Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Λεβαδιακος-ΠΑΣ 1-1

Ισόπαλο με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής μεταξύ του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδειά. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Σουμπίνιο στο 41ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ το 1-1 διαμόρφωσε ο Κυριάκος στο 88', χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Τόμας, Μαχαίρας, Μελισσάς, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Φαβάλι, Πόποβιτς (63' Κουτσόπουλος), Σουμπίνιο, Βασιλείου (49' Ναπολεόνι).
 ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (46' Κυριάκος), Σκαρντοβέλι, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Λίλα (74' Ζαμπρέλα), Ντε Βινσέντι, Πάντος, Μπεσέρα, Γεωργίου (58' Μπακαγιόκο), Βίλα.

Κίνημα Ζαρζαβατικών και Εντυπώσεων

Γράφει ο Δημήτρης Τζαλμακλής
Συνήθως το πρωϊνό επιδίδομαι στο προσφιλές άθλημα του zapping. Ανακαλύπτω σε κάποιο τοπικό κανάλι τον Δήμο Ιωαννιτών να αναλαμβάνει χρέη “Ρομπέν των Δασών” που θα φέρει φτηνά τρόφιμα στους φτωχούς (πατάτες, λάδι) και πεινασμένους Γιαννιώτες. Και μάλιστα κατ’ ευθείαν από την πηγή χωρίς ενδιάμεσους χοντρεμπόρους, μπακάληδες, μανάβηδες, χασάπηδες και λοιπά “οικονομικά παράσιτα” που φοροδιαφεύγουν και θα βγάζουν κέρδη το ένα άλλο ένα και που είναι εις βάρος των συμπολιτών τους. Μετά πίνοντας τον καφέ μου αναλογιστικά: Τώρα ο Δήμος διακατέχεται από συμπόνοια προς τους συμπολίτες μας, τότε γιατί δεν κατεβάζει ένα “δεκαρικάκι ή εικοσαρικάκι” το μήνα το νερό, να εξοικονομήσει ο κοσμάκης, να πάρει να φάει, αν δεν πρόκειται βέβαια για επικοινωνιακές ευαισθησίες. Αλλά φέρνοντας φτηνά τρόφιμα προσοχή όχι επιδοτούμενα και φαίνεται, (Ρομπέν των δασών ή Γιώργος Θαλάσσης) χωρίς να διακινδυνεύει κάτι από τα δικά του έσοδα. Ο μόνος που χάνει είναι τα “παράσιτα” οι μικροέμποροι. Οι μικροέμποροι που εδώ και δύο χρόνια έχουν δώσει δύο έκτακτες εισφορές, έχουν κλείσει δύο φορές βιβλία με το ζόρι και κυρίως δεν παρανομούν. Με νόμιμες άδειες δουλεύουν τα μαγαζιά τους, τα οποία καταστήματα που πουλάνε τρόφιμα ονομάζονται υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν τα πουλάνε στο δρόμο αλλά με τρόπο και συνθήκες που ορίζει ο κώδικας τροφίμων και ποτών. Για να μην επεκταθώ άλλο και για να καταλήξω: Απλέ Γιαννιώτη-Γιαννιώτισσα μην γελιέσαι δεν σε αγαπάει κανένας. Ο καθένας κάνει την δουλειά του, οι πολιτικοί διορίζανε κόσμο που τον πληρώναμε όλοι μαζί, αυτοί φαίνονται καλοί και έπαιρναν ψήφους, η κοινωνική αλληλεγγύη. Το ίδιο και ο Δήμος τώρα κάνει ότι τον ενδιαφέρει αλλά γίνεται για την έρμη την ψήφο. Μην δέχεστε να σας φέρονται σαν Πολίτες του τρίτου κόσμου να σας πετούν απ’ το αυτοκίνητο τρόφιμα και σεις να λέτε σφάξε με αγά μου να αγιάσω, αυτός είναι πολιτικός καννιβαλισμός. Και οι θεματοφύλακες του συστήματος Σ.Δ.Ο.Ε., Ε.Φ.Ε.Τ., Εποπτεία Εμπορίου, Επιμελητήριο που χάθηκαν; Ο Δήμος είναι υπεράνω του νόμου ή βιώνουμε καταστάσεις σεισμοπαθών, πλημμυροπαθών ή στρατιωτικού νόμου, τις καταστάσεις έκτακτων αναγκών κάποιοι τις δημιούργησαν. Και αν είναι έτσι εμείς μπορούμε να κάνουμε συμφωνία με άλλον πάροχο νερού χωρίς Φ.Π.Α. και χωρίς φόρο; Μήπως να βρούμε και μια υπηρεσία καθαριότητας φτηνότερη να κάνουμε την δουλειά μας; Όχι βέβαια γιατί εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε ότι μας ζητάνε χωρίς να έχουμε την δυνατότητα επιλογής του φτηνότερου, του καλύτερου προϊόντος, της καλύτερης εξυπηρέτησης. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθει ο λαός να σκέφτεται υπεύθυνα και όχι πελατειακά…

