Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ:Μεγάλο ερωτηματικό η συμμετοχή

Στα Γιάννινα η Νομαρχιακή Επιτροπή προετοιμάζεται για να στηθούν κάλπες

Η συμμετοχή των μελών και γενικότερα φίλων του Κινήματος είναι το μεγάλο ερωτηματικό για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 18 Μαρτίου, με τις οργανώσεις να αναλαμβάνουν το βάρος της διαδικασίας που μάλλον στήθηκε πρόχειρα και στηρίζεται περισσότερο στην αυτοοργάνωση. Και στα Γιάννινα η Νομαρχιακή Επιτροπή προετοιμάζεται για να στηθούν κάλπες και όπως δήλωσε ο Γραμματέας της, Δημήτρης Παπαγεωργίου, στόχος είναι να καλυφθούν οι οκτώ δήμοι, ίσως και σε επίπεδο «Καποδιστριακών» σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ στον μεγάλο δήμο Ιωαννιτών εκτός από την πόλη ενδέχεται να συμπεριληφθούν και οι δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας, Μπιζανίου και άλλες. Για την υποστήριξη της διαδικασίας, μάλλον το χειρόγραφο σύστημα θα δώσει λύση, αφού ηλεκτρονικά δεν φαίνεται και τόσο εύκολο. Ο κ. Παπαγεωργίου αν και δεν κρύβει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οργανωτικό κομμάτι, ευελπιστεί ότι με την εθελοντική δουλειά και την αυτοοργάνωση θα ανταποκριθεί η Ν.Ε στις εκλογές αυτές, παραδέχεται όμως ότι υπάρχει προχειρότητα εκ μέρους όσων αποφάσισαν το χρόνο και την εκλογή προέδρου από τη βάση. Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου στο ΣΕΦ θα κατατεθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Χρήστο Παπουτσή να δίνουν τη μάχη και για τη συγκέντρωση περισσότερων υπογραφών από τις 100 που απαιτούνται και φυσικά για στήριξη από στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι και στα Γιάννινα υπάρχει «ρεύμα» υπέρ του κ. Βενιζέλου και λόγω της προηγούμενης απόπειρας του να εκλεγεί πρόεδρος, έχοντας τότε πολλούς υποστηρικτές, αλλά και της γενικότερης αίσθησης που υπάρχει ότι θα είναι αυτός ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών. Ως γνωστόν, πολλοί επιλέγουν να πάνε με τον υποψήφιο που έχει ... αέρα νικητή και από αυτόν τον κανόνα δεν φαίνεται να ξεφεύγουν και τα τοπικά στελέχη, όμως τα μέλη και όσοι τελικά προσέλθουν στην κάλπη θα κρίνουν και όχι τα στελέχη, βουλευτές και άλλοι προβεβλημένοι στο Κίνημα. Η περίοδος που το ΠΑΣΟΚ αλλάζει ηγεσία δεν είναι η καλύτερη, υπάρχει η δημοσκοπική καθίζηση και η απομάκρυνση των πολιτών οι οποίοι απογοητεύτηκαν από τη διακυβέρνηση του, ενώ οι οργανώσεις του έχουν περιέλθει σε αδράνεια. Ως εκ τούτου το στοίχημα είναι πόσοι τελικά θα φτάσουν στην κάλπη. Στην προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση Γ. Παπανδρέου-Ευάγγελου Βενιζέλου είχαν ψηφίσει περίπου 12.500 μέλη και φίλοι στο νομό, τώρα ο αριθμός αυτός φαντάζει απλησίαστος... Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και όσοι ήταν μέλη μέχρι τις 5 Μαρτίου μετέχουν, ενώ την ίδια μέρα της ψηφοφορίας μπορούν να εγγραφούν όσοι το επιθυμούν. Για τη συμμετοχή στις εκλογές καταβάλλονται συμβολικά 2 ευρώ, αλλά ουσιαστικά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν μέρος της διαδικασίες, δεδομένου ότι οι οργανώσεις δεν έχουν χρήματα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αύριο στα Γιάννενα η Σύνοδος των Πρυτάνεων

Η 69η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Πανεπιστημίων, ξεκινά αύριο το απόγευμα στα Γιάννενα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Έχει προγραμματισθεί, να βρίσκεται στα Γιάννινα για την Σύνοδο και ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος. Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ.Στην αυριανή συνεδρίαση, θα συζητηθούν κυρίως λειτουργικά θέματα των Πανεπιστημίων για το κόστος λειτουργίας τους, για θέματα έρευνας και θα γίνει συζήτηση για την κατάργηση της εξαίρεσης από το Ν.2190/94. Επίσης θα συζητηθούν ασφαλιστικά θέματα, πληρωμές εισφορών σε ΙΚΑ κ.λ.π., η οικονομική κατάσταση των Πανεπιστημίων, η ανταλλαγή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, και οι Φοιτητικές Εστίες.Το Σάββατο τη Σύνοδο θα απασχολήσουν θέματα που έχουν σχέση με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των ΑΕΙ από την εφαρμογή του Ν.4009/2011, τις προσφυγές στο ΣτΕ, καθώς και προτάσεις για την έξοδο των Πανεπιστημίων από την κρίση. Αργά το βράδυ του Σαββάτου θα εκδοθούν τα ψηφίσματα και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση του παραδοσιακού κέντρου Περάματος

Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ανάπλασης του παραδοσιακού κέντρου Δημοτικής Κοινότητας Περάματος. Το έργο έχει προϋπολογισμό 700 χιλιάδων ευρώ. Με την παρέμβαση αυτή θα συμπληρωθούν έργα ανάπλασης που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, ώστε η εικόνα της περιοχής να είναι ομοιόμορφη και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των τουριστών που την επισκέπτονται. «Πρόκειται για μία ιδιαίτερη θετική εξέλιξη καθώς με το έργο αυτό θα λυθούν σοβαρά προβλήματα. Η ανάπλαση θα είναι αντάξια της ιστορίας της περιοχής και σίγουρα θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη. Σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο της ανάπλασης στην παραλίμνια περιοχή, μπορεί να μετατρέψει το Πέραμα σε ένα πραγματικό κόσμημα. Ο τουρισμός είναι από τους κλάδους όπου η περιοχή μας έχει επενδύσει σημαντικά, μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και με τη σειρά του να στηρίξει την τοπική οικονομία», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος Κώστας Γκόγκος. Με το έργο οι δρόμοι στο παραδοσιακό κέντρο μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας, γίνεται ανάπλαση των πεζοδρομίων, τοποθετείται φωτισμός, δημιουργούνται ζώνες πρασίνου και συμπληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων.

Σύσκεψη για τη «Νέα Δράση Στήριξης Επιχειρήσεων»

Με αντικείμενο την ενημέρωση και συζήτηση της πρότασης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη «Νέα Δράση Στήριξης Επιχειρήσεων» που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το ποσό που εκτιμάται να διατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται περίπου σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ληστεία στο Κανάλι Πρέβεζας

Σήμερα τα ξημερώματα, στο Κανάλι Πρέβεζας, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού παραβίασαν πόρτα οικίας, εισήλθαν εντός και με την απειλή μαχαιριών αφαίρεσαν από δύο ημεδαπούς το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ και ένα ρολόι και στη συνεχεία τράπηκαν σε φυγή.Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Χιονίζει και πάλι στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων!

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές στα πεδινά πλήττει από τα ξημερώματα την Ήπειρο. Στο νομό Ιωαννίνων χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις ορεινές περιοχές και σε υψόμετρο πάνω από τα 1.100 μέτρα. Η συγκοινωνία στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ο αποχιονισμός των δρόμων συνεχίζεται από τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν, ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο στο νομό και κυρίως στα ορεινά χωριά.

Βράβευση Περιφερειάρχη για το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ»

Τιμητική διάκριση για την συμβολή του στην υλοποίηση του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ» και ιδιαίτερα για την οδική σύνδεση Καλαρρύτες – Μπάρος απένειμε σήμερα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες». Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απ. Σακογιάννης μετέφερε στον Περιφερειάρχη την ευγνωμοσύνη των Καλαρρυτινών που διαμένουν στη Θεσσαλία για το δρόμο, τονίζοντας ότι χάρη σε αυτόν διευκολύνονται οι ίδιοι στη μετάβασή τους στο χωριό τους, αλλά και πλέον άρχισε να βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα ευχαρίστησαν τον τ. Πρόεδρο Καλαρρυτών κ Κοταρέλα, αλλά και τον πρώην νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη για τη συμβολή τους στην προώθηση του έργου. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» έδωσε άλλη προοπτική στους ορεινούς όγκους της Ηπείρου, βοηθώντας να αποκατασταθεί η επικοινωνία όμορων περιοχών, οι οποίες επί δεκαετίες είχαν εγκαταλειφθεί από το Κέντρο. Εξήρε το ρόλο του πρώην υπουργού κ. Χρήστου Φώλια στην υλοποίηση του προγράμματος, ενώ όσον αφορά το έργο που έχει επιτελεστεί στην περιοχή μας, τόνισε ότι θεωρεί καθήκον του να βοηθά στην ανάπτυξη του τόπου μας, ενώ ζήτησε και τη συνδρομή των αποδήμων Καλαρρυτινών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τμήμα που έμεινε ημιτελές στην περιοχή του Ν. Τρικάλων, εξαιτίας αδυναμίας του ανάδοχου.

Διανομή δωρεάν πατάτας Χρυσοβίτσας!

Από την ομάδα Πατατοπαραγωγών της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας Δήμου Μετσόβου, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 και ώρα 9.00 π.μ. θα γίνει διανομή δωρεάν πατάτας στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας). Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των παραγωγών, προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές για την ποιότητα της παραγόμενης πατάτας στη Χρυσοβίτσα, και τις αδιάθετες ποσότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν εξαιτίας του παραεμπορίου, της εκμετάλλευσης του ονόματος «Χρυσοβίτσα» και της διακίνησης πατάτας χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές, που συνδέονται με χαμηλό κοστολόγιο.

"Κλάμπ στελεχών ηγεσίας" χαρακτήρισε το σημερινό ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Παπουτσής

Μιλώντας πριν λίγο στον ΗΧΩ 102,7 fm Ιωαννίνων
Την ανάγκη να μπει τέλος στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κόμμα που λειτουργεί απλά ως εκλογικός μηχανισμός, υπογράμμισε πριν λίγο ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στη Βάσω Σκουλίκα στον ΗΧΩ 102,7 fm. "Δεν με εκφράζει να είμαι σε ένα εθνοσωτήριο κόμμα που θα είναι δεκανίκι ή σινιστώσα της κεντροδεξιάς, τύπου ΚΟΔΗΣΟ" είπε χαρακτηριστικά. Η συνέντευξη συνεχίζεται αυτή την ώρα...

