Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Σύλληψη δύο εμπόρων ναρκωτικών στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν σήμερα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σήμερα νωρίς το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, ύστερα από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος με συνοδηγό τον 30χρονο, βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (5.842) γραμμαρίων.Ναρκωτικές ουσίες, όχημα καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Πρόοδος εργασιών στο δρόμο Άκτιο – Αμβρακία

Πρόοδο εργασιών είδε το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας δρόμο Άκτιο – Αμβρακία στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής στον υπό κατασκευή οδικό άξονα.Πρόκειται για το σημαντικότερο συνοδό έργο της Ιόνιας Οδού, με υπερτοπική σημασία καθώς μέσω αυτού επιτυγχάνεται η σύνδεση της, με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ακτίου αλλά και τον άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα.Ταυτόχρονα μέσω αυτού, θα αναληφθεί ο ολοένα και αυξανόμενος εποχιακά κυκλοφοριακός φόρτος που προέρχεται από τις μεταβάσεις από και προς το νησί της Λευκάδας.Το μήκος του οδικού άξονα είναι σαράντα οκτώ χιλιόμετρα και πεντακόσια μέτρα (48,50 Km) έχει πλάτος δέκα επτά μέτρα (17,00 m) με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο διαχωριστικό στηθαίο τύπου New Jersey . Θα κατασκευαστούν επτά πλήρεις ανισόπεδοι κόμβοι, τρείς κοιλαδογέφυρες, επτά γέφυρες ρεμάτων και ένα πλήθος απαραίτητων (μικρών και μεγάλων) τεχνικών έργων.Η αρχή του άξονα (Χ.Θ. 0+000) βρίσκεται στη θέση των διοδίων της υποθαλάσσιας σήραγγας Άκτιο – Πρέβεζα, ενώ καταλήγει (Χ.Θ. 48 + 500) στην διασταύρωση του Επαρχιακού Δρόμου προς Κατούνα με την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων (θέση «Σαμάρι»). Στην θέση αυτή από την μελέτη προβλέπεται (συμβατική υποχρέωση) ισόπεδος κόμβος αλλά ήδη έχει δρομολογηθεί τροποποίηση της μελέτης με κατασκευή πλήρους ανισόπεδου κόμβου ακριβώς στην γέφυρα της Λίμνης Αμβρακίας. Φυσικά πλήρης κόμβος (ανισόπεδος) θα κατασκευαστεί στην παρακείμενη ένωση με την Ιόνια Οδό.

Τέσσερις εργολαβίες
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο Οδοποιϊας που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην χώρα, είναι Δημόσιο Έργο (όχι με σύμβαση παραχώρησης) προϋπολογισμού τριακοσίων σαράντα εκατομμυρίων ευρώ περίπου (340 εκ. ευρώ) και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση λόγω ΕΣΠΑ.
Κατασκευάζεται μέσω τεσσάρων εργολαβιών οι οποίες είναι:
ΤΜΗΜΑ Α: ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. Χ.Θ. 0+000 ΕΩΣ 22+500
ΤΜΗΜΑ Β: ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. Χ.Θ. 22+500 ΕΩΣ 26+900
ΤΜΗΜΑ Γ: ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. Χ.Θ. 26+900 ΕΩΣ 35+000
ΤΜΗΜΑ Δ: CONSORZIO STABILE ITALIMPREZE S.C. a R.L.
Χ.Θ. 35+000 ΕΩΣ 48+500
Εκτιμάται βάσιμα ότι το ΤΜΗΜΑ Δ θα παραδοθεί σε κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο του 2012. Το εν λόγω τμήμα (διασταύρωση Κατούνας – Λουτράκι) είναι το πλέον κρίσιμο, γιατί με την κατασκευή του ανακουφίζεται από τον υψηλό διερχόμενο κυκλοφοριακό φόρτο η πόλη της Αμφιλοχίας.Το χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του συνόλου του έργου, προβλέπει ως καταληκτική ημερομηνία τον Μάρτιο του 2013, ρεαλιστική όμως εκτίμηση αποτελεί ο Μάρτιος του 2014.Παρά τις αρχικές καθυστερήσεις σήμερα το έργο βρίσκεται σε πλήρη σχεδόν ανάπτυξη, με πολύ καλή πρόοδο εργασιών.Επισημάνθηκαν και συζητήθηκαν τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που προκαλούν ακόμη επιμέρους χρονικές καθυστερήσεις και είναι αυτά των απαλλοτριώσεων αλλά και των αρχαιολογικών ευρημάτων.Σημαντικό βοηθητικό στοιχείο ως προς το πρώτο πρόβλημα αποτέλεσε η διαπίστωση περί ύπαρξης κοινωνικής συναίνεσης από τις τοπικές κοινωνίες, ως προς την κατασκευή του έργου, καθώς το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων έχει λυθεί κατά το μάλλον μέσω των επιτάξεων οι οποίες όμως απαιτούν την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της γης.Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Ρόκος θεωρεί ως απαραίτητη και σε κάθε περίπτωση καλεί προς την κατεύθυνση αυτή, την επικράτηση καλόπιστης λογικής εκ μέρους όλων και την απομάκρυνση κάθε παρελκυστικής τακτικής ώστε να αρθούν τα εναπομείναντα (σημειακά είναι γεγονός) προβλήματα απαλλοτριώσεων, προς απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών.Τονίζει επίσης ότι αποτελεί σημαντικό αποκομισθέν στοιχείο της επίσκεψης η προσπάθεια που καταβάλλεται αλλά και η ύπαρξη ικανότητας (εμπειρία, στελέχωση, σύγχρονος στόλος μηχανημάτων, εργοταξιακοί χώροι) από μέρος των αναδόχων προκειμένου να παραχθεί ποιοτικό έργο. Το γεγονός αυτό προδήλως αναδείχθηκε και αποτέλεσε κοινή διαπίστωση όλων των μελών της Δ.Ε. κατά την επίσκεψη στο έργο.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μήνυμα Μιχ.Παντούλα προς τα ΜΜΕ

Αγαπητοί φίλοι,
Σε οριακές δοκιμασίες επιβίωσης, σαν τις σημερινές, είναι γνωστή η ευθύνη των πνευματικών ανθρώπων να τροφοδοτούν τη συλλογικότητα και τις μεγάλες αφηγήσεις ως λυτρωτικές διεξόδους.Εύχομαι να διατηρείτε την ακμαιότητα για ανάλογη δράση και να ευδαιμονείτε μέσα στην αφοσίωση των ανθρώπων που σας αγαπούν και σας εκτιμούν.Υγεία, αξιοπρέπεια και αισιοδοξία σε ένα δημιουργικό 2012.Χαρούμενες εορτές.

Εγκάρδια
Μιχάλης Χρ. Παντούλας


Δωρεάν δρομολόγια για «Χριστουγεννιάτικες Περατζάδες» με το τρενάκι του Σπηλαίου Περάματος

Δωρεάν δρομολόγια για «Χριστουγεννιάτικες Περατζάδες» πραγματοποιεί το τρενάκι του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος μέχρι και την Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου. Τα δρομολόγια έχουν αφετηρία τη Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Πέραμα, κι εκτελούνται καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.. Η διαδρομή περιλαμβάνει στάσεις στη Πλατεία Πύρρου, το Πάρκο Λιθαρίτσια και το Μώλο.

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα της Δ.Γεωργακοπούλου

Αγαπητοί Ηπειρώτες,
Αγαπητοί Δυτικομακεδόνες,
Η Γέννηση του Θεανθρώπου, έρχεται να φωτίσει και φέτος τις ψυχές όλων μας και να μας εκπέμψει ένα μήνυμα ανθρωπιάς, αισιοδοξίας και ενότητας.Να μας δείξει το δρόμο της αλληλεγγύης, της αγάπης και της ελπίδας.Εύχομαι η Νέα Χρονιά να σηματοδοτήσει το δρόμο της εξόδου από την κρίση και να ενδυναμώσει την υπεύθυνη και κοινωνικά δίκαιη, κοινή αναπτυξιακή μας προσπάθεια.Από καρδιάς σε όλες και όλους, Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργία.

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα

29 υποψήφιοι για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου

Με μερικά ονόματα – εκπλήξεις και άλλα που είναι περισσότερο άγνωστα στο ευρύ κοινό και όχι στην πανεπιστημιακή κοινότητα ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και από αυτές θα προκύψουν τα 8 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου.Τα ονόματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου με την Οργανωτική Επιτροπή να ανακηρύσσει και επισήμως τις υποψηφιότητες.Συνολικά αίτηση για να κατέβουν ως υποψήφιοι κατέθεσαν 29 καθηγητές του πανεπιστημίου με όλες τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές, όπως τονίζεται, «μετά από ενδελεχή έλεγχο για την πλήρωση των προϋποθέσεων του ν. 4009/2011 καθώς και την ύπαρξη κωλυμάτων εκλογιμότητας των ενδιαφερομένων».
Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
-Ακρίβης Γεώργιος, Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής
-Αλεξάκης Αλέξανδρος, Καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας
-Αυγερόπουλος Απόστολος Αν. Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών
-Γαλάρης Δημήτριος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή
-Γεωργίου Ιωάννης, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή
-Γεωργούλης Αναστάσιος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή
-Γκάρτζιου Αριάδνη, Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλολογίας
-Γκότοβος Αθανάσιος, Καθηγητής ΦΠΨ
-Ευαγγέλου Σπυρίδων, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής
-Θυφρονίτης Γιώργος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών
-Κοντομηνάς Μιχαήλ, Καθηγητής, Τμήμα Χημείας
-Κωνσταντίνου Χαράλαμπος, Καθηγητής, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης
-Λώλος Ιωάννης, Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας
-Ματίκας Θεόδωρος, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών
-Μαυρέας Βενετσάνος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή
-Μπριασούλης Ευάγγελος, Αν. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή
-Μπρούζος Αντρέας, Καθηγητής, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης
-Νάκος Γεώργιος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή
-Νικολόπουλος Σταύρος, Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής
-Παγγέ-Λέκκα Πολυξένη, Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών
-Πασχόπουλος Μηνάς, Αν. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή
-Παυλίδης Νικόλαος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή
-Περιβολαρόπουλος Λέανδρος, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής
-Πηλίδης Γεώργιος, Καθηγητής, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών
-Σιάνου-Κύργιου Ελένη, Καθηγήτρια, ΦΠΨ
-Τσαμάτος Παναγιώτης, Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών
-Τσελέπης Αλέξανδρος, Καθηγητής, Τμήμα Χημείας
-Φλούδας Γεώργιος, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής
-Χλέτσος Μιχαήλ, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών
Την ανακήρυξη υπογράφουν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής πρώην πρύτανης Ιωάννης Γεροθανάσης και τα μέλη της επιτροπής, ομότιμοι καθηγητές Νίκη Αγνάντη, Μ. Καραγιάννης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