Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Τις προγραμματικές θέσεις και τον συνδυασμό του παρουσίασε ο Δ. Μπαράτσας

Την παρουσίαση του Συνδυασμού του «Επιχειρούμε Μαζί» με τον οποίο θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων έκανε το απόγευμα της Δευτέρας ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Μπαράτσας, ο οποίος, ενόψει των εκλογών στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, προχώρησε σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του ενώ παρουσίασε και τους επτά άξονες των προγραμματικών του δεσμεύσεων που, όπως τόνισε, θα βοηθήσουν το Επιμελητήριο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.Οι επτά άξονες στους οποίους θα πρέπει να στηριχτεί το Επιμελητήριο το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον κ. Μπαράτσα είναι η ενίσχυση των εξαγωγών μέσω συντονισμένων δράσεων με απώτερο στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας, η μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την εισροή χρήματος στην πραγματική οικονομία, αλλά και για την προώθηση της δημιουργίας ελεύθερης ζώνης εμπορίου κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού κέντρου στη Μόσχα σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Καβάλας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά της Ρωσίας, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το ελληνοαλβανικό επιμελητήριο και η δρομολόγηση επιπλέον ουσιαστικών δράσεων διευκολύνοντας έτσι θεσμικά την δραστηριοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων στη γειτονική αγορά, η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς και η θεσμική πίεση για έναρξη εργασιών της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού μιας και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαράτσας «είναι κοινά αποδεκτό ότι θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, καθιστώντας την περιοχή σημαντικό οδικό κόμβο στο χάρτη της Ελλάδος με ό,τι θετικό συνεπάγεται από αυτό για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας».Ο κ. Μπαράτσας απευθυνόμενος στους συναδέλφους του τόνισε πως η παράταξή του ζητά την εμπιστοσύνη τους στις κάλπες του Δεκεμβρίου υποσχόμενος πως θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεργασίας με τους παραπάνω φορείς καλώντας τους ταυτόχρονα να βρεθούν «μαζί στην αγορά, μαζί στην επιχειρηματικότητα, μαζί στην ανάπτυξη, για να καταστούν οι επιχειρήσεις των Ιωαννίνων πρωτοπόρες και βγουν γρηγορότερα από την κρίση».

Πλούσιος ο απολογισμός
Σε ότι αφορά τα πεπραγμένα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο κ. Μπαράτσας, σημείωσε ότι ο ίδιος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης κατάφεραν με συντονισμένη προσπάθεια και στοχευμένες ενέργειες να συνάψουν μνημόνια συνεργασίας με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Θεσσαλίας, με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, με το Επιμελητήριο Αδριατικής και Επιμελητήριο Ιονίων Νήσων, με το υπουργείο Παιδείας, με το Επιμελητήριο Αγίας Πετρούπολης, με το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων την ίδια περίοδο εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Επιμελητηρίου Ελλάδος, δημιούργησε γραφείο διασύνδεσης στο Αγρίνιο και την Κέρκυρα, ενώ πέτυχε και τη μηδενική συνδρομή των νέων επιχειρήσεων για τα έτη 2011-2012.Επιπλέον ο κ. Μπαράτσας επισήμανε ότι το Επιμελητήριο διοργάνωσε ημερίδες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, συμμετείχε σε εκθέσεις σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, συμμετείχε σε επιχειρηματικές αποστολές, διοργάνωσε το Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας και Μεταφοράς σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και έλαβε το πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας ISO 9001/2008.Ο απερχόμενος πρόεδρος τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου σε κύρια θέματα για την περιοχή όπως το φυσικό αέριο και η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Νέο κατάστημα στα Γιάννενα από την H&M

Το δίκτυο καταστημάτων της διευρύνει η σουηδική αλυσίδα ένδυσης H&M, Hennes & Mauritz, η οποία απέκτησε ένα νέο στα Ιωάννινα, που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό σήμερα.«Η H&M είναι μία εταιρεία που αναπτύσσεται γρήγορα και βρίσκεται συνεχώς στην αναζήτηση νέων ταλέντων που θέλουν να εξελιχθούν μαζί μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στους υπαλλήλους μας αλλά και στη δέσμευσή μας να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας», δήλωσε ο κ. Ralf Wein, Country Manager Ελλάδος.Το νέο κατάστημα είναι τριώροφο, απλώνεται σε 1.463 τ.μ. και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου για πολλούς αποτελεί βίωμα. Για άλλους αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός που το διδάχθηκαν από τις σελίδες της ιστορίας. Για όλους τους Έλληνες αποτελεί σταυροδρόμι. Είναι η κορυφαία στιγμή αγώνα και θυσίας για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.Η επέτειος του Πολυτεχνείου, 38 χρόνια μετά, έρχεται να προβληματίσει αλλά και να δώσει ελπίδα.Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της εκδήλωσης «Όταν ακούω ακορντεόν» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις εννέα το βράδυ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Cantus, θα παρουσιάσουν ένα κύκλο διαχρονικών και εμβληματικών τραγουδιών, που σημάδεψαν την εποχή και αποτελούν μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς.Η ενορχήστρωση και η μουσική διεύθυνση γίνεται από τον Φοίβο Παπαδόπουλο και θα τραγουδήσουν οι σπουδαίοι ερμηνευτές Σοφία Μιχαηλίδη και Νίκος Ανδρουλάκης.Πρόκειται για μία εκδήλωση που ο στόχος της δεν είναι μόνο να ζωντανέψει τις μνήμες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά να καταστήσει σαφές ότι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο και κυρίως έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για τα όνειρά μας.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Προσφορά χωρίς τέλος στην Ανθούσα

Η προσφορά και η αλληλεγγύη φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος στην Ανθούσα της Πάργας η οποία φέρει επάξια τον τίτλο της περιοχής με τους περισσότερους αιμοδότες αναλογικά με τον πληθυσμό της.Μετά τις δύο προγραμματισμένες αιμοδοσίες στις οποίες συγκεντρώθηκαν περίπου 60 φιάλες αίμα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 9 το πρωί στο Κέντρο Υγείας της Πάργας θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη αιμοδοσία προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν αίμα όσοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στις δύο προηγούμενες.Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Βασίλειος Χατζής» Περικλής Λιάκρης επισημαίνει ότι η τρίτη αυτή αιμοδοσία ήταν παράκληση πολλών συμπολιτών του οι οποίοι δεν κατάφεραν να δώσουν αίμα αφού έπρεπε να σταθούν δίπλα σε ένα νεαρό κορίτσι από την περιοχή που πάσχει από λευχαιμία και είχε απόλυτη ανάγκη από αιμοπετάλια.«Στην έκκληση για αιμοπετάλια συμμετείχε ολόκληρο το χωριό» τονίζει ο κ.Λιάκρης συμπληρώνοντας ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι τώρα έτοιμοι να δώσουν και αίμα σώζοντας τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων τους.

Στον Υπουργό η ΚΕΔΕ για το “χαράτσι”

Το ζήτημα του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση της ΚΕΔΕ με προέδρους και μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών των ΠΕΔ απ’ όλη τη χώρα. Στη συζήτηση που έγινε ακούστηκαν όλες οι απόψεις ενώ εξετάστηκαν κοινοί τρόποι αντίδρασης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης, εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ τόνισε ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν θεσμικό ρόλο, μετά την επιβολή από το υπουργείο Οικονομικών του τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και επισήμανε ότι δεν μπορούν οι δήμοι να ταυτιστούν με το κίνημα του "δεν πληρώνω". Επίσης, είπε ότι "δεν πρέπει να ανοίξουμε κερκόπορτες", αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και με την είσπραξη των δημοτικών τελών σε ανάλογες αρνήσεις. Σε αντιδιαστολή όλων αυτών, αρκετοί Δήμαρχοι συγκροτούν ένα νέο δημαρχιακό κίνημα “δεν πληρώνω”, που αρνούνται να πληρώσουν το τέλος και δεσμεύονται για τη νομική κάλυψη των δημοτών τους που θα αρνηθούν να καταβάλουν το τέλος. Μετά απ’ όλα αυτά ο κ. Ασκούνης ανέφερε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα και να δοθεί μία λύση ειδικά για τις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών.Τέλος, οι δήμαρχοι συζήτησαν τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι μέχρι στιγμής έχει δοθεί μόνο το ένα τρίτο της χρηματοδότησης από τα ΣΑΤΑ (περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ) και αναμένονται το επόμενο διάστημα τα υπόλοιπα χρήματα, ότι υπάρχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση έργων μέσω του προγράμματος "Θησέας", μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», του οποίου η κοινοτική χρηματοδότηση ολοκληρώνεται το τέλος του 2011, εξετάζεται η χρηματοδότησή του από το υπουργείο Εργασίας, κατά 35 εκατ. ευρώ και από την τοπική αυτοδιοίκηση με 35 εκατ. ευρώ.Τέλος συζητήθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τον "Καλλικράτη" και αφορούν την έγκριση εκταμίευσης κονδυλίων - ακόμη και των μικροτέρων - από το ελεγκτικό συνέδριο.

Ο Ευγένιος Χαϊτίδης βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα


Ο Ευγένιος Χαϊτίδης, πρώην Νομάρχης Ιωαννίνων και επί σειρά ετών βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Σερρών βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα. Τον είδε πριν από λίγο συνεργάτης μας σε καφέ (γνωστής αλυσίδας) στην οδό Δωδώνης να απολαμβάνει το καφεδάκι του παρέα με τον Γιαννιώτη δημοσιογράφο Γιώργο Γιαννάκη και τον παλιό του συνεργάτη (ειδικό συνεργάτη στη Νομαρχία) εκπαιδευτικό κ. Μπισδάκη.

Αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Με βασικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, την συζήτηση και έγκριση του σχεδίου του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2012, συνεδρίασε χθες, με την προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, η Εκτελεστική Επιτροπή.Η Ε.Ε. έλαβε επίσης αποφάσεις για:
-Την κατάρτιση ετήσιου προγραμματισμού για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε θεματικές εκθέσεις.
-Την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση»
-Τη διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων
-Τη συγκρότηση Επιτροπής για τον καθορισμό χρήσης επιφανειακών υδάτων και αποδεκτών της Περιφέρειας Ηπείρου
-Τη δημιουργία άτυπου παρατηρητηρίου μεταφορών μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου θα καταγράφονται παράπονα πολιτών και θα δημοσιεύονται άλλες χρηστικές πληροφορίες.

Στο πλευρό του Ηλία Φίλου ο Στέφανος Βασιλειάδης για την ΕΠΣΗΠ

Πληθαίνουν καθημερινά οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη περιοχή, που στηρίζουν το εγχείρημα του Ηλία Φίλου για αλλαγή σελίδας στην ΕΠΣΗΣΠ. Με δήλωσή που έκανε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής ποδοσφαίρου Στέφανος Βασιλειάδης, στηρίζει την προσπάθεια του κ. Φίλου να συσπειρώσει στους κόλπους μιας μεγάλης ανεξάρτητης ενιαίας παράταξης όλους τους ποδοσφαιρανθρώπους της περιοχής που έχουν όραμα αλλά και θέληση να πάνε μπροστά το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Κλείδωσε και η Άννα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο


Πλήρης είναι η επιβεβαίωση της είδησης που σας μεταφέραμε πρώτοι από τα κεντρικά της Συγγρού. Από χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η ίδια η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου επιβεβαίωνε στους φίλους της και τους ψηφοφορους της που την προσέγγιζαν στα "πηγαδάκια" της συνεδρίασης, την απόφασή της να είναι τελικά υποψήφια στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο στα Γιάννενα. Εμείς πάντως σας το είπαμε και αυτό πρώτοι.

