Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

"Υψηλές" επισκέψεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Δυο ιδιωτικά πολυτελή αεροπλάνα επισκέφτηκαν σήμερα το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Το πρώτο νωρίς το μεσημέρι, ιδιοκτησίας της EFG EUROBANK ERGASIAS LEASING που χρησιμοποιεί η PREMIER AVIATION SERVICES  και μετέφερε μεταξύ άλλων και το διάσημο Ορθοπεδικό Παναγιώτη Σουκακο.Το δεύτερο νωρίς το απόγευμα,της J&P(Joannou &Paraskevaides (Overseas Limited)που δραστηριοποιείται σε κατασκευές εροδρομίων,λιμανιών,διυλιστηρίων και μεγάλων έργων!!!Ποιος ξέρει....ίσως ήρθαν για το αεροδρόμιο,ίσως για τα πετρέλαια,ίσως και για τα δυο....

Ξεκινούν τα έργα στα Καρδαμίτσια

Ξεκινά τη Δευτέρα ένα μεγάλο και σημαντικό έργο το οποίο, με την ολοκλήρωσή του, θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα στα Καρδαμίτσια. Πρόκειται για την αναβάθμιση της τοπικής οδού σύνδεσης Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων στον οικισμό Καρδαμίτσια, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, μετά την τροποποίηση της αρχικής μελέτης στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να συμπεριλάβει και τα έργα ύδρευσης κι αποχέτευσης ανέρχεται στα 5, 08 εκατομμύρια. Η πράξη αφορά την κατασκευή του κόμβου Καρδαμιτσίων, την αναβάθμιση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και του τμήματος της οδού που την συνδέει με την Παράκαμψη Ιωαννίνων όπως και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει επιτευχθεί η πλήρης διάνοιξη και αναβάθμιση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο προβλεπόμενο από το σχέδιο πόλης πλάτος των 12 μέτρων καθώς επίσης και η κατασκευή τμημάτων (μήκους 10 έως 20 μέτρων ανά περίπτωση) των οδών που συμβάλλουν σε αυτή. Το συνολικό μήκος των υπό κατασκευή οδών είναι 1.720 μέτρα. Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως θα κατασκευαστεί οδόστρωμα πλάτους επτά μέτρων διπλής κατεύθυνσης, με μία λωρίδα κυκλοφορίας 3,5 μέτρων ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμια πλάτους 2,5 μέτρων. Θα γίνει ηλεκτροφωτισμός της οδού και φύτευση δέντρων στα πεζοδρόμια. Ανάλογες διαμορφώσεις θα γίνουν και στα τμήματα των άλλων οδών Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή κυκλικού κόμβου για την σύνδεση με την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας όπως και την κατασκευή τμημάτων των οδών που συμβάλλουν σ’ αυτόν. Στον κυκλικό κόμβο κατασκευάζονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3.75 κάθε μια, κυκλική νησίδα ακτίνας 13 μέτρων και πεζοδρόμια Ακόμη προβλέπεται η κατασκευή τμήματος οδού 120 μέτρων για την σύνδεση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως με την παράκαμψη της πόλης των Ιωαννίνων. Παράλληλα με τα έργα αυτά θα γίνει το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης για το οποίο διατίθεται το ποσό του 1,08 εκατομμυρίων από το σύνολο του προϋπολογισμού. Έτσι, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, θα αντιμετωπιστούν και θα επιλυθούν οριστικά σημαντικά προβλήματα υποδομών στα Καρδαμίτσια. Με αφορμή την έναρξη των εργασιών γίνεται γνωστό ότι από την Δευτέρα απαγορεύεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από την παράκαμψη της πόλης μέχρι την διασταύρωση της με τις οδούς 28ης Οκτωβρίου και 21ης Φεβρουαρίου.

Σύσκεψη παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ για την ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου

Περιφερειακή σύσκεψη με αντικείμενο την προβολή και την τόνωση του τουρισμού στην Ήπειρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με πρωτοβουλία του Ε.Ο.Τ. και παρουσία του Γενικού Γραμματέα του κ. Γ. Κολέτσα. Κοινή συνισταμένη ήταν η αναγκαιότητα συντονισμού όλων των φορέων, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Απαιτείται ενιαία στρατηγική, ενιαίος φορέας, με ομπρέλα την Περιφέρεια» ήταν η καταληκτική τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ.. Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος σήμερα είναι να διατηρηθεί κατά το δυνατόν αλώβητη η Ήπειρος από την οικονομική κρίση, να κρατήσει σε πρώτη φάση τον ίδιο αριθμό διανυκτερεύσεων και σταδιακά να τις αυξήσει. Αναφέρθηκε στην αναζήτηση νέων τουριστικών αγορών ενώ έθεσε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της Ηπείρου. Συγκεκριμένα εστίασε στην κατάργηση της Εργατικής Εστίας, η οποία όπως είπε «εκτός των άλλων, θα οδηγήσει σε κατάρρευση δεκάδες τουριστικές μονάδες της Ηπείρου και θα προκαλέσει νέο κύμα ανέργων», ζητώντας την παρέμβαση του ΕΟΤ, ώστε αν δεν καταστεί δυνατή η διατήρησή της, τουλάχιστον να συνεχιστεί μέσω άλλου φορέα το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που υλοποιούσε. Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ήταν το κόστος θέρμανσης των τουριστικών μονάδων της Ηπείρου και ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται σε ορεινές περιοχές. «Ο χειμώνας είναι βαρύς και η επιβάρυνσή τους είναι πολύ μεγάλη από τη χρήση πετρελαίου. Αν δεν ληφθεί μέριμνα θα έχουμε νέα λουκέτα, περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και φυγή τουριστών προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Πρέπει λοιπόν σε πρώτο στάδιο να ληφθούν μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους και τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού», είπε, ενώ συνεχίζοντας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή για την προσέλκυση μαθητικών εκδρομών για περιβαλλοντική εκπαίδευση από την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης συμπλήρωσε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και για προσέλκυση εκδρομών από ΚΑΠΗ, άλλους συλλογικούς φορείς και τη διοργάνωση συνεδρίων, για τα οποία ζήτησε και τη συμβολή του Ε.Ο.Τ. Τέλος αναφέρθηκε και στα έργα που σχεδιάζονται ή εκτελούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές για την ύδρευση και την αποχέτευση, αλλά και για την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα. «Η Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργεί την ομπρέλα για τις εκθέσεις και την ενιαία τουριστική προβολή της Ηπείρου. Πρωταγωνιστές όμως είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν και ζουν τον τουρισμό» κατέληξε. Στη σύσκεψη παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας, Θανάσης Οικονόμου και εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου από τους Νομούς της Ηπείρου.

