Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Αίτημα της Περιφέρειας για χρηματοδότηση του έργου «κατασκευή μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου»

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν από την Περιφέρεια Ηπείρου οι διαδικασίες για την ωρίμανση του έργου κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων. Στην πρόοδο που σημειώνεται, αναφέρεται με επείγον έγγραφό της προς τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Ν. Αλεξόπουλο, η Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Κάνει εκτενή αναφορά στις διαδικασίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί καθώς και στο χρονοδιάγραμμα των υπολειπόμενων ενεργειών για τη δημοπράτηση του έργου, που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2012. Με βάση τα στοιχεία αυτά και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει προχωρήσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις διαδικασίες από άλλες περιφέρειες που έχουν προγραμματίσει ανάλογα έργα, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη, ζητά από το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε ανακατανομή της χρηματοδότησης σε έργα αυξημένης ωριμότητας και να περιλάβει σε αυτά και το έργο «Κατασκευή μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου». «Η επιτευχθείσα ταχύρρυθμη και ομαλή διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών δεν αιτιολογεί αναβολή της υλοποίησης του έργου ορόσημου για την Περιφέρειά μας, πέραν της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο έγγραφό της η κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Σημειώνεται ότι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 45,6 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Την ερχόμενη Τετάρτη στις επτά το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 63 θέματα.

Δήλωση Στέφανου Τζουμάκα για την εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ

«Πρωτοφανή και εκτεταμένη νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα»
Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: -για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών, -για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου -για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ . Οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης Ιστορίας της χώρας. Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι. Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους σε περιοχές της Αθήνας. Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων των ψηφισάντων. Το 2007 τηρούνταν ονομαστικοί κατάλογοι. ψηφισάντων. Συγκεκριμένα, έγκυρο θα πρέπει να είναι μόνο ένα αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ονομαστικούς καταλόγους ψηφισάντων κατά Νομό και εκλογικό κέντρο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι, προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές. Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. . Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ. Αυτή δεν είναι πολιτική αρχών, είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές κατακτήσεις, όπως και η ανακήρυξη ενός υποψηφίου ως αρχηγού, γιατί περί αυτού πρόκειται. Στο ΠΑΣΟΚ η κρίση θα συνεχίζεται. Γιατί η χώρα χρειάζεται προοδευτική πολιτική ηγεσία και προοδευτική πολιτική εξόδου από τη κρίση που οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα αποτυχημένα μνημόνια, συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Δεξιά που αποτελεί βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης και την αδιέξοδη πολιτική στη χώρα καθώς και η υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων των εργαζομένων για να επανακτήσουν εισοδήματα και δικαιώματα και των ανθρώπων του επιχειρείν για να συγκροτήσουν επιχειρήσεις στο χώρο της πραγματικής οικονομίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα, γνωρίζει ότι ο μονόδρομος είναι ένας: Η οργάνωση και η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, δικαιώματα, εργασία, παραγωγή, δημιουργία και αξιοπρεπή διαβίωση.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Επανιδρύθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης

Σήμερα επανιδρύθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της εσωκομματικής διαδικασίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ της προσπάθειας για την αναγέννηση της παράταξης, αλλά και για τη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας». «Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ'έξω κανέναν», υπογράμμισε, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας. Σήμερα, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, είναι μία ανοιξιάτικη μέρα ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι καλλιέργησαν τόσο καιρό για το Κίνημα και επεσήμανε με ότι με τη σημερινή διαδικασία το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε μία μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας . «Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις», εκτίμησε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος. «Εχουμε πλήρη συνείδηση των λθαών και των καθυστερήσεων ... ξέρω πόση είναι πίκρα, ξέρω ότι υπάρχει σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας άνεργος, ξέρω τι σημαίνει να μειώνεται η σύνταξη», ανέφερε ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνοντας εκ νέου αυτοκριτική. Η χώρα, συνέχισε, μπήκε σε μία δοκιμασία, αλλά τώρα υπάρχει και πάλι ελπίδα επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται, όμως, δουλειά, σχέδιο, ενότητα, να σπάσουμε αγκυλώσεις.

Εν Ιορδάνη ποταμό.....το Mega κατηχητικό

Γράφει ο Μήτσος Μητσάρας

 " Όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, αυτοί είναι και οι πραγματικοί Πασόκοι". Τάδε έφη, ο μέγας και έγκριτος παπαγάλος και πασοκοαναλυτής Χασαπόπουλος. Εν Ιορδάνη, αύριο βαπτιζομένου Σου Κύριε Βενιζέλο, οι της χάρη σου (και των μεγαλοσυμφερόντων) φανερώθηκαν οι προσκυνημένοι. Αυτή είναι η πραγματική ανάγνωση κε Χασαπόπουλε, τα υπόλοιπα είναι παραμύθια των αφεντικών σου, που αποσκοπούν εμμέσως πλην σαφώς και στην τρομοκρατία της βάσης. -Ψηφίζετε, καταγράφεστε, λαμβάνετε το φως το αληθινό και των πασοκικών φρονημάτων, το πιστοποιητικό. Και για να συντομεύουμε Ιορδάνη, άκου και σημείωσε ποιοί θα προσέλθουν: όσοι έχουν ανεξόφλητα γραμμάτια με τα αφεντικά σου, όσοι έμαθαν να ταΐζονται από τον κομματικό μηχανισμό, όσοι μαζί τα φάγατε κι όσοι τελικά κρυφοδεξιοί και νεοφιλελεύθεροι, είχαν κρυφτεί κάτω από τον σοσιαλιστικό μανδύα του ΠΑΣΟΚ, για ίδιον όφελος. ΄Αντε και ολίγοι περιορισμένης αντίληψης, που έχουν το ακαταλόγιστο. Αυτοί που ήταν πραγματικά ΠΑΣΟΚ, έχουν τσίπα και φιλότιμο Κε Χασαπόπουλε. Συνενόχους στο έγκλημα δεν θα τους έχετε. Εσείς αρχίζετε τώρα. Οι πραγματικοί ψηφοφόροι του Πασόκ, που συγκροτούν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, έρχονται από πολύ μακριά, από το βάθος της ιστορίας κι έχουν διανύσει πολύ μεγάλο και σκληροτράχηλο δρόμο. Τα πόδια τους είναι πληγιασμένα από αγώνες, τα χέρια τους ροζιασμένα και καθαρά. Πέρασαν από τα βουνά της Αλβανίας, από την Αντίσταση, ήρθαν μισοπεθαμένοι από τα γερμανικά στρατόπεδα, από τη Μακρόνησο, ήταν η γενιά του 1-1-4, οι Λαμπράκηδες, οι για ψύλλου πήδημα "επισκέπτες" των χουντικών κρατητηρίων, οι αφανείς ήρωες του πολυτεχνείου, οι πραγματικοί υπερασπιστές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Αυτοί , τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν αρχίζουν τώρα, αυτοί συνεχίζουν τον αγώνα, υψώνουν ακόμα τη γροθιά τους και δείχνουν το δύσκολο δρόμο στους νεώτερους, για κοινωνική δικαιοσύνη, για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Η αλήθεια είναι Ιορδάνη, ότι αυτές οι εκλογές πράγματι θα δείξουν ποιοί ήταν οι αληθινοί Πασόκοι. Ποιοί τελικά ήταν σοσιαλιστές και ποιοί χαραμοφάηδες ήταν νεροκουβαλητές, στους ντόπιους και ξένους καπιταλιστές. Και δεν θα καταγράψετε μόνο εσείς στα μαύρα κατάστιχά σας τους αντιφρονούντες, θα καταγράψει κι εσάς η ιστορία της Δημοκρατίας, που τόσο βάναυσα και άνανδρα τη βιάσατε. Η αλήθεια είναι Ιορδάνη, ότι όχι μόνο οι εκλογές αυτές, αλλά κυρίως τα 2 τελευταία χρόνια, ήταν η ευκαιρία για να συστηθούν όλοι, πραγματικά μέσα σ΄ αυτό το κόμμα.

 Υστ. " Ίσως όταν θα ξαναϊδωθούμε να μην ξέρει πια καθόλου ο ένας τον άλλον. Έτσι που επιτέλους να μπορέσουμε να γνωριστούμε" Τάσος Λειβαδίτης.

Διπλό παραμονής για τον ΠΑΣ‎

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τη νίκη της αγωνιστικής. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πήρε τους βαθμούς (2-1) στην έδρα της Ξάνθης και ελπίζει βάσιμα στην παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Στα άλλα παιχνίδια, ο Πανιώνιος νίκησε (2-0) τη Δόξα Δράμας, ενώ ο Ατρόμητος πήρε ισοπαλία (2-2) στη Λιβαδειά. Στην Ξάνθη, λοιπόν, ο ΠΑΣ αγωνίστηκε με πάθος και εξασφάλισε ένα σημαντικό αποτέλεσμα που τον κρατά ζωντανό στη μάχη της σωτηρίας. Το 2-1 γεμίζει με ηθικό τον Αναστασιάδη και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ. Αντίθετα, η Skoda συμπλήρωσε επτά (!) συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και έχει μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. Ο Μπεσέρα έβαλε ένα ακόμη γκολ για τον ΠΑΣ. Ο μέσος έπιασε το σουτ στο 58' και έγινε το 0-1. Το 0-2 ήρθε από τον Βίλα στο 82' για να μειώσει ο Βλαχοδήμος (1-2) στο 84'.
Skoda Ξάνθη: Βιβιανί, Κομεσίδης(71' Νταρμπιόν), Μπέρτος, Εντιμάρ, Βάλλας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης(64' Μάνταλος), Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (64' Βλαχοδήμος), Μαρκόφσκι.
 ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Μιχαήλ (50' Ανδράλας), Τζημόπουλος, Πάντος, Κυριάκος(70' Τζάνης), Μπεσέρα, Ζαμπρέλα, Γεωργίου, Βίλα (90' Γιάκος).

Την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων γιόρτασαν οι Ηπειρώτες της Κολωνίας

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας στην Κολωνία εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η 99η επέτειος της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.Το πρόγραμμα άνοιξε ο Πρόεδρος του τοπικού Ηπειρωτικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Δημητρίου που αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σπύρος Κωσταδήμας, Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε εν ολίγοις και στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα και ζήτησε από όλους να τη βοηθήσουν, ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί και θέλει. «Μας χρειάζεται η πατρίδα μας. και δεν θα την αφήσουμε έτσι.» τόνισε.Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας κ. Σταμάτης Μπαμπαλίτης καθώς και ο πρόεδρος του επαναδραστηριοποιημένου Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen κ. Κώστας Τσουμάνης.Στη συνέχεια τα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας και του Ελληνικού Σπιτιού του Porz - Κολωνίας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Τέλος το όλο το πρόγραμμα έκλεισε το νέο χορευτικό συγκρότημα του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ludwigshafen με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων κ. Κώστας Δημητρίου και η Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκείου Κολωνίας κ. ΄Ελσα Αθανασίου όπως και πολλοί φορείς των Ελληνικών Συλλόγων της Κολωνίας και της ευρύτερης Περιοχής. Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό και κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζει το ΚΚΕ στις 20 Μαρτίου

Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας την Τρίτη 20 Μαρτίου το βράδυ, την ώρα που η Βουλή θα συζητάει τη δανειακή σύμβαση, θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, στόχος αυτής της πανελλαδικής εξόρμησης είναι «να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια». To KKE καλεί το λαό να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις «για να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ και την πρότασή του για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή τραγική κατάσταση».

Στο κόμμα της Λ.Κατσέλη και ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος!

Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος, που είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στην "Κοινωνική Συμφωνία". Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Τάκη Δημητρουλόπουλο, με οποιαδήποτε ηγεσία παραμένει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης και το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσει έτσι ή με "ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά όπως το 1981 το πάθος, τη δύναμη και τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Ελληνα για πρόοδο και αλλαγή". Στις 13/2 ο κ.Τάκης Δημητρουλόπουλος είχε τεθεί μαζί με άλλους οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος επειδή κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ψήφισε "ναι" επί της αρχής, αλλά καταψήφισε το άρθρο 1 για τα εργασιακά.

Σε τρεις 48ωρες απεργίες κατέρχονται οι δικηγόροι της χώρας

Η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων του κράτους, η οποία συνήλθε το Σάββατο στην Αθήνα, αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικά τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου, καθώς και στις 5 και 6 Απριλίου. Αρχικώς τέθηκε σε ψηφοφορία εάν θα υπάρξει αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ή συνέχιση τους. Με ψήφους 34 έναντι 17 επικράτησε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στη συνέχεια τέθηκε σε νέα ψηφοφορία εάν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας, μέχρι την διάλυση της Βουλής, ή θα είναι τρεις διήμερες κυλιόμενες αποχές. Κατά την νέα αυτή ψηφοφορία επικράτησε η δεύτερη εκδοχή (διήμερες κυλιόμενες) με 37 ψήφους έναντι 12, ενώ υπήρξαν δύο λευκά (από τους συλλόγους της Αθήνας και της Λευκάδας) και δύο «παρών» (Πειραιάς και Σύρος). Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε τελικά να μην συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις πανελλαδικές διήμερες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η απόφαση της Ολομέλειας θα επικυρωθεί από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους. Δηλαδή, υπάρχει η δυνατότητα οι κατά τόπους σύλλογοι να αποφασίσουν ότι δεν θα ακολουθήσουν την απόφαση της ολομέλειας και να μην συμμετέχουν στις διήμερες κυλιόμενες αποχές. Ο δικηγορικός κόσμος αντιδρά σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012 για την «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκειας αυτής», που αφορά στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς και για το περαιτέρω άνοιγμα των δικηγορικών εταιρειών, κ.λπ.