Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Καμία ενημέρωση από το ΤΕΙ Ηπείρου!

Καμία απολύτως ενημέρωση δεν υπάρχει από το ΤΕΙ Ηπέιρου,για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα τμήματα της ΣΕΥΠ αύριο το πρωί,την στιγμή μάλιστα που αρκετοί φοιτητές δίνουν μαθή
ματα!!!

Φοιτητής για το άνοιγμα ή μη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Καλησπέρα, Ήθελα να κάνω μια επισήμανση.Υπαρχουν φοιτητές που δίνουν 830 το πρωί μάθημα.Τι ακριβως περιμένει ο πρύτανης για να λάβει απόφαση;πόσο να αλλάξει στο καλύτερο η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους;

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αύριο το πρωί θα αποφασιστεί αν θα ανοίξει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το epirusgate έχει λάβει δεκάδες e-mails από φοιτητές,σχετικά με την λειτουργία ή μη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Σας ενημερώνουμε λοιπόν, πως για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα ληφθεί σχετική απόφαση το πρωί της Πέμπτης από την Πρυτανεία.

Ακύρωσε δρομολόγια το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων λόγω των χιονοπτώσεων

To υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ακύρωσε απογευματινά και βραδινά δρομολόγιά του προς Θεσσαλονίκη και Βόλο καθώς και τα περισσότερα δρομολόγια προς τα χωριά του Νομού Ιωαννίνων,λόγω των έντονων χιονοπτώσεων.

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στο Δήμο Ζίτσας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση λόγω της έντονης χιονόπτωσης, αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν
κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο Ζίτσας.

Κλειστά σχολεία και παιδικοί αύριο στα Γιάννενα- Υποχρεωτικές οι αλυσίδες

Με απόφαση του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, αύριο Πέμπτη θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία,δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια που λειτουργούν στο Δήμο Ιωαννιτών.Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς τις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν.Η κίνηση σε όλους τους δρόμους του Δήμου Ιωαννιτών γίνεται υποχρεωτικά με αλυσίδες.

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στην πόλη των Ιωαννίνων

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση σε όλους να μην κινούνται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι αλυσίδες ακόμη και για την κίνηση μέσα στην πόλη είναι απαραίτητες, εξ αιτίας κυρίως του παγετού. Σχετικά με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών θα υπάρξει ενημέρωση νωρίς το πρωί.

Η εικόνα από την κακοκαιρία

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κακοκαιρία.Μηχανήματα παρεμβαίνουν στο κεντρικό οδικό δίκτυο όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις προσβάσεις προς τα δύο νοσοκομεία.Η παρέμβαση στο εσωτερικό και δευτερεύον οδικό δίκτυο θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες.Ο Δήμος Ιωαννιτών παρεμβαίνει με περισσότερα από είκοσι μηχανήματα, δικά του αλλά και ιδιωτικά που έχουν μισθωθεί.Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση προς όλους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στη διάρκεια της νύχτας λόγω της μεγάλης ολισθηρότητας που σημειώνεται.

Στις 9:30 π.μ. ανοίγουν αύριο τα σχολεία στο Νομό Ιωαννίνων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη,τα σχολεία στο Νομό Ιωαννίνων,θα ξεκινήσουν αύριο στις 9:30 π.μ. την λειτουργία τους  εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων στις φυλακές Σταυρακίου

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ επισκέφτηκε σήμερα τις φυλακές Σταυρακιου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμπαράσταση στους απεργούς σωφρονιστικούς υπάλληλους και η παράδοση στην Διεύθυνση των φυλακών κλινοσκεπασμάτων και βιβλίων για τους κρατούμενους. Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Σταυρακιου δεν τιμούν ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και έχουν μετατραπεί από κατάστημα σωφρονισμού και επανένταξης σε «αποθήκη ανθρωπίνων ψύχων».Το νομαρχιακό τμήμα καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς να εκδηλώσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους κρατούμενους και εργαζόμενους οι όποιοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να αμβλυνόων την τραγικότητα των συνθηκών.Η ΑΔΕΔΥ θέλει δημόσια να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ,τον κ. Περιφερειάρχη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειαρχη κ. Πότση,τον Διοικητη κ.Γκίζα και τον Υποδιοικητή κ .Παύλου της 8ΗΣ Μεραρχίας για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για παροχή κλινοσκεπασμάτων. Ευχαριστεί επίσης τον κ Νίκο Προκο και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης για την προσφορά των βιβλίων.Καλούμε όλους τους συναδέλφους δημοσίους υπάλληλους να σταθούν συλλογικά και προσωπικά αλληλέγγυοι- σε τούτες τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε- στους συνάνθρωπους μας πουν έχουν ανάγκη.


ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Νέο Δ.Σ. στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Παραμένει πρόεδρος ο Δημήτρης Τσούτσης
Θετικό αντίκτυπο έχουν οι τοποθετήσεις των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Πρέβεζας, αφού αφορούν νέα πρόσωπα με παρόν και μέλλον στην περιοχή όπου ζούνε και εργάζονται. Με τα νέα δεδομένα,στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας αντικαταστάθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και ορίσθηκαν μέλη τα παρακάτω πρόσωπα:
1. Θεόδωρος Κατσαούνος του Λάμπρου ως Αντιπρόεδρος - οικονομολόγος απο το Λούρο. Αναπληρώτρια του η Κυριακή Παπαιωαννίδου του Ιωάννη, δικηγόρος απο τη Σαμψούντα.

2. Νικόλαος Ιωάννου του Ευαγγέλου - γεωπόνος απο το Λούρο με αναπλήρωτριά του η Αντριάνα Σολδάτου του Ζώη, ιδιωτική υπάλληλος απο την Πρέβεζα.
3. Λαμπρινή Σούρδη του Γεωργίου, Διευθύντρια Νευρολογίας ως εκπρόσωπος των ιατρών.
4. Σωτήριος Ταμπουρέας του Ευστρατίου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Πρόεδρος Δ.Σ. παραμένει ο κ. Δημήτρης Τσούτσης.Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής.Επιλογές με πολύ μεγάλη δόση απο την περιοχή του Λούρου και της πόλης της Πρέβεζας. Τελικά δεν είναι τίποτα τυχαίο, εξαιρετικές επιλογές!

Χιόνια σε Γιάννενα 'Άρτα και Ηγουμενίτσα!!!

Πυκνό χιόνι πέφτει από τις τέσσερις το απόγευμα μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι νωρίτερα χιόνιζε και στην πόλη της Ηγουμενίτσας!!! Χιονίζει από τη μεσημέρι και μέσα στην πόλη της Άρτας.Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις βραδινές ώρες

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων

Με Αποφάσεις των τοπικών αρμοδίων Υπηρεσιών Τροχαίας, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων από την 16.00’ ώρα σήμερα (1-2-2012) μέχρι την 08.00΄ ώρα αύριο (2-2-2012), στο παρακάτω Εθνικό Οδικό Δίκτυο:
-Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων
-Στην Εγνατία Οδό, από Ηγουμενίτσα μέχρι χ/θ 423+500 (Α/Κ Γαληψού έως όρια με Ν.Καβάλας.)
-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης
-Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων από θέση Μουργκάνη έως θέση Παναγιά.
-Στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Γρεβενών.

Κινητοποιήσεις απ’ τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άρτας

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει αύριο στις 9.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας. Ο Σύλλογος ενημερώνει παράλληλα και για τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη στο χώρο του Νοσοκομείου, με κατάληψη της Γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων και δωρεάν πρόσβαση στους πολίτες. Στην πρόσκληση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου Λεωνίδας Γεωργούσης και ο Γραμματέας Δημήτρης Χρηστάκης, αναφέρεται: "Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Άρτας σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 2-2-2012 θα γίνει κατάληψη της Γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων από τους εργαζόμενους και θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Άρτας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για την μη καταβολή δεδουλευμένων για τα έτη 2008, 2009 και 2011 και την εφαρμογή του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου".

Συνελήφθη 43χρονος στην Ελεούσα Ιωαννίνων για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός ηλικίας 43 ετών, ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α.Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 75.878,24 ευρώ.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 περ. γ΄ του Ν. 2523/1997, όπως αυτό τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 1 του Ν. 3888/2010, καθώς και των διατάξεων του άρθρου 21 παρ. 2 του Ν. 2523/1997, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2θ του άρθρου 3 του Ν.3943/2011.

Αγριόγατα βρέθηκε νεκρή στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων

Αγριόγατα βάρους έξι κιλών, η οποία ανήκει στα προστατευόμενα είδη, βρέθηκε νεκρή στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς, μεταξύ των διασταυρώσεων Παρακαλάμου και Κάτω Ραβενιών.Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», η αγριόγατα προστατεύεται από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.Η αγριόγατα είναι μεγαλύτερη από την οικόσιτη γάτα και σε αντίθεση με αυτήν, όταν περπατάει, κρατάει όρθια την ουρά της.Ζει 12-15 χρόνια σε μεγάλα και πυκνά δάση πλατύφυλλων, αλλά και σε ανοικτά μέρη, όπου υπάρχουν μεγάλες συστάδες δένδρων, φωλιάζει σε κουφάλες δέντρων ή κάτω από βράχους και τρώει και αποθηκεύει λίπος την περίοδο του φθινοπώρου για να αντέξει τις αντίξοες συνθήκες του χειμώνα.Σοβαρότατη απειλή για το είδος αποτελεί ο υβριδισμός με την κοινή γάτα καθώς, όταν πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές, η αγριόγατα πολλές φορές ζευγαρώνει με γάτες.

Κτηνοτρόφος έφτιαξε ολόκληρο μουσείο στην Τζούμα Φιλιατών!

Δηλώνει περήφανος για τα 1.500 κομμάτια της συλλογής του
Ένας απλός άνθρωπος, αρκετά ευαίσθητος, όμως, και ανήσυχος, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, είναι ο Κώστας Μπαλαούρας (ένθετη φωτό) από την Τζούμα Φιλιατών. Ωστόσο, έχει κάνει ένα σπάνιο επίτευγμα. Δημιούργησε μια μεγάλη λαογραφική συλλογή (φωτό), που αποτελείται από 1.500 περίπου αντικείμενα αγροτικής και κτηνοτροφικής ζωής!Η συλλογή του κ. Μπαλαούρα περιλαμβάνει κυπροκούδουνα, αγροτικά εργαλεία, κομπολόγια, γκλίτσες, ζυγαριές, παλαιά φωτιστικά, όπλα και πλήθος άλλων παραδοσιακών κυρίως ειδών.Τα συγκεντρώνει με μεράκι ο ίδιος εδώ και 30 περίπου χρόνια κομμάτι - κομμάτι, θέλοντας, όπως λέει, να γνωρίσουν οι νεότεροι στοιχεία από το παρελθόν, προκειμένου να προσανατολιστούν στο μέλλον.Τη συλλογή, που στεγάζεται σ' ένα πετρόκτιστο κτίριο, την επισκέπτονται σχολεία όχι μόνο από την Ήπειρο, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ακόμη και τουρίστες από το εξωτερικό!Περηφανεύεται και δικαιολογημένα ο ίδιος, πως «λίγοι ακόμη στην Ελλάδα έχουν εκθέματα με την ποιότητα των δικών μου». Τα μάζεψε με μεράκι, όχι μόνο από την γύρω περιοχή, αλλά και απ' ολόκληρη την Ελλάδα. Ξόδεψε χρόνο, αλλά και πολύ χρήμα. Χαλάλι, τονίζει, «αφού από τη συλλογή μου παίρνω ζωή. Αλλά, και μέσα από αυτή, δίνω εικόνες και αναπνοές στους άλλους από τη ζωή του παρελθόντος».

 Αχαρτογράφητη «ζώνη»
Από το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς μέχρι σήμερα για την αξιόλογη συλλογή του κ. Μπαλαούρα.Το πιθανότερο είναι να μη γνωρίζουν την ύπαρξή της. Και η περίπτωση του συλλέκτη κτηνοτρόφου αποδεικνύει ότι η περιφέρεια αποτελείται από αχαρτογράφητες «γκρίζες ζώνες», ως προς την πολιτιστική δραστηριότητα.Προϋπόθεση για τη χάραξη πολιτιστικής πολιτικής αποτελεί η πληρέστερη δυνατή γνώση των φορέων που συμμετέχουν στη διαμόρφωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι, σε τοπικό επίπεδο. Μια τέτοια γνώση σαφώς και δεν υπάρχει στη χώρα μας…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Νέο Δ.Σ. στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Πρόεδρος παραμένει ο Γ. Λάμπρος
Στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας αντικαταστάθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και ορίσθηκαν μέλη τα παρακάτω πρόσωπα: Γεώργιος Λάμπρος του Ελευθερίου – πρόεδρος. Πανή Βασιλική του Αλεξάνδρου, διευθύντρια Αγροτικής Τράπεζας με αναπληρωτή τον Απόστολο Μίχα του Κωνσταντίνου, οικονομολόγο. Κωνσταντίνο Βάντζο του Νικολάου, δικηγόρο ως αντιπρόεδρο, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Γρίβα του Δημητρίου, οικονομολόγο. Βασιλική Πολύζου του Ευαγγέλου, διευθύντρια Αναισθησιολογίας, ως εκπρόσωπος των ιατρών και των ειδικευόμενων ιατρών, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Μητσέλο του Ευαγγέλου, διευθυντή Μαιευτικής Γυναικολογίας. Βασιλική Αμπελογιάννη του Σπυρίδωνα, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ως εκπρόσωπος του λοιπού προσωπικού πλην ιατρών, με αναπληρώτρια την Γεωργία Παππά του Σταύρου, του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής.

Διευκρίνηση από το TV1 για το χθεσινό δελτίο

Ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν μαζί Κασσής – Πλιάκος αλλά οι τεχνικές δυσκολίες του πρώτου ζωντανού δελτίου μετά την μετεγκατάσταση δεν το επέτρεψε.Για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 Παναγιώτης Μπούρχας


EpirusGate: Καλορίζικες οι νέες εγκαταστάσεις με δημοσιογραγικές επιτυχίες

Από... Παιδόπολη Resort, μέχρι καταυλισμό μεταναστόπουλων σχεδιάζει ο Ρογκότης!

Κάπου μας μπέρδεψε χθες το βράδυ στο δελτίο του TV1 ο δήμαρχος Ζίτσας, Δημήτρης Ρογκότης. Προσπαθώντας να καλύψει την ανυπαρξία του απέναντι στις σοβαρές πρωτοβουλίες του Φίλιππα Τσουμάνη και συνολικά του δήμου Ιωαννιτών για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης, αναλώθηκε σε μια φλύαρη παραφιλολογία για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον Άγιο Ιωάννη. Το μενού των προτάσεων Ρογκότη περιελάμβανε από... ξενοδοχείο μέχρι... καταυλισμό ανήλικων -πλην όμως υγιών(!!!)- μεταναστών! Προεκλογικά άλλα έλεγε. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...

Απολύσεις για τους εργαζομένους, μείωση των τιμών παραγωγού και ξεκλήρισμα των κτηνοτρόφων

Την άποψη, ότι κάθε απόπειρα αλλαγής του κρατικό-συνεταιριστικού χαρακτήρα της «Δωδώνης» σημαίνει σημαίνει, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Δωδώνη», ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις Ιωαννίνων, το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών υπαλλήλων Ηπείρου, το παράρτημα Ηπείρου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Δριμύ κατηγορώ Μ. Κατσάνου κατά Ρογκότη χθες στο δελτίο του ITV

"Μετεκλογικά ο Ρογκότης τον οποίο στήριξα να εκλεγεί μου έκοψε την καλημέρα!"
"Μετεκλογικά ο Ρογκότης τον οποίο στήριξα να εκλεγεί μου έκοψε την καλημέρα!".Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, ο πρώην δήμαρχος του δήμου Ευρυμενών Μιχάλης Κατσάνος, κατακεραύνωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV την πολιτική αχαριστία του δημάρχου Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη, απέναντι σε αυτόν που προεκλογικά όργωνε τα χωριά για να τον εκλέξει δήμαρχο. Και τι δεν είπε για τον Ρογκότη ο Κατσάνος. Για ανικανότητα διοίκησης για ανυπαρξία έργων για έλλειψη αποτελεσματικότητας για ξεχασμένες μελέτες. Από κανονικό κόσκινο τον πέρασε. Μόνο που φρόντισε να τον "σφάξει με το βαμβάκι" και να μην ανοίξει από τώρα τα χαρτιά του για το μέλλον αναφορικά με την αυτοδιοικητική κίνηση των τεσσαρων (Βλέτσας, Κατσάνος, Παργανάς, Σιαπατόρης). Πάντως το διαζύγιο Ρογκότη με τους πρώην δημάρχους του ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν για να εκλεγεί, 2,5 χρόνια πριν τις εκλογές, φαίνεται να είναι οριστικό.Ακόμη κι αν κάνει πίσω ο Ρογκότης και ξεπηδήσει για αντικαταστάτης του κάποιος από τους Πάϊκα ή Γαρδίκο.

Χαμένα τα είχε χθες το βράδυ στο δελτίο του TV1 ο Μ. Πλιάκος

Δεν τόλμησε να βγει δίδυμο με τον Μιχάλη Κασσή χθες το βράδυ στο δελτίο του TV1 -όπως ήταν προγραμματισμένο- ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Καχριμάνη κ. Μιχάλης Πλιάκος και τελικά προτίμησε να βγει μόνος μπας και αποφεύγοντας την κόντρα διασωθεί. Αλλά ούτε και μόνος τα κατάφερε, αφού με τις αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις που έδωσε σε θέματα που αφορούσαν το απολογιστικό έργο της Περιφερειακής αρχής, έδειξε ότι στην κυριολεξία βρίσκεται εκτός κλίματος. Γι' αυτό και ο Καχριμάνης τον έχει στην... απ' έξω! Και εκεί θα παραμείνει...

Σε πλήρη ετοιμότητα για την κακοκαιρία ο Δήμος Ιωαννιτών


Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί όλος ο μηχανισμός του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αντιδημάρχων όπου συζητήθηκε ο τρόπος δράσης και το σχέδιο παρέμβασης, ενώ συνεχής είναι η συνεργασία και με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.Εργαζόμενοι του Δήμου Ιωαννιτών έχουν τεθεί σε επιφυλακή ώστε να παρέμβουν όποια ώρα χρειαστεί ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα μηχανήματα του Δήμου και των Δημοτικών Ενοτήτων.Για τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν τις επόμενες ώρες τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στο δίκτυο ύδρευσης οι συνδημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:
-26510 31168 (εργοτάξιο)
-26510 54500 (ΔΕΥΑΙ)
-26510 64755 (Πολιτική Προστασία Δήμου- Αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής)
Σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά εάν δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με το θερμόμετρο στο μηδέν ... έμειναν χωρίς καλοριφέρ οι μαθητές στο μουσικό σχολείο Ιωαννίνων!

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν χτες το πρωί οι μαθητές στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιωαννίνων απαιτώντας να έχουν θέρμανση! Στο παραπάνω σχολείο χτες τα καλοριφέρ δεν άναψαν καθόλου, με αποτέλεσμα να επικρατεί παγωνιά στις αίθουσες, πόσο μάλλον που στην πόλη επικρατούν θερμοκρασίες κοντά ή και κάτω από το μηδέν, ιδίως τις πρωινές ώρες. Οι μαθητές απέναντι σε αυτή την κατάσταση που στερεί από το σχολείο ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες αντέδρασαν και προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους, διεκδικώντας να ανάψουν τα καλοριφέρ. Η διεύθυνση του σχολείου ισχυρίστηκε ότι λόγω της παλαιότητας στη δεξαμενή δεν έγινε αντιληπτό ότι το σχολείο δεν έχει πετρέλαιο..., ενώ η κινητοποίηση των μαθητών αντιμετωπίστηκε με την απειλή των απουσιών!Τελικά οι μαθητές επέστρεψαν στις παγωμένες αίθουσες αφού πρώτα απέσπασαν δέσμευση ότι θα γίνει εφοδιασμός του σχολείου με πετρέλαιο σήμερα

Τι θα γίνει επιτέλους με τις διακοπές ρεύματος στα Τζουμέρκα;

Πολύωρες διακοπές ρεύματος είχαμε χτες το απόγευμα και σήμερα τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στη Πράμαντα.Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το σοβαρό πρόβλημα που δυσκολεύει τους κατοίκους της περιοχής.Όλο το βράδυ είμαστε χωρίς φως (βγάλαμε τις λαμπάδες) και χωρίς θέρμανση,το πρωί δεν λειτουργήσανε τα σχολεία,τα καταστήματα της περιοχής δεν δούλεψαν. Εμείς χωρίς να είμαστε γνώστες επίλυσης προβλημάτων της ΔΕΗ ,θα θέλαμε να πούμε κάποιες προτάσεις:
1)μήπως να γίνει υπόγειο το δίκτυο εκεί που υπάρχει πρόβλημα
2)μήπως να υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο της ΔΕΗ στην περιοχή?
3)μήπως να ενωθεί το υπάρχον δίκτυο με το δίκτυο της ΔΕΗ απο το Προσήλιο?
Υ.Γ. έχουμε τα φράγματα δίπλα μας (Πουρνάρι) θέλουν να φτιάξουνε και άλλο(Αγ. Νικόλαος) και όμως έχουμε ακόμα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Έκκληση 29χρονης από τα Γιάννενα με νευρική ανορεξία

«Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Πεθαίνω...», είναι η έκκληση 29χρονης κοπέλας από τα Γιάννενα, που ζει τον απόλυτο Γολγοθά τα τελευταία χρόνια. Από τότε που η νευρική ανορεξία, η μάστιγα της εποχής μας, χτύπησε και την δική της πόρτα.Ζυγίζει μόλις 37 κιλά. Τα κόκκαλα στο σκελετωμένο της κορμί γίνονται εύκολα διακριτά. Όμως η ίδια δεν θέλει να ζει άλλο έτσι, δεν μπορεί. Θέλει να ξαναβρεί το χαμόγελο και να μην φοβάται ότι την επόμενη μέρα μπορεί να… έχει σταματήσει η καρδιά της.«Η μητέρα μου έρχεται κάθε βράδυ να δει αν αναπνέω. Δεν μπορώ να την στενοχωρώ άλλο. Δεν μπορώ να βγαίνω στις ψυχιατρικές κλινικές », λέει και συγκλονίζει με την εξομολόγηση της.

Πώς ξεκίνησαν όλα 
Σύμφωνα με την σελίδα του τηλεοπτικού σταθμού star, η 29χρονη, η οποία δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομα της, στην παιδική της ηλικία ήταν παχύσαρκη. Στην εφηβεία άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό και να κατακτά τα μετάλλια ένα – ένα.Τότε όμως η απώλεια του προπονητή της και κάποια άλλα περιστατικά που την κλόνισαν την οδήγησαν στην απότομη απώλεια βάρους. Στην συνέχεια η νευρική ανορεξία έγινε βουλιμία και από τότε… δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει.Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρικές κλινικές, οι οποίες όμως δεν είναι για την περίπτωση της. «Μου έχουν κολλήσει την ταμπέλα της ψυχιατρικής και δεν την θέλω. Φοβάμαι εκεί μέσα. Περιμένω να έρθει η ώρα για το επισκεπτήριο και φοβάμαι πολύ, γιατί μπαίνουν μέσα τρελλοί», εξηγεί ανάμεσα σε αναφιλητά.Αυτό που θέλει είναι να νοσηλευτεί στην «Ανάσα», το κέντρο της Ζέτας Δούκα. Όμως στα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια της ήρθε να προστεθεί και το οικονομικό πρόβλημα, το οποίο έχει «χτυπήσει» πολλές οικογένειες.«Μακάρι να μπορέσει να με βοηθήσει ο Θεός… Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος, να παντρευτώ, να κάνω παιδιά», λέει και σπαράζει στο κλάμα.Η κοπέλα και η οικογένεια της κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στα τηλέφωνα: 6942861718 ή 6937089327. Επίσης, για οικονομική βοήθεια ο αριθμός λογαριασμού είναι 448/627717-95 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Σύσκεψη για τη λειτουργία των Ιχθυοτροφείων στο Πωγώνι

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, με αντικείμενο τη διευθέτηση των προβλημάτων που ανακύπτουν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων στην περιοχή ευθύνης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Άνω Καλαμά Ιωαννίνων, λόγω της λειτουργίας των παρακείμενων ιχθυοτροφείων σε σχέση με τα υφιστάμενα αρδευτικά δίκτυα των πηγών Βελλάς. Σε αυτήν, έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Πωγωνίου, κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά, κ. Γεώργιος Τάτσης, μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες.Στη Σύσκεψη εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται για τις ανάγκες άρδευσης των πεδιάδων Χρυσόραχης και Καλπακίου, εξαιτίας της λειτουργίας μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών, που χρόνο με το χρόνο αυξάνουν την παραγωγή τους και απαιτούν ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες νερών για την υδροδότηση των επιχειρήσεών τους.Η Γ.Γ. ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υπευθυνότητα και σύνεση στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή και τους κάλεσε από κοινού να τηρήσουν τη νομιμότητα, διασφαλίζοντας την ορθολογική χρήση των νερών, που αφενός θα στηρίξει την επιχειρηματική δραστηριότητα του πρωτογενή τομέα και αφετέρου θα συμβάλει στην αναβάθμιση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος.

Καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΕΝΟΧΟ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε πρωτόδικα ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων χτες το μεσημέρι. Η καταδίκη (κατά πλειοψηφία η απόφαση), και μάλιστα σε έναν χρόνο φυλακή, αφορούσε υπόθεση για καθυστέρηση στο σφράγισμα παράνομης κτηνοτροφικής εγκατάστασης επί της θητείας του ως νομάρχη Ιωαννίνων. Η έκβαση της υπόθεσης σόκαρε τον κ. Καχριμάνη, ο οποίος δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη.Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκαν και ο πρώην δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Χρήστος Παπαδήμας και ο αντιδήμαρχος του ίδιου δήμου Βασίλης Γιαννάκης. Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται αναμφίβολα ο κ. Καχριμάνης, όχι μόνο λόγω της μεγαλύτερης πολιτικής ευθύνης του, αλλά και του γεγονότος ότι ως περιφερειάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με αργία, αν στο Εφετείο καταδικαστεί επίσης. Η εκδίκαση της έφεσης αναμένεται να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη σε έναν χρόνο.Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν κάθισαν χτες μόνο οι κ.κ. Καχριμάνης, Παπαδήμας και Γιαννάκης, αλλά και οι πρώην αντινομάρχες Νίκος Καττής (νυν περιφερειακός σύμβουλος) και Γιάννης Μπάρκας (πρώην υποψήφιος δήμαρχος και αντιπολίτευση στον δήμο Δωδώνης), οι οποίοι αθωώθηκαν καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχαν αρμοδιότητα επί της υπόθεσης.Η υπόθεση αφορούσε μια κτηνοτροφική εγκατάσταση χωρίς άδεια λειτουργίας στο Κουκλέσι. Το 2005 κάτοικος του χωριού έκανε καταγγελία στον δήμο Αγίου Δημητρίου για την παράνομη μονάδα με τα 250 πρόβατα επικαλούμενος λόγους δημόσιας υγείας. Ο Δήμος χρειάστηκε… δύο χρόνια για να στείλει την καταγγελία στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Για να υπογραφεί η τελική απόφαση από τον τότε νομάρχη κ. Καχριμάνη για σφράγισμα της μονάδας, χρειάστηκαν σχεδόν άλλα δύο χρόνια. Τέσσερα χρόνια, συνολικά, για να κλείσει μια παράνομη μονάδα! Και η οποία, όπως ειπώθηκε χτες στο δικαστήριο, συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και σήμερα, χωρίς άδεια, καθώς οι ιδιοκτήτες της μονάδας άνοιξαν άλλη είσοδο στο κτίριο, αφήνοντας τη σφραγισμένη πόρτα ως έχει.Η υπεράσπιση των κατηγορούμενων έφερε ως επιχείρημα τις χρονοβόρες εκ των πραγμάτων, όπως υποστήριξε, διαδικασίες (υποδείξεις, συστάσεις, σύσταση πρωτοβάθμιας επιτροπής, προθεσμία για συμμόρφωση κ.λπ.) σφραγίσματος μιας μονάδας. Το επιχείρημα όμως δεν έπεισε το Δικαστήριο, το οποίο εκτίμησε ότι η καθυστέρηση ήταν πέραν των όποιων δικαιολογημένων ορίων. Ο κ. Καχριμάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε η μόνη Περιφέρεια που έδωσε 1000 άδειες», εννοώντας τη νομιμοποίηση κτηνοτροφικών μονάδων και την εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί του έργου που έκανε η πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων στο να μπει μια τάξη στο χάος των κτηνοτροφικών αδειοδοτήσεων.Μόνο που τελικά, όπως αποδεικνύεται, τάξη στο χάος δεν έχει μπει ακόμα. Η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αποδείχθηκαν ανήμπορες να πείσουν τους κτηνοτρόφους των χωριών για την αναγκαιότητα της νομιμοποίησης των σταβλικών τους εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση για τον έλεγχο όχι μόνο του ζωικού κεφαλαίου αλλά και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Εκτεταμένες χιονοπτώσεις στην Ήπειρο... ακόμα και στα παράλια!

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινόμενων, σύμφωνα με το οποίο ορεινές, ημιορεινές ακόμη και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ηπείρου θα επηρεαστούν από σήμερα Τετάρτη από κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.Η αλλαγή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα και ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πεδινά της Ηπείρου, ενώ αναμένεται να περιοριστούν στα ορεινά την Παρασκευή.Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, συνιστά σε όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Στα 85.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί από τα λαθραία τσιγάρα

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, η οποία εντοπίστηκε προχθές σε φορτηγό, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 26.500 πακέτα τσιγάρων, με το συνολικό ποσό από τους δασμούς και τους φόρους να ανέρχεται σε 84.685,71 ευρώ.

Στα εγκαίνια της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ο Ιωάννης Μιχελάκης

O Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μιχελάκης θα βρίσκεται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα, όπου το μεσημέρι θα παρευρεθεί στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων.Το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Μιχελάκης θα επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα, όπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης.

Μεγάλος ήταν ο αντίκτυπος του Epirus Business Forum 2012

το οποίο διοργανώθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία της Next Com και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012.Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού τους 40 επιφανείς ομιλητές που πλαισίωσαν τις 6 θεματικές ενότητες παρακολούθησαν συνολικά 1.132 επιχειρηματίες και όχι μόνο, από κάθε πλευρά της Ελλάδας.Tο Forum ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, στις 6.00 το απόγευμα με τη Θεματική Ενότητα «Περιφέρεια Ηπείρου: Στρατηγική θέση – Διεθνής Αγορά – Agenda 2012 – 2020» με τη σημαντικότατη παρουσία μεταξύ άλλων της Ειδικής Γραμματείας ΕΣΠΑ με την ειδική συνεργάτιδά της κ. Σ. Αγγελίδη αλλά και του κ. Γ. Δουκίδη Καθηγητή στα Πληροφοριακά Συστήματα - Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) - Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Πολύ τιμητική ήταν η παρουσία της ΔΕΠΑ με το Διευθυντή Δραστηριοτήτων Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας κ. Ε. Κοσμά, όπως επίσης και η παρουσία του Γενικού Διευθυντή της PROTERGIA (Όμιλος Μυτιληναίος) κ. Ν. Μπενρουμπή στην Ενότητα «Ενέργεια στην Ήπειρο». Οι ειδικοί της ενότητας ανάμεσα στους προαναφερθέντες και ο κ. Δ. Βαρβιτσιώτης της Solar Cells Hellas Group καθώς επίσης ο κ. Γκουλιούμης της Πίνδος Ενεργειακή και ο κ. Σταμπολής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) ανέλυσαν διεξοδικά το θέμα της ενέργειας και απάντησαν στις ερωτήσεις του ακροατηρίου για τα μεγάλα θέματα του τομέα στην Ήπειρο.Επιφανείς ομιλητές του ελληνικού επιχειρηματικού χώρου τίμησαν με την παρουσία τους το Forum και ανέλυσαν τα πολύ επιτυχημένα projects τους στον τομέα της Εξωστρέφειας και του Τουρισμού. Ανάμεσά τους ο κ. Γ. Κολλιόπουλος της εταιρίας Speiron, η κ. Μ. Βλάχου της εταιρίας Fereikos Helix, ο κ. Σ. Σταυρίδης του ομίλου Ideales, ο κ. Χ. Τζωρτζόπουλος της εταιρείας ΑΣΤΑΡΤΗ και ο κ. Σ. Πιτούλης ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Domotel Αγ. Νικόλαος. Σημαντική ήταν επίσης και η συμμετοχή εθνικών φορέων όπως του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) με το Γενικό Διευθυντή κ. Δρακόπουλο της Invest in Greece με τον κ. Α. Συγγρό, η παρουσία του Διευθυντή Εξυπηρέτησης Εκδοτριών Εισηγμένων Τίτλων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Χ. Κουπελίδη και η παρουσία του κ. Β. Κορκίδη Προέδρου Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Το EBF2012 έκλεισε με την ενότητα «Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη Ηπείρου: Τοπικοί πρωταθλητές. Ειδικά βραβεία - Έκδοση Stories of Business Success»με και το ειδικό ωριαίο αφιέρωμα από τον κ. Δ. Μπουραντά, Καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Στρατηγική σε περίοδο κρίσης» στην κατάμεστη αίθουσα όπου αμέσως μετά βραβεύτηκαν 12 μεγάλοι επιχειρηματίες της Ηπείρου. Πίνδος Ενεργειακή: Βραβείο Ενεργειακής Εταιρείας Χήτος ΑΒΕΕ: Βραβείο Εμπορικού Σήματος Λόφος Α.Ε.: Βραβείο Πρότυπου Κέντρου Τουρισμού και Ψυχαγωγίας Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Βραβείο Ανάπτυξης Konitsa Mountain Hotel: Βραβείο Τουριστικής Ανάπτυξης Πιτούλης ΑΕ: Βραβείο Τουριστικής Ανάπτυξης Καψιώχας Γιώργος: Βραβείο Εμπορικού Δικτύου Μπότσιος Επιχειρήσεις Α.Ε: Βραβείο Εμπορικού Δικτύου ΒΙΚΗ Α.Ε: Βραβείο Παραγωγικής Εταιρείας και Μεταποίησης Καράλης Α.Ε.: Βραβείο Παραγωγικής Εταιρείας και Μεταποίησης Γαλανοπούλου ΟΕ: Βραβείο Παραδοσιακής Τέχνης Γκίκας Διονύσιος Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.: Βραβείο αγροτικής ανάπτυξης To EBF2012 ετέθη υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Τμήμα Ηπείρου), του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ενώ είχε την υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, του Εμπορικού Πάρκου Ιωάννινα και των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Η 1η συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου για το 2012

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου. Η συνεδρίαση θα γίνει στα γραφεία της ΠΕΔ στα Ιωάννινα και πρόκειται να συζητηθούν 8 θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων και η κατάργηση τοπικών υποκαταστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών σε Δήμους της Ηπείρου, αλλά και σχετικά με την εορτασμό της επετείου για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον οθωμανικό ζυγό.

Όλα τα Ειρηνοδικεία σε ένα στο Νομό Ιωαννίνων

Με στόχο την «ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» και την «ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων πόρων» σύμφωνα με το Υπουργείο ξεκίνησαν οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων στην περιφέρεια των νομών, προκειμένου να διατηρηθούν μόνο τα Ειρηνοδικεία της έδρας και μαζί με αυτές ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις.Ήδη στο νομό Ιωαννίνων προωθείται η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας, ενώ το επόμενο διάστημα ακολουθούν τα Ειρηνοδικεία Μετσόβου, Πωγωνίου, Ζαγορίου και Ζίτσας, σε υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου έπειτα από θετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Εφετείου Ιωαννίνων.Βέβαια, υποτίθεται πως η απόφαση του Υπουργείου αφορά ανενεργά η υπολειτουργούντα Ειρηνοδικεία, κάτι που δεν ισχύει τουλάχιστον στην περίπτωση των περιφερειακών Ειρηνοδικείων του νομού Ιωαννίνων.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, που τάχθηκε κατά της κατάργησης των Ειρηνοδικείων, σε εκατοντάδες ανέρχονται οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν το περασμένο έτος, που σημαίνει ότι κάθε άλλο παρά ανενεργά είναι, αλλά και ότι αυτές οι υποθέσεις θα συσσωρευτούν στο Ειρηνοδικείο της έδρας.Εξάλλου, οι λόγοι που οδήγησαν τον Δικηγορικό Σύλλογο στο να είναι αρνητικός είναι ο αριθμός των υποθέσεων, οι αυξημένες αρμοδιότητες που προβλέπονται στα τρέχοντα νομοσχέδια που προωθούνται, η αύξηση του πληθυσμού της περιφέρειας λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και ο αναπτυξιακός ρόλος των Ειρηνοδικείων και άλλων υπηρεσιών στην περιφέρεια, σύμφωνα με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αναστασία Γιογλή.«Θεωρούμε ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Καταρχήν θα τελματώσει το Ειρηνοδικείο της έδρας και επιπλέον η περιφέρεια θα στερηθεί ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης», σημείωσε.Ειδικά σε ότι αφορά την συσσώρευση των υποθέσεων στο Ειρηνοδικείο των Ιωαννίνων, εκτιμάται ότι πλέον θα υπάρχει καθυστέρηση δύο ή τριών ετών για τον προσδιορισμό δικάσιμου, τη στιγμή που σήμερα «κινείται» με ικανοποιητικούς ρυθμούς. «Είναι φανερό ότι αυτό σημαίνει περαιτέρω καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης», σημείωσε η κ. Γιογλή.Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ειρηνοδικείο Κόνιτσας, που εξυπηρετεί δεκάδες χωριά, χειρίστηκε 373 υποθέσεις του Πταισματοδικείου και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, διενήργησε 129 προανακριτικές και εξέδωσε 149 πολιτικές αποφάσεις.Αντίστοιχα, αυτό του Μετσόβου, που εξυπηρετεί 18 χωριά, χειρίστηκε 299 ποινικές υποθέσεις, διενήργησε 7 προανακριτικές και εξέδωσε 140 πολιτικές αποφάσεις.Οι υποθέσεις είναι μικρότερες στα Ειρηνοδικεία Ζίτσας, Πωγωνίου και Ζαγορίου, όπου επίσης εξυπηρετούνται οι κάτοικοι δεκάδων χωριών και οι οποίοι πλέον θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στα Γιάννενα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το ρολόι θα ξαναχτυπήσει στο κέντρο των Ιωαννίνων

Από αύριο Πέμπτη αναμένεται να αρχίσει να μετρά και πάλι το χρόνο το Ρολόι των Ιωαννίνων, οι δείκτες του οποίου είχαν σταματήσει εδώ και μερικούς μήνες, λόγω βλάβης. Μετά τις απαραίτητες επιδιορθώσεις και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανισμού από σύγχρονο ηλεκτρονικό, το Ρολόι αναμένεται να ξαναμπεί σε λειτουργία, από αύριο Πέμπτη ή την επομένη Παρασκευή. «Το ρολόι είναι συνυφασμένο με την ιστορία και τη διαδρομή της πόλης. Αποτελεί σημείο αναφοράς και βασική μας μέριμνα ήταν να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές με όλα τα στοιχεία της διαδρομής που έχει κάνει στο χρόνο» δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Σε τριήμερη απεργία οι υπάλληλοι των φυλακών Σταυρακίου

Με βασικό αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και κράτησης , οι υπάλληλοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη τριήμερη απεργία.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύσκεψη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιδημάρχου Πρέβεζας, Γιώργου Φραγκούλη με την συμμετοχή διευθυντών και μελών της ΕΛΜΕ με θέμα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου. Σημείο αιχμής αναδείχθηκε η έλλειψη κονδυλίων για την θέρμανση –πρόβλημα το οποίο λύθηκε με την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων από πλευράς του Δήμου, λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία αλλά και ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτεία, όπως η έλλειψη βιβλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού.Στους μελλοντικούς στόχους του Δήμου Πρέβεζας βρίσκεται η ενεργειακή αυτονομία όλων των σχολείων του Δήμου με την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών τα οποία σχεδιάζεται να τοποθετηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες.

ΑΡΤΑ:Σύσκεψη για τις ζημιές από τον παγετό

Σύσκεψη παρουσία του Βουλευτή Άρτας κ. Κ. Παπασιώζου, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά και του Προϊσταμένου του Γραφείου του ΕΛΓΑ Ηπείρου κ. Σ. Χήρα, με θέμα τις ζημιές που προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή ο παγετός των τελευταίων ημερών, πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παπαγιάννης (Κορωνησία), ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Γιαννούλης, ο Αντιδ/χος Αρταίων κ. Βλάρας, ο Αντιδ/χος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Θ. Δρίβας, εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Λούρου, εκπρόσωποι της ΕΑΣΑΦ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 3.100 αιτήσεις για αποζημίωση από παραγωγούς της Άρτας ενώ η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ υπάρχουν συνεχή κλιμάκια ελέγχου και καταγραφής προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος της ζημιάς και να υπάρξουν οι ανάλογες αποζημιώσεις.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Υψηλοί ναύλοι στην γραμμή Ελλάδα – Ιταλία

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος
Τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων για τα φορτηγά οχήματα στη γραμμή Πάτρας-Ιταλίας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος ζητώντας να σταματήσει «η άνιση μεταχείριση σε βάρος των Ελλήνων αυτοκινητιστών».«Παραμένουν σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα οι ναύλοι στις ακτοπλοϊκές εταιρίες για την γραμμή Ελλάδα – Ιταλία, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι σχεδόν διπλάσιοι από τους αντίστοιχους που καταβάλλουν αλλοδαποί μεταφορείς χωρίς αυτό να δικαιολογείται από οποιοδήποτε λόγο, σπουδαίο ή μη, ή να υπαγορεύεται από αντικειμενικά κριτήρια» επισημαίνει η Ομοσπονδία «Χαρακτηριστικό της αυθαίρετης διαμόρφωσης των τιμών των ναύλων αποτελεί το φαινόμενο της παροχής, εκ μέρους των ακτοπλοϊκών εταιριών, προσφορών στις τιμές εισιτηρίων σε φορτηγά αυτοκίνητα άλλων χωρών πολύ χαμηλότερων από εκείνες που παρέχουν στα ελληνικά φορτηγά αυτοκίνητα, χωρίς την τήρηση ειδικά καθορισμένων, διαφανών και αντικειμενικών κριτηρίων.Η άνιση αυτή μεταχείριση δημιουργεί σε βάρος των Ελλήνων αυτοκινητιστών συνθήκες μη υγιούς ανταγωνισμού, αφού, εκτός των άλλων, επιβαρύνει σημαντικά το κόστος της μεταφοράς για τον κλάδο» και προσθέτουν: «Αξιοσημείωτο είναι, ακόμη, το γεγονός ότι ο ναύλος μεταφοράς για την Ιταλία είναι ο ίδιος τόσο με σημείο αναχώρησης την Πάτρα όσο και την Ηγουμενίτσα. Το παράδοξο αυτό γεγονός εξουδετερώνει, εκτός όλων των άλλων, το όποιο πλεονέκτημα παρέχει για τους αυτοκινητιστές μας η χρήση της Εγνατίας οδού, ενώ παράλληλα, απαξιώνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο παρά το ότι βρίσκεται πλησιέστερα στην Ιταλία, το κόστος του ναύλου το καθιστά στην ουσία ασύμφορο» και καταλήγει:«Η ΟΦΑΕ έχει επισημάνει κατ΄ επανάληψη το θέμα σε έγγραφά της προς του αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και έχει καταγγείλει την τακτική εκ μέρους των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ελλάδας – Ιταλίας στην διαμόρφωσης τιμών εισιτηρίων με κριτήρια μη αντικειμενικά σε βάρος των Ελλήνων αυτοκινητιστών, που οδηγεί στη δημιουργία άνισων καταστάσεων και συνθηκών μη υγιούς ανταγωνισμού και ζητάει την επιβολή των κατά νόμο κυρώσεων».

Εξώδικο προς τη ΔΕΗ κατέθεσε ο Δήμος Πρέβεζας

Εξώδικο προς την ΔΕΗ κατέθεσε ο Δήμος της Πρέβεζας, υλοποιώντας έτσι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το οποίο ζητά να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά, που έχουν καταβάλει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Mέχρι στιγμής στην Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας έχουν κατατεθεί 200 περίπου δηλώσεις νοικοκυριών που αρνήθηκαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του τέλους.

Πιστοποίηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων από την ΕΑΣ Ιωαννίνων

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων ξεκίνησε τις ενέργειες για την πιστοποίηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων.Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί να προσδώσει υπεραξία στα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα του Νομού και να τα κάνει πιο ανταγωνιστικά έναντι των άλλων ομοειδών τους, προκειμένου να αποκομίσει τόσο ο παραγωγός μεγαλύτερο κέρδος όσο και η τοπική οικονομία.Στα πλαίσια των παραπάνω ενεργειών προτεραιότητα δίνεται στην κατάθεση φακέλου στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χαρακτηρισμό του παραγόμενου πρόβειου γάλακτος της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (πρώην Νομαρχίας Ιωαννίνων) σαν προϊόν προστατευόμενης Γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε.) σύμφωνα με τον Κανονισμό (Ε.Κ) 510/2006. Παράλληλα δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες (νομικές) ενέργειες για την αναγνώριση του κρέατος των αυτοχθόνων ελληνικών φυλών της Ηπείρου.Όλες τις παραπάνω ενέργειες θα υποστηρίξει το τμήμα Ζωικής παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου με το οποίο ξεκίνησε συνεργασία.

ΠΡΕΒΕΖΑ: «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, 2.500 ΧΡΟΝΙΑ»

Πρώτος σταθμός θα είναι η Πρέβεζα για την έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Χαρακτικής με τίτλο «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, 2.500 ΧΡΟΝΙΑ» του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας που θα ταξιδέψει και θα φιλοξενηθεί σε αδελφοποιημένες με τη Λαμία πόλεις. Οι 46 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση επιχείρησαν να συλλάβουν και να αποτυπώσουν τον πλούτο των έντονων εικόνων που απορρέουν από την αφήγηση του ιστορικού γεγονότος που διαδραματίστηκε στα βάθη των αιώνων στην περιοχή των Θερμοπυλών. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Πινακοθήκη « Λέανδρος Σπαρτιώτης», (στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας) για ένα μήνα , ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των σχολείων καθώς και στο φιλότεχνο κοινό της Πρέβεζας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Η ετήσια δράση του Συμπαραστάτη του Πολίτη

Συνολικά 306 υποθέσεις κλήθηκε να επιλύσει την περσινή χρονιά ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση του.Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης της Ηπείρου, ανέλαβε καθήκοντα την 5-4-2011. Πανελλαδικά από τις δέκα τρεις Περιφέρειες της Χώρας, Συμπαραστάτες εξέλεξαν μόνον οι τέσσερις.Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου θεσμού, προσέφυγαν στο Συμπαραστάτη με αιτήματά τους 216 πολίτες, 63 επιχειρηματίες και 27 ομάδες πολιτών από όλη την Ήπειρο. Κατά περιοχές, από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είχαμε 249 προσφυγές, από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας 25, από Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας 18 και από Περιφερειακή Ενότητα Άρτας 14.Τα θέματα που απασχόλησαν το γραφείο του Συμπαραστάτη αφορούσαν σε υποθέσεις αρμοδιότητας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ηπείρου αλλά και σε υποθέσεις που εμπλέκονταν Υπουργεία, Οργανισμοί του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ., υπηρεσίες διαφόρων Δήμων της Ηπείρου. Επίσης ασχολήθηκε με ζητήματα αφορούσαν προβλήματα με ασφαλιστικούς οργανισμούς, αλλά και με διαφορές ιδιωτών ή επιχειρηματιών με Τράπεζες, το τέλος ακινήτων αλλά και πολεοδομικά ζητήματα.

Έμεινε ο Μπακαγιόκο στον ΠΑΣ

Στον ΠΑΣ Γιάννενα παραμένει ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο δίνοντας ένα τέλος στο μεταγραφικό θρίλερ.Ο Ιβοριανός επιθετικός αποφάσισε να παραμείνει στην ομάδα, ύστερα από την υπόσχεση που πήρε από τον Γιώργο Χριστοβασίλη ότι θα λάβει σε δύο ισόποσες δόσεις τα χρήματα που του οφείλονται, στις 15 Φεβρουαρίου και 15 Μαρτίου.Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον ΠΑΣ στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή: «Ηρθα για να βοηθήσω τον ΠΑΣ να πετύχει τους στόχους του. Θα προσπαθήσω να δουλέψω σκληρά όλο αυτόν τον καιρό, προκειμένου να υλοποιήσουμε εγώ και οι νέοι μου συμπαίκτες τα σχέδιά μας».Με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου κατατέθηκαν τα έγγραφα του Νοτιοκορεάτη στόπερ Γιόνγκ Γιάν Λι και στην ΠΑΕ θεωρούν τυπικό θέμα την απόκτησή του.

Άλλος για καραβάκι στην Παμβώτιδα...

Για τις νέες 3 άδειες κατατέθηκαν 14 αιτήσεις!
Μεγάλο αποδείχτηκε, τελικά, το ενδιαφέρον για τις τρεις νέες άδειες πλωτών που θα δώσει η Περιφέρεια, αφού στην σχετική πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 14 υποψήφιοι να δρομολογήσουν καραβάκι στην Παμβώτιδα, έστω κι αν οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν ήδη ιδιοκτήτες, μέλη του Σωματείου Λεμβούχων της Νήσου. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει το «επιχειρείν» στα νερά της Παμβώτιδας, αλλά πριν δούμε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την πληρότητα των φακέλων.Η σχεδόν μηνιαία προθεσμία έληξε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, κατατέθηκαν 14 αιτήσεις, ενώ είναι πιθανό να έχουν αποσταλεί και ταχυδρομικώς κάποιες και για το λόγο αυτό θα αναμείνει για λίγες μέρες η Περιφέρεια, πριν προχωρήσει τη διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης.

Και μια υποψήφια καπετάνισσα
Μεταξύ των αιτούντων είναι και μια υποψήφια καπετάνισσα, ενώ 5 ή 6 αιτήσεις αφορούν λεμβούχους της Νήσου οι οποίοι ανά δυο ζητούν και νέα άδεια.Επίσης, ένας ακόμη νησιώτης, ο τελευταίος κοινοτάρχης πριν τον «Καλλικράτη» Γ. Τζιαφάς, τέσσερις υποψήφιοι με το ίδιο επώνυμο που πιθανότατα πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας καθώς και ομάδα 15 κατοίκων του Περάματος οι οποίο αιτούνται δυο άδειες, προφανώς για να υλοποιήσουν και την σύνδεση με το Νησί και τα Γιάννινα η οποία στο παρελθόν έμεινε στις... δοκιμές, αφού οι λεμβούχοι της Νήσου δεν έδειξαν ενδιαφέρον επικαλούμενοι προβλήματα στην προσέγγιση κλπ.Η πληθώρα των αιτήσεων καθιστά ακόμη πιο δύσκολη, από ότι ήταν, την επιλογή των τριών που θα αδειοδοτηθούν με βάση τα κριτήρια και τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί.


Αξιολόγηση από την Γνωμοδοτική Επιτροπή
Όπως εξήγησε ο κ. Καραμπίνας, εκφράζοντας την έκπληξη του για τον αριθμό των ενδιαφερομένων, όλες οι αιτήσεις με τα έγγραφα και τα στοιχεία που είναι απαραίτητα και περιέχονται σε σφραγισμένους φακέλους θα ανοιχθούν ενώπιον της αρμόδιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας στην οποία προεδρεύει ο ίδιος και μετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι του Σωματείου Λεμβούχων, του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και εκπρόσωπος του ΕΟΤ. Δεν μετέχει εκπρόσωπος του δήμου Ιωαννιτών, ούτε και ανταποκρίθηκε σε πρόταση του αντιπεριφερειάρχη για να προτείνει πριν ληφθεί η απόφαση.Η επιτροπή, όπως εκτιμά ο κ. Καραμπίνας, αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να κάνει την αξιολόγηση της. Θα κατατάξει με βαθμολογία την κάθε αίτηση και οι τρεις πρώτες θα αποτελούν την πρόταση της. Στη συνέχεια θα συντάξει την εισήγηση της για να εισαχθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει για τις τρεις νέες άδειες.Μεταξύ των κριτηρίων είναι και η εντοπιότητα, δηλαδή να είναι κάτοικοι οι αιτούντες οικισμών πέριξ της λίμνης, ενώ στις προδιαγραφές μεταξύ των άλλων ζητείται με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, το σκάφος να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, να έχει μήκος μέχρι 15 μέτρα και βύθισμα μέχρι 1,5 μέτρο κλπ.Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, αιτούντες, θα παρουσιάσουν.. φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σκαφών που θα αγοράσουν, εφόσον λάβουν την άδεια, αφού θα ήταν παρακινδυνευμένο να επενδύσουν χωρίς να γνωρίζουν αν θα δοθεί άδεια.

Θα συνδεθεί το Πέραμα;
Η πρόσκληση από το Τμήμα Χορήγησης Αδειών της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, στηρίζονταν στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 27-7-2011, στην κανονιστική του 2004 και στην παλιότερη κανονιστική του 1997 με την οποία είχαν δοθεί οι άδειες, για το «Εν Πλω» και το «Μάλτα» με τα γνωστά επεισόδια μέχρι να τα αποδεχθούν οι λεμβούχοι της Νήσου και να μετατραπούν οι άδειες από τουριστικούς για δρομολογιακούς πλόες.Με την πιθανή αδειοδότηση των τριών νέων πλωτών, θα αυξηθούν σε 16 από 13 που είναι σήμερα και στόχος είναι η κάλυψη όλων δρομολογιακών γραμμών και προς το Πέραμα, με αντίστοιχη τροποποίηση της παλιότερης κανονιστικής απόφασης.Το πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο με απόφαση του στις 20 Απριλίου 2005 είχε ικανοποιήσει αίτημα του τότε δήμου Περάματος και ενέκρινε τη δρομολογιακή γραμμή Πέραμα-Νησί και αντίστροφα με την κάλυψη των αναγκών από τα υφιστάμενα σκάφη. Όμως, ελάχιστα δρομολόγια έγιναν, σταμάτησαν μέχρι και σήμερα. Οι δυο αιτήσεις από το Πέραμα σημαίνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη σύνδεση. Επειδή σήμερα στη λίμνη δεν εκτελούνται τουριστικοί πλόες, υπάρχει η δυνατότητα σε πλοιάρια που πληρούν τις προϋποθέσεις να αποκτήσουν και τέτοια άδεια.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΡΤΑ:86χρονος κάηκε στο σπίτι του

Ο 86χρονος από την Κυψέλη της Άρτας προσπαθούσε να ζεστάνει το σπίτι του ανάβοντας το τζάκι του. Η προσπάθεια αυτή του στοίχισε τελικά τη ζωή του.Τον εντόπισε αργότερα γείτονάς του, ο οποίος ανησύχησε απ' τους καπνούς του σπιτιού του και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, που εντόπισαν τον άτυχο 86χρονο.

1η συνεδρίαση για τον Αμβρακικό

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και της Επιτροπής Συντονισμού και Εξειδίκευσης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αμβρακικού στην Αμφιλοχία.Η περιοχή εφαρμογής του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος βρίσκεται στη βορειοδυτική Ελλάδα και εντάσσεται στα διοικητικά όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας Άρτας και Πρέβεζας και αναλύεται σε τέσσερις άξονες προτεραιότητας, που προσδιορίζονται με βάση τη θεματική τους εστίαση.Στην συνεδρίαση της Επιτροπής προήδρευσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης ο όποιος κατά την αρχική του ομιλία έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.Ακολούθησαν παρεμβάσεις των Περιφερειαρχών Ηπείρου κ. Καχριμάνη και Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. «Οφείλουμε να κοιτάξουμε την σημερινή πραγματικότητα και να συνεργαστούμε, ώστε με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα που υπάρχουν, να επιλέξουμε εκείνες τι δράσεις που θα διασφαλίσουν το μέγιστο όφελος για τον Αμβρακικό. Έχει περάσει οριστικά η εποχή που ανακοινώνονταν προγράμματα και έργα τα οποία τελικά δεν υλοποιούνταν ποτέ» τόνισε σε σχετική του δήλωση ο Θάνος Μωραΐτης.