Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Έντονη αυτοκριτική από τον Κώστα Τασούλα

Αλήθειες που πονάνε, με ισχυρή δόση αυτοκριτικής, έκανε χθες μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, σε μια συνέντευξη που συζητήθηκε ιδιαίτερα έντονα χθες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα Γιάννινα.Ο κ. Κ. Τασούλας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που υπήρχε μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα και στις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον: «με εντολή του ελληνικού λαού ο Σαμαράς αλλάζει την εικόνα της Ελλάδος» υπογράμμισε.

Δεν ειπώθηκε η αλήθεια
Ο Γιαννιώτης βουλευτής, αναφερόμενος στο πολιτικό προσωπικό είπε ότι δεν άσκησε την ηγετική του ευθύνη. Ιδιαίτερα σκληρός ήταν όμως και με το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία: «Δεν αντέξαμε να συντριβούμε για αυτό και δεν είπαμε την αλήθεια, μετά το 81 γίναμε ένα είδος ΠΑΣΟΚ», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ένα ποσοστό από τη μαγεία του λαϊκισμού και της κολακείας, της γενίκευσης, του χαϊδέματος υπάρχει ακόμα και σε άλλα κόμματα», ενώ παράλληλα έκανε έκκληση να φύγουμε από τη μαγεία του λαϊκισμού και να περάσουμε στη μαγεία της ευθύνης.

Έντονη αυτοκριτική
Ο Κώστας Τασούλας, δεν «μάσησε τα λόγια του» και για τις δικές του πολιτικές ευθύνες: «Ήμουν ανθρωπάκι για αυτό δεν αντέδρασα με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν», δήλωσε αφοπλιστικά και συνεχίζοντας έδωσε το περίγραμμα της σημερινής θεώρησης των πραγμάτων: «Αποφάσισα – είπε - να αντιμετωπίσω όσα εκ πρώτης όψης δεν παλεύονται, για αυτό αποφάσισα να μην είμαι ανθρωπάκι πιά, κι ας είμαι αντιπαθής. Αυτά που έλεγα ότι δεν παλεύονται τρία χρόνια πριν, δεν καταδέχομαι πια να μη τα παλεύω και να κολακεύω».

Περί λαϊκισμού
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του απηύθυνε ένα γενικό κάλεσμα, και έμμεσα παρότρυνε την πολιτική ηγεσία, λέγοντας και τα εξής: «Να αλλάξουμε όμως και στο εσωτερικό της χώρας, να μην φοβόμαστε τα πράγματα που δεν παλεύονται, όπως ο λαϊκισμός πριν τρία χρόνια».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