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών στην Άρτα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, πραγματοποίησε σήμερα από τις 9.00 έως τις 13.30, εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου (Σκουφά 79-πρώην Σ.Ε.Σ.). Το απόγευμα στις 7.30μ.μ. ο Σύλλογος διοργανώνει στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, ημερίδα με θέμα «Οφέλη Αιμοδότη-Ασφάλεια Αίματος». Ομιλήτριες θα είναι η Δ/ντρια Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άρτας, κ. Παππά Ελένη και οι Παυλίδου Χριστίνα, Επιμελήτρια Β΄ Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άρτας και Χατζηφιλιππίδου Χριστίνα, Επιμελήτρια Β΄ Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άρτας. Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 γίνεται στην πόλη μας το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ», στο οποίο θα παρευρεθούν νέοι εθελοντές αιμοδότες από όλη την Ελλάδα. Το συνέδρο θα γίνει στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας με ώρα έναρξης στις 09:00.

Ελεγχόμενη έκρηξη στο ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο Επιμελητήριο

Οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη στο δέμα που βρέθηκε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων και θεωρήθηκε ύποπτο.Εδώ και λίγα λεπτά,δόθηκε στην κυκλοφορία η Χαριλάου Τρικούπη καθώς και η Πουτέτση.

Πρόσληψη 10 πτυχιούχων με σύμβαση έργου στο ΤΕΙ Ηπείρου

Δέκα πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων θα προσλάβει με σύμβαση έργου το ΤΕΙ Ηπείρου, στο πλαίσιο της πράξης “AGROQUALITY”. Η πρόσληψη θα γίνει από την Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, η οποία δέχεται αιτήσεις μέχρι: 28-03-2012. Για πληροφορίες, τηλ.: 26810‐50038, 50034, 50039.

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί των νοσοκομείων των Ιωαννίνων

Σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 19/3 προβαίνουν οι γιατροί του ΠΓΝ Ιωαννίνων και του ΓΝ Χατζηκώστα, με αίτημα την πληρωμή των εφημεριών που πραγματοποίησαν τους μήνες Δεκέμβριο 2011, Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012.Μετά τη δραματική μείωση του κονδυλίου των εφημεριών των νοσοκομείων στον προϋπολογισμό του 2012 και στη συνέχεια με τον εφαρμοστικό νόμο, τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας επανέφεραν και τη διαδικασία πληρωμής των εφημεριών μετά από έγκριση των επιτρόπων, διαδικασία που επιφέρει καθυστερήσεις μηνών.Η περικοπή του κονδυλίου έχει αποδυναμώσει σε καίριες κλινικές τη βάρδια εφημερίας από τη στιγμή που ο γιατρός υποχρεώνεται να εφημερεύει από το σπίτι, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.Και όχι μόνο. Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δηλώνει αδυναμία να αποζημιώσει τις εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν πριν τη περικοπή του κονδυλίου και πριν την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, εκτελώντας τις μακιαβελικές εντολές του Υπουργείου Υγείας και της τρόικας. Εφθασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τους γιατρούς του νοσοκομείου «εθελοντικό κούρεμα» των εφημεριών που είχαν πραγματοποιήσει τους δύο πρώτους μήνες του 2012!Οι νοσοκομειακοί γιατροί που προσπαθούν να ζήσουν από τις νόμιμες αποδοχές τους, όπως και η χειμαζόμενη κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία, ζητούν την κατανόηση και συμπαράσταση των ασθενών ώστε να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα.Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας θα αντιμετωπίζονται κανονικά τα έκτακτα περιστατικά.

Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Χαριλάου Τρικούπη στο ύψος της Πουτέτση, καθώς η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την ώπαρξη ύποπτου αντικειμένου που εντοπίστηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων.Ήδη στο σημείο, έχει φτάσει κλιμάκιο πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοβουλευτική "πόρτα" Αβραμόπουλου σε Καλογιάννη

Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις βουλευτή να απαξιώνεται μέσα στη βουλή από υπουργό του ίδιου κόμματος. Αυτό ακριβώς έγινε στην περίπτωση του Γιαννιώτη βουλευτή της Ν.Δ. Σταύρου Καλογιάννη ο οποίος στην κυριολεξία έφαγε μια μεγαλοπρεπέστατη "πόρτα" από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος απαξίωσε να του απαντήσει σε Ερώτηση που του έκανε. Βέβαια -όπως διέρρευσε μέσα από τη βουλή- ο ίδιος ο Αβραμό είχε συμβουλεύσει τον Καλογιάννη να μην ανοίξει για ψηφοθηρικούς λόγους το θέμα του στρατόπεδο Βελισσαρίου, αφού ουσιαστικά αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί τίποτα και δεν έχει να δεσμευτεί ο ίδιος για κάτι συγκεκριμένο. Μάλιστα τον επισήμανε ότι αν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. έκαναν το ίδιο, τότε οι υπουργοί θα πρέπει θα φύγουν. Ο Καλογιάννης δεν τον άκουσε και η Ερώτησή του πήγε άπατη, αφού δεν πήρε ποτέ απάντηση από τον υπουργό! Σε φασαρία να βρισκόμαστε. Άμα δεν σε πάει τίποτα Σταύρο, όλα σου πάνε χάλια. Τι το κουράζεις, αφού φέτος δεν είναι η χρονιά σου και το ξέρεις φίλε πολύ καλά!

Νέα υπάλληλος στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων!

Αλλού χρέωσαν το... "μάρμαρο" για το προχθεσινό φιάσκο με τον Σαμαρά
Κοινό μυστικό ήταν στη Ν.Δ. ότι το φιάσκο στο οποίο πρωταγωνίστησε η τοπική ΝΟΔΕ την περασμένη Τρίτη και 13 με τον Σαμαρά που δεν θα έρθει αύριο στα Γιάννενα, θα ξεσπούσε επάνω στους πιο αδύναμους κρίκους της ιστορίας. Και να που έγινε πράξη. Με μια εντελώς άδικη απόφαση εδώ και 48 ώρες προσέλαβαν νέα υπάλληλο για την οργάνωση της γραμματείας της Οργάνωσης. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Γιάννης Παπαθανασίου, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το μπάχαλο που προκάλεσαν στο κόμμα σε Αθήνα και Γιάννενα οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις που εξέδιδε από τον... Πύργο και τη... Λευκάδα όπου βρισκόταν, προέβη στην πρόσληψη νέας γραμματέα, χωρίς να κοινοποιήσει πουθενά την πρόθεσή του. Συνεπώς δεν δόθηκε το περιθώριο και σε άλλα μέλη και φίλους της τοπικής Ν.Δ. που διαθέτουν τα προσόντα αλλά και την εμπειρία να εργαστούν στη συγκεκριμένη θέση να καταθέσουν κάποια σχετική αίτηση. Αυτή ήθελε, αυτή πήρε για γραμματέα. Τόσο απλά, τόσο συμμετοχικά, τόσο δημοκρατικά! Γιάννης πίνει-Γιάννης κερνάει στην τοπική ΝΟΔΕ. Αααα, για να μη το ξεχάσουμε, η νέα υπάλληλος είναι κολλητή του προέδρου Γ. Παπαθανασίου και κατάγεται από την Ελεούσα του δήμου Ζίτσας. Καλορίζικη...

Μένω πιστός στις αξίες μου και τις αρχές μου

Επιβεβαιώνονται αυτά που γράψαμε για τον Βαγγέλη Παπαχρήστο ανεξάρτητο βουλευτή Πρέβεζας ,όπως διαβάζουμε στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο.«Εγώ θα μείνω πιστός στις αξίες μου και τις αρχές μου».Αυτό θα μπορούσε να απαντήσει ο Βαγγέλης Παπαχρήστος σε εκείνους που τον ήθελαν να πηγαίνει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.«Όσοι τα λένε αυτά θέλουν να τον προβοκάρουν» έλεγαν εκείνοι που γνωρίζουν τον ανεξάρτητο βουλευτή .

Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γοργόλης

Ήταν ένας από τους 70 διμηνίτες του Γκόντα προεκλογικά(;)
Στο άκουσμα της χθεσινής είδησης ότι ο Ιατρικός Επσκέπτης Γιώργος Γοργόλης κατέθεσε αίτηση για να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στο νομό Ιωαννίνων, με e-mail μου μας στέλνετε ζητάτε πληροφορίες για το ποιος είναι. Ψάξαμε, ρωτήσαμε βρήκαμε και σας ενημερώνουμε. Είναι διπλωματούχος τεχνολόγος-γεωπόνος απόφοιτος του ΤΕΙ της Άρτας. Είναι ακόμη και σήμερα συνεργάτης της Καρολίνας Καπόγλου στο μεσημεριανό Apres Midi του ITV όπου παρουσιάζει γεωτεχνικά θέματα. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Γκόντα στις εκλογές του 2006, όπου στην κυριολεξία πάτωσε. Την ίδια κατάληξη είχε και η απόπειρά του να εκλεγεί μέλος της ΝΟΔΕ στις εκλογές της 13ης Ιουνίου του 2010. Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση -εάν τελικά είναι αυτός και δεν πρόκειται για συνωνυμία- είναι το γεγονός ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των 70 ατόμων που προσελήφθησαν λίγο πριν τις δημοτικές του 2010 ως συμβασιούχοι διμηνίτες στη ΔΕΥΑΙ! Τότε τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για: "Βιομηχανία πρόσληψης συμβασιούχων –παιχνίδι με την ανάγκη, την ελπίδα και τα όνειρα των νέων με στόχο την ψήφο τους- έχει ανοίξει στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές". Τη φράση δανειστήκαμε από ρεπορτάζ του Epiruspost.gr με ημερομηνία 20 Ιουλίου 2010, στο οποίο περιλαμβάνεται η λίστα των 70 εκλεκτών του Νίκου Γκόντα, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται και το όνομα Γεώργιος Γοργόλης, που προσελήφθη στην υπερχρεωμένη ΔΕΥΑΙ ως διοικητικός. Λέτε να μην είναι ο ίδιος αλλά κάποια συνωνυμία; Μακάρι. Καλό θα είναι να το διαψεύσει ο ίδιος. Αλλιώς, πέτυχε υποψηφιότητα-λαχείο ο Σαμαράς στα Γιάννενα. Όπως μάθαμε ήδη τρίβει τα χέρια της η Γιούλα που δεν θα είναι σίγουρα τελευταία σε αυτές τις εκλογές! Μιλάμε με τόσο "ρηχές" υποψηφιότητες όχι μόνο θα... "σκίσει" η Ν.Δ. στις εκλογές αλλά θα γελάσει και το... "παρδαλο κατσίκι!"

Ο τελικός κυπέλλου, ο Χρυσόστομος και ο... παπατζής του "Μπαλαμού"!

Απόγευμα Τετάρτης στο "Ζωσιμάδες" ήμασταν εκεί για να δούμε τον τελικό και να απολαύσουμε τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΗΠ ανάμεσα στον Αλμυρό Βουνοπλαγιάς και την Πεδινή. Την ώρα του αγώνα τα βλέμματα καρφώθηκαν σε ένα δίδυμο από τα παλιά που καθόταν μαζί στις εξέδρες. Δύο πρώην(;) νυν(;) παλιόφιλοι που τα είπαν μεταξύ τους για πολύ ώρα, χωρίς ο ένας φυσικά να πολυπιστεύει αυτά που του έλεγε ο άλλος. Ο ένας ήταν ο Χρυσόστομος. Επίθετα και περισσότερα στοιχεία δεν λέμε. Ο άλλος ήταν ο γνωστός αυτοαποκαλούμενος παπατζής "δημοσιογράφος", που σήμερα εργάζεται για το μελαμψό αφεντικό της φυλής των "Γκονταίων", γνωστό στην πιάτσα ως... "Μπαλαμό!" Το γέλιο που ρίξαμε απίστευτο. Και οι δύο είναι γεννημένοι loosers, αλλά μυαλό δεν βάζουν. Ειδικά τον δεύτερο τα τελευταία 24ωρα τον πάει η ήττα ..."τρένο"!!! Και τα καλύτερα έρχονται...

Ακούστε ζωντανά στον ΗΧΩ fm 102,7 τον Κώστα Μαρκόπουλο

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, που μετά την αντιμνημονιακή στάση του διαγράφηκε από τη Ν.Δ. προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου είναι αυτή την ώρα ζωντανά στον ΗΧΩ 102,7 fm και μιλάει για όλους και για όλα. Συντονιστείτε...

Συγκροτείται ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Ιωαννίνων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης ορίστηκε ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Ιωαννίνων. Πρώτος πρόεδρος του Οργανισμού αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Τζιμογιάννης, αρχιτέκτονας μηχανικός, με αναπληρωτή του τον σημερινό πρόεδρο του ΤΕΕ Ηπείρου Χρήστο Παπαβρανούση.Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Παπαγεωργίου με αναπληρωτή τον κ. Χρόνη Καλτσούνη.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού συμπληρώνεται με εκπροσώπους που ορίζονται από φορείς της περιοχής, όπως τα Δημοτικά Συμβούλια, το Περιφερειακό Συμβούλιο, η ΠΕΔ κι άλλοι.

Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στην Νέα Δημοκρατία για την 'Ήπειρο

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στη Νέα Δημοκρατία. Στο Νομό Ιωαννίνων κατατέθηκαν συνολικά εννιά υποψηφιότητες, στο Νομό Θεσπρωτίας έξι, στο Νομό Άρτας οχτώ και στο Νομό Πρεβέζης δύο υποψηφιότητες. Χωρίς γυναικεία υποψηφιότητα είναι οι νομοί Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στα Ιωάννινα είναι: Ασημακοπούλου Άννα Γοργόλης Γιώργος Εμμανουηλίδης Γιάννης Κολόκας Παντελής Λεύκοβιτς Στέλιος Μητροκώστα Γιούλα Σιάκκας Φίλιππος Τσαλιαμάνης Βασίλης Χαραμπόπουλος Κώστας Για τη μονοεδρική της Θεσπρωτίας, τις τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου διεκδικούν έξι υποψήφιοι. Πρόκειται για τους: Γεωργόπουλος Γιάννης Γιόγιακας Βασίλης Κάτσιος Νίκος Κιάμος Μάκης Μπέζας Αντώνης Μπέσης Κώστας Στο Νομό Πρέβεζας κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες των: Γιαννάκης Στέργιος Πρέντζας Λάμπρος Τέλος στο Νομό Άρτας κατατέθηκαν οκτώ υποψηφιότητες: Καραμπίνα Εύη Μίχου Χριστόφορος Παπαβασιλείου Γιώργος Παπαδημητρίου Ευάγγελος Παπαδημητρίου Ντίνος Σίμου Τασούλα Στύλιος Γιώργος Τσιρογιάννης Χρήστος

