Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Θέλει τον εισαγγελέα-κολλητό του

Ο τ. δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, ο οποίος το παίζει «ανεξάρτητος» και «ωραίος», όπου βρεθεί και όπου σταθεί, την περασμένη Τρίτη ζήτησε εξαίρεση της εισαγγελέα της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, της κυρίας Τσιρώνη, για υπόθεση με κατηγορούμενους μια υπάλληλο του Δήμου Ιωαννιτών και τον ίδιο που κατηγορείται για ηθική αυτουργία για τη μη επίδοση εγγράφων που αφορούν σε ιδιωτικό πάρκινγκ.Γιατί τη ζήτησε;Επειδή «ανεξάρτητος» και «ωραίος» είναι μόνον αυτός και η εισαγγελέας που εκπροσωπεί την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη επειδή έχει αδελφό τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Άρτας Δημήτρη Τσιρώνη, αλλά επίσης και διότι ανέσυρε η κακιά και «διαπλεκόμενη» εισαγγελέας υπόθεση από το αρχείο.Η εισαγγελέας, θιγόμενη από τα λεγόμενα του Νικόλα, ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της. Και τι θα γίνει αν τελικά οι δικαστές κάνουν δεκτό το αίτημα της εισαγγελέα.Τότε στην έδρα θα ανέβει Θεοφάνης Λιούτας, αυτός που -σύμφωνα με τις πληροφορίες- επί δημαρχίας Γκόντα αρχειοθετούσε κάθε υπόθεση εναντίον του Νικόλα.Βέβαια, ο «ανεξάρτητος» και «ωραίος» Γκόντας, δικηγόρος το επάγγελμα, δε φαίνεται να έχει πρόβλημα με το Θεοφάνη. Και πως άλλωστε να έχει;...Και ποιος, άλλωστε, θα είχε, άμα δικαζόταν από ένα στενό του φίλο, συγκάτοικο, συμφοιτητή...

Επαναπατρίστηκαν δέκα μεταβυζαντινές αρχαιότητες από τα μοναστήρια της Ηπείρου

Δέκα μεταβυζαντινές αρχαιότητες, οι οποίες επαναπατρίστηκαν πριν από λίγες ημέρες από την Ολλανδία, παρουσιάστηκαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι εικόνες: «Ζωοδόχος Πηγή», «Μυστικός Δείπνος», «Περιτομή του Χριστού», «Έγερση του Λαζάρου», «Αγιος Γεώργιος», «Αγιος Δημήτριος», «Εις ’δου Κάθοδος» κλεμμένες από τους νομούς Ιωαννίνων και Γρεβενών όπως, επίσης, και τα σπαράγματα τοιχογραφιών «Προφήτης Ηλίας» και «Aγιος Ανδρέας Κρήτης» (έργα του αγιογράφου Μιχαήλ Χωματζά το 1734), τα οποία κλάπηκαν από το βυζαντινό ναό της Παναγίας Κρήνας στη Χίο, το 1981. Τα εν λόγω επαναπατρισθέντα ελληνικά πολιτιστικά αγαθά μεταφέρθηκαν για προσωρινή φύλαξη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, μέχρι την παράδοσή τους στους εκπροσώπους των αρμόδιων Εφορειών Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Θυμίζουμε ότι στις 30 Νοεμβρίου 2011 επαναπατρίσθηκε η βυζαντινή εικόνα του Αγίου Προκοπίου, η οποία είχε κλαπεί από τον ομώνυμο ναό της Βέροιας την περίοδο 1968 0 1975. Η εικόνα - που φυλάσσεται προσωρινά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο-, θα αποτελέσει λίαν συντόμως τμήμα της μόνιμης συλλογής του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας. Η επιστροφή της εικόνας θα συντελέσει αποφασιστικά στην υπόθεση διεκδίκησης της εικόνας του Αγίου Πέτρου, επίσης κλαπείσας από το ναό της Βέροιας, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μουσείο του Dumbarton Oaks στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για ένα χρόνο ανανέωσε με Vodafone ο ΠΑΣ

Για ακόμη μια χρονιά ανανέωσε τη συνεργασία του με την Vodafone ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (13/12) η ΠΑΕ των Ιωαννίνων.Η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και Vodafone με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την ανανέωση της χορηγικής της συνεργασίας για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και η Vodafone συνεχίζουν για ακόμα ένα χρόνο με βασικό στόχο την ενδυνάμωση και ανάπτυξη της επιτυχημένης χορηγικής σχέσης. Η Vodafone με την ανανέωση της χορηγίας της επισφραγίζει την πολύ καλή σχέση της με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της συνεργασίας τους».Ο διευθυντής Μάρκετινγκ της ΠΑΕ, Νίκος Ουλάσογλου, τόνισε για την επέκταση της συνεργασίας με την Vodafone: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε για ακόμη μια χρονιά την συνεργασία μας με την Vodafone. Η συνεργασία των δύο πλευρών πέραν του οτι είναι μακρόχρονη, έχει ισχυροποιηθεί και θα ισχυροποιηθεί ακόμη πιο πολύ μέσω της άψογης επικοινωνίας εκατέρωθεν».Από την άλλη πλευρά, ο Multiregional Manager της Vodafone, Δημήτρης Μίσσας, είπε: «Η χορηγία της Vodafone στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, εκτός από μια σημαντική ενέργεια προβολής της εταιρείας μας, αποτελεί και την έμπρακτη προσπάθειά μας αφενός να υποστηρίξουμε με ενεργό τρόπο την ομάδα των Ιωαννίνων και αφετέρου να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία στην οποία η ομάδα έχει βαθιές και ισχυρές ρίζες».

Ο Κώστας Τασούλας σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου για το Πωγώνι

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Περί Καστάνιανης Πωγωνίου Ιωαννίνων», που έγινε παρουσία πλήθους αποδήμων Καστανιανιτών των Αθηνών στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ το Σάββατο 10-12-2011, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο, και βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας.Ο κ.Κ.Τασούλας σε σύντομη ομιλία του, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της έκδοσης, μίλησε για την ιστορία των χωριών της Λάκκας Πωγωνίου και για την ανάγκη να διδαχθούμε σε αυτέςτις ώρες της κρίσης από τις αξίες και τις προσπάθειες των παλαιότερων γενεών που έχτισαν μία Ελλάδα ελεύθερη και προκομένη.Μετά τις ομιλίες ο κ.Τασούλας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αλλά και με τους απόδημους συμπατριώτες για θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν.

Δελτίο τύπου της παράταξης ΄΄Επιχειρούμε μαζί΄΄

H παράταξη ΄΄Επιχειρούμε μαζί΄΄ και ο υποψήφιος για πρόεδρος κ. Δημήτρης Μπαράτσας προσωπικά, ευχαριστούμε θερμά τους επιχειρηματίες του Νομού Ιωαννίνων που μας εξέλεξαν την πρώτη πλειοψηφική παράταξη με ποσοστό 41% και εμπιστεύτηκαν- υιοθέτησαν το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Με την ίδια ευθύτητα και ειλικρίνεια τους κοιτάμε και σήμερα στα μάτια και τους λέμε ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα τους και από το ρόλο της αντιπολίτευσης, όπου ο συνασπισμός ετερόκλητων συμφερόντων μας κατέταξε, αγνοώντας τη βούληση της πλειοψηφίας του επιχειρηματικού κόσμου.Από τις χθεσινές διεργασίες για την εκλογή του Προέδρου, αποδείχθηκε περίτρανα, ότι σκοπός κάποιων ήταν η εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν συνάδουν με το ήθος της παράταξής μας και της εποχής που διανύουμε, και σε καμία περίπτωση δεν εισακούστηκε η πλειοψηφούσα φωνή των επιχειρηματιών.Δικός μας στόχος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρηματιών και μόνο. Τα δικά τους συμφέροντα θα προασπίσουμε από το θεσμικό μας ρόλο την επόμενη μέρα, για να μπορούμε πάντα να τους κοιτάμε στα μάτια.

Απάντηση Αντώνη Φούσα σε δημοσίευμα μας

Έλαβα γνώση του χθεσινού δημοσιεύματος σας «Ερωτηματικό με την υποψηφιότητα Α.Φούσα» και επιθυμώ, ως προς το θέμα αυτό να σας γνωρίσω τα εξής:
1. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την υποψηφιότητά μου ως βουλευτού στο νομό Ιωαννίνων. Το εάν επιθυμώ, να είμαι υποψήφιος, όπως πολλές φορές έχω τονίσει και μάλιστα δημόσια, είναι προσωπική μου υπόθεση και τη σχετική απόφαση θα την ανακοινώσω ο ίδιος την κατάλληλη στιγμή.
2. Όσον αφορά την εκ μέρους μου έγερση της σχετικής αγωγής για τα αναδρομικά των βουλευτών, σας έστειλα χθες σχετική έγγραφη δήλωσή μου και σας ευχαριστώ πολύ, διότι τη φιλοξενήσατε στη στήλη σας. Το γεγονός δε, ότι με σχετικό δικόγραφο παραιτήθηκα αυτοβούλως πριν από ένα περίπου χρόνο του δικαιώματός μου εκ της σχετικής αγωγής μου είναι βέβαιο ότι, όχι μόνο ως άσχημη εξέλιξη δεν μπορεί να θεωρηθεί, όπως αναφέρετε, αλλά αντιθέτως, κρίθηκε θετικά από την κοινωνία, και πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν να έχει οποιαδήποτε σχέση με την υποψηφιότητά μου κατά τις προσεχείς εκλογές.
3. Κατόπιν αυτών, ούτε υπάρχει και ούτε μεθοδεύεται, όπως αναφέρετε, οποιοδήποτε άλλο σχέδιο με άλλο μέλος της οικογένειάς μου. Αυτό δε διότι όλοι μας, την πολιτική την βλέπουμε ως προσφορά και όχι ως επάγγελμα, όπως συμβαίνει σήμερα με τους περισσότερους πολιτικούς, που αυτό είναι, δυστυχώς, μία από τις κακοδαιμονίες του τόπου μας, που μας έφεραν, ως χώρα, στη σημερινή τραγική κατάσταση. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος, που με κάνει να έχω πολλές επιφυλάξεις και πολλούς προβληματισμούς για την υποψηφιότητά μου. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, οι αποφάσεις μου θα ληφθούν πολύ σύντομα και θα ανακοινωθούν αρμοδίως
Σας ευχαριστώ και πάλι για την ευγενική φιλοξενία και της παρούσης επιστολής μου, και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και αισιόδοξο το νέο έτος.


Με τιμή
Αντώνιος Γρ. Φούσας

Σε απεργία διαρκείας από σήμερα οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου, στην Γενική Συνέλευση των μελών του η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας διαρκείας με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 καθώς και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος του Δ.Σ. Αντωνία Γεωργάκη και η Γεν. Γραμματέας Τόζιου Βασιλική, αναφέρονται τα εξής: «Είκοσι μόλις ημέρες πριν την λήξη του Προγράμματος και ενώ υπάρχουν τα χρήματα, η πολιτική ηγεσία δεν έχει βρει τον οριστικό τρόπο συνέχισης του «Βοήθεια στο Σπίτι» με αποτέλεσμα:
-την 01/01/2012 οι Δομές επί της ουσίας να μην υφίστανται αφού δεν θα υπάρχει προσωπικό και ο πολύ επιτυχημένος θεσμός του «Βοήθεια στο Σπίτι» να καταρρεύσει,
-την 01/01/2011 οι 100.000 και πλέον ωφελούμενοι του Προγράμματος (ηλικιωμένοι, μοναχικοί, ανήμποροι, οικονομικά αδύναμοι και ΑΜΕΑ) να πάψουν να δέχονται – άγνωστο για πόσο- τις υπηρεσίες τις τόσο απαραίτητες για εκείνους που τόσα χρόνια δεχόταν,
-οι 4000 εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι αποτελούν και τους επιτελείς και τα στελέχη αυτού του θεσμού να συνεχίζουν να βιώνουν την ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας αφού αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν έχει δοθεί ακόμη η οριστική λύση που τους αρμόζει..

H επιστημονική γνώση στην ορθή διαχείριση των λιμνοθαλασσών του Αμβρακικού

Θεματική ημερίδα με αντικείμενο την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ορθή διαχείριση των λιμνοθαλασσών του Αμβρακικού, πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, τη Δευτέρα το πρωί, 12 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης ο οποίος συνεχάρη το φορέα που διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση των ανθρώπων που ζουν και παράγουν στην περιοχή. Ο πρόεδρος του Φορέα – και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω της έκτακτης συνόδου των Πρυτάνεων. Όλοι πρέπει να γίνουμε κοινωνοί αυτής της υπόθεσης που λέγεται Αμβρακικός και που έχει να δώσει πάρα πολλά για την περιοχή, είπε ο κ. Παπαλέξης. «Ο Αμβρακικός είναι μια πηγή πλούτου για την περιοχή μας και με δεδομένο ότι και ο Αμβρακικός και οι λιμνοθάλασσες πρέπει να υπάρχουν αλλά και οι άνθρωποι πρέπει να ζήσουν, να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Μέσα από την επιστημονική γνώση να δούμε τι πρέπει να κάνουμε σωστά για την περιοχή και για την αειφόρο ανάπτυξη» τόνισε. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων με τις λιμνοθάλασσες αρμόδιων υπηρεσιών και εκπρόσωποι των Αλιευτικών Συνεταιρισμών.

Περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στο Νομό Ιωαννίνων

Περιοδεία στο Νομό Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει αμέσως μετά τις γορτές των Χριστουγέννων,η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" κ. Ντόρα Μπακογιάννη.Τα στελέχη του κόμματος στην Αθήνα,δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την παρουσία στελεχών που πρόσκεινται στον Γιώργο Σουφλιά και τον Σωτήρη Χατζηγάκη,κατα την δάρκεια της περιοδείας της στην Θεσσαλία και ελπίζουν πως και οι πολίτες του Νομού Ιωαννίνων,θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Ντόρα, για να συνεχίσει τον αγώνα της.

Σκληρή μάχη για μια θέση στο "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο

Εκεί που λέγαμε όλοι ότι σχεδόν έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων,ήρθε στην επικαιρότητα η αγωγή των 117, και διέρευσε από την Συγγρού η υποψηφιότητα του διακεκριμένου χειρουργού Φίλιππου Σάκκα και ήρθαν τα πάνω-κάτω. Έχουμε και λέμε:Μέσα οι δύο βουλευτές Τασούλας, Καλογιάννης,ο Σάκκας και oι νέοι του ψηφοδελτίου,στους οποίους οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ποντάρουν πολλά, κ.κ. Βασίλης Τσιαλιαμάνης και Άννα Ασημακοπούλου.Μιλάμε για πέντε (5) "κλειδωμένες" υποψηφιότητες και απομένουν δύο θέσεις για τις οποίες θα...γίνει σφαγή!!!Ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος και η Ντίνα Τσιώτα έχουν το προβάδισμα, όμως υπάρχουν και ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας,ο Αντώνης Φούσας,αλλά και ο Γιάννης Εμανουιλίδης που... περιπλέκει το τελικό σχήμα!

Υποψήφιος του ΛΑΟΣ στη Λάκκα ξεσπάθωσε κατά της Ν.Ε. του κόμματός του!!!

Δεν το ακούσαμε απλά αλλά το είδε με τα μάτια του συνεργάτης μας. Το περασμένο Σάββατο στα χωριά της Λάκκας περιόδευσε ιδιωτικά πολιτευτής του ΛΑΟΣ στο νομό Ιωαννίνων ο οποίος στα καφενεία που πήγαινε δεν τα έχωνε μόνο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματός του. Τώρα θα μου πείτε υπάρχει στα Γιάννενα Ν.Ε. για να ασχοληθούμε μαζί της; Κι όμως υπάρχει. Τι πασόκο τον ανέβαζε τι αριστερό τον κατέβαζε τον πρόεδρο!!! Και μιλάμε κανείς απ' όσους τον άκουγαν δεν ήξερε για ποιον τους έλεγε! Πάντως εδώ που τα λέμε άλλον πρόεδρο Νομαρχιακής γαλάζιου κόμματος στην περιοχή θυμόμαστε να πέρασε από το ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για πολύ γέλιο η ιστορία. Α, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, ο υποψήφιος κυκλοφορεί ασκεπής!

Μάταια προσπαθούν να εμπλέξουν στα χρίσματα τον Καχριμάνη

Κανένα απολύτως ζόρι δεν τραβά ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για το εάν θα είναι εντός ή εκτός λίστας της ΝΔ κάποιος εκ των αντιπεριφεριεαρχών του. Και για να μη μασάμε τα λόγια μας, καμία εμπλοκή δεν έχει στην υπόθεση της υποψηφιότητας ή μη του Κολόκα. Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τώρα τον Καχριμάνη είναι το εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος ο Κολόκας. Απλά κάποιοι για ιδίον όφελος τρέχουν να του προσάψουν όψιμο ενδιαφέρον το οποίο δεν υφίσταται. Ο "χοντρός" τρέχει στην Αθήνα για θέματα της Περιφέρειας και όχι για την υποψηφιότητα Κολόκα. Άλλωστε ποτέ δεν του υποσχέθηκε ότι θα τον πάρει από το... χεράκι και θα τον βγάλει βουλευτή. Κρίμα για όσους νεοδημοκράτες τα συντηρούν. Κάνουν κακό όχι μόνο στο κόμμα τους αλλά και στον... κολλητό τους!

Δικαιολογημένα ωρύονταν κατά των "φτωχομπινέδων" βουλευτών ο Κώστας Τασούλας


Άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα,μας έλεγε ότι ο Γιαννιώτης βουλευτής άστραψε και βρόντηξε κατά των "φτωχομπινέδων" βουλευτών του κόμματός του. Οι φωνές από το γραφείο του στη Συγγρού έφτασαν σε κάθε γωνια της χώρας, ενώ από τα... σκάγια δεν γλίτωσαν ούτε οι Ηπειρώτες που δεν αποκλείεται και να μείνουν τελικά ακόμη και εκτός ψηφοδελτίων! Μάλιστα, είναι όπως το ακούτε. Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται από εχθές εισηγήσεις συμβούλων και συνεργατών να τους αποκλείσει πακέτο!

Παρουσιάστηκε στο Πέραμα το νέο βιβλίο της Πέλης Φιλιππάτου

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 παρουσιάστηκε στο ΚΠΣ «Άννα Πετροχείλου» παρουσία κοινού το παραμύθι με τίτλο «ο Θησαυρός της Σπηλιάς» της Πέλης Φιλιππάτου. Το παραμύθι, που έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Πρωτέας, είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό και κυρίως στους μικρούς μαθητές που έφυγαν με το βιβλίο στα χέρια, δώρο του Σπηλαίου στη νέα γενιά.Μετά την παρουσίαση πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου και εικονογράφου του βιβλίου Ρόζας Φύτιζα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα της Ρόζας που πλαισιώνουν το παραμύθι.Το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία μίας τέτοιας εκδήλωσης, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την ενεργή συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Μέσα από το παραμύθι βοηθά να περάσουν στο κοινό μηνύματα οικολογικά και ηθικά γύρω από την προστασία σπηλαίων και την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.Η έκθεση ζωγραφικής θα παραμείνει ανοικτή έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, ώστε οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι, επισκέπτες του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων να έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και στη χώρα της φαντασίας και των χρωμάτων.

Στην Άρτα την Πέμπτη η Αλέκα Παπαρήγα


Στην Άρτα θα βρίσκεται την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα «Σκουφάς».

Σπονδή στην παράδοση ο χορός της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου

«Σπονδή στην Παράδοση» πρόσφερε η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου με τον ετήσιο χορό της που οργάνωσε την 10-12-2011 στο Κέντρο «Αρχοντικό», στο Περιστέρι. Η ευρύχωρη σάλα του, 400 και πλέον θέσεων, αποδείχθηκε ανεπαρκής να ικανοποιήσει την επιθυμία και μερικών ακόμα εκατοντάδων Ηπειρωτών και φίλων τους, που δεν είχαν προλάβει να εξασφαλίσουν προσκλήσεις εγκαίρως, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους.Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Παπακίτσος, αναπληρώνοντας τον εκτάκτως απουσιάζοντα στην Ήπειρο Πρόεδρο κ Β. Τζούμα, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ένωσης για την αθρόα προσέλευσή τους, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:Η συμπαράστασή σας στις προσπάθειες της Ένωσής μας για την αναβίωση και μεταλαμπάδευση στις νέες γενεές, της τοπικής μας παράδοσης, του γνήσιου ηπειρώτικου πολιτισμού, ενθαρρύνει και ενδυναμώνει το έργο μας για την ανάδειξη και προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού που μας κάνει υπερήφανους.Νιώθουμε τυχεροί γιατί ζούμε στο Περιστέρι, οι περισσότεροι κάτοικοι του οποίου έχουν τις ρίζες τους σε όλες τις περιοχές της χώρας μας, αλλά και εκτός των εθνικών μας συνόρων, τα οποία όμως σύνορα δεν μπορούν να εμποδίσουν τη συνάντηση, τη συνάθροιση, τη σύμμειξη και τον αλληλοεμβολιασμό των επιμέρους τοπικών πολιτισμών που συνθέτουν τον ενιαίο πολιτισμό μας και που στολίζει την εθνική μας ταυτότητα. Τυχεροί είμαστε ακόμη γιατί ο Δήμος Περιστερίου διαχρονικά στηρίζει και αναγνωρίζει το πολιτιστικό έργο των Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης μας. Τον ευχαριστούμε. Οξυγόνο και ανάσα ζωής μας δίνουν οι επιχειρηματίες και οι έμποροι Περιστερίου ως χορηγοί και δωροθέτες των εκδηλώσεών μας. Την ίδια γαλαντομία τους αναμένουμε να την εκδηλώσουν και απόψε στο Λαχείο μας που θα κυκλοφορήσει σε λίγο. Αυτό θα μας δώσει το οξυγόνο για να ζούμε και να δρούμε και στον επόμενο χρόνο μέσα στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία που μας δέρνει. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Την Ηπειρώτικη παράδοση είναι αδύνατον να την παρουσιάσω ανάγλυφη με λόγια. Θα την προσεγγίσουν πιο σωστά τα χορευτικά μας τμήματα με τις τοπικές ενδυμασίες, με την κίνηση, τη χάρη το ρυθμό και την παραδοσιακή μουσική. Θα αρχίσουμε με το παιδικό τμήμα, με το «φυτώριο», με την εστία που φλογίζει το βωμό από τον οποίο τα παιδιά παίρνουν το ζείδωρο φως της παράδοσης και το μεταλαμπαδεύουν στις επερχόμενες γενεές. Θα συνεχίσουμε με τα τμήματα ενηλίκων που υποδειγματικά εμπεδώνουν τη γνήσια παράδοση. Η χορευτική πανδαισία που θα παρακολουθήσετε είναι καρπός της προσπάθειας που κάνουν με μεράκι οι ρέκτες χοροδιδάσκαλοί μας κ.κ. Νίκος Παπαδιώτης και Βαγγέλης Κουτσοπάνος. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμότατα τόσο τους δασκάλους όσο και τις χορεύτριες και τους χορευτές των τμημάτων μας.Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλές γιορτές».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μητροπολίτης Περιστερίου Κ.Κ. Χρυσόστομος, Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Τσιώτα, Βασίλειος Λώλος, Θεοδωράκος Αναστάσιος, o Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ κ . Βασίλης Παπαδόπουλος,. Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι για Όλους» αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας κ. Δημήτρης Κελάφας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζορμπίδης Σάκης, Μπάος Βασίλης (Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), Μουκουβίνας Στέλιος, Φουντά Βιβή, Τσιαμούλη Δήμητρα.Oι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ.κ. Γεώργιος. Οικονόμου και Κων/νος Κωνής, αντίστοιχα, ο Αρεοπαγίτης κ. Σπυρίδων Ζιάκας, ο επιχειρηματίας και μεγάλος χορηγός της Ένωσής μας κ. Κ. Γκούμας, η Διαμερισματική Σύμβουλος κ. Τσουμπού Γιούλα, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και ο δημοσιογράφος κ. Δημ. Λυμπερόπουλος της «Αναγέννηση».

