Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ: Νέες κάλπες σε περίπτωση μη βιώσιμης κυβέρνησης

Αναπόφευκτη θεωρεί ο Αντώνης Σαμαράς την προσφυγή σε νέες κάλπες, σε περίπτωση που στις επικείμενες εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία και προκύψει μη βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα. «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Εκφράζει ωστόσο την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και επισημαίνει ότι η ΝΔ αποτελεί «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει». «Είμαστε στόχος πολλών, και μέσα στην Ελλάδα διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς. Πολλές φορές και από παράγοντες εκτός Ελλάδας διότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Για αυτό και θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία», υποστηρίζει. Ο πρόεδρος της ΝΔ αφήνει παράλληλα να εννοηθεί πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να μη ληφθούν νέα σκληρά μέτρα και απαντά σε όσους εκτιμούν πως τον Ιούνιο θα υπάρξει και νέα πακέτο. «Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους», διευκρινίζει. Ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει τη δέσμευση να προχωρήσει σε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους. «Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου τα 350 εκατ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά», εξηγεί. Επαναφέρει επίσης τη πρότασή του για συστράτευση και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη. «Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια», επισημαίνει. Οσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθεί λύση, και επαναλαμβάνει πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, ενώ δεν παραλείπει να στείλει μήνυμα προς τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα στρατόπεδα. «Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφάλειας. Αλλά κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα», σημειώνει.

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γιάννη Μπανιά με ηπειρώτικα μοιρολόγια και αντάρτικα τραγούδια

Με ηπειρώτικα μοιρολόγια και αντάρτικα τραγούδια, πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα τον Γιάννη Μπανιά, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. «Έχουμε έρθει όλοι εδώ να αποχαιρετήσουμε τον σύντροφο Γιάννη Μπανιά που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, στο όραμα για σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία», τόνισε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Απόψε η «Ώρα της Γης»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η «Ώρα της Γης» στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον. Από τις 8.30 απόψε το βράδυ και για μία ώρα, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα και να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική οργάνωση «WWF» Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή ζητώντας από τους πολίτες να συμπληρώσουν το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» και καλώντας τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Συνάντηση εργασίας για τη δράση ΤΟΠΣΑ

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας σχετικά με τη δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)» του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ, προγραμματίζεται την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012. Στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων για τη δημιουργία συμπράξεων και την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση, με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η ενημερωτική συνάντηση θα περιλαμβάνει: 1. Παρουσίαση βασικών σημείων της πρόσκλησης και των συνημμένων αρχείων αυτής. 2. Παρουσίαση του φακέλου εξέτασης της Διαχειριστικής Επάρκειας. 3. Ερωτήσεις – διευκρινήσεις σε θέματα που αφορούν την υποβολή προτάσεων. Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, ώρα 11:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ, Ν. Ζέρβα 28-30, Στοά Σάρκα, 2ος όροφος).

Καταγγελίες για τρομοκρατική αποβολή μαθητή στο 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων

Τον αυταρχισμό σε βάρος μαθητή μέλους της ΚΝΕ και πρόεδρο του 15μελούς στο 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων καταγγέλλουν το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων της ΚΝΕ και η Οργάνωση Βάσης ΕΠΑΛ της ΚΝΕ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο μαθητής τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό του από ψέματα και συκοφαντίες που του πρόσαψε μια εκπαιδευτικός. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη «συκοφαντική επίθεση εις βάρος μέλους της ΚΝΕ» και «την τρομοκρατική διήμερη αποβολή του μαθητή γιατί υπερασπίστηκε το δίκιο του». «Είναι προμελετημένη ενέργεια που στοχοποιεί την αγωνιστική δράση του μαθητή. Είναι υλοποίηση των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας. Η διεύθυνση μαζί με μερικούς καθηγητές δίνουν εξετάσεις για το νέο σχολείο "τιμωρό" των μαθητών, της μόρφωσης και των δικαιωμάτων. Είναι ανήθικο και δε νοείται εκπαιδευτικός να διαδίδει φήμες, να διαχωρίζει τους μαθητές, να σπέρνει σύγχυση και αμφιβολία. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές με αξίες, να διαμορφώνει ολόπλευρες προσωπικότητες νέων ανθρώπων και όχι να τιμωρεί αγωνιστές μαθητές», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Οργανώσεις της ΚΝΕ.