Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της αγροτικής οικονομίας στην Ήπειρο…

Εισάγουμε το 90% του μοσχαρίσιου κρέατος κάθε χρόνο, αφού οι κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή μας συνεχώς μειώνονται…

Μπορεί τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έχουν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, δηλαδή της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας, στην πράξη όμως δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε που να αποδεικνύει αυτή την πρόθεση. Αντίθετα, είναι ορατός ο κίνδυνος να καταρρεύσει η αγροτική οικονομία και στην Ήπειρο! Οι δυσκολίες που υπάρχουν ταλανίζουν όλους όσους ασχολούνται με την αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο και βεβαίως απογοητεύουν τους νέους, που μαζικά πλέον γυρίζουν στην Ήπειρο από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για να ασχοληθούν με τη γη.

Στοιχεία - σοκ!
Η κωλυσιεργία του Κράτους φαίνεται και από το γεγονός, ότι δεν αξιοποιεί σχεδόν καθόλου πολλά γεωργικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα μάλλινα υφάσματα Καλαρρύτικου προβάτου, που παράγονται στο Συρράκο. Αλλά, δεν αξιοποιείται ούτε το πρόβειο κρέας της αυτόχθονης Καλαρρύτικης φυλής, που είναι πλούσιο σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα και πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη, όπως αναφέρει έρευνα της Γεωπονικής Αθηνών. Είναι δηλαδή σχεδόν εφάμιλλο με το κρέας του ψαριού! Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τα κοπάδια των ζώων αυτών εκτρέφονται στα βοσκοτόπια της Πίνδου, που παραμένουν χωρίς ραντίσματα ή άλλες μολύνσεις. Όπως ανέφερε χθες, ο Τομεάρχης Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, η εισαγωγή κρέατος (μοσχαρίσιου και χοιρινού) στη χώρα μας ετησίως σε αξία αγγίζει το 1,2 δις ευρώ! «Αυτή γίνεται από μια ντουζίνα εισαγωγέων που απολαμβάνουν τεράστια κέρδη. Πολλές φορές ξεπερνούν και τα 120 εκ. ευρώ ετησίως. Έτσι μάθαμε οι Έλληνες να τρώμε κόκκινο μοσχαρίσιο κρέας που εισάγεται σε ποσοστό 90% της εγχώριας κατανάλωσης και ξεχάσαμε τα θρεπτικότατα ψάρια ή τα αυτοφυή όσπρια που παράγονται και μπορούν να παραχθούν εξ ολοκλήρου στη χώρα μας» αναφέρει ο κ. Κασαπίδης! Ακόμη, σημειώνει, ότι δεν είναι τυχαίο πως από τους 250 χιλ. τόνους ελληνικού ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας, οι 100 χιλ. τόνοι περίπου εξάγονται χύμα, σε βυτία, στην Ιταλία. Από εκεί συσκευάζονται σε μικρά μπουκάλια και διατίθενται στη διπλάσια ή τριπλάσια τιμή ως ιταλικά, σε άλλες αγορές!

Μειώνεται το γάλα… 
Η άσχημη πορεία της αγροτοκτηνοτροφίας και στην Ήπειρο αντικατοπτρίζεται πλήρως στα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, όπου με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο δείχνουν, ότι υπάρχει μείωση στην παραγωγή γάλακτος, της πρώτης ύλης δηλαδή, από την οποία δημιουργείται μια σειρά προϊόντων, για τα οποία είναι στα πέρατα του κόσμου γνωστή η Ήπειρος (με πρώτο και καλύτερο την ΠΟΠ φέτα). «Και πώς να μην υπάρξει μείωση παραγωγής, όταν πολλοί έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα και οι νέοι το απαξιώνουν;» διερωτώνται κτηνοτρόφοι στην Ήπειρο. Στην περιοχή μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πτώση στην παραγωγή γάλακτος αγγίζει σχεδόν το 20% στο αγελαδινό και στο πρόβειο, ενώ περίπου στο 16% είναι στο γίδινο. Την ίδια ώρα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι βγαίνουν από έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα, όπου τα έξοδά τους ήταν πολλά, ενώ σύμφωνα με την Ν.Δ., το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, που πράγματι θα μπορούσε να ενισχύσει την αγροτική δραστηριότητα, βρίσκεται στον αέρα. «Ταυτόχρονα, διάφορα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγροτική οικονομία και αναπτυξιακή προοπτική, ουσιαστικά καρκινοβατούν, εξαιτίας της έλλειψης σχεδιασμού και συντονισμού των αρμοδίων υπουργείων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας Αγροτικού κ. Κ. Τσιάρας.Μετά από τα παραπάνω, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορεί να πείσει πλέον και τους Ηπειρώτες αγροτοκτηνοτρόφους, ότι αξίζει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, αν δεν αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση. Υπενθυμίζεται, ότι μέσα σε λίγα χρόνια έκλεισαν ΣΒΕΚΗ και ΕΛΒΙΖ, ενώ η «Δωδώνη» έχει απαξιωθεί και, όπως φαίνεται, θα πωληθεί… κοψοχρονιά, μαζί με την περιουσία της και κυρίως την φήμη της ΠΟΠ φέτας. Δικαιολογημένα, πολλοί νέοι που θέλουν να μπουν στο επάγγελμα, μόλις βλέπουν τα εμπόδια που το ίδιο το κράτος τους βάζει, αποσύρονται. Άδικο έχουν;..

