Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:12,3 εκατομμύρια για το αποχετευτικό Κατσικά

Μία ακόμη παρέμβαση που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος, μπαίνει στο δρόμο της υλοποίησης.Πρόκειται για την αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Κατσικά, με προϋπολογισμό 12,3 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο επελέγη για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.Με την υλοποίηση της πράξης επιτυγχάνεται η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στον οικισμό Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τη Λίμνη και συνεπώς επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.Με την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης θα παύσει η λειτουργία συστημάτων υπεδάφιας διάθεσης (βόθρων) καθώς θα γίνεται πλέον ολοκληρωμένη συλλογή των αστικών λυμάτων και μεταφορά τους προς την εγκατάσταση επεξεργασίας, το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού.Άμεσα ωφελούμενος είναι ο πληθυσμός του οικισμού αλλά έμμεσα όλος ο Δήμος Ιωαννιτών και οι γειτονικοί οικισμοί που περιβάλλουν την λίμνη Παμβώτιδα.Το συνολικό μήκος του δικτύου που θα κατασκευαστεί ανέρχεται σε 25.686 μέτρα ενώ θα κατασκευαστούν και 2.000 φρεάτια σύνδεσης.Το έργο αυτό προστίθεται σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΔΕΥΑΙ με απώτερο στόχο να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα του λεκανοπεδίου και να πετύχει στην πράξη την προστασία του περιβάλλοντος.

Στα κεντρικά της Συγγρού ο Γιάννης Παπαθανασίου

Θα συμμετάσχει σε έκτακτη σύσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ
Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα στα κεντρικά Γραφεία της ΝΔ, η έκτακτη σύσκεψη των προέδρων της ΝΟΔΕ ολόκληρης της χώρας, που συγκαλεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, που αναμένεται να θέσει προ των προεκλογικών ευθυνών τους τις τοπικές οργανώσεις. Ήδη βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Γιάννης Παπαθανασίου. Για ό,τι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε...

Επισημοποιήθηκαν οι διαγραφές των βουλευτών της ΝΔ και από το κόμμα

Επισημοποιήθηκαν οι διαγραφές και από το κόμμα των βουλευτών της ΝΔ μέχρι πρότινος, που καταψήφισαν την Κυριακή το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση.Όπως ανακοινώθηκε, με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, που συνήλθε σήμερα , υπό την προεδρία του προέδρου της, βουλευτή, κ. Ιωάννη Τραγάκη, διαγράφηκαν οριστικά από μέλη του κόμματος οι βουλευτές κ.κ. Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Παναγιώτης Καμμένος, Δημήτριος Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχαήλ Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζίμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδων Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και Γεώργιος Βαγιωνάς
.

Οριστική η μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων…

Οριστικά και αμετάκλητα θεωρείται κομμένο σε όλη την Ελλάδα το 1/3 περίπου των αντιδημάρχων και στο Νομό Ιωαννίνων θα είναι 16 αντιδήμαρχοι λιγότεροι στους οκτώ δήμους, όπως ακριβώς προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε για διαβούλευση στην ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ. Ακόμη άλλοι τόσοι ειδικοί συνεργάτες Δημάρχων θα απολυθούν, αφού ο Νόμος προβλέπει ότι μπορούν να είναι τόσοι, όσοι είναι οι αντιδήμαρχοι.Μάλιστα εξανεμίστηκαν με την χθεσινή υπερψήφιση από τη Βουλή του μνημονίου Νο 2 οι κάποιες αμυδρές ελπίδες των αντιδημάρχων να παραμείνει αμετάβλητος ο αριθμός τους με την καθιέρωση πιθανής προαιρετικότητας.Συγκεκριμένα μόλις στην 2η σελίδα του μνημονίου Νο 2 υπάρχει ρητή αναφορά στους…αντιδημάρχους και στους ειδικούς συνεργάτες ως εξής : «Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ» (κλικ εδώ) και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει πριν την πρώτη εκταμίευση. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί το εδάφ. ββ του άρθρου 1 παρ. 2.α του ψηφισθέντος χτες βράδυ νόμου.Έτσι οι αντιδήμαρχοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους αν και οι δήμαρχοι θα ήθελαν περισσότερους και για να αναθέτουν τομείς ευθύνης, αλλά και για την ικανοποίηση φιλοδοξιών στην κατανομή αξιωμάτων. Ακόμη και αν ο σχετικός νόμος δεν ψηφιστεί πριν τις εκλογές, θεωρείται βέβαιο ότι λόγω του μνημονίου Νο 2 θα ψηφιστεί από την όποια επόμενη κυβέρνηση.


 zitsagate

Αναγνώστης κατά EpirusGate!!!

Σας βαρεθήκαμε να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια για τα ίδια πάντα πρόσωπα. Μια φορά βρέθηκε μια γυναίκα να ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ και τη θάψατε ρε!!! Βάλτε έστω μια φωτογραφία της να τη δούμε. Δεν την ξέρω καν στη φάτσα πως είναι η Σταυρούλα Σαλουφάκου. Τη δική της φωτογραφία έπρεπε να είχατε βάλει και όχι αυτή που βάλατε με τους 199 υποταγμένους της βουλής.......

 ΣΧΟΛΙΟ EPIRUSGATE 
Σωστός ο... παίχτης! Δικαιολογημένα τα παράπονα του αναγνώστη.Βάλαμε και φωτο!

Αναγνώστης για Αντ. Φούσα

Μα καλά εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτός το χάλι του; Αν θα βγει βουλευτής; Κράξτε τον ρε μάγκες,τι τον φυλάτε. Ξέρω ότι αν βρίσω θα με κόψετε. Έλεος πια. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Μας κόβουν τα πάντα  ρε Φούσα. Μας κόβουν τη ζωή και το μέλλον μας. Και εσάς το μόνο που σας νοιάζει είναι το εάν θα είσαστε υποψήφιος βουλευτής; Για το μνημόνιο πείτε μας. Συμφωνέιτε;;; Το διαβάσατε; θα το ψηφίζατε; Έχετε άποψη για το άρθρο 1; Τέτοια μέρα δεν μπορώ να πιστέψω ότι σας έστειλε τέτοιο e-mail. Έχουνε σαλτάρει εντελώς οι  πολιτικοι ρεεεεεεεεεεεεεεε!


 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ

Γροθιά στο πολιτικό σύστημα από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας

Αρνήθηκε να ορκιστεί βουλευτής στη θέση της Τσόκλη!!!
Θέλει ψυχή και τόλμη να κάνει κάποιος αυτό που έκανε πριν λίγο η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας κα Σταυρούλα Σαλουφάκου η οποία δεν αποδέχθηκε τη βουλευτική έδρα της Μάγιας Τσόκλη, η οποία κατέληξε στη φωτογράφο Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Σε επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο αναφέρει ότι επιλέγει να συνεχίσει να υπηρετεί τους εργαζόμενους, από τη θέση Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και τονίζει ότι: «Σήμερα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, που αμφισβητείται ο ρόλος και η ύπαρξη των Συνδικάτων, για μένα είναι καθήκον και υποχρέωση να παραμείνω στην πρώτη γραμμή του αγώνα, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου». Τα λέγαμε προχθές για τον Γκόγκα αλλά δεν το άντεξε. Είπαμε θέλει ψυχή και τσαγανό να πεις όχι. Και η πρόεδρος του ΕΚΑ τα διαθέτει!

Απάντηση EpirusGate στον Αντώνη Φούσα

Κύριε Φούσα
Δεν μας ενδιαφέρει το εάν θα είστε ή τελικά δεν θα είστε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό αλλά ούτε και ο βαθμός της στενής προσωπικής σας (όπως αναφέρετε) σχέσης με τον πρόεδρό σας Αντώνη Σαμαρά. Καθημερινά ενημερώνουμε τους πολίτες μεταφέροντας κατ' αποκλειστικότητα πληροφορίες από υψηλόβαθμα κομματικά κλιμάκια του κόμματός σας. Ελπίζουμε όσο κι αν δεν σας αρέσει να μας επιτρέπετε να έχουμε και εμείς τις πηγές μας.

Πρόταση αναγνώστριας για εμπάργκο στους βουλευτές!