Ν. Κέφης: "Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές"

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν προτίθεται να καταθέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, εξέδωσε ο κ. Νίκος Κέφης, πρώην Δήμαρχος Βλαχερνών, δημοτικός σύμβουλος Αρταίων στην οποία αναφέρει τα εξής: "Για την ενημέρωση φίλων και γνωστών, που με ρωτούν ή με προτρέπουν να δηλώσω υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τη Ν.Δ. στο Νομό Άρτας και επειδή έχει προκληθεί τέτοια συζήτηση, δηλώνω τα εξής: Δεν προτίθεμαι να καταθέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές όχι μόνο στο νομό αλλά και οπουδήποτε. Αρκετά ικανά στελέχη εκδήλωσαν μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι με τη Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές στο Νομό Άρτας και θα καταθέσουν σχετική αίτηση υποψηφιότητας. Αυτοί που τελικά δεν θα επιλεγούν ως υποψήφιοι δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανοί ή δεν τυγχάνουν κοινωνικής αποδοχής ή ότι δεν μπορούν να προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της χώρας, πλην όμως ο αριθμός των υποψηφίων είναι περιορισμένος μεταξύ των οποίων και μια τουλάχιστον γυναίκα. Βρίσκομαι μαχόμενος στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης και θα στηρίξω αυτούς που τελικά θα επιλεγούν ως υποψήφιοι βουλευτές. Οι προσεχείς εκλογές είναι κρίσιμες για την περαιτέρω πορεία της χώρας και την επιβίωσή της στην ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ και για το λόγο αυτό απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση, νηφαλιότητα και ομόνοια. Περιθώρια για ενέργειες θυμού, ανεξέλεγκτης ψήφου, και υπέρμετρης πολιτικής αντιπαλότητας δεν υφίστανται. Ο Θεός σώζει την Ελλάδα. Ας ελπίζουμε καλύτερες μέρες.
 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Νικόλαος Κέφης"

Παρουσιάστηκε η μελέτη για τις επιχειρηματικές τάσεις στην Ήπειρο

Παρουσιάστηκε σήμερα από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή η μελέτη για την αποτύπωση των επιχειρηματικών τάσεων και τεχνολογικού επιπέδου των επιχειρήσεων της Ηπείρου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό για τα 100 χρονια απελευθέρωσης της πόλης

Συμμέτοχους στον εορτασμό για τα 100 χρονια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας θα κάνει ο Δήμος Πρέβεζας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πόλης. Προχθές το μεσημέρι πραγματοποιηθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του προισταμένου της Α’Θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Ηλιόπουλου καθώς επίσης και των διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη , τον αντιδήμαρχο Κοσμά Κορωναίο και την υπεύθυνη της Επιτροπής Παρθενία Καζάκου για τις γενικές κατευθύνσεις του εορτασμού καθώς και για την συμμετοχή που μπορούν να έχουν οι ίδιοι σε αυτή. Στόχος είναι οι μαθητές να έχουν ουσιαστικό ρόλο στον εορτασμό και μέσα από τις εκδηλώσεις να κατανοήσουν την ιστορία της Πρέβεζας και να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τον τόπο τους μέσα από θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις αρχειακού υλικού και άλλες δραστηριότητες που θα συναποφασιστούν το επόμενο διάστημα. Όπως τονίζει ο κ Κορωναίος οι συνεδριάσεις της επιτροπής για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων γίνονται σε εβδομαδιαία τουλάχιστον βάση ενώ για τις 23 του μήνα έχει οριστεί διευρυμένη συνάντηση με όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον» σημειώνει ο αντιδήμαρχος συμπληρώνοντας ότι αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους φορείς της Β’Θμιας Εκπαίδευσης.

Παραμένει ανεξάρτητος στους...ανεξάρτητους!!!

Η σθεναρή και τεκμηριωμένη στάση που κράτησε κατά της μνημονιακής πολιτικής έχει καταστεί σημείο αναφοράς
Συχνά πυκνά βλέπουμε το όνομα του ανεξάρτητου βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου να πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο την μια του ενός ,τη μια του άλλου κόμματος ή σχηματισμού .Είναι φυσικό η παρουσία του να είναι πολιτικά ελκυστική και περιζήτητη. Η σθεναρή και τεκμηριωμένη στάση που κράτησε κατά της μνημονιακής πολιτικής έχει καταστεί σημείο αναφοράς. Ωστόσο ο Βαγγέλης Παπαχρήστος παραμένει ανεξάρτητος στους ανεξάρτητους .Όσο για τα σχετικά δημοσιεύματα,αυτά αποτελούν εικασίες και αυθαίρετες υποθέσεις ,από ανθρώπους μάλιστα που έχουν κάνει πια επάγγελμα την σπορά ψευδών ειδήσεων.Μα καλά,δεν τους έφτανε το χουνέρι που έπαθαν με την δήθεν  "έλευση" Σαμαρά στα Γιάννενα;

Στα Γιάννενα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

Το Δήμο Ιωαννιτών θα επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών παραγόντων κι από τον υπόλοιπο Νομό. Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις δέκα το πρωί.

Παραδείγματα καλής προόδου υλοποίησης στο ΕΣΠΑ έργα του Δήμου Ιωαννιτών

Τα έργα «ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων του δημοτικού διαμερίσματος Ανατολής» και «κατασκευή νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από τη θέση Τούμπα έως τη θέση Βουνοπλαγιά» που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ως παραδείγματα καλής προόδου υλοποίησης στο ΕΣΠΑ. Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή στο Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Συνάμα ο Δήμαρχος κλήθηκε ως ομιλητής στην ημερίδα που οργανώνεται στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσει την πορεία υλοποίησης των έργων αυτών και τις δυσκολίες που υπήρξαν. Η ημερίδα με θέμα «Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση…έργα των Δήμων με την υποστήριξη του ΕΠΠΕΡΑΑ» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Αθήνα παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Βασικός της στόχος είναι η ανάδειξη έργων και καλών πρακτικών από Δήμους που υλοποιούν παρεμβάσεις του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Σημειώνεται ότι η επιλογή των έργων ως καλές πρακτικές ή παραδείγματα καλής προόδου, στηρίχθηκε σε κριτήρια όπως το αντικείμενο του έργου, ο βαθμός απορρόφησης, ο βαθμός πολυπλοκότητας, ο βαθμός συνεργασίας και η γεωγραφική κατανομή.

 ΤΑ ΕΡΓΑ
Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ανατολής είχε προϋπολογισμό 2,1 εκατομμυρίων. Πρόκειται για έργο που έχει ολοκληρωθεί και στο μεγαλύτερο μέρος του έχει τεθεί σε λειτουργία. Μεταξύ των άλλων περιελάμβανε την κατασκευή αποχετευτικού στην περιοχή επέκτασης σχεδίου πόλης του Δημοτικού Διαμερίσματος της Ανατολής και στην περιοχή Ράχη Σαμή. Το δεύτερο έργο, η κατασκευή νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, από τη θέση Τούμπα μέχρι τη θέση Βουνοπλαγιά, με προϋπολογισμό 7,8 εκατομμύρια, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη». Το έργο αφορά στην κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου για την αξιοποίηση πρόσθετων πηγών υδροδότησης των οικισμών του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα θα ολοκληρωθούν τρείς γεωτρήσεις της ΕΤΒΑ που παραχωρούνται για χρήση στον ΣΥΔΚΛΙ από την ΕΤΒΑ, θα κατασκευασθούν νέο αντλιοστάσιο με νέα δεξαμενή υδροδότησης στην θέση Τούμπα, νέο εξωτερικό υδραγωγείο από την Τούμπα μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή στην Βουνοπλαγιά και θα επεκταθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του ΣΥΔΚΛΙ που ήδη κατασκευάζεται στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Από την δεξαμενή στη Βουνοπλαγιά αρχίζει το δίκτυο χαμηλής πίεσης που υδροδοτεί τους οικισμούς του νότιου τομέα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων: Βουνοπλαγιά, τμήμα Ζωοδόχου, τμήμα Σταυρακίου, Ανατολή, τμήμα Νεοχωρόπουλου, Πεδινή, Κατσικάς, Μπάφρα, Νεοκαισάρεια, Μπιζάνι – Κολωνιάτι, Κουτσελιό – Γορίτσα, Σερβιανά, Αυγό και Μολυβαδιά. Συνολικά από το νέο σύστημα υδροδότησης θα εξυπηρετείται πληθυσμός της τάξης των 50.000. Το έργο περιλαμβάνει:
- Ολοκλήρωση 3 υδρογεωτρήσεων. Οι γεωτρήσεις παραχωρούνται για χρήση στον ΣΥΔΚΛΙ από την ΕΤΒΑ.
- Κατασκευή νέου αντλιοστασίου στη θέση Τούμπα με αντλητικό συγκρότημα.- Κατασκευή δικτύου συνολικού μήκους 2.640 χλμ. για την σύνδεση των γεωτρήσεων με την νέα δεξαμενή Τούμπας και το νέο αντλιοστάσιο.

