Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Κατέστρεψαν και φέτος τη φάτνη στο Κάστρο

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι
Στόχος αγνώστων έγινε για μια ακόμη φορά, η φάτνη που στολίζει τα τελευταία χρόνια την είσοδο του Κάστρου.Παρά την περσινή λεηλασία, ο Σύλλογος Κατοίκων του Κάστρου δεν πτοήθηκε και έστησε και φέτος τη φάτνη για να κοσμήσει το Κάστρο και να βάλει κατοίκους και επισκέπτες στο πνεύμα των Χριστουγέννων.Ωστόσο, και φέτος η φάτνη είχε μεγάλη ατυχία, αφού ανήμερα των Χριστουγέννων και μία ημέρα μετά το στήσιμό της, εκλάπη το ένα ομοίωμα, ενώ μόλις την Τρίτη, οι άγνωστοι επέστρεψαν για να αποτελειώσουν το... έργο τους. Έτσι λοιπόν, έκλεψαν και το «Θείο βρέφος», ενώ προχώρησαν και σε σχηματισμό της πεντάλφας στο μέτωπο της Παναγίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πρώτη κλοπή έγινε στις 10 περίπου το πρωί, αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε τίποτα. Όπως είναι φυσικό, το γεγονός έχει αναστατώσει το Σύλλογο Κατοίκων του Κάστρου, ο οποίος δηλώνει άγνοια για το ποιος ή ποιοι προχώρησαν σε αυτή την ακατανόητη πράξη.Στο σημείο έσπευσε μάλιστα και η αστυνομία για να διερευνήσει το συμβάν, ωστόσο ήταν πλέον πολύ αργά.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

«Εγώ έσωσα την χώρα» ή αλλιώς μετά το restart έκανα και Save…


Με αφορμή το προχθεσινό επεισόδιο μεταξύ νεαρών πολιτών και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων Θ. Οικονόμου επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά περίτρανα η αγανάκτηση των πολιτών για το άθλιο πολιτικό σύστημα που έχει διαλύσει την χώρα μας και τις ζωές όλων. Είναι απορίας άξιον πως οι νεαροί δεν τον «άρπαξαν» από τα αυτιά με αυτά που τους έλεγε ο Οικονόμου!!! Αυτοί του λέγανε πως πρέπει να κάνει κάτι για την ανεργία που μαστίζει τον λαό μας και ιδιαίτερα την νεολαία κι αυτός τους απαντούσε ότι έσωσε την χώρα. Και ένας λογικά σκεπτόμενος πολίτης αναρωτιέται, πως γίνεται τα λουκέτα στην αγορά να αυξάνονται συνεχώς, τα συσσίτια στις μητροπόλεις να έχουν υπερδιπλασιαστεί τα 2 τελευταία χρόνια, η ανεργία να έχει εκτοξευθεί σε ύψη ρεκόρ και να συνεχίζει την ανοδική πορεία χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι είναι κατ’ ουσία άνεργοι, στα σχολεία η συνάδελφός του και διασώστης επίσης της χώρας η Διαμαντοπούλου δεν έχει στείλει τα βιβλία και πολλά άλλα ευτράπελα που έχουν να συμβούν στην χώρα από την δεκαετία του ’50, και αυτός να λέει δημόσια χωρίς να ντρέπεται ότι έσωσε την χώρα!!! Δηλαδή αν δεν την έσωζε τι ακριβώς θα γινόταν;;; Με 7000 ευρώ το μήνα βουλευτική αποζημίωση, αυτοκίνητο, τηλέφωνα, ταξίδια, ενοίκια γραφείων και σπιτιών, διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία που τα πληρώνει το κράτος μπορώ να σου κάνω κι εγώ θεωρίες κ. Οικονόμου!!!Αλήθεια, αυτή η περιβόητη τρόικα που επέβαλλε καθώς λέγεται να κοπεί η σύνταξη του παππού που έπαιρνε 400 ευρώ μετά από 30-35 χρόνια εργασίας, που πετσόκοψε μισθούς κι επιδόματα επί δικαίων και αδίκων, χαράτσωσε τον λαό με έμμεσους και άμεσους φόρους, γι αυτά τα προνόμια των βουλευτών δεν είπε τίποτα;;; Για την μείωση του αριθμού των τεμπελχανάδων στην βουλή δεν είπε τίποτα; Για μείωση των υπέρογκων αποδοχών τους δεν είπε τίποτα; Για κατάργηση των προνομίων τους που τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος δεν είπε τίποτα; Για τις χρηματοδοτήσεις, τα δάνεια και τα χρέη των κομμάτων δεν είπε τίποτα; Δηλαδή με τα 50 ευρώ της «υπέρογκης» σύνταξης των 400 ευρώ έσωσε και συνεχίζει να σώζει την χώρα ο κ. Οικονόμου; Καλή χρονιά σε όλους και εύχομαι για το 2012, μιας και τρόικας επιτρέποντος θα είναι χρονιά εκλογών, ο κόσμος που φωνάζει και διαμαρτύρεται σήμερα να μην ξεχάσει, όπως είθισται να γίνεται, ποιοι μας οδήγησαν ως εδώ από το ’81 και δώθε και να πράξουν αναλόγως. Όποιος πιστέψει ξανά σε κούφιες υποσχέσεις πολιτικάντηδων και κομματόσκυλων και ψηφίσει ξανά την τρόικα που μας κυβερνάει (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) είναι άξιος της μοίρας του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πληρωμής παλιών οφειλών και επενδύσεων

