Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Στα Ιωάννινα βρέθηκε σήμερα ο Γιάννης Δημαράς

Στα Ιωάννινα βρέθηκε, σήμερα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Φίλιππα Φίλιο, επισκέφθηκε τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Ο κ. Δημαράς χαρακτήρισε πολιτική παράνοια τη σημερινή πραγματικότητα στη χώρα μας, αναφερόμενος στις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης - όπως των κυρίων Χρυσοχοΐδη και Σαχινίδη - περί αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής και στην ομολογία τους ότι δεν έπρεπε να υπογραφεί το μνημόνιο. «Οι κύριοι αυτοί ψήφισαν το μνημόνιο, υπερασπίστηκαν την πολιτική αυτή και είναι μέλη της παρούσας κυβέρνησης» υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κάλεσε τους κυρίους Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη να ορίσουν άμεσα ημερομηνία εκλογών και να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους πολιτικούς θεσμούς. «Είναι αδιανόητο μία κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση να επιδίδεται σε ληστρική επιδρομή μισθωτών και συνταξιούχων και τώρα να ανακοινώνει ευθαρσώς περικοπές επικουρικών συντάξεων».Ο κ. Δημαράς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «εν όψει των εκλογών το ζητούμενο είναι οι συνεργασίες, ήτοι ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο, αλλά υπάρχει δυσκολία λόγω ιδεολογικών και άλλων αποκλίσεων». Έδωσε έμφαση στα προβλήματα της περιφέρειας Ηπείρου, τα οποία χαρακτήρισε ηθικά, πολιτικά, πολιτισμικά, παιδείας και πρόσθεσε πως «η γραφειοκρατία και η έλλειψη βούλησης για αποκέντρωση των υπηρεσιών δολοφονούν καθημερινά τους πολίτες».

Χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Ιωαννίνων

Χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ενώ αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ αύριο θα χιονίσει και στην πόλη. Η θερμοκρασία σε ολόκληρο το νομό έκανε «βουτιά» και στα βορεινά ο υδράργυρος κατέβηκε μέχρι -7 βαθμούς Κελσίου.Στα ορεινά πάνω από υψόμετρο 800 μ. το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 40 εκατοστά και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.Τα μεγαλύτερα τμήματα των Τζουμέρκων, Μαστοροχωρίων, Ζαχοροχωρίων, Κόνιτσας και Μετσόβου, είναι στα «λευκά», προσφέροντας μοναδικά Χριστουγεννιάτικα τοπία.Μόνο προς τα ορεινά χωριά Αετομηλίτσα, Φούρκα, και Δίστρατο, τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες, αν και εκεί έχουν προωθηθεί μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου και των άλλων αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.Επίσης μηχανήματα αποχιονισμού κινούνται σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού όπου απαιτείται, και προς το παρόν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται χωρίς αλυσίδες.Οι οδηγοί, λόγω κυρίως του βραδινού παγετού, από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στα ορεινά πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες. Επίσης όσοι κινηθούν τα Χριστούγεννα στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους αλυσίδες.Τα συνεργεία αποχιονισμού, θα εργάζονται νυχθημερόν σε όλο το επαρχιακό και οδικό δίκτυο, ακόμη και τα Χριστούγεννα, ενώ σε δρόμους με πάγο θα ριχτεί αλάτι, για να μη διακοπεί η συγκοινωνία, ακόμη και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά.Οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μέχρι τώρα εκτελούνται κανονικά.

Συνάντηση της Δ.Γεωργακοπούλου με τον Δήμαρχο Πρέβεζας

Θέματα που αφορούν τον Δήμο της Πρέβεζας και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτ.Μακεδονίας συζήτησαν χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και η Γενική Γραμματέας Δήμητρα –Γεωργακοπούλου Μπάστα.Όπως τόνισε η κ.Μπάστα η επίσκεψή της εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών που γίνονται σε όλη την Περιφέρεια προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα που υπάρχουν αλλά και να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.Η συνάντησή με τον Δήμαρχο Πρέβεζας έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές» τόνισε η κ.Μπάστα ενώ ως πολύ θετική χαρακτήρισε την συνεργασία με την Γενικη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων


Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων: «Ο κύριος υπεύθυνος της κρίσης που δημιουργήθηκε στο χώρο των εργαζομένων του Δήμου Αρταίων, είναι γνωστός! Είναι αυτός που επί πολλά χρόνια, επιβιώνει και ως υπάλληλος και πολιτικά, με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε».Μια τακτική όμως που έχει ημερομηνία λήξης και ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, ότι η ώρα αυτή πλησιάζει. Ουδέποτε το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων, έκανε λόγο ή άφησε αιχμή για κανένα συνάδελφο. Απλούστατα, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος συνάδελφος, δεν φέρει ευθύνη, για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και έχει αναλυθεί πλήρως απ’ όλους τους συναδέλφους, αλλά και την τοπική κοινωνία.Επειδή στις δύσκολες ώρες που περνάμε, πρέπει να μιλάμε με την γλώσσα της αλήθειας, πρέπει να σας ενημερώσουμε και για την συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη. Ο ίδιος μας δήλωσε άγνοια και οι συνεργάτες του, προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Συνάδελφοι, ο Δήμαρχος πρέπει να βρεί το κουράγιο, να αποδώσει τις πολιτικές ευθύνες σ’ όσους τις έχουν, αλλά και τις υπηρεσιακές, εκεί που πρέπει, ώστε να λειτουργήσει με την στοιχειώδη αξιοπρέπεια, που επιβάλλει η θέση την οποία κατέχει, την ώρα που όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά τις παραλήψεις που τους αφήνουν απλήρωτους, μέσα στις γιορτές.Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τον αγώνα του. Ίσως τώρα οι παρεμβάσεις μας, θα χρειαστεί να γίνουν πιο συχνές και πιο δυναμικές. Ωστόσο και την τελευταία στιγμή καλούμε τον Δήμαρχο, να αποδώσει τις πολιτικές ευθύνες έστω και για την «τιμή των όπλων».!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ «ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ»

Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα και αύριο αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, οι οποίες ενδεχομένως να επεκταθούν, κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, εφιστά την προσοχή όλων όσων κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, οι οποίοι πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε περίπτωση χιονοπτώσεων θα ήταν χρήσιμο – και έως καθαριστούν οι δρόμοι – να αναβληθούν οι μη επείγουσες μετακινήσεις.Σημειώνεται ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε τη νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη, σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου, αντιμετωπίστηκαν άμεσα με τη συνεργασία των κατά τόπους υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Τροχαίας και των Δήμων. Επίσης σήμερα το πρωί στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Γραφείου Ιωαννίνων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Θεμιστοκλή Σιόντηκαι του Διευθυντή του τμήματος Αποχιονισμού της Εταιρείας κ. Φιλ. Μέρμηγκα, με αντικείμενο όπως δήλωσε ο Διευθυντής Π. Π. κ. Δ. Μαυρογιώργος τον συντονισμό για τον αποχιονισμό της Εγνατίας.

Ο Κώστας Τασούλας στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Διάλογο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με μέλη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ και στελέχη του Κόμματος στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο βουλευτής Ιωαννίνων και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας.Η πρωτοβουλία αυτή των συναντήσεων μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και κατά τόπους στελεχών ανήκει στη Γραμματεία Οργανωτικού και στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και έγινε σε όλη την Ελλάδα.Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο κ.Τασούλας είπε μεταξύ άλλων:«Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας.Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες. Και τέλος!Συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων δεν υπήρξε. Επομένως πως θα παραταθεί; Πώς θα κυβερνήσουμε;Ας το καταλάβουμε: υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική.Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό. Και γι’ αυτό ό,τι υπογράφουμε το εννοούμε. Και το τηρούμε. Και το φτάνουμε ως το τέλος του.Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό, αν άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνουμε.Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αξιοπιστίας, αν πάψουμε να τηρούμε τα συμφωνημένα.Εμείς την υπογραφή μας να τη σεβόμαστε!Κι ύστερα δεν είναι μόνον αυτά: Μια κυβέρνηση που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό!Ξέρετε, από την ώρα που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, δημιουργήθηκε μια «βαλβίδα ασφαλείας» στην κοινωνία. Λειτούργησε «καταπραϋντικά» για την κοινωνική αναταραχή που σιγοβράζει… Δεν υπάρχουν πια σοβαρές ταραχές στους δρόμους, γιατί ο λαός βλέπει την προοπτική να εκφραστεί στις κάλπες πολύ σύντομα... Αυτή την κοινωνική γαλήνη τη χρειαζόμαστε. Θέλουν κάποιοι να αφαιρέσουμε τη «βαλβίδα ασφαλείας»; Αν το κάναμε, θα ήταν πολύ πιθανό να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις!Ύστερα η περίοδος των δύσκολων αποφάσεων δεν θα κρατήσει δύο τρείς μήνες. Θα κρατήσει δύο-τρία χρόνια. Τουλάχιστον…Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται όλο αυτό το διάστημα από μια κυβέρνηση, όπου τα κόμματα τα οποία τη στηρίζουν δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτε μακροχρόνιο. Χωρίς καμιά νομιμοποίηση!Η άποψη της Νέας Δημοκρατίας ότι η μνημονιακή πολιτική δεν επρόκειτο να μας οδηγήσει σε διέξοδο αλλά αντιθέτως θα επέτεινε το φαύλο κύκλο της ύφεσης των ελλειμμάτων και της ανεργίας και ότι την ευθύνη για το ότι η χώρα έφθασε σε αυτό το τραγικό σημείο οφείλεται στην διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια, σήμερα ομολογείται και από στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και σήμερα Παπαδήμου: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν».

Σε νέα πολιτική Κίνηση συμμετέχει ο Βαγγέλης Μαλέσιος

Κίνηση για μια «Νέα σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» συγκρότησαν πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, οι οποίοι προ μηνός παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, κρίνοντας πως το Κίνημα «έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο». Τα πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη στον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούν να αποχωρήσει, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί «αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου», αλλά «όχι και αρκετή».«Κάθε προσπάθεια να υπάρξει σημαντική συνιστώσα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο με νέα φυσιογνωμία, δομές και λειτουργίες.Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αποτελεσματική κυβέρνηση» και όπως υποστηρίζουν, «δεν μπορεί να υπάρξει γόνιμη κυβερνητική λύση χωρίς πολιτική νομιμοποίηση. Μόνο οι εκλογές μπορούν να αποκαταστήσουν την πολιτική τάξη και να εκφράσουν έγκυρα τη γνώμη των πολιτών στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Κάθε πρόταση που επιχειρεί να μεταθέσει τη λαϊκή ετυμηγορία, δημιουργεί εμπόδια στην αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας και συντηρεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο».

Διανομή τροφίμων σε απόρους από το Δήμο Αρταίων

Στα πλαίσια της υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την βοήθεια των απόρων οικογενειών και με την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων της περιοχής, ο Δήμος Αρταίων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, διένειμε σήμερα σε 250 περίπου οικογένειες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σαν ελάχιστη προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης. Η διανομή έγινε το πρωί στο κτήριο του πρώην Υγειονομικού. Η Αντιδήμαρχος κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και τόνισε ότι ο Δήμος, αντιλαμβανόμενος την δυσχερή πλέον οικονομική κατάσταση που βρίσκονται πολλοί δημότες του, αλλά και την δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας, θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξή τους.

Παρόλιγο να αποποκλειστεί το Μέτσοβο απο 10 πόντους χιόινι!!!

Χιόνι πολύ στο Μέτσοβο, και χαράς ευαγγέλια για όλους αυτούς που θα ακούσουν οτι το Μέτσοβο έχει κατακλειστεί απο το...Χριστουγεννιάτικο Χιόνι!! πράγματι ενα χωριό σαν παραμύθι..!.. Αυτό είναι το όμορφο και γραφικό Μέτσοβο , αυτές είναι οι μοναδικές εικόνες, που ταξιδεύουν παντού.. αλλά και όπου τραβάνε και απο κάθε άκρη της Ελλάδας τον επισκέπτη στο μαγευτικό Μέτσοβο της Πίνδου .!.Όμως από οτι ακούσαμε επικράτησε μια μικρή ολιγωρία σήμερα το πρωί στο συντονισμό.. και παρολίγον να αποκλειστεί το χωριό με 10 πόντους χιόνι!!!...

ΜΕΤΣΟΒΙΤΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ:«Αν βρεθεί κάποιος να έχει έστω και 100 ευρώ σε ελβετική τράπεζα και δεν το έχει δηλώσει, έχει παρανομήσει»

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, με παράλληλη ανάρτηση τους και στο δικτυακό τόπο της Βουλής, τα «πόθεν έσχες» των 572 πολιτικών για το οικονομικό έτος 2009. Δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης υπέβαλαν οι 300 εν ενεργεία βουλευτές, οι 22 ευρωβουλευτές, 189 τέως βουλευτές, οκτώ εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, 13 τέως ευρωβουλευτές, 27 υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων και 13 τέως υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής, κανένας πολιτικός δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα και δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες.Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Βαγγέλης Αργύρης δήλωσε ότι «αν βρεθεί κάποιος να έχει έστω και 100 ευρώ σε ελβετική τράπεζα και δεν το έχει δηλώσει, έχει παρανομήσει».«Υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν βουλευτές που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Όλα τα 'πόθεν έσχες' για την Επιτροπή Ελέγχου είναι ανοικτά και κανένα δεν θα κλείσει, αν δεν γίνει πλήρης διασταύρωση στοιχείων» τόνισε ο κ. Αργύρης συμπληρώνοντας ότι έστειλε επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας να ενημερωθεί η Επιτροπή αν υπάρχουν εμβάσματα στην Ελβετία Ελλήνων πολιτικών από το 2009 και μετά.Έμφαση έδωσε ο κ. Αργύρης και στο ότι για πρώτη φορά τα πόθεν έσχες θα είναι αναρτημένα στο δικτυακό τόπο της Βουλής μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.Επισήμανε, παράλληλα, ότι «από το 2010 στα πόθεν έσχες των πολιτικών θα υπάρχει μια καινοτομία. Θα καταγράφονται μόνο οι μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση».«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η Τράπεζα Δεδομένων με τα οικονομικά στοιχεία όλων των υπόχρεων πολιτικών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Από εδώ και πέρα θα καταγράφονται μόνο οι μεταβολές, οι οποίες και πρέπει να δικαιολογούνται» σημείωσε.

Κακόμοιρε Έλληνα θα κάνεις Re – start ή Delete ;

Τι πράγμα είναι κι αυτό στην Ελλάδα; Ο κάθε πολιτικάντης που φεύγει από το κόμμα που ανήκε και κάνει ένα άλλο κόμμα ή το παίζει διαφωνούντας μέσα στο ίδιο του το κόμμα ή παραιτείται και κάνει κριτική σε όλους και για όλα απ’ έξω πλέον, θεωρεί αυτόματα ότι έχει σβήσει και το πολιτικό του παρελθόν!!! Κάνει επανεκκίνηση ή αγγλιστί restart …που είναι και επίκαιρο. Το τρίο-στούτζες του ΠΑΣΟΚ λοιπόν φέρνει βόλτες στην Ελλάδα ψάχνοντας να βρει εναπομείναντα θύματα και μας μιλάει για re-start, λες κι αυτοί δεν ήταν που ψήφισαν τα μνημόνια κι όλα τα μέτρα εναντίον του κοσμάκη κι έκαναν την χώρα ρημαδιό. Όχι restart κύριοι Οικονόμου, Βουδούρη και Παρασύρη, αλλά delete (διαγραφή) θα σας κάνει ο κόσμος που τον κοροϊδέψατε με τον πιο επαίσχυντο τρόπο και τώρα κάνετε τον Κινέζο. Πραγματικά απορώ με στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ που καθόταν πρώτη μούρη στην ομιλία του τρίο-στούτζες και καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια. Αντί να γυρίσουν την πλάτη και να εκδηλώσουν την δυσαρέσκειά τους και την αποδοκιμασία τους στα πρόσωπα αυτών που βάλανε πλάτη στην διάλυση της χώρας, παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τις αρλούμπες και τις γενικότητες των πανελιστών. Δεν πειράζει, έχει ο καιρός γυρίσματα και όλοι θα κριθούν στην ώρα τους.Από την άλλη έχεις τον τρισμέγιστο Χρυσοχοϊδη να λέει πως κακώς μπήκαμε στο μνημόνιο και ότι τα 2 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν καταστροφικά κι έφεραν την Ελλάδα σε δύσκολη ίσως και μη αναστρέψιμη κατάσταση. Τι λές ρε μεγάλε, σοβαρά;;;; Κι εσύ που ήσουν;;; Δεν ήσουν υπουργός και πρωτοκλασάτο στέλεχος των «σοσιαλισταράδων»;;; Και τι υπουργός; Ανάπτυξης κύριε Μιχάλη μου!!! Που είναι η ανάπτυξη που έφερες; Δεν είσαι ακόμη και σήμερα υπουργός της κυβέρνησης των 50 υπουργών;;; Τι έκανες για όλα αυτά;Γιατί αφού έβλεπες το καράβι να πηγαίνει κατά τα βράχια δεν έλεγες STOP;;; Στο φινάλε γιατί δεν παραιτήθηκες αφού διαπίστωνες ότι δεν εισακούγεται η άποψή σου;;;; Πόσο ζώα μας περνάτε ρε ανθρωπάκια;;; Καλά κάνετε βέβαια, γιατί εμείς σας δώσαμε το δικαίωμα να το κάνετε. Αφού ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θα σας ξαναψηφίσουν κι ας φωνάζουν τώρα να τους κοπεί το χέρι. Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω…Για το δε κόμμα της κωλοτούμπας απορώ ακόμη που σφάζονται παλικάρια στην ποδιά του Αντωνάκη (μετρ της κωλοτούμπας) για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. Κι απορώ ακόμη περισσότερο που έχουν το θράσος να βγαίνουν δημόσια και να λένε ότι θέλουν αυτοδυναμία και θα την επιτύχουν με κάθε τρόπο!!! Αυτοδυναμία για να κάνετε τι ρε λεβέντες;;; Να σώσετε κι εσείς την χώρα;;; Αφήστε, την σώζουν οι ΠΑΣΟκοι 2 χρόνια τώρα, μη σκοτώνεστε κι εσείς. Εσείς σε ένα βράδυ από σφόδρα αντι-μνημονιακοί γίνατε πιο μνημονιακοί κι από το ΠΑΣΟΚ!!! Αυτό λέγεται ξεβράκωμα στην καθομιλουμένη, το γνωρίζετε;Καλά για την Ντορούλα δεν θα πω τίποτα, το γεγονός ότι είναι παιδί του πατέρα της τα λέει όλα!!! Α, ρε κακόμοιρε Έλληνα που κατάντησες; Να δηλώνει με σιγουριά που σπάει κόκαλα ο Καρατζαφέρης ότι θα είναι ο επόμενος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης….

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΖΑΜΟΣ ΜΕΤΚΟΒΕΗΣ

O συμπολίτης μας Νιζαμουντίν (Ζάμος) Γαζαλή Μετκόβεης έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο. Η ταυτότητά του, αλλά και ο χαρακτήρας του συνέδεσαν την πόλη με την ιστορία και τις αξίες της.Πλήρης ημερών, σε ηλικία ογδόντα πέντε περίπου ετών, απεβίωσε προχθές ο γνήσιος Γιαννιώτης και γόνος παλιάς αρχοντικής οικογένειας Νιζαμουντίν (Ζάμος) Γαζαλή Μετκόβεης. Ποιος δεν τον γνώριζε, ποιος δεν τον υποληπτόταν, ποιος δεν σεβόταν και αγαπούσε αυτόν τον καλοκάγαθο, τον ήπιο και μελισταγή Άνθρωπο… Όλα τα Γιάννινα, ανεξάρτητα από φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις. Ο θάνατός του στερεί την πόλη του, την πόλη μας, τα Γιάννινα, από ένα σύμβολο σύνδεσης με το παρελθόν της.

Όσοι τον γνώρισαν και ήταν πάρα πολλοί, θαύμασαν στον Ζάμο την πολυμάθειά του, τους ευγενικούς του τρόπους, τησοφία και θυμοσοφία του, αλλά και τη σεμνότητά του. Είχε αναγάγει σε συστατικό της υπόστασής του το δικαίωμα του ατόμου στον αυτοπροσδιορισμό του, στο σεβασμό της ετερότητας, ιδιαίτερα της θρησκευτικής. Άνθρωπος Δίκαιος, ευθύς, συνεπής, ταπεινός παρά τη σπουδαιότητά του. Προσηνής και απλός. Άνθρωπος της καταλλαγής, της αξιοπρέπειας, της κατανόησης, δίδαξε με το παράδειγμα της ζωής του τον εξοβελισμό της ανεξίας και της δυσανεξίας και παρείχε σημαντικά στοιχεία στους γύρω του για τον εμπλουτισμό της συλλογικής κοινωνικής συνείδησής τους. Θεός είναι το Δίκαιο, έλεγε. Ο αγώνας ο δύσκολος, ο σκληρός, ο δρόμος για τη θέωση είναι να παλεύειςκαι να ματώνεις, να στραγγίζεις την ψυχή σου, για να είσαι δίκαιος και ενάρετος. Τότε μόνο αγαπάς πραγματικά.Έλληνας πολίτης, γεννημένος από Έλληνες την ιθαγένεια γονείς. Οι προγονοί του, με προεξάρχοντα τον τελευταίο μουφτή της πόλεως Φουάτ Μουσταφά, που υπήρξε πεθερός του, είχαν υπηρετήσει επί αιώνες την πόλη και είχαν εξαιρεθεί της ανταλλαγής του 1924, επειδή η Ελληνική Πολιτεία είχε αναγνωρίσει την εκ μέρους τους προσφορά εξαίρετων υπηρεσιών στην Ελλάδα, τόσο κατά την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης όσο και κατά την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.Η σημασία των ανωτέρω υπογραμμίζεται ηχηρά από το παρακάτω χωρίο δημοσιεύματος του φύλλου της 12ης/12/1948 της τότε ημερήσιας γιαννιώτικης εφημερίδας «Εθνικός Αγών», στο οποίο αναφέρονται επ’ αφορμή της κηδείας του τα εξής για τον πεθερό του Φουάτ Μουσταφά:«…Ως γνήσιος Τούρκος Ιωαννίτης, αντετάχθη σθεναρώς μαζί με τον φίλο του Σαδήκ Πασσα, εναντίον της σκέψεως να παραδοθούν τα Ιωάννινα, εις τους ελθόντας Αλβανούς κατά το 1912, εναντιωθείς τα μέγιστα προς τους εδώ αλβανούς αντιπροσώπους Αχμέτμπεήν Κονίτσα, Μουφίτ Λιμποχόβα κλπ.. οι οποίοι, επρότειναν εις τους Τουρκογιαννιώτες, να παραδώσουν την Ήπειρον και την πόλιν, εφόσον ο Ισμαήλ Κεμάλ και ο Εσσάτ Πασσάς ο γκέγκας, είχον ανακηρύξει ταύτην (την Αλβανίαν δηλαδή) ελευθέραν!..«Προτιμώτερον είπε εις το συμβούλιον που έγινε στο σπίτι του Σαδήκ πασσά χίλιες φορές να πάρουν τα Γιάννενα οι ρωμιοί από τα χέρια των οποίων τα πήραμε το 1430, παρά οι αρβανίτες, που μας πρόδωκαν!!» Την γνώμην του αυτήν επέβαλεν εν τέλει εις όλους.Συνδεόμενος δε δια στενής φιλίας και συγγενείας μετά του υπερασπιστού του Μπιζανίου του ηρωικού Εσσάτ Πασσά, συνετέλεσεν, ώστε, να προληφθούν «μείζονα κακά» καθ’ όλην την πεντάμηνον πολιορκία των Ιωαννίνων. Ο ίδιος πάλιν, μαζί με τον Εσσάτ Πασσάν, αντετάχθη κατά την εν τω «κονακίω» (Στρατηγείο) γενικήν σύσκεψιν, παρατηρήσας αυστηρώς τον αχαλίνωτον και υπερφίαλον και φανατικότατον Σείχην Γκουτμή, τον αρειμάνειον εκείνον αγέρωχον και μεγαλοπρεπή κιδαροφόρον Σιέχην και αντιπρόσωπον του Καλίφου, ο οποίος επρότεινε να συλλάβουν τους άρχοντας και να τους καταδικάσουν εις θάνατον!...Κατά την τελετήν της παραδόσεως του ξίφους του Εσσάτ πασσά προς τον ελευθερωτήν διάδοχον Κωνσταντίνον την 22-2-1913 εις την πλατείαν του Τζαμίου Ναμάζ Γκιάχ, πλήρης συγκινήσεως, ωμίλησε και αυτός μετά τον Σαδήκ πασσάν και τον δημοσιογράφον Αλή εφένδην Μπαρούταν, ανέφερε δε, συν τοις άλλοις, ότι οι Έλληνες είχον δικαιώματα αναφαίρετα, εν αντιθέσει προς τους Αλβανούς, διότι ο πρόγονος του Εσσάτ πασσά Ιωάννης Γλυκής, μετά των άλλων αρχόντων, είχαν παραδώσει την πόλιν και τα κλειδιά εις τον Σινάν πασσάν, στρατάρχην και βεζύρην του Μουράτ Β’, λαβόντες τα προνόμια το 1430, και ότι κατά θείαν βούλησιν και οικονομίαν επέπρωτο ο τελευταίος γόνος της εξισλαμισθείσης οικογενείας Γλυκή, Εσσάτ πασσάς Μέραρχος Ιωαννίτης, να παραδώσει την πόλιν ύστερα από 483 χρόνια τουρκοκρατίας εις τον Έλληνα διάδοχον Κωνσταντίνον!...».Τα ίδια πρέσβευαν και οι γονείς του, Γαζαλή εφέντης και Μελέκ Χανούμ, καθώς και οι θείοι του.Ο ίδιος ο Ζάμος συκοφαντήθηκε, λοιδορήθηκε, έπεσε θύμα σοβινιστικών αντιπαραθέσεων και διαμάχης, σε σκοτεινούς καιρούς. Σε καιρούς που παραχαράχτηκε η ιστορία, που προς ιδιοτέλεια καλλιεργήθηκε από ποταπούς η μισαλλοδοξία. Αλλά, αγωνίσθηκε με σθένος και καρτερία για να αποκαλύψει και καταδείξει τη σκευωρία που είχε εξυφανθεί εναντίον του και εναντίον της οικογένειάς του, για να υπερασπιστεί την Αλήθεια και την Ιστορία. Μετά από σκληρούς και ψυχοφθόρους αγώνες δικαιώθηκε, αποκαταστάθηκε και ξαναπήρε πίσω την περιουσία του. Πλην όμως είχε πικραθεί. Ως σοφός, συγχώρεσε, αλλά δεν λησμόνησε…Υπήρξε ευεργέτης της πόλης του, της πόλης που τόσο πολύ αγάπησε.Όσοι τον γνώρισαν, συγχρωτίστηκαν, υπήρξαν φίλοι του, αξιώθηκαν την ευλογία της απόλαυσης του μεγαλείου της καρδιάς του. Όσοι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Ζάμο ένιωσαν βαθιά και ανεξίτηλα μέσα τους ότι είχαν «κλέψει» τις ώρες αυτές από το Θεό: Περιδιάβηκαν τη λεωφόρο της γνώσης της Ιστορίας της πόλης, κοινώνησαν της αληθινής αγάπης, αξιώθηκαν το άγγιγμα μιας σπουδαίας ανθρώπινης ψυχής.Ποτέ δεν αδίκησε υπαιτίως, ποτέ δεν δυσαρέστησε κάποιον. Αντίθετα, νουθετούσε, συγκρατούσε, άφηνε πάντοτε στους συνομιλητές του βαθύτατη εντύπωση.Θα μας μείνει αλησμόνητος. Κομμάτι της Ψυχής μας. Ίσως ο ισχυρότερος σύνδεσμός μας με την πόλη μας, αλλά και τη συνείδησή μας.Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει «σαν της δροσιάς το στάλλαγμα, σαν τηςεληάς το φύλλον». Καλό ταξίδι Κύριε Ζάμο! Θα ζεις πάντα στις καρδιές μας!

Ένας Γιαννιώτης φίλος του


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Σήμερα Τρίτη, στις οκτώ το βράδυ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση του προϋπολογισμού. Στις δέκα το βράδυ, θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με 54 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων και το αίτημα το αίτημα που έχει υποβάλλει η μισθώτρια εταιρία του Ξενία για μείωση του μισθώματος που καταβάλλει στο Δήμο.

Το Πωγώνι «ψάχνεται» για να βρει το δρόμο της Ανάπτυξης

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η ακριτική περιοχή του Πωγωνίου, που σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον οικονομικό μαρασμό και την ερήμωση.Κι αυτή ακριβώς η αρνητική εικόνα είναι που προβληματίζει έντονα ντόπιους και απόδημους Πωγωνήσιους, αλλά και φορείς της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους κάνει να «ψάχνονται», προκειμένου να βρεθούν λύσεις.Εκείνο που προέχει αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο είναι να αντιστραφεί η καθοδική πορεία. Και για να γίνει αυτό απαιτείται ανάπτυξη, ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι να πάρουν μία… ανάσα, ενώ παράλληλα να δοθούν κίνητρα στους απόδημους να δραστηριοποιηθούν ξανά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, δίνοντας ζωή σε μία περιοχή με στρατηγική γεωγραφική σημασία.

Εκδήλωση Ενώσεων
Ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε το περασμένο Σάββατο, με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε στο Χίλτον της Αθήνας η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου. Εκείνο που τόνισαν τόσο οι πρόεδροι των 60 περίπου Συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην συνάντηση όσο και οι εκπρόσωποι φορέων της Αυτοδιοίκησης ήταν ακριβώς αυτό: Η ανάγκη αναζήτησης τρόπων που θα βάλουν την ακριτική περιοχή ξανά σε πορεία ανάπτυξης.Μάλιστα, κάθε Αδελφότητα του διευρυμένου Δήμου κατέθεσε τις απόψεις και τις προτάσεις της μέσω υπομνημάτων που παρέδωσαν στον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να αλλάξει η σημερινή εικόνα στο Πωγώνι και την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, εμείς στηρίζουμε την πρόταση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής για αξιοποίηση του στρατοπέδου στο Χάνι Δελβινάκι, με την δημιουργία σε αυτό συνεδριακού κέντρου, που θα φιλοξενεί συναντήσεις των αποδήμων και άλλες εκδηλώσεις», τόνισε το στέλεχος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Άρμπυρος,με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα.Ο κ. Άρμπυρος αναφέρθηκε με την ευκαιρία και στην πρόταση των αποδήμων Πωγωνησίων να απομακρυνθεί από το Χάνι Δελβινάκι το αεροπλάνο που έχει στηθεί δίπλα στο μνημείο του Πολέμου του ΄40 και να τοποθετηθεί στην θέση του κάτι που να χαρακτηρίζει εκείνη την εποχή. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως στις 29 Δεκεμβρίου θα γίνει στο Δελβινάκι, με πρωτοβουλία Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ημερίδα για την ανάπτυξη των περιοχών Πωγωνίου – Καλαμά.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας

Με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα, η δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας για τα έτη 2012-2014.Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή, βασικός άξονας στον επιχειρησιακό σχεδιασμό είναι η οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση ενώ ακολουθούν η Ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και των μέτρων για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός, ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.Η μείζονα αντιπολίτευση χαρακτήρισε το επιχειρησιακό σχέδιο «αχταρμά» και επσήμανε πως είναι «εκτός διαδικασιών που ορίζονται από το Υπουργείο», ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε λόγο για διαχείριση μιζέριας και φτώχιας. Το «Αύριο για την Ήπειρο» σημείωσε πως γίνεται με διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και πρόχειρα η όλη διαδικασία, ενώ η Αριστερή παρέμβαση κατέθεσε μια σειρά ενστάσεων σε συγκεκριμένους άξονες και έργα που προτείνονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα το οποίο και καταψήφισε.

Να κλείσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι ΧΑΔΑ

Επείγον πρόγραμμα παύσης της λειτουργίας των Χ.Α.Δ.Α. εξέδωσε με εγκύκλιό του το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Kλιματικής Αλλαγής, επικαλούμενο εκτός των άλλων και την από το 2005 καταδικαστική απόφαση σε βάρος της χώρας μας.«Σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό και τους περιφερειακούς σχεδιασμούς διαχείρισης μη επικίνδυνων αποβλήτων της χώρας, βασική προτεραιότητα και στόχος όλων είναι η παύση λειτουργίας και η αποκατάσταση του συνόλου των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ)», τονίζεται στην εγκύκλιο, στην οποία προστίθεται ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και τα συνοδά έργα, όπως κινητοί Σταθμοί Μεταφόρτωσης (Σ.Μ.Α.), Εγκαταστάσεις μηχανικής διαλογής στερεών αστικών αποβλήτων κ.α.Με βάση και την ανωτέρω εγκύκλιο η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί όλους τους Δήμους της Ηπείρου να προβούν, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, στην άμεση διακοπή λειτουργίας των Χ.Α.Δ.Α. που βρίσκονται στα όριά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες βαριές ρήτρες.

Η "Δημοκρατική Αριστερά" για το άσυλο ανιάτων

Η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτσας να αναδείξει, μαζί με τον Δήμο και με την ενεργό συμμετοχή των μελών του , κατοίκων και άλλων φορέων της περιοχής , την ανάγκη για άμεση παραχώρηση στην πόλη του όλου χώρου του πρώην Ασύλου Ανιάτων , για την κάλυψη δημοτικών, κοι νωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών και δραστηριοτήτων, συναντά την επιδοκιμασία της κοινής γνώμης και θέτει τους αρμόδιους κρατικούς φορείς προ των ευθυνών τους να εκπληρώσουν την σχετική υπόσχεσή τους.Η συμβολική κατάληψη του χώρου και των κτιριακών εγκα-ταστάσεων του ιδρύματος, που συνοδεύτηκε από επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού, παρουσία και του Δημάρχου Φ. Φίλιου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Θ.Μέμου, αποτελεί την δημιουργική απάντηση της Τ.Α. και των ενεργών πολιτών στην εγκατάλειψη και τη φθορά τους , αλλά και έμπρακτη αμφισβήτηση των όποιων προθέσεων, ανομολόγητων και μη, υπάρχουν για κερδοσκοπική «αξιοποίηση» και «εκμετάλλευση» από ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των συλλογικών αναγκών του δήμου, της πόλης και των κατοίκων της περιοχής.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. έθεσε, πολύ πρόσφατα, με ερώτηση των βουλευτών της στη Βουλή, το θέμα, τόσο του πρώην Ασύλου Ανιάτων , όσο και άλλων δημόσιων χώρων και κτιρίων που πρέπει να εξιοποιηθούν για την κάλυψη συλλογικών αναγκών, με κύριο φορέα την Τ.Α. , σε αυτή δε την κατεύθυνση θα συνεχίσει τις προσπάθειές της προς κάθε υπεύθυνη πλευρά.

Ο Χρήστος Παπάζογλου εκλέχθηκε νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Άρτας

Ο Χρήστος Παπάζογλου εκλέχθηκε νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Άρτας. Η εκλογή του έγινε χθες, με 10 ψήφους, στην 2η ψηφοφορία της επαναληπτικής συνεδρίασης. Είχε προηγηθεί στις 14/12, η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., με δύο ψηφοφορίες που απέβησαν άκαρπες καθότι για την εκλογή προέδρου απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ, ήτοι 11 από τα 21, πράγμα που δεν επετεύχθη. Ακολούθησε δεύτερη συνεδρίαση χθες, 19/12, όπου στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Παπάζογλου έλαβε 9 ψήφους και υπήρξαν και 10 λευκά. Τα δύο μέλη του συνδυασμού του κ. Βασιλείου δεν προσήλθαν. Ο κ. Παπάζογλου εκλέχθηκε με 10 ψήφους στη 2η ψηφοφορία κατά την οποία ο συνδυασμός του κ. Μαγκούτη απείχε. Να σημειωθεί ότι βάσει της εκλογικής νομοθεσίας, στην επαναληπτική αυτή ψηφοφορία απαιτούνταν σχετική πλειοψηφία των μελών.

Στο Μέτσοβο βρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης των Σκοπίων

Την πόλη του Μετσόβου επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος της πόλης των Σκοπιών Koce Trajanovski(Κότσε Τραϊανόφσκι), ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε ότι ως μέλος του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος VMRO είναι γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις. Πληροφορίες από βλάχους των Σκοπίων, αναφέρουν ότι η επίσκεψη δεν ήταν και τόσο... ιδιωτικού χαρακτήρα, όμως δεν έχουμε το παραμικρό στοιχείο -παρά μόνο μαρτυρίες- για να την θεωρήσουμε κάτι περισσότερο, όπως για παράδειγμα θεσμική! Το ποιους είδε και με ποιους συζήτησε είναι ένα κρίσιμο ερώτημα στο οποίο θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε.

Απόφαση-σταθμό για τους δανειολήπτες εξέδωσε προχθές το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων!

Απόφαση-σταθμό για τους δανειολήπτες εξέδωσε προχθές το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων. Μετά από επιδίκαση συγκεκριμένης υπόθεσης αποφάσισε την επιστροφή τόκων ύψους 4.000 ευρώ σε δανειολήπτη, ο οποίος είχε στεγαστικό δάνειο ύψους 45.000 ευρώ. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι τρεις έντυποι όροι του δανείου κακώς ίσχυαν.Οι δικηγόροι του δανειολήπτη Θεόδωρος Καρακίτσος και Δήμητρα Παπαγεωργίου στήριξαν την υπόθεση, μετά από αναζήτηση και καταγραφή όλης της διακύμανσης του επιτοκίου για δέκα χρόνια.Οπως εξήγησαν, οι τράπεζες βάζουν τόκους στα δάνειά τους, ανάλογα με μερικές συνιστώσες: το τρέχον επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το βασικό επιτόκιο του δανείου συν ένα ποσοστό 0,6%-0,7%, την ειδική εισφορά. Ανάλογα με τη διακύμανση του επιτοκίου της ΕΚΤ, κυμαίνεται και το αντίστοιχο των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες συνήθως εντάσσουν στις συμφωνίες για δάνεια με κυμαινόμενα επιτόκια ως εξής: ότι μπορούν να αυξομειώνουν το περιθώριο κέρδους τους κατά 3%, ανακοινώνοντας στον οφειλέτη το ακριβές ποσοστό της αλλαγής.Ετσι, αν το επιτόκιο της ΕΚΤ έπεφτε, θα έπρεπε να πέσει και αυτό των ελληνικών τραπεζών. Επεσε; Οχι και τόσο πολύ, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο. Εν ολίγοις, δέχτηκε ότι κακώς η τράπεζα δεν μείωνε και άλλο το επιτόκιό της, ακολουθώντας την πτώση του παρεμβατικού επιτοκίου της ΕΚΤ και ότι σε ένα σύνολο 14.500 ευρώ που εισέπραξε σε τόκους, θα πρέπει να επιστρέψει στο δανειολήπτη τα 3.360 ευρώ, συν το νόμιμο τόκο.Επίσης το δικαστήριο αποδέχτηκε την ακυρότητα των όρων 6 και 7 της σύμβασης, οι οποίοι ανήκουν στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα». Είναι ακριβώς τα σημεία όπου ορίζεται πώς τοκίζεται το ποσό και τι οφείλει να κάνει η τράπεζα με τα επιτόκια.Είναι όμως έντυποι όροι, από αυτούς που μέχρι τώρα δεν αμφισβητούνταν με τίποτα. Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες δανειολήπτες, που μπορούν να διερευνήσουν εάν μπορούν να πάρουν πίσω ποσά από τόκους που έχουν καταβάλει.

enet

ΑΡΤΑ:Μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για τον Σύλλογο Πραμαντιωτών

Η περσινή χρονιά έκλεισε με μία επιτυχημένη εκδήλωση στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, η οποία αναφερόταν στον καθημερινό τρόπο ζωής του χωριού μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν:
-Ο Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας
-Ο Σύλλογος Γυναικών Πραμάντων
-Ο Σύλλογος Νεολαίας Πραμάντων
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους συγχωριανούς μας Γεώργιο Γκούβα, Αθανάσιο Μπούτζα και Κωνσταντίνο Μπούκη. Και ευχόμαστε από εδώ και στο εξής να έχουμε περισσότερες κοινές εκδηλώσεις με τους Συλλόγους του χωριού μας. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή παιδιών στα χορευτικά τμήματα και είμαστε αισιόδοξοι για μια επιτυχημένη χρονιά. Στα χορευτικά μας λειτουργούν τμήματα, για όλες τις ηλικίες, κάθε Κυριακή από τις 17:οο μ.μ. μέχρι τις 2ΐ:οο μ.μ.Ο σύλλογος πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή με μεγάλη συμμετοχή σε "Μετέωρα - Καλαμπάκα" την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011.Οι επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του συλλόγου μας είναι:
- Η κοπή πίτας για τα χορευτικά τμήματα, που θα γίνει στην αίθουσα του συλλόγου μας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012. 2. Η γενική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012και ώρα 11 στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ στην πλατεία Κιλκίς.Παρακαλούμε όλους τους πραμαντιώτες να μας στηρίξουν με την παρουσία τους και μόνο. 3· Επίσης ο σύλλογος μας θα συμμετέχει με τα μεγάλα χορευτικά στην πίτα του Ηπειρώτη, που θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους Πραμαντιώτες, σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν βρίσκονται "Χρόνια Πολλά καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη"

Πένθος στο τοπικό ΠΑΣΟΚ - Κηδεύεται σήμερα στην Αθήνα ο πατέρας του Χρυσόστομου Βούζα


Στις 3 σήμερα το μεσημέρι, γίνεται στην Αθήνα η κηδεία του πατέρα του πρώην γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Χρυσόστομου Βούζα. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ σήμερα πενθεί. Η συντακτική ομάδα του EpirusGate απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Δημοτικού Καταστήματος Αλληλεγγύης

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Δημοτικού Καταστήματος Αλληλεγγύης. Το Δημοτικό Κατάστημα, αποτελεί μία από τις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών,με στόχο, μέσα από ένα κύμα εθελοντισμού που εκδηλώνεται, να ενισχύσει άπορους και αδύναμους.Το Κατάστημα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑΒΙ, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (κατάστημα 126). Το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης, το διάστημα των εορτών θα λειτουργεί καθημερινά τις πρωινές ώρες ενώ κάθε Τετάρτη θα είναι ανοιχτό και τις απογευματινές ώρες. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να προμηθεύονται προϊόντα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την κάρτα προστασίας που εκδίδεται από τον ΟΚΠΑΠΑ. Μέχρι τώρα στον Οργανισμό έχουν υποβληθεί περισσότερες από 250 αιτήσεις.

ΑΡΤΑ:Σύλληψη 19χρονου Αφγανού για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες σην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 19 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στους Άγιους Ανάργυρους Άρτας, ύστερα από έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου, ο οποίος είχε μόλις αποβιβαστεί από υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από Αθήνα με προορισμό την Άρτα, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους (515) γραμμαρίων.Ναρκωτικές ουσίες καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Υπάρχει θέμα στο δήμο με τις σχολικές φωτοτυπίες αξίας... 60 λεπτά ανά σελίδα!

Σαν να μη συμβαίνει τίποτα στο δήμο Ιωαννιτών με τις χρυσοπληρωμένες χιλιάδες σχολικές φωτοτυπίες που κλήθηκε να πληρώσει ο δήμος σε συγκεκριμένα Γυμνάσια και Λύκεια στην εξωφρενική τιμή των... 60 λεπτών ανά σελίδα. Τη στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των διευθυντών τις πλήρωσε στην τιμή των 10 λεπτών ανά σελίδα. Μιλάμε για χιλιάδες σελίδες ανά σχολείο για εκατοντάδες μαθητές. Που σημαίνει ότι η τιμή από τα 20 λεπτά που κοστίζει για όλους μας η φωτοτύπηση μιας μόνο σελίδας, η τιμή θα έπρεπε να πέφτει και όχι να ανεβαίνει. Τι συμβαίνει λοιπόν; Μήπως θα έπρεπε σε περίοδο κρίσης οι συγκεκριμένοι διευθυντές να σέβονται περισσότερο το υστέρημα του δήμου και να μην κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα χρήματά μας. Για να μην πούμε τίποτε άλλο, πιο χοντρό, μέρες που έρχονται. Ο δήμος Ιωαννιτών όμως απλά παρακολουθεί. Αργά και νωχελικά... Καλά Χριστούγεννα!

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου

Την ερχόμενη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελευταία για το 2011 συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και το σχέδιο Π.Δ για τη λίμνη Παμβώτιδα αλλά και η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού.

Κακοκαιρία με χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, ενώ ήδη έχουμε εισέλθει σε ένα τετραήμερο με καθαρά χειμερινό καιρό.Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλες τις περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 700 μέτρων και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλες τις περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 700 μέτρων και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιο-ανατολικών διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα βορειο-ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Εκρυβαν σε αεραγωγό λεωφορείου 5 κιλά ηρωίνη!


Στο 5ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων-Κακαβιάς, από αστυνομικούς της Δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγίους Σαράντα - Αθήνα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του αεραγωγού του κλιματιστικού, (5) κιλά και (100) γραμμ. ηρωίνης.

Ένα σχόλιο για την παρέμβαση του Χρήστου Κατσούρα

Θέλω να σας στείλω ένα σχόλιο για την παρέμβαση που μόλις διάβασα και αφορά τον Χρήστο Κατσούρα, βουλευτή Θεσπρωτίας. Για άλλη μια φορά ο Κατσούρας δείχνει πόσο συγκροτημένος πολιτικός και άνθρωπος είναι. Νομίζω η παρέμβασή του στο ΒΗΜΑ τα λέει όλα. Δεν γίνεται να αφήνουμε στην ευχέρεια του καθενός για το τι θα κάνει ή να επικαλούμαστε το ήθος και τον αλτρουισμό του για το αν, τι και πως θα διεκδικήσει από το δημόσιο. Αυτό πρέπει να είναι νομικός ΚΑΝΟΝΑΣ και να ισχύει για όλους.Πρέπει το κράτος να νομοθετεί ώστε να καλύπτει και το ηθικό του κάθε πράγματος και να το κάνει νόμιμο.Ο Κατσούρας αποδεικνύεται από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς του ελληνικού κοινοβουλίου και φαίνεται πως σιγά σιγά το καταλαβαίνουν και μακριά από την Ήπειρο. Ελπίζω τουλάχιστον στη Θεσπρωτία ο Κατσούρας να μην πληρώσει τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από καθαρούς, έντιμους αλλά και ικανούς πολιτικούς σαν αυτόν. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ ότι θα γυρίσουμε σε εποχές που τον πολιτικό τον θέλαμε για να μας δίνει αναπηρικές συντάξεις, να μας βάζει σε θέσεις stage στο δημόσιο, να μας μετατάσσει στο Τελωνείο και στα άλλα φιλέτα - θέσεις του δημοσίου, να μας σβήνει πρόστιμα από παρανομίες μας, να μας τοποθετεί τον κάθε δντη, τομεάρχη, προϊστάμενο σε κάθε δημόσια υπηρεσία. Θα δείξει…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Βρέθηκε κτίριο για τη μεταφορά του ΚΕΠ του δήμου

Σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ», στη διασταύρωση των οδών Μιχαήλ Αγγέλου 6 – 8 - 10 και Βλαχλείδη, θα στεγάσει τις υπηρεσίες του το ΚΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών. Η παραπάνω εταιρεία, ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά για τη δημοπρασία και η Τριμελής Επιτροπή που συστάθηκε, έκρινε ως κατάλληλο το κτίριο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου και ακολούθησε η προφορική δημοπρασία ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.Η Οικονομική Επιτροπή θεώρησε πολύ συμφέρουσα την προσφορά της εκμισθώτριας εταιρείας, καθώς τον πρώτο χρόνο δε θα καταβάλλει ενοίκιο, ενώ για τα υπόλοιπα πέντε χρόνια, ο Δήμος θα αποφασίσει αν τον συμφέρει να καταβάλλει το ενοίκιο που θα οριστεί και να παραμείνει ή θα αποχωρήσει.Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, ο Δήμος Ιωαννιτών δε διέθετε δικό του χώρο για τη στέγαση του ΚΕΠ, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Περιφέρειας.Οι χώροι όμως εκεί δεν επαρκούν και ένας επιπλέον λόγος είναι ότι παραμένουν σε αυτό, εκτός από το ΚΕΠ, η Διεύθυνση Πρόνοιας και η Πολεοδομία.Η μεταφορά του ΚΕΠ όμως παρέμενε το μεγάλο αγκάθι για τη σημερινή δημοτική αρχή, καθώς απαιτούνταν κτίριο προδιαγραφών και για πρόσβαση των ΑμΕΑ, ενώ οι υπάλληλοι έκριναν απαραίτητο το νέο κτίριο που θα στεγαστεί η υπηρεσία να έχει χώρους αναμονής και πιο ευρύχωρα γραφεία, αφού σε αυτόν που βρίσκονται τώρα υπάρχουν μόλις τρεις καρέκλες σε έναν διάδρομο όπου το κοινό περιμένει τη σειρά του.Το κτίριο στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου, που ήταν παλιά η τράπεζα, είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, καθώς διαθέτει ισόγειο, υπόγειο αλλά και πατάρι και κρίθηκε κατάλληλο από το Δήμο για τη μεταφορά του ΚΕΠ.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Οι Ιερόσυλοι "χτυπούσαν" τις μέρες των εορτών στο Νομό Ιωαννίνων

Αμύθητης αξίας εκκλησιαστικοί θησαυροί, με εκατοντάδες εικόνες, ασημένια ή χρυσά ιερά σκεύη, κομμάτια από ξυλόγλυπτα τέμπλα και άλλα αντικείμενα αξίας, έχουν αφαιρεθεί από παλαιά μοναστήρια και εκκλησίες στον Νομό Ιωαννίνων από σπείρες, που στη συνέχεια τα περισσότερα έχουν προωθηθεί στο εξωτερικό και κοσμούν ιδιωτικές συλλογές ή μουσεία. Μέσω γνωστών οίκων δημοπρασιών πανάκριβα κομμάτια κοστολογούνται ακόμη και σε τιμές εκατομμυρίων και «χτυπιούνται» από μεγάλους συλλέκτες.Η μεγαλύτερη λεηλασία έγινε παραμονές Χριστουγέννων του 2009 στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι Ζαγορίου. Από ένα μικρό παράθυρο στο πλάι της εκκλησίας, μόνο κάποιος πολύ μικρόσωμος μπορούσε να περάσει. Μπήκε στο εσωτερικό, άνοιξε την αμπαρωμένη πόρτα για να περάσουν οι συνεργάτες του, και άρχισαν να αφαιρούν εικόνες από το τέμπλο, ιερά σκεύη και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, αλλά κανένας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Επιπλέον, παρότι είχε εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού, αυτό δεν είχε τεθεί σε λειτουργία. Η σπείρα έκλεψε 64 εικόνες, δύο Ευαγγέλια, εξαπτέρυγα, διάφορα ιερά σκεύη και λειψανοθήκες με τμήματα λειψάνων των Αγίων Παντελεήμονα και Χαραλάμπους. Πριν από λίγους μήνες 10 από τις εικόνες εντοπίστηκαν στο Αμστερνταμ.Ο κατάλογος των κλεμμένων εικόνων από εκκλησίες και μοναστήρια στον Νομό Ιωαννίνων είναι μακρύς. Εκτός από το Κουκούλι, οι σπείρες των ιερόσυλων χτύπησαν το Πάσχα του 2009 την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ηλιοχώρι, απ' όπου έκλεψαν δύο εικόνες, έναν σταυρό, το Ευαγγέλιο και τα εξαπτέρυγα, στο Μακρύνο τον Νοέμβριο του 2007 όπου έκλεψαν από τον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου 37 εικόνες και την ξυλόγλυπτη Ωραία Πύλη, το μοναστήρι Κοίμησης της Θεοτόκου στο Βισικό Καλουτά από το οποίο αφαίρεσαν 16 εικόνες, το μοναστήρι Γενεσίου Θεοτόκου στους Δραμεσιούς (2 εικόνες), την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στη Σαμαρίνα (10 εικόνες) και Προφήτη Ηλία (6 εικόνες), Αγίου Αθανασίου Κάτω Πεδινών (11 εικόνες), Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελαφοτόπου (3 εικόνες) κ.λπ.

Στο αυτόφωρο δύο μεγαλοοφειλέτες στα Γιάννινα

Στη σύλληψη δύο επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στο Νομό Ιωαννίνων προχώρησε το πρωί ΣΔΟΕ Ηπείρου, αφού στην τοπική διεύθυνση έφτασε λίστα μεγαλοοφειλετών και έτσι δόθηκε εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, στις περιπτώσεις επιχειρηματιών που δεν συμμορφώνονται.Και για τους δύο επιχειρηματίες οι οποίοι άνοιξαν το χορό των συλλήψεων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα που έχει φτάσει στο ΣΔΟΕ Ηπείρου περιέχει περισσότερα από 100 ονόματα μεγαλοοφειλετών, έχει ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, αφού με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τους ελέγχους που έγιναν στις επιχειρήσεις τους οφείλουν ποσά άνω των 150.000 ευρώ.Τα χρέη αυτά μάλιστα αφορούν τη μη απόδοση Φ.Π.Α..Η προθεσμία για τη ρύθμιση που είχε δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών έληξε αλλά ορισμένοι φαίνεται πως δεν έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να «κλείσουν» τους λογαριασμούς τους κι έτσι βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με το αυτόφωρο.Από τη στιγμή μάλιστα που οι πρώτες συλλήψεις ξεκίνησαν μοιάζει σίγουρο το ενδεχόμενο να συνεχιστούν αφού δεν είναι λίγοι οι μεγαλοοφειλέτες που συστηματικά δεν κατέβαλαν τους φόρους στο κράτος, ενώ ανάμεσά του δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι άλλοι που έχουν πέσει θύματα της οικονομικής συγκυρίας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους, χωρίς όμως αυτό να τους απαλλάσσει από την μη ρύθμιση των οφειλών τους, η οποία με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ήταν μάλιστα πολύ ευνοϊκή αφού περιελάμβανε μεγάλο αριθμό δόσεων και αφαιρούσε τυχόν προσαυξήσεις, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες που χρωστούσαν αρκετά μεγάλα ποσά.Οι δύο επιχειρηματίες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα αλλά μέχρι αργά το μεσημέρι δεν είχε ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