Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα ζητάει το υπουργείο για τις μούντζες στην παρέλαση των Ιωαννίνων!

Απαράδεκτα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή μαθητική παρέλαση στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του εορτασμού της 99ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της παρέλασης, μαθητές σχολείου έστρεψαν επιδεικτικά το κεφάλι τους προς την αντίθετη πλευρά της εξέδρας των επισήμων, ενώ κάποιοι έτειναν την ανοιχτή παλάμη τους προς αυτή.«Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν», επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.«Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά», πρόσθεσε. Γνωστοποίησε τέλος, ότι έχει δοθεί εντολή στους Διευθυντές και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, για το πώς έγιναν τα επεισόδια, ώστε να καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Δήλωση Φιλιώς Νόκα-Ζαράχη για τα επεισόδια στην παρέλαση

Η Περ/κή Δνση Εκπ/σης Ηπείρου μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ανέδειξε μέσα από μια σειρά επιτυχών εκδηλώσεων τη σημασία της εθνικής επετείου για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων.Όμως σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτές που σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή παρέλαση και μάλιστα όταν πηγάζουν από μαθητές, γιατί αλλοιώνουν το νόημα της παρουσίας τους σε αυτή. Οι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες θα πρέπει να έχουν άλλο χώρο, χρόνο και τρόπο έκφρασης. Είναι λυπηρό να χρησιμοποιούνται μαθητές για λάθη ή και παραλείψεις των μεγάλων.Ο ρόλος του σχολείου είναι ο σεβασμός προς την άλλη άποψη γι'αυτό και πρέπει οι ηγεσίες των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί, μέσα από μια παιδαγωγική προσέγγιση, να ενθαρρύνουν μια δημιουργική και υγιή στάση ζωής των μαθητών μας. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε σ'αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 Η Περιφερειακή Διευθύντρια 
 Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Προωθούνται οι γεωλογικές μελέτες για τις πολεοδομικές ενότητες

Στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δήμο Ηγουμενίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας προχώρησε τις διαδικασίες για την ανάθεση γεωλογικών μελετών στην 4η και 5η Πολεοδομική Ενότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας.Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2011 ενεγράφησαν στους ΚΑΠ της Περιφέρειας Ηπείρου οι αναγκαίες πιστώσεις, διενεργήθηκε ο διαγωνισμός και στις 20 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Διαγωνισμού συνέταξε το πρακτικό αξιολόγησης, το οποίο προώθησε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου προς έγκριση.Μετά τη σχετική έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή θα υπογραφεί η σχετική Σύμβαση με το μελετητικό γραφείο ώστε άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες γεωλογικές μελέτες και προωθηθούν προς το αρμόδιο Υπουργείο προς έγκριση των πολεοδομικών μελετών της 4ης και 5ης Πολεοδομικής Ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης,εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των διαδικασιών, δήλωσε και τα εξής:«Η ολοκλήρωση των Πολεοδομικών Ενοτήτων του σχεδίου πόλης Ηγουμενίτσας προχωρά παρά τις γραφειοκρατικές αντιξοότητες. Οι αρμόδιοι φορείς της Θεσπρωτίας συνεργάζονται για την προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη σταδιακή υλοποίηση ενός πολύπλοκου έργου που η ολοκλήρωσή του αποτελεί εδώ και χρόνια διαχρονικό στόχο όλων των Διοικήσεων».

Ο Ν.Ο.Ι. με 20 αθλητές του στον 2ο προκριματικό της ΕΚΟΦΝΣ

Θα διεκδικήσουν θέσεις στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας
Στη μάχη για μία θέση σε κάποια από τις κατηγορίες της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας θα ριχτούν για δεύτερη φορά φέτος είκοσι συνολικά αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά ο δεύτερος κατά σειράν αγώνας αξιολόγησης της ΕΚΟΦΝΣ, μέσω και του οποίου γίνεται η επιλογή των αθλητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες του Εθνικού μας συγκροτήματος. Σ’ αυτόν λαμβάνουν μέρος με αθλητές τους όλα τα ναυτικά σωματεία της χώρας μας. Από το Ν.Ο.Ι. στον αγώνα θα λάβουν μέρος, για τυπικούς λόγους, αφού έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην Εθνική Ομάδα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας. Μαζί τους θα βρεθούν την Παρασκευή στο Σχινιά οι Γιαννιώτες κωπηλάτες: Αποστόλης Λαμπρίδης, Χρήστος Κουτσιαύτης, Θανάσης Τσιάλιος, Ηλίας Κούρος, Χρήστος Κρούτια, Γιώργος Μπακαγιάννης, Κων/νος Μαγκλάρας, Μιχάλης Παπατσίμπας, Γιώργος Ρίζος, Βασίλης Πάνου, Ελένη Διαμάντη, Ξανθή Κολτσίδα, Βάσια Ζυγούρα, Σπυριδούλα Τζούκα, Αικατερίνη Ζέρβα, Γιάννης Ζήσης και Γιώργος Βαρδάκας. Σε δηλώσεις του με αφορμή τον αγώνα, ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος τόνισε ότι «παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες το προηγούμενο διάστημα, που δεν επέτρεψαν πολλές προπονήσεις στη λίμνη, είμαστε πανέτοιμοι και αισιοδοξούμε ότι και σε αυτό τον προκριματικό για την Εθνική Ομάδα οι αθλητές μας θα πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις». Την περασμένη Τρίτη διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και εργομετρικά τεστ από την ΕΚΟΦΝΣ, παρουσία του ομοσπονδιακού τεχνικού Τόλη Παλαιοπάνου.

Ψηφίστηκε στο σύνολό του ο νέος Οργανισμός του Δήμου Αρταίων

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, στις 20-02-2012, ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων, με τις τροποποιήσεις οι οποίες συμφωνήθηκαν ύστερα από συζήτηση και προτάσεις που έγιναν. Ο Οργανισμός είχε ψηφιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και επανήλθε προς ψήφιση στο σύνολό του μετά τις εγκυκλίους που προβλέπουν την κατάργηση όλων των κενών οργανικών θέσεων. Εισηγητής του θέματος στο Δ.Σ. ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Φίλιππος Παππάς ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που προτείνονται στο νέο προς ψήφιση Οργανισμό. Ειδικότερα καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις, η Δημοτική Αστυνομία από Τμήμα γίνεται Διεύθυνση, η Πολιτική Προστασία και το Περιβάλλον μεταφέρονται από τη Δ/νση Πρασίνου & Καθαριότητας, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και το Γραφείο Παιδείας μεταφέρεται από την Πρόνοια, στις Διοικητικές Υπηρεσίες. Ο Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης αποδέχτηκε την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για δύο επιπλέον Διευθύνσεις οι οποίες είναι η Διεύθυνση Προγραμματισμού και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης που αναφέρεται στον πρωτογενή τομέα. Στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν ερωτήσεις, παρατηρήσεις και τοποθετήσεις από πλευράς δημοτικών συμβούλων, καθώς επίσης από τον Μ. Πατεράκη, πρόεδρο Ε.Μ.Δ.-ΥΔΑΣ Ηπείρου και την Β. Αμπελογιάννη εκ μέρους της Ν.Ε. Άρτας του ΤΕΕ που έθεσαν τις προτάσεις του κλάδου τους και την Αν. Παπανικολάου εκ μέρους της Δ/νσης Πολεοδομίας η οποία αναφέρθηκε στις προτάσεις της Υπηρεσίας. 

Η ΑΕΝ Ηπείρου τίμησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας

Σε μια λιτή και σεμνή τελετή ο διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου πλοίαρχος Νικόλαος Βάρθης τίμησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας για την προσφορά της τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ειδικώτερα.Αφορμή για την τιμητική εκδήλωση –η οποία συνοδεύτηκε με την επίδοση τιμητική πλακέτας με το έμβλημα της ΑΕΝ στο νέο διοικητή της Π.Υ Πρέεβζας Βασδέκη Απόστολο- στάθηκε η κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πλησίον της Ακαδημίας καθώς και η άμεση παρέμβαση της υπηρεσίας στην επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.«Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια μιας σφαιρικής εκπαίδευσης των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση (θεωρητική και πρακτική) εντός των εγκαταστάσεων της Α.Ε.Ν Ηπείρου, από Αξιωματικούς της Π.Υ. Πρέβεζας, σε θέματα πρόληψης και καταστολής αστικών και δασικών πυρκαγιών αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, όπως σεισμοί, πλημμύρες, θεομηνίες, κ.α. Από τις πολυάριθμες ερωτήσεις που έγιναν τόσο από τους σπουδαστές, όσο και από τους μόνιμους υπαλλήλους της Α.Ε.Ν. Ηπείρου, φάνηκε η αξία της ενημέρωσης.»τονισε μεταξύ άλλων ο κ,Βάρθης ευχαριστώντας τόσο το νέο όσο και τον απερχόμενο διοικητή πύραρχο Βασίλειο Κώνστα για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας ΑΝΤΙΠΥΡΑΡΧΟΣ ΒΑΣΔΕΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του προσωπικού της υπηρεσίας την ΑΕΝ για την αναγνώριση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος. «Σας διαβεβαιώνω κύριε διοικητά, ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάμε σήμερα σαν έθνος, οι πυροσβέστες δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας, και είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες όποτε μας χρειαστούν» είπε ο κ.Βασδέκης απευθυνόμενος προς τον κ.Βάρθη διαβεβαιώνοντας ότι ι Η Υπηρεσία μέσα από την Δια Βίου Εκπαίδευση σε θέματα πυρασφάλειας, όχι μόνο των σπουδαστών σας, αλλά και όλων των πολιτών, θα έχουμε πολύ λιγότερα συμβάντα διότι η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της καταστολής.΄΄ Τις ευχαριστίες προς τον διοικητή της ΑΕΝ εξέφρασε ο απερχόμενος διοικητής της ΠΎ Πρέβεζας και νυν διοικητής τη Π.Υ Λευκάδας Βασίλης Κώνστας. «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το Πυροσβεστικό Σώμα δεν βρίσκεται τυχαία πρώτο στην εκτίμηση των Ελλήνων πολιτών. Σχετικά με την αναφορά του στο πρόσωπό μου για το χρονικό διάστημα που ήμουν Διοικητής στην Π.Υ. Πρέβεζας , τον ευχαριστώ και θέλω να διαβεβαιώσω και αυτόν αλλά και τους πολίτες της Πρέβεζας ότι στόχος μου ήταν πάντα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας να είναι δίπλα στον πολίτη και να του παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και γνωρίζω ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος και για τον νέο Διοικητή , Αντιπύραρχο Βασδέκη Απόστολο, το ήθος και την Υπηρεσιακή επάρκεια του οποίου γνωρίζω από χρόνια και θεωρώ τιμή μου που με αντικατέστησε και ζητάω από τους πολίτες και τους φορείς της Πρέβεζας να τον βοηθήσουν στο δύσκολο έργο το οποίο ανέλαβε.» κατέληξε ο κ.Κώνστας.

Γιαννιώτης βουλευτής φυγαδεύτηκε με τζιπ για 50 μέτρα από το Ηρώο στην Κεντρική Πλατεία!!!

Τη σιγουριά της ασφάλειας που του προσφέρουν οι αστυνομικοί που πληρώνουμε για να τον φυλάνε, προτίμησε συγκεκριμένος Γιαννιώτης βουλευτής για να διασχύσει απόσταση μόλις 50 μέτρων και να μεταβεί από το Ηρώο δίπλα στην 8η Μεραρχία στην εξέδρα των επισήμων στην κεντρική πλατεία για την παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου!!! Το γεγονός είδαν εκατοντάδες πολίτες που με τις οικογένειές τους κινούνταν εκείνη την ώρα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Αμέσως μόλις τελείωσε η κατάθεση στεφάνων ο συγκεκριμένος βουλευτής κατευθύνθηκε στο χώρο μπροστά από το περίπτερο στο στενάκι της οδού Γούναρη και βιαστικά επιβιβάστηκε στο ασιμί τζιπ μάρκας NISSAN που τον περίμενε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος βουλευτής του ίδιου κόμματος, προτίμησε να ανέβει στην πλατεία περπατώντας και χαιρετώντας τον κόσμο. Άλλοι συναντούν κόσμο και άλλοι κρύβονται. Γιατί άραγε;

Επιστολή Φ.Φίλιου στον Αβραμόπουλο για το στρατόπεδο Βελισσαρίου


Επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, επαναφέροντας έτσι το αίτημα για παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο.Ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει ότι η παραχώρηση του στρατοπέδου στην πόλη περιλαμβάνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο και προτείνει στον Υπουργό την σύσταση επιτροπής προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.Κάνει δε σαφές ότι οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός βρίσκει αντίθετη τη Δημοτική Αρχή και θα διαταράξει τον πολεοδομικό ιστό της πόλης. Η επιστολή του Δημάρχου είναι η ακόλουθη:

Προς Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο ΑΘΗΝΑ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο Δήμος Ιωαννιτών επανέρχεται σήμερα στο αίτημά του για άμεση αποδέσμευση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Θέση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αποτυπώνεται και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο για το Λεκανοπέδιο που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, είναι η παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η συμφωνία που είχε επέλθει μεταξύ του Δήμου και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου σας προβλέπει την παραχώρηση του στρατοπέδου κατά 60%, ενώ το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί για στρατιωτικές κατοικίες. Σας κάνουμε γνωστό, όπως έχουμε πράξει με ανάλογες επιστολές αλλά και συναντήσεις με τους προκατόχους σας, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι σε θέση να παραχωρήσει άλλη έκταση για την εγκατάσταση των αξιωματικών του ελληνικού στρατού, ώστε το στρατόπεδο να αποδεσμευτεί στο σύνολό του. Στο αίτημα αυτό ο Δήμος είναι ανυποχώρητος και θα παρακαλούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στη σύσταση κοινής επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του θέματος και θα καταλήξει σε μία οριστική λύση. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας κάνουμε γνωστό ότι οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός διαταράσσει την πολεοδομικά άρτια ανάπτυξη της πόλης μας.

Με εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων 
Φίλιππος Α.Φίλιος

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ γιατρός στη Θεσπρωτία!

Λόγω υπερβολικής συνταγογράφησης πανάκριβων φαρμάκων σε ανύπαρκτους ασθενείς

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους έχει μπει νοσοκομειακός γιατρός στη Θεσπρωτία λόγω υπερβολικής συνταγογράφησης πανάκριβων φαρμάκων σε ασθενείς που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ανύπαρκτοι ή σε κάποιες άλλες δεν τα είχαν ανάγκη.Η οικονομική ζημιά από την υπερβολική χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων, των οποίων το κόστος ανέρχεται σε 300 ευρώ ανά σκεύασμα, είναι σίγουρο, με βάση τον πρώτο έλεγχο που έγινε από τις υπηρεσίες Υγείας, ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Κανείς, προς το παρόν, δεν μπορεί να υπολογίσει το τελικό κόστος της ζημιάς που έχουν υποστεί τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο έλεγχος συνεχίζεται, αφού το γαϊτανάκι των υπερβολικών δόσεων συγκεκριμένων δύο φαρμάκων στους ασθενείς παιζόταν από το 2007 έως και το 2010.

Εξετάσεις
Τα δύο επίμαχα φάρμακα, τα οποία δίδονται σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, ασθένειες του αίματος και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, είναι πολύ δυνατά και, σύμφωνα με τους κανονισμούς, χορηγούνται σε ενέσιμη μορφή και μέσα στο νοσοκομείο. Και το πιο σημαντικό δεδομένο είναι ότι, για να χορηγηθούν, θα πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί εξειδικευμένες εξετάσεις στον ασθενή και γνωμάτευση επιτροπής καθώς έχουν σοβαρές παρενέργειες. Ωστόσο σε δεκάδες περιπτώσεις ασθενών συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.Την έρευνα άρχισε η διοίκηση του νοσοκομείου όταν παρατηρήθηκε, ύστερα από τέσσερα χρόνια, η αυξημένη χορήγηση των δύο επίμαχων φαρμάκων από τον ίδιο γιατρό. Παράλληλα, το νοσοκομείο και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας είχαν λάβει και καταγγελία για την υπόθεση από τον «Σύλλογο Ενεργών Πολιτών κατά της Διαφθοράς».Αμέσως άρχισε η έρευνα, η οποία όντως έδειξε ότι υπήρξε μεγάλη συνταγογράφηση των συγκεκριμένων φαρμάκων από τον εν λόγω ιατρό, χωρίς ωστόσο αυτός να μπορεί να τη δικαιολογήσει με επίσημα στοιχεία.Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου χορήγησαν 57 τέτοια σκευάσματα, ενώ ο ερευνώμενος γιατρός 291.

Έρευνα
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι χορηγήθηκαν τα επίμαχα σκευάσματα σε ασθενείς χωρίς προηγουμένως να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις, τις οποίες κάνει το Νοσοκομείο Ιωαννίνων.Το πιο σημαντικό στοιχείο από όλα όμως, όπως αναφέρει η πρώτη έρευνα των ελεγκτών Υγείας, είναι ότι γράφτηκαν συνταγές σε ανύπαρκτους ασθενείς. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του πορίσματος:«Εμφανίζεται συνταγογράφηση σε ασθενείς και εκτέλεση των αντίστοιχων συνταγών χωρίς οι ασθενείς αυτοί να καταγράφονται στο βιβλίο μητρώου ασθενών των εξωτερικών ιατρείων, γεγονός που γεννά ερωτήματα για την ύπαρξη ή όχι αυτών των ασθενών και συνιστά και παράβαση του νόμου».Το άλλο σοβαρό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι αρκετοί ασθενείς δεν ήταν απαραίτητο να λάβουν τα επίμαχα φάρμακα, τα οποία ο συγκεκριμένος γιατρός συνταγογραφούσε σχεδόν πάντα χωρίς τις σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις και τη γνωμάτευση του ιατρικού συμβουλίου.

 Έρευνα στα σύνορα
Μετά τα παραπάνω αποτελέσματα που έδειξε η πρώτη έρευνα, οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας ζήτησαν τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Και αυτό διότι πολλές φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο τα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας να αγοράζουν ακριβά φάρμακα και αυτά να χορηγούνται σε ασθενείς της Αλβανίας.Τα φάρμακα, σε πολλές περιπτώσεις, δίνουν οι επίορκοι ιατροί σε κυκλώματα λαθρεμπόρων, οι οποίοι στη συνέχεια τα μεταπωλούν στην Αλβανία, με τεράστια βεβαίως κέρδη. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι λαθρέμποροι «κρύβονται» πίσω από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και φαίνονται ότι πωλούν νόμιμα τα σκευάσματα.Το ΣΔΟΕ άρχισε παράλληλη έρευνα στα τελωνεία, στις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα συγκεκριμένα φάρμακα στην Ελλάδα καθώς και στο «πόθεν έσχες» του γιατρού.Η πρώτη έρευνα που έγινε στις δύο φαρμακευτικές εταιρείες έδειξε ότι δεν υπάρχει οικονομική σχέση τους με τον γιατρό. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του Λ. Ρακιντζή... χτενίζουν το ιστορικό του γιατρού.Αυτήν την εποχή γίνεται έρευνα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία και τις τραπεζικές καταθέσεις του γιατρού και των συγγενικών του προσώπων. Επίσης αναμένονται και τα στοιχεία από την έρευνα που έχει διαταχθεί στα τελωνεία που ελέγχουν τις πύλες εξόδου της Ελλάδας προς την Αλβανία.«Για μας ένα τέτοιο θέμα είναι πολύ σοβαρό» δηλώνει  ο Λ. Ρακιντζής και επισημαίνει ότι: «Δυστυχώς κάποιοι γιατροί αδιαφορούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας προκειμένου αυτοί να πλουτίσουν παράνομα. Δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι ότι πλέον αυτό το παιχνίδι τελείωσε και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα στη ζωή για μερικές χιλιάδες ευρώ».Να τονιστεί ότι ο ερευνώμενος ιατρός δεν παραδέχεται τίποτε και προτάσσει επιστημονικούς λόγους στις επιλογές του.

topontiki

Ο Λευτέρης Οικονόμου διαβεβαιώνει ότι θα λογοδοτήσουν οι αρχαιοκάπηλοι

«Σύντομα θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη όσοι λεηλάτησαν τον πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα των κλοπών εικόνων από Βυζαντινά μοναστήρια και ναούς της περιοχής.Το ζήτημα αυτό έθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά την υποδοχή του κ. Οικονόμου στην Περιφέρεια.«Η περιοχή μας υφίσταται βανδαλισμούς από αδίστακτα κυκλώματα. Έχει δοθεί ένας σκληρός αγώνας μέχρι τώρα. Εντοπίστηκε ένας αριθμός εικόνων, οι οποίες επέστρεψαν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Η μάστιγα αυτή που προσβάλει την περιοχή μας με τις αδίστακτες επιθέσεις πρέπει να σταματήσει. Σύντομα οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Πανέτοιμος για την εκλογική μάχη στη Θεσπρωτία ο Κ. Μπέσης

Με δυναμισμό και αισιοδοξία εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο ITV
Δεν του αρέσει του Κώστα Μπέση να αναλώνεται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα εντυπωσιασμούς γι' αυτό και δεν συνηθίζει να βομβαρδίζει με την παρουσία του τα ΜΜΕ της Ηπείρου. Όμως προχθές στο ITV πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις των τηλεθεατών και μας έδειξε ότι και σε αυτό το κομμάτι τα πηγαίνει περίφημα. Για τον ίδιο, σημασία έχει η επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματα της Θεσπρωτίας και όχι τα τηλεοπτικά "λιβανίσματα". Βέβαια με τον Βλάση Ντόκα απέναντί του, τα πράγματα ήταν ζόρικα αφού του απηύθυνε πολλά και καυτά ερωτήματα κυρίως για την κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως για ένα πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής που ανήκει στο στενό πυρήνα συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, τα δύσκολα αποτελούν... βούτυρο στο ψωμί του, καθώς ο Κ. Μπέσης έχει όχι μόνο απαντήσεις αλλά και λύσεις για τα πολιτικά και αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου και της χώρας. Απομένει η τυπική επικύρωση της ετυμηγορίας των Θεσπρωτών στις προσεχείς εκλογές για να δούμε και στην πράξη να γίνονται πραγματικότητα τα όνειρα και οι προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής.

ΑΡΤΑ: Χωρίς το καθιερωμένο επίσημο γεύμα ο εορτασμός της πολιούχου

Χωρίς το καθιερωμένο επίσημο γεύμα θα γίνει φέτος ο εορτασμός της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας, στις 11 Μαρτίου. Ο Δήμος Αρταίων, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επίσημη δεξίωση μετά το πέρας της Λιτανείας, καλύπτοντας μόνο τις δαπάνες φιλοξενίας (διαμονή-γεύμα) των επίσημων προσκεκλημένων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: H ΔΕΠΑ εξακολουθεί να στηρίζει τον ITGI

Μετά την προσωρινή απόφαση της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου του Σαχ Ντενίζ, να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον αγωγό TAP, για τη μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου μέσω του Νοτίου Διαδρόμου, σε δηλώσεις του ο κ.Χάρης Σαχίνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ τονίζει την πεποίθηση της ΔΕΠΑ, ότι πρόκειται για προσωρινή απόφαση και επαναβεβαιώνει την υποστήριξη της εταιρείας στον αγωγό ITGI, ο οποίος διέρχεται και από την Ήπειρο.Ο κ. Σαχίνης επαναλαμβάνει την θέση της ΔΕΠΑ, ότι το έργο ITGI αποτελεί την καλύτερη λύση για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου και την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν ή άλλη χώρα παραγωγής φυσικού αερίου. Ο ITGI είναι το πιο ώριμο σύστημα αγωγών, το μόνο που έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες μελέτες και έχει εξασφαλίσει αδειοδοτήσεις ενώ έχει την πλήρη στήριξη της ελληνικής και ιταλικής κυβέρνησης.Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα αγωγών ITGI αποτελείται από τον IGI (Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας - Ιταλίας), τον ITG (Διασυνδετήριος Αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας), και τον IGB (Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας).

Ανακοίνωση Χειρονομίας ΑΚ για την παρέλαση στα Γιάννινα


Η κοινωνική διαμαρτυρία και η διαδήλωση των πολιτών, ειδικά στη σημερινή πολιτική συγκυρία της γενικευμένης εξουσιαστικής επίθεσης στην κοινωνική πλειοψηφία, την ώρα της παρέλασης της 21ης Φεβρουαρίου 2012 στα Γιάννενα αποτελούν μορφή αλληλέγγυου κοινωνικού αγώνα. Αποτελούν τιμή στην ελευθερία, στη δημοκρατία, υποχρέωση και δικαίωμα του πολίτη στον τόπο που γέννησε το πρόταγμα της δημοκρατίας και της συμμετοχής στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Της δημοκρατικής παράδοσης που τσαλαπατούν καθημερινά οι ανεξέλεγκτοι αντιπρόσωποι της κοινωνίας, της ελευθερίας που φυλακίζουν στις μιλιταριστικές τους φιέστες. Βαδίσαμε μαζί με εκατοντάδες συμπολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής διαστρωμάτωσης οι οποίοι με μόνα όπλα τα σώματα τους και τον καθημερινό τους μόχθο, όπως οι παραγωγοί-κτηνοτρόφοι που αντιστέκονται στο οριστικό ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗ», διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα μνημόνια της οικονομικής απληστίας και ανοικοδόμησης του ετερόνομου πολιτικού συστήματος. Ανάμεσα στην κοινωνία και την ολιγαρχία, τοπική και κεντρική, στάθηκαν οι πάνοπλοι κατ’ ευφημισμόν «προστάτες του πολίτη» για να φανερώσουν τη γύμνια του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος και για να αποκαλύψουν πως τα σύνορα έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό της πόλης για να χτυπήσουν τον περίφημο εσωτερικό εχθρό. Περίτρανη απόδειξη η εικόνα της κατεχόμενης πόλης στην Ακαδημία, τον Τσοκάνη, το δικαστικό, την περιφέρεια από τους δεκάδες μεταφερόμενους αστυνομικούς. Όσο για εκείνους που επιθυμούν τη «μαθητιώσα νεολαία» στρατιωτάκι ακούνητο, φαντάρο στο σχολείο, φαντάρο στο στρατό, φαντάρο κάθε μέρα για το αφεντικό, αλλά η ίδια ζει τον πόλεμο- όπως οι γονείς της- κάθε μέρα εδώ, έλαβαν περήφανη απάντηση. Οι εκ των υστέρων λεονταρισμοί ας στρέφονταν σε όσους ψηφίζουν τα βάρβαρα μέτρα, σκορπίζουν τη φτώχεια, νομιμοποιούν τη λεηλασία του φυσικού και κοινωνικού πλούτου. Ραντεβού ξανά μαζί στο δρόμο και τη δημιουργία κοινωνικών αυτεξούσιων αμεσοδημοκρατικών θεσμών ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Χωρίς κηδεμόνες και προστάτες. Διαδηλώσεις, όχι παρελάσεις! Λευτεριά στα Γιάννινα!

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η Γ.Γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Ήπειρο

Τη Μονή Ρογκοβού στο Ζαγόρι και την Αρχαία Δωδώνη επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.Η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε και το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, όπου έχουν μεταφερθεί δεκαεπτά από τις κλεμμένες εικόνες που επαναπατρίστηκαν από το Λονδίνο και το Άμστερνταμ. Σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο επαναπατρισμός των ιερών κειμηλίων κατέστη εφικτός χάρη στη συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών ενώ εξήρε το ρόλο που διαδραμάτισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.Τόνισε δε, ότι η προσπάθεια για τον εντοπισμό κι άλλων κλεμμένων εικόνων συνεχίζεται.Σήμερα η κ. Μενδώνη θα επισκεφθεί την Πρέβεζα όπου αναμένεται να έχει συναντήσει και συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Δίδυμο που υποδύεται τους... "δημοσιογράφους" επιχειρεί να "σπάσει" επιταγές!

Ανάστατη η αγορά των Ιωαννίνων!
Συναγερμός έχει σημάνει στην εμπορική πιάτσα των Ιωαννίνων από τη δράση δύο γνωστών προσώπων τα οποία υποδυόμενα τους... δημοσιογράφους, στην κυριολεξία εκλιπαρούν εμπόρους και επιχειρηματίες να σπάσουν επιταγές, των οποίων η φερεγγυότητα ελέγχεται! Σχεδόν το σύνολο των επιταγών που κατέχουν αφορά ποσά 10.000 ευρώ και τις οποίες πάση θυσία θέλουν να... σπρώξουν στην πιάτσα. Έλα όμως που δεν είναι καιροί για "γκάου" και με την έλειψη ρευστότητας που υπάρχει, οι πάντες είναι επιφυλακτικοί. Προς το παρόν οι επιταγές μένουν στα χέρια τους και παρά τα παρακαλητά δεν έχουν "δαγκώσει" κανέναν. ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν υπονοούμε τίποτα αρνητικό, ούτε θέλουμε να θίξουμε την ευυποληψία κανενός αλλά όπου ακούτε για πολλά... κεράσια, κρατήστε μικρό καλάθι!

Νέο διαγώνισμα πολιτικής ευφυίας

Κύριε καθηγητά ( Πάκη)!
Επειδή οι αυθεντίες έχουν πάει στον Παράδεισο, καιρός να σε υποβάλω με τη σειρά μου σε αντίστοιχο τεστ πολιτικής ευφυίας! Ποιο από τα παρακάτω ισχύει για τις μετεγγραφές του Αδώνιδος, του Βορίδιδος καθώς και τις άλλες σχετικές Πλευρο-κοπήσεις:
 Α οδηγούν στον τεχνητό εγκλωβισμό και την εξουδετέρωση επικίνδυνων ακροδεξιών, πράγμα που αποτελεί εχέγγυο ομαλότητας από το μοναδικό εν ζωή αστικό κόμμα εξουσίας
 Β η ενίσχυση των πατριωτικών δυνάμεων προκάλεσε ήδη τη λύσσα των ιμπεριαλιστών όπως έδειξαν και οι α καταγγελίες του Ισραηλιτικού Συνδέσμου Ελλάδας
 Γ με κυβερνήτη τον ΣΑΜ.Α κανείς δεν θα παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας και στα εξωτερικά μας οπότε είναι άσχετα θέματα, όπως η Κύπρος &η ΑΟΖ της με τυχόν εβραικές υπερευαισθησίες.
 Δ αντιστάθμισαν πλήρως την ταυτόχρονη διαγραφή του ¼ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ
 Ε μαθαίνει ο ΣΑΜ.Α την ορθή χρήση της δασείας για να μιλάει καλύτερα με τα... πνεύματα 

Απόκαυκος ο εξ Ιωαννίνων

Τετ α τετ Παπαχρήστου-Καστανίδη στη Βουλή

Τον Βαγγέλη Παπαχρήστο φαίνεται πως έχει βάλει στο στόχαστρο ο Χάρης Καστανίδης για να ενδυναμώσει την υπό σύσταση Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η οποία θα αποτελείται από διαγραμμένους του ΠΑΣΟΚ.Σύμφωνα με την σελίδα parapolitika,πριν από λίγο περνώντας από το καφενείο της Βουλής ο κ. Καστανίδης είδε τον κ. Παπαχρήστο. "Βαγγέλη να σου πω λίγο ιδιαιτέρως;" του είπε και τον σήκωσε από το τραπέζι του.Οι δύο άντρες αποτραβήχτηκαν από τα βλέμματα των περιέργων και τα είπαν για περίπου δέκα λεπτά σε έναν άδειο διάδρομο της Βουλής, χωρίς κανένας να μάθει πάντως το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως,αναφέρουν πως ο Βαγγέλης Παπαχρήστος,παραμένει ανεξάρτητος και στους...ανεξάρτητους!

Συνάντηση της Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης με εργαζομένους ΟΕΚ-ΟΕΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ Ιωαννίνων είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.Η Γ.Γ. τους εξέφρασε τη θέση της Κυβέρνησης να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των δύο Οργανισμών και τους υπενθύμισε ότι το ζήτημα της κατάργησης του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, δεν είναι κυβερνητική επιλογή αλλά επιβλήθηκε από την Τρόικα στη χώρα μας, στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου, ως τεχνική λύση για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών.Δεσμευόμενη ότι θα κάνει άμεσα όλες τις απαραίτητες επαφές με τον υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη για την προώθηση των αιτημάτων τους, η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αναφέρθηκε στο έργο και τη διαχρονική προσφορά των δυο Οργανισμών, τονίζοντας ότι μια ενδεχόμενη κατάργηση θα επιφέρει σημαντικές παρενέργειες, όχι μόνο στους 1.400 εργαζομένους αλλά στην προστασία της κοινωνικής συνοχής όσο και συνολικά στην εθνική και τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Αποκριάτικη Γιορτή της ΚΝΕ Ιωαννίνων για παιδιά

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της ΚΝΕ διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή για μικρά παιδιά το Σάββατο 25 Φλεβάρη, από τις 9.00 ως τις 13.00, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωγραφική προσώπου, εργαστήριο μάσκας, μπαλονοκατασκευές, γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς και κλόουν με μαγικά και παιχνίδια.Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με εκδόσεις για παιδιά και μεγάλους και δωρεάν φαγητό για τους μικρούς μας φίλους. Είσοδος ελεύθερη

Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων


Καλούμε την Τετάρτη, 22 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα, όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέλευση, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας (στη στοά Σάρκα, στον 2ο όροφο) για να συζητήσουμε τις αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού που συναντήθηκε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο και να οργανώσουμε τοπικά την δράση μας για την επόμενη περίοδο που εκτός από κρίσιμη, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα ΄ναι και προεκλογική!

 ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ίδρυση Κοινωνικού παντοπωλείου

Την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου μέσα από τη λειτουργία του οποίου θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά αδυνάτων πολιτών αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.Όπως ανακοινώθηκε, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί σε κατάλληλο χώρο και θα παρέχει στους δικαιούχους τυποποιημένα τρόφιμα, είδη βρεφανάπτυξης, ατομικής υγιεινής, Καθαριότητας κλπ. Οι κατάλογοι των δικαιούχων θα καταρτίζονται από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και θα εγκρίνονται στη συνέχεια από την Οικονομική Επιτροπή. Οι πολίτες, οι οποίοι θα δικαιούνται την παροχή τροφίμων, θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια από επιτροπή, η οποία θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απεργία την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στη μείωση «κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών».Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή.Προσθέτει ότι επιλέχθηκε η «διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες, ώστε να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Να ενταχθεί η Νικόπολη στα Μνημεία της UNESCO

Tην ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO, διεκδικεί η Πρέβεζα, όπως κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα.Όπως αναφέρθηκε η Εθνική Επιτροπή της UNESCO έχει ζητήσει τη συνεργασία του Τοπικού Γραφείου της UNESCO, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας, ώστε υπό τον συντονισμό του ΤΕΕ να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και μελέτες για την ένταξη.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων


Μέχρι τις 23 Μαρτίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι κάτοικοι δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ιωαννιτών για ένταξή τους στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτους 2012, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολής, Μπιζανίου, Παμβώτιδας, Περάματος και των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαρμάρων, Νεοχωρόπουλου και Σταυρακίου. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στα γραφεία των αντίστοιχων Δημοτικών Ενοτήτων από 22 Φεβρουαρίου μέχρι και 23 Μαρτίου.Περισσότερες πληροφορίες θα παρέχονται στα γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Την παραμονή του παίζει ο ΠΑΣ Γιάννενα στα επόμενα 4 ματς

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι για τον ΠΑΣ Γιάννενα τα επόμενα 4 παιχνίδια που έχει να δώσει για το πρωτάθλημα.Η ομάδα των Ιωαννίνων θα παίξει στην ουσία την παραμονή της το επόμενο διάστημα, σε μια 4άδα αγώνων, που χαρακτηρίζεται σημαντική, αλλά και βατή.Ο ΠΑΣ θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός και εκτός τη Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό, δύο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, την παραμονή στην κατηγορία.Στον ΠΑΣ δεν βάζουν όριο βαθμών για αυτά τα παιχνίδια, αλλά στοχεύουν σε όσο περισσότερους μπορούν, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις και να αποφύγουν τις περιπέτειες.Στα Ιωάννινα δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να... στραβώσει κάτι σε αυτήν την 4άδα των αγώνων, καθώς τότε η υπόθεση παραμονή θα γίνει ιδιαίτερα δύσκολη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Επενδύσεις 7,7 εκ. ευρώ


Συνεδρίασε  η Γνωμοδοτική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου και αποφάσισε την υπαγωγή 9 επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 7, 7 εκ. € (7.726683,90€) στον Αναπτυξιακό Νόμο.Οι 8 από τις 9 επενδύσεις, προϋπολογισμού 5,94 εκ. €, θα δημιουργηθούν στο Νομό Ιωαννίνων και 1 στην Πρέβεζα με προϋπολογισμό 1,77 εκ. €. Οι επενδύσεις αφορούν σε παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα αλλά και σε ίδρυση και ενίσχυση ξενοδοχειακών μονάδων.

Δασική απαγορευτική διάταξη θήρας στον Αμβρακικό ΚόλποΤην απαγόρευση του κυνηγίου όλων των θηραμάτων στην έκταση των Ζωνών Α και Α1 του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού, που περιλαμβάνεται εντός των διοικητικών ορίων του νομού Άρτας, έτσι όπως αυτή οριοθετείται στην ΚΥΑ 11989 / 14 – 03 – 2008, προβλέπει απόφαση της Δ/νσης Δασών Άρτας, Γενική Δ/νση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων. Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από 25-01-2012 και λήγει στις 12 – 01 – 2013. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ημερίδα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες στην Κόνιτσα


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας-Πραμάντων σε συνεργασία με το Τουριστικό Σωματείο Κόνιτσας διοργανώνει, σήμερα Τετάρτη, ώρα 9.00 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα στου Δημαρχείου Κόνιτσας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«Τουρισμός και Εναλλακτικές Μορφές Καλλιεργειών (Καλλιέργεια Κρανιάς και Ιπποφαούς)» Ομιλητές θα είναι ο επιστημονικός συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Ιωάννης Τσιάβος, ο καλλιεργητής - γεωπόνος Κώστας Ντούλιας, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας Χρήστος Τριάντης και ο διευθυντής της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»Μάκης Παπαηλίας.

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας στην Ηγουμενίτσα

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών αναμένετε στο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μάρτη στην Ηγουμενίτσα.Το Πρωτάθλημα, που γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αποτελεί Προκριματική Φάση για το Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα και για το Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα.

Ενημερωτική συνάντηση στα Γιάννενα για τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση

Ενημερωτική συνάντηση, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων, για τις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤοπΣΑ) συνδιοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος.Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, στις 9.00 π.μ.Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους, με την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων για τη δημιουργία Αναπτυξιακών Συμπράξεων στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Οι θέσεις απασχόλησης θα προκύψουν από τη διάγνωση εξειδικευμένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Περισσότερα από 7.6 εκ. ευρώ στους Δήμους της Ηπείρου

Το ποσό των 7.660.910€ πρόκειται να αποδοθεί άμεσα στους Δήμους της Ηπείρου,στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Τάσου Γιαννίτση. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο «Διαύγεια», πρόκειται να αποδοθεί στο σύνολο των Δήμων της χώρας ποσό ύψους 213.875.000,00 €. Το ποσό αυτό αποτελεί το 100% της τέταρτης δόσης από τις οκτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν στους δήμους, για την εξόφληση παρακρατηθέντων ποσών από το Ελληνικό Δημόσιο. Το ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας, αλλά, στις περιπτώσεις Δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που τους αποδίδονται με την απόφαση αυτή, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.

ΑΡΤΑ:Όλα έτοιμα για το φετινό Καρναβάλι Γυναικών


Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας υπενθυμίζει: Το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας αποτελεί τη σημαντικότερη καρναβαλική εκδήλωση στην πόλη της Άρτας. Ημέρα παρέλασης: Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα έναρξης 7 το απόγευμα, από την πλατεία Κιλκίς και τερματισμός στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ώρα συγκέντρωσης των γκρούπ στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς. Τα θέματα του φετινού καρναβαλιού θα σατιρίζουν κυρίως την οικονομική επικαιρότητα με γερές δόσεις αντιμνημονίου, ενώ δεν θα γλιτώσει η Τρόικα και το πολιτικό μας σκηνικό.Έχουν δηλώσει συμμετοχή (18 γκρούπ) με καρναβαλιστές από σχολεία, φροντιστήρια, σχολές χορού, συλλόγους και αμιγώς γυναικεία γκρούπ.Την καρναβαλική παρέλαση θα ανοίξει ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας που μαζί με τους G.A.P. θα γεμίσουν με κέφι και ορθοπεταλιές στο Καρναβάλι μας.Πριν την έναρξη του καρναβαλιού θα περάσει η φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», όπως κάθε χρόνο.Τη μουσική επένδυση της καρναβαλικής παρέλασης θα έχει ο D.J. DIOS SEIMENIS, παραγωγός της εκπομπής “Your choice”, του ραδιοφωνικού σταθμού POWER F.M. 92,3, ενώ ο ART TV θα την καλύψει απ’ ευθείας. Την παρέλαση θα παρουσιάσει η Μαρίνα Αγγελάκη.Μετά το Καρναβάλι οι καρναβαλίστριες θα χορέψουν μέχρι τελικής πτώσεως στο «Privilege».Ο καιρός προβλέπεται να είναι με το μέρος μας …και γιατί όχι και το σύμπαν. Να είστε όλοι εκεί.Αξίζει να το ζήσεις, αξίζει να το δεις…

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής


Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στις 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί ο «Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής» Ηγουμενίτσας για το έτος 2011.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Βραβεία σε ομογενείς φοιτητές εξ Αλβανίας

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποδέχθηκε ομόφωνα το Πρόγραμμα απονομής Βραβείων σε ομογενείς -προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς- φοιτητές εξ Αλβανίας που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εδώ και χρόνια σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας», υλοποιεί από κοινού πρόγραμμα χορήγησης ετήσιων βραβείων για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε ομογενείς εξ Αλβανίας φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό τον τίτλο «Βραβεία Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας (ΙΑΟΑ)».Η χορήγηση των βραβείων έχει ως σκοπό την επιβράβευση της επίδοσης, παρέχοντας οικονομική ενίσχυση, βάσει κοινωνικών κριτηρίων, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς ομογενείς εξ Αλβανίας φοιτητές διαφόρων Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της στο Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας για την άψογη συνεργασία.

Συγχώνευση οικογενειακών μερίδων Δ. Αρταίων μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη


Ανακοίνωση με θέμα τη συγχώνευση οικογενειακών μερίδων Δήμου Αρταίων μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, εκδόθηκε από το Δήμο Αρταίων και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικού – Οικονομικού κ. Φίλιππο Παππά, η οποία αναφέρει: Παρακαλούνται οι δημότες που έχουν διπλές οικογενειακές μερίδες στο Δήμο Αρταίων (π.χ. ο ένας σύζυγος ήταν δημότης του πρώην Δήμου Αρταίων και η σύζυγος ήταν δημότισσα του πρώην Δήμου Φιλοθέης, κ.ο.κ.), μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012 να προσέλθουν στα γραφεία του Δημοτολογίων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων (Αρταίων,Αμβρακικού,Βλαχερνών,Ξηροβουνίου και Φιλοθέης) και να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ποια από τις δύο οικογενειακές μερίδες επιθυμούν να διατηρήσουν ενεργή και στην οποία θα διατηρήσουν όλες τις κανονικές εγγραφές. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής οι υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων θα προβούν στην συγχώνευση των διπλών οικογενειακών μερίδων σε μία και συγκεκριμένα σε εκείνη του ενός συζύγου που περιλαμβάνει τις περισσότερες κανονικές εγγραφές

Η κρίση μειώνει τα ενοίκια στην πόλη

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ - ΚΟΠΗΚΕ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΑΕΡΑ»
Μπορεί οι μισθοί να μειώνονται, το κόστος ζωής όμως δεν ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση. Από τη στιγμή που οι μειώσεις έχουν βάλει από την πρώτη μέρα του μήνα αρνητικό πρόσημο στους προϋπολογισμούς, οικιακούς και επαγγελματικούς, ο πρώτος στόχος εξοικονόμησης χρημάτων είναι τα ενοίκια.Όλο και περισσότεροι ενοικιαστές, είτε επαγγελματικής στέγης, είτε οικιακής, ζητούν από τους ιδιοκτήτες να μειωθούν τα ενοίκια. Η διαδικασία είναι πλέον θεσμοθετημένη για τους επαγγελματίες, καθώς μπορούν να προσφεύγουν στην αρμόδια Επιτροπή Διακανονισμού Επαγγελματικών Μισθώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου (στο τηλέφωνο 2651087232, γραφείο 232). Μέχρι στιγμής, αρκετοί επαγγελματίες έχουν απευθυνθεί στην επιτροπή για να ζητήσουν πληροφορίες για τη διαδικασία, οι αιτήσεις όμως είναι μόλις πέντε αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων οι δύο μάλιστα δεν ικανοποιούν την προϋπόθεση να έχουν περάσει δύο χρόνια από την τελευταία οικιοθελή αναπροσαρμογή προς τα κάτω του ενοικίου ή από την έναρξη του ενοικιοστασίου.Ο κύριος λόγος των λίγων αιτήσεων, είναι ότι ήδη, αρκετές μειώσεις επαγγελματικών μισθωμάτων έχουν γίνει είτε σε συνεννόηση μεταξύ επαγγελματιών και ιδιοκτητών, είτε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της «όχλησης». Το πρώτο στάδιο μεταξύ των δύο μερών, είναι η «όχληση», η αποστολή δηλαδή μιας εξώδικης αίτησης για μείωση του ενοικίου στον ιδιοκτήτη. Εάν δεν υπάρξει λύση με την όχληση, τότε η διαδικασία πηγαίνει στην επιτροπή. Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος για την καθυστέρηση: οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στις διατάξεις για το επάγγελμά τους και οι υποθέσεις που έχει στα χέρια της η επιτροπή, δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα. Μια εκ των πέντε, αναβλήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

 Οι περισσότεροι στο «μιλητό» 
Μόλις δύο σχετικές αιτήσεις έχει στα χέρια του και ο σύλλογος Ιδιοκτητών Αγροτικών και Αστικών Ακινήτων Ιωαννίνων (Αρχ. Μακαρίου 87 και Ναπ. Ζέρβα 7-9, τηλ. 2651073373, 22388). Ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου, δικηγόρος κ. Κοσμάς Κασκάνης, τονίζει ότι οι αιτίες των λίγων αιτήσεων, είναι ότι συνήθως, οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές προτιμούν να «τα βρουν» εξωδικαστικά. «Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που βλέποντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, κόβουν ένα 20% περίπου από το ποσό του ενοικίου από μόνοι τους» τονίζει. Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις όσων ενοικιαστών προτιμούν να μετακομίσουν εάν η πρώτη «νύξη» σε προσωπικό επίπεδο στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, δεν βρει θετική ανταπόκριση. Εξ ου και τα πολλά άδεια καταστήματα στην αγορά της πόλης. Ένας ακόμα λόγος, είναι ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν ακόμα τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για τη μείωση του ενοικίου.Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της επίδρασης της κρίσης, είναι ότι κόπηκε ο «αέρας». Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του μεσιτικού γραφείου Vrespiti Δημήτρη Καλατζόγλου, «τα άδεια καταστήματα έχουν περάσει πλέον στους ιδιοκτήτες και στο κέντρο της πόλης δεν ζητείται πλέον αέρας».

Τα ενοίκια των σπιτιών 
Η άλλη πλευρά του προβλήματος, που είναι μεγαλύτερη και πιο «σκοτεινή», είναι τα ενοικιοστάσια σπιτιών. «Σκοτεινή» γιατί εκεί δεν υπάρχει κάποιος ειδικός νόμος που να δίνει τη δυνατότητα στους ενοικιαστές να προσφύγουν σε κάποια επιτροπή και ο μόνος ουσιαστικά δρόμος είναι η απευθείας, προσωπική διαπραγμάτευση. Η άλλη οδός, είναι μεν η δικαστική, με τους ρυθμούς όμως της εκδίκασης υποθέσεων υπάρχει σοβαρή περίπτωση η προσφυγή να κριθεί αφού τελειώσει το συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού. Στις περιπτώσεις των σπιτιών, υπάρχει επίσης μείωση των ενοικίων, στην οποία παίζουν ρόλο δύο παράγοντες. Πρώτον, για τα σπίτια που είναι ήδη νοικιασμένα, η φερεγγυότητα των ενοικιαστών. Εάν δηλαδή κάποιος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ο ιδιοκτήτης είναι συνήθως θετικός στη μείωση. Αυτή, κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος του ενοικίου γύρω στο 20%. Δεύτερον, για τα σπίτια που προσφέρονται για ενοικίαση, όπου η μείωση της αρχικής απαίτησης είναι μεγαλύτερη. «Εάν δηλαδή κάποιος ιδιοκτήτης ζητάει 650 ευρώ για μια μαιζονέτα, σε μια σοβαρή διαπραγμάτευση υπάρχει πιθανότητα να πέσει και 100 ευρώ», τονίζει ο κ. Καλατζόγλου.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ανακοίνωση Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας για τα γεγονότα της παρέλασης

Χαιρετίζουμε τη μεγαλείωδη κινητοποίηση του Γιαννιώτικου λαού ανήμερα του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. Όσο και αν προσπάθησαν οι ντόπιοι πολιτικοί υπάλληλοι της τρόικας να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το λαικό κίνημα δεν τα κατάφεραν. Μετά τον ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου οι δυνάμεις του συστήματος ήταν προετοιμασμένες. Εδώ και μέρες υπήρχε καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας μετατρέποντας τα Γιάννενα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν το έργο τους οι -μεταφερόμενες από άλλες πόλεις- κατοχικές δυνάμεις καταστολής. Πριν ακόμα ξεκινήσει η παρέλαση και ενώ το μπλοκ των εργαζομένων της -υπό ξεπούλημα- Δωδώνης αποπειράθηκε να προχωρήσει σε πιο κεντρικό σημείο δέχθηκε βάναυση και αναίτια επίθεση. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με τους σύγχρονους πραιτωριανούς να χτυπούν διαδηλωτές περικυκλώνοντας την προσυγκέντρωση χωρίς να αφήνουν κανέναν να περάσει. Μετά από συμπλοκές και ενώ τελείωνε η παρέλαση ένα κομμάτι διαδηλωτών κατάφερε να φτάσει κοντά στην εξέδρα των “επισήμων”, συνδέθηκε με το διαμαρτυρόμενο λαό, έσπασε τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων και έμεινε για ώρα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα. Οι εργαζόμενοι της Δωδώνης μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων μοίρασαν το γάλα τους στους παρευρισκομένους, οι “επίσημοι” φυγαδεύτηκαν και το πλήθος κατέλαβε τις θέσεις τους στις εξέδρες. Ακολούθησε πορεία μέχρι την αστυνομική διεύθυνση από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε προσαχθέντες της κινητοποίησης. Μετά από τα απανωτά πραξικοπήματα και τις αντιδημοκρατικές εκτροπές δυναμώνει η λαική κατακραυγή και γίνεται φανερό ότι φοβούνται. Η τρόικα και η διορισμένη κυβέρνησή της γνωρίζουν ότι είναι πλήρως απονομιμοποιημένες. Είναι τέτοια η στοχοποίηση του σάπιου πολιτικού συστήματος που δεν τόλμησε να δώσει το παρόν στην πόλη του ανήμερα της παρέλασης ο διακοσμητικός πρόεδρος της “δημοκρατίας”. Ο λαός δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Μία μόνο λύση υπάρχει. Γενικευμένος ξεσηκωμός για να φύγουν όλοι, για να γκρεμιστεί το ειδικό καθεστώς, για μια άλλη πορεία της χώρας, για μια γνήσια μεταπολίτευση του λαού.