Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Προσκλητήριο συμμετοχής από τον Βενιζέλο

Πρόσκληση προς τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να λάβουν μέρος στη διαδικασία της Κυριακής για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος, απηύθυνε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Την Κυριακή 18.3 στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουμε ξανά. Σας προσκαλώ προσωπικά να πάρετε μέρος σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη», τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Βενιζέλος. «Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Οι δυο λέξεις που χρησιμοποίησα στην ομιλία μου στη συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος στον ελληνικό Λαό: ευχαριστώ και συγνώμη, θέλω να είναι η αφετηρία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης», υποστηρίζει και επισημαίνει πως «μόνο το Εθνικό καθήκον αλήθειας και το Εθνικό καθήκον αλληλεγγύης μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την ανάκτηση του εδάφους που έχουμε χάσει». «Έχουμε απέναντι μας το μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Ας μη το αφήσουμε να κυριαρχήσει», υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει: «Αύριο αρχίζει η μάχη των επικείμενων εκλογών» και «μαζί θα την κερδίσουμε». Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Βενιζέλος είχε σήμερα συνάντηση με τον γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή, και τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ απευθύνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στη Real News, εκτιμώντας πως από εδώ και πέρα η επιρροή του κόμματος θα αρχίσει να αυξάνεται καθώς, όπως λέει, «το ΠΑΣΟΚ το κόστος το έχει ήδη πληρώσει». Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει πως υπό την ηγεσία του Ευ. Βενιζέλου δεν θα υπάρχουν «κηπουροί» στο ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρεί αυτονόητο ότι στην ηγετική ομάδα θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη και θα εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του ΠΑΣΟΚ. Αιχμηρός εμφανίζεται ο κ. Λοβέρδος για την Λ. Κατσέλη και τον Χ. Καστανίδη σημειώνοντας ότι αμφότεροι ψήφισαν όλα τα δύσκολα μέτρα της κυβέρνησης και ήταν πολύ πιο στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου απ' ό,τι ο ίδιος. Παράλληλα ζητεί την κατάργηση των πολυάριθμων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ στα οποία, όπως λέει, τύποις όλοι συμμετέχουν, αλλά στην ουσία εξαφανίζεται η δυναμική του καθενός. Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης ο κ. Λοβέρδος εκτιμά πως προ των εκλογών κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα αποφύγει να δώσει σαφέστατη απάντηση στο ερώτημα τί θα κάνει τη Δευτέρα μετά τις εκλογές σε σχέση με τη συγκρότηση και τη στήριξη της κυβέρνησης.

Σύσκεψη για τις πυρκαγιές στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Με στόχο το συντονισμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τη φετινή αντιπυρική περίοδο συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Επίσης συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ι. Καραμπίνας, Π. Κολόκας και Οδ. Πότσης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης. Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που σημειώθηκαν πέρυσι στην περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στο Νομό Ιωαννίνων το 2011 καταγράφηκαν 800 πυρκαγιές. «Αυτές οι πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίες. Εκεί χρειαζόμαστε όλοι. Αν όλοι δουλέψουμε όπως πέρυσι, εγώ δεν φοβάμαι τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καχριμάνης εξήρε τη συνεργασία όλων των φορέων την περσινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. «Το ελικόπτερο Έρικσον ήρθε στην περιοχή μας, αλλά όχι όπως θα θέλαμε. Η συμβολή του ήταν καίρια, ειδικά στις πυρκαγιές στο Σταυράκι και τα Μάρμαρα. Αλλά αν και οι άλλες υπηρεσίες δεν έκαναν αυτά που έπρεπε, δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα». Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο και τις προσπάθειες του πρώην Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, που πρόσφατα αποστρατεύτηκε, κ. Χρ. Σταυρόπουλου. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακόμη, χαρακτήρισε θετική τη συνεργασία των φορέων κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στην προσφορά του κ. Χρ. Σταυρόπουλου. Τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου απασχόλησε ακόμη η ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της Ηπείρου με εναέρια μέσα, και ειδικότερα με το ελικόπτερο τύπου Έρικσον. Όπως υπογράμμισε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, Πύραρχος κ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη δυνατότητα στάθμευσης του ελικοπτέρου Έρικσον στην περιοχή, πλην των δύο αεροσκαφών τύπου Καναντέρ. Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, της VIIIης Μεραρχίας, της 5ης ΕΜΑΚ, του Δασαρχείου και των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ακόμη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της «Εγνατίας Οδός Α.Ε.», του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, περιβαλλοντικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας σε αναγνώστη

Αγαπητέ συμπολίτη, κ. Βασίλη Αναστασίου,
Δεν σας γνωρίζω προσωπικά και δεν έτυχε να συζητήσουμε θέματα της επιχείρησης αλλά είναι φανερό πως από τις αιχμές που αφήνετε και τα ζητήματα που σχολιάζετε θέλετε να έχετε άποψη και γνώμη για την επιχείρηση . Θα ήθελα από τη αρχή να σας πω ότι η ΔΕΥΑΗ διαπιστώνοντας την ανάγκη για ελλιπή και πολλές φορές στρεβλή πληροφόρηση οργάνωσε ιστοσελίδα ( deyaig.gr) όπου παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία που αφορούν την επιχείρηση και είναι στη διάθεσή σας. Επί των ανοήτων, όπως λέτε, προβληματισμών σας, σας απαντώ τα εξής..

