Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Ανακαλύπτουν…προβλήματα για να μειώσουν την αξία της «Δωδώνης»!

Διοίκηση και εργαζόμενοι να την προστατεύσουν…

Και τι δεν σκαρφίζονται κάποιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές προκειμένου να… υπονομεύσουν την αξία της «Δωδώνης»! Με την προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών να εκπνέει σε λίγες ημέρες (την ερχόμενη Δευτέρα), φαίνεται πώς θέλουν να εμφανίσουν προβληματική την εταιρία, προφανώς για να μειώσουν την αξία της και να την αγοράσουν στη συνέχεια… κοψοχρονιά.
Μάλιστα, αναφέρουν ότι υπάρχουν δήθεν ανυπέρβλητα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η απουσία επενδύσεων της εταιρίας το τελευταίο διάστημα, η απορρόφηση της «ζημιογόνου» ΕΛΒΙΖ, ορισμένα δάνεια που «τρέχουν» από την ΑΤΕ, η δικαστική διαμάχη με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών κ.α.

Είναι ήδη γνωστά…
Μόνο που αυτά τα «προβλήματα» είναι τρεχούσης φύσεως και ήδη γνωστά, τόσο στην ίδια τη «Δωδώνη», όσο και στην κοινωνία της Ηπείρου (προφανώς και σε όλους τους επίδοξους μνηστήρες) και δεν αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια, για το μέλλον της εταιρίας, που συνεχίζει να αποτελεί «διαμάντι» για την Ήπειρο, ενώ και φέτος έκλεισε με κέρδη τη χρονιά.«Όσοι τα ισχυρίζονται δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επαναλαμβάνουν κάποια πράγματα, τα οποία όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδια στην πώληση της «Δωδώνης» σημειώνουν πηγές από τη γαλακτοβιομηχανία.

Η περίπτωση της ΕΛΒΙΖ…
Ένα από τα προβλήματα που πολλοί προσάπτουν στη «Δωδώνη» είναι η γνωστή απορρόφηση της ΕΛΒΙΖ.Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο δημοσίευμα οικονομικής ιστοσελίδας, στο οποίο αναφέρεται, ότι η εν λόγω εξαγορά ζημίωσε πολλαπλά τη «Δωδώνη» και την επιβάρυνε με πλεονάζον προσωπικό!
Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικαλείται λόγια επικεφαλής εταιρείας που είχε λάβει μέρος στην α’ φάση του διαγωνισμού, ο οποίος τόνισε, ότι «ο νέος επενδυτής θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη», ενώ αναφέρεται ακόμη και το ότι ο αγοραστής της «Δωδώνης» θα αναλάβει και τα δάνεια ύψους 40 εκατ. ευρώ προς την ATE με επιτόκιο 11%.


Κοψοχρονιά…
Όμως, αλήθεια, κατά πόσο αυτά τα προβλήματα είναι πράγματι ικανά να βάλουν εμπόδια στο μέλλον της «Δωδώνης» και κυρίως να μειώσουν την αξία της; Δηλαδή, δεν μπορεί, για παράδειγμα, ο νέος επενδυτής, να κάνει ρυθμίσεις των δανείων, εάν το επιθυμεί;Όπως εκτιμούν πηγές, η αξία και το όνομα της «Δωδώνης» -ειδικά στη φέτα- είναι γνωστά τοις πάσι και δεν πρόκειται τώρα να αλλάξουν τα δεδομένα αυτά. «Κάποιοι προφανώς θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα, για να μειώσουν την αξία της και να την πάρουν σε τιμή μικρότερη από την πραγματική αξία» αναφέρουν κύκλοι.


Να την προστατεύσουν…
Μπροστά σε όλον αυτόν τον κυκεώνα «προβλημάτων» που προσπαθούν κάποιοι να αναδείξουν, θα πρέπει να παρέμβουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η Διοίκηση της βιομηχανίας, δηλαδή η ίδια η ΑΤΕ, για την οποία η «Δωδώνη» αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο «όπλο» στη… φαρέτρα της. «Οφείλουν να την προστατεύσουν και να διαφυλάξουν την αξία της» λένε παραγωγοί.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