Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε βασικές δεξιότητες ΤΠΕ

Την έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε βασικές δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 22.000.000 ευρώ, θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012. Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση ΤΠΕ, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Σημειώνεται ότι καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρήση για πρώτη φορά σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων του υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ, της «επιταγής κατάρτισης», η οποία θα χορηγείται από τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ στους ανέργους, προκειμένου να καταρτιστούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ της επιλογής τους, στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης http://www.voucher.gov.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr .

Επιτροπή για τη σύνταξη Ενιαίου Κώδικα Κατάστασης Υπαλλήλων ΟΤΑ

Τη συγκρότηση 13μελούς επιτροπής για τη σύνταξη Ενιαίου Κώδικα Κατάστασης Υπαλλήλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Το έργο της επιτροπής, στην οποία μετέχουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Ξηρός, εκπρόσωποι από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, του ΑΣΕΠ της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ., θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: Πίνακας θέσεων απασχόλησης για τα προγράμματα "Κοινωφελούς Εργασίας"

Από τον Δήμο Αρταίων σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» ανακοινώνεται ότι: Στη σελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) έχει αναρτηθεί ο πίνακας θέσεων απασχόλησης για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ανά φορέα και ειδικότητα. Σε ό,τι αφορά το Δήμο Αρταίων εγκρίθηκαν 300 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένουμε και την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων στον δικαιούχο φορέα, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Διεθνές κέντρο για την βιώσιμη ανάπτυξη» που είναι υπεύθυνος για τις προσλήψεις και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Για την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων καθώς και για τα δικαιολογητικά θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Δείτε τις ειδικότητες στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/Pinakes+prozlipseon/x_cms_foreon_kox/kox_forewn.csp

ΧΥΤΑ: Τώρα πια δεν τους ξεπλένει τίποτα…


Όπως προκλητική ήταν η στάση των αρμόδιων πριν και κατά την κατασκευή του ΧΥΤΑ, το ίδιο προκλητική είναι και τώρα που προέκυψε το σοβαρό πρόβλημα διαρροής και ρύπανσης του λεκανοπεδίου από τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. Κανείς πια δεν τους έχει εμπιστοσύνη. Ούτε στο Δήμο Ιωαννιτών και τον ΦΟΣΔΑ, ούτε στην Περιφέρεια Ηπείρου η οποία συνεχίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη μας με τις ανακοινώσεις της αφήνοντας, εσχάτως, υπόνοιες για «δόλο». Και ενώ τα λύματα οδηγούνται γοργά προς της λίμνη εμπλουτίζοντάς την με νέους, επικίνδυνους μικροοργανισμούς, ο ΧΥΤΑ σύμφωνα με τη μελέτη, παραμένει εκτός λεκάνης απορροής της λίμνης Παμβώτιδας. Τόσο αξιόπιστη ήταν η μελέτη χωροθέτησης! Οι κάτοικοι δε «δικαιώθηκαν» όπως λέγεται. Δικαίωση θα αποτελούσε η μη κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, σκοπό για τον οποίο αγωνίστηκαν. Οι κάτοικοι και οι σύμμαχοί τους απλά επιβεβαιώθηκαν. Οι τοπικοί εκφραστές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εμφανίζονται, ενίοτε, ως υπερασπιστές των αιτημάτων και σύμφωνοι με τους κατοίκους, τους οποίους κατανοούν, συμπονούν, τσακώνονται για το ποιος έχει τις λιγότερες ευθύνες, ανακαλύπτουν τώρα την ακαταλληλότητα της περιοχής, παίρνουν αποστάσεις από τους ιδεολογικούς τους πατέρες. Τώρα όμως πια δεν τους ξεπλένει τίποτα, γιατί τα νερά που θα τους ξέπλεναν είναι μολυσμένα. Και θα τα υποστούν όλοι υπαίτιοι και μη. Κι αυτοί που χλεύαζαν, κι αυτοί που δεν κινητοποιήθηκαν για τα καμποχώρια, για τη Λίμνη, για τον Άραχθο κι αυτοί που παρέπεμπαν την λύση στα …Δικαστήρια. ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Όχι στις «συχνές δειγματοληψίες» ή στην «παρακολούθηση του φαινομένου» σαν να πρόκειται για ίωση ή για κάποιο σεισμικό φαινόμενο. Ούτε λύση αποτελούν οι όποιες παρεμβάσεις στο έργο για την καλύτερη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Λύση αποτελεί η οριστική απομάκρυνση του ΧΥΤΑ από το Ελληνικό. Και κάτι τέτοιο για να γίνει δε φτάνει η συμφωνία, αλλά η δράση όλων, η οποία δράση θα επιβάλλει την απομάκρυνση. Αρκεί ο λαός μας να οργανωθεί, να συσπειρωθεί, να βγάλει ενεργητικά την αγανάκτησή του και να τη στρέψει σε αυτούς που ευθύνονται. Καλούμε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία εργαζόμενων όλου του νομού να πάρουν θέση μπροστά στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Γιατί τώρα πια δεν θα λέμε «οι κάτοικοι του Ελληνικού» αλλά «οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου», όλου του νομού και πέρα από αυτό καθώς εκτός από τη λίμνη κινδυνεύει άμεσα –ήδη μολύνεται- ο Άραχθος και ο Αμβρακικός. Ο ΧΥΤΑ δεν μπορεί να λειτουργεί και να μολύνει την περιοχή. Είναι επικίνδυνος, πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί. Την ευθύνη να αναλάβουν και να βρουν λύση για τη διοχέτευση των σκουπιδιών, αυτοί που κατασκεύασαν και λειτούργησαν το ΧΥΤΑ κι όχι ο λαός μας.


           ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΊΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Απεργία των εργαζομένων στην ΕΑΣ Πρέβεζας

Διεκδικώντας άμεση λύση στο μισθολογικό τους αδιέξοδο και την επίλυση μιας σειράς εργασιακών ζητημάτων οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη α περγία. Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι από όλο το Νομό συγκεντρώθηκαν έξω από το σούπερ μάρκετ της Ενωσης στον Φόρο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος, ο περιφερειακός συμβουλος Κώστας Κωτσαντής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας Σπύρος Κλινάκης και άλλοι φορείς οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι 110 εργαζόμενοι της επιχείρησης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων της ΕΑΣ Ανδρέας Παπατσότσιος τόνισε ότι οι οφειλές προς το προσωπικό αγγίζουν αυτή την στιγμή τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι ίδιοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 12 μήνες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν εκτός από τηνάμεση λύση στο μισθολογικο αδιέξοδο την άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, την διασφάλιση όλων την ξέσεων εργασίας, την ανασυγκρότηση τη οργάνωσης με σχέδιο και όραμα καλώντας την διοίκηση της ΕΑΣ να δεσμευτεί για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του καταγγέλει τον γενικό διευθυντή της ΕΑΣ για ωμή παρέμβαση σε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά εκβιάζει τους εργαζόμενους στα σουπερ μάρκετ να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά σε βάρος των συναδέλφων τους. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα σουπερ μάρκετ να μην υποκύψουν στους ωμούς εκβιασμούς του γενικού διευθυντή και κατ’ επέκταση της Διοίκησης. Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των εργαζομένων μαζί με τον κ.Δημόπουλο επισκέφθηκαν τόσο την περιφερειακή ενότητα πρέβεζας και επέδωσαν ψήφισμα στον κ.Στράτο Ιωάννου ενώ συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φραγκούλη.Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την ενεργή υποστήριξη του Δήμου στον αγώνα τους και ο κ Μπαίλης υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα τους και θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ενημέρωση για τις δυνατότητες αξιοποίησης του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA

Οι δυνατότητες αξιοποίησης του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA απασχόλησαν την ενημερωτική συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γιάννινα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η εμπειρογνωμοσύνη για τη διερεύνηση εφαρμογής δράσεων μέσω του JESSICA στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και ο ρόλος και ο τρόπος λειτουργίας του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) Ηπείρου, που συστήθηκε από την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος για την υλοποίηση του προγράμματος. Τη σχετική ενημέρωση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, της IBG Management και της Grant Thornton. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος JESSICA αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων (αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών) κ. Τατιάνα Καλογιάννη. «Το «νέο» χαρακτηριστικό που εισάγεται με το πρόγραμμα αυτό είναι ότι η χρηματοδότηση έργων αστικής ανάπτυξης γίνεται μέσα από τη «μετατροπή των επιδοτήσεων» σε χρηματοδοτικό μηχανισμό «επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων». Έτσι, εξασφαλίζεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων, γιατί δημιουργούνται ισχυρότερα κίνητρα για την υλοποίηση βιώσιμων έργων. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία προσπάθεια παρακίνησης του Ιδιωτικού Τομέα να αναζητήσει σε ένα μη επιδοτούμενο πλαίσιο, αλλά με εξασφαλισμένη την αρωγή του Τραπεζικού Τομέα, την εφαρμογή ενός ‘επιχειρηματικού οράματος’», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη του Γεν. Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδος στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκε σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τουλίκας, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Δ/τη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αντιπύραρχος κ. Δημήτριο Στάμο και τον Δ/τη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων πυραγό κ. Δημοσθένη Αναγνωστάκη. Είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο με τον οποίο συζήτησε τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου. Ο κ. Δ. Μαυρογιώργος εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Ηπείρου στα ζητήματα πυροπροστασίας και παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας, όπως προέκυψε από τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού. O Γενικός Επιθεωρητής από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα πρόληψης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη συνεργασίας με όλους τους πολίτες, τους φορείς και ιδιαίτερα τους Ο.Τ.Α.. Για τον καλύτερο συντονισμό, προτάθηκε και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο στάδιο κοινή σύσκεψη Περιφέρειας (Δ/ση Πολιτικής Προστασίας), Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δημάρχων της Ηπείρου.

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Νομό Ιωαννίνων

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς,στο Νομό Ιωαννίνων:Αλέκος Σόφης, δικηγόρος και πρώην δήμαρχος,Θοδωρής Γκόγκος, ηθοποιός-σκηνοθέτης,Γιώργος Ζάψας γραμματέας της Περιφερειακής επιτροπής του κόμματος, Ντίνος Σιάκαρης, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,Γιάννης Σκοπούλης, δημοτικός σύμβουλος, Ελένη Κοτζαμποπούλου, αρχαιολόγος και Χρύσα Ματίκα-Χριστογιάννη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις εκτός μνημονίου

