Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Τα βρόντηξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και πάει στον Καμμένο

Μόλις επέστρεψε από την... Αυστραλία όπου είχε πρόσφατα μεταναστεύσει
Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων ο Νίκος Μαυρομάτης και με δημόσια δήλωσή του, αναφέρει, ότι πλέον προσχωρεί και επίσημα στο κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου. Μάλιστα έκανε σοβαρές καταγγελίες για κομματικές άνωθεν μεθοδεύσεις στο χώρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ που οδήγησαν σε σοβαρό ρήγμα διάσπασης, ενώ κατήγγειλε ως... κωλοτούμπα τον Αντώνη Σαμαρά. Στην ανακοίνωση που έστειλε προς τα ΜΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: "Οι δήθεν παραγοντισμοί μελών της ΟΝΝΕΔ υπό την άνωθεν κάλυψη, οδηγούν σε διάσπαση και εσωτερικό κατασπαραγμό των προθέσεων και ιδεών μας. Ξεκινήσαμε συντεταγμένα κατά της πολιτικής του μνημονίου και οδηγηθήκαμε τελικά στη στήριξή του. Η πολιτική κωλοτούμπα δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής μου αντίληψης. Είμαι αντίθετος στο μνημόνιο και στη μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Για αυτό υποβάλλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και δηλώνω την προσχώρησή μου στο σχηματισμό του Παναγιώτη Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες»".

Στη Διημερίδα για την «Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» παραβρέθηκε η Τατιάνα Καλογιάννη

Στη Διημερίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, με θέμα: «Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων», που έγινε στην Αθήνα, παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και υπεύθυνη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος &Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Δημιουργική και αποτελεσματική συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ ειδικευμένων εισηγητών από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσίασαν την εμπειρία των χωρών τους σε δόκιμες και επιτυχημένες πρακτικές διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΦΟΣΔΑ, δικαιούχων Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων και διαχειριστών έργων Περιβάλλοντος της χώρας μας. Στην παρέμβαση της η κ. Καλογιάννη αναφέρθηκε στα παρακάτω:
- Τόνισε την ανάγκη η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω εποικοδομητικές συνεργασίες με μεταφορά της προηγμένης τεχνογνωσίας όσον αφορά την υλοποίηση του πλήρη κύκλου των συναφών έργων που διαθέτει η Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, προς τις Περιφέρειες της χώρας μας, οι οποίες διακρίνονται για τη θέληση, την επιμονή αλλά και τον ορθολογικό σχεδιασμό των έργων που αφορούν την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων – ΠΕΣΔΑ.
- Υπενθύμισε στον Υπουργό ΠΕΚΑ, την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, να ενσωματώσει σε μία πρόταση χρηματοδότησης και υλοποίησης την αποκατάσταση των 38 υπολειπόμενων ΧΑΔΑ στη γεωγραφική της αρμοδιότητα, και πρότεινε η «καλή πρακτική» αυτή να ακολουθηθεί για το σύνολο των ΧΑΔΑ της χώρας ώστε να εξαλειφθεί η απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί η συνεχιζόμενη λειτουργία και μη αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.
- Σημείωσε ότι: Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου είναι σταθερά προσανατολισμένη, σε πλήρη συμμόρφωση με τα οριζόμενα στην Κοινοτική αλλά και Εθνική Περιβαλλοντική Νομοθεσία στα: o Προώθηση δημιουργίας περιβαλλοντικής συνείδησης συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικής φύσεως δραστηριότητες επίδειξης καλών πρακτικών. o Ανακύκλωση, με προώθηση και της διαλογής στην πηγή. o Μεγιστοποίηση της αξιοποίησης του μεγάλου οργανικού κλάσματος των αποβλήτων είτε μέσω ανάκτησης υλικών ή μέσω παραγωγής ενέργειας, κάτι που εφαρμόζεται σε μεγάλο ποσοστό στην Ευρώπη του 2012. «Είναι αλήθεια, ότι έχουμε ακόμη δρόμο ανηφορικό και δύσκολο για την υλοποίηση αυτών των στόχων. Κυρίως όμως θα πρέπει να εξασφαλίζουμε μέσω της εφαρμογής τεχνικά άρτιων και επιστημονικά τεκμηριωμένων λύσεων αλλά και κυρίως σε κλίμα κοινωνικής συναίνεσης σαν αποτέλεσμα νηφάλιου και ουσιαστικού διάλογο, χωρίς λαϊκισμούς, εμμονές και προκαταλήψεις, την σκοπούμενη περιβαλλοντική προστασία» δηλώνει η κ. Καλογιάννη.

Η Αγνή Σμπόνια ετεροπροτάθηκε για υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην Πρέβεζα

Ένα νέο στην κυριολεξία πρόσωπο, με καταγωγή από την περιοχή Φαναρίου και συγκεκριμένα από την Κορυφούλα, είναι πρόταση στα Κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, αξιολογείται με την πρέπουσα προσοχή και σοβαρότητα, από το αρμόδιο όργανο του Κινήματος. Πρόκειται για την Αγνή Σμπόνια, δασκάλα στο επάγγελμα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το νεώτερο μάλιστα μέλος. Δημοσιεύουμε βιογραφικό της Αγνής Σμπόνια, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελέσει την γυναικεία υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας. Η Αγνή Σμπόνια γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1986 και πέρασε τα παιδικά της και εφηβικά της χρόνια ανάμεσα στην Αθήνα και στη Πρέβεζα από όπου κατάγεται. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα προσφέρει εθελοντικά, σε Ειδικό Σχολείο. Από πολύ νωρίς ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα, συμμετέχοντας στο Συμβούλιο της Σχολής της και εκπροσωπώντας τους φοιτητές στα όργανα της Σχολής και στη σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι η νεότερη Δημοτική Σύμβουλος στην ιστορία του Δήμου Βύρωνα και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, με ήδη μεγάλη εμπειρία και ενασχόληση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, είναι το Νεότερο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εκλεγμένη στην Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας του. Η νεολαία, οι γυναίκες, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον είναι οι χώροι που με κάθε ευκαιρία προσφέρει και δραστηριοποιείται. Το οικολογικό της πνεύμα είναι γνωστό, αφού συμμετέχει ενεργά μαζί με Μη κυβερνητικές οργανώσεις σε αναδασώσεις εκτός και εντός Αττικής. Περήφανη για την καταγωγή της, ασχολείται συνεχώς με τα δρώμενα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και είναι υπεύθυνη Πολιτισμού του Συλλόγου Φαναρίου (Πάργας).

