Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού 2013 και των νέων προβλέψεων για τους δήμους στο νέο Μεσοπρόθεσμο, αποτελούν το κεντρικό θέμα του εκτάκτου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που συνέρχεται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στην Αθήνα. Οι σύνεδροι αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση και δράση τους σε ότι αφορά τα οικονομικά, τη διαθεσιμότητα αλλά και την επιτροπεία της Αυτοδιοίκησης, που υποβαθμίζει και απαξιώνει τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της.Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί της Δευτέρα (ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL).
Το πρόγραμμα των εργασιών έχει ως εξής:
09.00 -10.00 Διαπίστευση – Εγγραφή Συνέδρων
10.00 -18.00Εισήγηση Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ από τον
πρόεδρο Κώστα Ασκούνη
Τοποθετήσεις προέδρων Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων
Τοποθετήσεις συνέδρων
Απόφαση Συνεδρίου
Παρεμβάσεις θα κάνουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός, καθώς και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων εργαζομένων στους δήμους.Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τοποθετηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Κυριακή
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012, στις 2.30 το μεσημέρι θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65 3ος όροφος) όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου.