Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό!

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Εγνατία Οδός, λόγω τις χιονόπτωσης που σημειώνεται από νωρίς το πρωί.Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία η κυκλοφορία διακόπηκε και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου, ενώ έκλεισε από τα χιόνια και ο παρακαμπτήριος επαρχιακός δρόμος, Κοίλων - Βατερού Κοζάνης, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν πολλά αυτοκίνητα.Οι επιβαίνοντες των αυτοκίνητων που βρίσκονται ακινητοποιημένα, με πρωτοβουλία των τοπικών υπηρεσιών θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην πόλη της Κοζάνης, για να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία.Μάχη για να ανοίξουν το δρόμο δίνουν με εκχιονιστικά και άλλα μηχανήματα συνεργεία υπαλλήλων, πυροσβέστες, αλλά και ιδιώτες.Η αστυνομία, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, συμβουλεύει τους οδηγούς:
1) Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί – κυρίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες – καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.
2) Να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
3) Να περιορίσουν τις κινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στην Εγνατία οδό στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στην Εγνατία οδό στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ Κοζάνης και Καλαμιών.Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού ενώ έχουν επιστρατευθεί δύο πούλμαν, τα οποία θα μεταφέρουν τους επιβάτες των αυτοκινήτων, στην Κοζάνη, προκειμένου να διανυκτερεύσουν.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συνάντηση εργασίας για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κου Στράτου Ιωάννου, του Δημάρχου Πρέβεζας κου Χρ. Μπαίλη, του Δημάρχου Πάργας κου Θ. Λιόλιου, του Αντιδημάρχου Δήμου Ζηρού κου Π. Αθανασόπουλου με θέμα την «αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς και προώθησης του ποδηλατικού τουρισμού». Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου CYCLO που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και έχει ως στόχο τη συμβολή στη δημιουργία αειφόρου κινητικότητας σε μικρές και μεσαίες κωμοπόλεις και πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου με την υλοποίηση πιλοτικών/πειραματικών ενεργειών για την ώθηση χρήσης του ποδηλάτου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης που συνδέονται με τη χρήση του ποδηλάτου. Με ιδιαίτερη έμφαση συζητήθηκε το ζήτημα της ασφάλειας στους δρόμους και της εκπαίδευσης των μαθητών στην ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου.Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι «η υιοθέτηση και μεγαλύτερη διάδοση του ποδηλάτου δεν είναι μόνο ένα δείγμα πολιτισμού, αλλά έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο για τον ποδηλάτη, όσο και για την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης. Οι πόλεις που υιοθετούν το ποδήλατο είναι πιο ανθρώπινες, πιο φιλικές για τον κάτοικο, τον επισκέπτη αλλά και το περιβάλλον. Οι περισσότερες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας είναι ιδανικές για την υιοθέτηση του ποδηλάτου και εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ενθαρρύνουμε τη χρήση του διαχρονικού αυτού μέσου μετακίνησης. Η σημερινή συνάντηση εργασίας ανήκει σε μια σειρά ενεργειών που έχουμε αναλάβει προκειμένου να τεθούν σωστές βάσεις στο θέμα της διάδοσης του ποδηλάτου, της αρμονικής και ασφαλούς συνύπαρξής του με τα άλλα μέσα μετακίνησης, της οδηγικής αγωγής και συμπεριφοράς οδηγών μηχανοκίνητων οχημάτων και ποδηλατών, αλλά και της σύνδεσης του ποδηλάτου με τον τουρισμό. Οι πρωτοβουλίες αυτές της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας θα συνεχιστούν»

Σύνταξη Μελέτης από το Δασαρχείο Ιωαννίνων για τη δημιουργία χώρου αναψυχής στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου

Με στόχο την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ανέλαβε την υλοποίηση Μελέτης δημιουργίας χώρου αναψυχής σε δημόσια έκταση δάσους, στη θέση «Γοριτσάκι» της Τοπικής Κοινότητας Καλπακίου, σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου.Γι΄ αυτό το λόγο, το Δασαρχείο Ιωαννίνων βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης της σχετικής Μελέτης, που θα στηρίξει καταλυτικά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου και θα λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας.Σε αυτή περιλαμβάνεται, η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, η διαμόρφωση λιθόστρωτων μοναπατιών, η τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων, η διαμόρφωση πλακοστρωμένων χώρων, η τοποθέτηση πέτρινων καθισμάτων, την κατασκευή πέτρινης βρύσης, η λιθεπένδυση υπαρχόντων δεξαμενών νερού, η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, οι καθαρισμοί της υπάρχουσας βλάστησης και η κατασκευή λυόμενου ξύλινου κτίσματος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, ως περίπτερο ενημέρωσης των επισκεπτών του χώρου.

Το ΖΑΓΟΡΙ στέκεται δίπλα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠΚαι τα φετινά Χριστούγεννα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στηρίζει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Με έμπρακτη ευαισθησία προς τα παιδιά, το νερό ΖΑΓΟΡΙ, αντί χριστουγεννιάτικων καρτών, προσφέρει και αυτή τη χρονιά τη βοήθειά του στις υπηρεσίες της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων.

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Φίλιππα Σιάκα με τη Νέα Δημοκρατία

Πράσινο φως πήρε για την υποψηφιότητα του, στο ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας,ο χειρούργος ιατρός κ. Φίλιππος Σιάκας.Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο στο Νομό  σχηματοποιείται και θα δημοσιοποιηθεί σε ένα μήνα περίπου εκτός απροόπτου.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Απάντηση στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία περί πλεονασμάτων

Είναι πάγια τακτική του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκου Γκόντα άλλα να λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα να ισχυρίζεται σε ανακοινώσεις ή δηλώσεις του.Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γκόντας ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος έχει πλεόνασμα δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Αδυνατώντας να αντέξει την κριτική για την αλόγιστη οικονομική πολιτική που ακολούθησε, υποχρεώθηκε να μειώσει το πλεόνασμα στα πέντε εκατομμύρια και αμέσως μετά αναγκάστηκε να σιωπήσει.Επανήλθε όμως. Σε δημόσιες δηλώσεις ισχυρίζεται και πάλι ότι το πλεόνασμα του Δήμου φτάνει στα δέκα εκατομμύρια. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το ποσό αυτό μένει αναξιοποίητο.Η Δημοτική Αρχή καλεί σήμερα τον κ. Γκόντα να προσέλθει στην οικονομική υπηρεσία, να συνεργαστεί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να τους υποδείξει που βρίσκονται τα χρήματα αυτά. Ο κ. Μάντης,όσο κι αν έψαξε το ποσό δεν κατάφερε να το εντοπίσει! Η συνδρομή του κ. Γκόντα λοιπόν θα ήταν πολύτιμη και η συμβολή του καθοριστική.Η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι η πρότασή της θα βρει θετική ανταπόκριση. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Γκόντας απλά θα έχει μπερδέψει το πλεόνασμα με τα χρέη που άφησε…

Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Προβλήματα προκλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την καθολική σχεδόν χιονόπτωση που σημειώθηκε στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Ηπείρου.Με την συνεργασία των κατά τόπους τμημάτων της Τροχαίας, μηχανήματα της Περιφέρειας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, καθώς και μισθωμένα ιδιωτών, εργαζόταν συνεχώς για τον αποχιονισμό των Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού δικτύου, καθώς και των Δήμων για τα Δημοτικά Δίκτυα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν. Σε πλήρη ετοιμότητα είναι και ο μηχανισμός της Π.Ε. Πρέβεζας, από την οποία σε προκαθορισμένα σημεία έχει αποθηκευτεί αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού.Σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία με όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Επίσης μετά από απόφαση Περιφέρειας και Δήμου, δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο Δήμο Μετσόβου.Από την Πολιτική Προστασία και με δεδομένες τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πτώση της θερμοκρασίας και παγετό τις επόμενες ημέρες, συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι μαθητές ανακυκλώνουν και βραβεύονται!

Με χαρούμενες παιδικές φωνές και πολλά χαμόγελα γέμισε σήμερα η ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Ιωαννίνων. Οι μαθητές τριών τάξεων Γυμνασίων της πόλης παρέλαβαν τα δώρα που κέρδισαν κατά το διαγωνισμό που έγινε από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» ενώ με πρωτοβουλία του Δήμου αναμνηστικά δώρα δόθηκαν στους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και στους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν τα παιδιά.Οι μαθητές υποδέχθηκαν τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Θωμά Μπέγκα,με ένα θερμό χειροκρότημα και κοινό αίτημα ήταν να επαναληφθούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους μαθητές όλων των σχολείων που μετείχαν στο διαγωνισμό καθώς έδωσαν ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους. «Η συμβολή στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης ήταν πολύ σημαντική. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι μαθητές έδωσαν ένα σημαντικό παράδειγμα κοινωνικής συμπεριφοράς σε όλους εμάς. Έδειξαν πως καμιά προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει σύμμαχο την κοινωνία. Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν με τον ίδιο ζήλο και στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα ξεκινήσει ο Δήμος», τόνισε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.«Μας βάλατε τα γυαλιά και μας δημιουργήσατε μία τεράστια ευθύνη» είπε ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας απευθυνόμενος στα παιδιά, ο οποίος συνεχάρη όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. «Η συμμετοχή των σχολείων ήταν συγκινητική. Αποδείχθηκε η τεράστια ευαισθησία των παιδιών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, την οποία θα χρειαστούμε το επόμενο διάστημα όπου θα αναπτύξουμε πλήρες πρόγραμμα ανακύκλωσης», τόνισε ο κ. Μπέγκας.Το Δήμο και την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» ευχαρίστησαν δάσκαλοι και καθηγητές επισημαίνοντας ότι θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή για θέματα προστασίας περιβάλλοντος.Πρώτο στο διαγωνισμό αναδείχθηκε το τμήμα Γ2 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι μαθητές του οποίου πήραν από ένα ποδήλατο, δεύτερο το Β3 του 5ου Γυμνασίου οι μαθητές του οποίου κέρδισαν από ένα ipod και τρίτο το Α1 του 10ου Γυμνασίου οι μαθητές του οποίου κέρδισαν από ένα MP4.Με πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και λόγω της μεγάλης συμμετοχής που υπήρξε βραβεύθηκαν συμβολικά και οι μαθητές των τριών τμημάτων Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό.Πρόκειται για τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου, τους μαθητές του ΣΤ2 του 11ου Δημοτικού και τους μαθητές του ΣΤ2 του 3ου Δημοτικού.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος νέος πρόεδρος του συλλόγου «Οι φίλοι της Grecia Salentina»

Από τις πρόσφατες εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι φίλοι της Grecia Salentina»,ανεδείχθη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους :
Πρόεδρος : Δημήτρης Παπαδόπουλος
Αντιπρόεδρος : Χρύσα Τζάλλα –Τσιατούρα
Γεν.Γραμματέας: Νίκος Σουρέλης
Ταμίας: Χάρης Δολιώτης
Μέλος (Δημόσιες Σχέσεις): Κίτσα Δημολίκα.
Το καινούργιο Δ.Σ – το οποίο αποτελείται από παλιά μέλη με πείρα και έργο και νέα με διάθεση και κέφι για δραστηριότητες – επιθυμεί να εγγράψει νέους ως μέλη του και σκοπεύει να διευρύνει τις δραστηριότητες του και πέραν της Ελληνόφωνης περιοχής της Νοτίου Ιταλίας, όπως για παράδειγμα στην ευρύτερη Ελληνόφωνη περιοχή των Βαλκανίων.

Βοήθεια σε απορες οικογένειες από τον Δήμο Πρέβεζας

Βοήθεια σε άπορες οικογένειες προσέφερε ο Δήμος Πρέβεζας με την συνδρομή του ΚΑΠΗ και της υπηρεσίας της Πρόνοιας.Τα «πακέτα» περιείχαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας εκείνους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης,.Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Φραγκούλης οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για όλους και η Δημοτική Αρχή προσπαθεί μέσα στην κατάσταση αυτή να ενισχύσει τις οικογένειες εκείνες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.«Επιθυμία μας είναι να μπορούμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας αυτούς σε μόνιμη βάση και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε» τονίζει ο κ.Φραγκούλης σημειώνοντας πάντως ότι μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την παροχή βοήθειας σε περιόδους όπως αυτή πουδιανύουμε.

Ακριβό το πηγαινέλα μέσω Τύριας

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες επαγγελματιών και καθηγητών που πηγαινοέρχονται στη διαδρομή Γιάννενα-Ηγουμενίτσα για τα διόδια στην Τύρια. Κάθε μέρα χρειάζονται 4 ευρώ για το πηγαινέλα, 20 ευρώ την εβδομάδα. Κι όλα αυτά επειδή η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» δεν μερίμνησε για έκδοση εκπτωτικής κάρτας.Η έκδοση εκπτωτικής κάρτας για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας οδού βρίσκεται πάντως στο μυαλό της εταιρίας. Ο αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Γιάννης Τσακλίδης αναφέρει ότι «πρέπει να κάνουμε κάποιες μελέτες για να δούμε την έκπτωση. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια έκπτωση σε ποσοστό 50%. Κάτι τέτοιο εκτιμώ όμως ότι δεν μπορεί να γίνει πριν περάσει ενάμισης μήνας».Το υπουργείο Υποδομών έχει δώσει πάντως το «πράσινο φως» στην Εγνατία Οδό Α.Ε. για εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής από τα τέλη Νοεμβρίου. Σε κοινή υπουργική απόφαση ορίζεται ότι η εταιρία θα μπορεί να εγκαταστήσει ηλεκτρονικές συσκευές για τη βεβαίωση της μη καταβολής διοδίων, αλλά και θα δύναται να προτείνει «ολοκληρωμένο σύστημα εκπτωτικής πολιτικής» για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου. Σύμφωνα με τον νόμο, όσοι δεν πληρώνουν διόδια, μέσα σε 20 μέρες καλούνται να πληρώσουν το εικοσαπλάσιο της αξίας των διοδίων. Ωστόσο, στην εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση, σημειώνεται: «Σε περίπτωση που ο χρήστης κατά τη διέλευσή του από τον σταθμό διοδίων, δηλώσει αδυναμία καταβολής των σχετικών διοδίων, ο εισπράκτορας του σταθμού συμπληρώνει τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη σε ειδικό έγγραφο με τίτλο ‘έντυπο αδυναμίας καταβολής’, το οποίο υπογράφεται και από τα δύο μέρη και ο καθένας κρατάει από ένα αντίγραφο». Στο παραπάνω έντυπο αναγράφεται ότι ο οφειλέτης θα καταβάλει εντός 20 ημερών την αξία των διοδίων, αλλιώς θα λάβει πρόστιμο από την εφορία.Υπενθυμίζεται δε ότι από τον Απρίλιο τα διόδια θα ακριβύνουν όπως έχει αποφασιστεί. Αντί για 2 ευρώ, οι χρήστες της Εγνατίας οδού θα πληρώνουν 2,40 ευρώ.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αναγνώστης για την προεκλογική επίσκεψη του υποψήφιου με τον ΛΑ.ΟΣ. Κ. Τσάγκα

Εργάζομαι στο Μηχανολογικό της νομαρχίας και χθες μας επισκέφτηκε ο Κώστας Τσάγκας. Μας χαιρέτησε όλους μας ευχήθηκε και άκουσε τα προβλήματα μας. Μας είπε ότι θα είναι υποψήφιος με τον Καρατζαφέρη.Ζήτησε τη στήριξη μας να βγει βουλευτής. Τουλάχιστον αυτός μας θυμήθηκε και ήρθε. Ο Κώστας Τσάγκας να το δείτε που θα είναι ο μόνος υποψήφιος που θα μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στην πόλη.Υπάλληλος στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ιωαννίνων (Μηχανολογικό)

Έτοιμος να ριχτεί στη μάχη των εκλογών και ο Κώστας Τσάγκας

Έχει ήδη νοικιάσει Γραφεία ακριβώς απέναντι από τη Μητρόπολη
Δεδομένη είναι η συμμετοχή του πρώην αντιδημάρχου Ιωαννίνων, Κώστα Τσάγκα στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.ΟΣ στα Γιάννενα. Μάλιστα ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη οργανώσει το πολιτικό του Γραφείο σε χώρο ακριβώς απέναντι από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Δεν ξέρουμε εάν είναι τυχαίος ο συμβολισμός, οπότε για τον συμπαθή υποψήφιο βουλευτή ισχύει το από Θεού άρξασθαι, πάντως έχει ήδη αρχίσει τον αγώνα του και ο Τσάγκας ξέρει και από νίκες αλλά και από πρωτιές. Οπότε δικαιολογημένα κάποια "γατάκια" στην τοπική ΝΟΔΕ έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους, καθως βλέπουν τον Μαρμαριώτη πολιτικό να τους τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια.

Μένουν χωρίς γιατρό χιλιάδες ασφαλισμένοι Γιαννιώτες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων πραγματοποίησε στις 21/12/2011 Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εξετάσει λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ και να λάβει αποφάσεις για το θέμα της σύμβασης των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών μελών του, με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.Η ασάφεια των γενικότερων όρων με τους οποίους, καλούνται οι ιατροί να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ από 1.1.2012, με δραματικά υποτιμημένη την αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης καθιστούν επισφαλή κάθε σχέση απασχόλησης. Με βάσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ της 6.11.2011 και τις γενικότερα υπονομευτικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, οι ιατροί καλούνται να μη υποβάλλουν καμία δήλωση προς τον ΕΟΠΥΥ, που θα τους καθιστά υποχείρια των απροκάλυπτων κυβερνητικών μεθοδεύσεων. Η απόφαση είναι δεσμευτική για τα Μέλη του Συλλόγου και η μη συμμόρφωση με αυτή επισύρει πειθαρχικές κυρώσεις σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου. Η καθολική ασάφεια που διατρέχει ολόκληρη την συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως έχει, δεν διασφαλίζει ούτε τους ασφαλισμένους ούτε τους ιατρούς οι οποίοι καλούνται με συνοπτικές διαδικασίες, να δηλώσουν εντός 10 ημερών από την ημέρα έναρξης ισχύος της που είναι η 16.12.2011, ότι αποδέχονται τους ως άνω επαγγελματικά εξοντωτικούς όρους και όσους εκ των υστέρων προστεθούν, προκειμένου να συμβληθούν για απροσδιόριστης διάρκειας μεταβατικό διάστημα με τον ΕΟΠΥΥ.Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές για την διαμόρφωση της ποιότητας της περίθαλψης των πολιτών και για την επαγγελματική υπόσταση των ιατρών.Ο αγώνας για την καθιέρωση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης που θα καλύπτει το σύνολο των επιθυμούντων ιατρών με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και ελεύθερη συνταγογράφηση για όσους επιλέξουν να μη συμβληθούν, είναι ο μόνη προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των συμπολιτών μας.Η απαίτηση κατάργησης του επαίσχυντου νόμου που ορίζει την ασύδοτη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος και την δραματική υποβάθμιση των Ιατρικών Συλλόγων, γίνεται καθολική από τους συναδέρφους.Η διεκδίκηση των ανεξόφλητων δεδουλευμένων από τους Δημόσιους Οργανισμούς προς τους Ιατρούς αποκτά μετωπικό χαρακτήρα.Καλούνται όλοι οι συνάδερφοι ιατροί να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και επικοινωνία για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Από την κακοκαιρία γύρισε νταλίκα και έφυγαν αρνιά στο δρόμο!

Είναι όπως το ακούτε. Συνέβη πριν λίγη ώρα στο δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και συγκεκριμένα στο κομμάτι του δρόμου που ενώνει το νομό της Άρτας με τα Τρίκαλα. Επειδή το ατύχημα έγινε ακριβώς στο σημείο που χωρίζεται η Ήπειρος με τη Θεσσαλία όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και ο άτυχος οδηγός τρέχει στα λαγκάδια να μαζέψει τα πρόβατα που την... κοπάνησαν!!!

Απολύσεις εργαζομένων στο ΙΚΕΑ Ιωαννίνων

Η οδυνηρή πραγματικότητα που οι εργαζόμενες μητέρες βιώνουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, η καθημερινή επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία, η τρομοκρατία που εντείνεται, η καταπάτηση δικαιωμάτων αποτυπώνονται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στις απολύσεις 7 καθαριστριών στο πολυκατάστημα της ΙΚΕΑ στα Γιάννενα.Η εταιρεία «Magic Fresh» στην οποία έχει παραχωρηθεί από την ΙΚΕΑ η καθαριότητα του πολυκαταστήματος προχώρησε σε απολύσεις εργαζόμενων γυναικών εκ των οποίων οι 3 είναι μητέρες τριών παιδιών με άνεργους συζύγους. Οι εργαζόμενες που δούλευαν χωρίς ανάσα 6 ημέρες την βδομάδα και πληρώνονταν για 4 ώρες αντί για 8 για να καθαρίσουν καθημερινά μια επιφάνεια 27.000 τ.μ. πετάχθηκαν κακήν κακώς στο δρόμο, όταν ζητήθηκε να καταβληθεί το επίδομα τριτέκνων. Η εργοδοσία αρνήθηκε να το καταβάλει και χωρίς δεύτερη κουβέντα τις πέταξε στο δρόμο.

Ακινητοποιήθηκαν οχήματα στη γέφυρα Μουργκανίου λόγω της κακοκαιρίας

Ακινητοποιήθηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης στο 31ο χλμ. Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (γέφυρα Μουργκανίου), 3 λεωφορεία με 150)περίπου επιβάτες που είχαν προορισμό την Αλβανία, 13 φορτηγά – νταλίκες και 16 Ι.Χ., μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.Τα Ι.Χ. ακινητοποιήθηκαν προσωρινά και ακολούθως συνέχισαν την πορεία τους με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μικροπροβλήματα σήμερα στο Πωγώνι από την κακοκαιρία

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας της Περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων της περιοχής αλλά και των εθελοντικών φορέων που συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την κακοκαιρία των ημερών.Σήμερα υπάρχουν μικροπροβλήματα χιόνι στον Γεροπλάτανο και το Βασιλικό του δήμου Πωγωνίου, ενώ στη Βίγλα (διαστάυρωση προς Γεροπλάτανο),
έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ.

Ορίστε και τα πειστήρια για την Κεραία

Πέρα για πέρα αληθινή η καταγγελία της κας Σοφίας Παπανικολάου.Δημοσιεύουμε την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της κεραίας στην Πλατεία Πάργης. Το βρήκαμε δημοσιευμένο στον σημερινό Ηπειρωτικό Αγώνα (σελίδα 28). Το EpirusGate δεν έχει δημοσιογραφικό κόμπλεξ και πάντα αναφέρει τις πηγές του. Εκτεθειμένοι, η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Περιφερεικαού Συμβουλίου Κώστας Πέτσιος

.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ κεραία κινητής στην πλατεία ΠάργηςΑγαπητοί κάτοικοι της πλατείας Πάργης
Να μαζευτούμε όλοι σήμερα το μεσημέρι στις δώδεκα και μισή (12:30 μμ) μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου για να συντονιστούμε για τις αντιδράσεις μας.Όλοι μαζί να απαιτήσουμε την αποξήλωση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Καθημερινά κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του Μιχάλη Κασσή

Τα κάτω-πάνω έχει βαλθεί να φέρει ο πρώην δήμαρχος Περάματος που σε πείσμα των καιρών δεν διστάζει να δηλώσει παρών στην κούρσα της διεκδίκησης μιας βουλευτικής έδρας στο πράσινο ψηφοδέλτιο του νομού.Πραγματικά είναι ο άνθρωπος για τα δύσκολα και εκεί που όλοι διστάζουν και κάνουν πίσω,αυτός τολμά και προχωρά. Αυτό του το αναγνωρίζουν πολιτικοί φίλοι αλλά και αντίπαλοι, ενώ όλοι έχουν μια καλή κουβέντα να πούνε για τον άνθρωπο που με συνέπεια και αποτελεσματικότητα υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση αλλά και το αγροτικό εισόδημα χιλιάδων συνεταιριστών στο νομό Ιωαννίνων. Δυνατό χαρτί ο Μιχάλης, εισπράττει καθημερινά μηνύματα στήριξης από τους πολίτες και δεν αποκλείεται τελικά να τον δούμε όχι μόνο υποψήφιο αλλά και βουλευτή. Θυμηθείτε το!

Μέχρι την Παναγιά έφθασε η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα για να βγάλει τον εργολάβο της Εγνατίας για αποχιονισμό!

Μέχρι τα Γρεβενά ακούγοντας χθες το απόγευμα οι φωνές της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, η οποία επιστρέφοντας χθες από την Κοζάνη διαπίστωσε ότι ο εργολάβος της Εγνατίας Οδού που ήταν υπεύθυνος για τον αποχιονισμό του τμήματος Γρεβενά-Παναγιά -άγνωστο γιατί- δεν είχε φροντίσει να αποχιονίσει τον αυτοκινητόδρομο!!!Σε χρόνο ντε-τέ ο πανικόβλητος εργολάβος ολοκλήρωσε τον αποχιονισμό, ο οποίος προηγούμένως δημιούργησε μεγάλο μποτιλιάρισμα στο συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας Οδού. Καλά κάνατε και του τραβήξατε το αυτί κ. Μπάστα.Τους εργολάβους τους πληρώνουμε για να δουλέυουν και όχι να μας δουλεύουν.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των «11»

Απαντήσεις για τα χθεσινά «συντροφικά μαχαιρώματα» στη Βουλή αλλά και για το θέμα των 11 βουλευτών που ελέγχονται για το «πόθεν έσχες» για τυχόν εκροή καταθέσεών τους στο εξωτερικό, έδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Αργύρης.«Η έρευνα για τις μειώσεις των αποδοχών στα πόθεν έσχες των 11 βουλευτών συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των παραβάσεων, τότε όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα», δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Στήνουν κεραία κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα πολυκατοικίας στην Πλατεία Πάργης!

Στήνουν κεραία κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα πολυκατοικίας στην Πλατεία Πάργης! Συντελείται έγκλημα στο κέντρο των Ιωαννίνων, στην πιό πυκνοκατοικημένη περιοχή. Με την απόφαση 88436/5780/15-12-2011 της Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Τατ. Καλογιάννη εγκρίθηκε η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην γωνία των οδών Σακελαρίου 7 και Γερακάρη. Αυτά τα λέει η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας με αριθμό 94826/3592/21-12-2011 (στο σημερινό Η.Α. σελ. 28) που μας το ανακοινώνει απλώς λές και μας λέει καλημέρα. Πρέπει όλοι να κάνουμε ενστάσεις και να μην επιτρέψουμε να μπεί η κεραία της κινητής στην Πλατεία Πάργης και να μας συμπαρασταθούν άπαντες. Να μαζευτούμε όλοι σήμερα το μεσημέρι στις δώδεκα και μισή (12:30 μμ) μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου για να συντονιστούμε για τις αντιδράσεις μας και να βάλουμε δικηγόρο. Είναι ντροπή κ. Τατ. Καλογιάννη, αν θέλετε κεραίες να τις βάλετε στην ταράτσα σας και όχι δίπλα από το σπίτι μας.

Σοφία Παπανικολάου, αναγνώστρια κάτοικος Πλατείας Πάργης

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Στον αέρα η μεταφορά μαθητών!

Χωρίς μεταφορικό μέσο κινδυνεύουν να μείνουν από τη νέα χρονιά, οπότε και περνάει στην δικαιοδοσία του Δήμου, από την Περιφέρεια, η μεταφορά τους από και προς τις σχολικές μονάδες, εκατοντάδες μαθητές του Δήμου Ηγουμενίτσας!Το πρόβλημα προέκυψε με την διεξαγωγή του διαγωνισμού, ο οποίος έγινε ανά δρομολόγιο, σύμφωνα με τον Καλλικράτη.Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και ιδιώτες.Το ΚΤΕΛ συμμετείχε στον διαγωνισμό καταθέτοντας προσφορά για όλα τα δρομολόγια, προσφέροντας μηδενική έκπτωση επί της αρχικής τιμής.Ο ιδιώτης πρόσφερε έκπτωση 14%, μόνο όμως για 4 συγκεκριμένα δρομολόγια, τα λεγόμενα και φιλέτα.Ακολούθως το ΚΤΕΛ, αφού προφανώς είδε πως έχασε τα δρομολόγια που προσφέρουν το μέγιστο κέρδος, απέσυρε την προσφορά του και για τα υπόλοιπα δρομολόγια, μένοντας έτσι χωρίς μεταφορικό μέσο εκατοντάδες μαθητές.Στην συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, αποφασίστηκε να γίνει μία τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με τον ιδιώτη και το ΚΤΕΛ, ακόμα και να γίνει, εάν υπάρχει χρόνος, νέος ενιαίος αυτή τη φορά διαγωνισμός για όλα τα δρομολόγια.Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κάτσινος ενημέρωσε πως το θέμα έχει απασχολήσει και την ΚΕΔ και πως στις πρόσφατες συναντήσεις του με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, τους πρότεινε για να γίνει παράταση του ως έχει καθεστώς μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, πρόταση όμως που του την απέκλεισαν κατηγορηματικά.Τέλος ανέφερε πως θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με το ΚΤΕΛ και τον ιδιώτη δηλώνοντας όμως παράλληλα απαισιόδοξος για την θετική έκβαση της υπόθεσης.Ως τελευταία λύση και λύση ανάγκης πρότεινε μάλιστα η μεταφορά να γίνετε από γονείς οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν και έχουν μεταφορικό μέσο, τους οποίους και θα πληρώνει ο Δήμος, καθώς και με τα λεωφορεία που διαθέτει ο Δήμος Ηγουμενίτσας!Το μόνο σίγουρο είναι πως την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου που ανοίγουν τα σχολεία από τις διακοπές των Χριστουγέννων, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οι μαθητές θα μπορέσουν τελικά να μεταφερθούν στα σχολεία τους και με τι μέσο.

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΑΡΤΑ: Συνάντηση Δημάρχου με τον πρόεδρο της Ε.Ρ. Άρτας

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ενισχύονται οι Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών (Ο.Ε.Α.) της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Άρτας (Ε.Ρ.Α.), ο πρόεδρος της ‘Ένωσης κ. Γεώργιος Σκανδάλης επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμαρχο Αρταίων τον οποίο ευχαρίστησε, όπως και όλο το Δ.Σ., γι’ αυτή τη χορηγία. Όπως ανέφερε ο κ. Σκανδάλης με την παραπάνω χορηγία δόθηκε η δυνατότητα στην Ένωση να αποκτήσει αναμεταδότες οι οποίοι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες, χιονοπτώσεις) και που θα τους χειρίζονται εξειδικευμένα μέλη του συλλόγου. «Για ένα νεοσύστατο σύλλογο σαν το δικό μας αυτή είναι σημαντική βοήθεια, που ενισχύει τους σκοπούς του εθελοντισμού και ελπίζουμε και άλλοι φορείς να δείξουν την ίδια ευαισθησία» τόνισε ο κ. Σκανδάλης.Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης υπογράμμισε την κοινωνική προσφορά των Ομάδων Εκτάκτων Αναγκών της Ε.Ρ.Α. οι οποίες είχαν σημαντική συμβολή και στην αντιμετώπιση των φετινών πυρκαγιών, και τόνισε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός ώστε να είναι πάντα έτοιμοι με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, να προσφέρουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους.

Σκηνές ροκ χθες βράδυ σε γνωστό καφέ της Γρηγ. Σακκά

Σκήνές ροκ βγαλμένες από τα... παλιά ζήσαμε χθες βράδυ λίγο μετά τις 11.30, όσοι βρεθήκαμε σε γνωστότατο καφέ της Γρηγορίου Σακκά στο κέντρο των Ιωαννίνων. Τα γαλλικά και τα μπινελίκια εναλάσσοντας με ποτήρια, καρέκλες και τραπέζια που εκσφενδονίζονταν και περνούσαν ξυστά πάνω από τα κεφάλια μας. Όλα ξεκίνησαν χωρίς κανέναν να καταλάβει το γιατί, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μικροπολιτική αντιπαράθεση. Χρειάτηκε η παρέμβαση ανδρών της ΕΛΑΣ για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί στο κατάστημα. Η πλάκα είναι ότι ξαφνικά εμφανίστηκαν έξω από το μαγαζί... ενισχύσεις!!! Για να σας βοηθήσουμε,σας λέμε απλά πως,"έμαθαν ότι δερνόμαστε πλακώσανε κι οι ...γύφτοι"!!!

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Βράβευση μαθητών για την «ανταποδοτική ανακύκλωση»

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των τριών τάξεων των σχολείων που πρώτευσαν στο διαγωνισμό της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».Πρώτο στο διαγωνισμό αναδείχθηκε το τμήμα Γ2 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, δεύτερο το Β3 του 5ου Γυμνασίου και τρίτο το Α1 του 10ου Γυμνασίου.Στους μαθητές θα παραδοθούν τα δώρα από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Με πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και λόγω της μεγάλης συμμετοχής που υπήρξε θα βραβευθούν συμβολικά και οι μαθητές των τριών τμημάτων Δημοτικών Σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό.Πρόκειται για τους μαθητές της Ε’ Τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου, τους μαθητές του ΣΤ2 του 11ου Δημοτικού και τους μαθητές του ΣΤ2 του 3ου Δημοτικού.

ΑΡΤΑ:Σπείρα Αφγανών διακινεί χασίς σε σπιρτόκουτα!

Στα χέρια Αφγανών μεταναστών που φτάνουν από την Αθήνα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, έχει περάσει η διακίνηση χασίς στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας! Τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί συνολικά 15 μετανάστες που μετέφεραν ναρκωτικά, οι περισσότεροι μέσα σε… σπιρτόκουτα!Τελευταίος συνελήφθη ένας 19χρονος Αφγανός μόλις αποβιβάστηκε από υπεραστικό λεωφορείο στους Άγιους Ανάργυρους Άρτας.Ο νεαρός αλλοδαπός ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας που του έκαναν σωματική έρευνα και βρήκαν πάνω του σπιρτόκουτα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 515 γραμμαρίων!Λίγο νωρίτερα, στην ίδια περιοχή είχε συλληφθεί άλλος ένας Αφγανός μόλις κατέβηκε από το υπεραστικό λεωφορείο, έχοντας πάνω του 22 γραμμάρια χασίς συσκευασμένα σε κουτιά από σπίρτα.Οι δυο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, δήλωσαν ότι κατοικούν στην Γραμμενίτσα και τους Κωστακιούς, αλλά έρχονταν από την Αθήνα όπου προφανώς προμηθεύονταν τα ναρκωτικά.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καριπίδης ΑΒΕΕ»

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καριπίδης ΑΒΕΕ», που εδώ και 3 χρόνια βρίσκονται όμηροι της εργοδοσίας, δίνοντας συνεχόμενες μάχες ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία.Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση εδώ και 1 χρόνο έχει σταματήσει τις εργασίες της, παρά το γεγονός ότι έχει πριμοδοτηθεί με ζεστό κρατικό χρήμα μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα. Αυτή τη στιγμή 50 οικογένειες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας η καθεμιά από την εργοδοσία δεδουλευμένα ύψους 7.000 ευρώ (!)Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, σχεδόν δύο βδομάδες πριν, εκπρόσωπος της εργοδοσίας επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει τους εργαζόμενους, ώστε να βρεθεί - όπως είπε - μία μέση λύση σε ό,τι αφορά τα χρωστούμενα του τελευταίου χρόνου, θέτοντας, ταυτόχρονα, ζήτημα να ανοίξει το εργοστάσιο τη νέα χρονιά είτε με το ίδιο προσωπικό αλλά με εκ περιτροπής ωράρια, είτε με το υπάρχον αλλά με μειωμένο προσωπικό.Χθες στη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπεία των εργαζομένων και του ΠΑΜΕ με τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκο, ζήτησαν να παρέμβει, ώστε να παραταθεί το βοήθημα του ΟΑΕΔ που παίρνουν και το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα, ενώ ταυτόχρονα απαίτησαν από τον υφυπουργό να συγκαλέσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία, ώστε να ξεκαθαριστεί τι προτίθεται να κάνει το ερχόμενο διάστημα. Από την πλευρά του, ο Γ. Κουτσούκος δεσμεύθηκε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα καλέσει την εργοδοσία σε τριμερή συνάντηση, καθώς επίσης και ότι θα ελέγξει τι μπορεί να γίνει σε σχέση με το επίδομα του ΟΑΕΔ.Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο εργοστάσιο που διαθέτει η επιχείρηση στο Βοτανικό και μίλησαν με τους συναδέλφους τους, οι οποίοι παραμένουν εδώ και 3,5 μήνες απλήρωτοι. Ακόμα, η εργοδοσία είχε μέχρι χτες να καταβάλει δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα εδώ και 3 χρόνια. Μόλις χτες έδωσε ένα μέρος του φετινού δώρου Χριστουγέννων. Από τη συζήτηση που είχαν οι εργαζόμενοι του Βοτανικού με τους συναδέλφους τους από το εργοστάσιο στα Γιάννενα, φάνηκε η διάθεση να εμπιστευτούν το σωματείο εργαζομένων των συναδέλφων τους και να συντονίσουν τη δράση τους στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε ποιες περιοχές σήμερα θα σας χρειαστούν αλυσίδες