 1. Η ΔΕΥΑΗ κάνει διακοπές νερού σε υδρόμετρα που οι καταναλωτές τους αδιαφορούν ή αρνούνται, χωρίς λόγο, να πληρώσουν.
 2. Όσοι καταναλωτές έχουν μεγάλα ποσά ή έχουν πολλά τρίμηνα απλήρωτα τους γίνεται υπενθύμιση-προειδοποίηση ότι υπάρχει πρόγραμμα ,στον υπολογιστή, διακοπών νερού που επισημαίνει την καθυστέρηση. Η σφραγίδα της διακοπής μπαίνει, αυτόματα, ανεξαρτήτως παραλήπτη.
 3. Η υπηρεσία με ευαισθησία σε συμπολίτες που έχουν δυσκολία να πληρώσουν κάνει ρυθμίσεις που τους διευκολύνουν . Δεν γνωρίζω να υπάρχουν χαϊδεμένοι και ημέτεροι. Αν έχετε στοιχεία θα σας έλεγα να μας τα δώσετε, αλλά προφανώς, δεν έχετε την διάθεση να έρθετε σε επαφή μαζί μας οπότε σας καλώ να τα δημοσιοποιήσετε .
 4. Η ΔΕΥΑΗ λόγω ευαισθησίας έχει καθιερώσει ειδικά τιμολόγια σε πολύτεκνους , τρίτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες και είναι έτοιμη να εξετάσει την ένταξη σε ειδικά τιμολόγια και άλλες κατηγορίες πολιτών εφόσον, από το δημόσιο διάλογο, προκύψουν.
 5. Επειδή εύκολα κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι η απειλή θα οδηγήσει σε διακοπή ( εξάλλου ο τίτλος της είδησης είναι κόβουν το νερό στο σχολείο) πρέπει να τονίσω ότι δεν έχει γίνει ποτέ διακοπή σε σχολείο και εννοείται ότι ούτε τώρα θα γίνει . Όμως θέλω να γνωρίζετε ότι όλα τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν γιατί σε όλες τις κατανομές των χρημάτων που κάνει η σχολική επιτροπή λαμβάνει υπόψη ,εκτός των άλλων, και τα τιμολόγια του νερού . Γιατί δεν εξοφλήθηκαν;
 6. Όσο για την αύξηση του τιμολογίου, που θεωρείτε ότι έγινε από έλλειψη ευαισθησίας, σας απαντώ ότι μας ανάγκασαν να το κάνουμε πολιτικές και πρακτικές που ευνόησαν και όσους κάνουν εύκολα κριτική σήμερα και λειτουργούν προβοκατόρικα. Και αυτή η αύξηση στο νερό, που έγινε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, αφορά μόνο τον Καποδιστριακό Δήμο της Ηγουμενίτσας.. Δεν αφορά τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα ( Μαργαριτίου, Παραποτάμου, Πέρδικας και Συβότων). Εκεί η τιμή έμεινε η ίδια. Γιατί δεν είπατε κάτι για αυτό; Γιατί δεν είπατε κάτι σαν ενεργός πολίτης για την μείωση που έκανε ο Δήμος στα τέλη κοινόχρηστων χώρων και στα ενοίκια καταστημάτων ; Όσο για τους υπερβολικούς μισθούς όλοι γνωρίζουν πλέον ότι οι μισθοί καθορίζονται από συμβάσεις που υπέγραψε το Yπουργείο με την ομοσπονδία εργαζομένων, ισχύουν από το 2000 και δεν μπορεί κανείς να τις αλλάξει παρά μόνο νομοθετικά.
Κύριε Αναστασίου
H ΔΕΥΑΗ χρειάζεται την εμπιστοσύνη του κάθε πολίτη, δεν έχει να κρύψει τίποτα, είναι στην υπηρεσία των πολιτών και είναι έτοιμη να δεχθεί την όποια παρατήρηση γίνεται καλοπροαίρετα , έτοιμη να ακούσει την όποια πρόταση που θα αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Είμαστε στη διάθεση του κάθε πολίτη για την ενημέρωση του και δεν μπορούμε, όμως, να μην απαντάμε όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα της επιχείρησης ,όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα των πολιτών.

 Με τιμή 
 ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ 
 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.Υ.Α.Η.