«Τριτοκοσμική» η εικόνα του δρόμου Γιάννινα - Κακαβιά

Ανάγκη συντήρησής του για να μη θρηνήσουμε θύματα
Βομβαρδισμένο τοπίο» θυμίζει εδώ και καιρό η Εθνική Οδός Γιάννινα – Καλπάκι - Κακαβιά. Το γεγονός αυτό την καθιστά άκρως επικίνδυνη για τα εκατοντάδες οχήματα τα οποία την διασχίζουν σε καθημερινή βάση. Σ’ όλο σχεδόν το μήκος της αρτηρίας συναντά κανείς μεγάλες φθορές στο οδόστρωμα που καθιστούν τη διέλευσή της άκρως επικίνδυνη. Μεταξύ άλλων, βαθιές λακκούβες έχουν δημιουργηθεί σε δεκάδες σημεία του δρόμου, ενώ τελευταία αυξήθηκαν επικίνδυνα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε άλλα σημεία πάλι η άσφαλτος στις πλευρές του δρόμου έχει φθαρεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το οδόστρωμα παρουσιάζει μικρές ή μεγαλύτερες καθιζήσεις.


Επικίνδυνα σημεία
Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το πρόβλημα στα τμήματα της Εθνικής Οδού κοντά στη Μεταμόρφωση, λίγο πριν τους Νεγράδες, ενώ σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται το τμήμα απ’ το Καλπάκι μέχρι τα Δολιανά. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο δρόμος που οδηγεί προς Κόνιτσα, το επαρχιακό οδικό δίκτυο της οποίας επίσης δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Βέβαια, ο κυκλοφοριακός φόρτος στην Εθνική Οδό που συνδέει τα Γιάννινα με το Καλπάκι και την Κακαβιά έχει ελαττωθεί τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμα δεν τον διασχίζει μεγάλος αριθμός οχημάτων σε καθημερινή βάση. Δεν δικαιολογείται λοιπόν η εγκατάλειψή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου.

Να επισκευαστούν!
Αυτό λοιπόν που ζητούν τόσο ο Δήμος Πωγωνίου όσο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι να επισκευαστούν οι φθορές στο οδόστρωμα και να κλείσουν οι λακκούβες με μείγμα ασφάλτου, που δεν θα… ξεπλένεται με την πρώτη βροχή! Ας μην ξεχνάμε ότι από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται Αλβανικά οχήματα συχνά με μεγάλη ταχύτητα, οπότε ο κίνδυνος ατυχήματος είναι αυξημένος, σε συνδυασμό και με τις φθορές που υπάρχουν σ’ αυτόν.

Κατολισθήσεις
Στο μεταξύ, νέα κατολισθητικά φαινόμενα σημειώνονται συχνά με την κακοκαιρία στο δρόμο προς Δελβινάκι αλλά και στην επαρχιακή οδό προς Πωγωνιανή. Συγκεκριμένα, με πέτρες γέμισαν ξανά οι στροφές του Δελβινακίου, μετά τις πρόσφατες βροχές. Όσον αφορά το δρόμο προς Πωγωνιανή, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται λίγο πριν τη Θεοτόκο, με πέτρες που, όπως συμβαίνει συχνά στο σημείο αυτό, φτάνουν ως τη μέση του δρόμου! Για την επίλυση του προβλήματος τεχνικοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα στην πλαγιά, το οποίο θα κρατάει χώματα, πέτρες και βράχους στη θέση τους.


Στην περιοχή Κόνιτσας
Όσον αφορά το δίκτυο της Κόνιτσας, αυξημένη είναι η επικινδυνότητα στην 39η Επαρχιακή Οδό, προς το χωριό Πύργος, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Τοπική Κοινότητα, που υπογράφει ο εκπρόσωπός της Χρήστος Παπαδημητρίου. Η Κοινότητα Πύργου ζητά την παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου για να βελτιωθεί ο δρόμος, απ’ τον οποίο διέρχονται καθημερινά μαθητές που πηγαινοέρχονται στην Κόνιτσα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΡΤΑ:Λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης με την τοποθέτηση αυτόματων χλωριωτών

Η ποιότητα του πόσιμου νερού και ο έλεγχός της αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Δήμο Αρταίων. Την επίτευξη του στόχου αυτού έρχεται δυναμικά, με παρεμβάσεις της, να εγγυηθεί η Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας, που έχει και την κύρια ευθύνη πλέον στον διευρυμένο Δήμο. Στα πλαίσια των ενεργειών αυτών έχουν τοποθετηθεί, το τελευταίο διάστημα, νέοι αυτόματοι χλωριωτές στις Τοπικές Κοινότητες Ανέζας, Βλαχέρνας, Καλαμιάς, Ροδαυγής, Σκούπας, Βίγλας, Δαφνωτής, Καμπής, Γαβριάς, Παντάνασσας, Γριμπόβου και Κορωνησίας, σε όλες τις δεξαμενές. Ο έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος χλωρίωσης σε όλες τις Τ.Κ., είναι πλέον συστηματικός. Το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό πραγματοποιεί μετρήσεις του υπολειμματικού χλωρίου σε εβδομαδιαία βάση. Η Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας για την εφαρμογή των απαιτήσεων της ΚΥΑ Υ2/2600/2001, έχει αναθέσει στο εργαστήριο BIOLABEPIRUS τη διεξαγωγή μικροβιολογικών και φυσικοχημικών αναλύσεων σε δείγματα νερού από τις Δημοτικές Ενότητες Ξηροβουνίου, Βλαχέρνας, Αμβρακικού και Φιλοθέης, για όλο το έτος 2012. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης δήλωσε τα εξής: «Με την τοποθέτηση χλωριωτών επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στις Τ.Κ. που υπήρχαν προβλήματα. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη συνεργασία της ΔΕΥΑ, σε όλες τις τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό τους και θα υπάρχουν συστηματικοί έλεγχοι με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στο σύνολο των δημοτών. Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων και ο σχεδιασμός για την οριστική επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης όλων των τοπικών κοινοτήτων είναι στις προτεραιότητές μας».

«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» το νέο κόμμα της Λ. Κατσέλη

Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιώργος Κασάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βούλα Τεκτονίδου, Οδυσσέας Βουδούρης και Σπύρος Κουβέλης, βρίσκονται τώρα στην εκδήλωση στο Ζάππειο όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του κόμματος Κατσέλη. Το κόμμα ονομάζεται: «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη». Πρόεδρος η Λούκα Κατσέλη και πρόεδρος της Κ.Ο. στη βουλή ο Χάρης Καστανίδης. Για να την κάνουν θέλουν δέκα (10) και τους λείπει ένας. Γελοιοποιήθηκε ο κηπουρός του ΓΑΠ βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης που ήθελε αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, συζητά με τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και τώρα δίνει το παρόν στο κόμμα Κατσέλη.Τον Δεκέμβρη μας έιχε έρθει στα Γιάννενα να μας μιλήσει για την πολιτική εππανεκίνηση του ΠΑΣΟΚ. Τον ξεχάσατε; Μιλάμε έχει γίνει στην κυριολεξία πολιτικός τυχοδιώκτης. Κοινώς... ρεντίκολο!

Γιατί δεν παίρνει θέση η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων;

Μήπως επιμένει ακόμα ότι τελικά ο Σαμαράς θα έρθει στα Γιάννενα;
Περιμένουμε ακόμα τη νέα ανακοίνωση της ΝΟΔΕ που θα αναιρεί τη γκάφα που έκανε για τη δήθεν έλευση το Σάββατο στα Γιάννενα του Αντώνη Σαμαρά. Την περιμένουμε αλλά δεν έρχεται. Γιατί; Μήπως επιμένουν ακόμα ότι τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ θα έρθει στην πόλη μας; Ή μήπως στην τοπική ΝΟΔΕ -απόντος του προέδρου- γίνεται αυτή την ώρα της... πόπης!!! Εμείς ξέρουμε αλλά ρωτάμε να μας πει κα΄ποιος υπέυθυνα τι πραγματικά συμβαίνει...

Ποιοι και γιατί έκαναν "ρόμπα" τη Ν.Δ. στα Γιάννενα με τη δήθεν έλευση Σαμαρά

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα πραγματικά είναι υποχείριο στα χέρια άσχετων και ανίδεων αυτοαποκαλούμενων τοπικών "δημοσιογράφων" οι οποίοι πουλάνε νεοδημοκρατικό παπατζηλίκι διαρρέοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς θα έρθει στα Γιάννενα. Μετά από λίγη ώρα ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση από την τοπική ΝΟΔΕ!!!Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ίσχυε και διαψεύδονταν κατηγορηματικά από τα κεντρικά της Συγγρού.Η Νέα Δημοκρατία δεν απέστειλε στα ΜΜΕ της χώρας κανένα δελτίο τύπου που να αφορά την δραστηριότητα του Προέδρου το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όπως μας είπαν από το Γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου, οι διαρροές έγιναν από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και είναι απορίας άξιο πως χθες, προτού ακόμα στείλουν το δελτίο τύπου με την δήθεν επίσκεψη Σαμαρά, τα τοπικά "παπαγαλάκια" διέδιδαν από  το πρωί ανυπόστατες ειδήσεις που προσβάλουν την εικόνα και το κύρος τόσο του προέδρου της Ν.Δ. όσο και του κόμματος τοπικά. Αλήθεια, ποια "πηγή" μέσα από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων τους είχε πληροφορήσει σχετικά; Θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς από την Αθήνα και κάποιοι όχι μόνο θα χάσουν τον ύπνο τους αλλά και τις θέσεις τους. Θα το δείτε σύντομα....

Αύριο συζητείται στη Βουλή η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο

Αύριο Πέμπτη, 15/03, θα συζητηθεί στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη με θέμα την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών. Η μετεγκατάσταση του στρατοπέδου Βελισσαρίου αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για την πόλη των Ιωαννίνων, καθώς το μέγεθος του στρατοπέδου, η θέση του μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και το γεγονός ότι αποτελεί ενιαία έκταση, προσφέρουν μία σπάνια ευκαιρία πολεοδομικής οργάνωσης και λειτουργίας της πόλης. Το θέμα αυτό, έχει αντιμετωπιστεί συνολικά στο Ρυθμιστικό σχέδιο των Ιωαννίνων που είχε ολοκληρώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2009, ενώ υπάρχει και η θετική γνώμη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλου, σε σχετική Ερώτηση του κ. Καλογιάννη στη Βουλή.

Δεν έρχεται ο Σαμαράς στα Γιάννενα

"Τσίρκο" η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων,η οποία έστειλε χιλιάδες sms στα κινητά μελών και φίλων του κόμματος προκειμένου να μαζέψουν κόσμο στο Du Lac!!!
Καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι πληροφορίες που ήθελαν τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά να έρχεται το Σάββατο για ομιλία στα Γιάννενα. Πληροφορίες τις οποίες βιάστηκε να επιβεβαιώσει με χθεσινό της δελτίο Τύπου η τοπική ΝΟΔΕ!!! Μάλιστα φρόντισε να στείλει και χιλιάδες sms στα κινητά μελών και φίλων του κόμματος προκειμένου να κάνουν... κινητοποίηση για να μαζέψουν κόσμο στο Du Lac! Από το Γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. μάθαμε πριν λίγο, ότι ο Σαμαράς το Σάββατο δεν πρόεκιται να έρθει στα Γιάννενα. Τα ίδια μας έλεγε χθες και συνεργάτης του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζου.Μιλάμε για απίστευτο μπάχαλο στην τοπική ΝΟΔΕ. Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Παπαθανασίου λείπει για επαγγελματικούς λόγους στον Πύργο και εδώ δεν λειτουργεί τίποτα. "Τσίρκο" η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων!!! Μόλις επιβεβαιώσουν την έιδηση που γράφουμε θα αρχίσουν ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο!

Τσάγκας εδώ, Τσάγκας εκεί, Κώστας Τσάγκας και στον Ερυθρό Σταυρό!

Τελικά λύθηκε το... μυστήριο με τον νέο αρχηγού του τοπικού Ερυθρού Σταυρού που ονομάζεται Κώστας Τσάγκας. Με e-mail που μας έστειλε ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για τον πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Τσάγκα αλλά για συνεπώνυμό του εθελοντή, με το ίδιο ονοματεπώνυμο. Αναλυτικά το e-mail αναφέρει τα εξής: "Αξιότιμοι κύριοιθα ήθελα να σας ενημερώσω οτι δεν πρόκειται για τον πρώην αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Κων/νο Τσάγκα.Ο νέος Αρχηγός είναι Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα αλλά και επίθετο με τον πρώην αντιδήμαρχο. Ευχαριστώ".

 Σημείωση EpirusGate: Και εμείς ευχαριστούμε για τη διεκρίνιση

3.916 αιτήσεις ανέργων για την αυτεπιστασία στην Ήπειρο

Θα πιάσουν δουλειά έως το τέλος Μαρτίου
3.916 αιτήσεις ανέργων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα αυτεπιστασίας έγιναν στην Περιφέρεια Ηπείρου από τις 9 έως τις 29 Φεβρουαρίου, οπότε και έληξε η προθεσμία για τη συμμετοχή τους. Σε πανελλαδικό επίπεδο έγιναν 72.258 αιτήσεις ανέργων, οι οποίοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά έως το τέλος Μαρτίου, όπως αναφέρει η «Εργασία». Τις αμέσως επόμενες ημέρες, τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας θα καταλήξουν για τα θέματα χρηματοδότησης των ΟΤΑ και ως την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, θα ξεκινήσουν να εργάζονται οι πρώτοι επιτυχόντες, στους δήμους που διαθέτουν τη μεγαλύτερη ετοιμότητα να εφαρμόσουν προγράμματα αυτεπιστασίας. Τις προτάσεις των δήμων για έργα αυτεπιστασίας ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών και όρισε τις διαδικασίες για την πρόσληψη ανέργων από οκτώ ειδικότητες. Το προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα στους ΟΤΑ η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών κ. Φ. Γεννηματά, η επιλογή του προσωπικού ανά ειδικότητα γίνεται ύστερα από ηλεκτρονικό αίτημα των φορέων προς την αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει ο εκάστοτε φορέας. Το ηλεκτρονικό αίτημα του φορέα περιλαμβάνει τουλάχιστον τις ζητούμενες ειδικότητες, τον αριθμό των προς κάλυψη θέσεων, καθώς και την προβλεπόμενη διάρκεια απασχόλησης των ανέργων. Κάθε δήμος, στο οποίο έχει εγκριθεί πρόγραμμα αυτεπιστασίας, οφείλει να προσλάβει το προσωπικό εντός 15 ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής του από τον ΟΑΕΔ. Οι θέσεις που θα καλυφθούν μπορούν να φθάσουν έως και τις 35.000, αν φυσικά οι δήμοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για έργα. Αν όλα πάνε καλά, ένας στους δύο υποψηφίους θα πιάσει δουλειά για πέντε μήνες.Η επιλογή πραγματοποιείται από τον οριστικό Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση την υψηλότερη συνολική βαθμολογία των υποψηφίων της ζητούμενης ειδικότητας οι οποίοι έχουν δηλώσει ως προτίμηση τον οικείο φορέα. Προτάσσονται οι άνεργοι, οι οποίοι δηλώνουν τον οικείο φορέα ως πρώτη προτίμηση, έπονται οι άνεργοι που τον δηλώνουν ως δεύτερη προτίμηση και ακολουθούν εκείνοι που τον δηλώνουν ως τρίτη προτίμηση. Οι επιλεγέντες για κάθε φορέα, εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και δεν έχουν υπερβεί τις 135 ημέρες ασφάλισης ετησίως για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, αναγράφονται σε πίνακα που αναρτάται στο οικείο ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, το οποίο ενημερώνει σχετικά τόσο τους επιλεγέντες όσο και τον φορέα που υπέβαλε το σχετικό αίτημα. Οι επιλεγέντες, από την ημερομηνία επιλογής τους και για το χρονικό διάστημα έως ότου ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους από τον οικείο φορέα, δεν δύνανται να επιλεγούν για άλλο έργο αυτεπιστασίας στον ίδιο ή σε άλλο φορέα. Οι προσληφθέντες αναγράφονται σε πίνακα που αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του οικείου φορέα, ο οποίος αναγγέλλει την πρόσληψή τους στο οικείο ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ. Κατόπιν αυτού διαγράφονται από τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Ο ΟΑΕΔ Εκδόθηκαν από τον ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για την κατάρτιση του ετήσιου κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε δήμους, συνδέσμους και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ. Τα προσωρινά αποτελέσματα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Τα οριστικά αποτελέσματα θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από τις 14 έως και τις 23 Μαρτίου. Η ένσταση γίνεται με κατάθεσή της ή με αποστολή συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ. Ένσταση για την κατάρτιση Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων 2012. Τ.Θ. 14308, Αθήνα Τ.Κ. 11510. Αιτήσεις από τους φορείς για την Κοινωφελή Εργασία Αιτήσεις για την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών των ανέργων που προσλαμβάνουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας θα πρέπει να υποβάλουν οι φορείς που έχουν επιλεγεί για να υλοποιήσουν τα προγράμματα. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων τρέχει από τις 7 Μαρτίου, μετά την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα καθορίσει με νέα ανακοίνωσή του και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί στα Γιάννενα για διάπραξη κλοπών

Συνελήφθησαν, χθες  το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (O.Π.Κ.Ε.), τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 31, 23, 25 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες τα ξημερώματα, οι τέσσερις (4) δράστες από κοινού διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας τροφίμων (super market) στην Ελεούσα Ιωαννίνων και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Λίγο αργότερα, δύο από τους δράστες εισήλθαν με διάρρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Ελεούσας, ερεύνησαν τους χώρους του και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να παραβίασουν δύο κερματοδέκτες του πλυντηρίου αυτοκινήτων καθώς και τον αυτόματο πωλητή των αντλιών καυσίμων, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης για την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Η Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» είναι μια από τις πιο υγιείς και ιστορικές Ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι η επιχείρηση όλων των Ηπειρωτών, είναι η επιχείρηση όλων αυτών που συμμετέχουν είτε σαν παραγωγοί είτε σαν καταναλωτές και είναι αναγνωρισμένη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ως σήμα κατατεθέν του Ηπειρωτισμού. Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ εκπροσωπώντας τους Ηπειρώτες του εξωτερικού είναι περήφανη για την πετυχημένη παρουσία της στο εξωτερικό , ανησυχεί όμως με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και περισσότερο αυτή τη στιγμή που κινδυνεύει να πουληθεί από την Αγροτική Τράπεζα, κι έτσι να χαθεί, μια επιχείρηση που λειτουργεί στην Ήπειρο διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή της, με κίνδυνο να χάσουν οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης Περιοχής το στήριγμα που παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του εισοδήματός τους. Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ στηρίζει τις προσπάθειες της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ και του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και πιστεύει ότι έστω αυτή την ύστατη στιγμή και με την συνεργασία όλων των φορέων θα βρεθεί λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων και την παραμονή της Γαλακτοβιομηχανίας σε «Ηπειρωτικά Χέρια». Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που θέλουν το καλό της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η Πολιτεία θα πάρει τα σωστά μέτρα όχι μόνο για να μην διακοπεί η λειτουργία της αλλά και για να μη χάσει τον Ηπειρωτικό και Ελληνικό χαρακτήρα της, μια κερδοφόρα μείζων επιχείρηση της Ηπείρου.

Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Από πνιγμό ο θάνατος της 32χρονης

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 32χρονης κοπέλας η οποία ανασύρθηκε μέσα από ταξί το οποίο έπεσε μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η νεκροψία- νεκροτομή έγινε χθες  από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Θεόδωρο Βουγιουκλάκη

Μεγάλες οι απώλειες για το κράτος από τα δρομολόγια των αλβανικών λεωφορείων

Γ. Γκίκας: «Μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου κινούμαστε για την εξεύρεση λύσης»
Επί τάπητος έθεσαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπεραστικών ΚΤΕΛ στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μ. Βορίδη το μείζον θέμα που αναφέρεται στην εκτέλεση δεκάδων παράνομων δρομολογίων στο εσωτερικό της χώρας από αλβανικές εταιρείες που εκτελούν με δικά τους λεωφορεία τα δρομολόγια αυτά. Το θέμα έχει αναδειχτεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τον τοπικό τύπο, μετά και το σχετικό έγγραφο της διοίκησης του Τελωνείου Κακαβιάς προς τις αρμόδιες αρχές, αναφορικά με τα προβλήματα που προκαλούνται από τη ραγδαία αύξηση των δρομολογίων αυτών, που εκτός της μη απόδοσης ΦΠΑ, υποκλέπτουν και το μεταφορικό έργο των υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγ. Γκίκα η μη απόδοση ΦΠΑ και φορών από τις αλβανικές εταιρείες αγγίζει το ποσό των 15 εκ. ευρώ και ο κ. Βορίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει σχετική τροπολογία ή ΚΥΑ με την οποία θα ρυθμίζεται η πληρωμή του ποσού αυτού. Μέχρι βέβαια να αντιμετωπιστεί οριστικά και στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες συνάντηση των προέδρων των υπεραστικών ΚΤΕΛ της Ηπείρου με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμπίνα. «Πρόκειται για τεράστιο πρόβλημα με αλβανικά λεωφορεία που σαρώνουν την ελληνική επικράτεια, χωρίς να αποδίδουν τον ανάλογο ΦΠΑ, χωρίς να πληρώνουν τους φόρους και κυρίως να υποκλέπτουν το έργο των υπεραστικών λεωφορείων που έχει ήδη συρρικνωθεί. Διαπιστώθηκε πως υπάρχει ταύτιση απόψεων με την Περιφέρεια και κινούμαστε προς τη διαδικασία της εξεύρεσης λύσης», σημείωσε ο κ. Γκίκας για να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Ηπείρου για την ανάδειξη του θέματος και τη στήριξή της. «Η Περιφέρεια Ηπείρου ανέδειξε το θέμα και εμείς έχουμε ζητήσει την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον κ. Βορίδη. Ευελπιστούμε να έχουμε και τη βοήθεια των βουλευτών της Ηπείρου σε αυτό», τόνισε ο κ. Γκίκας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Περίπου 300 τόνοι ελαιόλαδου θα διατεθούν από τους παραγωγούς της Μεσσηνίας στους Γιαννιώτες

Μετά τις πατάτες και λάδι από την Μεσσηνία κατευθείαν από τους παραγωγούς στους καταναλωτές των Ιωαννίνων. Περίπου 300 τόνοι ελαιόλαδου θα διατεθούν από τους παραγωγούς της Μεσσηνίας στα Γιάννινα, όπως προβλέπει η συμφωνία που έκανε μαζί τους ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για την πιστοποίηση της ποιότητας του οποίου ο Δήμος θα ζητήσει την βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Φίλιππας Τσουμάνης. Ήδη δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, έχουν καταθέσει αιτήσεις παραγγελίας στο Δήμο για το λάδι, ενώ η προθεσμία γι' αυτές θα λήξει σήμερα Τετάρτη.

Στο «κίνημα της πατάτας» και ο Δήμος Σουλίου

Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διαθέσει σε χώρο που θα οριστεί πατάτες από παραγωγούς του Νευροκοπίου στην έδρα του Δήμου στην Παραμυθιά. Οι πατάτες θα είναι σε συσκευασία των 20 και των 30 kg και την τιμή των 0,30 το κιλό.Για τη σωστή εξυπηρέτηση ο Δήμος καταγράφει τα αιτήματα και τις ποσότητες, που ο κάθε ενδιαφερόμενος θέλει να αγοράσει μέχρι και την Δευτέρα 19/03/2012.

Ο Θωμάς Μπέγκας πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ

Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας εξελέγη χθες το βράδυ ως πρώτος αιρετός πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Ιωαννίνων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα προχώρησε στην εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και Εκτελεστικής Επιτροπής. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου και ο αντιδήμαρχος Ζίτσας Φώτης Ράρας. Αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Νάστος.

Συγκέντρωση τροφίμων από την Περιφέρεια Ηπείρου

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου,ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αποστολή επιστολής σε εταιρείες και βιομηχανίες για τη συνδρομή τους στη συγκέντρωση ξηρών τροφίμων. Τα τρόφιμα θα διατεθούν σε δομές και φορείς που ήδη λειτουργούν στην περιοχή για τη σίτιση των ευπαθών ομάδων.