Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ … ΧΑΡΤΙΑ

Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους 30.864 προσαγωγές, σημειώθηκαν μέχρι τώρα από τη «σκούπα» μόλις 2.611 συλλήψεις λαθρομεταναστών. Πενιχρά είναι τα αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», αφού οι συλλήψεις λαθρομεταναστών είναι πλέον σταγόνα στον ωκεανό, καθώς οι περισσότεροι απ’ αυτούς –αν και ανεπάγγελτοι- κάποιοι φρόντισαν να έχουν κατά το κοινός λεγόμενο … χαρτιά. Μόνο χθες προσήχθησαν 1.353 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και απ’ αυτούς πιάστηκαν μόνον 7 αλλοδαποί, οι 6 από τους οποίους επειδή δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και ο 1 για παροχή καταλύματος και διευκόλυνση παράνομης διαμονής. Επίσης διενεργήθηκαν και 11 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.Μέχρι στιγμής, εξάλλου και από την έναρξη της επιχείρησης στις αρχές καλοκαιριού , έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
-Προσήχθησαν 30.864 αλλοδαποί.
-Συνελήφθησαν 2.611 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
-Συνελήφθησαν 14 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
-Διενεργήθηκαν 242 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Από την Οικονομική Αστυνομία:
-Ελέγχθηκαν 131 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
-Βεβαιώθηκαν 66 φορολογικές παραβάσεις.
-Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός.
-Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.
-Εντοπίστηκαν 4 αποθήκες με πάνω 3 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου και
-Εντοπίστηκαν 2 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 8 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 25 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια», 1 τηλεόραση και 1 κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, 1 ηλεκτρονική «Ρουλέτα», 3 Η/Υ, 1 τραπέζι για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων και 1.390 ευρώ.
Επιπλέον:
Ελέγχθηκαν 49 οίκοι ανοχής, δύο (2) ξενοδοχεία και συνελήφθησαν 100 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 51 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 832 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.