Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Τουλάχιστον 10 οι προτάσεις για την εξαγορά της «Δωδώνης»


Τουλάχιστον 11 υποψήφιοι για την εξαγορά του μετοχικού πακέτου της ΑΤΕ στη «Δωδώνη» εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε χθες. Και λέμε 11, αφού αυτόν τον αριθμό πρωτοκόλλου έλαβε η πρόταση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου στις 3:30 το μεσημέρι και πιθανόν να κατατέθηκαν κι άλλες μέχρι τη λήξη.Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του διεθνούς διαγωνισμού δεν σημαίνει ούτε πολλά, ούτε λίγα, υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να φτάσουν οι ενδιαφερόμενοι σε δεσμευτικές προσφορές, αλλά το μεγάλο ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών, ξένων και ελλήνων δείχνει ότι την «Δωδώνη» λόγω και της φέτας ΠΟΠ την... ορέγονται.Οι Ενώσεις τηρούν στάση αναμονής, έχουν λόγο και ρόλο στην όλη διαδικασία και η στάση τους λαμβάνεται υπόψη από την ΑΤΕ και όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο. Εκτός της δικαστικής εκκρεμότητας με νέες αγωγές για το 7,77% των μετοχών, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα ανοιχτά, κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει μια εταιρεία με τους μετόχους «απέναντι» ή ακόμη και τους ίδιους τους προμηθευτές της πρώτης ύλης, τους κτηνοτρόφους.Η πολιτική παρέμβαση για ακύρωση του διαγωνισμού, όπως ζητούν οι φυσικοί φορείς και όχι μόνο, δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος και μάλλον όλα θα κριθούν στην πορεία με τη δεύτερη φάση των δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού.

Πρόταση βάζει στο «παιχνίδι» τους κτηνοτρόφους
Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί σήμερα και επικαλείται από χθες το Agronews, υπάρχει και μια που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. «Ο γνωστός εφοπλιστής-επενδυτής Βίκτωρας Ρέστης έχει επεξεργαστεί σχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη εις γνώσιν του συμβούλου πώλησης της ΑTE και προβλέπει, εκτός από την εξαγορά του 67,77%, και την απόκτηση-έναντι αντιτίμου φυσικά- των μετοχών που κατέχουν οι Ενώσεις, με τη δέσμευση ότι αυτές θα παραχωρηθούν μετά από κάποιο διάστημα –πιθανότατα δύο χρόνια- στους κτηνοτρόφους!Πρόκειται για μια πρόταση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, που αλλάζει τα δεδομένα και η οποία είναι σαφές ότι παραπέμπει στην αυτοοργάνωση και τη δημιουργία ομάδας παραγωγών. Με βασικό δέλεαρ, όπως σημειώνουν άνθρωποι κοντά στον επιχειρηματία, τη δυνατότητα να αποκτήσουν άμεσο λόγο στη γαλακτοβιομηχανία». Για ποιο λόγο οι Ενώσεις να πουλήσουν τις μετοχές για να περάσουν στους παραγωγούς, ενώ ανήκουν σε αυτούς μέσω των Ενώσεων, είναι κάτι που χωρά πολλή συζήτηση...

Ελληνικές και ξένες προτάσεις
Εκτός αυτής της πρότασης υπάρχουν ακόμη δυο από ελληνικές εταιρείες του κλάδου, του Ομίλου ΤΥΡ.ΑΣ με την «Όλυμπος» και της γνωστής μας «Ήπειρος» που ανήκει στην Optima, όπως αναφέρει το Agronews. Επίσης, από τους ξένους διεκδικητές αυτή που αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη μέχρι τέλους για την απόκτηση της Δωδώνη είναι η γαλλική Lactalis. Ο γαλλικός όμιλος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους –αν όχι ο μεγαλύτερος- παραγωγούς γαλακτοκομικών σε παγκόσμιο επίπεδο και, όπως απέδειξε η επεισοδιακή (λόγω των πολιτικών αντιδράσεων) εξαγορά της ιταλικής Parmalat το 2011, είναι συνηθισμένος σε επιθετικές κινήσεις ακόμα και μέσα σε «εχθρικό» περιβάλλον.Δυνατά θα παίξει και το όνομα της Arla. Ο σκανδιναβικός συνεταιριστικός κολοσσός υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που εκτός από επενδύσεις σε νέες μονάδες (π.χ. στη Βρετανία όπου σκοπεύει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος στον κόσμο) περιλαμβάνει και εξαγορές άλλων εταιρειών (π.χ. στη Γερμανία). Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής της Arla στην Ελλάδα, Kasper Gronnegaard παραδέχτηκε ότι η φέτα της Δωδώνη «είναι ένα ισχυρό προϊόν με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και θεωρεί ενδεχόμενη απόκτηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας μία καλή ευκαιρία».Όσον αφορά τη FrieslandCampina, φαίνεται ότι προσέρχεται στην πρώτη φάση της διαδικασίας προκειμένου να διερευνήσει το έδαφος και τις πιθανότητές της αφού πάντα είχε στο «μάτι» την ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν καίγεται» για την απόκτηση της Δωδώνη αφού μόλις πρόσφατα άλλωστε απέκτησε τη δική της μονάδας γάλακτος στην Ελλάδα (Πάτρα).

Στα 100 εκ. ευρώ η αξία όλης της «Δωδώνης»;
Από το ίδιο ρεπορτάζ παραθέτουμε και τις πληροφορίες για την αποτίμηση της εταιρείας: «Χωρίς να είναι γνωστά τα ποσά των εκτιμήσεων που πιθανότατα έχουν γίνει από την πλευρά της Αγροτικής, ανεξάρτητοι εκτιμητές υπολογίζουν τη σημερινή αξία της γαλακτοβιομηχανίας περί τα 100 εκατ. ευρώ, με το μερίδιο 67,77% της ATEbank να μην υπερβαίνει τα 65 εκατ. ευρώ. Σ' αυτά βέβαια θα πρέπει να περιληφθούν τα 40 εκατ. περίπου στα οποία υπολογίζονται τα δάνεια που διατηρεί η γαλακτοβιομηχανία στην τράπεζα. Δύο ακόμα σημαντικές παραμέτρους στην όλη υπόθεση αποτελούν οι πιθανές επισφάλειες στις απαιτήσεις της γαλακτοβιομηχανίας, καθώς και τα επίπεδα των αποθεμάτων που παρουσιάζει. Ενδιαφέρον έχει και το ακίνητο των 54 στρεμμάτων στο οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης». Η αποτίμηση αυτή, αν έχει βάση, δεν απέχει από τις κατά καιρούς που έγιναν και τα 65 εκ. ευρώ για το ποσοστό της ΑΤΕ δεν θεωρείται μεγάλο ποσό για την ίδια, σε σχέση με τη ζημιά της ιδιωτικοποίησης για την κτηνοτροφία και την Ήπειρο.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΡΤΑ:Πλημμύρισε ο βυζαντινός ναός Αγίου Νικολάου στις Κιρκιζάτες

Πλημμύρισε λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας και ο βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου στις Κιρκιζάτες Άρτας ο οποίος χρονολογείται περίπου από το 1.300 μ.Χ. Στο εσωτερικό του ναού το νερό έφτασε περίπου τους 40 πόντους ενώ στον προαύλιο χώρο ξεπέρασε το ένα μέτρο ύψος. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας γίνεται άντληση των υδάτων. Του θέματος έχει επιληφθεί η 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ενώ το σημείο επισκέφθηκαν το πρωί και εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων. 

Άδειασμα Β. Βενιζέλου σε Α. Λοβέρδο

Δεν έθεσε ως μονόδρομο τη μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων του Ανδρέα Λοβέρδου ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στη μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ. προχώρησε πριν λίγο στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σίγουρα υποψήφιος (ακόμη όχι επίσημα) για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου, Βαγγέλης Βενιζέλος. Μάλιστα, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, τονισε ότι: «Διεκδικούμε να επιβεβαιώσει το ΠΑΣΟΚ τη θέση που του ανήκει και αυτή είναι η πρώτη». Έξυπνη η κίνηση του Βενιζέλου που αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπέρμαχο της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Ανδρέα Λοβέρδο, έδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να χειραγωγήσει τις πρωτοβουλίες του, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

ΑΡΤΑ: Σώθηκε από θαύμα!

