλιέργεια, και ένα δεύτερο που θα χρησιμοποιείται για την ομαδική καλλιέργεια. Η κλήρωση αφορά το μερίδιο, και η ανακοίνωση για τις αιτήσεις και την κλήρωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Εκτός κινδύνου οι 3 τραυματίες αστυνομικοί

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, με τη λήξη του αγώνα του ΠΑΣ και της ΑΕΚ. Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν όταν, στη λήξη του αγώνα, εναντίον της αστυνομικής δύναμης εκτοξεύτηκε βόμβα μολότοφ.

Ρεκόρ αποχώρησης καλεσμένου σε studio τo 0:08 του Άρη Σταμπουλή

Πραγματικός "λαγός" ο υποψήφιος βουλευτής του Καμμένου, στην επίμαχη εκπομπή του TV1
Λίγο πριν το τηλεοπτικό γιαούρτωμα στην εκπομπή του TV1 ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Καμμένου, Άρης Σταμπουλής, έσπασε κάθε ρεκόρ αποχώρησης από τηλεοπτικό studio, αφού το 0:08 που πέτυχε δεν έχει προηγούμενο και δύσκολα θα καταρριφθεί!!! Πραγματικός... "λαγός" ο καλεσμένος, ψηλιάστηκε έγακαιρα το τι θα ακολουθούσε και έγινε... Λούης! Και φυσικά μέσα από τη δημοσιοποίηση του θέματος από το EpirusGate, όπου υπήρχε και αναφορά στο όνομά του, είδε τη δημοτικότητά του να εκτινάσσεται στα ύψη και εκεί που δεν τον ήξερε κανένας να γίνεται πρώτη "μούρη" ακόμα και στο... SkyNews! Με διαφορά ο τυχερός της ιστορίας, αφού κέρδισε τεράστια τσάμπα διαφήμιση. Απομένει να την εκμεταλλευτεί μέχρι τις εκλογές.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:545 κιλά χασίς στα χέρια της Αστυνομίας!

Ένα από τα πιο καίρια χτυπήματα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε το Τμήμα Δίωξης Ηγουμενίτσας. Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν άντρες της Δίωξης σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο ΙΧ. Σε αυτό επέβαιναν δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα, 28 χρονών και οι δύο. Κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο πάνω τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Λίγα λεπτά μετά, σε σημείο κοντά στο χωριό Ραβενή Φιλιατών, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης εντόπισαν το FIATκρυμμένο και φορτωμένο με τα 545 κιλά χασίς. Από την έρευνα που ακολούθησε όλη την ημέρα σήμερα, προέκυψε πως το όχημα είχε ενοικιαστεί από τους δύο 28χρονους που είχαν ελεγχθεί το πρωί, στο δεύτερο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός. Έτσι σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών Αθηνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις οικίες τους, νωρίς το απόγευμα.