Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Σταδιακή αποκατάσταση βλαβών απο την ΔΕΗ στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων

Εντατικές προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στους οικισμούς όπου έχει διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας καταβάλουν τα συνεργεια της ΔΕΗ.Όπως ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Κ. Στεριώτης, μέχρι τις βραδινές ώρες προβλέπεται να επισκευαστούν οι βλάβες και να αποκατασταθεί η τροφοδοσία σε ποσοστό 90-95% κατά περιοχή υπό την προϋπόθεση, σημείωσε, ότι η αυτοδιοίκηση και οι περιφέρειες θα συνδράμουν όπου χρειάζεται τους τεχνικούς της ΔΕΗ ανοίγοντας τους δρόμους που έχουν κλείσει απο τη χιονόπτωση. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία,στα ορεινά του νόμου Ιωαννίνων όπου είχε κοπεί το ρεύμα σε 60 οικισμούς, έχει αποκατασταθει η ηλεκτροδότηση στους 40 και ως το βράδυ το ποσοστό αποκατάστασης προβλέπεται να φθάσει στο 95%.


Στους -8 το θερμόμετρο στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων

Ηλιοφάνεια επικρατούσε σήμερα στο νομό Ιωαννίνων, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, αφού το μεγαλύτερο τμήμα του νομού είναι καλυμμένο από χιόνι. Τα μηχανήματα αποχιονισμού συνεχίζουν να εργάζονται στο επαρχιακό κυρίως οδικό δίκτυο προκειμένου να μη υπάρξουν προβλήματα. Κανένα χωριό δεν αποκλείστηκε και οι συγκοινωνίες γίνονταν κανονικά ή με αλυσίδες στα πολύ ορεινά.Τις πρώτες πρωϊνές ώρες η θερμοκρασία στα ορεινά σημείωσε πτώση φθάνοντας τους -8 βαθμούς Κελσίου.

Ευχές με χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Δήμο ΙωαννίτώνΤο χορευτικό του Δήμου Ιωαννιτών είπε τα κάλαντα στον Δήμαρχο κ. Φίλιππα Φίλιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Γιωτίτσα και τους αντιδημάρχους και αντήλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα.

Συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας

Η Οικονομική Επιτροπή, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ανέδειξε τους αναδόχους για την προμήθεια κινητού εξοπλισμού για το ΧΥΤΑ Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. O εξοπλισμός περιλαμβάνει: ερπυστριοφόρο φορτωτή, συμπιεστή απορριμμάτων, ελαστιχοφόρο εκσκαφέα – φορτωτή, φορτηγό αυτοκινήτου.

Ανάδοχος για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε σήμερα, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε., ως ανάδοχο του έργου για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας, προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ.

Δύο νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Π.Ε. Άρτας
Δύο ακόμη έργα αντιπλημμυρικής προστασίας προωθούνται προς υλοποίηση στην Π.Ε. Άρτας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ανέδειξε τους αναδόχους τους. Πρόκειται για τα έργα:
1. Προστασία πρανών όχθης χειμάρρων Άννινου και Κομποτέϊκου στην περιοχή Αλή – Αγάς Κομποτίου, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ για το οποία ανάδοχος αναδείχτηκε η Βασιλική Παπαχρήστου – Κασάη & ΣΙΑ ΟΕ.
2. Επένδυση στραγγιστικής τάφου εντός οικισμού Πολυδρόσου 120.000 ευρώ, για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε η ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΚΩΝ. –ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΓΕΡ Ο.Ε.

Δημοπρατήσεις έργων στην Π.Ε. Πρέβεζας
Από την Οικονομική Επιτροπή δημοπρατήθηκαν σήμερα τα εξής έργα, που αφορούν:
-Βελτιώσεις – συντηρήσεις – ασφαλτοστρώσεις αγροτικού και βασικού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
-Αποκατάσταση ζημιών στην 7η επαρχιακή οδό, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
-Εργασίες ολοκλήρωσης κτιριακών εγκαταστάσεων Ζηρού, προϋπολογισμού 175.000 ευρώ. Το έργο επαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός απέβη άγονος.
-Βελτιώσεις – συντηρήσεις αποκαταστάσεις ζημιών σε τμήματα του επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Το έργο επαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός απέβη άγονος.

Συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε. Θεσπρωτίας
Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο: «Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, που είναι η Ε.Ε. Ηρακλής Τσόγκας και ΣΙΑ.

Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και
σήμανσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο

Τη δημοπράτηση έργου για την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων για την οδική σήμανση σε τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή

Έλεγχοι στις πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις Koυτσελιού
Σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποιεί σε περιοχές της Ηπείρου, η Επιτροπή Εξέτασης Περιβαλλοντικών Θεμάτων που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη διενήργησε ελέγχους και σε πτηνο-κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν στην κτηματική περιφέρεια Κουτσελιού του Δήμου Ιωαννιτών. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν ζητήματα που αφορούν την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Η Επιτροπή προτείνει τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων από την Επιτροπή Σταβλισμού, αλλά και ΚΕΠΠΕ Ηπείρου.Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Άνοιξε στο ένα ρεύμα η Εγνατία

Με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς την Θεσσαλονίκη μεταξύ των Α/Κ Καλαμιάς και Α/Κ Κοίλων, ενώ κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Γρεβενά και τα Ιωάννινα.


Δήλωση Αλ.Καχριμάνη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινόμενων

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις χιονοπτώσεις, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, έχοντας εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, έλαβαν έγκαιρα μέτρα για τα δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου. Πρόσθεσε ότι για τα προβλήματα που προέκυψαν με το δίκτυο της Δ.Ε.Η., υπάρχει συνεργασία με τις υπηρεσίες της για την αντιμετώπιση τους. Επίσης έκανε γνωστό ότι μετά από επικοινωνία του με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, αντιμετωπίστηκαν και ορισμένες δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν στο έργο αποχιονισμού του διανομαρχιακού δικτύου. «Με τις λύσεις που δόθηκαν και την εμπειρία που αποκτήθηκε και τις τελευταίες ημέρες, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν στο μέλλον ανάλογα προβλήματα, όπως αυτά παρουσιάστηκαν και ιδιαίτερα στην Εγνατία Οδό στην περιοχή της Κοζάνης», υπογράμμισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Αναγνώστης για τον Θανάση Μανταλόβα

Άκουσα χθες στο ITV στις ειδήσεις αυτό που γράφετε σήμερα. Εγώ τον θυμάμαι στη νομαρχιακή που δεν έβγαζε άχνα. ίχνος κριτικής δεν έκανε στα στελέχη και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Πάντα καλός το έπαιζε για αυτό προωθήθηκε από το κράτος-κόμμα. Άμα δει τον Κουκουλόπουλο στο μισό μέτρο θα τολμήσει να του ζητήσει να παραιτηθεί; Ούτε με σφαίρες! Δημόσιες σχέσεις θα ξανακάνει.

Ένας πρώην πασόκος

Γιορτινό ήταν σήμερα το κλίμα στο Δημαρχείο Άρτας

Γιορτινό ήταν σήμερα το κλίμα στο Δημαρχείο Άρτας, απ’ όπου πέρασαν παιδικές χορωδίες και σύλλογοι που έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. «…Στο Δημαρχείο που ‘ρθαμε, πέτρα να μη ραγίσει κι ο Δήμαρχος της πόλης μας χρόνια πολλά να ζήσει…», τραγούδησαν το πρωί στο Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, παραφράζοντας τα κάλαντα των εορτών, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, με τη συνοδεία βιολιού και άλλων μουσικών οργάνων. Επίσης μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έδωσε στο Δήμο η παρουσία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας που εκτός από τη μελωδία των καλάντων, τραγούδησαν και άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής άκουσαν τα κάλαντα από τους στρατιώτες του ΚΕΝ.Ο κ. Παπαλέξης πρόσφερε σε όλους γλυκά, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και πρόοδο.

Έως 15% κάτω η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ τις Γιορτές

Στις επάλξεις βρίσκεται και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εν όψει της εξόδου για το τριήμερο των Χριστουγέννων, αλλά και για τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Ήδη έχουν μπει έκτακτα δρομολόγια προς τις μεγάλες πόλεις, όμως μέχρι στιγμής η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη.«Υπάρχει μια πτώση της τάξης 10% με 15% σε σύγκριση με πέρυσι» είπε ο Πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Γκίκας. Βέβαια, ακόμη είναι σχετικά νωρίς, αφού από σήμερα αναμένεται να αρχίσει η… φυγή των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα, ενώ υπάρχουν και πολλοί επιβάτες που θα κλείσουν εισιτήριο την τελευταία στιγμή.Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκίκας τα δρομολόγια προς τα χωριά είναι μειωμένα. Αυτό ίσως είναι και ένα δείγμα, ότι πολλοί απόδημοι δεν θα έρθουν φέτος στα χωριά τους, αφού λόγω κρίσης αναγκαστικά μένουν στο σπίτι, για να γλυτώσουν έξοδα.

Μείωση 15%…
Πάντως, η κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά έως τώρα τις μεταφορές και στα Γιάννινα, αφού πολλοί το… σκέφτονται ακόμη και για ένα απλό ταξίδι. «Το υπεραστικό ΚΤΕΛ το Νοέμβρη είχε μια πτώση 15% σε σύγκριση με πέρυσι» είπε ο κ. Γκίκας, ο οποίος σημείωσε, ότι η «τσουχτερή» τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έχει «γονατίσει» τους ιδιοκτήτες.«Η κρίση επηρεάζει τα πάντα. Όλα είναι μια αλυσίδα άλλωστε. Πιστεύω, ότι τόσο οι οικονομικές δυσκολίες, όσο και η κακή ψυχολογία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να αποτρέψουν κάποιον να μην κάνει ταξίδια» κατέληξε ο κ. Γρηγόρης Γκίκας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Και νέα μήνυση κατά των φορέων για την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από τα Καμαρινιώτικα!

Λίγες μέρες μετά την αναβολή της δίκης των 22 πρώην αιρετών και φορέων οι οποίοι κατηγορούνται για την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την στέγη του 8ου Νηπιαγωγείου Πρέβεζας παραμονή χριστουγέννων ήρθε και δεύτερος «μποναμάς» για τον πρώην Δήμαρχο Μιλτιάδη Κλάπα, τον πρώην αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Τζούλη και υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι συμμετείχαν στο «ξήλωμα» της παράνομης κεραίας από ταράτσα της οδού Δημητρίου Κρόκου. Η συγκεκριμένη κεραία ήταν τοποθετημένη μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα και «κατέβηκε» μετά από την απαίτηση σύσσωμης της γειτονιάς , των φορέων, της τοπικής κοινωνίας αλλά και ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.Η μήνυση κατατέθηκε από την ίδια την εταιρία κινητής τηλεφωνίας η οποία ισχυρίζεται ότι η κεραία απομακρύνθηκε χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενώ η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στην Πρέβεζα. Τόσο η κεραία της οδού Δημητρίου Κρόκου όσο και η κεραία στην περιοχή του Νοσοκομείου ήταν εγκατεστημένες χωρίς καμία άδεια και μάλιστα «καμουφλαρισμένες» μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα η μία και σε καμινάδα η άλλη.Η απομάκρυνσή τους έγινε με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με την παρουσία όλων των φορέων της πόλης. Η δίκη για την κεραία του Νοσοκομείου –η οποία είχε οριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου- αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012 ωστόσο οι πρώην αιρετοί ήρθαν αντιμέτωποι με μία ακόμη πρόκληση από πλευράς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρία μάλιστα ισχυρίζεται ότι κατέβασε μόνη της την κεραία όταν «στήθηκε» ολόκληρη επιχείρηση από πλευράς Δήμου και φορέων με «μάρτυρες» δεκάδες κατοίκους της γειτονιάς.Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την επιτροπή κατά των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκατεστημένες περίπου 30 κεραίες όταν έχουν δοθεί άδειες μόνο για 6!

Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγώνστο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων

Σε εξέλιξη παραμένει από χθες το βράδυ η επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών και επιβατών στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων.Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις τελευταίες ώρες έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 500 άτομα.Λόγω της ανάγκης για φιλοξενία, δόθηκε εντολή να ανοίξει σχολικό συγκρότημα στην Κοζάνη για να διανυχτερεύσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες.Κλειστή παραμένει η Εγνατία λόγω ισχυρής χιονοθύελλας.

Στις καλένδες το νέο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη, έθεσε το θέμα των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων που δεν ολοκληρώνονται.«Ακόμα μία εξαγγελία του Υπουργείου Υποδομών, για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στον αέρα. Συγκεκριμένα, με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του ο αρμόδιος Υφυπουργός είχε εξαγγείλει ότι το έργο «αναβάθμιση του υφιστάμενου διαδρόμου (10-28) του αερολιμένα Θεσσαλονίκης "Μακεδονία"», θα είχε δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη του 2011.Δυστυχώς και αυτές οι προβλέψεις αποδείχθηκαν "έπεα πτερόεντα", καθώς ολοκληρώνεται το 2011 και το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί.Εξαιρετικά ανησυχητική είναι, όμως, και η κατάσταση των εργασιών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων "Βασιλεύς Πύρρος". Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, το έργο θα ολοκληρωθεί, μετά από επανειλημμένες παρατάσεις, τον Μάιο του 2012, είναι απολύτως βέβαιο ότι και αυτό παραπέμπεται στις καλένδες, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί παρά μόνο το 30% του φυσικού του αντικειμένου, ενώ οι εργασίες στο αεροδρόμιο έχουν σταματήσει για πολλοστή φορά».

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Ο δήμαρχος και τα... ντεντένια!

Συχνός θαμώνας σε ιδιαίτερο (prive) χώρο κεντρικού πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ της πόλης μας, είναι συγκεκριμένος δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος τις μεσημβρινές ώρες παίζει μανιωδώς Ιππόδρομο. Τον συναντήσαμε πριν λίγες ημέρες και μείναμε άφωνοι. Δεν λέμε, δικαίωμά του και μαγκιά του είναι να παίζει ντεντένια. Όμως απορούμε με την πεζοδρομιακή φρασεολογία που χρησιμοποιεί όταν παρακολουθεί τα άλογα να... "αγωνίζονται" και κυρίως με τον χρόνο που αφιερώνει για το τζόγο. Μάλλον θα του περισσεύει, αφού ούτως ή άλλως με το δήμο του δεν πολυασχολείται, μιας και όπως ο ίδιος λέει: "Είμαι εδώ για τα μικρά και καθημερινά θέματα". Έτσι λοιπόν γνωρίζει φαρσί τι θα πει: Γκανιάν, Πλασέ, Δίδυμο, Τρικάστ, Φορκάστ ή σε τί φόρμα είναι ο αναβάτης του "Μπούμπη" και της "Ντόλυ". Που καιρός για ΕΣΠΑ!!! Εδώ δεν προλαβαίνει από τα... ντεντένια! Και που' σαι στην έκτη Ιπποοδρομία μακρυά από τη Στυμφαλία. Είχε στραμπούληγμα σήμερα το πρωί στην προπόνηση. Ξεκόλλα από τα ρισκαδόρικα και πιάσε ένα καλό τρικάστ που αν περάσει θα κονομήσεις! Ξέρεις εσύ...

23 χρόνια ΗΧΩ 102,7 fm

23 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα,23 Δεκεμβρίου, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ΗΧΩ Ιωαννίνων 102,7 fm.Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, ο ΗΧΩ 102,7 fm αγκαλιάστηκε από το σύνολο των κατοίκων της πόλης και πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες για να φθάσει στη σημερινή του μορφή.Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ιδρύθηκε το 1988 από τον Κώστα Χριστίδη, από ενθουσιασμό και μεράκι θέλοντας να προσφέρει κάτι στο τόπο του και να κάνει κυρίως γνωστή τη μικρή μας πόλη σε πολύ περισσότερο κόσμο.Ο σκοπός του Ραδιοφωνικού Σταθμού ήταν ψυχαγωγικός, ενημερωτικός με θέματα επικαιρότητας τοπικού χαρακτήρα.Το έργο του Κώστα Χριστίδη,σήμερα συνεχίζει ο ανιψιός του Ιορδάνης Ιωαννίδης.Η συντακτική ομάδα του epirusgate,ευχεται στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους του ΗΧΩ 102,7 fm πάντα επιτυχίες.

Ανακοίνωση του ΤΕΕ Ηπείρου για όσα συνέβησαν στην Εγνατία Οδό

Η Ήπειρος για μια ακόμη φορά αποκλεισμένη με τον πρώτο χιονιά του χειμώνα.Έκπληκτοι παρακολουθούμε όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Εγνατία Οδό, τον δρόμο που όλοι χαιρετήσαμε και πιστέψαμε σαν την οριστική και ασφαλή λύση της σύνδεσης προς ανατολάς της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.Ο παλιός δρόμος από την Κατάρα δεν μας επιφύλασσε τέτοια γεγονότα με ανάλογα καιρικά φαινόμενα.Τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα αλλά δεν ήταν ούτε ακραία ούτε μη αναμενόμενα, ώστε όλος ο σχεδιασμός των μέτρων για τον αποχιονισμό της οδικής αρτηρίας να μη μπορέσει να ανταποκριθεί στην απαίτηση να παραμείνει λειτουργική.Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να επιμερίσουμε ευθύνες αλλά επισημαίνουμε:
-Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έπρεπε να είχε βεβαιωθεί ότι οι σχεδιασμοί της ήταν επαρκείς και οι ανάδοχοι του έργου συντήρησης και ελέγχου της οδικής αρτηρίας είχαν την ικανότητα αλλά και είχαν προετοιμαστεί για αυτά τα ενδεχόμενα.
-Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έπρεπε να τιμήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των αναδόχων αλλά και οι ανάδοχοι έπρεπε να μην αφήσουν να εξελιχθούν τα γεγονότα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου με έγκαιρες και αποτελεσματικές μεθόδους ανεξάρτητα των όποιων αιτημάτων τους.
-H ολιγωρία στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων όσων εμπλέκονται στην διαχείριση , λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα της εγνατίας είναι ανεπίτρεπτη ανεξάρτητα επιχειρημάτων και είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον (ανάπτυξη, ασφάλεια, εμπιστοσύνη).

Η θετική ψήφος του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ξενοδοχεία στην Παμβώτιδα και η τσιμεντοποίηση της ζωής μας

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας
Τον τελευταίο μήνα εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας μέσα από τις Οικολογικές τους σελίδες: Real News, Πρώτο Θέμα, Καθημερινή καταγγέλουν την εκποίηση του περιβαλλοντικού πλούτου της Παμβώτιδας και την βαρβαρότητα απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά από τις αδειοδοτήσεις που παρέχει η Περιφερειακή Διοίκηση στα τρία ξενοδοχεία στην απαγορευμένη ζώνη των 300 μέτρεων.Αυτή η αυθαίρετη «διασπάθιση» κοινωνικών αξιών και φυσικών πόρων ανέλαβε ευλαβικά η πλειοψηφική παράταξη του κου Καχριμάνη «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» δίχως καμιά ένδεια.
Το ΟΧΙ, η αρνητική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων δεν τους απασχόλησε…
Το ΟΧΙ του ΤΕΕ/Ηπείρου δεν τους προβλημάτισε…
Το ΟΧΙ της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ δεν τους πτόησε…
Το ΟΧΙ σύσσωμης της Αντιπολίτευσης και των Παρατάξεων της Αριστεράς δεν τους συνέτισε.
Ο Δούρειος Ίππος της κερδοσκοπίας γης και των τετελεσμένων έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις προστασίας.Η παράταξη του κου Καχριμάνη συνεπής στα κελεύσματα των τοπικών οικονομικών κέντρων, συνώνυμη πια του YES BUSSINESS MEN είναι πια αντιμέτωπη με την ιστορία. Ρομφαία σπάθη η ετυμηγορία της Τατιάνας Καλογιάννη, (Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, «λυσσαλέα» υπεραμύνθηκε υπέρ της «τσιμεντοποίησης» της ζωής μας.Αιδώς, κύριοι των αλλότριων και περιφερειακών… της κοινωνίας συμφερόντων! Το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον υπήρξε προκλητικά υποκριτικό.«…το μόνο για το οποίο καλείται (κατά την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος) να εξετάζει η Περιφερειακή διοίκηση είναι(;) Αν τα λύματα της ξενοδοχειακής μονάδας 142 κλινών 5* Παραλίμνιος ΞΤΟΕ Α.Ε. συμφερόντων Κώστα Μήτση στην περιοχή Βοτανικός πηγαίνουν εκεί που πρέπει…»; Ο ρόλος υπηρεσιακής κάλυψης «εκκένωσης ακαθάρτων» θα ταίριαζε γάντι στην Περιφερειακή Επιτροπή… Σ’ αυτό το ζέον τοπίο ενταφιάζονται και τα τελευταία ψήγματα ωριμότητας και πολιτικής ευθύνης.Με αιχμή την υπεράσπιση της μητέρας γης, της κοινωνικής βιωσιμότητας και την βιοποικιλότητα, το τσουνάμι των υπογραφών που συσσωρεύονται για λογαριασμό του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων (www.ecoiannina.gr) έως τις 15 Γενάρη, αποτελεί αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας, που ελάχιστα γνώριζε για το «ανουσιούργημα», που προκαλείται από την άσκηση της πολιτικής εξουσίας. Οι πολιτικές των οικονομικών συμφερόντων αυτού του ξεπερασμένου μοντέλου της μεταπολιτευτικής Αστικής δημοκρατίας, δίχως κανένα σεβασμό στην οικολογία, δεν εγγυώνται πλέον τις αξίες, τα οράματα, τα κριτήρια εντιμότητας και αξιοπρέπειας του κοινωνικού χώρου.Οι περιφερειακές αυτές αποφάσεις «πολιτικού αυτισμού» ως χώρος οριζόντιας πολιτικής, ισοδυναμούν με απώλεια μεγάλων ευκαιριών μελλοντικού φιλοπεριβαλλοντικού σχεδιασμού, για την ευλογημένη Ηπειρωτική γη.Κι όμως η κομματοκρατία «δηλητηριάζει» τη λογική και την κοινωνική ποιότητα ζωής. Έχουν γελοιοποιήσει ακόμη και τον φασισμό…

«…Οι πολιτικά υπεύθυνοι σκέφτονται τις επόμενες γενιές,
Οι πολιτικάντηδες σκέφτονται τις επόμενες εκλογές…»


Κρουαζιερόπλοια από το 2013 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η επίμονη και μεθοδική προσπάθεια προσέλκυσης κρουαζιεροπλοίων αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Συγκεκριμένα, κατά την τουριστική περίοδο του έτους 2013, θα προσδέσουν στον λιμένα Ηγουμενίτσας τα κρουαζιερόπλοια MSC Melody της MSC Cruises, Seabourn Spirit, Seabourn Pride, Seabourn Odyssey της Seabourn και Ms Prinsendam της Holland America Line. Οι συνολικές προσεγγίσεις στον λιμένα θα ανέρθουν στις είκοσι έξι (26). Ενδεικτικά, τα κύρια χαρακτηριστικά των πλοίων είναι:
MSC Melody
Μήκος: 204,7m Επιβάτες/Πλήρωμα: 1064/526 άτομα Προσεγγίσεις: 14
Seabourn Spirit
Μήκος: 134,1m Επιβάτες/Πλήρωμα: 208/164 άτομα Προσεγγίσεις: 9
Seabourn Pride
Μήκος: 134,1m Επιβάτες/Πλήρωμα: 208/164 άτομα Προσεγγίσεις: 1
Seabourn Odyssey
Μήκος: 198,1m Επιβάτες/Πλήρωμα: 450/330 άτομα Προσεγγίσεις: 1
Ms Prinsedam
Μήκος: 203,9m Επιβάτες/Πλήρωμα: 835/470 άτομα Προσεγγίσεις: 1
Σημαντική επίσης είναι η χρονική διασπορά των προσεγγίσεων, κατά τη διάρκεια του έτους.Ξεκινώντας στις 20 Απριλίου 2013, τελειώνοντας στις 29 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ελλιμενίζοντας τουλάχιστον ένα κρουαζιερόπλοιο σχεδόν κάθε εβδομάδα, επιμηκύνει με τον τρόπο αυτό, την τουριστική περίοδο της περιοχής. Τα οφέλη (οικονομικά, τουριστικά κ.λπ.) θα είναι σημαντικά και πολλαπλά, κυρίως για την οικονομική ζωή της πόλης, την ευρύτερη περιοχή και φυσικά για τον Οργανισμό Λιμένος προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου.Η προσπάθεια της διοίκησης και της αρμόδιας διεύθυνσης θα συνεχιστεί καθώς πιστεύουμε στις δυνατότητες του λιμένα μας και της Ηπείρου ως τουριστικό προορισμό. Η επίτευξη ενός τέτοιου σκοπού, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και σκληρός. Ωστόσο η συστηματική και συνεπής πορεία αναβάθμισης και ανάδειξης του λιμανιού της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας, που ακολουθεί ο ΟΛΗΓ, οδήγησε σε απολύτως θετικά αποτελέσματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ηγουμενίτσα αξίζει να έχει θέση στις πόλεις - προορισμούς κρουαζιέρας και ο Οργανισμός θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς το στόχο αυτό. Ελπίζουμε σύντομα να ανακοινώσουμε και νέες προσεγγίσεις για το προσεχές έτος. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε φροντίζει διαρκώς ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, έχοντας την άμεση και ουσιαστική συμπαράσταση του τοπικού Βουλευτή Χρήστου Κατσούρα που ενθαρρύνει και στηρίζει τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στις ενέργειές της για την ανάδειξη του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε Λιμάνι κρουαζιέρας και αυτή με τη σειρά της τον ευχαριστεί για την συνδρομή του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κιτσαντάς Θωμάς και η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με τις κατάλληλες στρατηγικές επιλογές και πάντα προσανατολισμένη προς το μέλλον, φιλοδοξεί να αναδείξει την Ηγουμενίτσα και το λιμάνι της σε διεθνή θαλάσσιο κόμβο.

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι Κονιτσιώτες με αγωγή κατά της ΔΕΗ!

Θέμα χρόνου ήταν η προσφυγή του Εμπορικού Συλλόγου Κόνιτσας αλλά και πολιτών της περιοχής που ετοιμάζουν μηνύσεις και αγωγές κατά της ΔΕΗ. Το πρόβλημα τόσο για τους κατοίκους αλλά κυρίως για τους επαγγελματίες είναι μεγάλο. ήδη οι ξενοδόχοι δέχονται βορχή ακυρώσεων από πελάτες που φοβούνται να έρθουν αφού δε θέλουν να ξεπαγιάσουν. Κρίμα για τη ΔΕΗ. Μόνο για τις συντάξεις ενεργοποιούνται οι συνδικαλιστάδες της.

Οι κινητοποιήσεις των μηχανικών ανέβαλλαν διαγωνισμούς έργων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι κινητοποιήσεις των μηχανικών, έγιναν αιτία να μην πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχων δυο έργων του δήμου Ιωαννιτών, των πεζοδρομήσεων και της αναβάθμισης της παιδικής χαράς Κουραμπά.Την ματαίωση των διαγωνισμών δημοσιοποίησαν με κοινή ανακοίνωση τους το τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, η ΕΜΔΥΔΑΣ (μηχανικοί του δημοσίου), η ΠΕΔΜΕΔΕ και ο ΣΕΔΕ, αναφέροντας: «Σαν αποτέλεσμα της απόφασης του Τεχνικού Κόσμου για κινητοποιήσεις οι δημοπρασίες που ήταν προγραμματισμένες στον Δήμο Ιωαννιτών δεν έγιναν. Οι εκπρόσωποι των εργοληπτικών οργανώσεων του ΤΕΕ και της ΕΜΔΥΔΑΣ δεν συμμετείχαν στην επιτροπή διαγωνισμού. Οι εργολήπτες δεν κατέθεσαν προσφορές».

Ξεχασμένη η Κόνιτσα από όλους

Στα Γιάννενα δεν υπάρχει μόνο το λεκανοπέδιο και τα Ζαγόρια. Υπάρχουμε και εμείς. Μας ξεχάσατε κ. Καχριμάνη. Από τις 11 χθες δεν έχουμε ρεύμα. Παγώσαμε. Οι τουρίστες πάιρνουν τηλ. και ρωτούν αν τα Χριστούγεννα στο ξενοδοχείο μας θα έχει ρεύμα. Τι να του πω. Θα με διαβεβαιώσει κανείς με σιγουριά. Σβήνει η Κόνιτσα. Ούτε για μελομακάρονα και χρόνια πολλά δεν έρχεται κανείς. Μας ξεχάσατε όλοι.

Κονιτσιώτης ιδιοκτήτης Ξενώνα

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Παράνομοι μετανάστες στο χώρο της ρεζέρβας οχήματος

Συνελήφθησαν, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής ένας 22χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 25χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν από κοινού ως συνεπιβάτη έναν αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και ο οποίος συνελήφθη.Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκε, στο χώρο της ρεζέρβας και κάτω από το ντεπόζιτο του υγραερίου, κρυμμένος δεύτερος αλλοδαπός στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ανανέωση των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης

Στην ανανέωση όλων των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης προχωρά από τις 2 Ιανουαρίου ο Δήμος Ιωαννιτών εν όψει του νέου έτους.Για τους κατόχους κάρτας ελεγχόμενης στάθμευσης κατά το έτος 2011 και εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα περσινά δεδομένα, η ανανέωση θα γίνει με την υποβολή αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης από την οποία θα προκύπτει ότι εξακολουθεί να ισχύει η δηλωθείσα κατά το προηγούμενο έτος διεύθυνση κατοικίας και με την κατάθεση της παλιάς κάρτας.Η κατάθεση των αιτήσεων και η προμήθεια νέων καρτών θα γίνεται από τα γραφεία του Δήμου στην οδό Αβέρωφ 6, 1ος όροφος κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 π.μ. μέχρι 13.00 μ.μ.Οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης έτους 2011 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι 20-1-2012.Δικαίωμα για κατοχή κάρτας μόνιμου κατοίκου έχει κάθε πολίτης που διαμένει μόνιμα στις οδούς εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) και είναι κάτοχος επιβατικού αυτοκινήτου ή επαγγελματικού οχήματος ωφέλιμου φορτίου μέχρι ένα τόνο.Η κάρτα ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή και για το συγκεκριμένο όχημα για το οποίο έχει εκδοθεί αυτή και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή ή σε άλλο όχημα.

Στους 16 του Κυπέλλου ο ΠΑΣ


Στους «16» του Κυπέλλου πέρασε ο ΠΑΣ που πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 1-0 του Διαγόρα σε παιχνίδι που έγινε χθες στη Ρόδο.

Χωρίς ρεύμα και η Κόνιτσα!Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλήματα παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση χωριών της του Νομού Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα πρόκειται για την Κόνιτσα,15 χώρια στο Δήμο Πωγωνίου, όπου επιχειρούν δύο συνεργεία της ΔΕΗ και 9 χωριά στα Τζουμέρκα!

Την... "ψώνισε" ο Θαν. Μανταλόβας;-Ζήτησε την παραίτηση Κουκουλόπουλου!!!

Ναι καλά ακούσατε! Ο Καρδιτσιώτης δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών, που αυτόχρονα είναι και μέλος της διοίκησης της ΠΕΔ Ηπείρου, ξεσπάθωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ένωσης και με αφορμή την καθυστέρηση σην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση και λειτουργία των νέων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων, ζήτησε την παραίτηση του Υφυπουργού Εσωτερικών!!! Πάει θα λαλήσουμε εντελώς μέχρι τις εκλογές!!!Πόση τζάμπα διαφήμιση θα κάνουν κάποιοι, χτυπώντας κεντρικά πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Τι έχουν να δούνε τα μάτια μας τώρα που το ΠΑΣΟΚ περνά δύσκολες ώρες."Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν απόλυτο δίκιο. Με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, το μόνο που του λείπει είναι τα "συντροφικά" μαχαιρώματα και οι αήθεις επιθέσεις τύπου Πάγκαλου σε Βαγγέλη Αργύρη αλλά και Θανάση Μανταλόβα σε Πάρι Κουκουλόπουλο. Έτσι είναι όμως. Αυτός είναι ο κανόνας σήμερα. Κάνουμε τη δουλειά μας και μετά... άντε γεια! Όπως έκανε και ο συνονόματός σου Θανάση, ο Σάκης ο Οικονόμου με τον Γιώργο τον Παπανδρέου. Μια χαρά το πάτε. Το θέμα είναι που θα σας βγάλει...

ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:"Αδιέξοδο και σκοτάδι στην υπόθεση Δωδώνη"

O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αστέριος Ροντούλης, απέστειλε χθες απαντητική επιστολή προς το Διοικητή της ΑΤΕbank Θεόδωρο Πανταλάκη, σχετικά με το ζήτημα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη». Ο Υφυπουργός στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι δεν έλαβε ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα που έθεσε με προηγούμενη έγγραφη παρέμβασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με κοινοποίηση προς την Διοίκηση της ΑΤΕ, για το μοντέλο λύσης που προωθείται για τη «ΔΩΔΩΝΗ». Όπως υποστηρίζει στην επιστολή πληροφορήθηκε «γνωστά ήδη σε εμένα και στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, πράγματα που μάλλον διαιωνίζουν το αδιέξοδο και το «σκοτάδι» στην υπόθεση Δωδώνη».Ως εκ τούτου, θέτει ξανά το ερώτημα «Θα υπάρξει ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του μετοχικού ποσοστού της ΑΤΕ στην «Δωδώνη» ή θα ακολουθηθεί μια «ιδιάζουσα διαδικασία», όπως επιτάσσουν οι ιδιαίτερες συνθήκες που περιβάλλουν την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»;» προκειμένου, όπως τονίζει, να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση, «για να σχεδιάσει η κοινωνία της Ηπείρου με σύνεση και ψυχραιμία την δική της στρατηγική στο ανακύψαν ζήτημα».

Δείτε πως πέρασαν τη νύχτα τους σε σχολεία, επιβάτες λεωφορείων που ταξίδευαν από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα!

Έως τα ξημερώματα, σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών ΙΧ που ακινητοποιήθηκαν λόγω πυκνής χιονόπτωσης στην Εγνατία Οδό στο τμήμα από Κοζάνη προς τα Ιωάννινα. Οι οδηγοί μεταφέρθηκαν σε άδεια σχολεία, ΚΕΠ, σε αίθουσες των ΚΤΕΛ και ελάχιστοι σε ξενοδοχεία της περιοχής προκειμένου να διανυκτερεύσουν.Στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων, πλησίον του ανισόπεδου κόμβου Καλαμιάς, υπάρχουν ακόμη ακινητοποιημένα οχήματα. Επί τόπου επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Στο έλεος του χιονιά η Εγνατία Οδός!

10 πόντοι χιόνι έπεσαν και ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν και πάλι την ανοργανωσιά και την ξεροκεφαλιά του Έλληνα. Μέρες τώρα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως έρχεται κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά. Κι όμως, κάποιοι αποφάσισαν να κινηθούν σε δρόμο όπου έπεφτε χιόνι, χωρίς να έχουν αλυσίδες μαζί τους,με αποτέλεσμα όχι μόνο να "κολλήσουν" οι ίδιοι.αλλά να μπλοκάρουν και την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό.Εκατοντάδες οδηγοί και επιβάτες λεωφορείων,πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα στην Εγνατία Οδό,το κόστος του αποχιονισμού της οποίας,πληρώνουν από την τσέπη τους οι Έλληνες φορολογούμενοι!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ:«Όσοι ρίχνουν απλά λάσπη στον ανεμιστήρα δεν με αφορούν»

Απάντηση στη δήλωση του Θ.Πάγκαλου
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών, Βαγγέλη Αργύρη, στα σχόλια που γίνονται για την υπόθεση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών.Η δήλωση του κ. Αργύρη ξεκινά ως εξής: «Σχόλια του παρασκηνίου, μη αναγκαίες δηλώσεις 'αυτοεξαίρεσης', προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλεπόμενου ελέγχου και 'φωνές που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα είναι προφανές πως δεν με αφορούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς, οι οποίοι λειτουργούν στην πράξη και όχι στα λόγια».Είναι προφανές από τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία πως η περαιτέρω διερεύνηση δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζουν καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ, αναφέρει ο κ. Αργύρης και σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για σκιές που αγγίζουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τη στιγμή που τα στοιχεία όλα είναι δημοσιοποιημένα».Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου των βουλευτών διαβεβαιώνει ότι «η έρευνα για τις αξιοσημείωτες μειώσεις στις καταθέσεις συνεχίζεται και είναι δεδομένο πως όταν και εάν προκύψει ταυτοποίηση παραβάσεων, τότε όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα».Ο κ. Αργύρης σημειώνει ότι το έργο της Επιτροπής Ελέγχου είναι συνεχές και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την ανακοίνωση των «πόθεν έσχες» και χαρακτηρίζει «επιβεβλημένη την δημοσιοποίηση των στοιχείων», η οποία «έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».«Η Επιτροπή έχει σαν στόχο της την ενίσχυση της διαφάνειας και τον πραγματικό έλεγχο των στοιχείων και για το λόγο αυτό έχω ήδη δηλώσει πως ο έλεγχος, για περιπτώσεις όπου υπάρχουν κάποια στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, συνεχίζεται. Προσπαθώ να κάνω το έργο που μου έχει ανατεθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες» καταλήγει ο κ. Αργύρης.

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι 70 περίπου επιβάτες λεωφορείων που ταξίδευαν από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι 70 περίπου επιβάτες λεωφορείων που ταξίδευαν από Θεσσαλονίκη προς τα Ιωάννινα και οι οποίοι έχουν αποκλειστεί στην Κοζάνη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.Οι επιβάτες που έλαβαν τη δέσμευση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,ότι θα τακτοποιηθούν σε ξενοδοχεία, προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα, τελικά κατέληξαν στο 2ο και το 5ο Γυμνάσιο της πόλης!Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να πληρώσουν τη διανυκτέρευση των επιβατών σε ξενοδοχεία!

Στο σκοτάδι με πολικό ψύχος 10 χωριά στο Πωγώνι!

Δέκα χωριά του Δήμου Πωγωνίου είναι από χθες χωρίς ηλεκτρικό, αφού πέντε στύλοι της ΔΕΗ στην περιοχή της Βίγλας και του Δελβινακίου καταστράφηκαν λόγω του βάρους του χιονιού.Σήμερα το πρωϊ, αναμένεται να φθάσει στην περιοχή, κλιμάκιο της ΔΕΗ απο την Πάτρα,προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.