«Άσπρη» μέρα θα δουν σήμερα οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων. Στο Μέτσοβο το χιόνι έχει φτάσει τους 60 πόντους, ενώ στην Πράμαντα έκλεισαν τα σχολεία. Η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου του Νομού γίνεται με μεγάλη δύσκολη και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σε ποιες περιοχές οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες
-Επ. Ο. Καστοριάς - Ιωαννίνων, από το 30ο έως το 50ο χλμ. (μέσω Νεστορίου)
-Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων, από γέφυρα Μουργκανίου
-Ε.Ο. 'Αρτας - Τρικάλων & επαρχιακό δίκτυο Κ. Τζουμέρκων, από το 61ο χλμ (Αθαμάνιο)
-Ε.Ο. Τρικάλων - 'Αρτας
-Επ. Ο. Βουλγαρέλι - Κυψέλη
-Επ. Ο. Αθαμάνιο - Μεσούντα - Τετράκωμο

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Τρικάλων

Εκδόθηκε από την Αστυνομία, το απαγορευτικό κυκλοφορίας για φορτηγά με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων από το Μουργκάνι μέχρι τον κόμβο Παναγίας στην έξοδο προς την Εγνατία Οδό.Ταυτόχρονα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των άλλων οχημάτων που δεν διαθέτουν προς χρήση αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού.Οι παραβάτες, θα τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο και ακινητοποίηση οχήματος.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εντόπισαν… μαϊμούδες μαζί με πορτοκάλια!

Νέο χτύπημα στο λαθρεμπόριο μαϊμού προϊόντων,από τους άντρες της Ασφάλειας του Τελωνείου Ηγουμενίτσας.Σε φορτηγό το οποίο οδηγούσε 49χρονος Ιταλός εντόπισαν, πίσω από φορτίο με πορτοκάλια, συσκευασίες με απομιμήσεις διαφόρων επωνύμων προϊόντων, κυρίως τσάντες και ζώνες.Ο οδηγός σε ερωτήσεις άντρα του Τελωνείου έπεσε σε αντιφάσεις, κινώντας τις υποψίες της Ασφάλειας η οποία διεξήγαγε και εξονυχιστικό έλεγχο στο φορτηγό, εντοπίζοντας το παράνομα φορτίο.Το παράνομο φορτίο είχε προορισμό την Ιταλία με πλοίο της γραμμής από την Ηγουμενίτσα.Το εμπόρευμα και το φορτηγό κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Ηγουμενίτσας το οποίο διεξάγει και προανάκριση για τον εντοπισμό και του παραλήπτη του φορτίου.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ:«Το ηπειρώτικο κεφάλι γυρνά πρώτα προς τα πίσω και μετά προς τα μπροστά»

«Συντροφικά μαχαιρώματα» με φόντο τα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ σημειώθηκαν στη Βουλή. Ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων του ΠαΣοΚ, κ. Βαγγέλης Αργύρης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κ. Χρ. Πρωτόπαπα κατηγορώντας τον ότι «έτρωγε κι έπινε με τον Γ. Παπανδρέου και τώρα τον βρίζει». Αφορμή στάθηκαν οι επικρίσεις που δέχθηκε ο κ. Αργύρης αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα με τους 11 βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται -στο πλαίσιο του «πόθεν έσχες»- για τυχόν εκροή καταθέσεών τους στο εξωτερικό.Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία διαπιστώθηκε να έχουν μειωμένες καταθέσεις, κάτι που κοινοποιήθηκε από τον κ. Αργύρη, ως αρμοδίου για τον έλεγχο των οικονομικών των βουλευτών, δίχως ωστόσο να κοινοποιηθούν τα ονόματά τους. Κάτι το οποίο προκάλεσε έντονες γκρίνιες μεταξύ των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζονταν ενοχλημένοι, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό σπιλώνονται συλλήβδην και οι «300». Ο κ. Πρωτόπαπας μάλιστα σε δήλωσή του ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών δεν δίστασε να στηλιτεύσει τους χειρισμούς που έγιναν, αν και απέφυγε να καταφερθεί ευθέως κατά του κ. Αργύρη.Όπως είπε συγκεκριμένα «δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές σε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά όλους μας», επισημαίνοντας ότι «οι ορκωτοί λογιστές πρέπει να καλέσουν αυτούς τους 11, να εξετάσουν την κάθε περίπτωση χωριστά και αν διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Ελέγχου των ΄΄πόθεν έσχες΄΄».Λίγη ώρα αργότερα σε συζήτησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Αργύρης περνούσε στην αντεπίθεση δίνοντας μια ευρύτερη εσωκομματική διάσταση στο θέμα, ένδειξη των διαθέσεων που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος της πλειοψηφίας. «Για το εάν είναι δίκαιη ή άδικη η κριτική που δέχτηκα θα φανεί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας: « Ήρθαν πολλοί και με βρήκαν και γκρίνιαζαν ότι στοχοποιούνται. Άκουσα και τις δηλώσεις του Πρωτόπαπα. Τι να κάνουμε; Έχουμε και πολιτικά καλλιστεία. Μέχρι χθες τρώγανε και πίνανε μαζί με τον Γ. Παπανδρέου και σήμερα τον βρίζουν. Σε μένα θα σταματήσουν;». Οι βολές κατά του κοινοβουλευτικό εκπροσώπου του ΠαΣοΚ προκάλεσαν αίσθηση, ενώ όπως πρόσθεσε ο κ. Αργύρης «εγώ μετράω πόντο-πόντο κάθε μου δήλωση και κάθε μου πράξη. Το ηπειρώτικο κεφάλι γυρνά πρώτα προς τα πίσω και μετά προς τα μπροστά».

«Μαύρα Χριστούγεννα» για τον τουρισμό του νομού

Τις πιο δύσκολες γιορτές των τελευταίων ετών περνάει ο τουρισμός των Ιωαννίνων αυτά τα Χριστούγεννα, αφού η οικονομική δυσκολία που περνάει η χώρα και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της, έχουν φέρει μια μείωση στις κρατήσεις των ξενοδοχείων σχεδόν σε όλο το νόμο που αγγίζει το 30% σε σχέση με πέρσι, οπότε και είχε καταγράψει μια ισόποση περίπου κάμψη.Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός ότι οι δύο δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί του νομού, με βάση την ψηφοφορία που γίνεται στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης «Φιλοξένια», η πόλη των Ιωαννίνων και το Ζαγόρι δηλαδή, εμφανίζουν μια πολύ σημαντική κάμψη, ενώ στον αντίποδα το Μέτσοβο, λόγω κυρίως του χιονοδρομικού κέντρου, δείχνει να ανθίσταται στις περιστάσεις αν και εκεί οι κρατήσεις είναι μέχρι στιγμής λιγότερες από άλλες χρονιές.

Στο 35% η πληρότητα στα Γιάννινα
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Βλάχος τόνισε πως οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είναι σχεδόν 30% λιγότερες σε σχέση με πέρσι, με τα ξενοδοχεία να έχουν πληρότητα κοντά στο 35% ενώ το 2010 κυμάνθηκαν κοντά στο 65%.Αιτία όλων αυτών, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι φυσικά η οικονομική στενότητα των Ελλήνων, αφού η περιοχή μας δουλεύει κυρίως με τον εσωτερικό τουρισμό, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο σε πολλές μικρές – οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων οι οποίες βλέποντας το μηδενικό ενδιαφέρον που υπάρχει αποφάσισαν να μην ανοίξουν καν τα ξενοδοχεία τους.«Κι εμείς που έχουμε μεγαλύτερες μονάδες, αν δεν είχαμε το προσωπικό και τα πάγια να τρέχουν θα μας συνέφερε να τα κλείσουμε, αφού με τις κρατήσεις που υπάρχουν μπαίνουμε μέσα», είπε κ. Βλάχος.Οι τιμές πάντως, στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων, κυμαίνονται από 30 μέχρι και 150 ευρώ τη βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο και είναι σε χαμηλότερα επίπεδα με πέρσι, με τα περισσότερα ξενοδοχεία ωστόσο να έχουν προβεί σε προσφορές σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες.Τέλος και σε ότι αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, οι πλειοψηφία των τουριστών έχουν κάνει κρατήσεις για δύο ημέρες μιας και φέτος τα Χριστούγεννα είναι τριήμερο.

Λιγότερες οι κρατήσεις και στο Ζαγόρι
Κοντά στο 25 με 30% κάτω είναι και οι κρατήσεις στο Ζαγόρι, έναν προορισμό που σίγουρα αποτελεί την πρώτη επιλογή πολλών ελλήνων για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο.Ο δήμαρχος του δήμου Ζαγορίου, Γαβριήλ Παπαναστασίου,  τόνισε πως φέτος είναι η μοναδική χρονιά που τα καταλύματα έχουν ακόμα ελευθέρα δωμάτια παρά το γεγονός πως οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με άλλες χρονιές και κυμαίνονται από 50 μέχρι 150 ευρώ.Ένα άλλο στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως, σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, το 2009, την περίοδο των εορτών υπήρχαν κρατήσεις και τις 15 μέρες, το 2010 για 9, ενώ φέτος περιορίστηκαν σε πολύ λιγότερες.Πάντως ο δήμαρχος Ζαγορίου ελπίζει πως τις επόμενες μέρες οι κρατήσεις θα αυξηθούν αφού κάτι ανάλογο γίνεται κάθε χρόνο, ενώ σε ότι αφορά την Πρωτοχρονιά, τόνισε πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

Καλύτερα στο Μέτσοβο
Την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν τα Γιάννινα και το Ζαγόρι πάντως δεν τη συναντά κανείς και στο Μέτσοβο.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μετσόβου, Νίκο Τσομπίκο, οι κρατήσεις κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, είναι βέβαια λίγο περιορισμένες σε σχέση με άλλες χρονιές.Μέχρι προχθές η πληρότητα των δωματίων έφτανε μόλις το 35%, όσο πλησιάζουμε όμως προς τα Χριστούγεννα ανεβαίνει και έχει φτάσει μέχρι σήμερα το 60%.Ελπίδα του δήμου και των επιχειρηματιών είναι αυτές τις μέρες που μένουν οι κρατήσεις να αυξηθούν κι άλλο και να πλησιάσουν το 80%-85%.«Είμαστε σε λίγο καλύτερη κατάσταση με άλλες περιοχές του νομού, αφού εμείς έχουμε το πλεονέκτημα του χιονοδρομικού και μιας και ο καιρός μας βοηθάει, οι επισκέπτες μας προτιμούν», είπε ο κ. Τσομπίκος.Ταυτόχρονα δήλωσε πως ο δήμος έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχτεί τον όγκο των επισκεπτών, αφού ειδικά ανήμερα και δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων πολλοί θα είναι και οι διερχόμενοι τουρίστες, ενώ τέλος σε ότι αφορά τις τιμές σημείωσε πως παρά την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης οι επιχειρηματίες έχουν μειώσει σε πολλές περιπτώσεις και μέχρι 50% τις τιμές του.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