Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Απογυμνώνουν την Παραμυθιά από δημόσιες υπηρεσίες

Την έντονη αντίδραση της δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραϊμη, προκαλεί το διαφαινόμενο κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ της Παραμυθιάς. Σε ανακοίνωση, που την συνυπογράφει και το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζει ότι «το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Σουλίου δέχεται μια άγρια επίθεση από την Κεντρική Κρατική Εξουσία με το κλείσιμο και τη συγχώνευση σημαντικών δημόσιων υπηρεσιών ξεκινώντας από το Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς, τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και συνεχίζεται, όπως φαίνεται με το κλείσιμο του Παραρτήματος ΙΚΑ Παραμυθιάς».«Ο Δήμος Σουλίου – συνεχίζει η ανακοίνωση - διαμαρτύρεται έντονα για το κλείσιμο αυτών των απαραίτητων για τους δημότες υπηρεσιών. Φαίνεται ότι η διεκδίκηση των αυτονόητων με έγγραφα και παραστάσεις στα υπουργεία δεν αρκούν».Η επόμενη κίνηση της Δημάρχου Σουλίου είναι ο προγραμματισμός συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη (ώρα 6 μ.μ.) με μοναδικό θέμα τη «Συζήτηση - Ψήφισμα και λήψη απόφασης για δυναμικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τη συνέχιση κατάργησης Δημοσίων Υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο μας, με την κατάργηση του Ι.Κ.Α».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σκότωσαν 66χρονο κυνηγό γιατί νόμιζαν πως είναι αγριογούρουνο!!!

Κακία μοίρα επιφύλασσε η παραμονή του νέου χρόνου,για έναν 66χρονο στην Μακρυχώρα (Βασιλικό) Ηγουμενίτσας.Ο άτυχος 66χρονος είχε πάει σήμερα το απόγευμα για κυνήγι πουλιών στην περιοχή του Βασιλικού.Το ίδιο είχε κάνει και παρέα κυνηγών για αγριογούρουνα στην ίδια περιοχή.Στην πορεία του κυνηγίου όμως, όταν 66χρονος συναντήθηκε με την παρέα των γουρουνάδων, ένας 60χρονος από την παρέα των δεύτερων πέρασε για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε!!!Τα μονόβολα της καραμπίνας τον πέτυχαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα!Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η ασφάλεια Ηγουμενίτσας.Ο 60χρονος δράστης συνελήφθη και κρατείται.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου

Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά γεμάτη δύσκολες καταστάσεις, επώδυνες αλλαγές και οικονομικές δυσκολίες.Ήταν μια χρονιά που ταλαιπώρησε την Ελλάδα, δυσκόλεψε όλους τους Έλληνες.Στην αυγή του 2012 πρέπει να αναζητήσουμε την ελπίδα, τη θετική σκέψη και το χαμόγελο.Τα δύσκολα σίγουρα δεν πέρασαν. Όμως ανακαλύπτοντας την ανθρωπιά που έχουμε μέσα μας, την διάθεση για αλληλεγγύη και προσφορά, μπορούμε όλοι μαζί να τα ξεπεράσουμε.Μπορούμε να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση.Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Ν’ αντιστρέψουμε ότι αρνητικό έχουμε γύρω μας, κάνοντας το θετικό.Ο Δήμος μας, δεν θέλει να αποτελέσει μέρος του γενικότερου προβλήματος της χώρας. Πίστη του είναι ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παλέψει και να πρωτοστατήσει για την έξοδο από την κρίση.Το 2011 βάλαμε τις βάσεις. Το 2012 θα χτίσουμε πάνω σε αυτές.Έτσι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας και θα ολοκληρώσουμε τις δομές αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάτων.
Εύχομαι ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2012.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

Αποχαιρετούμε σήμερα το 2011. Μια χρονιά που ξεκίνησε με προσδοκίες και ελπίδες που, δυστυχώς, δεν επιβεβαιώθηκαν.Η πατρίδα μας, η κοινωνία, η Ελληνική και ιδιαίτερα η Ηπειρωτική, πέρασε δύσκολες μέρες. Ο θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας, διήλθε από «συμπληγάδες» για να σταθεί όρθιος στα πρώτα του βήματα.Ήταν μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια, που γίνεται ακόμη δυσκολότερη από τους συνεχώς μειούμενους πόρους.Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιπαρέλθει τις δυσκολίες, να στήσει σε στέρεες βάσεις το νέο θεσμό, να αντιμετωπίσει στο μέτρο του δυνατού εκκρεμότητες του παρελθόντος, να προωθήσει δράσεις και να αναλάβει πρωτοβουλίες που δεν θέτουν ως προαπαιτούμενο τη διαθεσιμότητα σημαντικών πόρων.Κινηθήκαμε με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη και την ισότιμη αντιμετώπιση των περιφερειακών ενοτήτων, όλων των δήμων, όλων των φορέων. Δεν έγιναν όλα τέλεια. Όλοι σας όμως γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, στις ανάγκες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Να βάλουμε τις βάσεις για τη συνέχεια.Το 2011 περνά στην Ιστορία. Έρχεται ένας νέος χρόνος, που προμηνύεται επίσης δύσκολος. Η πατρίδα μας, η Ήπειρος ειδικότερα, έχει περάσει από πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις και περιστάσεις. Όχι μόνο άντεξε, αλλά στη συνέχεια γνώρισε την ανάπτυξη και την πρόοδο. Να είστε βέβαιοι ότι και αυτά που ζούμε είναι μια παρένθεση, η οποία έχει περίοδο λήξης.Σε ο, τι μας αφορά θα κάνουμε το παν, για να αναστραφεί η σημερινή κατάσταση. Για να δημιουργήσουν οι Ηπειρώτες, για να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης της ανεργίας και της ανέχειας.Σήμερα είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, η Κοινωνική Αλληλεγγύη, ώστε να στηριχτούν οι συμπατριώτες μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Η Ήπειρος άλλωστε των Μεγάλων Ευεργετών, έδινε πάντα πρώτη το παράδειγμα.Για λίγες ώρες ας αφήσουμε στην άκρη τους προβληματισμούς. Ας γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου, φροντίζοντας να μη χαθεί η πίστη, η ελπίδα και η αισιοδοξία μας.Εύχομαι το 2012, να χαρίσει σε όλους Υγεία, Ευτυχία και Δύναμη. Να είναι η απαρχή αναγέννησης και επανεκκίνησης της πατρίδας μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