Προς την ομάδα σύνταξης του EPIRUSGATE 
Πόσο ακόμα θα πρέπει να μας δουλέψουν οι βουλευτές μας για να ξυπνήσουμε. Μήπως ήρθε η ώρα να τους επιβάλλουμε και εμείς μέτρα και κυρώσεις; Προτείνω να σταματήσει το EPIRUSGATE να αναδημοσιεύει τις ανούσιες ερωτήσεις των βουλευτών του νομού καθώς και κάθε ανακοίνωση τους για δημόσιες σχέσεις και μόνο. Δεν παραδέχεστε ότι αυτά τα άτομα είναι σήμερα επικίνδυνα και το μόνο που τα νοιάζει είναι πως δεν θα χάσουν τα οφίτσια τους που συνεχίζουμε να πληρώνουμε;

 Αναγνώστρια

Απάντηση Αντώνη Φούσα σε ανάρτηση του epirusgate

Αγαπητοί Κύριοι,
Διάβασα, προ ημερών και πάλι στην ιστοσελίδα σας το όνομά μου, σχετικά με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό Ιωαννίνων και, μάλιστα, με συμπεριλαμβάνετε στους δήθεν «κομμένους».Θα ήθελα, ως προς το θέμα αυτό, να σας γνωρίσω, για μία ακόμη φορά, τα εξής:
1.Δεν πήρα ακόμη τη σχετική απόφαση μου, περί του εάν επιθυμώ, να είμαι ή όχι υποψήφιος και κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.Επομένως, για να κριθεί η υποψηφιότητά μου, και για να είμαι, όπως γράφετε, «κομμένος» ή όχι, θα πρέπει πρώτα εγώ να εκδηλώσω ενδιαφέρον, κάτι που, μέχρι στιγμής, δεν έκανα.
2.Σε κάθε περίπτωση, ως υπεύθυνος πολιτικός, θα δημοσιοποιήσω ο ίδιος, όπως έχω υποχρέωση, τη σχετική απόφασή μου, και τότε μόνο, θα κληθούν τα αρμόδια όργανα του κόμματος μου ν΄ αποφασίσουν σχετικώς.
3.Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας γνωρίσω, ότι οι σχέσεις μου και η συνεργασία μου με τον Πρόεδρο του κόμματός μου κ.Αντ.Σαμαρά και με όλα τα στελέχη μας είναι άριστες από κάθε πλευρά. Σας ευχαριστώ πολύ, για την καταχώρηση στην ιστοσελίδα σας και της παρούσης επιστολής μου και σας παρακαλώ να αναμένετε έγκαιρη σχετική δήλωση μου για τις αποφάσεις μου.

 Φιλικά Αντώνιος 
 Γρ.Φούσας

Όχι στη χρεοκοπία από τον Βαγγέλη Παπαχρήστο

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης, κατηγορώντας τον ότι επιδιώκει τη πόλωση για να αποπροσανατολίσει.«Η χώρα χρειάζεται αυτή τη κρίσιμη στιγμή ψυχραιμία και γνώση και όχι την καλλιέργεια φόβου και οργή. Αυτή η πολιτική βαθαίνει το πρόβλημα της Ελλάδος και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία. Δεν την ψηφίζω γιατί είναι πολιτική βέβαιης χρεοκοπίας ενώ θα μας έχουν αφαιρέσει και την ασυλία. Είναι μια πολιτική που η παραμονή στο ευρώ δεν θα είναι επιλογή αυτής της χώρας αλλά των άλλων», υποστήριξε ο κ. Παπαχρήστος.

Πωλητή-τρια και Ταμία θα προσλάβουν στα Γιάννενα τα Lidl

Στην πρόσληψη δύο εργαζομένων για εργασία ημιαπασχόλησης θα προχωρήσει το Lidl στα Γιάννενα. Για περισσότερες επληροφορίες, όσοι ενδιαφέρεστε κάντε κλικ στο: http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/SID-8B7ED43C-D79FF863/lidl_gr/hs.xsl/4193_16045.htm

Πρόγραμμα για ευάλωτες ομάδες από την Περιφέρεια Ηπείρου

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια οι συσκέψεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ (Υπουργείου Εργασίας). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την Ήπειρο ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ. Το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» αφορά δράσεις για την προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι δύνανται να είναι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών και άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα), άτομα με αναπηρίες, αποφυλακισθέντες, γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα ή απειλούμενα από φτώχεια.Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ (Α' και Β' βαθμού), συνεταιρισμοί, συλλογικοί φορείς και ΝΠΙΔ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν αναπτυξιακές συμπράξεις για την υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση του προγράμματος. Στα σχέδια δράσης, που θα υποβληθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι οι ωφελούμενοι που θα συστήσουν τη δική τους επιχείρηση, θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε οι επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν, να καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και ότι όσοι προσληφθούν από επιχειρήσεις θα πρέπει να καλύπτουν πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων και να διατηρηθούν σε αυτές τις θέσεις εργασίας για τρεις μήνες.Στο πλαίσιο του προγράμματος η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε την ενημέρωση και το συντονισμό των δικαιούχων του προγράμματος ανά Περιφερειακή Ενότητα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας. Οι συσκέψεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, όπου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Οδ. Πότσης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) και κ. Γ. Καραμπίνας (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών), υπηρεσιακοί παράγοντες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων της Π. Ε., εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του παραρτήματος Ιωαννίνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΓΕΩ-ΤΕΕ, του Bic Ηπείρου, του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, του ΚΕΚ «Απειρωτάν» και του ΚΕΘΕΑ.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους στόχους της Περιφέρειας Ηπείρου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος. «Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, παρά να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το ίδιο πράγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δικαιούχων στις Π.Ε. σχετικά με την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων.

ΑΡΤΑ:Κλείνει ο Παιδικός Σταθμός του Ο.Ε.Ε.

Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους και γονείς
Πανελλαδική απεργία διαρκείας πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς της Εργατικής Εστίας μετά από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Εργαζόμενοι και γονείς εμβρόντητοι ενημερώθηκαν ότι οι Παιδικοί Σταθμοί της Εργατικής Εστίας κλείνουν, στο πλαίσιο της κατάργησης του Ο.Ε.Ε. και του Ο.Ε.Κ. που αποφασίστηκε στο πλαίσιο του νέου μνημονίου κυβέρνησης-τρόικας. Εκτός απ’ τους εργαζόμενους, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης, σε αδιέξοδο βρίσκονται και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στον Παιδικό Σταθμό της Εργατικής Εστίας στην Άρτα ο οποίος λειτουργεί από το 1998, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών. Εργαζόμενοι και γονείς αποφάσισαν από κοινού κινητοποιήσεις, με κατάληψη που θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 11 πρωί στο χώρο του Παιδικού Σταθμού.

Στη Διεθνή Έκθεση του Τελ – Αβίβ μετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που πραγματοποιείται την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ μετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου. Επικεφαλής στην αποστολή της Περιφέρειας - η οποία αναχώρησε σήμερα για το Ισραήλ – είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης και μετέχουν σ΄ αυτή επαγγελματίες του κλάδου και υπηρεσιακοί παράγοντες

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα λόγω χιονοπτώσεων από Πιστιανά μέχρι Ροδαυγή Άρτας

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Άρτας από τα Πιστιανά μέχρι τη Ροδαυγή και δεν απαιτούνται πλέον αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω των πρόσφατων χιονοπτώσεων. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, από το ύψος των Πιστιανών μέχρι την τοποθεσία «Κακολάγκαδο» που η πρόσβαση γινόταν μόνο με αλυσίδες. Την περιοχή επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης μαζί με τους Αντιδημάρχους Φώτη Γεωργίου και Γρηγόρη Βλάρα φροντίζοντας για το έργο του αποχιονισμού. Ως το απόγευμα του Σαββάτου τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση είχαν αποκατασταθεί πλήρως, τόσο στο επαρχιακό τμήμα όσο και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των παραπάνω τοπικών διαμερισμάτων όπου ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός.

"Τον Απρίλιο οι εκλογές" τόνισε πριν λίγο ο Π. Καψής

"Τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές", ανέφερε πριν λίγο κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.Ανέφερε επίσης, ότι στα τέλη Μαρτίου ολοκληρώνεται το έργο της παρούσας κυβέρνησης. Τελικά είχε δίκιο ο Ανδρέας Λοβέρδος που είπε πριν λίγες ημέρες στον Αυτιά, ότι θα πάμε σε εκλογές τον Απρίλιο με νέο -για το ΠΑΣΟΚ- αρχηγό! Για να δούμε...