Ο Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Απριλίου το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας νομού Ιωαννίνων. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Δημήτρης Παπασπύρου, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αλμπάνη για την βοήθεια που μέχρι σήμερα πρόσφερε στον Σύνδεσμο και του κατέθεσε υπόμνημα το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις συνεργασίας. Μεταξύ αυτών ο Σύνδεσμος ζήτησε από τον κ. Πρύτανη, εφόσον είναι εφικτό, να αποτελέσει αντικείμενο πτυχιακής εργασίας η παρουσία των σέρβικης καταγωγής γιαννιωτών. Χρόνος και λόγοι εγκατάστασης σέρβων πολιτών στα Γιάννινα, προκειμένου στην συνέχεια η εργασία αυτή να τυπωθεί σε βιβλίο για να αποτελέσει ένα ιστορικό δεδομένο της πόλης μας. Προτάθηκε στον κ. Πρύτανη η αδελφοποίηση πανεπιστημίων της Σερβίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και η ευρεία γνωστοποίηση των προγραμμάτων ελληνομάθειας του Πανεπιστημίου μας στην Σερβία, δεδομένου ότι υπάρχει από πλευράς Σέρβων έντονο ενδιαφέρον για να μάθουν την γλώσσα μας.

…οι «φωστήρες» και οι «σωτήρες»…

Ένα ιδεολογικό αφήγημα με πολύ παρελθόν και ακόμη πιο δυσοίωνο μέλλον
Γράφει ο Βαγγέλης Θεοδώρου*

Παρακολουθώντας με «κομμένη» την ανάσα…όπως και σεις φαντάζομαι την ψηφοφορία στην Βουλή για την διάσωση της χώρας με κατακλύζουν διάφορες σκέψεις από το παρελθόν…για περασμένα μεγαλεία και άλλα τέτοια, και πολύ λιγότερες ή και καθόλου για ένα πιο σίγουρο μέλλον. Καθώς οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας κάνουν τις πρώτες δηλώσεις τους μετά το πέρας της ψηφοφορίας, κάποιοι ανακουφισμένοι για το αποτέλεσμα, άλλοι πάλι σίγουροι για την καταστροφική συνέχεια της ετυμηγορίας των πρώτων. Σε όλους όμως ανεξαιρέτως είναι εμφανής ο προβληματισμός για την υποδοχή που θα τύχει η όποια επιλογή τους από τους ψηφοφόρους τους, και για τον καθένα για διαφορετικούς λόγους. Αφήνω κατά μέρος. Τον γόρδιο δεσμό της ολικής «μνημονιακής» μεταστροφής του κ. Σαμαρά στους ψηφοφόρους του. Την επικοινωνιακή ρητορεία των εξυπνακίστικων, αλλά και αφελών επιχειρημάτων του κ. Καρατζαφέρη, που δύσκολα νομίζω θα ξαναδεί τα έδρανα της Βουλής με τις αναρίθμητες πολιτικές του «κωλοτούμπες». Και θα σταθώ σε δύο εικόνες. Η μία σηματοδοτεί την κατάρρευση μη πω την ευτέλεια του πολιτικού μας συστήματος, η δε άλλη την αποδόμηση και τον εκφυλισμό ιδανικών και αξιών. Ενώ λοιπόν το κέντρο της Αθήνας έχει παραδοθεί στις ορέξεις των «βαρβάρων» και των συναισθηματικά συμπαθούντων τους, η κ. Βάσω Παπανδρέου δηλώνει απόλυτα ανακουφισμένη που επιτέλους καταψήφισε το μνημόνιο. Εικόνα θλιβερή για μια πολιτικό που αμέ τι άλλο ήταν πρωταγωνίστρια της μεταπολιτευτικής διακυβέρνησης και της πιο παθογόνου βεβαίως. Την λιποψυχία την καταλαβαίνω, την παραίτηση επίσης όταν μάλιστα συνοδεύεται από ειλικρινή έκφραση συγνώμης την θεωρώ και υπεύθυνη πολιτική στάση. Την επιλογή της προσωπικής συνειδησιακής διαφυγής όμως θεωρώ ύβρη προς στον δοκιμαζόμενο λαό. Επειδή εσχάτως δηλώνει ότι εγκαταλείπει την πολιτική νομίζω ότι σε κανέναν δεν θα λείψει, και κυρίως η πολιτική πρακτική αυτής και των ιδεολογικών συνοδοιπόρων της. Από την άλλη η εικόνα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου μάλλον μελαγχολία γεννά παρά τονώνει πλέον την αυτοπεποίθησή μας. Με όλο το σεβασμό στην στάση ζωής και των δύο αυτών επιφανών ανδρών, έχω την αίσθηση όμως ότι ελάχιστα «σηματοδοτούν» πλέον οι παρουσίες τους στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας. Δυστυχώς πολλοί πνευματικοί άνθρωποι και σύμβολα όπως οι ίδιοι δεν προστάτεψαν επαρκώς τις ιδέες τους. Όχι γιατί κατά καιρούς βρέθηκαν στο ίδιο κάδρο με κυβερνώντες της παρακμής ή έβαλαν πλάτη σε κόμματα της λαϊκιστικής αριστεράς, αλλά κυρίως γιατί άθελά τους άφησαν ιδανικά και αξίες να γίνουν συνθήματα σε ένα ιδεολογικό μόρφωμα που κατά επίφαση ονομάστηκε αριστερός προοδευτικός λόγος, που δεν ήταν παρά ένας βερμπαλισμός λόγων και έργων, αποθέωση του ατομικισμού εις βάρος του κοινωνικού ιστού. Πολλά έχουμε ακούσει αυτά τα δύο και πλέον χρόνια για το πώς φτάσαμε στην κρίση και ακόμη περισσότερα για το πώς θα βγούμε από αυτή αν κάποτε τα καταφέρουμε. Μέσα σε αυτά διακρίνει κανείς και μια ακατάσχετη «μπουρδολογία» που όχι μόνο ταλαιπωρεί την νοημοσύνη μας, αλλά κυρίως δείχνει την ελαφρότητα και τα συλλογικά σύνδρομα ανασφάλειας που έχουν καλλιεργηθεί στην κοινωνία μας. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του κόσμου και εξ’ αυτού οι άλλοι τους χρωστούν τα πάντα. Η υπερηφάνεια αυτή χρησιμοποιείται ως άμυνα απέναντι στην πραγματικότητα και καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας ξένων κέντρων, ενώ είναι προφανείς οι τεράστιες εσωτερικές ευθύνες. Εξακολουθούν να βλέπουν εχθρούς που θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα και να ταπεινώσουν τον «αδούλωτο» λαό της. Ένα είναι σίγουρο ότι η χώρα είτε από επιλογή είτε από έλλειψη προνοητικότητας ένεκα και της παντελούς ανικανότητας των κυβερνώντων της και βεβαίως με την ανοχή αυτών που τους επέλεξαν χρωστάει της Μιχαλούς. Αλήθεια είναι επίσης ότι είχε μπει στο διακριτικό μάτι του «Θηρεσία» των αγορών πολύ πριν έλθει η μάλλον αναπόφευκτη επιλογή του Δ.Ν.Τ. Μπορεί τα μέτρα της δανειακής σύμβασης να είναι ιδιαίτερα επώδυνα για τον εργαζόμενο Έλληνα και κυρίως για τον άνεργο, αλλά δεν ξέρω και κάποιο άλλο «ευαγές» ίδρυμα να είχε προθυμοποιηθεί να μας δανείσει. Αυτά τα περί Ρωσίας και Κίνας τα επιστρέφω ως ανοησίες των εμπνευστών τους για να μην πω κάτι βαρύτερο. Όσο για αυτούς που υποστηρίζουν τον δρόμο της «απόδρασης» με άρνηση πληρωμής των χρεών είναι το λιγότερο αφελείς, ή υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Μια άποψη επικίνδυνη που υποβιβάζει την Πατρίδα μας σε «μπαταχτσή» απομονωμένη με όλες τις χώρες εναντίον της. Η μεγαλύτερη αλήθεια όμως είναι ότι τα μεγάλα θύματα της κρίσης είναι οι νέες γενιές εκεί λίγο πριν τα είκοσι ή πιο κάτω από τα σαράντα. Ποτέ άλλοτε μια γενιά με την αμέλειά της ή τη μακαριότητα της, αλλά κυρίως με την επιλεκτική της στάση που απέβλεπε στον συντεχνιακό ωφελιμισμό δεν μεταβίβασε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τον λογαριασμό της πλασματικής της ευημερίας στα παιδιά της και στα εγγόνια της. Το κακό είναι ότι δείχνει αμετανόητη ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα της ευθύνης. Και πώς να είναι διαφορετικά όταν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της στην συναλλαγή τους με την τρόικα επιλέγουν να «θυσιάσουν» το ύψος του κατώτερου μισθού, που αφορά κυρίως τους νέους και να σώσουν τα κεκτημένα της γενιάς τους (επικουρικές συντάξεις), και των «κυρίως» ψηφοφόρων τους θα πρόσθετα. Βρισκόμαστε ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές, ίσως τις πιο κρίσιμες μετά την μεταπολίτευση. Το σίγουρο διακύβευμα και δικαίως είναι η «τιμωρία» των υπαιτίων της κρίσης, τώρα πόσο μεγάλη ή μικρή μέλλει να αποδειχθεί. Το να διεκδικούν κάποιοι την διακυβέρνηση της χώρας όταν οι ίδιοι την έχουν φέρει λίγο πριν την χρεωκοπία αν δεν είναι ανίατη εμμονή συστημικής αυτοσυντήρησης τότε είναι σίγουρα ύποπτος τυχοδιωκτισμός. Τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι το κυβερνητικό σχήμα της επομένης μέρας μοιάζουν καρικατούρες, χωρίς όραμα και με νωπές τις «δάφνες του παρελθόντος». Βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο αξιοπιστίας, μοιάζουν αδύναμα να διαχειριστούν τις όποιες επιλογές τους. Παρότι ψήφισαν την δανειακή σύμβαση και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή και θα μπορούσε να αποτελεί πειστικό ή και «ασφαλές» για αυτούς πολιτικό πεδίο δράσης, δείχνουν να μην τις πιστεύουν. Από την άλλη οι πολιτικοί σχηματισμοί της αριστεράς και όσους γέννησε η «αντίσταση» κατά του μνημονίου φαίνεται να έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Θα εισπράξουν την όποια ψήφο διαμαρτυρίας αλλά τίποτε δεν μου λέει ότι θα την μετοχοποιήσουν σε πειστική πρόταση απεμπλοκής από το μνημόνιο, και αυτό για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Στην αριστερά δύσκολα διακρίνεις κάτι πολιτικά απτό και εφαρμόσιμο πέρα από μια ανέξοδη λαϊκιστική ρητορεία. Ακόμη και το Κ.Κ.Ε. που δείχνει την μεγαλύτερη συνέπεια μέσα στην ανεφάρμοστη ιδεολογική του παράνοια, ανέχεται να καθοδηγείται από ένα αστικό «φρικιό». Όσο για τους υπόλοιπους αντλούν δύναμη από την έλλειψη αυτογνωσίας τους ποντάροντας στον λαϊκισμό, άλλα δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά «φθαρμένα» υλικά όσο και οι συγγενείς τους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθεί από την μια η καταγραφή θυμού και της τιμωρίας και από την άλλη η διαχείριση του φόβου και της αβεβαιότητας της επόμενης μέρας Η συγκυρία ίσως δεν είναι ευνοϊκή αλλά θα μπορούσε όμως υπό προϋποθέσεις να ήταν μια αρχή αξιοπιστίας για πρόσωπα και κυρίως για απόψεις. Ίσως μια ευκαιρία να διαλυθούν μύθοι και να υπερκεραστούν από πειστικές απόψεις-προτάσεις οι παραδοσιακές οργανωτικές και συγχρόνως παρακμιακές κομματικές γραμμές. Θα επιστρέψω στην αρχή αφιερώνοντας σε όσους επέλεξαν την αποχή στις κρίσιμες ψηφοφορίες της Βουλής, αλλά και σε όσους πιθανόν «κρύφτηκαν» πίσω από την σίγουρη ψήφο των άλλων. Παραφράζοντας λοιπόν τον στίχο «αντάρτες της π…ς με τα λεφτά του μπαμπά» στο «αντάρτες της π…ς με τα λεφτά του Δ.Ν.Τ. και την ψήφο των άλλων»…ελπίζω οι ψηφοφόροι να τους στείλουν σπίτι τους.

