Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή του προέδρου της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Αναζητώντας πληροφορίες στην ιστοσελίδα σας, σχετικές με τα αποτελέσματα των εκλογών των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διάβασα αναφορές για τις οποίες επιτρέψτε μου να προβώ στις παρακάτω διορθώσεις ή παρατηρήσεις:
1.Στο ΑΠΥΣΔΕ εκλέγονται οι Κώστας Μπόζιος και ο υπογράφων την παρούσα επιστολή.
2.Στο σχετικό κείμενο γράφετε τα εξής: «Ειδικότερα για την παράταξη της ΠΑΣΚ αναφέρουμε τις σημαντικές και πολλά υποσχόμενες υποψηφιότητες των καθηγητών….». Ακολουθούν στη συνέχεια κάποια από τα ονόματα των υποψηφίων της συγκεκριμένης παράταξης. Θεωρώ ότι με αυτή την αναφορά αδικείτε κατ αρχάς τους συνυποψηφίους των στην ίδια παράταξη και κατά δεύτερο λόγο τις υπόλοιπες παρατάξεις.
3.Γράφετε επίσης: «Τώρα γιατί οι εκλογές δεν έγιναν Σάββατο ή απόγευμα Δευτέρας, προκειμένου να μη χαθούν μαθήματα και εργατοώρες είναι μια μεγάλη κουβέντα». Επιτρέψτε μου να ενημερώσω, ότι για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 1/03 (ΦΕΚ Α 1/3-1-03) « η ψηφοφορία διεξάγεται την πρώτη εργάσιμη Τετάρτη του μηνός Νοεμβρίου κάθε δεύτερου έτους, από την 9η πρωινή μέχρι την 5η μεσημβρινή ώρα». Για την ρύθμιση αυτή, όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ασφαλώς δεν έχουν την εξουσία να θεσπίζουν ή να καταργούν Προεδρικά Διατάγματα.

Πέτρος Τσάπες
Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας