Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ: Την Κυριακή στέλνουμε το μήνυμα της νίκης για την Αυτοδύναμη Ελλάδα

Φίλες και Φίλοι
Την Κυριακή είναι η ώρα της ευθύνης. Μπροστά στη κάλπη έρχεται η ώρα της αλήθειας και της επιλογής για τον καθένα μας.
Ακούστηκαν σε αυτή την προεκλογική περίοδο τα ωμά ψέματα όσων έχουν ως στόχο την ικανοποίηση του κομματικού τους εγωισμού και αυτών που προτείνοντας το αδύνατο, οδηγούν την Ελλάδα στη πτώχευση.
Ακούστηκε και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα. Προτείναμε υπολογισμένα λέξη - λέξη και ευρώ - ευρώ μέτρα για να κινηθεί και πάλι ο τροχός της ανάπτυξης, για να υπερβούμε το μνημόνιο, για να ξανασταθεί όρθια η χώρα μας και να αισθανθούν περήφανοι οι πολίτες.Το ΠΑΣΟΚ, παρά τα λάθη και τις ολιγωρίες του, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι αποτελεί τον κύριο εκφραστεί των προοδευτικών- μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ και σήμερα μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής των εξελίξεων. Γι’ αυτό ζητάμε από τους πολίτες να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον πρώτο λόγο να διαχειριστεί την εντολή σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας και υπευθυνότητας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.Για να διαμορφώσει μια μεγάλη συμμαχία ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.
Για να εφαρμόσει ένα ευρύ πρόγραμμα κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης για την κοινωνία, που θα την βγάλει οριστικά από την κρίση.Στεκόμαστε μπροστά στον κάθε πολίτη και του λέμε ότι υπάρχει ελπίδα και μέλλον. Μπορούμε μαζί να ολοκληρώσουμε αυτή τη τιτάνια προσπάθεια που ξεκινήσαμε με μεγάλο κόστος, για να βγούμε οριστικά από την κρίση.
Φίλες και Φίλοι
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κρίνονται πολιτικές αλλά και οι εκφραστές των πολιτικών. Η κρίση -μέσα σε όλα τα άλλα- ανέδειξε και την ανάγκη μιας πραγματικής αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος, που περνάει και μέσα από την επιλογή των προσώπων.Είναι τώρα η ώρα να αναδείξουμε δυναμικούς και αυθεντικούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, που μπορούν να αρθρώσουν ένα ουσιαστικό, ειλικρινή πολιτικό λόγο και πιστεύουν σε αρχές και αξίες που υπηρετούν την κοινωνία και την εθνική προσπάθεια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