Θα συνεχίσει η Λούκα την παράδοση της οικογένειας Αρσένη να ιδρύει διασπαστικά και αποτυχημένα κόμματα;

Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα βρίσκεται η διαγραμμένη βουλευτής Λούκα Κατσέλη, αρχιτέκτονας του Μνημονίου 1 στα εργασιακά και υπεύθυνη του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, όπου δέσποζε το: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Το δίλημμα σχετίζεται με το εάν θα ιδρύσει νέο κόμμα ή θα περιμένει να περάσουν αυτές οι εκλογές (στις οποίες δεν είχε καμιά τύχη να εκλεγεί) και να ξαναγυρίσει στο... μαντρί. Άγνωστες οι βουλές της πρώην υπερ-υπουργού. Θα σας θυμίσουμε όμως μια άκρως διδακτική ιστοριούλα με πρωταγωνιστή τον σύζυγό της, πρώην "τσάρο" της οικονομίας Γεράσιμο Αρσένη. Το 1985 προχώρησε στην ίδρυση της ΑΣΚΕ.Όμως στις εκλογές του 1989 δεν τον ψήφισε ούτε η... μάνα του, οπότε ο άλλοτε πανίσχυρος πολιτικός, κάνοντας "κο-κο-κο" επέστρεψε στα παλιά του λημέρια! Λέτε να έχουμε και τώρα ρεπετισιόν;

Γιατί δεν βγαίνουν οι διορισμένοι στα Δ.Σ. να μας πουν για το ΠΑΣΟΚ;

Αγαπητό epirusgate
Που χάθηκαν εκείινα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έβγαιναν τόσα χρόνια στα κανάλια. Που είναι τα μέλη της Νομαρχιακής; Τα διορισμένα μέλη των Δ.Σ. των νοσοκομείων και τόσων άλλων κρατικοδίαιτων φορέων; Γιατί χάθηκαν ο κ. Γιωτόπουλος, ο κ. Γάγας, η κ. Ζωή Αλεξίου; Γιατί δεν βγαίνουν να στηρίξουν το κόμμα τους;

Αναγνώστης

Δεν κωλώνει στα δύσκολα να βγει και να καθαρίσει για το κόμμα του

Όταν οι πάντες στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κρύβονται από τους δημοσιογράφους!
Με τα κιάλια ψάχνουν να βρουν τα κανάλια αυτή την περίοδο, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για να τους βγάλουν στο γυαλί. Τώρα που οι κωλοτούμπες στην Αθήνα πάνε σύννεφο και οι ερωτήσεις αρχίζουν να καίνε, όλοι γίνονται λαγοί και... λακίζουν. Ο μόνος που δεν κωλώνει να βγει και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για όλους και για όλα είναι ο Γιαννιώτης έμπορος Βασίλης Τσιαλιαμάνης, που μας απέδειξε ότι διαθέτει ισχυρό πολιτικό μέταλλο. Όσο κι αν προσπάθησε ο Βλάσης Ντόκας να τον στριμώξει με τις ερωτήσεις του, το μόνο που κατάφερε ήταν να αναδείξει τον κριτικό και έντονα ρεαλιστικό λόγο του. Όχι μόνο θα είναι στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο αλλά θα πάει και ψηλά. Όπως μαθαίνουμε έχοντας έγκαιρα οργανώσει το Γραφείο του, καθημερινά δέχεται κόσμο, τρέχει σε συναντήσεις για να ακούσει προβλήματα και να προτείνει λύσεις.

Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για συντηρητές και τεχνικούς αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις πρόσληψης συντηρητών και τεχνικών αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Οι προσλήψεις αφορούν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα τεσσάρων (3) μηνών με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης έως το τέλος του έργου: «Εξοπλισμός Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας».Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη στην παρούσα προκήρυξη αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά,νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση: Κύπρου 68 - 461 00 Ηγουμενίτσα,υπόψιν κας Βασιλικής Λάμπρου (τηλ. επικοινωνίας: 26650.29177/8).

Τελικά το ΠΑΣΟΚ θα το διασπάσουν οι Παπανδρεϊκοί!

Κάποτε κατηγορούσαν γι' αυτό τον Σημίτη και τον Βενιζέλο
Διαζύγιο πήρε από το ΠΑΣΟΚ ο εμπνευστής της γκάφας του δημοψηφίσματος βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης. Αφού έθαψε πολιτικά τον Παπανδρέου σε Ελλάδα και Ευρώπη με το Βατερλό του δημοψηφίσματος τώρα αποφάσισε να το παίξει αντιμνημονιακός. Όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε τον μεγάλο του αντίπαλο στην Α' εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας ότι απεργάζεται σενάρια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ και χθες το έκανε ο ίδιος πράξη. Σιγά μην πιστέψουμε ότι τον ενόχλησε το μνημόνιο. Άλλωστε ως πρωτοκλασάτος υπουργός του Παπανδρέου ουδέποτε μέχρι σήμερα στα υπουργικά συμβούλια διαφώνησε σε τίποτα. Παπανδρεοφροσύνη πουλούσε για να αποτελεί στη βόρεια Ελλάδα το αντίπαλο δέος των εκσυγχρονιστών. Μόλις είδε ότι ο "Μπένυ" ισχυροποιείται και γίνεται το απόλυτο φαβορί για την ηγεσία το γύρισε... αλλιώς. Κωλοτούμπες σαν αυτές που έκανε κάποτε ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Μελισσανίδης!

Η πορεία Παρακμής πρέπει να ανατραπεί

Του Νίκου Κοτζιά
Οι πρόσφατες «συμφωνίες» αποτελούν μια νέα αρνητική ποιότητα στην πορεία της Ελλάδας. Χαρακτηρίζεται από πλευρές με θεμελιακή σημασία. Κάτι που οι έχοντες και κατέχοντες, τροϊκανοί και διαπλοκή, φρόντισαν να εξαφανίσουν από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτές οι πλευρές θα καθορίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τις τύχες της Ελλάδας, τη διεθνή θέση και τους εσωτερικούς συσχετισμούς στην κοινωνία μας.Σκόπιμα τις τελευταίες ημέρες το Κόμμα του Μνημονίου προσπάθησε να συγκεντρώσει την προσοχή όλων στο ζήτημα ποιάς μορφής και κατηγορία σύνταξης θα υποστεί το μεγαλύτερο κόψιμο. Με αυτό τον τρόπο εμφανίστηκαν οι πολιτικές μερίδες του να τσακώνονται, τα κανάλια να κάνουν κριτική, ενώ οι τραπεζίτες άρπαζαν δια περιπάτου τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις μετασχημάτιζαν σε στήριξη της δικής τους ιδιοκτησίας στις τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο, κατά προέκταση, διασφάλισαν και τον έλεγχο που έχουν ήδη αποκτήσει στα ΜΜΕ (καθότι κατέχουν τα μετοχοδάνειά τους). Συνοδευτικά, εμφάνισαν ως εθνική ανάγκη το να ελέγχουν τις τράπεζες και τα 120 δισεκατομμύρια του Ελληνικού λαού που δόθηκαν στα τραπεζικά ιδρύματα. Να σημειωθεί ότι η συνολική αξία στην αγορά αυτών των τραπεζών δεν υπερβαίνει τα 2,5 δισεκατομμύρια (δηλαδή, 2% της στήριξης που λαμβάνουν από τη λιτότητα σε βάρος των πολιτών). Ανάλογα, αποκρύφτηκε ο έλεγχος που θα ασκούν οι ξένοι τοκογλύφοι δια μέσου διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών επί της Ελλάδας.

Υποχώρηση της διεθνής θέσης της Ελλάδας – ανατροπή
Η ουσία των συμφωνιών που έγιναν ως προς την διεθνή και ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας έχει δύο χαρακτηριστικά: πρώτον, απώλεια εθνικής κυριαρχίας και μετατροπής της Ελλάδας σε γεωοικονομική άτυπη αποικία μιας ΕΕ που μετεξελίσσεται βαθμιαία σε γερμανική αυτοκρατορία. Σε ένα συγκρότημα κρατών, δηλαδή, με κέντρο και περιφέρεια, όπου το κέντρο θα ελέγχει ποικιλότροπα την δεύτερη, στην οποία κατατάσσεται η Ελλάδα, καθώς και με την διαβάθμιση δικαιωμάτων ανάμεσα στα κράτη μέλη. Η δεύτερη μεγάλη ιδέα για την Ελλάδα του 20ου αιώνα, η ανάδειξή της σε τμήμα του ευρωπαϊκού κέντρου, συντρίβεται κάτω από τα βάρη άνομων συμφερόντων, πολιτικής ανικανότητας και νέου ραγιαδισμού.Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα υποχωρεί κατά κράτος στον διεθνή καταμερισμό εργασίας. Η ΕΕ υπήρξε από τη δεκαετία του ογδόντα το άχυμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και δια μέσου αυτής στην παγκοσμιοποίηση. Έστω και με μεγάλη υστέρηση και με μια κοινωνία που δεν ασχολήθηκε ποτέ συστηματικά και σε βάθος με τέτοια προβλήματα, η Ελλάδα έδειξε να μην χάνει το τραίνο ως προς το περιφερειακό και το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δυστυχώς στα δύο χρόνια της κρίσης και ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία του PSI και του δεύτερου μνημονίου, οι τροϊκανοί αποκόβουν την Ελλάδα από το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Σηκώνουν με τη συναίνεση της ντόπιας διαπλοκής τείχη προς τον έξω κόσμο. Ακόμα και οι ειδικές ζώνες εμπορίου / οικονομίας, δείχνουν να έχουν περισσότερα στοιχεία από το πρότυπο ζωνών που επιβλήθηκαν στην Κίνα στα μέσα του 19ου αιώνα, μετά τον πόλεμο του Οπίου, παρά με εκείνες που προώθησε ο Τενγκ Σιάο Πινκ στην εποχή των 4 μεταρρυθμίσεων (1978). Με τις πρώτες η Κίνα υποτάχτηκε πλήρως στους αποικιοκράτες (και στη Γερμανία) και αποκόπηκε από την πορεία της διεθνοποίησης (από το μεταίχμιο του 19ου προς τον 20ο αιώνα). Με τις δεύτερες η Κίνα μπόρεσε να καβαλήσει το κύμα της παγκοσμιοποίησης (20ο προς 21ο αιώνα).Για να ανατραπεί αυτή η πορεία, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ενεργητική δημοκρατική εξωτερική πολιτική (όπως δείχνω και στο ομώνυμο βιβλίο – εκδόσεις Καστανιώτη). Αναδιάρθρωση του ίδιου του Υπουργείου Εξωτερικών και των αρμόδιων διευθύνσεων σε όλο το ελληνικό δημόσιο. Διαμόρφωση συγκροτημένου και συνεκτικού σχεδίου αξιοποίησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν στον νέο κόσμο που αναδύεται, αξιοποίηση των αντιθέσεων δύσης – αναδυόμενων κρατών, ειδίκευση εντός της ΕΕ σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα ανίκανο – αλλαγή του
Στο πρόσφατο βιβλίο μου «Πολιτική Σωτηρίας» (Λιβάνης) υποστηρίζω τη θέση ότι η μη έξοδος της Ελλάδας από την κρίση συνδέεται με την ανικανότητα και τον ραγιαδισμό ισχυρών μερίδων του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος καθώς και των στενών συμφερόντων που αυτό εκπροσωπεί και από τα οποία εξαρτάται με πολλαπλές δεσμεύσεις και ελέγχους. Ο χειρισμός του Μνημονίου «2» το απέδειξε για άλλη μια φορά. Οι κυβερνώντες κατάπιαν κάθε προσβολή. Κάθε υποβάθμιση του ρόλου τους. Και το κυριότερο συναίνεσαν στην πλήρη παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους και στην εποπτεία ξένων κέντρων. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η θέση μου ότι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα μεγάλα προβλήματα του ‘09, αυτοί που τα μετέτρεψαν σε εθνική καταστροφή το 2009-11 και όλοι μαζί μας οδηγούν σήμερα σε ολοκαύτωμα δεν μπορεί να δώσουν λύσεις. Ότι είναι μέρος του προβλήματος, στο πεδίο της πολιτικής το ίδιο το πρόβλημα. Ακόμα και τις ύστατες ώρες, στα μέσα της εβδομάδας, που το ζήτημα ήταν πλήρης παράδοση ή αντίσταση, επέλεξαν τα επικοινωνιακά παιχνίδια παραδομένοι στο ίδιο το σύστημα, χωρίς παρρησία και κοινωνικό κουράγιο.Διαπραγμάτευση με την τρόικα ουσιαστικά δεν έγινε. Έγινε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Παπαδήμο και Βενιζέλο από τη μια και την ΝΔ και το ΛΑΟΣ από την άλλη. Βάση της διαπραγμάτευσής τους ήταν η αποδοχή των θεμελιακών θέσεων της τρόικας και η προσπάθεια λογιστικής λύσης προβλημάτων που συνδέονται με τη δημόσια εικόνα τους. Μόνο μεταξύ τους τσακώθηκαν οι συγκυβερνώντες. Δεν άρθρωσαν λόγο, σχέδιο, εναλλακτικές προτάσεις και αντίσταση προς τις εντολές των ξένων. Αποδέχτηκαν εξαρχής ότι το κύριο είναι η διασφάλιση των δανείων τρίτων και όχι η επιβίωση της χώρας.Όμως ούτε τα συνδικάτα στάθηκαν αυτά τα χρόνια στο ύψος των περιστάσεων. Ένα κομμάτι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες περισσότερο ασχολείται να μας πείσει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το σπίτι τους», ναι αυτό το ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνησή έκανε κουρέλια τα δικαιώματα των εργαζομένων και υποβάθμισε όσο ποτέ άλλοτε την αξία της εργατικής δύναμης. Αυτό το ΠΑΣΟΚ που συνέτριψε τους μη προνομιούχους μικρομεσαίους.Είναι κατά συνέπεια επείγον, να αλλάξει ρώτα ο τόπος. Με άλλη πολιτική ηγεσία στο αντιπροσωπευτικό της σύστημα, με ουσιαστικές αλλαγές προσωπικού και αντίληψης στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και με εμπλουτισμό της ελληνικής δημοκρατίας με εργαλεία, δομές, μεθόδους άμεσης δημοκρατίας, οφείλουμε να θέσουμε στην ημερήσια διάταξη τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, να διατυπώσουμε εναλλακτικές στρατηγικές και να επιλέξουμε. Ως γνωστόν έχω διατυπώσει δημόσια μία τέτοια.

Ο κοινωνικός συσχετισμός πρέπει να αλλάξει Όλοι όσοι επιθυμούμε να υπερασπιστούμε αυτή τη χώρα, το μέλλον των πολιτών της και τα δικαιώματα της νέας γενιάς καθώς και όλων μας, οφείλουμε να αποκαλύψουμε το γεγονός ότι σημαντική πηγή αυτής της κρίσης είναι η άνιση κατανομή εισοδήματος. Αυτή, όχι μόνο είναι άδικη και αντικοινωνική, αλλά και αντιπαραγωγική. Ιστορικά, τα μεγάλα εισοδήματα αποσύρουν τμήμα τους από τη ζήτηση σε στιγμές ύφεσης, ενώ τα μικρά ρίχνουν στη ζήτηση ότι έχουν και δεν έχουν.Οφείλουμε άμεσα να αποδείξουμε και εξηγήσουμε στον λαό και στους πολίτες ότι μέσα στην κρίση κάποιοι βγάζουν τεράστιες περιουσίες. Ότι δεν χάνουμε όλοι και μάλιστα εξίσου. Η πιο απλή απόδειξη είναι το γεγονός ότι η χώρα έχει πτώση 17% του ΑΕ, όταν τα εισοδήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μισθωτών και συνταξιούχων έχουν πέσει πάνω από 40%. Αυτή η διαφορά, ανάμεσα στην πτώση εισοδήματος για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, σχεδόν το 95%, κατά 40% ενώ η πτώση της οικονομίας συνολικά είναι 17%, σημαίνει ότι κάποιοι στο υπόλοιπο 5% καρπώνονται επί 19 φορές τη διαφορά που ανέρχεται σε 23%!Με όλες τις δυνάμεις μας, πρέπει να επιβάλλουμε αναπροσανατολισμό της οικονομίας εξόδου από την κρίση. Μια πολιτική ανάπτυξης συνοδευόμενη με κλαδικές και περιφερειακές πολιτικές. Δημόσιες επενδύσεις και ενίσχυση της παιδεία και έρευνας κόντρα σε όσα κάνει η τρόικα με την ντόπια διαπλοκή. Με σκληρά μέτρα ενάντια στην φοροδιαφυγή, την φοροκλοπή, την εισφοροκλοπή και διαφυγή. Ενάντια στα καρτέλ. Καταπολέμησης της ανόδου των τιμών στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα υπερκέρδη των μεσαζόντων και στην παραοικονομία, στις πολιτικές περαίωσης, στα κρατικά δώρα προς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, όπως αυτά προς τράπεζες και τραπεζίτες. Να πάρουμε πίσω τα κλοπιμαία από αυτούς που μας έφεραν στην κρίση και κερδίζουν από αυτή.Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει επειγόντως να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στη χώρα. Να αποκτήσουν αυτοσυνείδηση και αυτοπεποίθηση οι πολίτες, να διαμορφώσουν πρόγραμμα ελπίδας και να κόψουν τις μαυρίλες της προπαγάνδας.

Έκαναν τον Κώστα Παπασιώζο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ!!!

Μια γκάφα μα τη γκάφα!!! Ως πασόκος παρουσιάζεται στο Γιαννιώτικο διαδίκτυο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Άρτας Κώστας Παπασιώζιος,που καταψήφισε χθες το μνημόνιο. Η γκάφα παραπέμπει σε ανέκδοτο σαν εκείνα που λέγαμε για τις... ξανθιές. Όχι προς Θεού δεν υποννούμε τίποτα αλλά ούτε κόβουμε και στοίχημα. Όμως η διαδυκτυακή δημοσιογραφία δεν είναι λαχείο σαν το... ΞΥΣΤΟ! Ξύσε τη μία το ΠΑΣΟΚ ξύσε την άλλη τη Ν.Δ. και στον πάτο ό,τι βγει...Ούτε η πολιτική έχει σχέση με τα καλλιστεία και τις περιπέτειες της  Τζούλιας Αλεξανδράτου,με την οποία ασχολούνταν στο πρόσφατο παρελθόν.Και διαφημίζουν την "πραμάτεια" τους στο facebook!!!Για να γελάει μαζί τους και το παρδαλό κατσίκι!!!

Έδωσε ρέστα στο TV1 ο Ν. Γερασιμίδης

Ο διαγωνισμός κωλοτούμπας στον οποίο έχουν επιδοθεί οι Σαμαράς, Καρατζαφέρης και η κατηφόρα στην οποία βρίσκονται η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ, έχουν κάνει τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού καθημερινά βλέπουν τις πολιτικές τους μετοχές να ανεβαίνουν στη δεξιά  πολυκατοικία. Σιγά μην κώλωνε ο Νίκος Γερασιμίδης να βγει στο TV1 και κυρίως μην άφηνε την ευνοϊκή γι' αυτόν και το κόμμα τους συγκυρία να πάει χαμένη. Για ακόμη μία φορά μίλησε για όλους και για όλα και ήταν πραγματικά ουσιαστικός αλλά και αποκαλυπτικός ταυτόχρονα...

Προσλήψεις Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζουν οι δέκα θέσεις Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν:
 • Αντίγραφο Πτυχίου
 • Αντίγραφο διδακτορικού διπλώματος και λοιπούς τίτλους σπουδών
 • Τέσσερα αντίτυπα όλων των επιστημονικών εργασιών τους
 • Τη διδακτορική τους διατριβή
 • Βιογραφικό σημείωμα και τέλος
 • Αναλυτικό υπόμνημα. 
 • Θερμές ευχαριστίες….


  Θα ήθελα  μέσω του epirusgate να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους κάτωθι:

 • Μιχάλης  - ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ -   Παντούλας (Βολευτής ΠΑΣΟΚ)
 • Αθανάσιος – ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ – Οικονόμου (Βολευτής ΠΑΣΟΚ)
 • Ευάγγελος – ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ – Αργύρης (Βολευτής ΠΑΣΟΚ)
 • Σταύρος – ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ – Καλογιάννης (Βολευτής ΝΔ)
 • Κων/νος – ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ – Τασιούλας (Βολευτής ΝΔ)
 • για την μεγάλη τους απόφαση να σώσουν την χώρα από την χρεοκοπία μία ακόμη φορά. Ειλικρινά αισθάνομαι ευτυχής που οι άνθρωποι αυτοί με τα 5.000€ το μήνα βουλευτική αποζημίωση, τα δωρεάν αυτοκίνητα, γραφεία, σπίτια, αεροπορικά εισιτήρια, κινητά τηλέφωνα, τα άτοκα δάνεια και τις εκατοντάδες άλλες παροχές τις οποίες ως δια μαγείας δεν άγγιξε η τρόικα, αποφάσισαν να ζήσω εγώ και οι επόμενες γενεές με 400 € το μήνα στην εξαιρετική περίπτωση που θα έχω δουλειά!!!Τους ευχαριστώ τέλος βαθύτατα, επειδή έχω ευτυχώς σήμερα πετρέλαιο, μόνο που δεν είμαι σε θέση να το αγοράσω. Ευχαριστώ που υπάρχουν και σήμερα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά όντας άνεργος δεν μπορώ να τα αγγίξω. Ευχαριστώ που υπάρχουν φάρμακα και υλικά στα νοσοκομεία, αλλά δεν ξέρω για ποιόν ανεξήγητο λόγο οι νοσηλευόμενοι στέλνονται στα κοντινά φαρμακεία για να αγοράσουν φάρμακα και γάζες. Ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των Γιαννιωτών, ακόμη και αυτών που θα σας ξαναψηφίσουν – ω ναι υπάρχουν και τέτοιοι ηλίθιοι – για την σωτηρία της χώρας μας και να ξέρετε ότι έχει ο καιρός γυρίσματα…


  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στο γραφείο του Δ.Τσουμάνη

  «Είσαι ανεπιθύμητος στην Πρέβεζα αν ψηφίσεις τη δανειακή σύμβαση»
  Στο στόχαστρο έβαλαν χθες οι διαδηλωτές στην Πρέβεζα,το γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό κ. Δημήτρη Τσουμάνη.Οι διαδηλωτές, έγραψαν με σπρέι έξω από το γραφείο του συνθήματα με τα οποία τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο στην περιοχή.Η χθεσινή διαδήλωση ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και σύμφωνα με τους διοργανωτές εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο μαχητικά συλλαλητήρια των τελευταίων ετών.

  Νέες μνημονιακές κορώνες από τον Θανάση Οικονόμου!!

  Σε επίπεδο σκουπίδια (junk) σαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα υποβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων με τα επώδυνα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο, βάσει του οποίου οι κατώτατοι μισθοί όλων των επιπέδων μειώνονται κατά 22%, ενώ οι νέοι έως 25 ετών, νομιμοποιείται να παίρνουν μισθό κατά 32% χαμηλότερο από το σημερινό κατώτατο.Στην κλίνη του Προκρούστη μπήκαν και οι κύριες συντάξεις ορισμένων ταμείων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τραπεζών και ΝΑΤ) αλλά και τα επιδόματα.Ακόμη παγώνουν οι ωριμάνσεις, περιορίζεται σε τρεις μήνες η ισχύς της μετενέργειας των συμβάσεων, ενώ καταργείται η μονιμότητα σε ΔΕΚΟ.Όλα αυτά τα άθλια μέτρα,βγήκε να υπερασπιστεί για μια ακόμη φορά,ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου,μιλώντας πριν από λίγη ώρα στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου,στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.Ο Οικονόμου μάλιστα,επιτέθηκε και στα κόμματα της Αριστεράς!Τελικά,ο ΓΑΠ μάζεψε στο ΠΑΣΟΚ αρκετούς δεξιούς!!!

  ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ:Τελειωμένοι πολιτικά οι Παπανδρέου-Σαμαράς

  Ως την αρχή του τέλος των δυο πολιτικών κομμάτων εξουσίας, χαρακτήρισε την χθεσινή ψηφοφορία με τις διαγραφές,σε συνδυασμό με τα επεισόδια και την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, ο Νίκος Κοτζιάς. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο  Παπαδάκη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά,χαρακτήρισε"πολιτικά τελειωμένους" τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου .

  Χοντρό "πέσιμο" στον Β. Μασσαλά και... ολίγη από ΛΑ.Ο.Σ.

  Μια από τα ίδια για τον Κώστα Τσάγκα που με παλαιοκομματική ξύλινη γλώσσα της δεκαετίας του '60, έριξε στο TV1 το ανάθεμα της εμπάθειας κατά της δημοτικής αρχής Φίλιου. Στα πυρά Τσάγκα περίοπτη θέση είχαν τα τεχνικά έργα του δήμου και συκγεκριμένα η ασφαλτόστρωση της οδού Κατίνας Παξινού την οποία έμπλεξε με τις εργολαβικές δραστηριότητες συγκεκριμένου αντιδημάρχου στην περιοχή, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Β. Μασσαλά. Ααα, μην το ξεχάσουμε: Το παραλήρημα Τσάγκα είχε και... ολίγη από ΛΑ.Ο.Σ! Όλα αυτά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Χθες λίγο μετά τις εννιά το βράδυ, συζητώντας σε καφενείο στη στοά της οδού Μελανίδη, διαβεβαίωνε την παρέα του ότι θα είναι υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ και θα εκλεγεί σίγουρα βουλευτής!!!

  Επιμένει για ΔΗΜ.ΑΡ. ο Χρ. Βούζας

  Στις επίμονες ερωτήσεις του Βλάση Ντόκα για το εάν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ή όχι με τη Δημοκρατική Αριστερά στο νομό, ο Χρυσόστομος Βούζας δεν έκρυψε ούτε στιγμή τις επαφές που έχει με το κόμμα του Φ. Κουβέλη, καλοβλέποντας μια τέτοια προοπτική. Βέβαια τοπικά κομματικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, δεν εμφανίζονται θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν διστάζουν δημόσια να του ασκούν κριτική κατηγορώντας τον για μικροπολιτικό καιροσκοπισμό! Βέβαια δεν κάνουν το ίδιο για την έτερη πράσινη μεταγραφή του Ντίνου Σιάκαρη του οποίου πλέκουν το εγκώμιο! Το τι τελικά θα γίνει θα μας το δείξει ο χρόνος, ο οποίος και θα αναδείξει το νικητή από τα αλλεπάλληλα πρώϊμα... "συντροφικά μαχαιρώματα".