Πυρκαγιά τα ξημερώματα στο χώρο που βρίσκεται η πρώην "TAIGA" στο κέντρο των Ιωαννίνων

Σβήστηκε έγκαιρα με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πιθανότατα όμως από τσιγάρο, κινδύνεψε να καεί η πρώην Disco Taiga στο κέντρο των Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12:30 τα ξημερώματα σήμερα το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στον εξωτερικό χώρο της πρώην ντίσκο "Taiga", καίγοντας πλαστικές κατασκευές και ξερά χόρτα. Οι φλόγες έγλειψαν το κτίριο που βρίσκεται στη στοά των οδών Πυρσινέλλα και Ναπ. Ζέρβα, όμως δεν υπήρξε ανησυχία αφού εγκαιρα και αποτελεσματικά έδρασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μποτιλιάρισμα υπήρχε για 15 περίπου λεπτά στην κίνηση των οχημάτων στην οδό Πυρσινέλλα, όπου λόγω της στάθμευσης των πυροσβεστικών οχημάτων λειτουργούσε μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Τα προϊόντα της Ηπείρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σε έκθεση με πρωτοβουλία της Ρόδης Κράτσα
Άρωμα και γεύσεις Ελλάδας θα «πλημμυρίσει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 19 -23 Μαρτίου στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου του, Ρόδης Κράτσα με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό». Η Ήπειρος μετέχει με πολλά από τα ποιοτικά και ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα της και αποτελεί μια καλή ευκαιρία προβολής τους. Ειδικότερα, η Περιφέρεια Ηπείρου θα εκπροσωπηθεί με κρασί, τσίπουρο, ούζο, ελιές, ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι, τυριά, λουκάνικα, ζυμαρικά, χέλι, γλυκά κουταλιού, πορτοκάλια, ακτινίδια. Σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν Στην έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια της χώρας μας, ευρωβουλευτές, στελέχη του κοινοβουλίου και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αλλά και να γευτούν ξεχωριστές γεύσεις της πατρίδας μας. «Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθούν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και να αναδειχθούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα. Σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, να συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική και ανταγωνιστική εικόνα της παραγωγής μας και να γίνουν πόλος έλξης για την εστίαση και τον τουρισμό», τονίζει η κ. Κράτσα και προσθέτει: «Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό σε κάθε περιφέρεια, η ανάπτυξη προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας αλλά και η συνολική προώθηση, προβολή και διανομή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες των νέων επιχειρηματικών στρατηγικών». Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν εκπρόσωποι από τις ελληνικές περιφέρειες ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αntonio Tajani, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Παύλος Αλιβιζάτος καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και γεωργός-παραγωγός στο επάγγελμα Joseph Daul.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΙΑΦΡΩΔΕΣ ΤΗΣ ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ

Την Δευτέρα 12/03/2012 ολοκληρώθηκε η πρώτη εφαρμογή της Εθνικής Διαδικασίας επιλογής των Κρασιών Πρεσβευτών.Σε αυτή υποβλήθηκαν 250 υποψηφιότητες κρασιών από όλη την Ελλάδα ενταγμένες σε 10 κατηγορίες.Η αξιολόγηση – επιλογή των Κρασιών Πρεσβευτών έγινε από 10 Ομάδες Κριτών, των 4 ατόμων εκάστη.Η τελική ανάδειξη έγινε με απόφαση του Οργάνου Διαχείρισης της Εθνικής Οινικής Οντότητας, με βάση τις αξιολογήσεις των Κριτών.Στην κατηγορία « Κρασιά από γηγενείς ποικιλίες» με καθολική αποδοχή Πρεσβευτής αναδείχτηκε το Ζίτσα Ημιαφρώδες 2011 της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ.Τα Κρασιά– Πρεσβευτές είναι οι «γευστικοί» εκπρόσωποι των New Wines of Greece, στις generic δράσεις στις διεθνείς αγορές.Η αξιοποίησή τους αρχίζει άμεσα: Στη διάρκεια της έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση των Κρασιών Πρεσβευτών στους ξένους επισκέπτες (αγοραστές, δημοσιογράφοι κ.λ.π.).Να σημειωθεί ότι το Ζίτσα Ημιαφρώδες καλείτε για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια να εκπροσώπηση την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές μετά την επάξια εκπροσώπηση στην παγκόσμια παρουσίαση των αφρωδών και ημιαφρωδών κρασιών στην Βερόνα της Ιταλίας.Η συνεχής προσπάθεια με συνέπια όλα αυτά τα χρόνια της ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ με στόχο την ανάδειξη της εξεταστικής ελληνικής ποικιλίας ΝΤΕΜΠΙΝΑ έφερε αυτή την εξαιρετική διάκριση που μπορεί να θεωρηθεί ίσως η σημαντικότερη που έχει αποσπάσει διαχρονικά ο Ηπειρωτικός αμπελώνας. Η διάκριση αυτή δημιουργεί προοπτικές καταξίωσης του Ηπειρώτικου αμπελώνα στις διεθνείς αγορές.

Ούτε λόγος για επαναχρησιμοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου

Σε «καλά χέρια» η αναστήλωση του μνημείου της Δωδώνης με στόχο την προστασία του
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαιότητας, η αναστήλωση του οποίου απασχολεί το υπουργείο Πολιτισμού εδώ και δεκαετίες. Είναι γεγονός ότι το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, κατασκευασμένο τον 3ο αιώνα π.Χ., έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις, αλλά και φυσικές φθορές, που το απομάκρυναν από την αρχική του μορφή. Σ' αυτό συνέβαλαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες της περιοχής, οι επεμβάσεις που έγιναν τη ρωμαϊκή περίοδο -οπότε το θέατρο μετατράπηκε σε αρένα-, αλλά και οι πρόσφατες αναστηλώσεις της δεκαετίας του '60, που έδωσαν μεν σχήμα στο κατακερματισμένο μνημείο, όχι όμως πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Επιπλέον, η επί τρεις δεκαετίες επαναχρησιμοποίησή του πρόσθεσε νέα δεινά στα ήδη υπάρχοντα. Ευτυχώς το μνημείο έχει σταματήσει να δέχεται θεατές από το 2002. Από το 1999 πολυάριθμες μελέτες, αυτοψίες, προτάσεις και επιτόπιες οδηγίες προσπάθησαν να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα της αναστήλωσής του, που έγκειται στη δυσκολία ακριβούς αποτύπωσης του θεάτρου και στην ευθραυστότητα του αρχαίου υλικού. Σήμερα, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης είναι πάλι σε «καθεστώς» αποκατάστασης, αυτή τη φορά όμως βρίσκεται σε καλά χέρια, όπως αποφάνθηκαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που πείστηκαν για την καλή πορεία των εργασιών. Είχε ήδη προηγηθεί πρόσφατη αυτοψία στην περιοχή από μέλη του Συμβουλίου, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση ο μελετητής Γιώργος Σμύρης, αρχιτέκτονας και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Δωδώνης, περιέγραψε με λεπτομέρεια τα έργα που έγιναν στην πρώτη «πιλοτική» κερκίδα, αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη στη δεύτερη κερκίδα και εκείνα που θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες. Ο Γιώργος Σμύρης περιέγραψε επίσης τον τρόπο ταυτοποίησης των αρχαίων λίθων μέσα από μια ενδιαφέρουσα μεθοδολογία, την οποία εμπλουτίζουν παλιές φωτογραφίες, ανασκαφικά ημερολόγια και αρχειακό υλικό. Ωστόσο, τα μέλη του Συμβουλίου προβληματίστηκαν ως προς τη χρησιμοποίηση τεχνητού λίθου μέσω της διαδικασίας χύτευσης στα κομματιασμένα αρχιτεκτονικά μέλη, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της γεωλογικής τους σύστασης, της έντονης υγρασίας και των ακραίων καιρικών συνθηκών της περιοχής. Θα μπορέσει ο μελετητής του μέλλοντος να ξεχωρίσει τον αρχαίο λίθο από τον τεχνητό, όταν και αν έρθει αυτή τη στιγμή; Μήπως η τοποθέτηση του νέου υλικού -που θα ξεχωρίζει από το παλιό- δώσει στο μνημείο μια τελική εικόνα που θα ξενίζει; Η χρησιμοποίηση φυσικού λίθου για τη συμπλήρωση του κάτω μέρους των κερκίδων αλλά και των μεγάλων τμημάτων που λείπουν, «ελάφρυνε» κατά πολύ τους προβληματισμούς ως προς το πρώτο ερώτημα. Όσον αφορά το δεύτερο, η εμπειρία έχει δείξει ότι η έντονη υγρασία του τόπου δεν θα αργήσει να ξαναδώσει στο μνημείο την «παλαιότητα» που του αρμόζει. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε -κυρίως από τον καθηγητή Μανόλη Κορρέ- η σωστή απόδοση της γεωμετρίας του μνημείου. Όπως ειπώθηκε, τα υλικά μπορεί να μην είναι πάντα τα αυθεντικά, εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το μνημείο να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αρχική του μορφή. «Δεν τίθεται θέμα επαναχρησιμοποίησης του μνημείου αυτή τη στιγμή. Στόχος του έργου είναι η προστασία και η «αειφορία» του αρχαίου θεάτρου. Το υλικό του παραμένει προβληματικό και δεν σηκώνει τον επισκέπτη-θεατή. Ας πάρουν άλλοι στο μέλλον την ευθύνη της επανάχρησής του», δήλωσε με έμφαση η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΤ Λ. Μενδώνη. Το έργο -προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ- έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.

Η πορεία των εργασιών
Σε ότι αφορά την πορεία των εργασιών αυτή προχωρά με ταχείς ρυθμούς και τεχνίτες, οι συντηρητές, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο αρχαίο θέατρο καθημερινά δίνουν τη δική τους «μάχη» με τον χρόνο προκειμένου μέχρι το 2015 να έχουν τελειώσει τις εργασίες. Πριν από λίγες ημέρες η αρχαιολόγος Ελένη Σκαλιστή μιλώντας στην ΕΤ3 είχε σημειώσει πως αυτό το χρονικό διάστημα στο αρχαίο Θέατρο, βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσης η αποκατάσταση της δεύτερης κερκίδας του κάτω κοίλου και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες. Ο στόχος που υπάρχει από την Επιστημονική Επιτροπή Δωδώνης είναι κάθε χρόνο να ολοκληρώνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε δύο κερκίδες, κάτι που μπορεί να φαντάζει εύκολο κάθε άλλο όμως. Η κατάσταση του μνημείου αποδείχτηκε πάντως σύμφωνα με την κα Σκαλιστή, χειρότερη απ’ ότι φαινόταν πριν από την πιλοτική αναστήλωση της μιας κερκίδας καθώς έχουν ρηγματωθεί ακόμη και τα λαξεύματα του βράχου πάνω στα οποία εδράζονται τα εδώλια. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι για κάθε έδρανο ή λίθο που αποξηλώνεται και μεταφέρετε στο εργοτάξιο απαιτούνται κατά μέσο όρο 22 ημέρες από τους συντηρητές και τους τεχνίτες για να αποκατασταθεί η αρχική τους γεωμετρία και να επανατοποθετηθούν ανάλογα πάντα με το βαθμό της φθοράς τους, με τον αριθμό των εδράνων και λίθων για τους οποίους θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία να υπολογίζονται περί τους 1000.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Το ΤΕΕ Ηπείρου ενημερώθηκε από τη ΔΕΠΑ για το αγωγό φυσικού αερίου

H Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην συνεδρίασή της, της 13ης Μαρτίου 2012, με θέμα "Εξελίξεις στην κατασκευή αγωγού Φυσικού αερίου στην Ήπειρο . Νέα δεδομένα -επιπτώσεις" ενημερώθηκε από κλιμάκιο της ΔΕΠΑ ΑΕ για τις εξελίξεις στο θέμα του αγωγού. Σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου χαρακτηρίζει αναγκαιότητα την έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο και επισημαίνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες να γίνει κατανοητό ότι η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί φορείς πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να απαιτήσουν να γίνει πραγματικότητα το έργο της έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο, έργο απαραίτητο και σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής .

Ευρωπαίοι «αγανακτισμένοι» κατασκήνωσαν στην πλατεία της Ηγουμενίτσας

Το κίνημα «Los indignados» (Οι αγανακτισμένοι) έφτασε στην Ελλάδα και στην πλατεία της Ηγουμενίτσας. Από νωρίς χθες το πρωί, 23 Ευρωπαίοι Αγανακτισμένοι (Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί), κατασκήνωσαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αγανακτισμένοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο της πόλης Γιώργο Κάτσινο, ενώ διανυκτέρευσαν σε σκηνές στην πλατεία Δημαρχείου, όπου το απόγευμα είχαν και διάφορες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης στους Έλληνες πολίτες, με ζωγραφική και μουσική. Η ομάδα αυτή των αγανακτισμένων ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας και διασχίζουν πεζοί την Ευρώπη με στόχο να βρίσκονται στην Αθήνα και στην Πλατεία Συντάγματος την Πρωτομαγιά. Στόχος τους, όπως ενημέρωσαν το Δήμαρχο, είναι να συζητήσουν με φορείς και πολίτες ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για το "Γολγοθά" της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και τους τρόπους που αυτή μπορεί να ξεπεραστεί.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πολυκοσμία στα γραφεία


Επιτακτική είναι η ανάγκη, ώστε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοϊδης που επέστρεψε στο «φυσικό του» χώρο από το υπ. Ανάπτυξης, μετά από δύο περίπου χρόνια παραμονής εκεί, να εφαρμόσει όσα είπε από την πρώτη στιγμή για την αναδιάταξη και το νέο οργανόγραμμα της Αστυνομίας, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά και στα Ιωάννινα. Η εγκληματικότητα στην περιοχή των Ιωαννίνων δεν είναι αυτή που αποτυπώνεται στους επίσημους δείκτες εγκληματικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που καθημερινά ανακοινώνει η τοπική αστυνομική διεύθυνση. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο στα Ιωάννινα και την Ήπειρο, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι χαρακτηριστικά εκτός των τοπικών δημοσιευμάτων, και σχετικά δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου που έκαναν λόγο για την πλασματική σε σχέση με την πραγματικότητα, εικόνα της εγκληματικότητες στη χώρα, λόγω των στοιχείων που ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ. Αυτή είναι η μία όψη του… εγκλήματος της απόκρυψης των στοιχείων, ενώ η δεύτερη όψη είναι αυτή που ανέφερε από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναζητώντας μερικές εκατοντάδες δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Αττική, αφού από τους 2000 που ο ίδιος είχε βγάλει στους δρόμους, έφτασαν να βρίσκονται στο ίδιο πόστο περίπου 1300. Που πήγαν οι υπόλοιποι; Σε γραφεία, μετά από εντολές προϊσταμένων της φυσικής, και πάνω απ’ όλα της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν εδώ και μήνες στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, με τη δύναμη των αστυνομικών που διατίθεται καθημερινά για περιπολίες και για τις ανάγκες αστυνόμευσης όλων των τμημάτων, διευθύνσεων και υποδιευθύνσεων να λιγοστεύει συνεχώς. Οι αστυνομικοί βέβαια δεν… εξαφανίστηκαν, αλλά βρίσκονται στα γραφεία, όπου έχουν μετακινηθεί με εντολές και αποφάσεις των προϊσταμένων τους. Η αποτύπωση της εικόνας αυτής είναι ευδιάκριτη σε όποιον έχει την τύχη να επισκεφθεί το αστυνομικό μέγαρο της πόλης, όπου θα διαπιστώσει την πολυκοσμία σε πολλά γραφεία, με τους αστυνομικούς, να έχουν μετατραπεί σε… γραφιάδες, την ίδια ώρα που στην πόλη και τα περίχωρα η εγκληματικότητα κάνει θραύση. Υποδιευθύνσεις και Τμήματα έχουν αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό, που πολλές φορές είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις καθημερινές απαιτήσεις της δουλειάς και των αιτημάτων των πολιτών. Η κατάσταση αυτή ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει ξεπεράσει κάθε όριο και είναι απορίας άξιον πως κάποιοι επιλέγουν - ή στην καλύτερη περίπτωση δε φέρνουν καμία αντίρρηση - να βλέπουν τους αστυνομικούς στα γραφεία, αντί να βρίσκονται στο δρόμο, κοντά στον πολίτη και στις ανάγκες που υπάρχουν. Πολίτες που έπεσαν θύματα κλοπών και διαρρήξεων το τελευταίο διάστημα εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το ότι η ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών ήταν από καθυστερημένη έως ανύπαρκτη, ενώ και στο στάδιο της εξιχνίασης, εντοπισμού και σύλληψης δραστών, οι επιτυχίες είναι πενιχρές. Οι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων ειδικά σε κατοικίες, καταστήματα αλλά και σε Ι.Χ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Τόσο στην πόλη, όσο και στην περιφέρεια, οι… εναπομείναντες αστυνομικοί κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τμημάτων, είναι αδύνατο ακόμη και πλήρωμα περιπολικού, στο οποίο υπάρχει ένας αστυνομικός με όλους τους κινδύνους που αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

 Τα είπαν στον Λ. Οικονόμου, αλλά…
Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι η κατάσταση αυτή τέθηκε υπόψιν του νυν υφυπουργού του υπ. Προστασίας του Πολίτη και πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Λ. Οικονόμου σε μία από τις συναντήσεις που είχε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης, χωρίς ο ίδιος να δώσει απάντηση, παρά μόνο περιορίστηκε να πει, ότι θα το εξετάσει… Ίσως τώρα με την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο, να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να βγουν εκατοντάδες αστυνομικοί από τα γραφεία και τις καρέκλες και να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, που είναι στην υπηρεσία της αστυνόμευσης και του πολίτη. Και στο κάτω – κάτω της γραφής, ας ασχοληθεί και με την περιφέρεια ο κ. υπουργός και όχι μόνο με την Αττική. Ας αναζητήσει τις αποσπάσεις και τις μετακινήσεις που έγιναν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης τον τελευταίο χρόνο από μάχιμες υπηρεσίες σε γραφεία και θα διαπιστώσει εύκολα την πραγματικότητα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός αιγιαλού και παραλίας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το Αρχικό Σχέδιο του Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων Αιγιαλού – Παραλίας του Δήμου Ηγουμενίτσας» στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ο Δήμος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να διατυπώσουν τις απόψεις και προτάσεις τους επί αυτού. Αντικείμενο του κανονισμού είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των λουόμενων στις παραλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας, η βελτίωση της λειτουργικότητας των παραλιών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και η άσκηση των δραστηριοτήτων εκείνων, που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, όπως η εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών κλπ.

Δημοπρατήσεις έργων ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες Π.Ε. Ιωαννίνων

Τη δημοπράτηση τριών έργων ύδρευσης, που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για τα έργα: Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Βαρλαάμ Δ.Ε. Αγίου Δημητρίου Δήμου Δωδώνης, με προϋπολογισμό 335.000 ευρώ. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Θεριακησίου Δ.Ε. Αγίου Δημητρίου Δήμου Δωδώνης με προϋπολογισμό 575.000 ευρώ. Αξιοποίηση γεώτρησης Γ3 Λογγάδων Δ.Ε. Παμβώτιδας Δήμου Ιωαννιτών με προϋπολογισμό 183.000 ευρώ.

Στο 19,2% η ανεργία στην Ήπειρο το τελευταίο τετράμηνο του 2011

Στο 20,7% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από 17,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 14,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, με τους άνεργους να ανέρχονται σε 1.025.877 άτομα. Η... επίδοση της Ηπείρου παρόλο που βρίσκεται χαμηλότερα από άλλες Περιφέρειες, δεν παύει να αποτελεί ρεκόρ για τετράμηνο και φτάνει το 19,2% από 13,8% το αντίστοιχο τετράμηνο του 2010. Η Ήπειρος κατέχει την 8η θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών. Στοιχεία για το 2012, για κάθε Περιφέρεια δεν υπάρχουν, αφού πλέον δίνονται ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μαζί με την Δυτική Μακεδονία είχαν τον Φεβρουάριο 25%. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που χθες σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ., η απασχόληση μειώθηκε κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,5% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 16,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 44,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (39,5%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 44,9%. Το συνολικό ποσοστό ανεργίας των γυναικών (24,5%) είναι εξάλλου σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (17,8%). Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (30,9%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (28,0%) και οι απόφοιτοι ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (23,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (11,9%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (14,8%).

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