*Καθηγητής Πληροφορικής-Δ/ντής Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων

Τρεις γυναίκες στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΣΥ. στα Γιάννενα!

Ανακοινώνονται σε λίγο τα ονόματα των υποψηφίων σε όλη τη Χώρα - Στην τοπική Ν.Δ. ψάχνουν για μήνες να βρουν γυναίκες και δεν... βρίσκουν!
Με τρεις ισχυρές γυναικείες υποψηφιότητες έκλεισε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο νομό, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί από ώρα σε ώρα, στη διάρκεια της ημέρας. Μέγας μάγκας ο Νίκος Γερασιμίδης που κατάφερε να κλείσει ψηφοδέλτιο στο νομό -ίσως και το μοναδικό- με τρεις γυναικείες υποψηφιότητες. Έβαλε για τα καλά τα γυαλιά στην τοπική Ν.Δ. που εδώ και μήνες ψάχνει αλλά δεν μπορεί να βρει ούτε μία γυναίκα! Για όσους βιαστούν να πουν, ότι οι υποψήφιες της Ντόρας Μπακογιάννη στο νομό, είναι no-name, ας περιμένουν λίγες ώρες ακόμη, γιατί οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ισχυρές υποψηφιότητες με πολλά κομματικά... ένσημα σε ΝΔ αλλά και ΠΑΣΟΚ!!! Κατά τα άλλα, στο... "Βιλαμπάχο" της οδού Χατζηπελλερέν, οι λεβέντες της τοπικής ΝΟΔΕ ακόμα... "τρίβουν". Που ξέρεις
καμιά φορά. Τρίψε-τρίψε, μπορεί στο πάρα-πέντε να πείσουν την... Γιούλα!

Αθωώθηκε ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας για την αφαίρεση παράνομης περίφραξης και της κλοπής υλικών αξίας 10 ευρώ από το πρώην Στρατόπεδο Σολωμού

Πανηγυρική ήταν η αθώωση του πρώην Δημάρχου Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλάπα ο οποίος χθες κάθησε για μια ακόμη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου με μηνυτή τον στρατό και κατηγορία την αφαίρεση παράνομης περίφραξης από το πρώην Στρατόπεδο Σολωμού και την κλοπή των υλικών αυτής (ήτοι τεσσάρων τσιμεντένιων πασσάλων). Ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας –ο οποίος είχε συνήγορο τον δικηγόρο Απόστολο Τάσση- κατήγγειλε από την έδρα την αδιαφορία που δείχνει η πολιτεία απέναντι στα μνημεία της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι το «παράπτωμα» για το οποιο βρέθηκε κατηγορούμενος μόνο ειρωνικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει. «Οι πάσσαλοι που αφαιρέθηκαν από την παράνομη τοποθετημένη περίφραξη και δεν κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στο εργοτάξιο του Δήμου» τονίζει ο κ.Κλάπας. Σημειώνει δε ότι ο τρόπος με τον οποιο ο Δήμος της Πρέβεζας διεκδίκησε τα Στρατόπεδα αποτελεί πρότυπο για αρκετούς Δήμους και στις ομιλίες που ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει για το θέμα προσκεκλημένος από κινήσεις πολιτών, φαίνεται η αγωνία των τοπικών κοινωνιών για την απόδοση και αξιοποιηση των χώρων αυτών. Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων αυτών το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαλυβδώνουν την πίστη των πολιτών και να κάνουν ακόμη πιο δυναμικό τον αγώνα τους για την απόδοση των Στρατοπέδων και την αξιοποίησή τους ως χώρους κοινωνικής δράσης και πολιτισμού.

ΠΑΡΓΑ:Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κοινή δράση θα υλοποιήσουν το 1ο και  2ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας σε συνεργασία με τον Δήμο Πάργας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Σκοπός της δράσης αποτελεί η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών εμφυσώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Συγκεκριμένα οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό στην παραλία Μπροστά - Κρυονέρι στις 10:00 π.μ. ενώ οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πάργας θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό στην παραλία Πίσω – Κρυονέρι στις 10:00 π.μ.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: «Ενισχύουμε το τουριστικό ρεύμα από την Ιταλία»

Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε αισθητή την παρουσία της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση BTM (Borsa Mediterranea del Turismo), που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2012. Είναι η πρώτη φορά που η Ήπειρος είχε το δικό της αποκλειστικό περίπτερο και μάλιστα φιλοξένησε τον ΕΟΤ του Μιλάνου. Η επιλογή αυτή καταδεικνύει την σημασία που δίδεται στην τουριστική αγορά της Ιταλίας, που αποτελεί μια ισχυρή δεξαμενή τουριστών για την περιοχή της Ηπείρου. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες τις έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού με Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν συστηματικές προσπάθειες προώθησης της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού από τα ιταλόφωνα στελέχη της Περιφέρειας και με έντυπα τα οποία είχαν εκδοθεί στην ιταλική γλώσσα. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, - και αρμόδιος για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Ηπείρου-, κ Στράτος Ιωάννου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έκανε επαφές με παράγοντες του Ιταλικού τουρισμού, σε μια προσπάθεια να εντείνει το ενδιαφέρον της Ιταλικής αγοράς για την Ήπειρο. Στα πλαίσια των συναντήσεών του, έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας (Napoli TV) και σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έγιναν επαφές με την Costa Crociere για κρουαζιέρες και την ακτοπλοϊκή εταιρία Grimaldi με αντικείμενο την προβολή της Ηπείρου στο περιοδικό τους που διανέμεται σε 60.000 επιβάτες.

Συνάντηση εργασίας για τα ΤΟΠΣΑ πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα

Η ενημέρωση και η κινητοποίηση των φορέων της Ηπείρου για τη δημιουργία συμπράξεων και την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση στη δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)» ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γιάννινα. Η δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ, αφορά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους, με την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ. Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Ηπείρου (αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών) που ενημερώθηκαν για τα βασικά σημεία της πρόσκλησης και των συνημμένων αρχείων αυτής, καθώς και για το φάκελο εξέτασης της Διαχειριστικής Αρχής. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων του πρώτου κύκλου αξιολόγησης είναι η 2α Μαΐου 2012, ενώ η αξιολόγηση των προτάσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου 2012. Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος υπογράμμισε τα οφέλη της δράσης για την Ήπειρο. Ζητούμενο για την Περιφερειακή Αρχή, συνέχισε, είναι η συνεργασία των φορέων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού με τη συγκρότηση συμπράξεων μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, όπου θα μπορούν να μετέχουν όλοι οι φορείς, σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ως Περιφέρεια Ηπείρου. Το μείζον είναι να εισρεύσει και το τελευταίο ευρώ στην Ήπειρο. Την παρούσα χρονική στιγμή, που η χώρα έχει μια οικονομική δυσπραγία, δεν θα αρνηθούμε ούτε ένα ευρώ που θα περάσει υπό οποιαδήποτε μορφή στην Περιφέρεια Ηπείρου», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης. Στην ενημερωτική συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων της Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Ν. Τσομπίκος, εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννιτών, Πωγωνίου, Δωδώνης, Ζαγορίου, Β. Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Πρέβεζας και Σουλίου. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της Ηπείρου, της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε., του BIC Ηπείρου, του ΤΕΙ Ηπείρου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, καθώς και ΚΕΚ της περιοχής.