  Ενδιαφερουσα πρόταση από την Ενωση Ξενοδόχων Πρέβεζας

  Η δημιουργία μιας έκθεσης γλυπτών αφιερωμένου στη Ναυμαχία του Ακτίου αποτελεί μια πρόταση την οποία στοχεύει να αναδείξει το επόμενο διάστημα η Ενωση Ξενοδόχων του Νομού Πρέβεζας.Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος της Ενωσης Πολύκαρπος Χαλκίδης,δίνοντας το ερέθισμα για την υλοποίηση της πρωτότυπης αυτής ιδέας.Σύμφωνα με τον κ.Χαλκίδη τον «πυρήνα» της μπορεί να αποτελέσει η διοργάνωση ενός διαγωνισμού με την συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο με θέμα «Η ναυμαχία του Ακτίου- Αντώνιος και Κλεοπάτρα».Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων εκτιμά ότι η υλοποίηση μια τέτοιας πρότασης θα ωφελούσε ιδιαίτερα για την περιοχή αφού θα την συνέδεε αυτόματα με το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας του Ακτίου.Σύμφωνα με τον κ.Χαλκίδη τόσο η Ενωση όσο και οι τοπικοι φορείς θα έχουν μοναδική υποχρέωση να προσφέρουν την πρώτη ύλη για τα γλυπτά και την φιλοξενία στους καλλιτέχνες.«Θα στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας-ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο- την Πρέβεζα εάν καταφέρουμε να κάνουμε πράξη την ιδέα αυτή» καταλήγει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων οριοθετώντας το πάρκο για τη Ναυμαχία του Ακτίου κατά μήκος της Κυανής Ακτής.

  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τα έργα της «Γωνιάς» στο Δημοτικό Συμβούλιο

  Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει την Τετάρτη πρόκειται να συζητηθούν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στη θέση Γωνιά, στην είσοδο του κόλπου της Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια των εργασιών βελτίωσης της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας και της κατασκευής της Γ’ Φάσης του Λιμένος Ηγουμενίτσας.Ταυτόχρονα το δημοτικό συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει για την επί 3,5 μήνες διακοπή της κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ηγ/τσας - Πρέβεζας στα πλαίσια των παραπάνω έργων. Για περιβαλλοντικό έγκλημα που θα συντελεστεί στη «Γωνιά» εξ’ αιτίας των εργασιών κάνουν λόγο ομάδες πολιτών, σύλλογοι επαγγελματιών όπως οι αρχιτέκτονες αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης έχει επίσης εκφράσει την αντίθεσή του στο έργο.

  SOS εξέπεμψε ο Τρ. Αλμπάνης


  Την πεποίθησή του ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα βρει τη δύναμη να αποκρούσει την επίθεση που δέχεται από την τρικομματική συμμαχία της συμφοράς εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους της Συνόδου των πρυτάνεων. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των πρυτάνεων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ζήτησε τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το Πανεπιστήμιο να μείνει όρθιο παρά την οικονομική και θεσμική επίθεση που δέχεται.Κατά τη συνάντηση με το Συντονιστικό της Συνόδου των πρυτάνεων, ο Αλ.Τσίπρας τόνισε ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να συμπαρασύρει στην κατάρρευση δύο μείζονα συμβόλαια που κάνουν το πανεπιστήμιο κοινωνικό αγαθό και δημόσιο χώρο: Το Σύνταγμα, που ορίζει και διασφαλίζει την πανεπιστημιακή αυτονομία και την ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και τη δημοκρατική ακαδημαϊκή παράδοση του ανοικτού, δημοκρατικού και συμμετοχικού πανεπιστημίου.Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επέλεξε το δημόσιο πανεπιστήμιο για να κάνει το κρας τεστ της κοινωνικής διάλυσης. Πριν ακόμα συγκροτηθεί η τρικομματική κυβέρνηση, είχαμε την τρικομματική συναίνεση στην αποδόμηση και διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Με επικεφαλής την υπουργό διάλυσης της Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, και συνοδοιπόρους τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τη Νέα Δημοκρατία.Έκαναν, είπε ο Αλ.Τσίπρας, την πρόβα τζενεράλε και τώρα με τον ίδιο τρόπο, με τις ίδιες εκβιαστικές μεθόδους, διαλύουν και αποδομούν την κοινωνία. Αυτό που κάνει η τρόικα στους Έλληνες πολίτες, το κάνει εδώ και αρκετούς μήνες η κ. Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις και στις εκλεγμένες πρυτανικές αρχές, που τους λέει: «θα αυτοκαταργηθείτε ή δε θα έχετε χρήματα για να λειτουργήσετε το δημόσιο πανεπιστήμιο». Πρόκειται για εκτροπή, για ένα πρωτοφανές, στα δημοκρατικά χρονικά, πραξικόπημα -ούτε η χούντα δεν καθαίρεσε εκλεγμένες πρυτανικές αρχές-, που αν συνεχιστεί, το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να στηριχθεί, δεν θα μπορεί να έχει τις απαραίτητες διαδικασίες λειτουργίας, σίτισης, στέγασης.Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τ. Αλμπάνης εξέπεμψε SOS για τα τεράστια προβλήματα των ιδρυμάτων. Όπως τόνισε, τα πανεπιστήμια, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, με δυσκολία καλύπτουν βασικές τους ανάγκες, τόσο φοιτητικής μέριμνας όσο και λειτουργίας του εκπαιδευτικού έργου. Την ίδια στιγμή στα πανεπιστήμια υπάρχει διάλυση η οποία προκύπτει από την εγγενή αδυναμία του καινούργιου νόμου να εφαρμοστεί. Επίσης, ο τρόπος που πάει να εφαρμοστεί δημιουργεί ανασφάλεια και στους φοιτητές και στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας.

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  ΑΡΤΑ:Ο Χρ. Γκόγκας ορκίστηκε βουλευτής

  Ο μηχανικός Χρήστος Γκόγκας, κατέλαβε τελικά τη βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, μετά την παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα την Παρασκευή ο Παύλος Στασινός, διαφωνώντας με τη δανειακή σύμβαση. Πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ήταν ο νυν δήμαρχος Αρταίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Παπαλέξης, ο οποίος όμως δεν αποδέχθηκε το βουλευτικό αξίωμα, παραμένοντας στην Αυτοδιοίκηση.Ο κ. Γκόγκας ορκίστηκε στη συνεδρίαση της ολομέλειας την Κυριακή.

  Διαδηλώσεις κατά του μνημονίου και στην Ήπειρο

  Περίπου 1000 άτομα διαδήλωσαν χθες το απόγευμα την αντίθεσή τους στο νέο μνημόνιο στα Ιωάννινα.Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Πλατεία από όπου και ξεκίνησε πορεία ανέβηκε ως την Ακαδημία και κατέβηκε τη λεωφόρο Δωδώνης.Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις άλλες πόλεις της Ηπείρου.

  Σύσταση επιτροπής για την αγορά της Ηπείρου

  Ζητήματα αναδιάρθρωσης της αγοράς της Ηπείρου στο σύγχρονο οικονομικό πλαίσιο, απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Οδ. Πότσης και Π. Κολόκας, οι γενικοί διευθυντές Ανάπτυξης και Μεταφορών της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων του εμπορίου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων, της Λαχαναγοράς και καταναλωτικών οργανώσεων.Με πρόταση του αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας, Οδ. Πότση, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΕΦΕΤ Ηπείρου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηπείρου, για την καταγραφή ζητημάτων στην τοπική αγορά και την αναζήτηση λύσεων προς όφελος των καταναλωτών.Ο κ. Πότσης υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι μόνο η απαρχή των δράσεων της Επιτροπής για τον εξορθολογισμό της αγοράς της Ηπείρου. «Δεν είναι τυπική αυτή η συνάντηση. Hρθαμε για να κάνουμε παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς» ανέφερε.Στις δράσεις των υπηρεσιών για τα ζητήματα της αγοράς αναφέρθηκαν εκτενώς ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Βαγενάς και ο γενικός διευθυντής Μεταφορών κ. Ζήκος. Ακόμη, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εκανε το πάθος του μουσείο

  ΣΥΛΛΟΓΗ 1.500 ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
  Κτηνοτρόφος εδώ και 30 χρόνια συγκεντρώνει εργαλεία με τα οποία δούλεψαν γενιές Ελλήνων τα τελευταία 300 χρόνια. Η συλλογή του αποτελεί πηγή γνώσης για μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονται το χωριό του.Τα εργαλεία με τα οποία δούλεψαν πολλές γενιές Ελλήνων αγροτών τους τελευταίους τρεις αιώνες συλλέγει με μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο ο κτηνοτρόφος Κώστας Μπαλαούρας από το Ριζό Φιλιατών, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ηγουμενίτσα.Η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 1.500 αγροτικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. κάποια από τα οποία έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 300 ετών. Σε διάστημα 30 χρόνων ο κ. Μπαλαούρας έχει συλλέξει γκλίτσες, κομπολόγια, ζυγαριές, παλιά φωτιστικά, κλειδαριές, κομπολόγια και άλλα λαογραφικά είδη.Ο Ηπειρώτης κτηνοτρόφος δεν ξεκίνησε να μαζεύει αγροτικά εργαλεία με τη λογική της αισθητικής που ακολουθούν συνήθως οι συλλέκτες. Για τον ίδιο, τα εργαλεία αυτά είναι κομμάτι της καθημερινότητάς του, η οποία ακόμα και σήμερα τον οδηγεί στα βοσκοτόπια για να φροντίσει κάτω από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες το κοπάδι του. «Ψάχνω εργαλεία όπου κι αν βρεθώ. Ακόμα και από το μικρότερο χωριό θα προσπαθήσω να αγοράσω κάτι. Οταν κατεβαίνω στην Αθήνα πηγαίνω στο Μοναστηράκι. Εχει πολύ καλά πράγματα αν ξέρεις να τα ψάξεις».Για τον κ. Μπαλαούρα τα εργαλεία της συλλογής του δεν αποτελούν απλώς μουσειακά αντικείμενα. Τα περισσότερα από αυτά, όπως λέει, τα έχει δουλέψει. «Ολα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Εχω τις γνώσεις για να τα συντηρήσω. Κάποια μάλιστα τα χρησιμοποιώ και στην καθημερινή εργασία μου».Χάρη στο μέγεθος και την ποιότητά της, η συλλογή έχει γίνει γνωστή και έξω από τα στενά όρια των Φιλιατών. Πολλά σχολεία, όχι μόνο από τη γύρω περιοχή, επισκέπτονται το αγρόκτημα για να δουν από κοντά τα εργαλεία και να μάθουν πώς είναι η δύσκολη ζωή των αγροτών και των κτηνοτρόφων. «Ερχονται μαθητές από πολύ μακριά. Με έχουν επισκεφθεί σχολεία από περιοχές όπως τα Μέγαρα και η Καλαμπάκα. Ενα τηλεφώνημα την προηγούμενη ημέρα αρκεί για να κανονίσουμε την επίσκεψη και την ξενάγηση».Επιθυμία του κ. Μπαλαούρα είναι να αναβαθμίσει τη συλλογή του και να την κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο ελκυστική. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, ωστόσο, απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του και δεν αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια. «Πρέπει να φτιάξω βιτρίνες και ντουλάπια για να τοποθετήσω τα αντικείμενα και να γράψω κάρτες με την περιγραφή καθενός από αυτά. Πρέπει όμως να βρεθεί χρόνος, που δυστυχώς δεν έχω. Το καλοκαίρι κάθομαι λίγο, αλλά τον υπόλοιπο χρόνο δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ όσο πρέπει», καταλήγει,μιλώντας στην εφημερίδα "Έθνος".

  15 εκ. ευρώ από το Jessica για την Ήπειρο

  Υπεγράφησαν τρεις επιχειρησιακές συμφωνίες για τη δημιουργία Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica, συνολικού ύψους 158 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.Οι Επιχειρησιακές Συμφωνίες υπογράφτηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και 8 Περιφέρειες της χώρας μεταξύ των οποίων και η περιφέρεια Ηπείρου.Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Marfin Investment Bank of Greece, αναλαμβάνουν τη διαχείριση των πόρων της Περιφέρειας Ηπείρου ύψους 15 εκ., €.Η πρωτοβουλία JESSICA στοχεύει στη στήριξη επενδυτικών προγραμμάτων και έργων αστικής ανάπτυξης.Οι δράσεις του χρηματοδοτούνται μετά τη σύνταξη Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης, όπου προτείνεται η υλοποίηση έργων με χαρακτηριστικά παρέμβασης ολοκληρωμένου χαρακτήρα.Οι «κοινοί» πόροι του μηχανισμού προέρχονται από τα διαρθρωτικά ταμεία (ΕΤΠΑ - ΕΣΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Δεν αποκλείεται και η χρήση αμιγώς ιδιωτικών κεφαλαίων (για παράδειγμα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα), εάν εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.

  Απεγκλωβισμός 35 ατόμων από Αλβανικό λεωφορείο

  Με επιτυχία εστέφθη ολονύχτια επιχείρηση, τα ξημερώματα του Σαββάτου, για τον απεγκλωβισμό 35 ατόμων που επέβαιναν σε Αλβανικό λεωφορείο.Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τα Τίρανα, όταν στις 03:00 περίπου τα ξημερώματα στο ύψος των Νεγράδων ανετράπη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά επτά επιβάτες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
  Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Ιωαννίνων.

  Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στο Πληκάτι

  Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε 2όροφη μονοκατοικία στην Τ.Κ. Πληκατίου, Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στον δεύτερο όροφο και στη στέγη.Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επελήφθη και της προανακρίσεως.

  Στο έλεος του χιονιά τα ορεινά χωριά της Ηπείρου!

  Χειμερινό θα εξακολουθήσει να είναι το σκηνικό του καιρού και αυτή την εβδομάδα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου,να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του.Οι χιονοπτώσεις περιορίστηκαν το Σαββατοκύριακο στις ορεινές περιοχές, με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τον παγετό να δυσκολεύει την κατάσταση κι ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων μιλούν για επάνοδο του χιονιά από σήμερα.Με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι δυνατή η κυκλοφορία σε ολόκληρο το ορεινό δίκτυο της Ηπείρου.Σαράντα χωριά στον Νομό Ιωαννίνων,παραμένουν επί μέρες σε «λευκή πολιορκία», με αδύνατη την επικοινωνία με τον υπόλοιπο εθνικό κορμό και με τους κατοίκους να δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, περιμένοντας την ύφεση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

  Σε ποιους δρόμους στην Ήπειρο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

  Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  Ε. Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, από 35o - 105ο χλμ. Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.


  Α. Δ. ΑΡΤΑΣ
  Ε.Ο. Άρτας –Τρικάλων, από 67ο έως 76ο χλμ.
  Επ. Ο. Αθαμανίου – Μεσούντα – Τετράκωμο - Μαυρόφυλλο.
  Επ. Ο. Σκάρπαρη – Θεοδώριανα.
  Επ. Ο. Βουργαρέλι – Κυψέλη – Ράμμια – Μικροσπηλιά – Γρακικό – Κουκούλια – Άγναντα - Μελισσουργοί.
  Επ. Ο. Γέφυρα Πλάκας - Μελισσουργοί.

  Στο τύπο η προκήρυξη για την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη"!

  Η Αγροτική Τράπεζα δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο στον Τύπο την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 67,7% των μετοχών που κατέχει,στην γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη".Η πρώτη φάση της διαδικασίας πώλησης, περιλαμβάνει υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 9 Μαρτίου, 5 το απόγευμα. Μετά, θα ακολουθήσει η επιλογή όσων έχουν τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις,προκειμένου να περάσουν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, οπότε και θα επιλεγεί ο αγοραστής.