Δήλωση του Βουλευτή Νομού Άρτας Κώστα Παπασιώζου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Άρτας Κώστας Παπασιώζος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες κυρίως μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μιας έντονης παραφιλολογίας ότι εντάχθηκα σε πολιτικούς χώρους εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Απαντώ: πολιτικά ανδρώθηκα μέσα στη Ν.Δ και ουδέποτε σκέφτηκα να προδώσω τις αρχές του κόμματος που με ανέδειξε πρώτο βουλευτή στο Νομό σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Επειδή κάποιοι αρέσκονται να διακινούν σενάρια με προφανείς σκοπούς , τους ενημερώνω πως οι μέχρι τώρα αρχές μου και τα 26 χρόνια στην πολιτική πορεία μου , δεν αμφισβητούνται. Θεωρώ ότι η Ν.Δ και ο φίλος Αντώνης Σαμαράς μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση , δίνοντας ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην Πρέβεζα

Νεκρό εντοπίστηκε την Πέμπτη ένα δελφίνι κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της Καστροσυκιάς Πρεβέζης. Πρόκειται για το δεύτερο νεκρό δελφίνι το οποίο εκβράζεται τους τελευταίους μήνες σε παραλία της περιοχής. Το προηγούμενο είχε εντοπιστεί κοντά στην ακτή Ψαθάκι.

Με το ένα πόδι στη "Δημοκρατική Αριστερά" οι πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ένα βήμα πριν την προσχώρησή τους, όπως όλα δείχνουν, στην Δημοκρατική Αριστερά, βρίσκονται πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλα), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθη), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηράκλειου) και Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων). Μετά τη συνάντηση που είχαν (με δική τους πρωτοβουλία) με τον Φώτη Κουβέλη εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία διαπιστώνουν «σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημες απόψεις σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα». «Θέμα της συνάντησης ήταν η κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης της πολιτικής προσπάθειας ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικοοικονομικού μοντέλου και ανάδειξη μιας νέας πολιτικής πρότασης, που θα ανταποκρίνεται στην πράξη, στις ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών και της χώρας, στο πλαίσιο της συγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλισμού» αναφέρουν οι πέντε βουλευτές.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μπαμπινιώτη με τους πρυτάνεις

Την αποδέσμευση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την εφαρμογή του νόμου ζήτησαν την Παρασκευή οι πρυτάνεις από τον υπουργό Παιδείας Γεώργιο Μπαμπινιώτη, κατά την πολύωρη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος πανεπιστημίων - υπουργείου, που έχει αρχίσει από τον αναπληρωτή υπουργό Κωνταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στα πανεπιστήμια, να επιλυθούν τα προβλήματα δυσλειτουργίας και να συνεχισθεί η διδασκαλία και η έρευνα απρόσκοπτα. Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ικανοποιημένες από τη συζήτηση. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι έγινε ουσιαστικός διάλογος και τόνισε ιδιαίτερα ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί. «Προέχει η απαραίτητη αποκατάσταση της ηρεμίας για τη διδασκαλία και την έρευνα, αλλά και για την εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων» είπε ο κ. Μπαμπινιώτης και πρόσθεσε: «Αποφασίσθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος των τελευταίων μηνών, την ευθύνη του οποίου είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος. Πιστεύουμε και προσδοκούμε ότι θα υπάρξουν λύσεις και αλλαγές, με τις οποίες θα αντιμετωπισθούν οιεσδήποτε δυσλειτουργίες και προβλήματα. Προσβλέπουμε στον ειλικρινή διάλογο και θα αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας». Ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, τόνισε ότι έγινε διάλογος σε βάθος και εξετέθησαν όλα τα προβλήματα. Χαρακτήρισε καλό το κλίμα, ενώ επισήμανε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη στενότητα των οικονομικών, αλλά και τις δυσλειτουργίες από την εφαρμογή του νόμου. Οι πρυτάνεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέφεραν τις προτάσεις τους για αλλαγή του τρόπου εκλογής κοσμητόρων, να μην καταργηθούν τα τμήματα και να αποδεσμευτούν τα Συμβούλια Διοίκησης από τον ακαδημαϊκό τους ρόλο.

Πρεμιέρα σήμερα για το κόμμα του Πάνου Καμένου στα Γιάννενα

Το κόμμα "Ανεξάρτητοι Ελληνες" του Πάνου Καμένου διοργανώνει σήμερα στα Γιάννενα στο συνεδριακό Κέντρο της Φρόντσου Πολιτείας στις 18:00 εκδήλωση γνωριμίας και έναρξης αγώνα. Στη εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των θέσεων του κόμματο "Ανεξάρτητοι Ελληνες" του Πάνου Καμμένου και θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το πώς η Ελλάδα μπορεί να ορθοποδήσει ,να βγει απο την κρίση και να μπει πάλι σε τροχιά ανάπτυξης . Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Β΄ Αθηνών Ζώης Κολιός .Γιατί είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε έλληνες!


 Με εκτίμηση  "Ανεξάρτητοι Έλληνες"του Πάνου Καμμένου