Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Έχασε την μάχη ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Έχασε τελικά την μάχη ο Θόδωρος Αγγελόπουλος,στο νοσοκομείο "Μετροπόλιταν" όπου νοσηλεύονταν διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση. Ο γνωστός σκηνοθέτης,είχε πέσει θύμα τροχαίου λίγο μετά τις 19:00.όταν παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν εκτός υπηρεσίας.

ΑΡΤΑ: Στο ΕΣΠΑ η γέφυρα στο ρέμα Ρετσιανών

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος» η πράξη «κατασκευή γέφυρας προ Καλεντίνης επί του ρέματος Ρετσιανών» με προϋπολογισμό 1.140.000 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και χρόνος υλοποίησης είναι 32 μήνες.Το φυσικό αντικείμενο της πράξης:Προβλέπεται η κατασκευή αμφιέρειστης γέφυρας, ενός ανοίγματος, επί του ρέματος Ρετσιανών προ Πέρα Καλεντίνης στη Χ.Θ. 0+900 της επαρχιακής οδού Άνω Καλεντίνη- Τετρακώμου, καθώς και η κατασκευή των οδικών προσβάσεων εκατέρωθεν αυτής. Αναλυτικά το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 42,20 μ. και το συνολικό πλάτος της είναι 9,50 μ. Η θεμελίωση εκάστου ακροβάθρου, προβλέπεται με μια σειρά τεσσάρων φρεατοπασσάλων διαμέτρου 1,00 μ. Ο φορέας της γέφυρας προβλέπεται από έξι (6) προκατασκευασμένες προεντεταμένες δοκούς, ύψους 1,80 μ., και επί τόπου εγχυνόμενη πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, πάχους 0,20 μ. Επίσης θα γίνει κατασκευή των νέων πτερυγοτοίχων και η εξασφάλιση των υφιστάμενων πτερυγοτοίχων και της υφιστάμενης γέφυρας, σύμφωνα με την μελέτη.Τέλος θα πραγματοποιηθούν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών, καθώς και εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού της γέφυρας και των προσβάσεων αυτής.

«Στα χαρτιά» ο αντικαπνιστικός νόμος στα Γιάννενα!

ΜΟΛΙΣ 47 ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΒΑΛΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ 2011
Με επίσημη παραδοχή πλέον ο αντικαπνιστικός νόμος και στα Γιάννενα, μένει «στα χαρτιά».Χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος, κάνοντας έναν απολογισμό της δράσης της δημοτικής αστυνομίας, παραδέχθηκε ότι οι 47 κλήσεις που έχουν καταλογιστεί για παραβίαση του νόμου σε μαγαζιά της πόλης είναι πολύ λίγες «θα μπορούσαν να έχουν κοπεί σε μια μόνο μέρα» όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε ότι «ίσως θα έπρεπε ο νόμος να είναι διαφορετικός, να υπάρχουν μαγαζιά καπνιζόντων και μη καπνιζόντων». Είπε επίσης ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν θέλουν να επιβαρύνουν περισσότερο τις επιχειρήσεις, σε καιρό κρίσης. Πρόσθεσε όμως ότι… έλεγχοι συνεχίζουν να γίνονται.Στους υπόλοιπους ενδιαφέροντες αριθμούς που είπε ο κ. Νάστος, ξεχωρίζουν οι 20.900 κλήσεις για παραβιάσεις του ΚΟΚ που καταλόγισε η δημοτική αστυνομία, οι οποίες συνοδεύτηκαν από 306 αφαιρέσεις πινακίδων. Ο κ. Νάστος εκθείασε το έργο της υπηρεσίας, παρότι, όπως είπε, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Ντεσιμπέλ από βδομάδα
Την ερχόμενη εβδομάδα η δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Νάστο, θα παραλάβει και το ντεσιμπελόμετρο που έχει παραγγείλει ώστε να ξεκινήσει ελέγχους για ηχορύπανση στα καταστήματα της πόλης. Επέστησε την προσοχή σε καταστηματάρχες και περιπτερούχους να μην καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους, λέγοντας ότι πέρυσι καταγράφηκαν 200 τέτοιες παραβάσεις. Ειδικά για τα περίπτερα, τόνισε ότι η υπηρεσία έδωσε περιθώριο «συμμόρφωσης» και αυτό τον μήνα και ότι ξεκινούν άμεσα έλεγχοι.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στο ΣΕΦ ''Η Πίτα του Ηπειρώτη''

Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται-Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης της νεολαίας 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 650.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής.Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ηπείρου, στους διαχρονικούς αγώνες των Ηπειρωτών και το επίκαιρο περιεχόμενό τους.Με τη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη γιορτή που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.Ξεχωριστή η συμμετοχή στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων που θα πλημμυρίσει το Σ.Ε.Φ. με κρητικούς χορούς και τραγούδια, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν την Κρήτη με την Ήπειρο.Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση, προβολή οπτικοακουτικών υλικών ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς. Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία. Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας. Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τον Στ. Καλογιάννη η λίμνη Παμβώτιδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρύπανσης!!!