  Μείωση 10% στα δίδακτρα των δομών του Πνευματικού Κέντρου

  Σε μία ακόμη πρωτοβουλία, με ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκρισμα, προχωρά η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου. Όπως ανακοινώθηκε , σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μωυσής Ελισάφ, το Πνευματικό Κέντρο προχωρά σε οριζόντια μείωση για όλες τις δομές του, της τάξης του 10%.Το νέο τιμολόγιο στα δίδακτρα τίθεται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, αφορά δηλαδή στο δεύτερο εξάμηνο. Καλύπτει το Ωδείο, τις Σχολές Χορού και το Εικαστικό Εργαστήρι, δομές στις οποίες σπουδάζουν περισσότερα από 1200 παιδιά.Το μέτρο αυτό, αποτελεί τη συνέχεια άλλων σημαντικών παρεμβάσεων, στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Αρχή, με στόχο να ανακουφίσει τους κατοίκους της περιοχής, σε μία περίοδο σκληρής οικονομικής λιτότητας.Σε αυτά περιλαμβάνεται η μείωση των δημοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες, η εκκαθάριση των τιμολογίων στην οποία προχωρά η ΔΕΥΑΙ, οι κοινωνικές δομές, όπως το παντοπωλείο, το ΚΗΦΗ, ο ξενώνας αστέγων αλλά και η επιστροφή χρημάτων στους συμπολίτες που προέρχονται μετά τη διόρθωση των τετραγωνικών και της τιμής ζώνης των κατοικιών τους.«Η προσπάθειά μας είναι συνεχής και αδιάκοπη. Με το μέτρο που ανακοινώνουμε σήμερα ωφελούνται περισσότερες από χίλιες οικογένειες, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη ενέργεια αλλά για τη συνέχεια ενός πλέγματος μέτρων που θέτουμε σε ισχύ για την ανακούφιση των συμπολιτών μας», επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Η μείωση των τιμολογίων του Πνευματικού Κέντρου κατέστη εφικτή αφού προηγήθηκε ο εξορθολογισμός των οικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η σημερινή διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης βρήκε συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το 2006 της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ.«Είχαμε δεσμευθεί για δραστικές μειώσεις στα τιμολόγια και σχεδιάζαμε να τις θέσουμε σε ισχύ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα επώδυνα μέτρα που έρχονται όμως, το ένα μετά το άλλο, πλήττουν καίρια το οικογενειακό εισόδημα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στις μειώσεις αυτές. Τον Σεπτέμβριο θα επανέλθουμε με τον εξορθολογισμό των τιμολογίων και με περαιτέρω μειώσεις για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ.Τόνισε δε ότι η οριζόντια μείωση των τιμολογίων κατέστη εφικτή χάρη στην εξυγίανση που προηγήθηκε στα οικονομικά της επιχείρησης.Σήμερα επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε ισχύ μηνιαία κάρτα για τους χρήστες του δημοτικού πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια, η οποία για τους καθημερινούς χρήστες θα επιφέρει μείωση της τάξης του 20%.Παράλληλα θα εξεταστούν τρόποι για περαιτέρω μειώσεις ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για την αλλαγή τιμολογίου και το υπόγειο πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας.«Βρήκαμε ένα Δήμο με άμεσες υποχρεώσεις άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Βρήκαμε δημοτικές επιχειρήσεις με μεγάλες οφειλές. Και στον έναν χρόνο καταφέραμε να βάλουμε νοικοκυριό και να προχωρήσουμε σε μειώσεις. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσα θα μπορούσαν να γίνουν εάν δεν είχαμε βρει τα χρέη αυτά», τόνισε ο Δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου.Η Δημοτική Αρχή λοιπόν με συνέπεια σε όσα έχει εξαγγείλει παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες και προχωρά σε μέτρα για την ανακούφιση των συμπολιτών. Παράλληλα αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς η ανεργία αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα της περιοχής.

  Ιδιωτικοποίηση στο αεροδρόμιο μέσω... Αθηνών

  Ενδιαφέρον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την αξιοποίηση των 34 περιφερειακών αεροδρομίων Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, μετά το ενδιαφέρον της εταιρείας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, εφόσον προχωρήσει η κυβερνητική πρωτοβουλία και το εγχείρημα λάβει συγκεκριμένες διαστάσεις με τη προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού.Η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση των 34 περιφερειακών αεροδρομίων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ωστόσο, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες με πολλές αντίστοιχες πρωτοβουλίες, οι διαδικασίες έχουν «παγώσει» λόγω του γενικού κλίματος ανησυχίας.Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή της ατονίας, κινούνται άλλωστε τους τελευταίους μήνες και οι συζητήσεις για την παράταση της σύμβασης.Η διοίκηση του ΔΑΑ, διατυπώνει το αρχικό της ενδιαφέρον για το εγχείρημα, ενώ ο τρόπος που θα επιλέξει τελικά το Δημόσιο να προχωρήσει τη διαδικασία, μέσω δηλαδή ομαδοποίησης αεροδρομίων, αναμένεται να κρίνει και τις τελικές αποφάσεις.Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης, η ηγεσία του ΔΑΑ επέμεινε στην ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένης πολιτικής στον τομέα των αερομεταφορών προκειμένου να ευνοηθούν και οι όποιες επενδύσεις μπορούν να γίνουν στο κομμάτι αυτό της οικονομίας.Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων περιλαμβάνεται ψηλά στη λίστα των αεροδρομίων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της Ηπείρου που ευνοεί τη μετακίνηση με το αεροπλάνο.Εξάλλου, το αεροπλάνο είναι μόλις το δεύτερο μέσο μαζικής μεταφοράς της πόλης.Επίσης, παρά το γεγονός ότι χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις, μαζί με τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: τα χαμηλά τέλη.Εδώ και δύο χρόνια, από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο, οι αεροπορικές εταιρίες δεν πληρώνουν καθόλου τέλη προσγείωσης, παραμονής και απογείωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια.Το σημαντικότερο είναι ότι το ενδιαφέρον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ειδικότερα, αλλά και η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου γενικότερα, θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, τα οποία έχουν μπει «στον πάγο».Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, το έργο θα ολοκληρωθεί, μετά από επανειλημμένες παρατάσεις, τον Μάιο του 2012, είναι απολύτως βέβαιο ότι και αυτό παραπέμπεται στις καλένδες, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί παρά μόνο το 30% του φυσικού του αντικειμένου, ενώ οι εργασίες στο αεροδρόμιο έχουν σταματήσει για πολλοστή φορά.Το σίγουρο είναι ότι μια καλά σχεδιασμένη και συνδυασμένη πολιτική στο χώρο των αερομεταφορών θα συνεισφέρει σημαντικά και στον κλάδο του τουρισμού στην περιοχή μας, ο οποίος κινεί την τοπική οικονομία μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

  ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

  Από αύριο αρχίζουν διαβουλεύσεις οι διεγραμμένοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

  Αποτελούν νέα πολιτική δύναμη με κοινωνικά αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά
  Ούτε να ακούνε δεν θέλουν για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ η συντριπτική πλειοψηφία των διεγραμμένων βουλευτών που βλέποντας να έχουν την κοινωνία με το μέρος τους αρχίζουν από αύριο κιόλας διαβουλεύσεις για να εξετάσουν τις επόμενες πολιτικές τους κινήσεις. Αν και έχουν ετερόκλητες πολιτικές αφετηρίες, τους ενώνει η κοινή αγωνία για τον μη προνομιούχο πολίτη η υπεράσπιση του οποίου τους οδήγησε εκτός κομματικών τειχών. Αν καταφέρουν να χτίσουν κοινές πολιτικές επιδιώξεις και να γεφυρώσουν τα όποια μεταξύ τους ιδεολογικά χάσματα θα τρίβουμε τα μάτια μας. Θα μιλάμε για αλλαγή του πολιτικού χάρτη. Με αποδεκατισμένα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και με τη ΔΗΜΑΡ να είναι άφαντη το τελευταίο 24ωρο έχουν κάθε λόγο να κάνουν όνειρα και να έχουν βλέψεις για κάτι νέο που θα παντρεύει με βιώσιμο πολιτικά τρόπο την αριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία και την κοινωνική κεντροδεξιά. Το προσεχές διάστημα θα είναι καθοριστικό προς αυτή την κατεύθυνση...

  Κουβέντα από τον Παπαδήμο για εκλογές!

  Με κλαταρισμένο τον Σαμαρά δεν είπε τίποτα και στη δευτερολογία του
  Εάν ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στοιχειωδώς σοβαρός και ο λόγος του είχε οντότητα και ισχύ, την προσεχή Κυριακή 19 Φλεβάρη θα έπρεπε να στήνονταν κάλπες. Επειδή όμως σήμερα δεν παίρνει κανείς στα σοβαρά αυτά που λέει, πόσο μάλλον τις απειλές και τα χρονοδιαγράμματα του, οι εκλογές μετατίθενται στο... άγνωστο! Κουβέντα δεν είπε απόψε στη βουλή για το θέμα ο Πρωθυπουργός. Για όλα μίλησε εκτός από το πότε θα γίνουν εκλογές. Μάλιστα ούτε που τις ανέφερε και ως λέξη. Δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα και κανείς δεν μιλά σοβαρά γι' αυτές. Ούτε και ο Λυντζέρης με τη Μιλένα! Η χώρα σέρνεται, όμως με τον Σαμαρά τάβλα ο Παπαδήμος μπορεί και παίρνει πολύτιμες κυβενρητικές ανάσες. Μέχρι το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, το 2013; Κανείς δεν ξέρει. Με αντιπολίτευση τον Σαμαρά όλοι χαίρονται και όλοι στη δεξιά πολυκατοικία κάνουν όνειρα. Από τους διεγραμμένους, τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη, μέχρι και τον Χρυσαύγουλο Μιχαλολιάκο!

  Διαμαρτυρία πολιτών στο σπίτι του Κ.Σημίτη

  Περίπου στις 22.30 χθες βράδυ, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, φωνάζοντας συνθήματα κι αποκαλώντας τον «προδότη».Εντός ολίγων λεπτών, στο σημείο έφτασαν άνδρες με μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ.