Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας για τη "ΔΩΔΩΝΗ"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην συνεδρίασή του στις οκτώ (8) Οκτωβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα, αφού συζήτησε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
- Εκφράζει την αντίθεσή του στo ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
- Τάσσεται αλληλέγγυο στον αγώνα των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και τη δίκαιη αντίδρασή τους για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας

-Ζητά η οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή αλλαγή της Γαλακτοβιομηχανίας, να γίνει με μεταβίβαση των μετοχών της στους φυσικούς φορείς και στις συνεταιριστικές οργανώσεις

-Η ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων όλης της Ηπείρου και της τοπικής κοινωνίας.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. από τη δημιουργία της έως σήμερα στήριξε ουσιαστικά το εισόδημα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου προσφέροντας συγχρόνως προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στους Έλληνες και ξένους καταναλωτές, συμβάλλοντας με ποικίλους τρόπους στην ανάπτυξη της Ηπειρωτικής οικονομίας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα και αποτελεί το βηματοδότη της διαμόρφωσης των τιμών γάλακτος απ' τον παραγωγό. Ήταν και πρέπει να παραμείνει η ναυαρχίδα της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

-Το παρόν να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