Πέντε προσφορές για σύμβουλο εξαγοράς της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Αίτημα της σημερινής κινητοποίησης είναι και η μη ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης», μέσω του διεθνούς διαγωνισμού πώλησης του μετοχικού πακέτου της που δρομολόγησε η μεγαλομέτοχος ΑΤΕ.Η ΑΤΕ έχει προσλάβει σύμβουλο για την πώληση του 67,7% και οι Ενώσεις με τους κτηνοτρόφους ζητούν να εξαγοράσουν το ποσοστό αυτό στη λογιστική αξία των μετοχών. Στην κατεύθυνση αυτή οι Ενώσεις-μέτοχοι, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, προσλαμβάνουν σύμβουλο για την Οικονομική, Διοικητική και Νομική υποστήριξη τους με στόχο την εξαγορά του πακέτου των μετοχών της ΑΤΕ.Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών ήταν η 8η Δεκεμβρίου και όπως ενημερωθήκαμε οι προσφορές είναι πέντε, μεταξύ αυτών και τραπεζών. Οι Ενώσεις θα αξιολογήσουν τις προσφορές για να επιλέξουν τον σύμβουλο ο οποίος θα αναλάβει:
-Αποτίμηση της εταιρείας
-Καθορισμό επενδυτικού πλάνου καθώς και των απαιτούμενων κεφαλαίων.
-Εξεύρεση απαιτούμενων κεφαλαίων.
-Επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξης της βιομηχανίας και της ζώνης γάλακτος σε συνεργασία με τις Ε.Α.Σ. μετόχους.
-Νομική και οικονομική υποστήριξη στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΑΤΕ.
Θυμίζουμε ότι μετά την απόρριψη της πρότασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου για εταιρεία λαϊκής βάσης και άλλες διαδικασίες, οι Ενώσεις έχουν κληθεί να παρουσιάσουν νέα πρόταση, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας και της συμμετοχής φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο


Συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας ,σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, για συζήτηση επί αιτήσεως του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας,του θέματος «Σχετικά με την εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας».

Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο

Χθες το απόγευμα , στο 47ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Άρτας – Ιωαννίνων, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 19χρονος αλλοδαπός και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή , με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 25χρονος συνοδηγός του πρώτου οχήματος.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας .

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 38χρονο στο Μπιζάνι


Χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Άρτας – Ιωαννίνων,στο Μπιζάνι, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 34χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 38χρονο πεζό αλλοδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πεζού. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Λουκέτο αύριο στα φαρμακεία!

Ρολά κατεβάζουν αύριο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Κατέρχονται σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία». Επίσης, με 24ωρη απεργία και αποχή από τις εργασίες τους αύριο ξεκινά ο κύκλος κινητοποιήσεων των 110.000 διπλωματούχων μηχανικών της χώρας για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν σε πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα.

Νέα αύξηση-φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2012!!!

Μέσα στην εβδομάδα, μετά την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου 2012.Η διοίκηση της Επιχείρησης ζητεί αυξήσεις τουλάχιστον 15%, καθώς, όπως λέει, διαφορετικά η ΔΕΗ θα περάσει σε ζημίες και δεν θα μπορεί να κάνει επενδύσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να πιεσθεί περαιτέρω, επηρεάζοντας αρνητικά τα έσοδα που θα προκύψουν από την αποκρατικοποίηση της.

Ποιοί κοινοβουλευτικοί συνυπέγραψαν τη διακήρυξη των Φορέων που θίγονται από την ΚΥΑ υδατοκαλλιεργειών

Ενημερώνουμε τα μέλη της Επιτροπής ότι στις επιστολές που στείλαμε στους βουλευτές, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και πολιτευτές των περιοχών μας, ζητώντας να ενεργήσουν για την απόσυρση του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών και να μας ενημερώσουν σχετικά μέχρι τις 7.12.2011, μέχρι σήμερα έχουν απαντήσει εγγράφως μόνον οι ακόλουθοι:
1) Η Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία, μέσω του υπεύθυνου τομέα περιβάλλοντος, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λ. Αυγενάκη, δήλωσε τη θέση της εναντίον του Χωροταξικού και πρότεινε την κοινή παρέμβαση στη Βουλή με αίτημα την απόσυρσή της ΚΥΑ, από όλους τους βουλευτές που έχουν την ίδια θέση.
2) Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, το οποίο, μέσω των βουλευτών, Α΄ Πειραιά & Νήσων κ. Διαμάντως Μανωλάκου, Αιτωλοακαρνανίας, κ. Ν. Μωραϊτη και Λέσβου Στ. Σκοπελίτη, υπέβαλε τη Διακήρυξή της Επιτροπής στη Βουλή ως «Αναφορά», ενώ η κ. Μανωλάκου, κατά την ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση του Προϋπολογισμού εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στο Χωροταξικό και κατήγγειλε τις διαδικασίες θεσμοθέτησης της ΚΥΑ.
3) Ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Στασινός, ο οποίος υπέγραψε ηλεκτρονικά τη διακήρυξή μας.
4) Ο πολιτευτής Α’ Πειραιώς και μέλος της Κ.Ε. του ΛΑΟΣ, κ Χρ. Χαρίτος, ο οποίος υπέγραψε ηλεκτρονικά τη διακήρυξή μας.
Υπενθυμίζουμε ότι τη Διακήρυξη της Επιτροπής έχουν υπογράψει επίσης (πριν την αποστολή των επιστολών) οι βουλευτές, κυρίες και κύριοι Ευ. Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ), Ουρ. Παπανδρέου – Παπαδάκη (Ευβοίας ΛΑΟΣ), Θ. Δρίτσας (Α΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Καρύδης (Α΄ Πειραιά ΠΑΣΟΚ), Κ. Μαρκόπουλος (Εύβοιας ΝΔ), Π. Μελάς (Α΄ Πειραιά ΝΔ), και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπ. Σπυρίδων (Αττικής), Κ. Διάκος (Αττικής) και Λ. Μπούκλης (Πελοποννήσου), ορισμένοι από τους οποίους έχουν ενημερώσει προφορικά ότι προτίθενται να αναλάβουν συγκεκριμένες θεσμικές ενέργειες για την απόσυρση της ΚΥΑ, τις οποίες και αναμένουμε.· Καλούμε και πάλι όλους τους βουλευτές και πολιτευτές των περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιέργειας να υπογράψουν τη Διακήρυξή της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής. Καλούμε όλους τους βουλευτές να υπογράψουν κοινή παρέμβαση στη Βουλή με αίτημα την απόσυρσή της ΚΥΑ.
· Καλούμε όλα τα υπόλοιπα κόμματα (εκτός της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ) να μας ενημερώσουν για την επίσημη θέση τους αναφορικά με την ΚΥΑ και το αίτημα για απόσυρσή της.
Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν δύο μεριές: όσοι αγωνίζονται για τη σωτηρία των περιοχών μας και όσοι είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή τους. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των περιοχών μας ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και απαιτούμε από όλους να ενεργήσουν για την σωτηρία των περιοχών στις οποίες εκλέγονται.

«Σχέδιο Μάρσαλ» με 12 έργα για την Ήπειρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει τα εργοτάξια που περιμένουν οι Ηπειρώτες
Η επίσκεψη του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική, στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, μπορεί να σηματοδοτήσει και κάτι θετικό για τα μεγάλα έργα που περιμένουν οι Ηπειρώτες. Κι αυτό γιατί αναμένεται να ανακοινώσει την προώθηση 170 περίπου έργων ανάπτυξης της χώρας μέσω του ΕΣΠΑ, 12 από τα οποία είναι στην Ήπειρο ή αφορούν την Ήπειρο.Πρόκειται στην ουσία για την υιοθέτηση από την Επιτροπή εκείνων των έργων που έχουν κολλήσει στο ΕΣΠΑ, αλλά η προώθησή τους όχι μόνο θα οδηγήσει σε απορρόφηση 10,5 δισ. ευρώ και σε πάνω από 120 χιλ. θέσεις εργασίας, αλλά θα δώσει μία πραγματική ώθηση ανάπτυξης στη χώρα.Η υπόθεση είχε συζητηθεί και τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνεται σε αυτήν την ευρύτερη συζήτηση περί ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, τη διάσωση δηλαδή της αναπτυξιακής πορείας της χώρας με την ευθύνη πια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και της Ομάδας Δράσης (Task Force)της ΕΕ για την Ελλάδα, με τον πασίγνωστο πια Χοστ Ράιχενμπαχ.Βασικός σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου θα είναι πάντως να συμμετάσχει στην 3η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, που οργανώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα έχει όμως επαφές και με όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο που έχει σχέση με την ανάπτυξη.Εν εξελίξει βέβαια είναι και η αναθεώρηση για πολλά έργα του ΕΣΠΑ και σε περιφερειακό επίπεδο, και αναμένονται και απεντάξεις έργων που έχουν κολλήσει, όμως γι' αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.Στο μεταξύ, στη λίστα των έργων που θα τρέξουν βρίσκονται 12 από την Ήπειρο ή για την Ήπειρο και κάποια ακόμα στη... γειτονιά μας.Μεγάλα έργα είναι βέβαια οι οδικοί άξονες. Φαίνεται ότι υπάρχει μία έντονη κινητικότητα για την Ιόνια Οδό, όπως και για την Ε 65 με το ερωτηματικό εκεί όπως έχουμε ήδη σημειώσει σε παλιότερο φύλλο, αν τελικά θα ολοκληρωθεί το έργο ως την Παναγιά και τον κόμβο της Εγνατίας δίνοντας έτσι μία ακόμα διέξοδο στην απομόνωση της Ηπείρου.Στους άλλους οδικούς άξονες για την Ήπειρο, είναι δρόμοι που θεωρούνται πρώτης ανάγκης και τους συζητάμε επί χρόνια, όπως η 2η επαρχιακή οδός Ελληνικό – Καλέντζι, η είσοδος των Ιωαννίνων, ή η αναβάθμιση του εθνικού δρόμου Ηγουμενίτσα – Πρέβεζας. Κι ακόμα η σύνδεση του Ακτίου με την Ιόνια, έργο που εμμέσως ενδιαφέρει την τουριστική ανάπτυξη και συγκοινωνία της Πρέβεζας και δίνει διέξοδο αν συνδεθεί με την κατασκευή της εθνικής οδού στα Ηπειρωτικά παράλια. Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον άξονα εκτελούνται ήδη εργασίες.
Στα έργα καινοτομίας θα στηριχθεί το πρόγραμμα δράσεων «Νέα Γνώση» που περιλαμβάνει πολλά προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.α.Θα προχωρήσει επίσης η Γ' φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας, και από το πρόγραμμα του Περιβάλλοντος, τρία έργα αποχέτευσης: Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης της ΔΕΥΑΙ στα Γιάννενα και η αποχέτευση στην Ηγουμενίτσα και τον οικισμό Δροσιάς στην Πρέβεζα. Στα έργα της Υγείας, περιλαμβάνονται στη λίστα, η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα.