Τέσσερις τραυματίες σε ατύχημα με λεωφορείο

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σήμερα στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Αθηνών, όταν αλβανικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αυλώνα - Αθήνα, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε βράχια.Σοβαρότερα είναι ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του λεωφορείου και γίνεται προσπάθεια από την Πυροσβεστική για να απεγκλωβιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Από τα πρώτα στοιχεία, λόγω της βροχής ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε με σφοδρότητα στα βράχια. Η συγκοινωνία έχει διακοπεί για τα μεγάλα οχήματα, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στην Πρέβεζα την Παρασκευή ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ Βορείου Ελλάδος

Επίσκεψη εργασίας ενόψει της θερινής αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιεί την Παρασκευή στην Πρέβεζα ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος Βασίλης Τουλίκας. Ο κ.Τουλίκας θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου στις 9 .30 το πρωί με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που αφορούν την πρόληψη και την καταστολή δασικών πυρκαγιών, την οργάνωση των εθελοντών που επιθυμούν να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής καθώς και τον βαθμό ετοιμότητας και συντονισμού των τοπικών υπηρεσιων. Στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα συμμετάσχει ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας κ.Βασδέκης και άλλοι φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται με τον τομέα της πυρόσβεσης και πυροπροστασίας. Εν τω μεταξύ την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με συμμετοχή και άλλων υπηρεσιών στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας Πουλιάνου Αλέξανδρου-Πουλιάνου Νικολάου Ο.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Ιωαννίνων 385 στην Πρέβεζα. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς στις αντλίες ανεφοδιασμού του πρατηρίου υγρών καυσίμων, την επέκταση αυτής σε παρακείμενο σταθμευμένο αυτοκίνητο και τη διάσωση υπαλλήλου του πρατηρίου που, λόγω εισπνοής των αναθυμιάσεων, έχει χάσει τις αισθήσεις του. Η Υπηρεσία κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σημαίνει συναγερμό Α΄ εξόδου, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει το Ε.Κ.Α.Β. και την ΕΛ.ΑΣ. Η πυροσβεστική έξοδος που αναχωρεί για τον τόπο του συμβάντος αποτελείται από τρία πυροσβεστικά οχήματα και δέκα άτομα. Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, και με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού του ειδικού διασωστικού οχήματος διασώζει τον υπάλληλο του πρατηρίου ενώ ταυτόχρονα προβαίνει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Παίζει και η υποψηφιότητα Γ. Ντούρου στο ΠΑΣΟΚ!!!

Τον πρότεινε χθες (όχι ομόφωνα) για υποψήφιο, το διευρυμένο όργανο της τοπικής ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης
Μετά τα απανωτά "όχι" που εισέπραξε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ από μια σειρά καταξιωμένων κοινωνικά και πολιτικά στελεχών, που αρνήθηκαν να μπουν στο πράσινο ψηφοδέλτιο, σε αυτό φαίνεται να επιχειρεί να... "τρυπώνει" ο διευθυντής του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων και παλιός συνδικαλιστής της τοπικής ΠΑΣΚ, εκπαιδευτικός Γιάννης Ντούρος. Χθες μάλιστα, ενεργοποιώντας τη σύγκλιση του διευρυμένου οργάνου της τοπικής ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατάφερε να εξασφαλίσει την -όχι ομόφωνη- απόφασή τους να τον προτείνουν ως υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές. Απλά να αναφέρουμε ότι σε σύνολο 26 συμμετεχόντων, οι 3 ψήφισαν κατά και οι 2 λευκό. Απλά, επειδή κατέχει διευθυντική θέση στο δημόσιο, θα πρέπει μέχρι και σήμερα (εκπνέει το 18μηνο πριν την κανονική εξάντληση της τετραετίας από τις εκλογές του 2009) να παραιτηθεί από τη θέση του. Κατάγεται από το Καλέντζι του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, είναι Φυσικός και κατά το παρελθόν ήταν υποψήφιος σε πολλές αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις, στις οποίες όμως ποτέ δεν κατάφερε να εκλεγεί. Θυμίζουμε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Αργύρη για τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, (δημοτικές 2010) όπου δνε εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, αλλά και τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια των Φίλιππα Τσουμάνη και Μάκη Χατζηεφραιμίδη (νομαρχιακές 2002 και 2006 αντίστοιχα) στις οποίες επίσης απέτυχε να εκλεγεί!!!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, ηλικίας 51 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) και παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 51χρονος με συνοδηγό τον 36χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: - μία (1) χειροβομβίδα. - μία (1) νάιλον συσκευασία (φιξάκι), που περιείχε ηρωίνη βάρους (0,5) γραμμαρίων. -μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. - τρία (3) φυσίγγια διαμετρήματος 0.38 χιλιοστών.  τρία (3) κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Συνάντηση Ε. Βενιζέλου με στελέχη της αυτοδιοίκησης από την Ήπειρο

Την πρώτη του συνάντηση με τους περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, είχε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση, η οποία έγινε στην Ιπποκράτους, παραβρέθηκαν και Δήμαρχοι από την Ήπειρο μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αρταίων και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιάννης Παπαλέξης. Η συνάντηση είχε στόχο αφενός τη γνωριμία του κ. Βενιζέλου με τα κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη του Κινήματος και αφετέρου το συντονισμό εν’ όψει των εθνικών εκλογών.

Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου στo EpirusGate

Δεν μας λέει όμως γιατί αυτό γίνεται μόνο φέτος και μόνο για τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
Με αφορμή σημερινή ανάρτηση του E.G. στην οποία στηλιτεύεται η νόμιμη πλην όμως προκλητική προπληρωμή των εξόδων μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, λάβαμε απάντηση από την Περιφέρεια Ηπείρου την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια. Έχουμε όμως δύο απορίες κ. Καχριμάνη. Γιατί αυτή η πρακτική συμβαίνει μόνο φέτος (δεν υπήρχε πέρυσι) και γιατί αφορά μόνο τις μετακινήσεις του κ. Πιτούλη και όχι κάποιου άλλου Αντιπεριφερειάρχη. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναλυτικά, έχει ως εξής: "Ο συντάκτης του σημερινού σχολίου με τίτλο: «Στην Περιφέρεια Ηπείρου προπληρώνουν τα διόδια και τα καύσιμα του Αντιπεριφερειάρχη», προφανώς δεν είναι ενήμερος για τη διαδικασία που προβλέπεται για τις μετακινήσεις εκτός έδρας. Σας γνωρίζουμε ότι η προέγκριση δαπανών προβλέπεται από την ισχύουσα Νομοθεσία. Πρόκειται για δέσμευση πίστωσης σε βάθος χρόνου, το χρηματικό ποσό διαχειρίζεται μόνιμος υπάλληλος που ορίζεται και ο οποίος καταβάλλει τις αντίστοιχες δαπάνες που υποβάλλονται με τα νόμιμα παραστατικά για καύσιμα, διόδια κλπ, στους δικαιούχους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Αντιπεριφερειάρχης και οι οδηγοί της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Σας γνωρίζουμε δε ότι και με σύνεση και με φειδώ γίνονται οι μετακινήσεις και πολλές φορές στελέχη της Περιφέρειας, καταβάλλουν εξ ιδίων έξοδα κίνησης".

Ανακοίνωση της Περιφέρειας για τους ελέγχους στο ΧΥΤΑ Ελληνικού

Οι αρχές της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ενημερώθηκαν στις 19-03-2012 ότι από πηγή νερού, κοντά στο χωριό Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, αναδύονταν δυσοσμία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγιεινής και Περιβάλλοντος, ώστε να καταγραφούν: η θέση, το περιστατικό στο πραγματικό του μέγεθος καθώς και η μακροσκοπική σύνδεση του σημείου με τις, εν λειτουργία, δραστηριότητες ή εγκαταστάσεις της περιοχής (πτηνοτροφεία, άλλες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, Χ.Υ.Τ.Α., κλπ). Ταυτόχρονα, μετέβη, επί τόπου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, η οποία σχετίζεται με την επίβλεψη του έργου του ΧΥΤΑ 1ης διαχειριστικής ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου. Εκτός των εποπτευόμενων, από την Περιφέρεια, υπηρεσιών, ζητήθηκε η συμβολή του Γενικού Χημείου του Κράτους όσον αφορά τη χημική ανάλυση του προερχόμενου από την πηγή νερού και της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) όσον αφορά τη δομή και σύσταση του υπεδάφους. Συγκροτήθηκε, επίσης, Επιστημονική Επιτροπή Διερεύνησης και Αξιολόγησης των φαινομένων ρύπανσης απορροών περιοχής του έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΑ 1ης διαχειριστικής ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου», με εκπροσώπους από όλες τις προαναφερόμενες υπηρεσίες και φορείς. Από τις 20 Μαρτίου μέχρι και σήμερα έχουν διενεργηθεί: 1) Πέντε (5) δειγματοληπτικοί έλεγχοι με αντίστοιχες χημικές αναλύσεις στην πηγή, στις γεωτρήσεις ελέγχου του ΧΥΤΑ και σε επιλεγμένα σημεία εντός και εκτός της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ, από την Περιφέρεια Ηπείρου. 2) Δύο (2) δίδυμοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον κατασκευαστή του ΧΥΤΑ. 3) Καθημερινές μετρήσεις και παρακολούθηση της στάθμης των υγρών στις δεξαμενές του βιολογικού καθαρισμού καθώς και του κυττάρου του ΧΥΤΑ. 4) Δειγματοληπτικές τομές εδαφών σε επιλεγμένα σημεία του ΧΥΤΑ. 5) Τρεις (3) αυτοψίες για τη γεωμορφολογία και διαστρωμάτωση των πετρωμάτων του ΧΥΤΑ και της ευρύτερης περιοχής του. Από τα, μέχρι σήμερα, στοιχεία επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ρύπανσης στην πηγή χωρίς, όμως, αυτή να συσχετίζεται, προς το παρόν, με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Πέραν των ανωτέρω δηλώνουμε: I. Η παρακολούθηση, η λήψη δειγμάτων, οι αναλύσεις τους και οι επιστημονικές και τεχνικές διαδικασίες που προβλέπονται από όλα τα διεθνώς αποδεκτά πρωτόκολλα ελέγχων και αναλύσεων θα συνεχιστούν και για το επόμενο δεκαπενθήμερο, ώστε με τα δεδομένα μηνιαίου ιστορικού να τεκμηριωθεί ο οποιοσδήποτε συσχετισμός ή μη της ρύπανσης με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. II. Η Περιφέρεια Ηπείρου αναμένει το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης και Αξιολόγησης και, εφόσον απαιτηθεί, θα εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας και αντιρρύπανσης. III. Στην περίπτωση που προκύψει ότι η ρύπανση οφείλεται σε ανθρώπινη υπαιτιότητα (δόλο ή αμέλεια) οι υπεύθυνοι θα τύχουν κάθε προβλεπόμενης δικαστικής δίωξης. IV. Στην περίπτωση που προκύψει ότι η ρύπανση οφείλεται σε κατασκευαστική αστοχία ή πλημμελείς ενέργειες κατά τη τρέχουσα φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, σε συνεργασία με το ΦΟΔΣΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας, θα προβούμε στις προβλεπόμενες, από τη σχετική νομοθεσία, ενέργειες.

Τα παιδιά του Αβραμό

Μπορεί προς τα έξω να περνάει ότι ο Αβραμόπουλος αγωνίζεται για «εθνική συνεννόηση» και διακομματική συνεργασία στην κυβέρνηση, αλλά, όπου παρουσιάζεται ευκαιρία προωθεί τους κολλητούς του.Είτε στις εταιρείες που ελέγχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,είτε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ανά την Ελλάδα...Για να μην νομίζετε ότι ο "Καγκελόπουλος",έβαλε το χέρι του μόνο στην Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου και πως μόνο στα Γιάννενα έστειλε τον "αλεξιπτωτιστή" Στέλιο Λεύκοβιτς...

Αυξάνονται οι ατομικές συμβάσεις στα Γιάννενα!!!

85 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ, 9 ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ
Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι αιτήσεις προς την Επιθεώρηση Εργασίας για τη σύναψη επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας, από τις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων. Μέχρι χθες είχαν συναφθεί ατομικές συμβάσεις σε 85 επιχειρήσεις της πόλης και αφορούν 315 εργαζόμενους συνολικά, με τη μείωση των μισθών να είναι μεταξύ 22 και 24% περίπου.Αντίστοιχα, 9 επιχειρήσεις των Ιωαννίνων και 17 σε ολόκληρη την Ήπειρο (πλην Ηγουμενίτσας) έχουν προχωρήσει σε επιχειρησιακές συμβάσεις με τους εργαζόμενούς τους. Αυτές είναι και οι νόμιμες εφαρμογές της καινούργιας νομοθεσίας η οποία ουσιαστικά ανατρέπει κάθε εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η Επιθεώρηση Εργασίας λαμβάνει αιτήματα τα οποία κινούνται εκτός των διατάξεων του νόμου, είτε σε ό,τι αφορά την ειδικότητα των υπαλλήλων, είτε το ύψος του μισθού κ.α. «Όσο πλησιάζουμε στη σημερινή ημερομηνία, τα αιτήματα που έρχονται από επιχειρήσεις αυξάνονται» λέει ο διευθυντής του σώματος Βαγγέλης Πάντζος. Οι αιτήσεις αυξάνονται όσο πλησιάζει και η κομβική ημερομηνία της 14ης Μαΐου, οπότε και εκπνέει η προθεσμία που έχει ορίσει το υπουργείο Εργασίας για τη σύναψη κλαδικών συμβάσεων στους εργασιακούς τομείς όπου έχουν λήξει.