Δήμος και υπηρεσίες της Πρέβεζας ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το δικό τους «μνημόνιο» συνεργασίας το οποίο θα βασίζεται στις αρχές της προσφοράς και του εθελοντισμού δηλώνουν διατεθειμένες να δημιουργήσουν οι υπηρεσίες και ο Δήμος της Πρέβεζας δημιουργώντας ένα δίκτυο προσφοράς και αλληλεγγύης για την τοπική κοινωνία. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Κοσμά Κορωναίου έγινε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Ο κ.Κορωναίος επεσήμανε ότι στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους δράσης μέσω του εθελοντισμού και συνεργασίας έξω από τα στενά υπηρεσιακά πλαίσια. Δράσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των υποδομών του Δήμου για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και αντίστοιχα την εθελοντική ανταπόκριση των υπηρεσιών σε πρωτοβουλίες κοινωνικής δράσης που θα αναλάβει ο Δήμος. Παρόντες στην προσπάθεια αυτή δήλωσαν ο διοικητής της 131 Σμηναρχίας Μάχης Γιάννης Τσαντήρης, ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης και ο υποδιοικητής Θεόδωρος Βαρδής, ο διοικητής της Α.Ε.Ν Πρέβεζας Νικόλαος Βάρθης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας διοικητής του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ευάγγελος Νάκας, ο εκπρόσωπος της Λιμενάρχη και υπεύθυνος λιμενικής αστυνομίας Τζίμας Ευάγγελος και οι εκπρόσωποι της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας Βασίλης Ράπτης και Βασίλειος Ρίζος. Ολοι τους επεσήμαναν ότι είναι διατεθειμένοι να «ενεργοποιήσουν» ένα μηχανισμό προσφοράς μεταξύ των υπηρεσιών και του Δήμου ανοίγοντας τις «πόρτες τους» στην κοινωνία και συμμετέχοντας σε δράσεις που μπορεί να αφορούν από καθαρισμούς ακτών μέχρι «υιοθέτηση» κοινωνικών δομών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους και την προθυμία που έδειξαν τους φορείς δηλώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι να κάνουμε το «κάτι παραπάνω» και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα προβλήματα. Σύντομα δε, θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να κατατεθεί πιο συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και το δίκτυο συνεργασίας να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με περισσότερες προτάσεις και συμμετοχές.

ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ - Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο Π. Μπεγλίτης και στηρίζει Βενιζέλο!

Όμως πριν 1,5 μήνα κάρφωνε τον Βενζέλο για τους χειρισμούς του στο PSI
Ένα-ένα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκαν στο στενςό πυρήνα των Παπανδρεϊκών εκφράζουν πλέον ανοιχτά τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα Βενιζέλου για την ηγεσία του κόμματος. Πριν λίγο σιερά ελιχε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του , καθώς τη θεωρεί ασυμβίβαστη με την ανοιχτή τοποθέτησή του υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου. Με τη φράση: «Έχω επιλέξει με βάση τη δική μου αντίληψη των αναγκών της παράταξης τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο», έκανε γνωστή την προτίμησή του και διακίωμά του είναι να στηρίζει όποιον θέλει. Του θυμίζουμε όμως τι έλεγε στις 24 Ιανουαρίου για τους κρίσιμους χειρισμούς Βενιζέλου στο θέμα των PSI. Την ώρα λοιπόν που ο υπουργός Οικονομικών έδινε στις Βρυξέλλες σκληρές μάχες διαπραγμάτευσης, ο Μπεγλκίτης έλεγε πως δεν ενμαι αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων (του PSI), καρφώνοντας ουσιαστικά τους χειρισμούς Βενιζέλου. Το αναφέρουμε, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

Οι Αλβανοτσάμηδες του Μπερίσα και του MEGA έκαναν πάλι το... θαύμα τους!

Όρισαν υφυπουργό παιδείας της Αλβανίας τον ακραίο εθνικιστή Αρντιάν Τάνα που θέλει να κλείσει τα ελληνικά σχολεία στη Β. Ήπειρο!
Τον ακραίο Αλβανό εθνικιστή πρόεδρο του Τσάμικου Συλλόγου "Caneria" στην Αλβανία Αρντιάν Τάνα ο οποίος επίσημα ζητά το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων στη Βόρειο Ήπειρο, όρισε ως Υφυπουργό Παιδείας η κυβέρνηση των Αλβανοτσάμηδων του Μπερίσα και του MEGA! Καμαρώστε τον στη φωτό με το κεφάλι του βασιλιά Πύρρου στη... "Μεγάλη Αλβανία". Ο ακραίος Αλβανός εθνικιστής διεκδικεί τις περιουσίες των Τσάμηδων, αλλά και την επιστροφή τους στη Θεσπρωτία, δηλώνοντας ότι: "Οι Τσάμηδες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και ενωμένοι στην Αλβανία εργαζόμαστε ακούραστα για να καταλήξουμε σε εκείνη την ημέρα». Η ανθελληνική προδοσία του MEGA συνεχίζεται και δυστυχώς τα επόμενα θύματά της θα είναι η ίδια η παιδεία στο ζωτικό χώρο της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο. Κύριε Ξέρα, υπουργέ εργασίας της Αλβανίας, ακούτε; Θα να κάνετε κάποιο σχόλιο για την υπουργοποίση ενός ακόμη ανθέλληνα εθνικιστή στην κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε ή θα συνεχίσετε να κάνετε την... πάπια;

Στα Γιάννενα συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων-Πράσινων

Από την Ήπειρο ξεκινούν την τελική μάχη για τις εκλογές
Την πρωτεύουσα της Ηπείρου επέλεξαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι για να πραγματοποιήσουν τη συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού τους οργάνου, οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Έτσι λοιπόν το 35μελές Πανελλαδικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αυτό το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Μαρτίου στην συνεδριακή αίθουσα της Φρόντζου Πολιτεία, με θέματα ημερήσιας διάταξης, το σχέδιο πολιτικής πρότασης εξόδου από την κρίση, το σχέδιο εκλογικής διακήρυξης, το σχέδιο απόφασης για Γερμανικές αποζημιώσεις, το σχέδιο απόφασης για φορολόγηση της Εκκλησίας κ.ά. Στην πόλη μας θα βρίσκονται μια σιερά από κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως είναι ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και το ηγηετικό δίδυμο της συμπροεδρίας Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος. Τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε φορείς της περιοχής (Περιφέρεια, Φυλακές Σταυρακίου, ΚΕΘΕΑ, Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, Συνδικαλιστικό Όργανο της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», Γυναικείο Ηπειρωτικό Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό (Γ.Η.Σ.) κ.ά.

ΖΩΝΤΑΝΑ σήμερα στις 5 το απόγευμα ο Χρήστος Παπουτσής στον ΗΧΩ fm 102,7

Η συνέντευξη αναμένεται με ενδιαφέρον από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνέντευξη του κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου για την προεδρία του κόμματος, Χρήστου Παπουτσή στις 5 το απόγευμα στον Γιαννιώτικο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΗΧΩ fm 102,7. Το περιεχόμενό της θα συζητηθεί πολύ από τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, ενώ η δημοσιογράφος Βάσω Σκουλίκα που κατάφερε να την εξασφαλίσει, είναι σίγουρο ότι προβάλει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, μιας και μέχρι σήμερα είχαμε πήξει στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις μόνο από Βενιζελικούς. Για όσους βρίσκονται εκτός Ιωαννίνων και δεν μπορούν να συντονιστούν στη συχνότητα του ΗΧΩ στους 102.7 fm, μπορούν να την ακούσουν διαδικτυακά, κάνοντας κλικ εδώ: http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sid=894

Ξημεροβραδιάζει προβληματισμένος σε στέκι της οδού Δωδώνης ο Στ. Λεύκοβιτς

Ακόμα δεν έχει αποφασίσει το εάν θέλει να είναι υποψήφιος!
Σχεδόν σε καθημερινή βάση σε συγκεκριμένο ιταλογενές καφέ της λεωφόρου Δωδώνης συναντούμε τον εν δυνάμει υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό Ιωαννίνων Στέλιο Λεύκοβιτς. Συναντά φίλους και γνωστούς του και συζητά μαζί τους για ώρες, το τι τελικά θα πρέπει να κάνει σχετικά με την προοπτική να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Όπως ο ίδιος ομολογεί, δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι τελικά θα κάνει. Από τη μία βλέπει να έχει πρόβλημα με τη χαμηλή αναγνωρισιμότητά του στην πόλη και κατά συνέπεια να πηγαίνει άπατος. Όμως οι πιέσεις που δέχεται από τον πολιτκό του "ποιμένα" Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι μεγάλες και δεν μπορεί εύκολα να πει "όχι". Ο Αβραμό τον θέλει μέσα και μπορεί για πλάκα να τον περάσει στα κεντρικά. Και τον θέλει όχι επειδή θα βγει βουελυτής αλλά επειδή θέλει να έχει ανά την Ελλάδα τη δική του συμπαγή ομάδα πολιτευτών που θα δουλεύουν για λογαριασμό του σε καθαρά εσωτερικό κομματικό επίπεδο. Το μεσημέρι ο Στέλιος λέει "ναι" αλλά το βράδυ, γυρίζει η κασσέτα και κλείνει προς το "όχι". Έτσι που το πάει, μέχρι να αποφασίσει ο Στελάρας θα έχουν περάσει και οι εκλογές!!!

Στη Ζίτσα θα βρίσκεται την Κυριακή 1η Απριλίου η Λούκα Κατσέλη

Θα είναι εισηγήτρια σε Ημερίδα της δημοτικής παράταξης Βούζα
Όπως όλα δείχνουν, η καταγόμενη από το Δίλοφο Ζαγορίου,  Λούκα Κατσέλη θα βρίσκεται στην περιοχή μας ανήμερα την πρωταπριλιά και για να είμαστε πιο ακριβείς στο δημοτικό καφενείο της Ζίτσας. Εκεί θα πραγματοποιήσει εισήγηση σε Ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ζίτσας, που έχει ως επικεφαλής τον Χρυσόστομο Βούζα. Η φιλία των Βούζα-Κατσέλη είναι στενή και μακρόχρονη. Θυμίζουμε, πως τελευταία φορά που βρέθηκε η Λούκα στα Γιάννενα, ήταν πριν λίγα χρόνια για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, όταν και πάλι την είχε καλέσει ο τότε Γραμματέας Χρ. Βούζας. Το αντικείμενο της Ημερίδας την 1η Απριλίου αφορά τις νέες καλλιέργειες και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή. Δικαιολογημένα όμως το ενδιαφέρον όλων θα έχει να κάνει όχι με το ιπποφαές και τις ροδιές αλλά με το νέο κόμμα των Καστανίδη-Κατσέλη καθώς και με το εάν θα συμμετάσχει σε αυτό ο Χρ. Βούζας. Υπομονή λοιπόν μέχρι τότε και θα δούμε...

Γεγονός στα Γιάννενα η πρώτη υποψηφιότητα στο κόμμα Καμμένου

Καλπάζουν προς τη βουλή οι "Ανερτάτητοι Έλληνες" με τα γκάλοπ να τους δείχουν με το καλημέρα πάνω από το όριο του 3% και λογικό είναι να ανοίγει η όρεξη πολλών Γιαννιωτών που θέλουν να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του Πάνου Καμμένου. Ένας από αυτούς είναι ο συνταξιούχος συνδικαλιστής του ΟΤΕ Φάνης Μπαλωμένος, που κατάγεται από το Βασιλόπουλο του δήμου Ζίτσας. Με θητεία και ενεργή παρουσία στη ΔΗ.ΑΝΑ. του Κωστή Στεφανόπουλου, το έμπειρο κομματικό στέλεχος της γαλάζιας πολυκατοικίας, που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Σάκη Βλέτσα, ετοιμάζεται για ακόμη μία φορά να δώσει μια κρίσιμη πολιτική μάχη, μέσα από ένα νέο πολιτικό μετερίζι.

Μυστήριο με το e-mail της Εθνικής Τράπεζας(;) στο διαδίκτυο

Αναγνώστης που δεν έχει πιστωτική κάρτα δέχθηκε από την Τράπεζα αυτό το μήνυμα!
Αναγνώστης του EpirusGate που όχι μόνο δεν διαθέτει πιστωτική κάρτα στην Εθνική Τράπεζα αλλά ούτε καν τραπεζικό λογαριασμό, μας καταγγέλει ότι δέχτηκε χθες στις 11:31 π.μ. ένα μήνυμα από την Εθνική Τράπεζα(;) το οποίο τον καλούσε να επισκεφτεί το επίσημο site της Εθνικής προς επιβεβαίωση των στοιχείων του και ξεκλείδωμα της... κάρτας του!!! Ο ίδιος αδυνατεί να καταλάβει εάν όντως το μήνυμα είναι από την Εθνική ή από κάποιους κοινούς απατεώνες του διαδικτύου που θέλουν να υποκλέψουν τα στοιχεία του. Το γεγονός ότι δεν έχει καν συναλλαγές με τη συγκεκριμένη τράπεζα δικαιολογημένα τον βάζει σε υποψίες. Τι πραγματικά συμβαίνει; Ας βγει κάποιος από την Εθνική να μας εξηγήσει γιατί πιθανότατα να υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Αναλυτικά το μήνυμα που έλαβε ο αναγνώστης μας τον καλεί να επισκεφτεί ένα site που τα αρχικά του (www.nbg.gr) παραπέμπουν στο site της Εθνικής Τράπεζας. Στο μήνυμα αναφέρονται τα εξής: Για λόγους ασφαλείας η πιστωτική 5892 - XXXX - XXXX - XXXX έχει αποκλειστεί. Αν είστε ο ιδιοκτήτης αυτής της πιστωτικής κάρτας, ακολουθήστε τις παρακάτω σύνδεσμο και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας για να ξεκλειδώσετε την κάρτα. http://www.nbg.gr/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3jXIFNnSzcPIw

Ο άνθρωπος που έμαθε πολιτική πλάι στον Ευάγγελο Αβέρωφ

Tου Δημήτρη Μητρόπουλου
Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ειδικά στην πολιτική. Τον Φεβρουάριο του 2010, όταν εξελέγη γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο Κώστας Τασούλας δεν φανταζόταν ποτέ ότι, δύο χρόνια αργότερα, θα είχε στο γραφείο του τριψήφιο τηλέφωνο. Είναι, ως γνωστόν, η συσκευή με την οποία επικοινωνούν απευθείας οι κυβερνητικοί. Ο Τασούλας δεν είναι στην κυβέρνηση. Η ΝΔ στηρίζει όμως τον Λουκά Παπαδήμο και ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους. Ασφαλώς η συντηρητική παράταξη δεν είναι ολόκληρη, αλλά με τη δύναμή της μειωμένη κατά είκοσι έναν βουλευτές. Πολιτικός με στεγνό χιούμορ, ο Τασούλας ρωτήθηκε από τον Λουκά Παπαδήμο το βράδυ ψήφισης της δανειακής σύμβασης «πόσους βουλευτές χάσατε;». Εδωσε την απάντηση: «Κερδίσαμε εβδομήντα, Πρόεδρε…». Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε τρόπος να συγκρατηθούν τα πάθη και τα λάθη των βουλευτών της ΝΔ που ψήφισαν «όχι» εκείνο το βράδυ. Πιο ενδιαφέρων από την κομματική πειθαρχία είναι ο πολιτικός παραλογισμός. Οσοι ψήφισαν «όχι», το έκαναν ενώ είχαν σίγουρη την έδρα τους στις εκλογές που έρχονται. Πίστευαν ότι δεν θα διαγραφούν; Οι περισσότεροι θα ήθελαν, πάντως, τώρα να γυρίσουν. Επιθυμία που δημιουργεί μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση στη ΝΔ. ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έμαθε πολιτική πλάι στον Ευάγγελο Αβέρωφ, επιτυχημένος δήμαρχος Κηφισιάς και βουλευτής Ιωαννίνων με πολλαπλές θητείες, ο Τασούλας δεν έχει αυταπάτες. Κυρίως ως προς τη σχέση της κοινωνίας με την πολιτική. Καλή είναι, πάντως, η σχέση του Τασούλα με τον Αντώνη Σαμαρά πέρα και πάνω από την κοινή αναφορά στον Αβέρωφ. Ο Τασούλας είναι επίσης από τα πρόσωπα που στήριξαν την απόφαση του Σαμαρά να βάλει πλάτη στο PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. ΑΠΟ εδώ και πέρα όλα παίζονται. Στις πενήντα ή πενήντα πέντε μέρες που μένουν ώς τις εκλογές, το στοίχημα της Συγγρού είναι να ανατοποθετηθεί πολιτικά ως δύναμη σταθερότητας. Δηλαδή να ενσαρκώσει την απάντηση στο δίλημμα που λέει ότι αν δεν πριμοδοτηθεί διά της ψήφου το εναπομείναν κόμμα εξουσίας, δηλαδή η ΝΔ, τότε η χώρα θα κυλήσει στο χάος. Ηπιος στον πολιτικό του λόγο ο Τασούλας μπορεί να είναι - είναι όμως και παραδοσιακός δεξιός. Με την έννοια ότι αντιλαμβάνεται την άνοδο της Αριστεράς ως απειλή για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Πολλά θα κριθούν, πάντως, από τον ίδιο τον Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ώς τώρα φειδωλός σε εμφανίσεις - ακόμη και στη Βουλή - επιλέγοντας έναν πολιτικό μινιμαλισμό. Γιατί; Για να ξεδιπλωθεί στις εκλογές. ΟΤΑΝ ο Τασούλας εξελέγη γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, δέχθηκε την επίσκεψη του Δημήτρη Σιούφα. Ο Καρδιτσιώτης είχε κάνει κι αυτός «επιλοχίας» την περίοδο 2000-2004. «Φοβάμαι πως δεν θα χρειαστώ συμβουλές», είχε πει ο Τασούλας. «Μπορώ και μόνος μου να κάνω λάθη». Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η προϊστορία είναι υπέρ του. Οποιος είχε την καρέκλα αυτή στη ΝΔ πάντα είχε καλή εξέλιξη ασχέτως γεγονότων. Παράδειγμα ο Σταύρος Δήμας, γραμματέας της ΚΟ το 1998, όταν έγιναν οι διαγραφές του Σουφλιά, του Μάνου και των άλλων.

ΤΑ ΝΕΑ

Αναγνώστης για τη συνέντευξη της Α.Ασημακοπούλου

Παρακολούθησα τη συνέντευξη της κ. Άννας Ασημακοπούλου, που δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Μεταξύ των όσων είπε μου έκανε εντύπωση ότι δικαιολόγησε την αγανάκτηση των ανθρώπων που μειώθηκε ο μισθός τους και γενικότερα το εισόδημά τους. Άμεσα μου δημιουργήθηκε η απορία για το που εργάζεται η κυρία και με ενημέρωσαν ότι είναι στη διεύθυνση ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Μπορεί να μας απαντήσει αν μειώθηκε και ο δικός της μισθός; Αισθάνθηκε ποτέ την αγωνία πως μπορεί να βρεθεί άνεργη από τη μία μέρα στην άλλη; Ξέρει τι σημαίνει δάνειο σε τράπεζα; Καλά τα λόγια τα μεγάλα και οι υψηλές διασυνδέσεις αλλά χορτάσαμε από τέτοιους πολιτικούς. Αν έχουν άλλους τα κόμματα να μας προτείνουν να πάμε να ψηφίσουμε. Διαφορετικά μια Κυριακή ακόμη μέσα στο σπίτι, χωρίς καλοριφέρ γιατί το πετρέλαιο είναι πανάκριβο. Εκτός αν δεν βάζει πετρέλαιο στο σπίτι της και δεν ξέρει που έχει φτάσει η τιμή.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ

Το σκέφτονται οι κτηνοτρόφοι για αρνιά απευθείας στους καταναλωτές

Σε προσιτές τιμές το Πάσχα
Μπορεί αυτό το διάστημα η προσοχή των κτηνοτρόφων να είναι στραμμένη στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και το μέλλον της, ωστόσο εκτός από γάλα παράγουν και κρέας. Ενόψει του Πάσχα και τη διακίνηση αμνοεριφίων θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην μείωση των τιμών με τις οποίες θα πληρώσει ο καταναλωτής το ντόπιο αρνί και κατσίκι, αποφεύγοντας τους μεσάζοντες. Ταυτόχρονα και οι ίδιοι οι παραγωγοί να πάρουν την τιμή που θέλουν και να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Το ερώτημα τέθηκε χθες στο εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα και η καταρχήν απάντηση ήταν θετική, αλλά με την επισήμανση ότι το εγχείρημα έχει δυσκολίες και εμπόδια. Η παραγωγή φαίνεται καλή, το Πάσχα δεν είναι τόσο νωρίς φέτος και άρα υπάρχουν ντόπια αμνοερίφια για να διατεθούν απευθείας στους καταναλωτές. Οι κτηνοτρόφοι, όπως δήλωσε ο κ. Τζίμας θα συζητήσουν το θέμα και θα αποφασίσουν σχετικά, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που θα πουλούν σε χαμηλότερες τιμές, κοντά στα 7 ευρώ το κιλό, διαφημίζοντας ως Ελληνικά τα αρνιά τους, ενώ ο παραγωγός με τα κόστη που υπάρχουν δεν μπορεί να πουλήσει, απευθείας, φθηνότερα. Πάντως από τα 12 ή 13 ευρώ που φτάνει η τιμή, θα μπορούσε να διατεθεί το αρνί στα 8 ή 8,5 ευρώ και να μην ζημιωθεί κανείς, πλην των μεσαζόντων... Το θέμα δεν κλείνει, οι κτηνοτρόφοι θα αποφασίσουν αν μπορούν και πως, για να στηρίξουν τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται και οι ίδιοι να πάρουν ικανοποιητικές τιμές. Προ δυο ετών είχε γίνει διάθεση αμνοεριφίων από τους παραγωγούς, μέσω ενός κρεοπωλείου στον Κατσικά και σε τιμή ανταγωνιστική της αγοράς.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ευχαριστούν δημόσια τον βουλευτή επειδή πήγε στην... κοπή της βασιλόπιττας!!!

Επιστροφή σε πρακτικές και πολιτικά ήθη της δεκαετίας του '50
Τη δημοσιοποίηση ευχαριστήριας επιστολής της Συνομοσπονδίας κυνηγών προς τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου,ξετρυπώσαμε ψάχνοντας στο διαδίκτυο. Τον ευχαριστούν λέει, επειδή παρευρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιττας. Μόνο που μας παραπέμπει σε προεκλογικές πρακτικές εποχών Μαυρογιαλούρου. Όταν αυτοσκοπός δεν είναι η προσφορά στον τόπο αλλά η προσωπική προβολή, τότε οι γκάφες είναι θέμα χρόνου να συμβούν. Τώρα πως γίνεται μια ευχαριστήρια επιστολή να διαρρεύσει στη δημοσιότητα συνοδευόμενη από φωτογραφία του βουλευτή με τον Αθηνών και πάσης Ελλάδος, είναι ένα ερώτημα που μόνο ο γιαννιώτης βουλευτής μπορεί να απαντήσει. Αυτόν προβάλλει και αυτός ήταν ο παραλήπτης της επιστολής.

«Εγκληματικό το έργο που παραλάβατε»

Κάτοικοι της Κενάν Μεσαρέ προς δημοτικούς συμβούλους
Ένα μήνα μετά την παραλαβή του έργου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οι Επιτροπές Κατοίκων της περιοχής που διασχίζει η λεωφόρος Κενάν Μεσαρέ επανήλθαν στο προσκήνιο με ανοιχτή επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους, στην οποία εκτός των άλλων χαρακτηρίζουν ως «ένα εγκληματικό έργο» αυτό παρελήφθη. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν ανταποκρίνεται το έργο, ούτε στα οριζόμενα από την Περιβαλλοντική αδειοδότηση, αφού δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, παράλληλοι δρόμοι και άλλες υποδομές, αλλά μια μπάρα μήκους 2 χιλιομέτρων και η ηχορρύπανση με ότι αυτή συνεπάγεται για την υγεία των περιοίκων. Καλούν τους δημοτικούς συμβούλους να ξανασυζητήσου το θέμα, επισημαίνοντας ότι διασύρεται η πόλη. Διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να δημοσιοποιούν όσα αφορούν το έργο, εντός και εκτός Ελλάδος, υπενθυμίζουν ότι ασχολείται και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, εκτός των οργάνων της Ε.Ε και ενημερώνουν ότι και για την υπό κατασκευή Βογιάνου κάτοικοι έχουν καταφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη. Η ανοιχτή επιστολή, είναι η ακόλουθη: «Αξιότιμοι συμπολίτες. Την 8-2-2012 υπερψηφίσατε (όλοι πλην των κ.κ. Μαντά, Τασιούλα, Στ. Σκοπούλη) την εισήγηση και οριστική παραλαβή της Κενάν Μεσαρέ υπογράφοντας (προφανώς εν αγνοία σας) στην πιο μαύρη και ανεύθυνη σελίδα της Ιστορίας του Δ.Σ. και της Πόλης μας. Κύριοι, παραλάβατε ένα άλλο έργο, ένα εγκληματικό έργο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε καν με αυτό που προβλέπει η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΜΕΛΕΤΗ που σε όλα τα έργα είναι η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση (ανεξαρτήτως του πως «εξασφαλίστηκε»)! Καταγγέλλουμε υπευθύνως πως όλα έγιναν προς το απείρως χειρότερο και σκοπίμως επικινδυνότερο: -Η ΠΑ επιτάσσει: «...Στο κεντρικό τμήμα της οδού προβλέπονται δυο λωρίδες κυκλοφορίας... Αριστερά και δεξιά του κεντρικού τμήματος θα υπάρχουν πεζοδρόμια πλάτους...» Αντί των πεζοδρομίων υπάρχει και 3η λωρίδα κυκλοφορίας. -Η ΠΑ επιτάσσει: «...Ο παράπλευρος δρόμος (ΟΤ Γ248) γίνεται πεζόδρομος...». Σας γνωρίζουμε πως κανένας πεζόδρομος δεν υπάρχει εκεί. -Η ΠΑ επιτάσσει: «Οι υπόλοιποι παράπλευροι δρόμοι που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το κεντρικό τμήμα εξυπηρετούν τοπική κυκλοφορία τη στάθμευση και προσβάσεις στο κεντρικό τμήμα.» Σας γνωρίζουμε πως κανένας τέτοιος παράπλευρος δρόμος δεν υπάρχει εκεί και πουθενά δεν επιτρέπεται η στάθμευση. -Σας αναφέρουμε πως δεν υπάρχουν, πέντε (5) κάθετοι στην ΚΜ πολύ μικροί δρόμοι. Υπήρχε εργολαβία για την «κατασκευή οδών που συγκλίνουν στην ΚΜ» και μέσω αυτής κατασκευάσθηκαν απομακρυσμένοι οδοί που ΔΕΝ συγκλίνουν στην ΚΜ καθώς και μια διαμήκης, εντελώς άχρηστη, αδιέξοδος οδός. -Σας αναφέρουμε πως το επί της ΚΜ πεζοδρόμιο στη ΒΔ γωνία με τη Βελισαρίου σχεδόν εξαφανίζεται και στη θέση του υπάρχει υψηλό τοιχίο(!) αποκλείοντας τη δυνατότητα δημιουργίας κυκλικού κόμβου. -Με περισσή γαλαντομία κατασκεύασαν και τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας, έβαλαν και 2 χιλιόμετρα ατσαλόμπαρες διχοτόμησης χωρίς να προβλέπονται από την ΠΑ. -Όπως μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας, έχουν καταφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη για το υπό έναρξη έργο κατασκευής της οδού Βογιάνου. Στην ως άνω συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρθηκε με μεγαλοψυχία απέναντι στα παιδιά και την περιοχή μας (που «συμπτωματικά» κατοικείται από χιλιάδες οικογένειες) με την δηλωθείσα πρόθεση να συνεχίσει να επιβάλλει τις εξοντωτικές συνθήκες για 5 ή και 25 ακόμη χρόνια (θα εξαρτηθεί από τη διαγωγή μας;). Με το γελοίο, και προ πολλού θρυμματισθέν, πρόσχημα πως η ΕΕ δεν επιτρέπει καμία απολύτως παρέμβαση στο καθόλα ...νόμιμο έργο τους! Και εσείς αυτό το υπερψηφίσατε μαζί με την οριστική παραλαβή! Με την παρούσα θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ενημέρωσή σας πιστεύοντας πως μετά από αυτήν θα υπερασπισθείτε αυτά για τα οποία εκλεχτήκατε: Το συμφέρον της Πόλης ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΘΟΡΥΒΟΎΠΟΛΗ, τη νομιμότητα, την ασφάλεια και υγεία των συμπολιτών σας και κυρίως των παιδιών. Βαρύνουσα θα είναι η στάση των Συμβούλων επιστημόνων της Υγείας (γιατροί-φαρμακοποιοί) που γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί «ύπουλη κακοποίηση και υπόσκαψη της υγείας λόγω ηχορύπανσης». Το ίδιο, των Συμβούλων Μηχανικών που γνωρίζουν να διαβάζουν Μελέτες. Πολλοί θα πρέπει να θυμηθούν τις τεκμηριωμένες δηλώσεις τους σε προηγούμενες συνεδριάσεις σας. Κύριοι Σύμβουλοι, η αλήθεια θα λάμψει ούτως ή άλλως. Το ζήτημα έχει γίνει ευρωπαϊκό και περιήλθε στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εποπτεία του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου και των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Περιφερειακών Έργων της Ε.Ε. Όσο παραμένει θα συνεχίζει και θα οξύνεται ο διασυρμός της Πόλης και της Πατρίδας μας. Εμείς δεν έχουμε άλλη λύση: Θα εξακολουθήσουμε να το διαδίδουμε περαιτέρω, με ονομαστικές πλέον αναφορές, όπου δει: Επιστημονικές Οργανώσεις, φορείς Περιβάλλοντος και Δημοκρατίας. Καλείστε, έστω και τώρα, να ξανασυζητήσετε το θέμα και να προστατεύσετε τα Γιάννενα και την Πατρίδα μας από τον, απόλυτο εξευτελισμό. Μετά τιμής, για τις Επιτροπές Κατοίκων Ευάγγελος Λιβιτσάνος»

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το «τυφλό» αεροδρόμιο δε βλέπει ανάπτυξη


Πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που συχνά – πυκνά εμφανίζονται στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της γεωγραφικής του θέσης, αναλαμβάνει ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη διοίκηση του αεροδρομίου και τον αερολιμενάρχη Βασίλη Μητσιμάρη. Η αναγκαιότητα για την απρόσκοπτη προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών αναδεικνύεται όλο και εντονότερα το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια των στελεχών του Δήμου αλλά και άλλων φορέων του τουρισμού να προσελκύσουν επισκέπτες από το εξωτερικό. Αν και το ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από νέες αγορές όσο και από αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιήσουν πτήσεις και στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, η αμφίβολη λειτουργία του λόγω των καιρικών συνθηκών καθιστά ανέφικτο κάθε προγραμματισμό και περαιτέρω συνεργασία. Έτσι, η δημοτική αρχή εντείνει τις προσπάθειές της σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό βασικά προβλήματα και να μπει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στον χάρτη των αεροπορικών πτήσεων. Όπως προέκυψε από την σύσκεψη δύο είναι τα σημαντικά ζητήματα. Η ανάγκη να ενωθούν οι δύο πίστες του αεροδρομίου, η παλιά και η καινούργια, ώστε να μπορούν να παραμένουν αεροσκάφη και κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς και η εγκατάσταση ILS ή εναλλακτικού συστήματος που θα καθοδηγεί τα αεροσκάφη σε περίπτωση ομίχλης. Η εναλλακτική πρόταση φαίνεται πως είναι και αυτή που θα υιοθετηθεί όπως προέκυψε από τη συνάντηση του κ. Φίλιου με τον κ. Μητσιμάρη παρουσία των μελών της Επιτροπής Τουρισμού Ν. Γκόλα και Β. Χήτου. Μάλιστα ο κ. Φίλιος δεσμεύθηκε να απευθυνθεί στο υπουργείο προκειμένου να διασφαλιστούν 200.000 ευρώ για τη σύνδεση της νέας πίστας και υπογράμμισε ότι τους επόμενους μήνες αναμένονται εξελίξεις ίσως και λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. «Κάνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια και με λίγη πίεση προς το υπουργείο πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα και το καλοκαίρι θα έχουμε τις πρώτες πτήσεις αν όλα πάνε καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλιος. «Το αεροδρόμιο είναι ένα σημείο ανάπτυξης τουρισμού της περιοχής και ο Δήμαρχος το αντιλαμβάνεται και προσπαθεί να συνδυάσει όλες τις δυνάμεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα και για την πόλη και για το αεροδρόμιο», σημείωσε ο κ. Μητσιμάρης. Την σημασία της εξασφάλισης άμεσης πρόσβασης στους εν δυνάμει επισκέπτες απ’ το εξωτερικό υπογράμμισε ο κ. Χήτος σημειώνοντας τη διάθεση και την γνώση του προσωπικού του αεροδρομίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Έπιασαν έμπορους ναρκωτικών στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίσταση, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον 27χρονο, βρήκαν στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης βάρους (38,2) γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος είχε προμηθευθεί τις ναρκωτικές ουσίες από 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στον Παντοκράτορα Πρέβεζας. Σε έρευνα του σπιτιού του 29χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (220) γραμμαρίων και μία (1) ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.