Αυτό είπε σήμερα το πρωί στον Κάρολο Παπούλια
Διαβάζοντας τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο μεταξύ του Γιαννιώτη βουλευτή της Ν.Δ. Σταύρου Καλογιάννη και του Κάρολου Παπούλια, στην κυριολεξία αναρωτηθήκαμε μήπως ζούμε σε άλλη πόλη! Ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ -άγνωστο γιατί- διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Λίμνη Παμβώτιδας δεν δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρύπανσης! Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο Στ. Καλογιάννης με την ιδότητα του Α' Αντιπροέδρου της Επιτροπής Προστασίας της Βουλής επισκέφτηκε το Προεδρικό Μέγαρο και διαβάστε ακριβώς το διάλογο που είχε:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Που θα πάμε παρέα; Στον Ασωπό;
ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Στην Παμβώτιδα, κύριε Πρόεδρε ή στα Τζουμέρκα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η Παμβώτιδα έχει πρόβλημα σαν τον Ασωπό;
ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Όχι βέβαια.

ΑΡΤΑ: Έναρξη λειτουργίας Μονάδος Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού

«Πηγές Κωστηλάτα Α.Ε.»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού με την επωνυμία «Πηγές Κωστηλάτα Α.Ε.» και με διακριτικό τίτλο «EUROWATERLAND» το οποίο κατασκευάστηκε και λειτουργεί στην τοπική κοινότητα Θεοδωριάνων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Η συνέντευξη έγινε στο κατάστημα “:Fuego” στην Άρτα με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της μονάδας και συνοδεύτηκε με γεύμα προς τους προσκεκλημένους. Ο υπεύθυνος και ένας εκ των ιδιοκτητών Απόστολος Παναγιώτου και τα τεχνικά στελέχη παρουσίασαν το εταιρικό προφίλ της καινούργιας επιχείρησης και τις δυνατότητές της. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος λέγοντας ότι η «ποιότητά του είναι πολύ υψηλού επιπέδου και είναι ένα από τα κορυφαία νερά στην Ευρώπη». Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 7-8 εκατομ. ευρώ περίπου και ο σκοπός της ήταν να μπορέσει το προϊόν να φτάσει μέχρι και στην Ευρώπη. Η μονάδα έχει δυνατότητα παραγωγής γύρω στους 300 τόνους φυσικό μεταλλικό νερό την ημέρα και αυτή τη στιγμή δουλεύει σε 8ωρη βάρδια με την προοπτική μέχρι τέλος του 2012 να αρχίσει να δουλεύει σε 24ωρη βάση. Αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση απασχολούνται περίπου 15 άτομα τα οποία κατάγονται επί το πλείστον από την περιοχή των Τζουμέρκων. «Η ποιότητα του προϊόντος σε σχέση με όλα τα άλλα φυσικά μεταλλικά νερά θεωρείται κορυφαία» ανέφερε ο κ. Απ. Παναγιώτου ενώ ο Πέτρος Καραγιώργος, χημικός μηχανικός, υπεύθυνος του ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο, σημείωσε: «Το δικό μας το νερό είναι φυσικό μεταλλικό νερό πηγής. Αντλείται από πηγή και είναι ένας ακόμη λόγος που κάνει αυτό το νερό να είναι περιβαλλοντικά προστατευμένο και μάλιστα το νερό αντλείται από ύψος 1.400 και πάνω μέτρα. Δηλαδή συζητάμε ότι είναι ένα νερό αρίστης ποιότητας. Ένα νερό κορυφής».«Ξεκινάμε με αργά βήματα. Τονίζουμε πάντα την ποιότητά μας γιατί πιστεύουμε ότι εκεί είναι η δύναμή μας. Έχουμε πολύ πίστη στο θέμα της ποιότητάς μας. Ξεκινάμε με καινοτόμες ιδέες γιατί υπάρχει νέος κόσμος μέσ’ στην εταιρεία με νέες ιδέες και ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε σιγά-σιγά σε ένα σημείο ικανοποιητικό για την ελληνική αγορά χωρίς όμως αυτό να αποκλείει το εξωτερικό από το οποίο υπάρχει και πολύ μεγάλη ζήτηση γενικά για τα νερά του τόπου μας, πόσο μάλλον για τα νερά της Ηπείρου τα οποία φημίζονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» είπε ο Σωκράτης Παναγιώτου, μέλος του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας. Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με καταγωγή από το Θεοδώριανα και πρόεδρος του Π.Σ. «Κωστηλάτα» Γιάννης Παπαγιάννης μαζί με φορείς των Θεοδωριάνων. «Είμαστε περήφανοι που τα κρύα τα νερά μπήκαν στα μπουκάλια και θα τα απολαύσει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά κι ακόμη και η Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος της μεγάλης επένδυσης των αδελφών Αποστόλη και Φώτη Παναγιώτου» ανέφερε ο κ. Παπαγιάννης.

Χαλάει ο καιρός έως την Παρασκευή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς αναμένεται κακοκαιρία από σήμερα Τρίτη η οποία θα επικρατήσει σε ολόκληρή τη χώρα από αύριο. Τα φαινόμενα θα αρχίζουν να περιοριστούν την Πέμπτη από τα βορειοδυτικά για να εξασθενίσουν την Παρασκευή.Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Τρίτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Την Τετάρτη η κακοκαιρία θα επικρατήσει σταδιακά σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά και από το βραδυ και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.Οι άνεμοι στα πελάγη από το απόγευμα θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.Την Πέμπτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αρχικά σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πυκνές. Σταδιακή ύφεση των φαινόμενων θα παρατηρηθεί από τα βορειοδυτικά.Οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

O Δήμος Ιωαννιτών βραβεύει τους αριστούχους μαθητές

Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως κάθε χρόνο, θα διοργανώσει την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών, των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις έντεκα το πρωί.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.Τη Δευτέρα, στις έντεκα και μισή το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του δημαρχιακού καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας, στον Κατσικά.