Σε δύο επίπεδα ήταν η χθεσινή παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, την υγεία και την οικονομία. Η κα Δήμητρα Καστάνη, εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μιλώντας για την κατάσταση ειδικά μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, τόνισε ότι «πρόκειται για μνημονιακή επιλογή και έγινε με λογιστικά κριτήρια ‘εξορθολογισμού’ των δαπανών και ειδικά της φαρμακευτικής δαπάνης» και πρόσθεσε ότι ο οργανισμός ξεκίνησε με έλλειμμα εσόδων τουλάχιστον 4 δις ευρώ από τα προϋπολογισθέντα.«Το αποτέλεσμα το βλέπουμε και στα Γιάννενα. Υπολειτουργία των δομών του πρώην ΙΚΑ, λόγω μη λειτουργίας των εργαστηρίων, συμφόρηση στα ΕΙ και τα εργαστήρια των νοσοκομείων, απλήρωτοι γιατροί, εργαστήρια, φυσικοθεραπευτές κλπ και τελικά μετακύλιση της δαπάνης στις τσέπες των ασφαλισμένων» περιέγραψε με λεπτομέρειες. Αναφέρθηκε ακόμα στο «κούρεμα» των ομολόγων των νοσοκομείων και ως λύση στη γενική κατάσταση, παρέθεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, με συνολική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής (επαναδιαπραγμάτευση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, προοδευτικό φορολογικό σύστημα, κοινωνικοποίηση τραπεζικού συστήματος, δημόσιες επενδύσεις με ανάπτυξη εθνικής φαρμακοβιομηχανίας και εθνικής φαρμακαποθήκης κ.λπ). «Χρεοκοπήσαμε» Ο κ. Άρης Σπέγγος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι. Μεταξύ άλλων ανέλυσε τους βασικούς άξονες των «μνημονιακών» μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και τόνισε πως «έχει γίνει πια φανερό σε όλους όσους δεν εθελοτυφλούν, ότι τα μέτρα αυτά ήταν σκοπίμως αντιαναπτυξιακά», με επιπτώσεις την ύφεση, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, την αύξηση της ανεργίας κ.α. «Φυσικά, το πρόσχημα ότι όλα αυτά έγιναν για να μην φτάσουμε στην χρεοκοπία, έχει καιρό πλέον που αποκαλύφθηκε ως απλά μια πρόφαση. Η χώρα ήδη σήμερα βρίσκεται υπό χρεοκοπία, επίσημα και με τη βούλα» υπογράμμισε. Ζήτησε την «άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο, και την ανατροπή της πολιτικής που μας βυθίζει στην ύφεση και οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή», με παράλληλη λήψη μέτρων όπως η αύξηση των κατώτερων τουλάχιστον μισθών και συντάξεων, η αποκατάσταση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, μείωση των έμμεσων φόρων, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς μνημόνια λιτότητας και εκποίησης του δημόσιου πλούτου». Κατέληξε λέγοντας ότι «πιστεύουμε ότι οι επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, δίνουν και την ευκαιρία στον Έλληνα πολίτη να εκφράσει την αντίθεσή του στην ακολουθούμενη καταστροφική πολιτική, αλλά και τη δυνατότητα να υποδείξει έναν νέο δρόμο για το μέλλον της χώρας».

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Άρτα και Γιάννενα

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Συκούλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (7,9) γραμμαρίων.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.Επίσης,συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).Συγκεκριμένα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 24χρονου ημεδαπού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους (30) γραμμαρίων.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συλλήψεις και στα Γιάννενα 
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 30χρονος, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, μετά από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (2) γραμμαρίων.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.Τέλος,συνελήφθη, προχθές το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας ς άνδρας, ηλικίας 25 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη). Ειδικότερα, προχθές το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, ο 25χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών, απέρριψε στο έδαφος μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (0,7) γραμμαρίων. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα ο Δημήτρης Φίλης

Σημαντική η υποψηφιότητα του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου
Μια υποψηφιότητα πραγματικό οξυγόνο είναι για το τοπικό ΠΑΣΟΚ αποτελεί η συμμετοχή στο πράσινο ψηφοδέλτιο του προέδρου του παραρτήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Οικονομικού Διευθυντή στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Οικονομολόγου Δημήτρη Φίλη,που κατάγεται από την Κληματιά του Δήμου Ζίτσας. Ο ίδιος έχει μια έντονη και ουσιαστική παρέμβαση στα κρίσιμα αναπτυξιακά και οικονομικά προβλήματα του τόπου και μέσα από τις συγκροτημένες προτάσεις που καταθέτει, δεν χαϊδεύει με λαϊκίστικο τρόπο αυτιά αλλά με ρεαλιστικό τρόπο προτείνει λύσεις που θα βγάλουν την περιοχή από την ύφεση και την κρίση. Αυτό έκανε στην περίπτωση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη αλλά και στην περίπτωση των διασυνοριακών μεταφορών. Αξίζει να πάει και θα πάει καλά γιατί συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την πράξη και το αποτέλεσμα.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα

Με την εκλογική προετοιμασία και τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ασχολήθηκε η Νομαρχιακή Ολομέλεια του ΣΥΝ Άρτας που συνήλθε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΡΟΝΟΣ. Όπως δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Παναγιώτης Ψυχογιός λίγο πριν την έναρξη της νομ. ολομέλειας, «ήδη έχει συζητηθεί το θέμα αυτό στα όργανα του ΣΥΝ, τη Ν.Ε. και τη Γραμματεία και υπάρχουν ήδη δεδομένες διαθεσιμότητες και προτάσεις στα πρόσωπα της Λίτσας Κιτσαντά, του Βασίλη Τσίρκα, του Μπάμπη Πεσλή και της υποψήφιας Δημάρχου Όλγας Γεροβασίλη (οι τρεις πρώτοι είναι του ΣΥΝ και η τέταρτη είναι ανένταχτη της Αριστεράς)». «Εδώ περιμένουμε και άλλες υποψηφιότητες που μπορούν να τεθούν και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί συλλογικά για τους τέσσερις και περιμένουμε και μία πέμπτη υποψηφιότητα από κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ εντός των επόμενων 2-3 ημερών και να κλείσουμε την πεντάδα». Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου πιθανόν να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και εφόσον ανακοινωθούν οι εκλογές.

Στο επικοινωνιακό «τιμ» Σαμαρά και ο Γιαννιώτης Γ. Τζιμογιάννης

Δυναμική η παρουσία των Ηπειρωτών στην προεκλογική μάχη
Ο συμπατριώτης μας επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τζιμογιάννης θα είναι και σε αυτές τις εκλογές ένα από τα βασικά στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχοντας στο «τιμ» του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, που διαμορφώνει τη στρατηγική του κόμματος και την προβολή των θέσεών του. Ο κ. Τζιμογιάννης συμμετέχει ήδη στις καθημερινές κλειστές πρωινές συνεδριάσεις της Συγγρού, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στην προεκλογική καμπάνια. Άλλωστε, ο κ. Τζιμογιάννης ήταν για χρόνια Διευθυντικό στέλεχος μεγάλου ομίλου επικοινωνίας και διαφήμισης και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους πιο έγκυρους Έλληνες επικοινωνιολόγους, κυρίως στα πολιτικά θέματα. Να σημειωθεί, ότι ο κ. Τζιμογιάννης έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, αλλά και παλαιότερα. Και αυτή τη φορά θα αποτελέσει ένα από τα βασικά στελέχη της παράταξης, που θα δώσουν την επικοινωνιακή μάχη για την επαναφορά της Ν.Δ. στην εξουσία, όπως αναφέρουν και δημοσιεύματα Αθηναϊκών ΜΜΕ.

 Ισχυρή ομάδα!..
Είναι δεδομένο, ότι και με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Τζιμογιάννη σε επιτελική θέση στη Ν.Δ. ισχυροποιείται η παρουσία της Ηπείρου στην παράταξη. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι κορυφαίο στέλεχος και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά είναι ο και «στρατηγός» αποκαλούμενος Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας. Αλλά και σε θέση - κλειδί, αυτή του Τομεάρχη Δημοσίων Έργων είναι ο Γιαννιώτης βουλευτής και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης. Μπροστάρηδες στον αγώνα της Ν.Δ. θα είναι επίσης και οι άλλοι δυο Ηπειρώτες βουλευτές ο Δ. Τσουμάνης (Πρέβεζα) και ο Κ. Παπασιώζος (Άρτα). Έτσι, με μια δυναμική παρουσία στην εκλογική μάχη η Ν.Δ. θα προωθήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της Ηπείρου και του λαού της.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Και ο Γιάννης Ρούκας στο κόμμα Καμμένου;

Ο γνωστός Γιαννιώτης πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Ρούκας, τον οποίο ανελλιπώς παρακολουθούμε μέσα από την τηλεόραση του ΗΡΤ να μας παρουσιάζει εκπληκτικές εκπομπές για τα παλιά Γιάννενα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βρίσκεται ένα βήμα από το να αποδεχθεί πρόταση του Πάνου Καμμένου, όχι μόνο να προσχωρήσει στους "Ανεξάρτητους Έλληνες",αλλά και να να είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό. Μακάρι να δούμε τον Γιαννιώτη ιστοριοδίφη να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές. Θα πρόκειται για μια υποψηφιότητα με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά, αφού η δημοφιλία του στην πόλη και η εκτίμηση των πολιτών που καθημερινά τον σταματούν για να του σφίξουν το χέρι, έχουν εκτινάξει στα ύψη τη δημοτικότητά του. Κατά τα άλλα η Ν.Δ. με ψηφοδέλτιο της πλάκας, πάει για... αυτοδυναμία!!! Σας το λέμε ότι το βράδυ των εκλογών θα ρίξουμε πολύ γέλιο...

ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - Προεδρικό Διάταγμα... της οργής


Δε φαίνεται να είναι γραφτό να θεσμοθετηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και κυρίως χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, το ΠΔ της λίμνης Παμβώτιδας, αφού πλέον η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως απέλπιδα προσπάθεια συμβιβασμού διαφορετικών προσεγγίσεων. Ακόμη κι αν το προηγούμενο χρονικό διάστημα διέρρευσε, αλλά και ανακοινώθηκε επισήμως, ότι το νέο προτεινόμενο Σχέδιο βρίσκεται πολύ περισσότερο κοντά στις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας από κάθε προηγούμενο, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης διαφάνηκε, πως η απόσταση από τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς των τοπικών κοινωνιών περιμετρικά της Παμβώτιδας είναι ακόμη τεράστια. Η συνεδρίαση, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί το Σχέδιο Π.Δ, παρουσία της εκπροσώπου του ΥΠΕΚΑ στο Φορέα κας Γιορταμάκη κατέληξε σε... αδιέξοδο, αφού συζήτηση δεν έγινε επί της ουσίας με τα μέλη του Δ.Σ και τους εκπροσώπους άλλων φορέων, αλλά μόνο με κατοίκους των Λογγάδων, της Βασιλικής και της Καστρίτσας. Από την αρχή της συνεδρίασης περίπου 50 κάτοικοι και ιδιοκτήτες εκτάσεων στην παραλίμνια περιοχή ζήτησαν λεπτομερή ενημέρωση, αλλά και εξηγήσεις από την κα Γιορταμάκη για μία σειρά προβλέψεων στο Σχέδιο. Βασικοί λόγοι της αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών η αυστηροποίηση του καθεστώτος γύρω από τις καλλιέργειες, αλλά και οι νέες απαγορεύσεις, που όπως υποστηρίζουν δεν αφήνουν καθόλου περιθώρια είτε για τις παραδοσιακές καλλιέργειες, είτε ακόμη και για να πραγματοποιηθεί η στροφή προς τις βιολογικές καλλιέργειες. Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η ένταση, που αρκετές στιγμές ξέφυγε από τα πολιτισμένα όρια και ακούστηκαν και «βαριές» κουβέντες, με την κα Γιορταμάκη να αναγκάζεται να δίνει εξηγήσεις για κάθε μία παράμετρο του Σχεδίου. Όπως φαίνεται, ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολεί τους καλλιεργητές της παραλίμνιας περιοχής έχει να κάνει με τον χαρακτηρισμό μίας μεγάλης έκτασης ως γη υψηλής παραγωγικότητας, κάτι που συνεπάγεται επιπλέον απαγορεύσεις και μπορεί να έρθει σε αντίφαση με την προοπτική των βιολογικών καλλιεργειών, που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις ποιότητας. Όπως τόνισε η πρόεδρος των Λογγάδων Γιαννούλα Αγγέλη κανείς δεν ενημέρωσε τις τοπικές κοινωνίες για τις προβλέψεις του Π.Δ και όλοι βρίσκονται προ τετελεσμένων. «Από τα 3000 στρέμματα κάμπου στους Λογγάδες, τα 750 είναι «πνιγμένα» και δεν καλλιεργούνται. Χαρακτηρίζουν γη υψηλής παραγωγικότητας τον υπόλοιπο κάμπο και απαγορεύουν την οικοδόμηση, τις σταβλικές εγκαταστάσεις και τις μη ελεγχόμενες καλλιέργειες. Από την άλλη μας λένε να προχωρήσουμε σε βοσκοτόπια. Πως θα γίνει αυτό, αφού δεν μπορούμε να φτιάξουμε στάβλους; Γυρίσαμε από το εξωτερικό, για να στείλουμε ξανά εκεί τα παιδιά μας. Όλος ο καβγάς γίνεται για τα 200 μέτρα και την ανέγερση των ξενοδοχείων», σημείωσε. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κα Γιορταμάκη διευκρίνισε πως οι υφιστάμενες εκμεταλλεύσεις εξαιρούνται από τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου. «Οι νομίμως υφιστάμενες χρήσεις διατηρούνται και μπορούν να εκσυγχρονιστούν και να λάβουν περιβαλλοντική αδειοδότηση. Επιτρέπονται συγκεκριμένες χρήσεις και δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση», σημείωσε μεταξύ άλλων. Η συνεδρίαση τελικά διεκόπη αργά το μεσημέρι και η συζήτηση θα γίνει σε νέα ημερομηνία. Ο Πρόεδρος του Φορέα Π. Τσουμάνης χαρακτήρισε κατανοητή την αγωνία και την αντίδραση των κατοίκων, πρόσθεσε όμως με νόημα πως υπάρχει παντελής άγνοια και για τις ισχύουσες απαγορεύσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Κατέληξε δε λέγοντας πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος αλλά και νόημα για νέα καθυστέρηση στη διαδικασία θεσμοθέτησης του Π.Δ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η Γιαννιώτισσα δικηγόρος Ζένια Καράμπαλη, υποψήφια βουλευτής με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Πάνου Καμμένου

Μέσα στον κυκεώνα των fake υποψηφιοτήτων, ξεχωρίσαμε και μια Γιαννιώτισσα δικηγόρο, με πραγματικό πτυχίο νομικής και προυπηρεσία σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας. Πρόκειται για την Ζένια Καράμπαλη, που κατεβαίνει υποψήφια στο νομό Ιωαννίνων με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Πάνου Καμμένου. Επειδή τυχαίνει να την γνωρίζουμε προσωπικά, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είναι ακόμη ένα από τα πολλά προεκλογικά "φρούτα εποχής" αλλά μια νέα επιστήμονας πολυ προσγειωμένη, με πολιτικές θέσεις και απόψεις που μπορούν να βγάλουν τον τόπο από τα σημερινά αδιέξοδα. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινωνικά και εθνικά θέματα αλλά δεν παραλείπει να καταθέτει προτάσεις και για την ανάπτυξη του τόπου. Με διαφορά η καλύτερη υποψηφιότητα στο τοπικό ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου. Θυμηθείτε το!

Κολλητάρια οι Μιχάλης Μπίγγος και Παντελής Κολόκας

Συνεργάτης μας "συνέλαβε" με το κινητό του, χθες βράδυ σε γνωστό στέκι της πόλης τον υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων με τη Ν.Δ. Παντελή Κολόκα να τα πίνει και να συζητά σε πολύ εγκάρδιο κλίμα με τον κολλητό του και στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ Μιχάλη Μπίγγο. Το τι έλεγαν δεν ακούσαμε αλλά εκλογές έχουμε, οπότε αναμφίβολα η κουβέντα θα είχε να κάνει με τον προεκλογικό αγώνα του Αντιπεριφερειάρχη. Πολύτιμες οι συμβουλές του Μιχάλη σε αυτή την κρίσιμη καμπή και το μεγάλο προσωπικό αρχείο μελών και φίλων της Ν.Δ. που ο ίδιος διατηρεί στο νομό, αποτελεί... ταμάμ για τον Κολόκα. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι στον αγώνα του ο Παντελής έχει βάλει ψηλά τον πήχη, οπότε τα ραντεβού με τους πολίτες αλλά και με μια σειρά κορυφαίων τοπικών γαλάζιων στελεχών είναι στην ημερήσια διάταξη του προγράμματός του.

Υπογραφή Θανάση Οικονόμου σε τροπολογία που στρέφεται κατά της τοπικής επιχειρηματικότητας

Θα πλήξει τις τοπικές επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού - Δίνει το δικαίωμα στις βιομηχανίες ζυθοποιίας να εμφιαλώνουν νερό!!!
10 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ανάμεσα στους οποίους και ο Γιαννιώτης Θανάσης Οικονόμου, υπέγραψαν χθες στη βουλή μία ακόμη ρουσφετολογική τροπολογία η οποία αφορά την άρση της απαγόρευσης παραγωγής και μη αλκοολούχων ποτών από τις ζυθοποιίες. Με απλά λόγια θα επιτρέπεται στις βιομηχανίες ζυθοποιΐας της χώρας η παραγωγή και εμφιάλωση μη αλκοολούχων ποτών και νερού, εφόσον διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, καθώς και η χρησιμοποίηση κοινής γραμμής για την εμφιάλωση. Είναι φανερό ότι αυτή η τροπολογία εξυπηρετεί κάποιους συγκεκριμένους πολυεθνικούς μεγαλοβιομήχανους, ενώ στην περίπτωση των τοπικών εμφιαλωτηρίων νερού (Ζαγόρι-Βίκος), η εφαρμογή της θα τους κάνει μεγάλη ζημιά και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε συρρίκνωση παραγωγής και αναπόφευκτα και σε απολύσεις εργαζομένων! Σε μια κρίσιμη καμπή της τοπικής επιχειρηματικότητας, καλό θα είναι στην περίπτωση που δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε να μην ασχολούμαστε μαζί της και την... θαύουμε!

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής σε Γιάννενα και Άρτα

Ανακοινώθηκε από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η πρώτη παρτίδα υποψηφίων του κόμματος σε όλη τη χώρα για τις προσεxείς εκλογές. Σύμφωνα με τις λίστες που δημοσιοποιήθηκαν, πρώτοι υποψήφιοι στο Νομό Ιωαννίνων θα είναι ο ψυκτικός Άγγελος Γιάννος και ο αυτοκινητιστής Χρήστος Ζέρβας. Στο Νομό Άρτας υποψήφιοι θα είναι ο ιστορικός συγραφέας Γαλαζούλας Νικόλαος και ο αγρότης Ιωάννης Γκιρεμέζης.

"Οι ΟΝΝΕΔίτες στα Γιάννενα μαυρίζουμε το κόμμα των προδοτών Σαμαρά-Συμπιλίδη"

Εμείς που μεγαλώσαμε στη γαλάζια παράταξη με αρχές και αγώνες γυρνάμε την πλάτη στα «αργύρια προδοσίας» των Σαμαρά και Συμπιλίδη. Σήμερα μετά 19 χρόνια ο αρχιτέκτονας αυτής της αποστασίας Αντώνης Σαμαράς βάζει στο ψηφοδέλτιο τον συνεργάτη του αρχιαποστάτη του Κιλκίς Γιώργο Συμπιλίδη που δεν καταδέχθηκε να υποβάλει καν αίτηση υποψηφιότητας βάση της εγκυκλίου που απέστειλε ο Λυκουρέντζος στις Νομαρχιακές του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Όμως ο κολλητός του αρχιιούδας της αποστασίας του '93 Αντώνης Σαμαράς τον βάζει μέσα. Ντροπή. Μόνο αυτό έχουμε να πούμε. Όλα αυτά που μας κάνατε θα σας τα ξεπληρώσουμε στην κάλπη. Ούτε μια ψήφο στο κόμμα των προδοτών Σαμαρά-Συμπιλίδη.

Γιαννιώτες ΟΝΝΕΔίτες που θα μαυρίσουν στην κάλπη το κόμμα των προδοτών Σαμαρά-Συμπιλίδη

Σε «πόλεμο» ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ στο Δήμο Ιωαννιτών!

Σε σύγκρουση βρίσκονται, για άλλη μια φορά, οι δύο πρώτες παρατάξεις του συλλόγου εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων. Η «Ενότητα» που έχει πλειοψηφήσει στις εκλογές κατηγορεί την Ανεξάρτητη Κίνηση για «εργοδοτικό συνδικαλισμό» με αφορμή την κατάθεση δύο ενστάσεων από τους κ.κ. Ν. Κρικώνη και Χ. Οικονόμου, λέγοντας ότι στηρίζονται σε «ψεύτικα στοιχεία». «Ενώ μας καταγγέλλανε για τη συμμετοχή των συμβασιούχων, την ημέρα των εκλογών (για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ) έλεγαν ότι οι συμβασιούχοι δεν έπρεπε να πληρώσουν συνδρομή. Η δημαγωγία στο μεγαλείο της» αναφέρει η Ενότητα, καταλήγοντας: «Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι επικίνδυνος για τους εργαζόμενους, τους θέλει διασπασμένους». Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις «εργοδοτικές» συνδικαλιστικές παρατάξεις και να «συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ». Οι κατηγορίες προκάλεσαν την αντίδραση της ΔΑΚΕ ΟΤΑ, επιστρέφοντας τα «βέλη» για «εργοδοτικό συνδικαλισμό»: «ας κάνουν την αυτοκριτική για τον έναν χρόνο που έχουν το προεδρείο του συλλόγου μας και που η δημοτική αρχή του δήμου Ιωαννιτών (ΠΑΣΟΚ), έχει δώσει την καθαριότητα σε ιδιώτες και καμιά αντίδραση» τονίζει και κατηγορεί ακόμα την Ενότητα ότι είναι «σε εντεταλμένη υπηρεσία από τους εργοδότες (Δημοτική αρχή Δήμου Ιωαννιτών και το ΚΚΕ)». Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία, η ΔΑΚΕ κατηγορεί την Ενότητα ότι παρέδωσε τον εκλογικό κατάλογο στην εφορευτική μια μέρα πριν τις εκλογές και ότι είχε στο ψηφοδέλτιο υποψηφίους που δεν ήταν ταμειακώς εντάξει με το σύλλογο. Κάνει όμως και προσωπική επίθεση στον κ. Χρήστο Μεντή, μέλος της Ενότητας: «με ποια διαδικασία μπήκε στο δήμο; στην θέση που... εργάζεται και πληρώνεται κατέχει τα τυπικά προσόντα;» διερωτάται η ΔΑΚΕ, η οποία ζητάει απάντηση και από τη δημοτική αρχή του δήμου Ιωαννιτών.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οριστικά στη Κέρκυρα υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου

Με δήλωσή της χθες διέψευσε τα σενάρια που την ήθελαν να επιστρατεύεται στη Β' Αθήνας
Και πάλι για την πρωτιά στο νομό Κέρκυρας στις προσεχείς εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα είναι η πρώην υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου. Αυτό δήλωσε η ίδια χθες στη βουλή, βάζοντας ουσιαστικά τέρμα στα σενάρια που την ήθελαν να επιστρατεύεται από το κόμμα της στη Β' Αθήνας. «Δεν είναι καλύτερα να υπηρετείς τον τόπο σου;» ρώτησε χαμογελώντας τους πολιτικούς συντάκτες η Κερκυραία βουλευτής. Με τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά που έχει στο νησί των Φαιάκων η ίδια, γνωρίζει ότι άνετα θα επανεκλεγεί. Έτσι λοιπόν όσες πιέσεις κι αν δέχτηκε για να συμπληρώσει τη γυναικεία ποσόστοση στην αχανή Β' Αθήνας, είπε σθεναρά όχι και καλά έκανε.

O Marky Ramone live απόψε στα Γιάννενα

Gabba Gabba Hey με τον ντράμερ των θρυλικών Ramones
Ο Marky Ramone, o μόνος επιζών σήμερα (μαζί με τον Τommy Ramone, τον οποίο και διαδέχθηκε στα ντραμς το 1978) από την παλιοσειρά των θρυλικών Ramones (Joey, Dee-Dee, Johnny) θα βρίσκεται το βράδυ σε γνωστό κλαμπ της πόλης για ένα και μόνο live. Θα μας χαρίσει τις επιτυχίες του νεοϋρκέζικου συγκροτήματος που σημάδεψε την εφηβεία μας. Του γκρουπ που άνοιξε το δρόμο για την πανκ και το οποίο μας μύησε στη ροκ και πανκ μουσική. GABBA GABBA HEY!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Με δικαστική απόφαση κλείνουν τα ανθρακοκάμινα

Υπέρ της αίτησης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλλει για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των έξι ανθρακοκάμινων στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Φιλιατών οι κάτοικοι, απεφάνθη χθες το Δικαστήριο. Σύμφωνα με την απόφαση:
• το δικαστήριο διατάζει την προσωρινή παύση της λειτουργίας των έξι ανθρακοκάμινων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου
• απαγορεύει προσωρινά στους ίδιους τους επιχειρηματίες ή και σε τρίτους κάθε λειτουργία ανθρακοκάμινων ή οποιαδήποτε ενέργεια καύσης που θα παράγει καπνό και ρύπους στον ατμοσφαιρικό αέρα
• Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση αυτή οι παραβάτες τιμωρούνται με χρηματική ποινή
 Η άδεια λειτουργίας των ανθρακοκάμινων δόθηκε τον Ιούλιο του 2011 από τη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας, προκαλώντας από τότε τις αντιδράσεις τόσο των κατοίκων όσο και τοπικών φορέων.

Καμένες λάμπες στα Σεισμόπληκτα

Στα Σεισμόπληκτα και συγκεκριμένα στην οδο Γέφυρα Τσιμόβου υπάρχουν καμένες λάμπες .Αναγκάστηκα να το γράψω μήπως και το διαβάσει κανείς αρμόδιος απο τον Δήμο Ιωαννιτών γιατί κουράστηκα να τηλεφωνώ στην τεχνική υπηρεσία και να με κοροϊδεύουν.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

H Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που διακινούνται σε blogs και ΜΜΕ, και διάφορες ανυπόστατες φήμες αναφορικά με καταβολή αποζημιώσεων για εφημερίες ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου επιθυμεί να γνωρίσει τα εξής: Η καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων των εφημεριών που αφορά τον Δεκέμβριο του 2011 έχει πραγματοποιηθεί. Για τους δύο πρώτους μήνες του 2012, (Ιανουάριο και Φεβρουάριο), έχει ολοκληρωθεί από το Νοσοκομείο μας, η απαιτούμενη διαδικασία για την υποβολή των σχετικών ενταλμάτων στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου για έγκριση. Έχουμε την διαβεβαίωση της ΥΔΕ ότι θα πραγματοποιηθεί η σχετική ανάρτηση του αρχείου στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών στις 6/4/2012, αναγκαία προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να πιστωθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν ανά μήνα σύμφωνα με την εγκεκριμένη πίστωση, στους αντίστοιχους λογαριασμούς των ιατρών, στις 26-4-2012. Για τους τρείς πρώτους μήνες του έτους ήτοι Ιανουάριο-Φεβρουάριο και Μάρτιο υπάρχει μια μικρή υπέρβαση σε σχέση με τις εγκεκριμένες πιστώσεις, που προέκυψε στα πραγματοποιηθέντα προγράμματα εφημεριών του Ιατρικού προσωπικού. Την οποία σύμφωνα με την αρίθμ. 8/28-3-2012 (Θ.2) απόφαση του Δ.Σ. αναγνωρίζει το Νοσοκομείο και έγιναν προσπάθειες να εξασφαλιστεί επιπρόσθετη πίστωση για την καταβολή της μικρής αυτής, υπέρβασης.

Κωλοτούμπα και δοσίλογο των Γερμανών είπε πριν λίγο τον Σαμαρά ο Γ. Τράγκας!

Σκοπεύουν να τελειώσουν τον Σαμαρά από αρχηγό της Ν.Δ. το βράδυ των εκλογών
Άρχισε χοντρό ξεκατίνιασμα στη γαλάζια πολυκατοικία και πριν λίγο, μέσα από τα μικρόφωνα του "Real fm" ο γνωστός αντιμνημονιακός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας αποκάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εκτός από... κωλοτούμπα και δοσίλογο των Γερμανών!!! Λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές το γαλάζιο ξεκατίνιασμα, αντί να μειώνεται βρίσκεται στο ζενίθ. Τρίζει η γαλάζια πολυκατοικία αλλά και η καρέκλα του Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ, αφού είναι γεγονός πλέον ότι η επόμενη μέρα των εκλογών γράφεται με άλλους όρους για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει μπει για τα καλά στο κάδρο της αποπομπής ο Μεσσήνιος και όπως πάει η δουλειά δεν θα τη βγάλει... "καθαρή" το βράδυ των εκλογών...

Υλοποίηση δασικών έργων σε Άρτα και Ζαγόρι

Η υπογραφή 14 αποφάσεων ένταξης αντίστοιχων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 13.456.184,09 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για την υλοποίηση απαραίτητων δασικών έργων την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, θα συμβάλει καταλυτικά στην προστασία του πολύτιμου φυσικού πόρου της περιοχής. Πρόκειται για έργα βελτίωσης των συνθηκών πρόληψης και προστασίας των δασικών εκτάσεων και των δασών από τις πυρκαγιές και αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, θωράκισης των περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα με αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και διάνοιξης και βελτίωσης του δασικού οδικού δικτύου, τα οποία ανακοίνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Από τα 14 έργα τα 4 θα υλοποιηθούν στην Άρτα και 1 στο Δήμο Ζαγορίου

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην Κέρκυρα περνάει από το Λιμάνι

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην Κέρκυρα, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Επιθεωρητή Ιονίων Νήσων Δημήτρη Τσιότσιου και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Προέδρου του Επιμελητηρίου, της ηγεσίας των Αστυνομικών και Λιμενικών Υπηρεσιών Κέρκυρας και Θεσπρωτίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του προέδρου του ΟΛΚΕ, και των προϊσταμένων του Τελωνείου και του ΣΔΟΕ. Στόχος, να αποτραπεί αποτελεσματικά η είσοδος λαθρομεταναστών από την Ηγουμενίτσα και παράλληλα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός όσων παράνομα βρίσκονται σήμερα στην Κέρκυρα, με εντατικοποίηση των ελέγχων στο Λιμάνι εσωτερικού της Ηγουμενίτσας, τόσο στο πορθμείο προς Κέρκυρα, όσο και στο αντίστοιχο προς Λευκίμη.

Προς... επανεκκίνηση το έργο στο αεροδρόμιο

Πληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές
Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι η ...επανεκκίνηση του έργου του αεροδρομίου Ιωαννίνων, αφού θα καταβληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ανάδοχο, έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών, που ήταν άλλωστε και η αιτία διακοπής για μια ακόμη φορά των εργασιών. Υπογράφτηκε σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών για έγκριση ποσού 550.000 ευρώ το οποίο θα εκταμιευθεί για να πληρωθεί ο ανάδοχος και να επιστρέψει στο έργο. Δεν πρόκειται για τη... λύση στο σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, αλλά το γεγονός και μόνο ότι θα επαναληφθούν οι εργασίες δημιουργεί προσδοκίες για καλύτερη συνέχεια. Με την καταβολή του παραπάνω ποσού, ο ανάδοχος θα κάνει, επιτέλους, και τη σύνδεση της νέας πίστας με τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, ώστε να μπορούν να σταθμεύουν τα αεροσκάφη, ιδίως αν γίνουν οι πτήσεις τσάρτερ που μπορεί να δεχθεί το αεροδρόμιο. Θα συνεχιστεί η ανέγερση του νέου πύργου ελέγχου που έμεινε στη μέση και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα δημιουργηθεί ληξιπρόθεσμος λογαριασμός που δεν θα πληρωθεί για να σταματήσουν και πάλι οι εργασίες... Εκτός ΕΣΠΑ, προβλήματα και διακοπές... Η μη ένταξη στο ΕΣΠΑ ήταν καθοριστική για την πορεία υλοποίησης του έργου, αφού με την κρίση μειώθηκαν δραματικά οι εθνικοί πόροι. Δεν έφταιξαν μόνο οι αλλαγές ή οι...διορθώσεις στις αρχικές μελέτες για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Η καθυστέρηση στις πληρωμές ήταν και είναι η κύρια αιτία που το έργο πήγε πίσω. Η ανάδοχος εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ είχε πληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2011, περίπου 8,5 εκ. ευρώ με μια σύμβαση που με την έκπτωση φτάνει τα 25 εκ. ευρώ, αλλά είναι άγνωστο αν θα περικοπούν εργασίες και τι θα γίνει ως το τέλος. Πολλές φορές ο ανάδοχος αναγκάστηκε να διακόψει εργασίες, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, έγιναν πολλές αλλαγές στην αρχική μελέτη που προέβλεπε νέο σταθμό στην θέση του σημερινού και του πάρκινγκ, αλλά τελικά δεν κατεδαφίζεται ο υπάρχον, κρίθηκε ασύμφορο να λειτουργήσει ως μεταβατικός σταθμός το κτίριο που προορίζεται για αμαξοστάσιο.

Ο νέος σταθμός το σημαντικότερο τμήμα του έργου
 Ούτε και τώρα είναι ξεκαθαρισμένο αν θα κατεδαφιστεί τμήμα του σταθμού για να ανεγερθεί ο νέος στο χώρο του πάρκινγκ, μόνο ο πύργος ελέγχου. ..πήρε νέα θέση στην αντίθετη πλευρά από την σημερινή. Το έργο που εκτελέστηκε ως τώρα δεν είναι και τόσο ορατό, αφού αφορούσε το διάδρομο προσγείωσης και συνδετήριους με το χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, περιφράξεις και φωτισμό κλπ, αλλά και το κτίριο του αμαξοστασίου που έχει μείνει στον σκελετό. Η κατασκευή του νέου πύργου ελέγχου είναι αυτό που φαίνεται και για το νέο σταθμό έγινε απλά μια προετοιμασία στο χώρο, χωρίς να ξεκινά η ανέγερση του και παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει η θεμελίωση του. Όλα εξαρτώνται από τη ροή της χρηματοδότησης... Πρόκειται για κτίριο εμβαδού 10.000 τετραγωνικών μέτρων, αλλά κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τελικά θα είναι τόσο μεγάλος ο νέος σταθμός, και για λόγους κόστους κατασκευής και συντήρησης.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