Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνουν τα δημόσια ΚΤΕΟ στην Ήπειρο;

Μπάτε σκύλοι αλέστε η Ήπειρος για τα Αλβανικά ΙΧ, Φορτηγά και Λεωφορεία !!!
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στου υπαλλήλους των ΚΤΕΟ της Ηπείρου, η πρόθεση του υπουργού Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη να κλείσει τα 59 δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας. Ο ίδιος με δηλώσεις του τα χαρακτήρισε παρωχημένα και προανήγγειλε λουκέτα. Ούτε που τον ένοιαξε τι θα συμβεί τους δεκάδες εργαζομένους σε αυτά. Μιλάμε για κυβερνητικό παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο. Αφού λοιπόν χαλάσαμε του κόσμου τα λεφτά για να τα φτιάξουμε (το ΚΤΕΟ Ιωαννίνων το κτίσαμε δύο φορές), γιατί δεν τα πουλήσαμε έγκαιρα; Τι θα γίνει με τα 2,5 εκατομμύρια οχήματα της χώρας που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Στην Ήπειρο αντί να ξαναλειτουργήσουμε το ΚΤΕΟ της Κακαβιάς για να ελέγχονται οι αλβανικές "σκοτώστρες-φουγάρα", κλείνουμε και αυτό των Ιωαννίνων. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Εκ των έσω η λύση στο πρόβλημα ρευστότητας της «Πίνδος»

Θα συνδράμουν οι παραγωγοί – μέλη του Συνεταιρισμού
Η Γενική Συνέλευση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» πραγματοποιήθηκε στα Λιθαρίτσια, με τη διοίκησή του να ενημερώνει τους μετόχους για την πορεία της επιχείρησης τον περασμένο χρόνο, ο οποίος ήταν αρκετά δύσκολος λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας που περνά ο κλάδος και η αγορά γενικότερα.Αυτό που τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, η οποία διήρκησε αρκετή ώρα, ήταν η απόφαση να μην παρθεί δάνειο από την Αγροτική με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, για να τονωθεί η ρευστότητα της εταιρίας, αφού το επιτόκιο του δανείου αυτού ήταν πολύ υψηλό.Έτσι αποφασίστηκε τα μέλη να καλύψουν μέσω της αύξησης της συνεταιριστικής μερίδας ένα ποσό κοντά στα 6 εκ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πρόβλημα η ρευστότητα
Το μεγάλο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις, πόσο μάλλον για τον Πτηνοτροφικό που κατέχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά, είναι η ρευστότητα και οι οφειλές που δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Ο Συνεταιρισμός έχει λαμβάνειν περίπου 12 εκ. ευρώ από προμηθευτές και παρόλο που η κατανάλωση παραμένει υψηλή και τον κρατά όρθιο μέσα στην κρίση, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την είσπραξη αυτών των οφειλών. Αν και έχει περιορίσει την διάθεση προϊόντων του σε ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, δεν είναι εύκολο να κρατά σε υψηλό επίπεδο την κατανάλωση και ταυτόχρονα να πληρώνεται άμεσα. Μόνο μια αλυσίδα σουπερμάρκετ οφείλει περίπου 1,5 εκ. ευρώ και υπάρχουν επισφάλειες και σε άλλες περιπτώσεις.Για το λόγο αυτό άλλωστε εξετάστηκε το ενδεχόμενο να παρθεί ένα δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, ώστε να καλυφτούν οι τρέχουσες ανάγκες σε ρευστό.Μια ιδέα που όμως απορρίφτηκε σχεδόν εν τη γένεση της, αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Μιχάλη Κασσή, το επιτόκιο έφτανε στο 15,75%, γεγονός που το καθιστούσε απαγορευτικό για την επιχείρηση, αφού πολύ δύσκολα και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς θα κατάφερνε να το αποπληρώσει.«Τους το χαρίζουμε το δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το επιτόκιο που φτάνει στο 15,75% είναι μια θηλιά στο λαιμό του Συνεταιρισμού. Είναι απαράδεκτο η σημερινή κυβέρνηση να λειτουργεί με τέτοιον τρόπο δήθεν για να στηρίξει την αγροτική παραγωγή και τους Συνεταιρισμούς», είπε ο κ. Κασσής.Για να αντιμετωπιστεί όμως το πρόβλημα αυτό αποφασίστηκε να παρθούν μέτρα για τη δημιουργία ίδιων κεφαλαίων από καταθέσεις των μελών του Συνεταιρισμού.Έτσι σύμφωνα με τον κ. Κασσή θα υπάρξει μια αύξηση της συνεταιριστικής μερίδας για τα επόμενα πέντε χρόνια με κόστος 2.000 ευρώ ανά μέλος, κάτι που θα φέρει στα ταμεία της «Πίνδος» 6 εκ. ευρώ.Το θετικό είναι ότι ο Συνεταιρισμός παρά τις πολλές δυσκολίες στην αγορά, άντεξε και αυτή τη χρονιά και για τη νέα που μόλις άρχισε οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες από πέρυσι, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ Μιχάλης Κασσής. Κι αυτό γιατί οι τιμές στα δημητριακά είναι πολύ χαμηλότερες από πέρυσι και αυτόματα μειώνεται το κοστολόγιο.

Αναβολή για τη ΣΒΕΚΗ
Το θέμα της επαναλειτουργίας της ΣΒΕΚΗ που ήταν να συζητηθεί στην χθεσινή Γ.Σ. τελικά αναβλήθηκε, αφού η διοίκηση του Συνεταιρισμού, θεώρησε πως δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανοίξει τον φάκελο της κρεατοβιομηχανίας και να δώσει δεσμεύσεις και πλάνο για το πότε αυτή θα λειτουργήσει και σε ποια βάση.Αυτό θα γίνει αργότερα και σε άλλη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στις 15 Φεβρουαρίου οι εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς αναμένεται σε πολλά ιδρύματα να αρχίσουν οι διαδικασίες για την εκλογή των μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης.Ήδη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για 15 Φεβρουαρίου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ τ. ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

"Ανεξήγητη είναι η λυσσαλέα σας επίθεση εναντίον μας θίγοντας αναίτια τις προσωπικότητές μας τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά"
Κύριε Ιωάννου,
Σε απάντηση της  επιστολής - υπόδειξής σας προς τον κ. Υπουργό Yγείας που έλαβε χώρα σε ιστοσελίδα,σχετικά με την πρόσφατη σύσταση του ΔΣ του νοσοκομείου Πρέβεζας, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε την άποψη μας ,θεωρώντας “τιμή” μας να απευθυνθούμε στον ‘’γενικό δερβέναγα’’ του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας, ο οποίος λύνει και δένει όπως πολύ κυνικά αφήνετε να εννοηθεί. Άλλωστε τέτοιες πρακτικές έφτασαν το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά. Μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, το μένος με το οποίο επιτίθεστε σε νέους ανθρώπους, που έχουμε τη θέληση χωρίς κανένα προσωπικό όφελος σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, να προσφέρουμε τις ιδέες, τις λύσεις και τα οράματά μας, για ένα καλύτερο νοσοκομείο. Μένουμε εμβρόντητοι με τις απόψεις σας ότι νέοι άνθρωποι και επιστήμονες, άφθαρτοι και αυτοδημιούργητοι, θεωρούνται ανίκανοι να συμμετέχουν ως μέλη στο Δ.Σ του Νοσοκομείου. Άτομα καταξιωμένα στα κοινωνικά και επαγγελματικά δρώμενα, που ουδέποτε προκάλεσαν και ουδέποτε έδωσαν αφορμή για δυσμενή σχόλια.Μας καταλογίζετε ότι βρισκόμαστε στις θέσεις αυτές σήμερα, όχι για το κοινωνικό-πολιτικό μας ήθος, τις ικανότητες και την όρεξη μας για προσφορά στον τόπο, αλλά χάριν προσωπικών φίλων και συγχωριανών. Μας προσβάλετε και μας συκοφαντείτε. Θα θέλαμε λοιπόν πριν οργανώσετε τη νέα σας επίθεση εναντίον μας να μας γνωρίσετε καλύτερα. Και για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε επιτομή των βιογραφικών μας.
  • Κατσαούνος Θεόδωρος του Λάμπρου. Οικονομολόγος. 
Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - Τμήμα οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης .
Κάτοχος άδειας άσκησης οικονομολόγου.
Άδεια άσκησης  Λογιστή – Φοροτεχνικού Α΄ Τάξης.
Ειδικός Οικονομικός Σύμβουλος Δήμου  Πρέβεζας.  
  • Ιωάννου Νικόλαος του Ευαγγέλου.  Γεωπόνος.
Πτυχιούχος Γεωπονικής Σχολής Αθηνών.
Στέλεχος ΔΩΔΩΝΗΣ  ΑΕ.
Πρόεδρος του  Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Λούρου – Θεσπρωτικού.
Πρόεδρος - Αντιπρόεδρος (2006-2012) στο σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Ηπείρου.
Υποψήφιος Περιφερειακός  Σύμβουλος  Ηπείρου στις εκλογές  του 2010. 
  • Παπαϊωαννίδου Κυριακή του Ιωάννη. Δικηγόρος.
Πτυχιούχος Νομικής  Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  Θράκης.
Μεταπτυχιακές σπουδές  στο Εθνικό και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Τμήμα Νομικής & Πανεπιστήμιο Montesquieu-Bordeaux IV, «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ». Δίπλωμα στο «Φορολογικό  Δίκαιο» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τέως νομική σύμβουλος  Δήμου και Δημοτικής επιχείρησης (O.Τ.Α. α βαθμού). 
  • Σολδάτου Ανδριάνα του Ζώη. Ιδιωτική υπάλληλος.
Πτυχιούχος  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τμήμα θεολογίας.Στέλεχος  ασφαλιστικής εταιρίας με εξειδίκευση στα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας.  
Λυπούμεθα κ. Ιωάννου διότι σύμφωνα με σας, καταξιωμένα άτομα με εγνωσμένες ικανότητες δεν είναι αυτοί που διαπρέπουν στην εργασία τους και δίνουν καθημερινά τη μάχη στο στίβο της ζωής όντας αυτοδημιούργητοι,  αλλά  οι “βολεμένοι” της δεκαετίας του 80-90 που οι ‘’δικές σας’’ παλαιοκομματικές μέθοδοι επιβράβευαν. Για εσάς ικανοί, άξιοι προφανώς δεν είναι οι επιστημονικά καταρτισμένοι και καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, ούτε αυτοί που αποκτούν γνώσεις και ικανότητες μέσα από τις δυσκολίες τις καθημερινότητας αλλά οι δεινόσαυροι που εσείς πολύ καλά ξέρετε να συντηρείτε στα κλειστά κομματικά γραφεία. Κύριε Ιωάννου, είναι απορίας άξιον πως ενοχληθήκατε μόνο εσείς από την τοποθέτησή μας και ουδείς άλλος, όπως ο καταξιωμένος βουλευτής του Ν. Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος ή ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης ή o πολιτευτής κ. Περικλής Βασιλάκης ή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Γιαμάς ή ο καθ’ ύλην αρμόδιος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Τσούτσης. Για αυτό , σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη επειδή πρίν θέσουμε τους εαυτούς μας αφιλοκερδώς στην υπηρεσία του τόπου μας δεν ήρθαμε να σας ‘’υποκλιθούμε’’ και να σας ρωτήσουμε αν συμφωνείτε και αν πρέπει να προσφέρουμε αμισθί τις υπηρεσίες μας στο Νοσοκομείο του Νομού μας! Ίσως όμως, η επιστολή σας γράφτηκε με το σκεπτικό που μέχρι πρότινος εσείς επιλέγατε έμμισθους συνεργάτες σας. Είμαστε ενεργοί πολίτες και άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν και δίνουν μάχη καθημερινώς τόσο για την προσωπική μας πρόοδο όσο και για την πρόοδο της περιοχής. Έχουμε όμως απορίες!Πως όλα αυτά τα χρόνια που σας ψηφίζαμε και σας  εκλέγαμε Νομάρχη είμασταν άξιοι και ικανοί και τώρα που τοποθετηθήκαμε αμισθί μέλη του Δ.Σ Νοσοκομείου Πρέβεζας αξιολογούμαστε από εσάς ως μη επαρκείς και προσωπικοί φίλοι συγχωριανού μας; Αλήθεια, ποια ήταν η δική σας στάση στη μάχη που εμείς δώσαμε στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές; Σε άρθρα και πρόσφατες δηλώσεις σας, μιλούσατε απαξιωτικά για το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τώρα αλήθεια πως επικαλείστε το θεσμό υπογράφοντας σημειώματα;Αν εσείς έχετε  προσωπικά προβλήματα με τον οποιοδήποτε  συμπολίτη μας, δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μας. Δε μπορούμε να σας  παρακολουθήσουμε στον κατήφορο που  πορεύεσθε. Ευτυχώς που η τοπική κοινωνία της οποίας διατελέσατε πρώτος πολίτης γνωρίζει πολύ καλά το ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργεθέντος». Για μάς, οι θέσεις των μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα τιμητικές, όμως είναι αυτονόητο ότι οι παραιτήσεις μας βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργού. Θα θέλαμε ωστόσο να μας γνωρίσετε εάν έχετε από την πλευρά σας να μας προσάψετε τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις για οποιονδήποτε από εμάς και επιπλέον να αιτιολογήσετε επαρκώς τους λόγους που δεν καλύπτουμε τις προϋποθέσεις του να είμαστε μέλη του Δ.Σ ώστε να έχουν και κάποια βάση τα όσα μας καταλογίζετε! Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που σας  ώθησαν να εκφραστείτε τόσο αρνητικά για τα πρόσωπά μας και να υψώνετε ‘’φράχτη’’ στη συμμετοχή στα κοινά καταξιωμένων ανθρώπων. Ανεξήγητη είναι η λυσσαλέα σας επίθεση εναντίον μας θίγοντας αναίτια τις προσωπικότητές μας τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Άλλωστε, η άμισθη θέση του μέλους του ΔΣ είναι ιδιαίτερα τιμητική και εθελοντικής προσφοράς.Κλείνοντας την  τοποθέτησή μας, και για να σας  φύγει η περιέργεια ώστε να μη δημιουργούνται αναίτια λανθασμένες εντυπώσεις για πρόσωπα και καταστάσεις περί του ποιος μας σύστησε, σας γνωρίζουμε ότι προταθήκαμε από θεσμικούς φορείς του Νομού. Αναλυτικότερα, ο κ. Θεόδωρος Κατσαούνος και ο κ. Νικόλαος Ιωάννου προτάθηκαν και από τη δημοτική αρχή της πόλης και το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Λούρου/Θεσπρωτικού, η κα Αντριάνα Σολδάτου από το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τον Πρόεδρο του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας Πρέβεζας κ. Βαγγέλη Συγκούνα , ενώ η κα. Κυριακή Παπαιωαννίδου αν εξετάσετε διεξοδικότερα το βιογραφικό και τα προσόντα της δε θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινήσεις. Κρίμα που δε μας προτείνατε εσείς!Τέλος επειδή θίγεται  βάναυσα τόσο η προσωπικότητά μας ως φυσικά πρόσωπα όσο και επαγγελματικά και οικογενειακά, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας. 
                                          Τα μέλη του Δ.Σ
                              Ιωάννου Νικόλαος -Κατσαούνος Θεόδωρος- Σολδάτου Ανδριάνα

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΙΝΤΟΣ:«Γελοιότητες τα περί μη παράδοσης του έργου»


Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του πρώην Δήμου Μπιζανίου για τις αναξιοποίητες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πεδινή, έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Μπιζανίου και νυν δημοτικός σύμβουλος με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», Αχιλλέας Σίντος.Μετά την απάντηση της Δημοτικής Αρχής του δήμου Ιωαννιτών, ότι οι εγκαταστάσεις αυτές δεν παρελήφθησαν ποτέ από τον δήμο με ευθύνη του πρώην δήμου Μπιζανίου, ο κ. Σίντος έκανε λόγο για γελοιότητες, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν ένα έργο που έχει παραληφθεί προσωρινά τον Νοέμβριο του 2010 και ήταν ενταγμένο στον «ΘΗΣΕΑ» να μην υπάρχει στον κατάλογο τον αθλητικών έργων του νέου δήμου. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Σίντος έχουν ως εξής:«Με μεγάλη έκπληξη είδα το δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής που έριχνε ευθύνες στην πρώην δημοτική αρχή Μπιζανίου ότι δεν παρέδωσε το έργο. Είναι ψευδές. Τι δεν παραδώσαμε; Όλες οι δημοτικές αρχές παρέδωσαν έργα, όλα είναι σε φακέλους. Το έργο έχει παραληφτεί με βεβαίωση περαίωσης εργασιών με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου 2010 και προσωρινή παραλαβή του έργου 26 Νοεμβρίου 2010, άρα λοιπόν αποδεικνύεται ή ότι δεν είναι σωστά ενημερώνει ή ρίχνει αλλού τις ευθύνες. Το έργο ξεκίνησε το 20ο1 με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Νομαρχίας και τη Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κατασκευάστηκε ένα κομμάτι αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ Νάστου δεν το συνέχισε το έργο, εγώ όταν αναλάβαμε εμείς το εντάξαμε στο «ΘΗΣΕΑ» με 275.00 ευρώ που με την έκπτωση ήταν τελικά 165.000 ευρώ και είναι ολοκληρωμένο στο 95%. Μόνο στα αποδυτήρια δεν πήραμε ρεύμα γιατί δεν υπήρχε άδεια οικοδομική και έμεινε σε αυτό το στάδιο. Αν πάρει ρεύμα μπορεί το γήπεδο ποδόσφαιρου να το σπείρουμε και να είναι σε 2-3 μήνες σε χρήση. Υπάρχουν και δύο γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, άρα η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ρίχνει ευθύνες σε εμάς αλλά να αναλάβει τις δικές της, γιατί ούτε νέα έργα κάνει στον ένα χρόνο που πέρασε αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί και έργα που τις παραδώσαμε.Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα έργο ενταγμένο στο «ΘΗΣΕΑ» σε δημοτική έκταση του πρώην δήμου Μπιζανίου. Αυτά είναι γελοία πράγματα, τι είδους παράδοση έπρεπε να κάνουμε; Ο κ. Νάστος δεν το γνωρίζει ότι υπάρχει το έργο που είναι και αντιδήμαρχος; Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου της ΔΕΥΑΙ που το βρήκαν από εμάς και τώρα το εκτελούν υπάρχει και το γήπεδο όχι;».


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Λήγει αύριο η προθεσμία για τις πέντε προσλήψεις προσωπικού στο ΤΕΙ Ηπείρου

Πέντε άτομα με σύμβαση έργου στο ΤΕΙ Ηπείρου στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ηπείρου» θα προσλάβει η Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.Οι προσλήψεις αφορούν επιστημονικό προσωπικό ως ακολούθως: 1. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος υποστήριξης ημερών καριέρας στο Γραφείο Διασύνδεσης Πρέβεζας (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-1) 2. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος υποστήριξης ημερών καριέρας στο Γραφείο Διασύνδεσης Ιωαννίνων (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-2) 3. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος υποστήριξης επιστημονικής αλληλεπίδρασης (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-3) 4. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος επεξεργασίας στοιχείων (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-4) 5. Επιστημονικό Προσωπικό: Στέλεχος για ηλεκτρονική σελιδοποίηση και οργάνωση ύλης (ΚΩΔ. ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Δ.-5) Η ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι αύριο 9-02-2012. Πληροφορίες στα τηλ.: 26810-50038, 26810-50043.

Πρόσληψη αρχαιολόγου στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα

Στην πρόσληψη ενός Αρχαιολόγου ΠΕ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Επανέκθεση Ιαπωνικής Συλλογής Γρ. Μάνου στη Δυτική Πτέρυγα β' ορόφου στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα και για χρονικό διάστημα απασχόλησης δύο (2) μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, θα προχωρήσει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας. Πληροφορίες στο: 26610-30443.

ΑΡΤΑ: Στην τελική ευθεία το Καρναβάλι των Γυναικών

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών του καρναβαλιού μπήκαν οι γυναίκες της Άρτας και στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, συζητήθηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες καθώς και ο συντονισμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα έναρξης 7 το απόγευμα. Η ανακοίνωση της Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού αναφέρει: Το καρναβάλι θα έχει κυρίως σατιρικό χρώμα, αφού τα περισσότερα θέματα είναι εμπνευσμένα από την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα.Φέτος την καρναβαλική παρέλαση θα ανοίξει ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας που μαζί με τους G.A.P. (Gamisteroi Artinoi Podilates θα πεταλάρουν στην έναρξη του καρναβαλιού δίνοντας ζωντάνια, ήχους και ορθοπεταλιές στο Καρναβάλι μας. Τη μουσική κάλυψη της καρναβαλικής παρέλασης θα έχει ο D.J. DIOS SEIMENIS, παραγωγός της εκπομπής “Your choice”, του ραδιοφωνικού σταθμού POWER F.M. 92,3, ενώ ο ART TV θα καλύψει απ’ ευθείας την παρέλαση.Tις αφίσες του Καρναβαλιού σχεδίασε η Μελίντα Πανταζή.Ο Δήμος Αρταίων υποστηρίζει το καρναβάλι χρηματοδοτώντας την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, τη μεταφορά, την επισκευή καθώς και την κατασκευή δύο νέων αρμάτων.Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, νομίζουμε ότι αξίζει να δώσουμε και φέτος μια εύθυμη νότα στη δύσκολη καθημερινότητά μας. Σε πείσμα των καιρών ας μεταμφιεστούμε με φαντασία και απλά υλικά και ας πάρουμε μέρος στην καρναβαλική παρέλαση.Θα είναι μεγάλη μας χαρά το καρναβάλι και φέτος να πλαισιωθεί με το κέφι και το χιούμορ της νεολαίας μας, έτσι ώστε να ανανεωθεί και ν’ αντισταθεί στη φθορά του χρόνου. Για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής: K. Μανοπούλου 2681026007 Μ. Αξιώτη 2681070637 Κ. Κουτσούμπα 2681050036.

Το Μάϊο οι νέες εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ότι στις 5 και 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, για την πιστοποίηση της γνώσης της Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής γλώσσας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 20 Φεβρουαρίου έως και 2 Μαρτίου 2012. Οι αιτήσεις και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου κατοικίας ή διαμονής των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας:http://www.kpg.minedu.gov.gr/, και στις Διευθύνσεις ή τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα Γιάννενα,πληροφορίες στο: 26510-54420, 26510-70680, 26510-22006.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Ατομικό πρόγραμμα για δυο

Με τους Βάντερσον και Τζημόπουλο να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι δυο ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και είναι αμφίβολοι για το ματς με τον Πανιώνιο.Επίσης, ο Ντε Βινσέντι ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και δεν υπολογίζεται από τον Άγγελο Αναστασιάδη για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα προπονήθηκαν κανονικά, με το πρόγραμμα να αφιερώνεται σε ασκήσεις τακτικής και ασκήσεις με μπάλα.

Άντε να συγκεντρωθείς με την Καρολίνα απέναντί σου...

Δικαιολογημένα η ματιά του καλεσμένου στο μεσημεριανό του ITV κατευθύνθηκε στην κοινή θέα των καλλίγραμμων ποδιών της Καρολίνας. Και πως να μην πάει άλλωστε, όταν... βγάζουν μάτια.Πλάκα-πλάκα αν βαρεθήκατε να παρακολουθείτε στα Αθηναϊκά τις ζωντανές συνδέσεις για τη σύσκεψη του Παπαδήμου αλλάξτε κανάλι και δείτε το Apres Midi. Δεν θα χάσετε..

Δωρεάν Προγράμματα Πληροφορικής από τη ΓΣΕΒΕΕ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. και εθνικών πόρων
Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για απασχολούμενους στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο αντικείμενο της πληροφορικής, θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, στο πλαίσιο πράξης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων και ως εκ τούτου οι ωφελούμενοι δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 2012 και του 2013 μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού αιτήσεων των εκπαιδευομένων στα κέντρα της ΓΣΕΒΕΕ σε όλη τη χώρα. Για τα Ιωάννινα, πληροφορίες στο ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ στη Λεωφόρο Νιάρχου (κόμβος Πανεπ/κού Νοσοκομείου), τηλ.: 26510-44727

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Το Υπουργείο Υποδομών «αδειάζει» τη διοίκηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ»

«Αδειάζει» το Υπουργείο Υποδομών τη διοίκηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» στο θέμα της τακτοποίησης «ημετέρων» που είχαν καταγγείλει ο Σταύρος Καλογιάννης ως Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας και άλλοι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι κύριοι Δημήτρης Τσουμάνης, αναπληρωτής Τομεάρχης, Νίκος Λέγκας, Κώστας Παπασιώζος και Γιώργος Βλάχος.Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε βουλευτές με (την υπ’ αρ. πρωτ. 4886/2012) Ερώτησή τους επεσήμαιναν ότι το ΔΣ της «Εγνατία Οδός ΑΕ» μόλις πληροφορήθηκε ότι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί «επειγουσών ρυθμίσεων που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015», περιλαμβανόταν ρύθμιση που την καταργούσε, καθώς η διοίκηση της Εταιρείας περνούσε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, προέβη σε ενέργειες τακτοποίησης «ημετέρων».Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση της Ερώτησης, η Εγνατία Οδός ΑΕ, μέσω του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων» (!) έστειλε στον Τύπο της Ηπείρου μόνον, ανακοίνωση στην οποία χρησιμοποιούσε απαράδεκτες εκφράσεις, όπως ότι τα αναφερόμενα από τους βουλευτές «προκαλούσαν ιλαρότητα»!Τον εκτροχιασμό της Διοίκησης της Εγνατία Οδός ΑΕ κατήγγειλε αυθημερόν ο Σταύρος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι θα ανέμενε την απάντηση του Υπουργείου επί των θεμάτων που θίγονταν στην Ερώτηση και θα επανερχόταν στο θέμα. Στην απάντησή του στη Βουλή (έγγραφο υπ’ αρ. 3427/2012) ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης επιβεβαιώνει ότι πράγματι έγιναν τοποθετήσεις Τομεαρχών και Διευθυντών στην Εγνατία, εξηγώντας ότι αυτό έγινε διότι «… οι θέσεις έμειναν κενές λόγω αποχώρησης των υπαλλήλων εξαιτίας του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος».Για το νέο Οργανόγραμμα το οποίο προωθούσε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, το απερχόμενο ΔΣ της Εγνατία Οδός ΑΕ, ο Υφυπουργός θεωρεί ότι η εκπόνησή του είναι «επιτακτική» για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων.Ο Σταύρος Καλογιάννης σε δήλωσή του τονίζει ότι καθώς η Εγνατία Οδός ΑΕ οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, σύμφωνα με το Ν.3895/2011 που προώθησε η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, και το αντικείμενό της σε σχέση με το αντίστοιχο παρελθόντων ετών είναι πολύ περιορισμένο, δεν συντρέχουν λόγοι εκπόνησης νέου Οργανογράμματος. Πόσω μάλλον που βρισκόμαστε πολύ κοντά σε βουλευτικές εκλογές.Επανερχόμενος στην ατυχέστατη ανακοίνωση του «Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων» της Εγνατίας, για την οποία η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου θα έπρεπε να είχε ζητήσει αμέσως την παραίτηση του ΔΣ της Εταιρείας, ο Σταύρος Καλογιάννης τονίζει:«Το απερχόμενο ΔΣ της Εγνατία Οδός ΑΕ, που κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, εκτιμά ότι μία Ερώτηση πέντε βουλευτών προς το Υπουργείο Υποδομών, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκαλεί «ιλαρότητα». Ας εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες πως προσλαμβάνει συμβούλους με αμοιβή εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ ετησίως και μάλιστα στην δυσκολότερη περίοδο που διέρχεται μεταπολεμικά η χώρα μας».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Έξω οι τροικανοί ελεγκτές από την ΔΩΔΩΝΗ

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα και την μαχητικά των εργαζόμενων στην ΔΩΔΩΝΗ και των κτηνοτρόφων που άμεσα και δυναμικά σήμερα πέταξαν έξω τους τροικανούς. Πέταξαν έξω από την ΔΩΔΩΝΗ τους υπαλλήλους της εταιρίας που ανέλαβε να κοστολογήσει την εταιρία για να προχωρήσει το ξεπούλημα.Μια διαδικασία που είχε τουλάχιστον την ανοχή των ενώσεων που προσέλαβαν και αυτές το δικό τους σύμβουλο για να παζαρέψουν το τίμημα της εταιρίας που δεν μπορεί να κοστολογηθεί, δεν μπορεί να πουληθεί γιατί ανήκει στα χέρια και στο κόπο των εργαζόμενων και των παραγωγών. Και αυτός ο κόπος και τα έργα τους δεν κοστολογούνται, ούτε πουλιούνται…Όχι η ΔΩΔΩΝΗ δεν θα πουληθεί, η ΔΩΔΩΝΗ θα γίνει η Χαλυβουργική της Ηπείρου, εκεί που η τρόικα, τα τσιράκια και οι ρουφιάνοι της θα φάνε τα μούτρα τους.Η ΔΩΔΩΝΗ δεν πρέπει και δεν θα αλλάξει χέρια. Μπροστά στο κίνδυνο μιας κοινωνικής και λαϊκής καταστροφής από την επιθετικότητα και τον ρεβανσισμό του κεφαλαίου- ντόπιου και ξένου- του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων του, η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί παραγωγικό εχέγγυο για να μην πεινάσει ο λαός. Όπως αποτελούν και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις και εταιρίες που μπορούν να θρέψουν τον λαό που τον θέλουν πεινασμένο και ράγια η τρόικα και τα αφεντικά.Και αυτό το καταλαβαίνει ολάκαιρος ο ηπειρωτικός λαός που αντιστέκεται για να μην ιδιωτικοποιηθεί η εταιρία. Ας το αντιληφτούν και οι δυνάμεις της αριστεράς και ας δράσουν από κοινού, ενωτικά και μαχητικά για να κρατηθεί ο κρατικοσυνεταιριστικός σημερινός χαρακτήρας της.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σύσκεψη για καταγραφή προβλημάτων σίτισης – στέγασης στην Π.Ε. Πρέβεζας

Η δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη για τη διερεύνηση και καταγραφή προβλημάτων σίτισης και στέγασης ευπαθών ατόμων και οικογενειών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρέβεζα.Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Στράτος Ιωάννου (Π.Ε. Πρέβεζας), Οδυσσέας Πότσης (Θεματικός Υγείας), Υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των Δήμων, της 8ης Μεραρχίας, της Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Πολυτέκνων κ.α. Όπως τονίστηκε από τους Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στόχος της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η Περιφέρεια είναι αρχικά η καταγραφή και στη συνέχεια η αξιολόγηση των ευπαθών ατόμων, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης που θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.Από τους εκπροσώπους των φορέων χαρακτηρίστηκε σημαντική η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια. Κοινή συνισταμένη είναι η ύπαρξη ανοικτού διαύλου επικοινωνίας, ώστε να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο τρόπο μελλοντικές ανάγκες που ενδεχομένως να προκύψουν.Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Π.Ε. Άρτας.

Έριξαν περλίτη στο αποχετευτικό δίκτυο των Ιωαννίνων!!!

Το υλικό πετάχτηκε από ασυνείδητους, οι οποίοι δεν υπολόγισαν τις συνέπειες
Μεγάλες ποσότητες περλίτη (ελαφρύ σκυρόδεμα) εντοπίστηκαν στο αποχετευτικό δίκτυο των Ιωαννίνων, στην οδό Καραμανλή, όπου τις τελευταίες ημέρες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα.Το υλικό πετάχτηκε από ασυνείδητους, οι οποίοι δεν υπολόγισαν τις συνέπειες που θα υπήρχαν τόσο στους συμπολίτες όσο και στο Δήμο. Δεν μπορεί να απομακρυνθεί με τα ειδικά μηχανήματα της ΔΕΥΑΙ και έτσι η επιχείρηση υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αντικατάσταση που αγωγού που βρίσκεται σε βάθος τριών μέτρων.Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, καθώς συχνά προκύπτουν προβλήματα από λάδια και λίπη που καταλήγουν στο δίκτυο αποχέτευσης ή ομβρίων ενώ κατά το παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις όπου επιχειρηματίες έριξαν μαζούτ και υπολείμματα χρωμάτων τα οποία κατέληξαν στη λίμνη.Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης, με δηλώσεις που έκαναν καυτηρίασαν τέτοιες συμπεριφορές που στρέφονται πρώτα και κύρια σε βάρος των συμπολιτών και της πόλης.«Κάποιοι αντί να απομακρύνουν τα υλικά αυτά επέλεξαν να τα πετάξουν στο αποχετευτικό δίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στα αντλιοστάσια, να έχουμε υπερχείλιση λυμάτων και να απαιτείται χρόνος και χρήματα για την αποκατάσταση. Απευθύνουμε έκκληση σε αυτούς τους συμπολίτες να μην λειτουργούν σε βάρος άλλων συμπολιτών μας», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ Κώστας Γιωτάκης.«Τέτοιες ενέργειες είναι εχθρικές προς τους συμπολίτες, είναι εχθρικές προς την πόλη και την επιχείρηση. Έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και συνεπάγονται οικονομικό κόστος, το οποίο επίσης πληρώνουν οι πολίτες. Η ΔΕΥΑΙ με την προσπάθεια που κάνει και με τα έργα που δρομολογεί έχει θέσει ως στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και της καθημερινότητας. Είναι κρίμα να καλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα να διαχειρίζεται την κακή συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της επιχείρησης και αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής.Ο κ. Θεμελής σημείωσε ότι στο αποχετευτικό δίκτυο και στο δίκτυο ομβρίων καταλήγουν συχνά λίπη και λάδια από καταστήματα εστίασης και τόνισε για μία ακόμη φορά την υποχρέωση που έχουν οι επιχειρηματίες για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών ώστε να μην επιβαρύνεται ο αγωγός.Τέλος ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ καυτηρίασε την αντικοινωνική συμπεριφορά συμπολιτών ενώ έκανε γνωστό ότι δεκάδες υποθέσεις για περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε παράνομη σύνδεση ομβρίων στο αποχετευτικό δίκτυο έχουν πάρει τη δικαστική οδό, ενώ από την επιχείρηση θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Προς διαγωνισμό για «Δωδώνη» η ΑΤΕ

Εντός των ημερών, ενώ οι Ενώσεις προσέλαβαν Σύμβουλο
Εξελίξεις σημειώνονται, αναμενόμενες μεν, αλλά... βιαστικές, στο μείζον θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» με την πληροφορία ότι η μεγαλομέτοχος Αγροτική τράπεζα ετοιμάζεται να βγάλει εντός των ημερών στον... αέρα την πρόσκληση για το διεθνή διαγωνισμό πώλησης του μετοχικού της πακέτου.Την ίδια στιγμή οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, μόλις προχθές κατέληξαν στην πρόσληψη Συμβούλου για την εξαγορά των μετοχών της ΑΤΕ και το ερώτημα είναι αν θα προλάβουν να κάνουν κάτι, πριν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Πάντως, η ΑΤΕ διαβεβαίωνε δια του διοικητή της Θεόδωρου Πανταλάκη ότι θα συνεργαστεί με τους μετόχους, δηλαδή τις Ενώσεις πριν προχωρήσει σε αποφάσεις, κάτι που μάλλον δεν γίνεται, εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό.

Πιάνει δουλειά ο Σύμβουλος των Ενώσεων
Τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας αποφάσισαν προχθές ομόφωνα την πρόσληψη ως Συμβούλου εξαγοράς της «Δωδώνης» την εταιρεία συμβούλων «Planning Α.Ε» με έδρα την Αθήνα.Η επιλογή έγινε κατόπιν αξιολόγησης των εννέα προσφορών που κατατέθηκαν, από την επιτροπή των γενικών διευθυντών των Ενώσεων (διαδικασία αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα) και την πρόταση στην οποία κατέληξαν. Το ύψος της ανάθεσης μπορεί να φτάσει μέχρι 80.000 ευρώ , εφόσον ζητηθούν όλες οι υπηρεσίες που προβλέπονται στην πρόσκληση.Ο Σύμβουλος αναμένεται άμεσα να πιάσει δουλειά για να συνδράμει τις Ενώσεις στην προσπάθεια να μην ιδιωτικοποιηθεί η «Δωδώνη», όμως τα χρονικά περιθώρια φαίνεται ότι στένεψαν. Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο Σύμβουλος των Ενώσεων θα αναλάβει την αποτίμηση της εταιρεία, καθορισμό επενδυτικού πλάνου καθώς και των απαιτούμενων κεφαλαίων, εξεύρεση απαιτούμενων κεφαλαίων, επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξης της βιομηχανίας και της ζώνης γάλακτος σε συνεργασία με τις Ε.Α.Σ. μετόχους, νομική και οικονομική υποστήριξη στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΑΤΕ.

Βιάζεται η ΑΤΕ...
Τα περιθώρια για την ΑΤΕ στενεύουν, αφού μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει καταλήξει ο διαγωνισμός για να απεμπλακεί, όπως έχει αποφασιστεί, από συμμετοχές εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα. Προ πολλού έχει προσλάβει ως Σύμβουλο για την πώληση τις τράπεζες Εθνική και Alpha και λογικά έχουν ολοκληρώσει την αποτίμηση της εταιρείας και ετοιμάζουν την πρόσκληση. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν πληροφορίες. Μάλιστα προσδιορίζουν και χρονικά την δημοσίευση της πρόσκλησης μέχρι , ή την ερχόμενη Κυριακή...Σε προ μηνός περίπου, ενημερωτικό δελτίο της ΑΤΕ προς την επιτροπή κεφαλαιαγοράς αναφέρεται η 30η Ιουνίου ως το χρονικό τελεσίγραφο της Κομισιόν για να απεμπλακεί και από τη «Δωδώνη». Ειδικότερα για την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία αναφέρεται ότι επίκειται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέσα στους επόμενους μήνες. Κι αυτό παρά τις απαντήσεις της διοίκησης της τράπεζας (και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη) ότι «απεμπλοκή από την εταιρεία μέσω νόμιμων και διαφανών διαδικασιών».Το πώς θα αντιδράσουν οι Ενώσεις και οι κτηνοτρόφοι, μένει να το δούμε τις επόμενες μέρες.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Διανομή τροφίμων στην Ανατολή από το Δήμο Ιωαννιτών

Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνει η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής.Η διανομή θα γίνει στο γραφείο της Δημοτικής Ενότητας (πρώην δημαρχείο) από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα.

Μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε…

Απουσιολόγιο βουλευτών από την «Πίτα του Ηπειρώτη»


Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού 

Αργύρης Βαγγέλης, απών


Παντούλας Μιχάλης, απών


Οικονόμου Θανάσης, απών


Τασούλας  Κώστας, απών


Καλογιάννης Σταύρος, απών


Κατσούρας Χρήστος, απών


Τσουμάνης Δημήτρης, απών


Παπασιώζος  Κώστας, απών


Οκτώ, οι παραπάνω, από τους 11 βουλευτές που  εκλέγονται στους 4 νομούς της Ηπείρου, αλλά και άλλοι που εκλέγονται σε άλλες εκλογικές περιφέρειες  της χώρας μας, απόδημοι, γαμπροί  και σώγαμπροι δεν  παραβρέθηκαν, «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», ως συνηθίζεται να επικαλούνται, στη μεγάλη γιορτή των συμπατριωτών μας  «Πίτα  του Ηπειρώτη», που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου.Βεβαίως μπορεί να είχαν τους λόγους τους που  απουσίαζαν, για τους οποίους εικάζω πως δεν είχαν καμία  σχέση  με… ανειλημμένες υποχρεώσεις. Και  στο κατω-κάτω τόσο σημαντικές ήταν αυτές, ημέρα αργίας, που τις προτίμησαν έναντι της τιμητικής παρουσίας τους  στην εκδήλωση των συμπατριωτών τους, απόδημων και γηγενών, που τους τιμούν  με τη ν ψήφο τους;Ίσως  είχαν κάτι να φοβηθούν και γι΄αυτό  δεν εμφανίστηκαν. Αν είναι έτσι, πρώτον αποδεικνύουν  την ενοχή  τους για  τη στάση και την ανυπαρξία  τους σε μεγάλα εθνικά και τοπικά θέματα και δεύτερον μας προσβάλλουν ανενδοίαστα,  όχι με την απουσία τους, αλλά γιατί ως Ηπειρώτες δεν χαρακτηριζόμαστε ως βίαιοι πολίτες, . Άρα τι είχαν να φοβηθούν και απείχαν; Μήπως δεν εμφανίστηκαν προκειμένου να μην πάρουν θέση και δεσμευτούν έναντι μελλοντικών, ύπουλων χτυπημάτων σε βάρος των Ηπειρωτών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας; Θα δείξει.Από την  κορυφαία εκδήλωσή μας απουσίαζε  και ο συμπατριώτης Πρόεδρος της  Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Δικαιολογημένα, ίσως, εξαιτίας της  τρόικας, του PSI, της νέας δανειακής σύμβασης και του συμβουλίου των αρχηγών. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος δεν έχει πλέον ανάγκη ψήφων, αφού ούτως ή άλλως τους απώλεσε πριν από χρόνια.Αυτό  όμως που αντιλήφθηκαν οι Ηπειρώτες  και άκουσα να το συζητούν, είναι η βροντερή απουσία τους και η απόφασή τους να μην παραβρεθούν κοντά μας, αφιερώνοντας μία ώρα από τον πολύτιμο, δεν αντιλέγω, χρόνο τους προκειμένου να μας αποδεχθούν και ανεχθούν, όπως άλλωστε πράττουμε κι εμείς επί 4 χρόνια ή και πιο πολλά. Ας είναι όμως. Μην εμφανιζόμαστε ως απόλυτοι και σκληροί εναντίον όλων όσων απουσίαζαν. Και τούτο γιατί κάποιους απ΄αυτούς μπορεί να υπήρξε σημαντικός λόγος, όπως κάποια έκτακτη ανάγκη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε  τη δικαιολογία των…ανειλημμένων υποχρεώσεων  που επικαλέστηκαν ορισμένοι.Στους απόντες συγκαταλέγονται και  πολλοί πολιτευτές και πρώην υπουργοί, με πρώτον τον κ. Αντ. Μπέζα, ο οποίος πρόσφατα βγήκε από τη… σιγή ιχθύος που κρατούσε, προϊόντος του χρόνου βεβαίως και της δημοσκοπικής προέλασης της Νέας Δημοκρατίας. Εξαίρεση, απ΄όσους εντοπίσαμε, οι Αντ. Φούσας, Ελ. Ζαγορίτης, Σ. Τζουμάκας και Π. Βασιλάκης.Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μας πολυέλλειψαν. Το κενό τους κάλυψαν με το παραπάνω ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης και οι δήμαρχοι Άρτας, Πρεβέζης, Κεντρικών Τζουμέρκων, Πωγωνιανής και Ζαγορίου κ. Ι. Παπαλέξης, Χρ. Μπαϊλης, Χρ. Χασιάκος, Κ. Καψάλης και Γ. Παπαναστασίου.Με την  παρουσία τους μας τίμησαν επίσης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Π. Οικονόμου, οι εκπρόσωποι των κομμάτων κ. Απ. Κακλαμάνης, ΠΑΣΟΚ, Ευγενία Τσουμάνη, ΝΔ, Μπ. Αγγουράκης, ΚΚΕ, Β. Πριμικύρης, ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Π. Στασινός, Δ..Τσιρώνης, Β. Παπαχρήστος, Δ. Παπαδημούλης, Π. Μελάς, Π. Κουρουμπλής, Γ. Τραγάκης, Αν. Νεράτζης και Κ. Γείτονας.Αυτά γιατί τα γραπτά μένουν και με πολλές ευχαριστίες σε παρόντες και απόντες. Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν ξέχασα κάποιον ή τον ενέταξα στην πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία. Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω πως… έχει ο καιρός γυρίσματα για όλους μας και πως.. κοντός ψαλμός αλληλούια.

Σύγχρονος και ρεαλιστικός αυτοδιοικητικός λόγος

Για ακόμη μία φορά απολαύσαμε στο ITV τις εύστοχες αυτοδιοικητικές επισημάνσεις του δημάρχου Β. Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ. Άσκησε εποικοδομητική και όχι στείρα κριτική για τον Καλλικράτη, μέσα από συγκεκριμένες, βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις. Βέβαια "έπαιζε" εντός έδρας, αφού ο Τζουμερκιώτης Βλάσης Ντόκαςτον πήγαινε... κρέμα!

Το Πέραμα τιμά τον Άγιο Χαράλαμπο

Τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους θα τιμήσει την ερχόμενη Παρασκευή η Δημοτική Κοινότητα Περάματος.Στις εννέα το πρωί θα γίνει θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και στις δέκα και μισή θα ακολουθήσει λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της εικόνας του Αγίου.

Κακοκαιρία και προβλήματα στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ενέσκηψε στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Το χιόνι στον ορεινό δήμο Μετσόβου και τους οικισμούς του έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο και τριάντα εκατοστά, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα ο δρόμος προς τη Μηλιά παραμένει κλειστός και οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση μόνο προς και από τα Γρεβενά. Το ένα μέτρο ξεπέρασε το ύψος του χιονιού και στη Βωβούσα, ενώ πρόβλημα στην πρόσβαση των οχημάτων υπάρχει και στο Βραδέτο του δήμου Ζαγορίου, με την Πολιτική Προστασία να δίνει σήμερα προτεραιότητα για το άνοιγμα του δρόμου. Σε όλα τα ορεινά χωριά, από τα Τζουμέρκα μέχρι και την Κόνιτσα οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Τέλος, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα χωριά Βοτονόσι και Ανθοχώρι του δήμου Μετσόβου. Προσοχή χρειάζεται και στους δρόμους προς Πράμαντα, Συρράκο και Καλαρρύτες, καθώς, πέραν του χιονιού στο οδόστρωμα, υπάρχει πάγος και οι αρμόδιες υπηρεσίες έριξαν αλάτι στα «κόκκινα σημεία».

Ψήφισμα για το θάνατο του τ. Αντιπρύτανη και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ.Σαββαντίδη

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του τ. Αντιπρύτανη και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Π. ΣΑΒΒΑΝΤΙΔΗ συνήλθε στην αριθμ. 1232/07-02-2012 Συνεδρία του και αφού άκουσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το επιστημονικό του κύρος, το μοναδικό ακαδημαϊκό και δημοκρατικό ήθος και τη γενικότερη προσφορά του εκλιπόντος στο Πανεπιστήμιό μας, αποφάσισε τα εξής: - Να παραστεί σύσσωμο το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου στην κηδεία του. - Να αναρτηθεί για 24 ώρες μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. - Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του, εκ μέρους του συνόλου της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. - Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. - Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον ημερήσιο τοπικό τύπο και να επιδοθεί στην οικογένειά του.

«Πόλεμος» αγωγών πάνω από την Ήπειρο

Σε εξέλιξη η μάχη για το φυσικό αέριο- Σχέδια και για νέους αγωγούς
Αγωγοί πάνε και έρχονται πάνω από την Ελλάδα με το ενεργειακό ζήτημα να βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε τόσο έντονα στο προσκήνιο και με την Ήπειρο να αποτελεί λόγω της γεωπολιτικής της θέσης αλλά και του υπεδάφους της έναν παράγοντα- κλειδί.Από τη μία οι αγωγοί φυσικού αερίου κι από την άλλη η πιθανότητα εξεύρεσης πετρελαίου, έχουν κάνει... καθημερινότητα τα ζητήματα της ενέργειας.Ο ελληνο-ιταλικός αγωγός που θα διασχίσει την Ήπειρο για να οδεύσει προς την Ιταλία, παραμένει ίσως το πιο ώριμο έργο προς υλοποίηση σε σχέση με τα ανταγωνιστικά σχέδια. Η τύχη όλων των προτάσεων θα κριθεί τους δύο επόμενους μήνες με το Αζερμπαϊτζάν να καλείται να αποφασίσει σε ποιον αγωγό θα διοχετεύσει τις μεγάλες ποσότητες αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ 2.Η τύχη του ελληνο-ιταλικού αγωγού θα κριθεί σε διεθνές γεωπολιτικό επίπεδο με όλα τα μεγάλα συμφέροντα να συγκρούονται. Κρίσιμο μέγεθος θα είναι οι ποσότητες φυσικού αερίου που θα μπορέσει να πείσει ότι θα διοχετεύσει στην αγορά της Ευρώπης. Γιατί όλα γι' αυτήν την αγορά γίνονται και με επιπλέον πλεονέκτημα την αγωνιώδη αναζήτηση της Ευρώπης για ενεργειακούς δρόμους που θα σπάνε το ρώσικο μονοπώλιο.Ο επικεφαλής της IGI Poseidon, Έλιο Ρουτζέρι, σε διεθνές συνέδριο για το φυσικό αέριο στη Βιέννη τόνισε ότι ο αγωγός ITGI είναι το μόνο έργο ικανό να εξασφαλίσει μια τελική επενδυτική απόφαση προτού ξεκινήσει η παραγωγή της δεύτερης φάσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ. Ο ITGI προγραμματίζεται να λάβει την τελική επενδυτική απόφαση ως το 2013, πολύ πριν από την έναρξη της παραγωγής του Σαχ Ντενίζ ΙΙ, η οποία αναμένεται το 2017, σημείωσε.

Και... South Stream
Από την άλλη το τοπίο είναι πολύ ρευστό. Στις 26 Ιανουαρίου το διεθνές οικονομικό δίκτυο Bloomperg μετέδωσε την πληροφορία ότι η η Gazprom ενδέχεται να κατασκευάσει τον αγωγό South Stream διά μέσω της Ελλάδας, όπως προέκυψε από τις συζητήσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα. Μπορεί αυτό να σημαίνει έναν δεύτερο αγωγό στην Ελλάδα και την Ήπειρο;

Η Αλβανία
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα εκτιμά με δηλώσεις του θα εισρεύσουν στην Αλβανία επενδύσεις ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την υλοποίηση του έργου του άλλου αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline) που επιδιώκει να γίνει αυτός ο Νότιος Διάδρομος για την Ευρώπη.Όπως είπε σε κομματική συγκέντρωση τους επόμενους μήνες αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με την υλοποίηση του έργου, στην οποία, όπως είπε, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει και η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν. Ο κ. Μπερίσα ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν στις 9 και 10 Φεβρουαρίου.Ο αγωγός TAP θα έρχεται ως τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί θα οδεύει στην Αλβανία με υποθαλάσσια σύνδεση στη συνέχεια στην Ιταλία. Μέτοχοι του αγωγού αυτού είναι η ελβετική EGL (42,5%), η νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%).

Το πετρέλαιο
Στο μέτωπο του πετρελαίου τώρα, ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από την αξιοποίηση Υδρογονανθράκων, πρέπει να αποτελέσουν το βασικό στοιχείο ενός Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, που θα στηρίξει σε βάθος δεκαετιών το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, κατά το αντίστοιχο πρότυπο της Νορβηγίας και ταυτόχρονα θα δώσει τεράστια γεωοικονομική ώθηση και αναβάθμιση στη χώρα, μέσα από την επίλυση βασικών προβλημάτων της εθνικής οικονομίας.Μιλώντας στην Πάτρα σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή για την εθνική πολιτική για την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων εξήγησε:«Η διακηρυγμένη θέση της Νορβηγίας ότι οι πετρελαϊκοί πόροι ανήκουν στο Νορβηγικό λαό και ότι αυτοί θα πρέπει να διαχειρίζονται κατά τρόπο που να ωφελείται το σύνολο της Νορβηγικής κοινωνίας, αποτέλεσε το θεμέλιο της διαχείρισης των πετρελαϊκών πόρων των τελευταίων 50 χρόνων. Το 1973 στη Λευκή Βίβλο με τις «10 εντολές περί πετρελαίου» η Νορβηγική Κυβέρνηση και το Νορβηγικό Κοινοβούλιο, συνομολόγησαν ότι οι «πετρελαϊκοί πόροι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη μιας ποιοτικά καλύτερης κοινωνίας σε μια μακροπρόθεσμη βάση».

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Εξαφανίστηκε και πάλι ο Κεϊτά!

Η αποχή του Πολ Κεϊτά από τις προπονήσεις του ΠΑΣ έχει φτάσει στο... αμήν τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων, που σκέφτονται να προσφύγουν στην UEFA.Ο Σενεγαλέζος μέσος είναι δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του και τα έχει με τον Άγγελο Αναστασιάδη, απέχοντας έτσι από τις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες. Οικονομικές εκκρεμότητες προς το μέρος του δεν υπάρχουν, οπότε οι Γιαννιώτες έχουν κάλλιστα τη δυνατότητα να προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για έναν παίκτη που έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα με τη συμπεριφορά του και είναι πιθανόν η υπόθεσή του να έχει μέλλον!

Μάθημα ιστορίας από τον Αλέκο Ράπτη στο TV1

Μπορεί λίγο-πολύ όλοι να γνωρίζουμε το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, όμως ακούγοντας χθες στις "Ακροβασίες" τον Γιαννιώτη ιστοριοδίφη Αλέκο Ράπτη, μάθαμε πολλές και σημαντικές ιστορικές λεπτομέρειες για τους μαρτυρικούς τόπους της περιοχής μας. Ο Γιώργος Γκόντζος κατάφερε και πάλι να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Ανθρώπινο δράμα αποκάλυψε η φωτιά σε ακατοίκητο οίκημα στα Γιάννενα!


Μία από τις πολλές τραγικές, ανθρώπινες ιστορίες που συναντά κανείς, καθημερινά πλέον και στην πόλη των Ιωαννίνων αποτέλεσε αντικείμενο της ενασχόλησης των συναρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών και όχι μόνο χθες το μεσημέρι.Η παρουσία ενός άγνωστου άνδρα σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα στο αδιέξοδο της Αγίου Κοσμά και η προσπάθειά του να ζεσταθεί βάζοντας φωτιά, προκάλεσε την ανησυχία των περιοίκων που φοβήθηκαν για τυχόν επέκταση της φωτιάς, χωρίς να είναι και οι ίδιοι σίγουροι ότι μέσα στο οίκημα βρισκόταν ένας άνδρας.Αυτό επιβεβαιώθηκε από τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή με τον άγνωστο άνδρα.Η επέμβασή τους δεν χρειάστηκε καθώς δεν υπήρχε κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς, όμως μαζί με τους περιοίκους κινητοποιήθηκαν προκειμένου να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη μεταφορά του αγνώστου σε άλλο σημείο.Όπως προέκυψε από τις συζητήσεις των περιοίκων και τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο νεαρός, είναι ένας Αφγανός ηλικίας 30 ετών, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, όμως δεν κατάφερε να περάσει τα σύνορα από την περιοχή της Ηγουμενίτσας όπου συνελήφθη.Στο μοναδικό έγγραφο που έχει στα χέρια του ο 30χρονος Αφγανός αναφέρεται ότι αφέθηκε ελεύθερος από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στις 31 Ιανουαρίου.Άγνωστο πως βρέθηκε στα Γιάννινα και εγκαταστάθηκε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.Επί τόπου έφτασαν λίγο μετά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να μεταφέρουν τον νεαρό άνδρα σε ξενοδοχείο, για να παραμείνει για λίγες ημέρες.Από την πλευρά τους οι περίοικοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο με το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο οίκημα να αποτελεί εστία μόλυνσης, αλλά και προσέλκυσης κάθε μορφής παραβατικότητας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΡΤΑ:Δημοπρατήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ το νέο υδραγωγείο

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών η διακήρυξη δημοπράτησης του έργου κατασκευής νέου υδραγωγείου που θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα δύο υδραγωγεία για την ύδρευση των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας. Η υδροληψία προβλέπεται να γίνεται στις πηγές Αγίου Γεωργίου από όπου και σήμερα γίνεται η υδροδότηση. Το έργο περιλαμβάνει τρία τμήματα: - Το πρώτο τμήμα είναι συνολικού μήκους 52, 4 χιλιόμετρα, από τις πηγές Αγίου Γεωργίου μέχρι τη δεξαμενή Σμυρτούλας. - Το δεύτερο, συνολικού μήκους 43,5 χιλιομέτρων, από τη δεξαμενή Σμυρτούλας μέχρι τη δεξαμενή Λευκάδας, όπου εξυπηρετεί αποκλειστικά τον Δήμο Λευκάδας. - Το τρίτο τμήμα, συνολικού μήκους 9,7 χιλιομέτρων από τον κόμβο Καλογήρου μέχρι την δεξαμενή της Άρτας, όπου θα εξυπηρετεί το Δήμο Άρτας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ και οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ:Να συζητηθεί το θέμα της Κενάν Μεσαρέ
Σήμερα Τετάρτη στις επτά το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στη συνεδρίαση θα γίνει και τιμητική εκδήλωση για τους υπαλλήλους του Δήμου που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους το έτος 2011.Στο δημοτικό συμβούλιο, πρόκειται μεταξύ άλλων να γίνει και η παραλαβή της Κενάν – Μεσαρέ, ενώ με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μαντάς έχει ζητήσει να συζητηθεί και η λειτουργία της οδού και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους κατοίκους.

ΑΡΤΑ:Αναβλήθηκαν για 3η φορά οι εκλογές στο ΤΕΙ

Ούτε χθες κατέστη δυνατό να διενεργηθούν οι προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. Λίγο μετά την έναρξή τους, ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο χώρο διενέργειας των εκλογών, απομάκρυνε την κάλπη και αποχώρησε.Από την αρμόδια επιτροπή ορίστηκε η επανάληψη των εκλογών να γίνει σήμερα Τετάρτη.

Ξεκίνησε η "Ανοιχτή Γραμμή" στο ΗΡΤ

Νέα εκπομπή, με νέα γραφικά, νέα σκηνικά και νέους τίτλους αρχής για τη Σοφία Τσέπα και τον Νίκο Τσόλη χθες το βράδυ στο ΗΡΤ. Μονοπώλησαν την τηλεθέαση εκείνη την ώρα στα τοπικά κανάλια, αφού άφησαν τα... κυνηγόσκυλα και τα... γιατροσόφια στην τηλεοπτική τους μοναξιά!

Στo Μαυροβούνι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή

Ανάβαση στo Μαυροβούνι θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012.Θα πραγματοποιηθούν τρεις πορείες όλες με αφετηρία και τερματισμό από την πεδιάδα της λίμνης πηγών Αώου.Η πρώτη πορεία διάρκειας 4 ωρών (κατηγορία Α’) θα φτάσει μέχρι το καταφύγιο Μαυροβουνίου. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γκέτες).Η δεύτερη πορεία διάρκειας 5 ωρών (κατηγορίας Β’) θα φτάσει μέχρι το οροπέδιο Μαυροβουνίου. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο και αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση και τον απαραίτητο εξοπλισμό (γκέτες).Η τρίτη πορεία διάρκειας 7 ωρών (κατηγορίας Γ’) θα φτάσει μέχρι την κορυφή Φλέγγα (2157μ). Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γκέτες). Αναχώρηση 7:30 π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αρχηγός πρώτης πορείας: Κώστας Ζούμπας. Αρχηγός δεύτερης πορείας: Γαρυφαλιά Μπέλλου. Αρχηγός τρίτης πορείας: Γιάννης Χρήστου. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων

Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 της υπ’ αριθμ. 22830/05-04-2011 Κ.Υ.Α.( Φ.Ε.Κ.:660/Β΄/20-4-2011) η περίοδος υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς για την ένταξή τους στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2012 είναι από 01/01/2012 έως 31/03/2012. Για τη συμπλήρωση τους πρέπει να προσέλθουν στον αντίστοιχο Δήμο.

ΑΡΤΑ: Παρουσίαση του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Εκδήλωση με τίτλο: «Το έργο της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Άρτας – Πρέβεζας κατά το έτος 2011. Ο άξονας του ΕΣΠΑ» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» από την 18η ΕΒΑ και την Ιερά Μητρόπολη Άρτας. Ομιλήτρια θα είναι η προϊσταμένη της Εφορείας κ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Δρ. Αρχαιολόγος. Την ομιλία θα πλαισιώσει ειδική προβολή. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία Εθνικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

Ξεκινά η αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού

Σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε στο «Διαύγεια» από το ΥΠΕΚΑ αναδείχθηκε ανάδοχος για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Η αναθεώρηση του Χωροταξικού, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει τέσσερις βασικούς στόχους.Ο πρώτος στόχος αφορά στην εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών και στην ενίσχυση της εσωτερικής, σε κάθε περιφέρεια, συνοχής.Ο δεύτερος στόχος συνδέεται με την περαιτέρω θωράκιση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη: ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εξειδίκευση των κατευθύνσεων των Περιφερειακών Πλαισίων ώστε να υποστηριχθούν πιο αποτελεσματικά οι ΟΤΑ, Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι Κρατικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.Τρίτος στόχος είναι να υπάρξει συμπληρωματικότητα των μέσων και των πολιτικών παρεμβάσεων, καθώς και μεγαλύτερη συνέργια των εκτελούμενων έργων και των προγραμμάτων με αναπτυξιακό χαρακτήρα.Ο τέταρτος στόχος απαντά στην ανάγκη να δοθεί επικαιροποιημένη κατεύθυνση στο υποκείμενο επίπεδο σχεδιασμού, δηλαδή στα Ρυθμιστικά Σχέδια στα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, στις ζώνες οικιστικού ελέγχου κ.λ.π.

Σύλληψη Βουλγάρων για απόπειρα κλοπής σωλήνων από αντλιοστάσιο στους Λογγάδες Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες στους Λογγάδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 33 και 34 ετών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ομοεθνή τους, για απόπειρα κλοπής.Ειδικότερα, χθες (07-02-2012) το μεσημέρι οι τρεις δράστες επιχείρησαν από κοινού να αποκόψουν και να αφαιρέσουν, με τη χρήση σιδεροπρίονου, μεταλλικούς σωλήνες από αντλιοστάσιο που βρίσκεται στους Λογγάδες Ιωαννίνων.Το σιδεροπρίονο και άλλα εργαλεία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εξανεμίστηκαν τα χρήματα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Μετά την «επένδυσή» τους σε ομόλογα από την Τράπεζα της Ελλάδος
«Μας συγχωρείται αλλά τα λεφτά σας επενδύθηκαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και αυτή τη στιγμή από 2 εκατομμύρια είναι 763.000 ευρώ».Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, από την Τράπεζα της Ελλάδος για την τύχη των χρημάτων που είχε κατατεθειμένα σε αυτή.Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος, ερήμην των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου «επένδυσε» τα χρήματά του με αποτέλεσμα να χαθεί το 60% του κεφαλαίου.Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα Επιμελητήρια δεν επιχορηγούνται ούτε από Υπουργεία, ούτε από αυτό που ονομάζουμε κράτος, αλλά οι καταθέσεις τους προέρχονται από τις συνδρομές των μελών.Στην ουσία λοιπόν το κράτος μέσω της Τράπεζας Ελλάδος, καταλήστευσε τις οικονομίες των μικρομεσαίων.Στην περίπτωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, το αποθεματικό που ήταν κατατεθειμένο στην Τράπεζα Ελλάδος ανέρχονταν στο 1,9 εκατομμύρια ευρώ.Σήμερα έχουν απομείνει μόλις 763 χιλιάδες και στην περίπτωση που ολοκληρωθεί το PSI το ποσό θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.Ότι δηλαδή χτίστηκε τα τελευταία χρόνια εξανεμίστηκε μέσα σε λίγες μέρες.«Είναι σαν να μπαίνουν στα σπίτια μας και στις καταθέσεις μας και να τις παίζουν σε ομόλογα, χωρίς την έγκρισή μας. Σε όλη την Ελλάδα τα χρήματα των επιμελητηρίων ήταν 56,2 εκ. και έμειναν 21,8 εκ.. Μια μείωση δηλαδή 60%», είπε χθες ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Βασίλης Βασιλείου.Όλη η ιστορία ξεκίνησε εντελώς τυχαία από το Επιμελητήριο Πειραιά, όταν η διοίκησή του ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου υποχρεωτικά τα επιμελητήρια κατέθεταν τα χρήματά τους, να βγάλει κάποια χρήματα για να κάνει μια επένδυση. Η απάντηση της Τράπεζας ήταν πως τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν καθώς επενδύθηκαν σε ομόλογα και το αρχικό κεφάλαιο έχει μειωθεί.Από εκεί και μετά όλα τα επιμελητήρια της χώρας άρχισαν να «ψάχνονται» για να ανακαλύψουν ότι όλα έχουν πέσει θύμα της ίδιας ιστορίας.Αυτή τη στιγμή το επιμελητήριο Ιωαννίνων έχει επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα της χώρας αλλά και την κεντρική διοίκηση και αποφασίστηκε να στραφούν νομικά κατά της Τράπεζας και των αρμόδιων υπουργείων.Για απαράδεκτη ενέργεια που ζημιώνει ανεπανόρθωτα τους φορείς και κατ' επέκταση τα μέλη τους κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και σημειώνεται πως σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η ΤτΕ να τα εντάξει χωρίς ειδοποίηση και ενημέρωση όλα αυτά τα χρόνια σε οποιαδήποτε μορφή επένδυσης, βάσιμα πιθανολογούμενης ως ζημιογόνος, στην προκειμένη περίπτωση σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία μάλιστα και «κούρεψε».!!!Τις τελευταίες μέρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης έπεσε η πρόταση κατάργησης των συνδρομών για τα Επιμελητήρια, πρόταση που αν υιοθετηθεί θα οδηγήσει στο κλείσιμό τους, καθώς οι συνδρομές είναι η βασική πηγή εσόδων τους.Όπως τόνισε ο κ. Βασιλείου, η πρόταση αυτή είναι εντελώς παράλογη, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός δεν επιβαρύνεται πουθενά από τα Επιμελητήρια, τα οποία πληρώνουν τα έξοδα και τους υπαλλήλους, από τις εισφορές των μελών τους κι άρα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τα έσοδα ή τα έξοδα του κράτους.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κλειστό το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Στον «αέρα» παρέμειναν σήμερα οι πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε ολόκληρο το νομό.Πολλοί επιβάτες, οι οποίοι θα έφθαναν αεροπορικώς στο Ελ. Βενιζέλος για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό έχασαν την πτήση τους.Στις 20:00 απόψε, η ισχύς των ανέμων μειώθηκε και απογειώθηκε από την Αθήνα η νυκτερινή πτήση της Olympic Air για τα Γιάννινα.