Προσλήψεις 5 γυμναστών στο Δήμο Πρέβεζας

Ψήφισμα Δ.Σ. Άρτας για φράγμα Αγίου Νικολάου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην συνεδρίασή του την είκοσι τρεις (23) Ιανουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις προθέσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ώστε να ξεμπλοκάρει η κατασκευή του μεγάλου υδροηλεκτρικού φράγματος του Αγίου Νικολάου στον Άραχθο Ποταμό.Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επιδίωξη να εξασφαλιστεί η συμβατότητα υδροηλεκτρικών έργων τα οποία είτε δεν προβλέπονταν στα περιφερειακά χωροταξικά πλαίσια (όπως αυτό του Αγίου Νικολάου στον Άραχθο) είτε, πολύ περισσότερο, δεν προβλέπεται να εγκριθούν από τα σχέδια διαχείρισης υδάτινων πόρων, τα οποία ακόμη δεν έχουν καταρτιστεί, όπως και σε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου να εγκρίνει τεράστια υδροηλεκτρικά φράγματα προτού ολοκληρωθούν τα σχέδια διαχείρισης για τους υδάτινους πόρους και παράλληλα με συνθήκες fast track να παρακάμψει τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες ακυρώθηκε το συγκεκριμένο έργο (απόφαση ΣτΕ 3858/2007).Το Δημοτικό Συμβούλιο εμμένει στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί κατά καιρούς τόσο από τα Δημοτικά Συμβούλια, όσο και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με τις οποίες εκφράζεται η αντίθεση στην κατασκευή του Φράγματος Αγίου Νικολάου στον Ποταμό Άραχθο και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μαζί με τους τοπικούς φορείς, για την αποτροπή του οικολογικού αφανισμού της περιοχής μας»

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ημερίδα για τους κινδύνους που κρύβει η χρήση του διαδικτύου


Οι κίνδυνοι που κρύβει η χρήση του ΙΝΤΕΡΝΕΤ και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτούς, ήταν το αντικείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας.Η παρουσία του Διοικητή του Τμήματος Ταξίαρχου Νικολάου Μάρκου(ο οποίος κατάγεται από τον Νάρκισσο Φαναρίου) , του Προισταμένου της Διωξης Εμμανουήλ Σφακιανάκη και μιας ομάδας νέων παιδιών που απαρτίζουν την ομάδα ήταν καταλυτική και έδωσε την ευκαιρία να γίνει εκτενής αναφορά σε προβληματισμούς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν λίγο-πολύ όλοι οι χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε ότι θα πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι για να προστατεύσουμε κυρίως τα παιδιά από τους κινδύνους του διαδικτύου.Για ανάγκη σωστής διαπαιδαγώγησης μίλησε και ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας Ιωάννης Ρίζος χαρακτηρίζοντας την ημερίδα ως μια εξαιρετική ευκαιρία να επωφεληθούμε από τα θετικά και να προστατευθούμε από τα αρνητικά που συνεπάγεται η «πλοήγησή» μας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Όπως τόνισε εισαγωγικά ο κ.Μάρκου οι ημερίδες αυτές που γίνονται ανά την επικράτεια στοχεύουν στην ενημέρωση και την σωστή πληροφόρηση των χρηστών δεδομένου ότι καθημερινά φτάνουν στην υπηρεσία δεκάδεςκαταγγελίες που αφορούν παραβατικές πράξεις οι οποίες «διαπράττονται» στο διαδίκτυο.Σύμφωνα με τον Προιστάμενο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το έγκλημα έχει μεταλλαχθεί και μέσα από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ μπορούν να γίνουν ακόμη και ανθρωποκτονίες.Ο κ.Σφακιανάκης χαρακτήρισε την χρήση του διαδικτύου ως μονόδρομο υπογραμμίζοντας ότι κάθε σπίτι πρέπει να έχει τον δικό του υπολογιστή για τις συναλλαγές του . Διαβεβαίωσε δε ότι εάν ακολουθήσουμε συγκεκριμένες πρακτικές διαφύλαξης των προσωπικών μας δεδομένων θα κρατήσουμε μόνο τα οφέλη από την χρήση του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Ο ομιλητής κάλεσε τους γονείς να θέσουν συγκεκριμένους όρους στην χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα παιδιά τονίζοντας ότι το καλύτερο μέσο για να προφυλαχθούν από τους κινδύνους είναι η καλή επαφή με τους γονείς και την οικογένεια.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός 2012 του Δήμου Αρταίων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αρταίων για το έτος 2012 ο οποίος υποβάλλεται ισοσκελισμένος έχοντας εγγράψει σ’ αυτόν όλα τα έσοδα και τις δαπάνες και ανέρχεται στο ύψος των 49.389.685,54 €. Εισηγητής του θέματος απ’ την πλευρά της πλειοψηφίας ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φίλιππος Παππάς.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Βενεζουέλας στο δημαρχείο Ιωαννίνων

Τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Ροντρίγκο Τσάβες δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Σκοπός της επίσκεψης, όπως ανέφερε ο κ. Τσάβες είναι η γνωριμία της Πρεσβείας με τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και η εξέταση των δυνατοτήτων συνεργασίας, κυρίως σε μορφωτικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα περνά μία δύσκολη περίοδο και πιστεύουμε ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας», σημείωσε ο Πρέσβης.Ενημέρωσε δε τον Δήμαρχο για τις δυνατότητες που έχει η Πρεσβεία να διοργανώσει εικαστικές εκθέσεις και να συνεργαστεί για την προβολή κινηματογραφικών ταινιών.Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τις ανταλλαγές φοιτητών αλλά και ερευνητικού- εκπαιδευτικού προσωπικού.«Διαπιστώσαμε ότι έχουμε την δυνατότητα συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα και θα συνεργαστούμε ώστε να αξιοποιήσουμε το εικαστικό και άλλο υλικό του διαθέτει η Πρεσβεία της Βενεζουέλας. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές τέτοιου είδους συνεργασίες», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή δώρων. Ο πρέσβης χάρισε στο δήμαρχο βιβλία και μία μεγάλη μάσκα η οποία αποτυπώνει την παράδοση της χώρας του, τη συνύπαρξη θρησκειών, πολιτισμών και φυλών και ο Δήμαρχος πρόσφερε ένα βιβλίο με φωτογραφικό υλικό από τα παλιά Γιάννινα.

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων κατά του Γιάννη Παπαθανασίου

Διαβάσαμε  ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ.Παπαθανασίου παρευρέθη σε κοινό χώρο με τοπικά στελέχη του ΔΗΣΗΥ και συνομίλησε και με την κυρία Μπακογιάννη.Οι δικαιολογίες είναι περιττές.Ούτε το σπιούνο μπορεί να κάνει ο κύριος Παπαθανασίου ούτε να βρίσκει φτηνές δικαιολογίες ότι πήγε σε συνέδριο, και απλά έτυχε να είναι εκεί.Ηρθε ο καιρός να λογοδοτήσει στα αρμόδια όργανα του κόμματος για όλες τις ατασθαλίες που έχει κάνει.Εδιωξε μέρος της Δαπ-Νδφκ απο τα γραφεία γιατι δε θέλαν να καταβάλλουν νοίκι,πίεσε τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ να πληρώνουν.Κατάφερε και έδιωξε τα τοπικά στελέχη από τα γραφεία αφου πλέον αυτός και η γραμματέας του κάθονται εκεί μεσα και τελικά τον βλέπουμε σε συγκέντρωση άλλου κόμματος..Μήπως κύριε Παπαθανασίου ήρθε η ώρα να μαζεύεται τα μπογαλάκια σας και να πάτε αλλού;Αφού δε το κατέχετε το σπορ..Εκτός και αν σκοπός σας εξαρχής ήταν να μας διαλύσετε.


Γραφείο Τύπου 
ΟΝΝΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Για "άστοχες κινήσεις" του Παπαθανασίου μιλάει ο Μιχ.Μπίγγος

Χθες πέρασε από κόσκινο τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Και τι δεν του είπε: Ότι συναντήθηκε με την Ντόρα στο Du Lac, ότι στα φοιτητικά του χρόνια ανήκε στην ΠΑΣΠ (παράταξη του ΠΑΣΟΚ), ότι περιμένει τις εξηγησεις του στην επόμενη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Τώρα στη Βίκυ Μιχέλη, ο στρατηγός της ΝΟΔΕ μεταλλάχθηκε...Μας λέει για "άστοχες κινήσεις του προέδρου" και τα ρέστα.Πάει η κωλοτούμπα σύννεφο στην ΝΔ. Και μετά θέλουν να γίνουν κυβέρνηση!

"Βρέθηκα στο Du Lac με τον κ. Γιάννη Μούλια" λέει τώρα στο δημοτικό Ραδιόφωνο ο Γ. Παπαθανασίου

"Βρέθηκα στο Du Lac με τον κ. Γιάννη Μούλια".Με αυτή τη φράση διαψεύδει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Γ. Παπαθανασίου τις καταγγελίες του Μ. Μπίγγου περί συνάντησης του πρώτου με την κα Μπακογιάννη. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γιάννης Μούλιας είναι ο Γραμματέας του τοπικού παραρτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και όπως είπε στον αέρα η κα Μιχέλη, ο κ. Μιχάλης Μπίγγος της ανέφερε στην προσυννενόηση ότι ήταν το άτομο που συνόδευε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ στη συνάντηση με την Ντόρα. Για όλα φταίνε τα blogs υποστηρίζει τώρα ο Γ. Παπαθανασίου.Ξεχνά όμως ότι οι καταγγελίες ήταν επώνυμες και έγιναν χθες το απόγευμα στην εκπομπή της Βάσως Σκουλίκα στον ΗΧΩ 102,7 fm. Χθες στο δελτίο ειδήσεων του TV1 μίλησε για επίσκεψη σε έκθεση την Παρασκευή.Πριν λίγο είπε ότι βρέθηκε σε... επιστημονικό συνέδριο το Σάββατο. Θα μας τρελάνει εντελώς ο πρόεδρος!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ζωντανεύει το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά

Εγκρίθηκαν 4εκ. ευρώ για την μελέτη
Ένα βήμα ακόμα έγινε από το Υπουργείο Υποδομών για την επέκταση της Ιόνιας Οδού από το τέλος της παραχώρησης στον κόμβο της Εγνατίας Οδού στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.Συγκεκριμένα με απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ποσού 3.971.600 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης για αυτό το τμήμα. Το τμήμα του οδικού άξονα που θα μελετηθεί είναι περίπου 65 χιλιόμετρα. Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η αναβάθμιση του σημερινού δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση.Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν γεωτεχνικές έρευνες για τα τεχνικά έργα του αυτοκινητόδρομου (δύο γέφυρες, δύο κάτω διαβάσεις, ένα cut and cover, τοίχους αντιστήριξης, επιχώματα και ορύγματα).Επίσης θα γίνει αρχιτεκτονική μελέτη του αρχαιολογικού χώρου Βορτοπού, συμπεριλαμβανομένων χώρου στάθμευσης στον αυτοκινητόδρομο, οδών πρόσβασης από τους αυτοκινητόδρομους, τελική ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (φωτισμός σε επιλεγμένα μέρη) και αντιπλημμυρική μελέτη.Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, που ήταν και ο προάγγελος για την μελέτη και την μελλοντική δημοπράτηση του έργου εφόσον μπει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πιθανότατα στο επόμενο ΚΠΣ.


ypodomes

Προς παρουσίαση το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη

Εεντός των επομένων ημερών θα γίνει η παρουσίαση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της λίμνης, έτσι όπως διαμορφώθηκε κατά την επεξεργασία του από την μεικτή επιτροπή που είχαν συγκροτήσει η Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών.Σχετικά με το θέμα αυτό, επικοινωνία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο είχε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την οποία και συμφωνήθηκε την παρουσίαση να αναλάβει ο Δήμος, με δεδομένο ότι η λίμνη ανήκει κατά κύριο λόγο στην αρμοδιότητα του.

Άλλα αντ' άλλων χθες από τον Γ. Παπαθανασίου

Αφορμή η καταγγελόμενη συνάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ με την... Ντόρα Μπακογιάννη!
Με αόριστες και άλλες αντ' άλλων αναφορές απάντησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Γιάννης Παπαθανασίου στις καταγγελίες του στελέχους της ΝΟΔΕ Μιχάλη Μπίγγου, ότι συναντήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Παπαθανασίου επικαλέστηκε ότι βρέθηκε σε έκθεση ξενοδοχείου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.Σημειώνουμε ότι η έκθεση χαλιών (προφανώς σε αυτή θα αναφέρεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ) ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Δεν μας λέει όμως τι έκανε στην καφετέρια του ίδιου ξενοδοχείου μια μέρα μετά και συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα της επομένης, όπου παρουσία ενός Γ.Γ. τοπικού φορέα είχαν επί μακρόν συνάντηση prive με την κα. Μπακογιάννη. Άρα λοιπόν το Σάββατο δεν βρέθηκε στο ξενοδοχείο για να δει... κάποια έκθεση (όπως ισχυρίστηκε) αλλά για κάποια συνάντηση. Μόνο που δεν μας λέει για ποια! Γιατί άραγε;

Στα κάγκελα η τοπική ΝΟΔΕ-Στο δημοτικό ραδιόφωνο ΤΩΡΑ ο Μιχάλης Μπίγγος

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γ. Παπαθανασίου τον οποίο καταγγέλει ότι συναντήθηκε με τη Ντόρα Μπακογιάννη, δίνει τώρα μέσα από τα μικρόφωνα του δημοτικού Ραδιοφώνου 98,7 fm το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Μιχάλης Μπίγγος
.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού!

«Ακέφαλη» μένει η Εγνατία Οδός Α.Ε., σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την παρούσα αλλά και τη μελλοντική της εξέλιξη, αφού εδώ και λίγες μέρες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του από την εταιρεία, ολοκληρώνοντας μια θητεία 22 μηνών.Στο κείμενο της επιστολής παραίτησής του ο καθηγητής Αν. Μουρατίδης επικαλείται προσωπικούς λόγους κι αυτό αναμένεται να τονίσει και στην κοινή, απολογιστική, συνέντευξη Τύπου που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραχωρήσει την προσεχή Δευτέρα, έχοντας πλάι του και τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο, τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.Παρότι βέβαια οι «προσωπικοί λόγοι» έχουν αντιστοίχιση σε πραγματικά δεδομένα, εν τούτοις, η απόφαση του επικεφαλής της εταιρείας να κλείσει τον κύκλο του στο «τιμόνι» της, εκτιμάται ότι δεν είναι τελείως άσχετη με τις συνθήκες που επικρατούν στα οικονομικά και το μέλλον της.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ξεκινά η ανταλλαγή οικοπέδων

Οι ιδιοκτήτες ρυμοτομούμενων ακινήτων των περιοχών Ανατολής, Ιωαννίνων, Κατσικά, Καρδαμιτσίων, Μαρμάρων, Νεοχωρόπουλου και Σταυρακίου, που επιθυμούν την ανταλλαγή της δικαιούμενης αποζημίωσης από το Δήμο με ίσης αξίας οικόπεδο, εντός εγκεκριμένων σχεδίων, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.
Τα διαθέσιμα προς ανταλλαγή δημοτικά οικόπεδα παρουσιάζονται στα διαγράμματα των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων που έχουν αναρτηθεί στα δημοτικά καταστήματα των συγκεκριμένων περιοχών όπως και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου, στην οδό Κωλέττη 4. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στην Πολεοδομία του Δήμου.Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα επιλυθεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου. Αφενός μεν ρυμοτομούμενοι θα αποκατασταθούν άμεσα και αφετέρου ο Δήμος θα πάρει μια βαθιά οικονομική ανάσα καθώς σήμερα οι οφειλές από ρυμοτομίες ανέρχονται στα 14 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που είναι αδύνατο να εξευρεθούν.

Νεφροπαθής για την μονάδα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας


Τελικά εμείς οι Έλληνες δεν παιζόμαστε και ειδικά οι Πρεβεζιάνοι.Σε όλα τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες προβάλονται δηλώσεις μεγαλογιατρού και άλλων περί της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Οι νεφροπαθείς εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς τα προβλήματα γι' αυτούς είναι πολλά. Η Μονάδα λειτουργεί πλέον με έναν γιατρό και δέκα νοσηλεύτριες, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες πενήντα ασθενών. Δίκιο έχουν βέβαια.Αλλά καλά θα ήταν αυτοί οι μεγαλόσχημοι που κάνουν διθυραμβικές δηλώσεις και μιλούνε για κλείσιμο μονάδας και τακτικής λουκέτων και απαξίωση απο την πολιτεία της Πρέβεζας και του νοσοκομείου της να αναφέρουν και τα κάτωθι:
- Eίχε προκηρυχθεί σε προηγούμενο χρόνο θέση γιατρού νεφρολόγου στο Νοσοκομείο Πρέβεζας; Η προκήρυξη έγινε, ο γιατρός προσλήφθηκε. Το γιατί όμως ο γιατρός δε δέχθηκε τελικά να προσληφθεί στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, χρήζει εξερεύνησης!
- Η μετακίνηση ενός γιατρού από το Νοσοκομείο Φιλιατών που εγκρίθηκε εδώ και μερικές ημέρες ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.Το γιατί δεν υλοποιείται χρήζει επίσης διερεύνησης! Η απάντηση είναι βέβαια συγκεκριμένη. Η πολιτεία πράγματι φταίει, για εμάς τους νεφροπαθείς.Φταίει διότι επιτρέπει τη λειτουργία παραμάγαζων εντός των νοσοκομείων που λυμαίνονται το χώρο εις βάρος της υγείας των ασθενών τους!

Νεφροπαθής απο Βόνιτσα

Πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ και στην Ήπειρο

Πρόστιμα για σειρά παραβάσεων της νομοθεσίας συνολικού ύψους 1.335.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο με υπόδειξη του ΕΦΕΤ. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και 8 επιχειρήσεις της Ηπείρου, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και των τροφίμων.Εντύπωση προκαλεί ότι ανάμεσα στις επιχειρήσεις όπου καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο, περιλαμβάνεται η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Υπάρχουν άστεγοι και στα Γιάννινα;

Στο κεντρικότερο σημείο των Ιωαννίνων, στην παλιά "Όαση" υπάρχει ένα πανό με μια εφημερίδα κολλημένη επάνω του, με τον τίτλο: " Υπάρχουν άστεγοι και στα Γιάννινα;"

ororra

Συνελήφθη 65χρονος Αλβανός στα Γιάννενα για διαρρήξεις σε αυτοκίνητα

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 65 ετών, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, από έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο συλληφθείς λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα στην περιοχή των Ιωαννίνων, είχε διαρρήξει, σπάζοντας το τζάμι της πόρτας του οδηγού, δύο (2) αυτοκίνητα, από τα οποία αφαίρεσε μικρά χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων, τα οποία ακολούθως αποδόθηκαν στους παθόντες.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Μέτρα για την πρόληψη της Λύσσας

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου οι ενημερωτικές συσκέψεις για τα μέτρα πρόληψης της λύσσας στα κατοικίδια ζώα, σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα μέτρα αφορούν εδαφική ζώνη 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία. Οι ποιμενικοί σκύλοι, με απόφαση του Περιφερειάρχη, θα εμβολιαστούν σε συνεργασία ιδιοκτητών και κτηνιάτρων του Δημοσίου. Οι κυνηγετικοί σκύλοι με ευθύνη των κατόχων τους από ιδιώτες κτηνιάτρους και οι αδέσποτοι με ευθύνη των Δήμων.Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα λύσσας σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο η λήψη των προληπτικών μέτρων γίνεται επειδή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει υπόψη του επιδημιολογικά δεδομένα για την παρουσία λύσσας σε Βαλκανικά κράτη και ειδικότερα σε ζώνες που συνορεύουν με τη χώρα μας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ηλικίας 30 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των χιλίων διακοσίων (1200) ευρώ από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Συμβολικό 2ωρο άνοιγμα των διοδίων της Εγνατίας στη Τύρια

Συμβολικό 2ωρο άνοιγμα των διοδίων της Εγνατίας στην Τύρια Δωδώνης,πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή μετά από πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ,με την συμμετοχή και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κατάθεση ερώτησης Η. Διώτη για τη δανειοδότηση του Πτηνοτροφικού Άρτας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη με θέμα «Πτώχευση, μετά τη δανειοδότηση, για τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας».

1ος απολογισμός του Δημάρχου Πάργας

Την 1η απολογιστική συνάντηση θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος. Ο απολογισμός του Δημάρχου θα γίνει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα Γυμνασίου – Λυκείου Καναλακίου.

ΑΡΤΑ: Υπόμνημα της ΟΑΣΝΑ προς τον ΕΛΓΑ

Υπόμνημα προς τον Διοικητή του ΕΛΓΑ και τον Διευθυντή του Παραρτήματος Ιωαννίνων απέστειλε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας με το οποίο ζητά την άμεση αποτίμηση των ζημιών στην παραγωγή από τον πρόσφατο παγετό και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί στο 100% της ζημιάς.

Συνάντηση Φ.Φίλιου με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας

Με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η συνάντηση θα γίνει στις έντεκα το πρωί, στο γραφείο του Δημάρχου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συντονισμένες δράσεις για την αποτροπή των εκλογών

Μαζική και συντονισμένη αντίδραση με στόχο την αποτροπή των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιδιώκουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας.Σε συνέχεια των επαφών του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού με το ειδικό και τεχνικό εργαστηριακό προσωπικό, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους φοιτητές, πραγματοποιείται την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα λόγου και τέχνης συνδιάσκεψη για να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης στην προσπάθεια του υπουργείου να εφαρμοστεί ο νέος νόμος πλαίσιο.Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ κάλεσε τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συμμετέχουν μαζικά χαρακτηρίζοντας αυταρχικό τον τρόπο με τον οποίο κινείται το υπουργείο. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την κατάργηση των αρχών της Σχολής Καλών Τεχνών.«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι είναι υπέρ του νόμου ότι δεν έχει να κάνει με την διόρθωση των κακών της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά με έναν νόμο που με τη βία πάει να εφαρμοστεί», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μπασιούκας.Το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου αλλά και το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό «κινδυνεύει» σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, την Ντορέτα Ρίζου και τον Κωνσταντίνο Προύσκα, καθώς οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις τμημάτων θα επαφίονται στο συμβούλιο του Ιδρύματος σύμφωνα με το νέο νόμο.«Αν ισχύσει αυτός ο νόμος δε θα υπάρχει καμία φοιτητική μέριμνα, θα πληρώνουν δίδακτρα οι φοιτητές και κινδυνεύουν και οι δουλειές μας από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων», σημείωσε η κα Ρίζου τονίζοντας πως το διακύβευμα είναι να μην προχωρήσουν οι εκλογές.Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΕΤΕΠ υπογράμμισε την ανασφάλεια που υπάρχει για το ειδικό προσωπικό και για την αντικειμενικότητα του συμβουλίου που θα έχει την αρμοδιότητα πλέον να αποφασίζει.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Λύσεις για τα ανεμοσούρια που περιορίζουν την ορατότητα οδηγών σε τμήματα της Εγνατίας Οδού

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες πρόκειται να λυθεί οριστικά, με την τοποθέτηση χιονοφραχτών, το πρόβλημα περιορισμένης ορατότητας που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται σε ορισμένα τμήματα της Εγνατίας Οδού στη Δυτική Μακεδονία, όπως δήλωσε
ο διευθυντής Διαχείρισης Δικτύου στον τομέα λειτουργίας, εκμετάλλευσης και συντήρησης της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ» Αθανάσιος Ματθαίος.Το πρόβλημα, που δημιουργούν τα λεγόμενα ανεμοσούρια, εντοπίζεται σε τμήμα 12,5 χλμ, με το φαινόμενο να είναι έντονο σε τμήμα 3,5 χλμ., από τον κόμβο Καλαμιάς που βρίσκεται στο 192,6 χλμ. επί της Εγνατίας Οδού, μέχρι και τον κόμβο των Κοίλων στο 204,8 χλμ. στην περιοχή της Κοζάνης.Όπως μας εξήγησε, στην περιοχή επί του αυτοκινητοδρόμου, πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, που φέτος η έντασή τους έφθασε μέχρι και τα 12 μποφόρ και όταν φυσάει κάθετα στην Εγνατία Οδό τα ανεμοσούρια από τα χωράφια δεν περιορίζουν απλά την ορατότητα για τους οδηγούς, αλλά το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που «δεν βλέπεις ούτε τη μύτη σου».Πιλοτικά έχουν τοποθετηθεί από το 2006 σε μήκος ενός χλμ. χιονοφράχτες, που είναι πλαστικά πλέγματα και στο προσεχές διάστημα θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα 2,5 χλμ.. Οι χιονοφράχτες εισάγονται από τη Γερμανία και το κόστος τους φθάνει στα 20 ευρώ το μέτρο, ενώ ο κ. Ματθαίου σημείωσε ότι δεδομένου ότι εγκαθίστανται σε απόσταση 25 μέτρων από το δρόμο, ήταν απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των χωραφιών. Επισημαίνεται ότι οι χιονοφράχτες τοποθετούνται το Νοέμβριο και μαζεύονται το Μάρτιο.Το 2006 είχε παρουσιαστεί αντίστοιχο πρόβλημα στο τμήμα Αρδάνιο-Κήποι στην Αλεξανδρούπολη και τότε το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας είχε φροντίσει να τοποθετήσει χιονοφράχτες σε τμήμα 2 χλμ..Για την υλοποίηση ενός έργου λαμβάνονται υπ' όψιν αμέτρητοι παράγοντες, ιδίως, μάλιστα, όταν αυτό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από έναν ολόκληρο λαό, ωστόσο, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ματθαίου, οι ολοένα και μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες ανά την υφήλιο, οδηγούν σε αναπροσαρμογές και βελτιώσεις, ακόμα και σε έργα που εγγυημένα σχεδιάστηκαν με τις πιο υψηλές προδιαγραφές, σε όλα τα επίπεδα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ - Τους ταρακούνησε η κρίση


Την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια, μετά από αρκετό καιρό απραξίας, τόσο για την επαναδραστηριοποίηση της παροπλισμένης Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων, όσο και για την στόχευση που θα πρέπει να υπάρχει στο εξής, καταβάλλουν τα μέλη της. Η οικονομική κρίση που έπληξε αρκετά το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου δεν αποτελεί μόνο ευκαιρία για νέες ιδέες, αλλά και ευκαιρία για την ανασύνταξη δυνάμεων και την διαμόρφωση κοινών, συλλογικών προτάσεων των εμπλεκόμενων φορέων με απώτερο στόχο την βελτίωση του παρεχόμενου προϊόντος.Το απόγευμα της Παρασκευής με πρωτοβουλία της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου πραγματοποιήθηκε μία ευρεία σύσκεψη μεταξύ των μελών της και με την εκπροσώπηση του δήμου Ζαγορίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, εκπροσώπων του αγροτουρισμού και πολλών επαγγελματιών από όμορες περιοχές.Η μείωση της τουριστικής κίνησης που αποτυπώθηκε και πρόσφατα, καθώς επίσης και η γενικότερη ανησυχία που διαμορφώνεται με βάση της διεθνείς και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις δημιουργούν την ανάγκη να αρθούν τα εμπόδια που ορθώνονται χρόνια και τα οποία λαμβάνουν υπόψιν τους κάθε περιοχή ως αυτόνομη και όχι ως τμήμα ενός συνολικού τουριστικού πακέτου.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Θουκυδίδη Παπαγεωργίου, αποδεικνύεται ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ένας στοιχειώδης σχεδιασμός, αφού όλοι ήταν ικανοποιημένοι με την επισκεψιμότητα.«Δούλευε το Ζαγόρι και επειδή ήταν μόδα και ως διαχρονική αξία. Φάνηκε όμως τώρα με την κρίση η έλλειψη οργάνωσης και πόσα πρέπει να κάνουμε. Είναι επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης και δημιουργίας ενός κέντρου αναφοράς στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου για να προσθέσει, ότι είναι τουλάχιστον ανόητο να γίνονται σχεδιασμοί για συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να συνυπολογίζονται και οι υπόλοιπες. «Είναι μωρία να λες ότι μπορείς να φέρεις τουρισμό στο Ζαγόρι, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τα Γιάννινα, το Μέτσοβο, το Ζαγόρι, την Κόνιτσα», τόνισε.

Γραφείο τουρισμού
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν και η προοπτική λειτουργίας γραφείου τουρισμού στο Ζαγόρι, που θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και από το οποίο θα γίνεται η διαχείριση των επισκεπτών.«Και σε αυτό το θέμα φανήκαμε παντελώς ανέτοιμοι. Όποιος έρχεται σήμερα είναι έρμαιο στις προτάσεις κάθε επιχειρηματία, ξενοδόχου και των προτάσεών του. Εμείς δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσουμε σήμερα το γραφείο, υπάρχει όμως η διάθεση από το δήμο Ζαγορίου και νομίζουμε, ότι έτσι πρέπει και μπορεί να λειτουργήσει», πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου για να καταλήξει λέγοντας, ότι πέραν των παραπάνω, είναι απόλυτη η αναγκαιότητα να ανοίξουν οι «κλειδαμπαρωμένοι θησαυροί» του Ζαγορίου σε όλους τους επισκέπτες.«Να δημιουργήσουμε κέντρα υποδοχής, μουσεία με όχι κολοσσιαίο κόστος. Θέληση και διάθεση συνεργασίας πρέπει να υπάρχει μεταξύ των επιχειρηματιών, του δήμου, της Μητρόπολης, ώστε να ανοίξουν οι θησαυροί του πολιτισμού μας στο Ζαγόρι, που παραμένουν κλειδαμπαρωμένοι».

 Κ. Παππάς: «Αλυσίδα το τουριστικό προϊόν»
Παρών στη συνάντηση της Παρασκευής και ο Γραμματέας της του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού και της «Αγροξένια» Κ. Παππάς, που τόνισε, ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι να ξεφύγουμε από το μανδύα της εντοπιότητας και του εγωισμού.«Να γίνει συνείδηση το συλλογικό και όχι το ατομικό. Να έχουμε ενιαία πολιτική ακόμη και στις τιμές. Τουριστικό προϊόν δεν είναι μόν0ο ο ξενώνας. Είναι και τα καφενεία, τα εστιατόρια, τα μουσεία, η ευκολία στις προσβάσεις. Όλοι οι κρίκοι αποτελούν μία αλυσίδα και γι’ αυτό δεν πρέπει να σπάσει κανένας», τόνισε ο κ. Παππάς.

Συναντήσεις με ημερήσια διάταξη
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, σημειώνοντας πως πρέπει να επαναλαμβάνονται ανάλογες συζητήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα με ημερήσια διάταξη, ώστε να γίνεται συζήτηση επί συγκεκριμένων ζητημάτων. Σε ότι αφορά το Δήμο Ζαγορίου σημείωσε πως από την πλευρά του ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του φροντίζοντας για τη βατότητα των δρόμων και την ομαλή υδροδότηση.

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