Τυχερή μέσα στην ατυχία της ήταν μία γυναίκα η οποία σώθηκε από θαύμα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε μέσα σε αύλακα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της. Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, την ώρα της μεγάλης νεροποντής, στο ύψος της γέφυρας Ράχης. Κάτοικος της περιοχής που ανησύχησε από την ένταση της βροχής βγήκε έξω για να δει αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, φτάνοντας στη γέφυρα άκουσε μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια. Με πολλή προσπάθεια κατάφερε να βγάλει τη γυναίκα σώα από το αυτοκίνητο, το οποίο καλύφθηκε από τα νερά. Στο σημείο αυτό το ύψος του νερού έφτανε σήμερα τα 2,5 μέτρα.

Επεισόδια στη σύνοδο των πρυτάνεων,που πραγματοποιείται στα Γιάννενα

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα, έξω από το ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα,όταν ομάδα φοιτητών, προσπάθησε να διακόψει την 69η Συνοδό των Πρυτάνεων που πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη.Οι δυνάμεις των ΜΑΤ,έκαναν χρήση χημικών,ενώ σύμφωνα με πληροφορίες,υπάρχουν και δυο τραυματίες φοιτητές.

Για κεντροαριστερή κυβέρνηση συνεργασίας δεσμεύτηκε χθες στο ITV o Χρ. Παπουτσής

Απορρίπτοντας τα κεντροδεξιά σενάρια συνεργασίας του Α. Λοβέρδου
Για όλους και για όλα μίλησε χθες στο ITV ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής. Δεν μάσησε τα λόγια του, κατακεραύνωσε τις κορώνες του Α. Λοβέρδου για συνεργασία με τη ΝΔ, χαρακτήρισε ανημέρωτο τον Μ. Χρυσοχοϊδη που βιάστηκε να του κάνει με του κάνει επίθεση, χαρακτήρισε άνευρο κοινωνικά το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται ο Β. Βενιζέλος και χαρακτήρισε λανθασμένη την πρωτοβουλία των Καστανίδη-Κατσέλη να προχωρήσουν στην ίδρυση νέου κόμματος. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για μετεκλογικό προοδευτικό πόλο κεντροαριστερής διακυβέρνησης και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία της 18ης Μαρτίου. Δεν του χαρίστηκε καθόλου ο Βλάσης Ντόκας, που τον πρέσαρε αρκετά και έκανε ζωηρή την τηλεφωνική συνέντευξη. Πάντως ο Χρήστος Παπουτσής με τις δύο χθεσινές εμφανίσεις σε ITV και ΗΧΩ 102,7 fm (Β. Σκουλίκα), κέρδισε τις εντυπώσεις των πολιτών και έδωσε έντονα το πολιτικό του στίγμα στο κόμμα που υπηρετεί με συνέπεια από τα εφηβικά του χρόνια.

«Βροχή» κλήσεων στην Π.Υ. Άρτας για άντληση υδάτων!

«Βροχή» κλήσεων δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας για άντληση υδάτων από τις πλημμύρες που προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή στη διάρκεια της νύχτας. Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Π.Υ. Άρτας αναφέρονται τα εξής: «Η Υπηρεσία μας από Ω/20:00΄ της 08-03-2012 βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της. Από την ανωτέρω ώρα και μέχρι Ω/15:00΄ της 09-03-2012 η Υπηρεσία μας δέχθηκε σαράντα (40) κλήσεις για παροχή βοήθειας (άντληση υδάτων). Μεταβήκαμε σε δεκαεννέα (19) συμβάντα εκ των οποίων πραγματοποιήσαμε άντληση σε έντεκα (11) περιπτώσεις ενώ σε οκτώ (8) δεν έγινε καμία ενέργεια από την πλευρά μας λόγω χαμηλής στάθμης υδάτων. Οι υπόλοιπες είκοσι μία (21) περιπτώσεις αφορούσαν γεωργικές εκτάσεις, αύλειους και λοιπούς υπαίθριους χώρους. 1.Σε ένα από τα συμβάντα διαπιστώθηκε η ύπαρξη πνιγμένων αιγοπροβάτων και πουλερικών στην περιοχή της Βλαχέρνας. 2.Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο Διοικητής της Δ/σης Π.Υ. Άρτας Αντιπύραρχος Θωμάς Λ. Ρίζος.

Στην Επιτροπή Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ ο Φίλιππος Τσουμάνης

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ συμμετείχε σήμερα ο Πρόεδρος της Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών Φίλιππος Τσουμάνης. Στην Επιτροπή συζητήθηκε κυρίως η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» η οποία έχει διασφαλιστεί. Στόχος της αυτοδιοίκησης είναι η συνέχισή του να γίνει με το ίδιο προσωπικό το οποίο έχει στελεχώσει τη δομή με επιλογή από τον ΑΣΕΠ. Πέραν αυτού συζητήθηκε η ανάπτυξη νέων κοινωνικών δράσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς κοινή διαπίστωση είναι ότι οι πρωτοβουλίες αυτές μπορούν να προλάβουν την δημιουργία σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων και σε άλλες περιπτώσεις να συμβάλλουν για την ελαχιστοποίησή τους.

Μας απογοήτευσε σήμερα η Καρολίνα στο Apres Midi

Περιμέναμε σπεσιαλιτέ με πατάτες αλλά μας έπηξε στα λαχανικά!
Ημέρα πατάτας σήμερα στα Γιάννενα αλλά η Καρολίνα, ως γνήσια κλινική διαιτολόγος το χαβά της με τις δίαιτες και τα λαχανικά! Οκτώ τόνους πατάτας μοίρασαν οι Χρυσοβιτσινοί στην παλτεία (πήραμε κι εμείς 2 πεντόκιλα) και περιμέναμε να δούμε καμιά ειδική σπεσιλιτέ για να τις μαγειρέψουμε κάπως διαφορετικά. Αλλά πάπαλα. Πάλι τηγανητές θα τις φάμε. Πήξαμε να βλέπουμε στο ITV μισή ώρα σοτάρισμα μανιταριών, σέλινου, πράσου και μαϊντανού...

Νέος γύρος ελέγχων για το κάπνισμα από τη δημοτική αστυνομία


Με ένα νέο σαφάρι ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται από σήμερα να απαντήσει η Δημοτική Αστυνομία, αφού ο αριθμός των καταγγελιών για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας περί υποχρεωτικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Μετά από έναν και πλέον χρόνο από την έναρξη εφαρμογής της εν λόγω απόφασης, η αρχική συμμόρφωση των καταστηματαρχών, πήγε… περίπατο, αφού από τη μία οι θεριακλήδες δεν έδειξαν διάθεση δικής τους συμμόρφωσης και από την άλλη οι έλεγχοι ατόνησαν χαρακτηριστικά. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι και μετά από σχετικές αναφορές όχι μόνο στους τηλεφωνικούς αριθμούς καταγγελιών, αλλά στις εισαγγελικέ αρχές της χώρας και στο υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή ώστε από σήμερα να ξεκινήσουν εντατικοί και αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και οι εισαγγελικές αρχές ζητούν από τη Δημοτική Αστυνομία κατά τόπους, όχι μόνο να διενεργεί τους ελέγχους, αλλά παράλληλα να υποβάλλει και λεπτομερή αναφορά, για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. Υπενθυμίζεται, ότι για τη συγκεκριμένη παράβαση τα πρόστιμα είναι υψηλότατα, ενώ σε περίπτωση που σε κάποιο κατάστημα βεβαιωθούν 5 παραβάσεις, τότε αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Εγνατία

Κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση της Δωδώνης
Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι οδηγοί που κατευθύνονται προς ή από τα Ιωάννινα. Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει την Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου των Ιωαννίνων λόγω κινητοποίησης κατά του κλεισίματος της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.H κινητοποίηση έχει προκαλέσει σοβαρά έμφραγμα στην κυκλοφορία της Εθνικής ενώ δημιουργεί και πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείο Ιωαννίνων που έχει αποκλειστεί από τους διαδηλωτές. Την ίδια ώρα, λεωφορεία με δεκάδες μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα που πραγματοποιούν σχολική εκδρομή έχουν εγκλωβιστεί στην ουρά.

Στο 2,1% ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο

Στο 2,1% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο από 2,3% που ήταν τον Ιανουάριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού ΕΔείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Φεβρουαρίου 2012 προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2011 προκύπτει αύξηση 2,1%, έναντι αύξησης 4,4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2012, ο Γενικός Δείκτης μειώθηκε το Φεβρουάριο κατά 1,5%, έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους. Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 11 - Φεβρουαρίου 12, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 10 - Φεβρουαρίου 11, παρουσίασε αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Επιτροπή φιλικού διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών

Δεκάδες είναι οι υποθέσεις καταναλωτών που φτάνουν στην Επιτροπή φιλικού διακανονισμού που λειτουργεί στο Δήμο, εδώ κι έναν χρόνο περίπου. Στην επιτροπή προεδρεύει δικηγόρος, που ορίζεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων και συμπληρώνεται με έναν εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και έναν του Ινστιτούτου Καταναλωτών, ενώ γραμματειακά υποστηρίζεται από το Δήμο. Οι καταναλωτές όταν διαπιστώνουν προβλήματα στα προιόντα που αγοράζουν ή όταν δεν τηρούνται οι όροι των συμβολαίων απευθύνονται στην επιτροπή. Η επιτροπή επικοινωνεί με το κατάστημα ή την εταιρία επιδιώκοντας σε πρώτη φάση την επίλυση της διαφοράς μέσω προφορικών συνεννοήσεων. Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό η υπόθεση παραπέμπεται σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία και γνωμοδοτεί. Όλες οι αποφάσεις αποστέλλονται στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες ή για καταγγελίες στο τηλέφωνο 26513 61107, στο Κεντρικό Δημαρχείο.

Διάρρηξη στις εγκαταστάσεις της δημοτικής ραδιοφωνίας Πρέβεζας

Έκλεψαν τον πομπό του σταθμού!
Δεν εκπέμπει από την Τετάρτη το απόγευμα η Δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας, αφού άγνωστοι διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον Άγιο Θωμά και αφαίρεσαν τον πομπό του σταθμού. Εκτός του πομπού, οι άγνωστοι αφαίρεσαν και άλλα εξαρτήματα, ενώ προχώρησαν και σε βανδαλισμούς στο κτίριο. Οι «ποντικοί» έδρασαν το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ κατά πάσα πιθανότητα διέφυγαν με αυτοκίνητο χωρίς να εντοπιστούν. Η κλοπή καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές, και κατατέθηκε μήνυση κατά άγνωστων, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για το περιστατικό αφού το σημείο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Την ίδια στιγμή όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας και Πρόεδρος του Δ.Σ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας κ. Γιώργος Φραγκούλης καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να αποκατασταθεί η ζημιά το συντομότερο δυνατόν και η Δημοτική Ραδιοφωνία να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της και να βρεθεί και πάλι κοντά στους ακροατές της.

Μύρισε Πασχαλιά και πλάκωσε στα δελτία ο Λάκης ο... χασάπης!

"Δεν ασχολούμαι" είπε "με τα δημοτικά και τον Ν. Γκόντα"
Βαρεθήκαμε κάθε χρόνο λίγο πριν το Πάσχα να ακούμε στα δελτία τον πρόεδρο των κρεοπωλών Ν. Ιωαννίνων, Λάκη Στεργίου να υπερασπίζεται τα μικροσυμφέροντα του κλάδου του. Μόνο που φέτος τα παράκανε και τα έβαλε όχι μόνο με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων στο Νομό κ. Μιχάλη Τζίμα αλλά και κατά των παραγωγών της Χρυσοβίτσας και του δήμου Ιωαννιτών, που σπάζοντας τα καρτέλ θα δώσουν στους πολίτες τζάμπα πατάτες και φθηνό λάδι. Πέρα από τις γνωστές αγριοφωνάρες του και τις λοιπές γραφικότητες του, μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι σε ερώτηση που του έκανε ο Βλ. Ντόκας για τις σχέσεις του με τον Ν. Γκόντα και την παράταξη του, απάντησε λέγοντας ότι "Δεν ασχολούμαι πια με τα δημοτικά και τον Νίκο Γκόντα". Με λίγα λόγια, μετά τις πρόσφατες αποστάσεις που κράτησε από τον επικεφαλής ο Βασίλης Χήτος, μάζεψε τα μπογαλάκια του και την... έκανε από το τσίρκο της παράταξης Γκόντα και ο Λάκης ο... χασάπης! Έτσι που ξεκίνησαν να δούμε στο τέλος ποιος θα τους μείνει...

Ανακοίνωση για την επιχορήγηση και τις δραστηριότητες του Πνευματικού Κέντρου

Με αφορμή δηλώσεις και σχόλια που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, για τις δραστηριότητες της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης» του Δήμου Ιωαννιτών, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα: Στη διάρκεια του 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η επιχορήγηση από το δήμο ανήλθε στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε το σύνολο των συγχωνευμένων επιχειρήσεων (πρώην Κοινωφελείς Επιχειρήσεις Δημοτικών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Περάματος, Παμβώτιδας, Ανατολής και Μπιζανίου, καθώς και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης). Με το ποσό αυτό καλύφθηκαν όλες οι λειτουργικές δαπάνες των δομών της επιχείρησης (Ωδείο, Φιλαρμονική, Σχολές Μοντέρνου και Παραδοσιακού χορού , Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Εικαστικό Εργαστήρι) που εξυπηρετούν όλες τις Δημοτικές Ενότητες και υλοποιήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που αγκαλιάστηκε και αναγνωρίστηκε από τους πολίτες με τη μαζική συμμετοχή τους σε όλα τα δρώμενα και τις δραστηριότητές της. Επίσης εξοφλήθηκε ένα μεγάλο μέρος, περίπου 700.000 ευρώ, των χρεών των συγχωνευόμενων Επιχειρήσεων από το έτος 2006 έως το 2010 (προμηθευτές και μισθοδοσία). Ο δήμος μας έχει την υποχρέωση προς τους πολίτες του, να διαθέτει περισσότερα από το μικρό ποσοστό του 2% του προϋπολογισμού του (που διαθέτει σήμερα) για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τη Νεολαία και Άθληση και ειδικότερα σήμερα, γιατί αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν μια όαση ελπίδας στη ζοφερή πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε. Αρκεί αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου αυτό το πράττει με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των συνδημοτών μας και προσηλωμένη στους στόχους της επιχείρησης.

Στο 24,5% η ανεργία στην Ήπειρο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δεκεμβρίου

Άνεργος είναι ένας στους τέσσερις Ηπειρώτες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία. Η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία παρουσιάζουν πλέον το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε όλη τη χώρα, που άγγιξε το 24,5%. Σε πανελλαδικό επίπεδο στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 21,0% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2011 από 14,8% που ήταν το Δεκέμβριο του 2010 και 20,9% το Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Έτοιμος ο Καλλιτεχνικός Σταθμός της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ζαγόρι

Ακόμη ένα σημαντικό έργο που φέρει τη σφραγίδα του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου
Ένα έργο σταθμός για την ανάδειξη του Ζαγορίου ως ενός σημαντικού πολιτιστικο-τουριστικού προορισμού, αποτέλεσε η ολοκλήρωση του Καλλιτεχνικού Σταθμού της Σχολής Καλών Τεχνών στο Τσεπέλοβο. Ένα έργο που έφερε σε πέρας η επιμονή του δημάρχου Γαβριήλ Παπαναστασίου, ο οποίος μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον δεν αφήνει ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο και αξιοποιώντας όλους τους υφιστάμενους πόρους, μέρα με τη μέρα αλλάζει την εικόνα της περιοχής, δίνοντας ζωή και ανάπτυξη στο Ζαγόρι. Για να μην αδικούμε κανέναν θα πρέπει να πούμε ότι σημαντική ήταν και η βοήθεια της πρώην Νομαρχίας αλλά και του πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών, που στήριξαν το όλο εγχείρημα.

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τη ΔΩΔΩΝΗ

Μπλόκα στους κόμβους της Εγνατίας στα Γιάννενα και της Ιόνιας Οδού στο στρατόπεδο Φιλιππιάδας
Κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ έχουν εξαγγελθεί και για σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα διοργανώνονται μπλόκα στους κόμβους της Εγνατίας στα Γιάννενα και της Ιόνιας Οδού στο στρατόπεδο Φιλιππιάδας.Ταυτόχρονα, σήμερα στις 17:00 εκπνέει η προθεσμία που έχει θέσει η ΑΤΕ για συμμετοχή στην πρώτη φάση της διαδικασίας πώλησης της εταιρείας, που περιλαμβάνει την υποβολή μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 67,7% της εταιρείας, που κατέχει η Τράπεζα.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας στα Ιωάννινα

Την Κυριακή 11 Μαρτίου και τη Δευτέρα 12, θα συνεδριάσουν στα Γιάννενα από τις 10 το πρωί, η Διεθνής Γραμματεία και οι Πρόεδροι των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και οι Συντονιστικές Επιτροπές Συνεργασίας του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου και της Δ.Σ.Ο. Στις συνεδριάσεις αυτές θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι κοινοβουλίων από τη Ρωσική Ομοσπονδία, τις ΗΠΑ, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Παλαιστινιακή Αρχή, το Λίβανο, την Αρμενία, την Τσεχία, την Αλβανία, την Ουγκάντα, το Σουδάν, τη Ζουαζιλάνδη, το Μαυρίκιο, τη Μπουργκίνα Φάσο, το Τσαντ, τη Ρουάντα και την Ελλάδα. Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής είναι ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας.

Δημόσια κριτική Β. Ιωάννου σε Α. Καχριμάνη για το εθνικό δίκτυο και την οδική ασφάλεια στην Ήπειρο

Έξυπνη κίνηση του πρώην νομάρχη Πρέβεζας που ενόψει εκλογών αναλαμβάνει πρωτοβουλίες
Όλα δείχνουν ότι ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές και είναι σχεδόν βέβαιο ότι από τη στιγμή που θα το ανακοινώσει οι πιθανότητες να εκλεγεί είναι πάρα πολύ μεγάλες. Από τις συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα δεν λείπει και η κριτική από την οποία δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Σε μια εποχή λοιπόν που το ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο έχει αφήσει στο απυρόβλητο τον Αλέκο Καχριμάνη, ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας, μέσα από ανοιχτή επιστολή που του απέστειλε με αφορμή την κατάσταση του δικού δικτύου και την οδική ασφάλεια στην περιοχή του επισημαίνει ότι τελείωσε η περίοδος χάριτος που είχε εδώ και 1,5 χρόνο. Μάγκας ο Βασίλης Ιωάννου. Το λέμε και το εννοούμε, γιατί ξέρει ότι κοντράροντας στα ίσα τον Καχριμάνη μόνο οφέλη μπορεί να κερδίσει και σε επίπεδο επικοινωνίας αλλά κυρίως σε επίπεδο κάλπης από του πασόκους που θέλουν αλλά δυστυχώς βλέπουν να μην τον κοντράρει κανείς.

Ο περιφερειάρχης ζητά εισαγγελική παρέμβαση για το αεροδρόμιο

Το αίτημα για παρέμβαση του εισαγγελέα για το έργο του αεροδρομίου Ιωαννίνων, επανέφερε με χθεσινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με αντιπροσωπεία του Σωματείου Τουριστικών Καταστημάτων Νομού Ιωαννίνων. Η αντιπροσωπεία του Σωματείου μετέφερε στον Περιφερειάρχη την αγωνία των επαγγελματιών για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και ζήτησε την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων Ιόνιας Οδού και Ε-65 και του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του για τους οδικούς άξονες που διασχίζουν την Ήπειρο και για την κατάληξή τους μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα σε Κακαβιά και Μαυρομάτι, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ειδικότερα, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2001 η οποία, όπως ανέφερε, ήταν ελλιπής και μη-υλοποιήσιμη με αποτέλεσμα την αναβολή των απαραίτητων εργασιών, θυμίζοντας ότι εδώ και χρόνια είχε δηλώσει ότι πρέπει να επιληφθεί Εισαγγελέας.

Σε λίγα λεπτά στον ΗΧΩ fm 102,7 ο Κώστας Τασούλας

Σε λίγα λετά, λίγο μετά τις 12 στη συχνότητα του ΗΧΩ fm 102,7 θα ακούσετε ζωντανά τη συνέντευξη του Γιαννιώτη Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώτα Τασούλα. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές θα δώσει πολλές απαντήσεις τόσο για την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και για τα εκλογικά ζητήματα της Ν.Δ. στην περιοχή. Θυμίζουμε, ότι μπορεί μεν τα γκάλοπ να δείχνουν ότι ο Κώστας Τασούλας προηγείται σταθερά στο νομό, όμως ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι ο εφησυχασμός επιφέρει και εκπλήξεις!

Μεγάλα προβλήματα από τη δυνατή βροχόπτωση στην Πρέβεζα

Από το απόγευμα έως τις 2 το βράδυ έπεσαν 145 χιλιοστά βροχής,όταν όλο τον Οκτώβριο έπεσαν 105 χιλιοστά!!!
Μια δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε για την Πρέβεζα αφού η πολύ δυνατή βροχόπτωση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην πόλη. Η βροχή άρχισε να πέφτει από νωρίς χθες το απόγευμα και μέχρι το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 60 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. «Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο δρόμο προκειμένου να διευθετήσουμε τα συμβάντα » τονίζει ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης ο οποίος συντόνισε την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες . Την κατάσταση έκανε ακόμη πιο δύσκολη η διακοπή ρεύματος σε αρκετά σημεία της πόλης με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να λειτουργήσουν οι αντλίες για να διώξουν το νερό από τα υπόγεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην κοίτη του ποταμού Καρυδά από φερτά υλικά καθώς και στα σημεία Πόρος και Σκαμνούλα όπου οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάστηκε να έρθουν σε συνδρομή της Πυροσβεστικής και μηχανήματα από όμορους Νομούς προκειμένου να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων. Ολο το βράδυ συνεργεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη , τους αντιδημάρχους κυρίους Κατσιπανέλη, Κορωναίο, Φραγκούλη και Ροπόκη καθώς και σύσσωμο το προσωπικό της ΔΕΥΑΠ βρέθηκαν στα σημεία που αντιμετώπισαν προβλήματα ενώ επιστρατεύτηκαν και σκαπτικά μηχανήματα προκειμένου να διανοίξουν χαντάκια για να φύγουν τα νερά. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας που αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες είναι το ύψος της βροχής που έπεσε από το απόγευμα έως τις 2 το βράδυ και το οποίο αντιστοιχεί σε 145 χιλιοστά όταν όλο τον Οκτώβριο έπεσαν 105 χιλιοστά. «Στα καταγεγραμμένα στοιχεία της ΔΕΥΑΠ δεν υπάρχει αντίστοιχο ποσοστό βροχής» τονίζει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Κώστας Παπουτσής χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πρωτόγνωρη.

ΑΡΤΑ: Πολλά προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή

Πολλά προβλήματα προκάλεσε στην περιοχή της Άρτας η χθεσινή καταρρακτώδης βροχή. Μεγάλες εκτάσεις και δεκάδες σπίτια στον κάμπο έχουν πλημμυρίσει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από χθες βράδυ και συνεχώς, πέφτουν «βροχή» οι κλήσεις πολιτών για παροχή βοήθειας. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο Καλογερικό όπου λόγω υπερχείλισης του παρακείμενου παραπόταμου πλημμύρισαν περίπου δέκα σπίτια ενώ ανάλογα προβλήματα εμφανίζονται επίσης σε Κιρκιζάτες, Ανέζα, Πλησιούς, Μαράτι, Κυράτσα και αλλού. Όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για την καταγραφή και την αποκατάσταση των προβλημάτων.