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Επί ποδός πολέμου για την εμφιάλωση νερών και αναψυκτικών και από τις πολυεθνικές βιομηχανίες ζυθοποιείας

Εκτεθειμένος απέναντι στις ντόπιες επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού ο βουλευτής Θανάσης Οικονόμου
Μια ωραία πρωΐα εντελώς ξαφνικά 10 λεβέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έφεραν στη βουλή μια "ξεκάρφωτη" τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία τα ζυθοποιΐα μπορούν να εμφιαλώνουν από τις ίδιες γραμμές παραγωγής και μη αλκοολούχα ποτά, ακόμα και νερό. Είχε συζητηθεί με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών-Νερών το θέμα; Όχι φυσικά. Απλά κάποιοι εθνοπατέρες από μόνοι τους είπαν να... βοηθήσουν την... "ανάπτυξη". Η αγορά καταγγέλλει ότιεδώ και αρκετό διάστημα φέρεται να κυοφορείται συνεργασία μεταξύ της Carslberg και της Pepsico επί ελληνικού εδάφους, καθώς ήδη σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Σουηδία, η Carlsberg εμφιαλώνει σήματα της Pepsico. Η Carlsberg στην Ελλάδα διαθέτει ένα εργοστάσιο με τρεις γραμμές παραγωγής (πρόκειται για το εργοστάσιο της Μύθος στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης), ενώ η Pepsico-Ηβη διαθέτει δύο εργοστάσια, ένα στα Οινόφυτα για την παραγωγή των αναψυκτικών και των χυμών και ένα στο Λουτράκι Κορινθίας για την εμφιάλωση νερού. Εκτεθειμένος απέναντι στις ντόπιες επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού βρίσκεται ο Γιαννώτης βουλευτής Θανάσης Οικονόμου, που αφού ήθελε να βοηθήσει τη ντόπια επιχειρηματικότητα θα του θυμίσουμε, ότι δυστυχώς ξέχασε να δώσει και στις βιομηχανίες νερών (αλλά και αναψυκτικών) το δικαίωμα να μπορούν και αυτοί να εμφιαλώνουν από τις δικές τους γραμμές παραγωγής αλκοολούχα ποτά.

Πρώτο θέμα και στο Βρετανικό SkyNews ο Πάνος Μπούρχας!

Ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας το video με τη live επίθεση Γιαννιωτών αντιεξουσιαστών κατά του τηλεοπτικού σταθμού TV1, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Όπως βλέπετε στο video που σας παρουσιάζουμε, ακόμη και το κορυφαίο βρετανικό κανάλι SKY μετέδωσε το γεγονός, που πλέον έκανε το γύρο του κόσμου!!! http://news.sky.com/home/world-news/article/16204943

ΠΑΣ Γιάννενα-ΑΕΚ 2-1

Στην Superleague θα αγωνίζεται και του χρόνου ο ΠΑΣ
Και με μαθηματικό τρόπο στην Superleague θα αγωνίζεται του χρόνου ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες» σε ένα άσχημο ποιοτικά παιχνίδι με πάρα πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. Στο 58’ ο Γεωργίου έκανε τη σέντρα με τους αμυντικούς της ΑΕΚ να αποτυγχάνουν να διώξουν την μπάλα δυο φορές, με τον Μπεσέρα να κάνει το πολύ καλό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των «κιτρινόμαυρων». Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 63’ η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όταν ο Ζαμπρέλα απέναντι στον Κωνσταντόπουλο έκανε πολύ άσχημο πλασέ με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει χωρίς προβλήματα. Από εκεί και πέρα, υπήρξε ένα παιχνίδι κέντρου και για να φτάσει η ΑΕΚ στην ισοφάριση, χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Βάντερσον, ο οποίος μετά από σέντρα του Λεονάρντο, αντί να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να κάνει το τελικό 1-1 στο 81’ και να δώσει… παράταση στην αγωνία του ΠΑΣ.Στο 84’ ο Κυριάκος έκανε τρομερή ενέργεια περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και με όμορφο πλασέ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που έδωσε και μαθηματικά την παραμονή στον ΠΑΣ.

Τα ονόματα των υποψηφίων της Ντόρας στην Ήπειρο

Ανακοινώθηκαν χθες τα πρώτα ονποματα των υποψηφίων της Δημοκρατικής Συμμαχάς σε όλη τη χώρα. Ειδικά για την Ήπειρο, σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία ανακοινώθηκαν κάποιοι πρώτοι υποψήφιοι, ενώ αντίθετα στα Γιάννενα ανακοινώθηκε ολόκληρο το ψηφοδέλτο για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αναλυτικά, ανά νομό τα ονόματα έχουν ως εξής:
Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
Γερασιμίδης Νίκος, Εκπαιδευτικός Δεβελέγκας Ιωάννης, Υποστράτηγος ε.α. Κοντός Δημοσθένης, Ελέυθερος Επαγγελματίας Κωσταμένα Διονυσία, Φοιτήτρια Οικονομικών Τσιλίκη Χαρίκλεια, Ελέυθερος Επαγγελματίας Τύρου Αναστασία, Επιχειρηματίας Γιέπης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Ζαγορίου-Επιχειρηματίας
Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
 Παπαγεωργίου Γεώργος, Ιατρός-Πρώην Βουλευτής Σκανδάλης Δημήτριος, Δικηγόρος
Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: 
Φωτιάδης Απόστολος, Τελωνειακός
Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης: 
Σολδάτος Ιωάννης, Αγροτοσυνδικαλιστής

«Βγήκαν τα όπλα» στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων


Με καταγγελίες και για πρώτη φορά μετά από δύο θητείες, με δύο ομάδες υποψηφίων, πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή, 8 Απριλίου, οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την Ελεγκτική Επιτροπή του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Οι εκλογές για τα 5000 μέλη περίπου, του μεγαλύτερου Κυνηγετικού Συλλόγου της Ηπείρου, θα διεξαχθούν στα Λιθαρίτσια, από τις 8.30 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Η υγιής ωστόσο διαδικασία των εκλογών «στιγματίζεται» από την διάσταση απόψεων και τακτικής, που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων υποψηφίων, αυτής που σήμερα έχει την διοίκηση με επικεφαλής τον Βαγγέλη Λύτρα και της νέας ομάδας που διεκδικεί την ψήφο των κυνηγών, με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Μπρέχα. Το θέμα περιπλέκεται περισσότερο, καθώς, σύμφωνα με το καταστατικό που διέπει τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, οι υποψήφιοι κατεβαίνουν στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, και έτσι οι «ψηφοφόροι», θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των 16 υποψηφίων για τα μέλη του Δ.Σ και των τεσσάρων για την Ελεγκτική Επιτροπή. Η αντιπαράθεση φαίνεται να ξεπερνά το «ευ αγωνίζεσθαι» με αποτέλεσμα να υπάρχουν ισχυρές καταγγελίες σε βάρος της σημερινής Διοίκησης για το θέμα της ίσης μεταχείρισης των δύο υποψήφιων ομάδων προεκλογικά. Αυτό διαφάνηκε και από τις τοποθετήσεις των δύο επικεφαλής. Ο κ. Λύτρας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην διαδικασία και υποβάθμισε το γεγονός των δύο διαφορετικών ομάδων υποψηφίων, την ώρα που ο κ. Μπρέχας καταγγέλλει ότι ακόμα και από την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, «απουσιάζουν» τα ονόματα των υποψηφίων της δεύτερης ομάδας, καθώς επίσης, ότι δεν της έχει δοθεί ο κατάλογος των μελών του ΚΣΙ, παρά την εισαγγελική εντολή, που εκδόθηκε μετά την προσφυγή της. Ως προς την ουσία, και οι δύο κάλεσαν τους κυνηγούς να συμμετέχουν, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου και να αντιμετωπιστούν οι επερχόμενες προκλήσεις. Ο κ. Λύτρας επισήμανε ότι η δραστηριότητα του κυνηγιού δεν είναι διασφαλισμένη και θα πρέπει η νέα διοίκηση να αγωνιστεί για αυτό. «Χρειάζεται αγώνας και παρεμβάσεις για να διασφαλίσουμε αυτή τη δραστηριότητα», σημείωσε. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μπρέχας επέκρινε την σημερινή διοίκηση ότι ήταν «απούσα» σε κορυφαία ζητήματα, όπως η αλλαγή του νόμου περί θήρας αλλά και το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας, αλλά και για την λογική με την οποία αντιμετωπίζει το θεσμό του Συλλόγου. «Η νέα περίοδος απαιτεί μια διοίκηση που αναγνωρίζει άριστα τα πράγματα και μια νέα νοοτροπία στην διοίκηση. Αν εμείς βρεθούμε στην Διοίκηση διαβεβαιώνουμε ότι η στάση μας θα είναι πολύ διαφορετική».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δήλωση Χρήστου Κατσούρα

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου για συστράτευση και επανένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι, στη σημερινή συγκυρία, πολιτικό μας καθήκον. Η αποδοχή της πρόσκλησης σημαίνει την ανάληψη της αναλογούσας ευθύνης μας για την κοινοβουλευτική περίοδο που τελειώνει, την αναγνώριση του δικαιώματος του νέου προέδρου για ένα καινούργιο ξεκίνημα με το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε και της υποχρέωσής μας να συμμετέχουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη εθνική προσπάθεια για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.


 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ 
Βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πήραν το κύππελο τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών για δεύτερη (συνεχόμενη) φορά στην ιστορία του, καθώς επικράτησε 3-2 σετ του Παναθηναϊκού στον τελικό που έγινε στην Πρέβεζα. Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός (25-22 και 27-29), αλλά ισάριθμες κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στο ται μπρέικ (25-20, 25-19). Παρά το γεγονός ότι οι "πράσινες" προηγήθηκαν 4-2 και 6-4 υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη στη συνέχεια κι έδωσαν την ευκαιρία στις αντιπάλους τους να περάσουν μπροστά με 10-6. Αν κι ο Παναθηναϊκός μείωσε 11-9, οι παίκτριες του Τέλη Σωτήρχου επέδειξαν μεγαλύτερο πάθος κι έφτασαν την κατάκτηση του σετ με 15-11 και του τροπαίου. Ο Ολυμπιακός ήταν νικητής ακριβώς με το ίδιο σκορ, όπως και στον περσινό τελικό, όταν είχε επιβληθεί της ΑΕΚ (3-2) στη Σάμο. Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού μένει χωρίς τίτλο μετά από πάρα πολλά χρόνια κι εκτός Ευρώπης, καθώς τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα της Α1.

Σύλληψη τριών Μαροκινών για ληστεία στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν σήμερα  λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Μαρόκο, ηλικίας 32,21 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος 29χρονου ομοεθνή τους. Ειδικότερα, οι τρεις δράστες εισήλθαν στην οικία του 29χρονου στα Ιωάννινα και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (290) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ο 29χρονος, ο οποίος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα μας και συνελήφθη, μεταφέρθηκε για παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τα κλοπιμαία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αυτό είναι το video που προκάλεσε την εισβολή και το γιαούρτωμα στο TV1

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση του video της εισβολής αντιεξουσιαστών και το γιαούρτωμα του παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, με e-mails που μας στείλατε, ζητήσατε πληροφορίες για την παρέμβαση που προκάλεσε το ντου στο στούντιο. Όπως από χθες σας ενημερώσαμε, σχετιζόταν με τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπομπή της περασμένης Πέμπτης, όπου σε πάνελ τοπικών εκπροσώπων της γαλάζιας πολυκατοικίας, προβλήθηκαν οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για την οικονομία, διά στόματος του Ηλία Κασιδιάρη, mέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Παρακολουθήστε το video κάνοντας κλικ εδώ: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fKZvjudu12M#!

Ανανγώστης για τη φημολογούμενη παραίτηση Παπαθανασίου

Παιδιά μην το ψάχνετε άλλο το θέμα. Δεν το έχετε και το φέρνετε γύρω γύρω χωρίς να το ξέρετε. Εδώ βούϊξαν τα τσιμέντα από την κόντρα Παπαθανασίου με τους κολλημένους της ΝΟΔΕ που δεν ήθελαν να γίνει το εορταστικό μπαζάρ αγάπης και αλληλεγγύηςτων γυναικών της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κέντρου Πόλεως της Ν.Δ. Ιωαννίνων επειδή κάποιοι κομπλεξικοί δεν ήθελαν τα χρήματα που θα συγκέντρωναν να πάνε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, υποννοώντασς στο Φίλιο! Του έπρηξαν τα συκώτια του προέδρου και τον κατηγόρησαν ότι αδειάζει τον Γκόντα για να στηρίξε τον Φίλιο. Άπαντες εκτός θέματος. Αντί ννα μαζέψουν κανα τεμάχιο συνεχίζουν να τσακώνονται με σφοδρότητα μεταξύ του.

Δ.Μ.
Αναγνώστης σας

Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπορίας ναρκωτικών στα Γιάννενα

Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συνελήφθησαν δύο Ελληνες, ένας 46χρονος και μια 49χρονη, καθώς και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20, 26 και 37 ετών.Ειδικότερα,στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δολιανών Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα επιβατικό αυτοκίνητο, με δύο επιβαίνοντες.