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικά ποσά για την εξόφληση υποχρεώσεων από έργα του παρελθόντος της πρώην Κρατικής Περιφέρειας, των προγραμμάτων «ΠΙΝΔΟΣ» και «ΕΛΛΑΔΑ 2004» και του Αναπτυξιακού Νόμου. Σήμερα, μετά από έναν δεκαπενθήμερο αγώνα δρόμου των υπηρεσιών της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων στους δικαιούχους, δίνοντας μια «ανάσα» στους ίδιους, στους εργαζόμενους που απασχολούν και στην οικονομία των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων.Συγκεκριμένα για τον Αναπτυξιακό Νόμο έχουν πληρωθεί 19.146.588 εκ. ευρώ από τη ΣΑΕ024 και 1.600.000 ευρώ από τη ΣΑΕ088.Επίσης έχουν πληρωθεί για έργα της πρώην Κρατικής Περιφέρειας, 5.170.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και το Αρδευτικό Μαργαριτίου, στο οποίο πλέον θα μπορέσουν να συνεχιστούν οι εργασίες.Έχουν πληρωθεί 942.173 ευρώ που προέρχονται από οφειλές του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2004» στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Άρτας, Πρέβεζας και Φιλιππιάδας.1.146.069 ευρώ για απαλλοτριώσεις στο Καρτέρι και για την οδική σύνδεση Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας με Εγνατία Οδό, 1.407.446 ευρώ για διάφορες μελέτες σε όλη την Ήπειρο, 845.549 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού.Επίσης από το Πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» διατέθηκαν ή είναι διαθέσιμα 2.866.949 ευρώ για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου.Πέραν αυτών έγιναν και προγραμματισμένες πληρωμές για έργα που είναι ενταγμένα στους Κ.Α.Π. της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Συλληπητήριο μήνυμα ΔΕΥΑ Άρτας

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Άρτας μετά την απώλεια του Γιώργου Κρανιώτη, υιού του Διευθυντή της Επιχείρησης κ. Βασίλη Κρανιώτη, που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος, αποφάσισαν τα κάτωθι:
  Α. Εκφράζουν τα συλλυπητήρια και την βαθιά θλίψη τους στην οικογένεια του εκλιπόντος
  Β. Ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία
Γ.Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος

Νεκρός σε τροχαίο ο υιός του διευθυντή της ΔΕΥΑ Άρτας!

Σήμερα το πρωί στο 138ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε εξωτερικό τοίχο οικίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του

Σε τροχιά ανάπτυξης η ΔΕΥΑΙ

Την ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών της επιχείρησης, προκειμένου να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στις νέες προκλήσεις, ζήτησε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, στην τελευταία για το 2011 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ.Το 2012 θα είναι μια κομβική χρονιά, καθώς ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης για τη δημοτική επιχείρηση τους οποίους πρέπει να διανύσει με επιτυχία. Από τη μία πλευρά ξεκινά η υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος έργων των 50 εκατομμυρίων και από την άλλη θα ενσωματωθούν τα δίκτυα ύδρευσης κι αποχέτευσης των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων.«Η ΔΕΥΑΙ οφείλει να είναι έτοιμη και να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Το πλάνο δράσης πρέπει να είναι πανέτοιμο και να τηρηθεί με απόλυτη συνέπεια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος και σημείωσε ότι η απόδοση τμημάτων της επιχείρησης ήταν βελτιωμένη.«Εισερχόμαστε σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, συντονισμός και δουλειά ώστε να πετύχουμε» σημείωσε ο κ. Φίλιος ζητώντας από όλους υπευθυνότητα και εγρήγορση.Στην ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ έλαβε, μεταξύ των άλλων, τρεις σημαντικές αποφάσεις:
Ακύρωσε ορισμένες εργολαβίες που είχαν προκηρυχθεί καθώς διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε ανταγωνισμός.
Παράλληλα αποφάσισε να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να πετύχει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για την επιχείρηση.
Προχωρά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μεταφορά και τη διάθεση της λυματολάσπης ώστε αυτή να γίνεται με μέθοδο περιβαλλοντικά αποδεκτή και αδειοδοτημένη. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΙ έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση μελέτης για τη διαχείριση της λυματολάσπης και θα την υποβάλλει για ένταξη μόλις ανοίξει το σχετικό μέτρο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ολοκληρώνεται μέσα στον επόμενο μήνα η διαδικασία προκειμένου να καταστεί πλέον δυνατή η ηλεκτρονική εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού που έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των πολιτών.

Συμμετοχές συμβούλων του δήμου στις Επιτροπές της ΚΕΔΕ

Σημαντική εκπροσώπηση στις Επιτροπές Πολιτικής που συγκρότησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχει ο Δήμος Ιωαννιτών καθώς με εκπροσώπους του συμμετέχει στις τρεις από τις οκτώ συνολικά.Στην επιτροπή Οικονομικών των ΟΤΑ μετέχει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης και στην Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διαφάνειας ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σκοπούλης.Σκοπός των Επιτροπών αυτών είναι η υποβοήθηση του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Μούγγα στη στρούγγα από τα Γιαννιώτικα κανάλια για τα ρεζιλίκια του Θανάση Οικονόμου!!!


Σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας έπαιξε το video του EpirusGate στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Γιαννιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου. Όμως τα Γιαννιώτικα κανάλια το έθαψαν και δεν το έπαιξαν!!! Γιατί όμως; Από κομπλεξισμό ή μήπως επειδή δεν ήθελαν να βγει προς τα έξω το μίσος και οι ύβρεις του... εθνοπατέρα κατά δύο νέων ανέργων ψηφοφόρων του;Μετά αναρωτιόμαστε γιατί η θεματολογία των τοπικών καναλιών είναι βγαλμένη από την... "κατάψυξη" της ενημέρωσης!Και οι τοπικές εφημερίδες;Γιατί έθαψαν το θέμα;Μήπως τελικά οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι  αξιολογούν τελικά, λάθος τις ειδήσεις και δεν παραδειγματίζονται από τους Γιαννιώτες συναδέλφους που προτιμούν την..."κατάψυξη".
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες συζητάνε ανεπίσημα για την Ηγουμενίτσα και τη μεθόριο

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το ενδεχόμενο δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα.Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την κυβέρνηση εάν σκοπεύει να θεσπίσει αυτό το καθεστώς, σε ποιες περιοχές, με ποιο χρονοδιάγραμμα και με ποιους όρους. Έχουν ήδη υπάρξει δημοσιεύματα στον Τύπο για το ενδεχόμενο της καθιέρωσης Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), ζωνών δηλαδή ανά τη χώρα όπου θα ισχύουν, μεταξύ άλλων, μειωμένοι συντελεστές φορολογίας, μειωμένες αμοιβές των εργαζομένων, ελαστικότερες εργασιακές σχέσεις, γρήγορες διαδικασίες αδειοδοτήσεων, δικαστικών διευθετήσεων αλλά και μειωμένοι δασμοί και φόροι. Το ενδεχόμενο δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) άφησε ανοιχτό και Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχoΐδης που είπε ότι οι ΕΟΖ θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, οι οποίες δέχονται ισχυρό ανταγωνισμό από γειτονικές, μιλώντας πρόσφατα στο 22ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.Ανέφερε, δε ως παράδειγμα το Τριεθνές του Έβρου, που συνορεύει με Τουρκία και Βουλγαρία. «Χρειάζεται να υπάρξει συστηματικός διάλογος για πολύ συγκεκριμένες περιοχές», είπε ο υπουργός.Ο κ. Παπαδημούλης θύμισε επίσης ότι ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στις 28.10.2011, δήλωσε ότι η Κομισιόν θεωρεί καλή ιδέα την δημιουργία ΕΟΖ εντός της Ελλάδας στις οποίες θα ισχύουν απαλλαγές από τους εισαγωγικούς και τους εξαγωγικούς δασμούς, απλοποιημένοι τελωνειακοί και διοικητικοί έλεγχοι, φορολογικές απαλλαγές και μια άκρατη νεοφιλελεύθερη πολιτική.«Με άλλα λόγια η καθιέρωση των ΕΟΖ στην Ελλάδα θα σημαίνει «κούρεμα» μισθών, ελάχιστη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και τη δημιουργία εξωφρενικών εσωτερικών ανισοτήτων σε επίπεδο ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων» τονίζει στην Ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης που καταλήγει με τα εξής ερωτήματα:
Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα; Εάν ναι, με ποιο σκεπτικό και υπό ποιες προϋποθέσεις;
Πότε και για ποιες περιοχές εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο; Τι θα προβλέπει, ειδικά όσον αφορά τους φορολογικούς συντελεστές καθώς και τις αμοιβές και τις εργασιακές σχέσεις; Μέχρι τώρα έχει γραφεί ότι οι πρώτες περιοχές που εξετάζονται είναι η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τον τελευταίο καιρό όμως ακούγεται ανεπίσημα και η Ήπειρος για δύο μάλιστα περιοχές, αυτήν στην Ηγουμενίτσα με σημείο αναφοράς τον Λιμένα Ηγουμενίτσας και τα ελληνο- αλβανικά σύνορα. Το καθοριστικό σημείο που κάνει ελκυστική την Ήπειρο είναι η Εγνατία και βέβαια η γεωπολιτική θέση της περιοχής που φέρνει σε επαφή την Ιταλία και την Αλβανία. Η Εγνατία ανοίγει δε τον διάδρομο και για τα υπόλοιπα Βαλκάνια και την Τουρκία. Επιπλέον, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η Ιόνια Οδός δίνει διέξοδος και προς τον ελληνικό Νότο ολοκληρώνοντας ένα σύγχρονο δίκτυο μεταφορών που αποτελεί και κίνητρο για νέες επενδύσεις. Επιπλέον, επιχείρημα υπέρ της ΕΟΖ στην Ήπειρο είναι η αυξημένη ανεργία στην περιοχή ειδικά ανάμεσα στους νέους, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλοί υποψήφιοι για τις θέσεις εργασίας παρά το γεγονός ότι αυτές δεν θα καλύπτονται από τις γενικότερες συμβάσεις εργασίας. Μέχρι τώρα οι τοπικές αρχές αποφεύγουν να τοποθετηθούν άμεσα για το ζήτημα, όμως όσο προχωράει η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αναπτύσσεται η πολιτική ανάπτυξης σύμφωνα με το πρόγραμμα της τρόικας, δεν αποκλείεται το θέμα να έρθει μπροστά μπροστά στην ατζέντα και να χρειαστούν γρήγορες αποφάσεις.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Αμβρακικό

Επί τέλους μετά από 15 μήνες αδιαφορίας και αδράνειας η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, θυμήθηκε ότι κάπου εκεί στον Αμβρακικό σκουριάζουν 8 αυτόματοι σταθμοί παρακολούθησης και μέτρησης της ποιότητας των υδάτων, (οι οποίοι κόστισαν 1,5 εκατομμύρια ευρώ)και μιάς και είμαστε σε προεκλογική περίοδο κάτι έπρεπε να κάνουν για τον Αμβρακικό, για να μαζέψουν και κανένα ψήφο. Έτσι η παραπάνω επιτροπή έκανε ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Αμβρακικό και ενέκρινε προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου με την ΕΤΑΝΑΜ ύψους 55.350 ευρώ, για την λειτουργία του παραπάνω δικτύου, δηλαδή να τους συνδέσουν με ρεύμα και να ανοίξουν τους διακόπτες για να στέλνονται αυτόματα οι μετρήσεις στο διαδίκτυο, ήταν τόσο απλό και όμως αποδείχθηκε πολύ δύσκολο. Το παραπάνω ποσό θα χορηγούν στην ΕΤΑΝΑΜ οι δύο Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας κατά το ήμισυ η κάθε μία. Απομένει στο δια-ταύτα να τεθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε λειτουργία και να επισκευαστεί και ο σταθμός που κατέστρεψαν άγνωστοι στη θέση Παναγιά κοντά σε ιχθυοκαλλιέργειες του Αμβρακικού. Για να δείτε τις μετρήσεις στο ιντερνέτ και αν όντως θα τεθούν κάποια στιγμή οι σταθμοί σε λειτουργία πατήστε www.xmeox.gr ή στο site του Υδροβιότοπος του Αμβρακικού πιέστε motoring.

Και πάλι άριστα για την Τροχαία Ιωαννίνων

Δεν το λέμε εθυμοτυπικά λόγω των ημερών αλλά επιδή πραγματικά το αξίζει. Άλλωστε το καταμαρτυρούν οι αριθμοί και κυρίως το γεγονός ότι μέχρι τώρα είχαμε αναίμακτες γιορτές στην άσφαλτο. Και αυτό δεν έγινε τυχαία ή με κάποιο αυτόματο πιλότο. Έγινε επειδή οι γυναίκες και οι άντρες της Τροχαίας Ιωαννίνων βρίσκονται με πολικές θερμοκρασίες διαρκώς στου δρόμους, τις διασταυρώσεις, τους κόμβους και τις εθνικές οδούς, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και δίνοντας λύσεις όπου απαιτηθεί. Συντονιστής της εξαιρετικής δουλειάς ο κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης.

Όταν ο κωλοτούμπας Αντώνης Μπέζας ήταν η σκιά της Ντόρας Μπακογιάννη

Η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική και την έχουμε κρατημένη από τις γιορτές στο Σούλι Παραμυθιάς.Βρισκόμαστε στο 2008 και ενώ η ΝΔ του Καραμανλή ψυχορραγεί και φυλορροεί, πολλά στελέχη του κόμματος -ανάμεσά τους και ο Θεσπρωτός Αντώνης Μπέζας- επενδύουν πολλά στη Ντόρα Μπακογιάννη που τη βλέπουν ως επόμενη αρχηγό. Ουρά της Ντόρας είχε καταντήσει ο Αντώνης Μπέζας. Τη συνόδευε διαρκώς και διοχέτευε στους πάντες ότι είναι ο άνθρωπός της στην Ήπειρο. Όμως είναι και ο πρώτος που την πούλησε μόλις είδε τη δυναμική του Αντώνη Σαμαρά. Μιλάμε για πολιτικό τυχοδιωκτισμό που δεν έχει προηγούμενο. Τον Καρατζαφέρη λέμε κωλοτούμπα αλλά κάποιοι Ηπειρώτες πολτικοί έχουν βαλθεί να τον ξεπεράσουν. Πρώτος και καλύτερος ο Αντώνης Μπέζας. Και αδιάψευστος μάρτυρας ο φακός του EpirusGate. Μπορεί κανείς να τον πάρει στα σοβαρά να τον εμπιστευτεί και να τον ψηφίσει;

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Δήμο Αρταίων

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα είπαν σήμερα στο Δημαρχείο οι στρατιώτες του ΚΕΝ Άρτας, καθώς τα μέλη της Φιλαρμονικής του «Σκουφάς» συνοδευόμενοι από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κυρία Κική Κολιού-Κολιούλη, που ήρθαν για να ευχηθούν στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Παπαλέξη. Παρόντες ήταν Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Γ.Γ. του Δήμου. Ο Δήμαρχος πρόσφερε σε όλους γλυκά και ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και πρόοδο για τη νέα χρονιά που έρχεται. Οι «Καλλικράτειοι» Δήμοι πέρασαν μια άσχημη χρονιά και ίσως και η επόμενη να είναι εξίσου δύσκολη για τους Δήμους και για τους πολίτες, αλλά με αισιοδοξία και προσπάθεια θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες, ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων.Ο κ. Παπαλέξης απηύθυνε τις καλύτερες ευχές του προς τους δημότες λέγοντας: «Εύχομαι σε όλους πάνω απ’ όλα υγεία, αισιοδοξία, κουράγιο να περάσουμε τις δύσκολες μέρες. Πιστεύω ότι το 2012 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αλλά νομίζω και θέλω να ελπίζω ότι από κει και μετά θα φανεί κάποια χαραμάδα φωτός, κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα που περνάει η χώρα μας. Εύχομαι λοιπόν καλό κουράγιο, υγεία, προκοπή χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους».

Δεκάδες επιχειρήσεις στα Γιάννενα αδυνατούν να πληρώσους τις δόσεις του ΤΕΜΠΜΕ

Δραματικές ώρες περνούν δεκάδες επιχειρηματίες των Ιωαννίνων που εντάχθηκαν στα προγράμματα δανειοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ, μπας και δούνε άσπρη μέρα. Όμως ο χαμηλός τζίρος και η έλλειψη ρευστότηυτας στην αγορά τους έχουν κάνει να μην μπορούν να αποπληρώσουν ανά εξάμηνο για τρία χρόνια τις δόσεις και καθημερινά να δέχονται έντονες πιέσεις από τις τράπεζες. Μάταια ζητούν από την κυβένρηση ρυθμίσεις επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, ενώ καταγγέλουν και Γιαννιώτη κυβερνητικό βουλευτή ότι προεκλογικά για να τους πάρει την ψήφο, τους έταζε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής!!! Η ουσία είναι ότι θα μπούνε για πλάκα στο "Τειρεσία" με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πιστοληπτική ικανότητητα των επιχειρήσεών τους. Κατά τα άλλα... Happy New Year και του χρόνου με υγεία! Και προσοχή τι θα σταυρώσετε!

"Πάτωσε" ο τζίρος στην αγορά των Ιωαννίνων

Δυσαρεστημένοι είναι οι καταστηματάρχες των Ιωαννίνων, καθώς η κίνηση κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών, μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται κα­θόλου ικανοποιητική.Οι Γιαννιώτες επιχειρηματίες,
χαρακτηρίζουν απογοητευτική και αναμένουν μια τελευταία ανάσα τις ημέρες πριν από τον ερχομό του νέου έτους.Συνολικά για φέτος ο τζίρος των επιχειρήσεων του λια­νικού εμπορίου σημείωσε πτώση 4 δισ. ευρώ, με τους εμπόρους να μιλούν για το τελευταίο «χτύπημα» στην αγορά.

Χωρίς υποψηφίους το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων!

Από τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις νυν και πρώην βουλευτών,αλλά και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα,από τα κεντρικά για το αν θα είναι υποψήφιοι,υπάρχει μια σχετική απροθυμία.Πολλοί βάζοντας κάτω τις δημοσκο­πήσεις βλέπουν ότι δεν έχουν καμία τύχη,μιας και το κόμμα θα εκλέξει μόνο έναν βουλευτή στο Νομό Ιωαννίνων και έτσι δεν δείχνουν και πολύ πρόθυμοι να χαλάσουν κάποιες δεκάδες χιλιά­δες ευρώ για να μείνουν στον...πάγκο!Εξαίρεση αποτελεί ο πρόεδρος του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού "Πίνδος" κ. Μιχάλης Κασσής,ο οποίος δηλώνει πως "τα στελέχη οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή,όταν το κόμμα περνάει δύσκολες στιγμές".

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί τα χώνει στον ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη

Σε σκληρό πολέμιο του ΛΑΟΣ και προσωπικά του Γιώργου Καρατζαφέρη έχει εξελιχθεί ο Γιαννιώτης έμπορος Ιάσωνας Μπίμπος που κατά το παρελθόν ήταν από τα πλέον δραστήρια στελέχη και υποψήφιος βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος. Όμως οι πολιτικές κωλοτούμπες του Γιώργου Καρατζαφέρη και η αλλοπρόσαλη πολιτική του, έχουν διώξει από το κόμμα χιλιάδες μέλη, ανάμεσα στα οποία και ο κ. Μπίμπος. Η είδηση είναι ότι κάνει περιοδείες σε χωριά όπου ανοιχτά καταφέρεται κατά του ΛΑΟΣ και λέει στον κόσμο να μην ψαναψηφίσουν Καρατζαφέρη. Τα τηλέφωνα από τα κεντρικά της Καλλιρρόης πέφτουν βροχή αλλά ο Ιάσωνας ούτε που τους τα σηκώνει! Γραμμένους τους έχει! Έχει προτάσεις να κατέβει ως βουλευτής από τη Χρυσή Αυγή αλλά μάλλον θα προτιμήσει το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ που είναι η πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια! Χθες το πρωί είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πολιτευτή του ΛΑΟΣ στο νομό κ. Τζίμα ο οποίος συνομιλούσε σε πολύ φιλικό ύφος με τον Μάκη Χατζηεφραιμίδη. Τι ήταν να τους δει μαζί ο Μπίμπος. Τους τα έχωσε για τη συγκεβέρνηση Παπαδήμου και ζήτησε το λόγο από τον χατζηεφραιμίδη που σθνομιλεί με ακροδεξιούς. Βλέπετε προβλήματα δεν έχουν μόνο τα κόμματα εξουσίας αλλά και οι... μικροί!

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου Αλβανού μαστροπού στην Κακαβιά

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 29 ετών, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές για προώθηση γυναικών στην πορνεία, αδίκημα που είχε διαπραχθεί στην Φλωρεντία.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εξελέγη Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο Γ. Γιαμάς

Ο Γιάννης Γιαμάς εξελέγη νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Πρέβεζας. Η εκλογή του έγινε στην 1η ψηφοφορία της επαναληπτικής συνεδρίασης. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου , με δύο ψηφοφορίες που απέβησαν άκαρπες καθότι για την εκλογή προέδρου απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ, ήτοι 11 από τα 21, πράγμα που δεν επετεύχθη. Ακολούθησε δεύτερη συνεδρίαση όπου στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Γιαμάς έλαβε 11 ψήφους έναντι του κ. Νταλαμάγκα που έλαβε 10 ψήφους.

Αυξημένο ενδιαφέρον για «οικόπεδα αντί χρήματος»

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Σε «σανίδα σωτηρίας» για το δήμο Ιωαννιτών φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η προσφορά εκτάσεων αντί χρημάτων για να κλείσουν οι υποχρεώσεις από ρυμοτομίες και απαλλοτριώσεις.Ήδη, το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι πολίτες είναι μεγάλο, μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει παρθεί ακόμα η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Αρκετοί όμως είναι ήδη εκείνοι που καταθέσουν αιτήσεις στο δήμο Ιωαννιτών, με τις οποίες ζητούν να τους δοθεί κάποια έκταση, ένα οικόπεδο δηλαδή, ίσης αξίας με τα χρήματα που τους οφείλει ο Δήμος και ως τέτοια, χρήματα δηλαδή, μάλλον δεν πρόκειται να τα πάρουν. Αφενός, η κακή οικονομική κατάσταση του δήμου Ιωαννιτών και τα άδεια ταμεία, αφετέρου η γενικευμένη οικονομική κρίση και το κλείσιμο της «κάνουλας» τόσο από τις τράπεζες, αλλά και από το δημόσιο κορβανά, δεν ευνοούν τέτοιες προσδοκίες. Έτσι, όλο και περισσότεροι πείθονται να ζητήσουν ως ανταλλαγή κάποιο οικόπεδο, ζητώντας μάλιστα να δουν και τις εκτάσεις όπου υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμη δημοτική γη. Ο δήμος Ιωαννιτών, πριν από δύο μήνες περίπου έδωσε ένα πλήρη κατάλογο με τα διαθέσιμα οικόπεδα, με ιδιοκτησίες του δηλαδή σε διάφορα σημεία του νέου, διευρυμένου Δήμου, στα οποία έχει εκτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ανταλλαγές. Μέχρι στιγμής, αιτήσεις έρχονται από ιδιοκτήτες οικοπέδων που ρυμοτομήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ακόμα και από παλιές υποθέσεις του Δήμου για έργα και ρυμοτομίες σε κεντρικές γειτονιές. Υπάρχει δηλαδή αρκετός κόσμος ο οποίος βλέπει την υπόθεση και ως ευκαιρία να αποκτήσει ένα οικόπεδο σε σημείο με προοπτικές, ένα σημαντικό δηλαδή περιουσιακό στοιχείο. Την υπόθεση χειρίζεται ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Μαρούφωφ. «Έρχεται κόσμος για υποθέσεις σε σημεία της πόλης που δεν το περιμένεις» τονίζει. Το ενδιαφέρον είναι κυρίως (πάντα και ανάλογα με τη σχέση οφειλής προς τον πολίτη-αξίας του νέου οικοπέδου) για εκτάσεις εκτός του αστικού ιστού του παλιού δήμου Ιωαννιτών. Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος υπολογίζει ότι θα «γλιτώσει» ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, περί τα 10 εκ. ευρώ σε ρευστό. Εκτός όμως από το γεγονός ότι και ο Δήμος δεν θα υποχρεωθεί να πληρώσει σε χρήμα, μειώνει και τα καταγεγραμμένα χρέη του ώστε να γλιτώσει το «αυτοδιοικητικό μνημόνιο» και την επιτήρηση. Συνολικά, ο δήμος Ιωαννιτών διαθέτει 161 στρέματα οικοπέδων εντός σχεδίου σε Βοτανικό, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Νέα Ζωή, Νεοχωρόπουλο, Καρδαμίτσια, Βρυσούλα, Σταυράκι, Πεδινή, Κατσικά και Ανατολή.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στα Γιάννενα ο Φουτσίνι!

Ένας φίλος… από τα παλιά έκανε την εμφάνισή του στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα.Ο λόγος για τον Αρμάντο Φουτσίνι ο οποίος βρέθηκε στα Ιωάννινα και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί την πρώην ομάδα του, παίρνοντας μάλιστα μέρος στο πρώτο κομμάτι της προπόνησης! Σε αυτό ωστόσο το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής του 35χρονου άσου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφεραν μετανάστες στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 35χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 36χρονος αλλοδαπός συνοδηγός, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρουν, κρυμμένους στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκίνητου, δυο αλλοδαπούς στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

ΑΡΤΑ: Διάθεση χώρου για τη διατήρηση του καταστήματος ΕΛΤΑ στη Φιλοθέη

Τη διάθεση χώρου, στο πρώην κοινοτικό γραφείο Χαλκιάδων, για τη διατήρηση του καταστήματος ΕΛΤΑ στη Φιλοθέη Άρτας αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. Άρτας που συνεδρίασε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011. Σύμφωνα με επιστολή των ΕΛΤΑ Α.Ε., θα μπορέσει να παραμείνει το ΕΛΤΑ στην Φιλοθέη Άρτας, εάν βρεθεί συγκεκριμένος χώρος από τον Δήμο Αρταίων στην δημοτική ενότητα Φιλοθέης, το οποίο θα καθιερωθεί ως σημείο επαφής με συγκεκριμένο ωράριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτης Γεωργίου ο οποίος είπε ότι το συγκεκριμένο σημείο που προτείνεται είναι κεντρικό, προσβάσιμο και εξυπηρετεί τον συγκεκριμένο σκοπό. Λευκό ψήφισε ο Δ.Σ. Χρ. Ξυλογιάννης ο οποίος είπε ότι πρόκειται για ιδιωτική εταιρία και γι’ αυτό πρότεινε να μπει ένα συμβολικό μίσθωμα και τα χρήματα από το ενοίκιο να δίνονται στην τοπική κοινότητα Χαλκιάδων για να κάνει ορισμένα έργα.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΟΑΣΗ: Επιλέγουμε αλληλεγγύη

Με κεντρικό σύνθημα "Επιλέγουμε αλληλεγγύη", οι Πολίτες για την Όαση, διοργανώνουν χαριστικό παζάρι, στην πλατεία, στην Όαση, σήμερα Παρασκευή 11πμ - 6μμ και το Σάββατο, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 10πμ - 1μμ. Η λογική του παζαριού είναι «ό,τι θέλεις φέρνεις - ό,τι θέλεις παίρνεις».Στην εκδήλωση αυτή κάθε συμπολίτης και συμπολίτισσα, μπορεί να προσφέρει ό,τι θέλει (κυρίως βιβλία, στολίδια, ρούχα πλυμένα, CD, DVD, παπούτσια, αντικείμενα οικιακής χρήσης, εργαλεία κ.ά.). Όλες οι προσφορές θα εκτεθούν και θα μπορεί καθεμιά και καθένας να πάρει ελεύθερα ό,τι χρειάζεται.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Διευκρινήσεις για την συνάντηση στη Ν.Σαμψούντα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στο Τοπικό Συμβούλιο και τον Δημοτικό Σύμβουλο του Συνδυασμού «Ανάπτυξη Τώρα» κ.Γεώργιο Νίτσα(κατόπιν επιστολής που μας έστειλε ο ίδιος ζητώντας να ενημερωθεί για τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας).Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στις δημοσιεύσεις τόσο στον τοπικό τύπο όσο και στο διαδίκτυο αναφέρθηκε μόνο η βοήθεια από πλευράς της Περιφέρειας με αδρανή υλικά (χαλίκια) για έργα στην περιοχή η οποία είναι όντως σημαντική.Όμως δεν αναφέρθηκε πουθενά η βοήθεια του Δήμου Πρέβεζας στα έργα χαλικόστρωσης.Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε από εμένα στην προλόγησή μου κατά την έναρξη της συνάντησης ωστόσο θέλω να πιστεύω η παράλειψη αυτή ότι δεν έγινε εσκεμμένα και προπάντων ΟΧΙ για λόγους που δεν αφορούν την κοινότητα μας.Πιστεύω ότι μαζί με τον Δήμαρχο κ.Μπαϊλη Χρήστο αλλά και την Περιφέρεια είμαστε μια γροθιά για το καλό όλων των κοινοτήτων.Και παλεύουμε ο καθένας από το πόστο του , στον βαθμό που μπορεί και επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας για τον σκοπό αυτό.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Νέας Σαμψούντας

Τα κάλαντα των αιρετών

Σήμερα στις 11.00 π.μ. θα ψάλλει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας η μπάντα της 8ης Μεραρχίας. Θα ακολουθήσει το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη.Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα θα ψάλουν στις 10:00 π.μ. στο Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο τα μέλη του 2ου ΚΑΠΗ.

Παρέμβαση Φ.Φίλιου για παράταση στους ημιυπαίθριους

Την παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων ζήτησε με παρέμβασή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.Να σημειωθεί ότι στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών έχουν κατατεθεί 7500 αιτήσεις. Από την Υπηρεσία έγινε συντονισμένη προσπάθεια για την ενημέρωση των πολιτών και την παραλαβή του εντύπου για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου.Διαπιστώνεται όμως ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών είτε λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης είτε εξ αιτίας των μικρών χρονικών περιθωρίων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση αυτή.Για το λόγο αυτό έγινε η παρέμβαση του Δημάρχου ώστε να δοθεί παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η όλη διαδικασία.

Ξάφρισαν 50 σπίτια σε δύο μήνες,στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων!

Με περιπολίες και σκοπιές προσπαθούν να γλιτώσουν από τα χειρότερα οι κάτοικοι πολλών περιοχών του λεκανοπεδίου, ειδικότερα στον πρώην δήμο Περάματος, αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ζίτσας.Όπου χειρότερα το «ξάφρισμα» των σπιτιών από χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά, αφού τους δύο τελευταίους μήνες ο αριθμός των περιστατικών που έχουν καταγραφεί για κλοπές και διαρρήξεις ξεπερνά τα 50.Μία καλά οργανωμένη σπείρα, όπως ανέφερε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων το ΙΤV, αποτελούμενη από τρεις αλλοδαπούς μεταξύ αυτών μία γυναίκα έχει βάλει στο στόχαστρό της σπίτια σε Κρύα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Αγία Μαρίνα, ακόμη όμως και στην Ελεούσα, τη Βουνοπλαγιά, τη Λαψίστα και αλλού.Η δράση των αγνώστων έφτασε στο αποκορύφωμά της το τριήμερο των Χριστουγέννων, όπου εκμεταλλεύτηκαν την απουσία πολλών ιδιοκτητών, εισέβαλαν στα σπίτια τους και αφαίρεσαν ότι πολύτιμο γι’ αυτούς υπήρχε.Η λεία των δραστών σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι ίδια, αφού αναζητούν και παίρνουν χρήματα και τιμαλφή, τα οποία προφανώς εκποιούν στη συνέχεια.Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρύας – Αγίας Μαρίνας Χρήστος Μπαμπούλιας
, οι κάτοικοι περιμένουν από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να συλλάβει τους δράστες. «Μέχρι τότε όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μόνοι μας περιπολίες τις νύχτες μήπως δούμε κάποια ύποπτη κίνηση. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και σε επιφυλακή, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα από τις έρευνες της αστυνομίας. Καλούμε πάντως τους κατοίκους και εμείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αφήνουν ανασφάλιστα τα σπίτια τους, ακόμη κι όταν πρόκειται να απουσιάσουν για λίγη ώρα», σημείωσε ο κ. Μπαμπούλιας. 

Άγγιξαν τους δράστες 
Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημάνθηκε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τουλάχιστον έναν από τους δράστες, με την απάντηση των εγκληματολογικών εργαστηρίων να είναι θετική για αποτυπώματα που βρέθηκαν σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις κλοπών.Ο δράστης αυτός είχε προσαχθεί πριν από λίγες ημέρες στο Αστυνομικό Μέγαρο, χωρίς να προκύψουν τότε επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος.Εκφράζονται πάντως φόβοι, ότι η προσαγωγή του στο Αστυνομικό Μέγαρο ίσως να δημιούργησε υποψίες και φόβους στον ίδιο ότι βρίσκεται κοντά στη σύλληψη και γι’ αυτό να έφυγε από την περιοχή, ίσως μάλιστα και από τη χώρα.Τέλος, απορίας άξιο είναι το γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση, παρότι αποδέχεται τα περιστατικά του τελευταίου διμήνου, δεν έχει συμπεριλάβει ούτε ένα από αυτά στα δελτία τύπου που εκδίδονται καθημερινά και αποστέλλονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στον τοπικό Τύπο...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Σε ιδιώτες το σαφάρι για την είσπραξη οφειλών στο Δημόσιο!!!

Σε εισπρακτικές εταιρίες, ελεγκτικούς οίκους και νομικά γραφεία αναθέτει η κυβέρνηση, κατ' εντολή της τρόικας, την επιχείρηση είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών πρός το Δημόσιο.Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη τις σχετικές διατάξεις, που -κατά τις πληροφορίες- θα περιληφθούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα έρθει πρός επικύρωση στη Βουλή αμέσως μετά από τις γιορτές.Την πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις 16 Δεκεμβρίου στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.Όπως είχε πει τότε ο κ. Βενιζέλος, σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων, για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών».Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται να θεσμοθετήσει τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.

Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα τελειώσει το 2011

Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα τελειώσει το 2011, ενώ η Πρωτοχρονιά θα είναι ηλιόλουστη αλλά και πολύ κρύα.Σύμφωνα με το Εργαστήρι Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σήμερα Παρασκευή αναμένεται επιδείνωση του καιρού η οποία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, ενώ το 2012 θα κάνει ποδαρικό με λιακάδα αλλά και τσουχτερό κρύο.Αναλυτικά:Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο στην πόλη και χιόνι στις περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικών διευθύνσεων ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.Για αύριο Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στην πόλη και χιόνι στις περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 800 μέτρων, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί μέτριοι και το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.Για την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιτέλους, μπαίνουν μπουλντόζες στη Βογιάνου

Μετά τις γιορτές θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την ανακατασκευή της οδού Βογιάνου, αφού πρόσφατα υπογράφτηκε ανάμεσα σε αυτόν και το δήμο Ιωαννιτών η σύμβαση. Έτσι το έργο που είχε επαναδημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο του 2010, θα ξεκινήσει σύντομα, ωστόσο από την ένταξη του στο ΠΕΠ Ηπείρου, πέρασαν 22 μήνες με ότι σημαίνει αυτό για έργο του ΕΣΠΑ και τις προθεσμίες που υπάρχουν.Αιτία για την μη υλοποίηση του ακόμη, ήταν ο πρώτος άγονος διαγωνισμός το καλοκαίρι του 2010 και ακολούθησε τον Σεπτέμβριο ο δεύτερος που ναι μεν είχε προσφορές, αλλά στην πορεία προέκυψαν ενστάσεις και προσφυγή στη δικαιοσύνη.Η εκκρεμότητα αυτή κράτησε πολλούς μήνες και εν τέλει δόθηκε διέξοδος με την απόσυρση της προσφυγής του πρώτου μειοδότη και το έργο ανέλαβε ο δεύτερος.Όλο το φθινόπωρο διήρκησε η διαδικασία συμπλήρωσης και επικαιροποίησης των στοιχείων του φακέλου και η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση.

Τελική ευθεία για εργοτάξιο
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Μασσαλά, όλα πλέον είναι έτοιμα για να στηθεί εργοτάξιο και να ξεκινήσει το έργο που θα αναβαθμίσει κυκλοφοριακά, λειτουργικά και αισθητικά την περιοχή του Βοτανικού, αφού ο δρόμος αυτός συνδέει την παραλίμνια περιοχή με την λεωφόρο Γεννηματά και καταλήγει στον κόμβο Νικοπόλεως και Κενάν Μεσσαρέ.Για τις απαλλοτριώσεις που αποτελούν πρόβλημα, μέρος τους καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του έργου και για άλλες, αφενός ο δήμος πρέπει να καταβάλλει το κόστος σε ιδιοκτήτες, ταυτόχρονα όμως έχει λαμβάνειν από άλλους.Αυτή η εκκρεμότητα δεν φαίνεται να επηρεάζει την υλοποίηση του έργου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει από την Ακτή Μιαούλη προς τη διασταύρωση με την Γεννηματά και στην συνέχεια να φτάσει στον κόμβο Νικοπόλεως και Κενάν Μεσσαρέ.

Από τον Φεβρουάριο του 2010
Το έργο που θα συνδέει την Κενάν Μεσσαρέ με την Γεννηματά και την παραλίμνια περιοχή, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου) τον Φεβρουάριο του 2010 με απόφαση της τότε Γ.Γ της Περιφέρειας και νυν Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα.Για την ολοκλήρωση του το χρονοδιάγραμμα από την ανάθεση είναι 34 μήνες, όμως με την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του θα πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβει τις προθεσμίες του ΕΣΠΑ.Τα προβλήματα με τους διαγωνισμούς και τη δικαστική εμπλοκή έφεραν πίσω το έργο και θα αρχίσει να υλοποιείται δυο χρόνια μετά την ένταξη του στο ΠΕΠ Ηπείρου.Ο πρώτος διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου που έχει προϋπολογισμό 3,9 εκ. ευρώ έγινε το καλοκαίρι του 2010 και απέβη άγονος, αφού δεν μετείχε καμιά εργοληπτική εταιρεία. Έτσι από το δήμο προωθήθηκε η επαναδημοπράτηση το Σεπτέμβριο του 2010.Η συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό ήταν μεγάλη και οι δυο μεγαλύτερες προσφορές ξεπέρασαν το 50%, όμως προέκυψε ζήτημα με τον προσωρινό μειοδότη.

Έφτασε στη δικαιοσύνη
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας κατακυρώθηκε υπέρ του πρώτου μειοδότη αλλά ο δεύτερος κατέθεσε ένσταση επί της απόφασης στην αρμόδια Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης η οποία και έγινε δεκτή.Δηλαδή ακυρώθηκε η απόφαση ανακήρυξης μειοδότη και ο αρχικός προσωρινός ανάδοχος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ταυτόχρονα προσέφυγε κατά της ακυρωτικής απόφασης στην Επιτροπή του άρθρου 152.Ο δεύτερος μειοδότης υποστήριξε ότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα η φορολογική ενημερότητα του πρώτου, τυπικό μεν που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, για να μην μπει σε περιπέτειες το έργο.Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουν κι άλλο την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, αφού ο προσωρινός μειοδότης που ακυρώθηκε απέσυρε τον Αύγουστο την προσφυγή.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Η παρέμβαση στην οδού Βογιάνου που συνδέει την Κενάν Μεσσαρέ στον κόμβο με τη Νικοπόλεως, με την λεωφόρο Γεννηματά και την Ακτή Μιαούλη (παραλίμνιο δρόμο) θα ολοκληρώσει, ένα δίκτυο αναγκαίων εσωτερικών δρόμων της πόλης σε μια υποβαθμισμένη άλλοτε περιοχή (Βοτανικού, Λασπότοπου).Το έργο αφορά στην διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, κατασκευή πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, νησίδων μεταξύ των ρευμάτων κυκλοφορίας, δημιουργία θέσεων στάθμευσης κατά μήκος της οδού καθώς και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση με την λεωφόρο Γεννηματά.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