Πολλοί απλήρωτοι 
Πριν πάνε στην επιθεώρηση εργασίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι από τους οποίους ζητείται να υπογράψουν συμβάσεις, περνάνε από το Εργατικό Κέντρο. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν είχαμε τόσο πολύ κόσμο, καθώς είχαμε τις αιτήσεις για τα προγράμματα απασχόλησης. Πριν όμως, ερχόταν κόσμος και αρκετοί από αυτούς μας έδειχνε και τις συμβάσεις» λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Φασούλης. «Εμείς τους λέμε να μην υπογράψουν, τους λέμε επίσης να συζητήσουν το θέμα στο σωματείο τους και τους παραπέμπουμε στη νομική βοήθεια του ΕΚΙ, εάν χρειαστεί, καθώς και στην επιθεώρηση εργασίας», συμπληρώνει. Το πιο ανησυχητικό και ενδεικτικό της κατάστασης συνάμα, είναι, όπως λέει ο κ. Φασούλης, ότι είναι πάρα πολλοί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην πόλη. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που έρχεται να ζητήσει κάποια συμβουλή, που να μην είναι απλήρωτος έστω και ένα μήνα» λέει ο πρόεδρος του ΕΚΙ. «Έρχονται με τρομερό άγχος και για τις πληρωμές και για τις συμβάσεις» καταλήγει.

 4.000 για 676 θέσεις
 Στο μεταξύ, σχεδόν διπλάσιες ήταν οι αιτήσεις των ανέργων για ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιεί το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, οι οποίες έφτασαν με το ταχυδρομείο στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, από αυτές που κατατέθηκαν αυτοπροσώπως. Περί τα 2.100 άτομα στήθηκαν στις ουρές στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά την περασμένη εβδομάδα και άλλα 2.000 έστειλαν τις αιτήσεις με το ταχυδρομείο, όπως έδειξε η πρώτη καταμέτρηση προχθές. Οι διαθέσιμες θέσεις στα Γιάννενα είναι 676 συνολικά. Τώρα, η χρονική περίοδος της εξέτασης των αιτήσεων, εξαρτάται από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην Περιφέρεια Ηπείρου... προπληρώνουν τα διόδια και τα καύσιμα του Αντιπεριφερειάρχη!

Προ εγκρίνουν δαπάνη 3 χιλιάδες ευρώ για τις μετακινήσεις του Θ. Πιτούλη στη Θεσπρωτία
Σε περίοδο λιτότητας και περικοπών η Περιφέρεια Ηπείρου προεγκρίνει δαπάνες ύψους 3.000 ευρώ για τις μετακινήσεις που θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης. Αυτό αναφέρει η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας στο υπ' αρίθμ. 12 θέμα, (δείτε το κάνοντας κλικ επάνω στην εικόνα). Όλα τα έχουμε δει αλλά να δούμε να προεγκρίνονται δαπάνες για μετακινήσεις που ακόμη δεν έχουν γίνει, είναι κάτι που ξεπερνά τη λογική και τη σύνεση αυτή την κρίσιμη ώρα. Δεν λέμε ότι είναι παράνομο, είναι όμως προκλητικό τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει να δίνονται 3.000 για μετακινήσεις που δεν ξέρουμε πότε, πόσες και εάν θα γίνουν. Έλεος κ. Καχριμάνη. Εκτός κι αν σας περισσεύουν χρήματα οπότε είναι όλα ok ..

ΑΡΤΑ:Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει από εξωτερικό περιφραγμένο χώρο καταστήματος εμπορίας ποτών στην Άρτα, ένα ψυγείο. Το ψυγείο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Στα Γιάννενα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η ολομέλεια θα γίνει στις 7, 8 και 9 Απριλίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν σχετίζονται με τον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Απαλλοτριώσεων και τρέχοντα θέματα του κλάδου.

Σε τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων

Σήμερα Τετάρτη,στις  8:00 μ.μ. το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με άλλα 5 εσπερινά ΕΠΑ.Λ. της Ελλάδας που διοργανώνεται από το 6ο εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της πόλης. Στη τηλεδιάσκεψη το πρωταγωνιστικό ρόλο της συζήτησης θα τον έχουν οι μαθητές. Οι θεματικές ενότητες συζήτησης θα αφορούν στη φοίτησή τους, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη λειτουργία των εσπερινών ΕΠΑ.Λ. Στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι η άμεση (on line) επικοινωνία των μαθητών για την ανάδειξη απόψεων και προβληματισμών που μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Βολές πρυτάνεων για κυβερνητικές παλινωδίες

Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων αναμένεται να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες, πολύ πιθανόν την προσεχή Τρίτη,ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, προκειμένου να καθορίσουν οι πανεπιστημιακοί τη στάση τους για τα οικονομικά προβλήματα των Ιδρυμάτων. Οι πρυτάνεις που συνεδρίασαν χθες βράδυ στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο διαπίστωσαν ότι οι πιστώσεις δεν επαρκούν ούτε για τους τρέχοντες λογαριασμούς ενώ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι παλινωδεί όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.Μάλιστα, τόνισαν ότι με την καταβολή στα Ιδρύματα του 25% της χρηματοδότησης, δηλαδή την καταβολή των δόσεων των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου Μαρτίου, δε λύνεται το πρόβλημα, καθώς όπως επισημαίνουν θα εξοφλήσουν υποχρεώσεις που έχουν ήδη συσσωρευτεί. Οι πρυτάνεις διεμήνυσαν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξουν προβλήματα ακόμη και για την ασφάλεια των φοιτητών, αφού δεν θα μπορούν να συντηρήσουν ούτε τα ασανσέρ των πανεπιστημιακών κτιρίων. Προειδοποίησαν ακόμα ότι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, ανάγκες σίτισης και στέγασης των φοιτητών βρίσκονται «στον αέρα» αν δεν δοθεί άμεσα επιχορήγηση.

Νοθευμένο ένα στα τρία δείγματα πετρελαίου κίνησης!

Νοθευμένο ήταν ένα στα τρία δείγματα πετρελαίου κίνησης που εξέτασε το Γενικό Χημείο του Κράτους το 2010, την ώρα που συνολικά στην αγορά καυσίμων, το ποσοστό νοθείας φθάνει στο 17%. Αναλυτικά, οι έλεγχοι του Γενικού Χημείου το 2010 έγιναν σε 1.838 δείγματα καυσίμων (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, ναυτιλίας και στους τρεις τύπους βενζίνης που κυκλοφορούν- αμόλυβδη, LRP και σούπερ αμόλυβδη) και νοθευμένα βρέθηκαν τα 308 (ποσοστό 16,7%). Το μεγαλύτερο ποσοστό νοθείας εντοπίζεται στο πετρέλαιο κίνησης (29,9%, 287 μη κανονικά δείγματα σε σύνολο 960). Στο πετρέλαιο θέρμανσης το ποσοστό νοθείας ήταν 6,49% (5 στα 77 δείγματα), ενώ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά παραβατικότητας στις βενζίνες: 0,46% στην αμόλυβδη (2 στα 436 δείγματα), 2,86% στην LRP (2 στα 70 δείγματα) και 3,06 % στη σούπερ αμόλυβδη (3,06%). Νοθευμένα βρέθηκαν ακόμη και δείγματα ναυτιλιακού πετρελαίου, που είναι αφορολόγητο (4 στα 34 δείγματα, 11,76%). Βασική πηγή νοθείας αλλά και λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων, η ανάμειξη ντίζελ κίνησης με θέρμανσης. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι προχωρά από τις 15 Οκτωβρίου σε εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, με ταυτόχρονη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

10 ΒΕΠΕ προτείνονται στην Ήπειρο

Παρουσιάστηκε η μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας και χωροθέτησης νέων χώρων οργανωμένης υποδοχής βιομηχανικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (Β.Ε.ΠΕ.) στους Νομούς της Ηπείρου, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Σκοπός της μελέτης είναι η σύνταξη ενός τεκμηριωμένου και αξιολογημένου «καταλόγου» περιοχών, κατάλληλων για την οργανωμένη υποδοχή επιχειρήσεων, που θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για την ίδρυση Β.Ε.ΠΕ. στην Ήπειρο. Με την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης της μελέτης, διαμορφώθηκε ο κατάλογος των δέκα προτεινόμενων περιοχών για την χωροθέτηση Β.Ε.ΠΕ. στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΑΡΤΑ:Εκδήλωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ για την Υγεία

Εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Άρτας του ΚΚΕ, σήμερα στις 8.30 μ.μ., στo ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ, με ομιλητή τον Γιώργο Πρέντζα, μέλος του Τμήματος Υγείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ και εκλεγμένο στη Διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ. Στην εκδήλωση θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων στην Υγεία και των θέσεων του ΚΚΕ. "Θέσεις οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη γνώμη μας στο υπάρχον κοινωνικό σύστημα, απαιτείται για να εφαρμοστούν μια άλλη εξουσία, λαϊκή εξουσία" ανέφερε ο Γρηγόρης Καραγιάννης, στέλεχος του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τομέα υγείας στην Άρτα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο ΚΡΟΝΟΣ με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση. Ο κ. Καραγιάννης περιέγραψε ως τραγική την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας, η οποία όπως είπε, δημιουργεί ανασφάλεια και στους ίδιους τους εργαζόμενους σε συνδυασμό με τις τραγικές μειώσεις που έγιναν στους μισθούς και η οποία αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα. «Όλο αυτό το σκηνικό είναι προϊόν μιας πολιτικής που θέλει και αντιμετωπίζει την υγεία όχι ως αγαθό το οποίο θα πρέπει να παρέχεται σε όλους δωρεάν, αλλά ως εμπόρευμα» τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Δολοφονημένος εντοπίστηκε 36χρονος οδηγός που είχε εξαφανιστεί τον Μάρτιο

Τραγικός ήταν ο επίλογος της εξαφάνισης ενός 36χρονου οδηγού από τις Σέρρες, ο οποίος είχε εξαφανισθεί στα μέσα Μαρτίου κατά τη διάρκεια ταξιδιού του προς τα Ιωάννινα.Στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Μετσόβου, κοντά στη γέφυρα βρέθηκε η σορός του 36χρονου άνδρα. Ο ιατροδικαστής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που μετέβη στο σημείο και εξέτασε ευρήματα διαπίστωσε ότι έφερε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Οι άγνωστοι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, δολοφόνησαν τον 36χρονο σε άλλο σημείο και στη συνέχεια μετέφεραν το πτώμα και το εναπόθεσαν εκεί όπου ανευρέθη. Λίγες ημέρες νωρίτερα οι άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν εντοπίσει το φορτηγό ψυγείο που οδηγούσε ο 36χρονος σε σημείο έξω από τα Γρεβενά.

Ληστεία σε ταχυδρομικό υπάλληλο στην περιοχή της Τύριας

Στις 25 χιλιάδες ανέρχεται η λεία ληστείας σε ταχυδρομικό υπάλληλο στην περιοχή της Τύριας. Οι τρεις άγνωστοι δράστες, οι οποίοι εκτιμάται ότι γνώριζαν το δρομολόγιο του είχαν τοποθετήσει πέτρες στον επαρχιακό δρόμο Τύριας Ασπροχωρίου με αποτέλεσμα ο ταχυδρόμος να υποχρεωθεί να σταματήσει. Με την απειλή των όπλων, οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία λίγη ώρα αργότερα εντόπισε το όχημα εγκαταλελειμμένο κοντά στην Αρτοπούλα, οι τρεις άγνωστοι όμως είχαν διαφύγει και αναζητούνται από την αστυνομία.

«Κούρσα» για 4 η εξαγορά της «Δωδώνης»

Οι δυο είναι ξένες εταιρείες για το 67,77% της ΑΤΕ
Η πώληση του 67,77% των μετοχών της ΑΤΕ στη «Δωδώνη» μέσα από τον εν εξελίξει διεθνή διαγωνισμό, μπήκε στην κρίσιμη φάση των δεσμευτικών προσφορών, μετά την κατάθεση 15 προτάσεων κατά το πρώτο στάδιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι Ενώσεις-μέτοχοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά χωρίς πολιτική λύση δεν έχουν τύχη στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda που επικαλείται το Agronews, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση των 15 εταιρειών που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για τη γαλακτοβιομηχανία και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέσσερις είναι οι εταιρείες που αποκτούν προβάδισμα. Πρόκειται για τους ομίλους Ρέστη και Σαράντη από την Ελλάδα και τις Lactalis (Γαλλία) και Αrla (Σκανδιναβία) από το εξωτερικό οι οποίοι φαίνεται ότι είναι αυτοί θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη για να αποκτήσουν τον έλεγχο της ηπειρώτικης εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί το πολύ έντονο ενδιαφέρον της πλευράς Ρέστη που συνεχίζει την προσπάθεια να βρει άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά των κτηνοτρόφων αλλά και την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας δε δίστασε να προχωρήσει και σε μια πρωτότυπη –αλλά και ενδεικτική του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει την περίπτωση «Δωδώνη» -κίνηση παραγγέλνοντας δημοσκόπηση μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών με στόχο να πληροφορηθεί από «πρώτο χέρι» τις διαθέσεις και τις σκέψεις τους γύρω από το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Αgrenda, τα πρώτα ευρήματα της έρευνας,είναι άκρως αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα: Σε ένα ποσοστό που «φλερτάρει» με το 70% οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι προτιμούν ο έλεγχος της Δωδώνης να παραμείνει σε ελληνικά χέρια ενώ σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να έχουν λόγο και σχέση με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όσο για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, πάντως, εμφανίζονται μοιρασμένοι: Ένα 30% δηλώνει μέσω της αυτοοργάνωσης των παραγωγών, ένα άλλο 30% σε συνεργασία με τις Ενώσεις ενώ φαίνεται ότι υπάρχει και ένα 30% που δεν εκφράζει συγκεκριμένη προτίμηση.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