Εξασφάλιση
Τι σημαίνει η λίστα αυτή; Σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση των έργων. Πρόκειται βέβαια για έργα «ώριμα» έργα, έργα δηλαδή που είναι έτοιμα για μπουλντόζες ή εργάζονται ήδη συνεργεία. Και σε κάποια από αυτά ξέρουμε ότι τρέχουν ήδη οι διαδικασίες, σε άλλα όμως τις περιμένουμε εκ νέου όπως στην περίπτωση των εργοταξίων της Ιόνιας στην Ήπειρο- σημειώνουμε πάντως για την Ιόνια ειδικά στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ότι έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο το τελευταίο δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις του Δημοσίου σε ιδιώτες που πρέπει να παραχωρήσουν τα ακίνητά τους για να ξεκινήσει η κατασκευή.Επιπλέον, η λίστα εξασφαλίζει όπως είπαμε ότι θα πιάσει δουλειά κόσμος. Ειδικά στον κατασκευαστικό τομέα που δεν κουνιέται φύλλο δύο χρόνια τώρα, αναμένονται σαν μάννα από τον ουρανό τα εργοτάξια. Σε μία Ήπειρο που ας μην τον ξεχνάμε, κατέγραψε ανεργία 18% τον Σεπτέμβριο.
Συμπερασματικά, δεν ξέρουμε αν και τα έργα θέλουν τον... Γερμανό τους, πάντως είναι παρήγορο να ακούς αυτές τις μέρες ότι υπάρχουν έργα που μπορούν να ξεκινήσουν, άρα και να ολοκληρωθούν κάποτε.
Τα έργα της Ηπείρου
1. «Νέα γνώση» για την Ήπειρο
2. Ε- 65
3. Ιόνια Οδός
4. Αναβάθμιση εισόδου Ιωαννίνων
5. Αναβάθμιση οδού Ελληνικό – Καλέντζι
6. Κατασκευή Οδού Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα
7. Γ' Φάση Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας
8. Δίκτυο Αποχέτευσης Δροσιά Πρέβεζας
9. Επέκταση αποχετευτικού Ιωαννίνων
10. Αποχέτευση Ηγουμενίτσας
11. Επέκταση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
12. ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών


ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Δύο εβδομάδες έχει να δώσει σημεία ζωής ο γνωστός κλαρινίστας Γιώργος Βρακάς!!!

Οι οικείοι του παρακαλούν όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορίες να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα
Από ώρα 12:00 της 28/11/2011 εξαφανίστηκε ο Βρακάς Γεώργιος του Κωνσταντίνου και της Σοφίας , γεν. 30/08/1951 στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, κάτ. συνοικισμού Λάκκα Φιλιατών Θεσπρωτίας.Ο εξαφανισθείς εθεάθη τελευταία φορά στο Μαυρονέρι Φιλιατών Θεσπρωτίας, στο καφενείο της ΣΙΟΥΤΗ Παναγιώτας του Ιωάννη.Έφερε μαζί του δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία είναι απενεργοποιημένα.
Χαρακτηριστικά στοιχεία:
Ανάστημα: 1,84 Μέτρα,
Σωματική Διάπλαση: Κανονική,
Σχήμα Προσώπου: Ωοειδές,
πρόσωπο σιτόχρουν,
μαύρα μαλλιά,
καστανά μάτια.
Φορούσε γκρί ζιβάγκο, λευκό αθλητικό παντελόνι (φόρμα), και λευκά αθλητικά παπούτσια
Οι οικείοι του παρακαλούν όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορίες να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2665022311, 2664022222, 2666022222, 265102629

Αύριο η απόφαση για το μακελειό της Τρυγόνας


Αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινώσει την απόφαση του,το τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων για την υπόθεση των δολοφονιών των δύο αστυνομικών στην Τρυγόνα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2006.

Με τρακτέρ στη «Δωδώνη» για πριμ και καλύτερες τιμές

Δυναμική «απάντηση», μετά την πρόσφατη κατάληψη των γραφείων, στην άρνηση της διοίκησης της «Δωδώνης» και ακριβέστερα της μεγαλομετόχου Αγροτικής τράπεζας να διανείμει συμπληρωματική τιμή στο γάλα και να αυξήσει τις τιμές για την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο αποφάσισαν να δώσουν σήμερα οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου.Για τις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έξω από τη γαλακτοβιομηχανία με τη στήριξη και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, ζητώντας:
-Τιμές εκκαθάρισης και όχι κοροϊδία, τιμές στο γάλα για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο.
-Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Δωδώνη
-Πάγωμα των χρεών.
Η πρώτη απόφαση της διοίκησης της εταιρείας δεν προέβλεπε καν τη διανομή συμπληρωματικής τιμής στο γάλα, αλλά στην συνέχεια υπήρξε μικρή υποχώρηση και θα διατεθεί ποσό 500.000 ευρώ που όμως δεν ικανοποιεί, ούτε τους παραγωγούς, ούτε τις Ενώσεις μετόχους οι οποίες έχουν ζητήσει να διανεμηθεί το πλεόνασμα της εταιρείας στο τέλος του έτους, όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλα ζητούσαν κι άλλα δόθηκαν...
Οι κτηνοτρόφοι ζητούσαν να μοιραστεί ως συμπληρωματική τιμή το 60% του πλεονάσματος και οι τιμές που θα διαμορφώνονταν να αποτελέσουν τις τιμές εκκίνησης της γαλακτοκομικής περιόδου που ήδη διανύουμε.Στην επίσημη ανακοίνωση της για την απόφαση επί των νέων τιμών η διοίκηση της «Δωδώνης» επικαλούνταν εξάντληση όλων των περιθωρίων που είχε για να δώσει αυτές τις τιμές, αν και για το πρόβειο και το γίδινο δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις περσινές και επιπλέον δεν δίνεται η συμπληρωματική τιμή...Στο πρόβειο γάλα η τιμή παραμένει αμετάβλητη, δηλαδή 1,05 ευρώ το κιλό, αμετάβλητη και στο γίδινο με 0,58 ευρώ το κιλό. Όσοι παραγωγοί πάρουν προκαταβολή η τιμή θα είναι 3 λεπτά χαμηλότερη.Για το αγελαδινό καταργείται η ποσόστωση που ίσχυε, δηλαδή άλλη τιμή για το 70% της ποσότητας και άλλη για το υπόλοιπο 30% και διαμορφώνεται 0,437 ευρώ το κιλό.Η πίεση των κτηνοτρόφων με την κατάληψη των γραφείων της εταιρείας, αλλά και των Ενώσεων οδήγησε σε μικρή υποχώρηση της ΑΤΕ και στην απόφαση της ελεγχόμενης από την ίδια διοίκησης για διανομή ως πριμ 500.000 ευρώ (τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσε τα 2 εκ. ευρώ) και μικρή διόρθωση της τιμής στο αγελαδινό. Οι κτηνοτρόφοι και οι Ενώσεις με την κινητοποίηση ζητούν να δοθούν περισσότερα.

ΕΑΣΙ: Θέμα επιβίωσης της κτηνοτροφίας
Η Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων με ανακοίνωση της στηρίζει και καλεί τους κτηνοτρόφους στο σημερινό συλλαλητήριο για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων. Ειδικότερα αναφέρει: «Η διεκδίκηση και επίλυση των αιτημάτων που προβάλουν και διεκδικούν οι κτηνοτρόφοι, είναι θέμα επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους. Η Κυβέρνηση οφείλει να τα αντιμετωπίσει σοβαρά γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος θα αφανιστεί και οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες για αυτούς και την Εθνική Οικονομία γενικότερα».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Δημήτρης Δημητρίου νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων


Ο Δημήτρης Δημητρίου θα είναι ο νέος πρόεδρος του επιμελητηρίου Ιωαννίνων,με τις πέντε από τις επτά ψήφους της παράταξης του Γιάννη Μήτση .Ο κ. Δημητρίου κατά την εκλογική διαδικασία συγκέντρωσε 16 ψήφους έναντι των 11 που πήρε ο Δημήτρης Μπαράτσας. Υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια ενώ απείχαν από την ψηφοφορία οι δύο σύμβουλοι της παράταξης του Δημήτρη Τασιούλα.

Συνάντηση των φορέων διαχείρισης στα Γιάννενα

Πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις 9-11 Δεκεμβρίου συνάντηση εργασίας με θέμα: "Παρελθόν και μέλλον των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας". Η συνάντηση διοργανώθηκε από το δίκτυο των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με την ενεργή συμμετοχή του υπηρεσιακού μηχανισμού ΥΠΕΚΑ, του Πράσινου Ταμείου, της επιτροπής φύσης, των εκπρόσωπων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των εργαζομένων των φορέων διαχείρισης. Εμφανής ήταν η απουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, παρά των προσκλήσεων που αποστάλθηκαν.Για δυο μέρες περισσότεροι από 150 σύνεδροι αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς για την αποτελεσματική προστασία, την ολοκληρωμένη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και το μέλλον των φορέων διαχείρισης 10 χρόνια από την θεσμοθέτηση τους.Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την φιλοξενία στο συνεδριακό χώρο και το φορέα διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την άρτια υποστήριξη.

ΦΟΡΕΑΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