Συνεκτικός και ενωτικός ο ρόλος του Κώστα Τασούλα στη Ν.Δ.

Μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να διαγραφούν από τη ΝΔ όσοι γαλάζιοι βουλευτές δεν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο Γιαννιώτης Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Κώστας Τασούλας, άρχισε έγκαιρα να συναντά προσωπικά τους βουλευτές που έχουν κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση Παπαδήμου και να προσπαθεί να τους μεταπείσει, ώστε να μην ακολουθήσουν τα χειρότερα γι' αυτούς αλλά και το ίδιο το κόμμα. Σε ρόλο "πυροσβέστη" λοιπόν ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. που αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι ο άνθρωπος του Σαμαρά για τις δύσκολες αποστολές και φέρνει σε πέρας όποια δυσκολία κι αν του ανατεθεί.Δικαιωματικά βρίσκεται στο τιμόνι της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Διακοπή κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Νεοχωρίου έως Α/Κ Ιωαννίνων, στο χρονικό διάστημα από Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 08:00 π.μ., έως Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 μ.μ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιο των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης 6 γεφυρών στήριξης εξοπλισμού του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας και η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας μέσω της Εθνικής Οδού Νεοχωρίου - Νεράιδας.

Υποψήφιος με τη ΝΔ "πράσινο" στέλεχος του Νοσοκομείου Χατζηκώστα!!!

Σοβαρότατο είναι πλέον το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές στο νομό Ιωαννίνων, συγκεκριμένο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εργάζεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Η πληροφορία διέρρευσε από τα κεντρικά της Συγγρού και έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία του γαλαζοπράσινου υποψήφιου. Μέχρι σήμερα δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό στα Γιάννενα, όμως πρόκειται για όνομα που όταν δημοσιοποιηθεί θα προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και στα δύο κομματικά στρατόπεδα, μιας και η κοινωνική του αναφορά είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή.

Άθλια επίθεση στο Νίκο Κοτζιά από τα σταγονίδια της διαπλοκής!


Στα πλαίσια των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και του δυναμώματος των δυνάμεων που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στο Μνημόνιο, κάποιοι προσπαθούν να κατασκευάσουν καινούργιους εχθρούς. Θέλουν να καλύψουν εαυτούς για όλα αυτά που έκαναν τα δύο τελευταία χρόνια. Τα λεφτά που έβγαλαν. Τους υπουργούς που επέβαλαν την σκληρή πολιτική και παριστάνουν σήμερα τους διαδόχους. Στο στόχαστρό τους δεν βάζουν μόνο ανθρώπους που ήταν μέχρι τη τελευταία στιγμή μαζί με τον Παπανδρέου, αλλά και μαζί τους, κ.Βενιζέλο, αλλά άλλα πρόσωπα όπως ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αντιστάθηκε από την πρώτη στιγμή στην πολιτική καταστροφή της χώρας. Την κατήγγειλε από την πρώτη ημέρα. Αναρωτιέται, βέβαια, κανείς, ποιοι είναι οι φορείς αυτής της επίθεσης. Τι σχέση έχουν με επιχειρηματίες. Τι οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα εκφράζουν. Γιατί αυτοί οι βουτηγμένοι στις μπίζνες επιτίθενται στον πιο καθαρό και σαφή αντίπαλο όλης αυτής της πολιτικής;Εκείνον που δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στο έγκλημα όταν εκείνοι αναλάμβαναν υπουργοί και μπιστόλια υπουργών;Με ποιος έκανε ο Γριβέας δουλειές όλα αυτά τα χρόνια;Ποιους δημοσιογράφους απασχολούσε στο σάιτ του; Συνδέονται αυτοί με επιχειρηματίες και με ποιους επιχειρηματίες συνδέονται αυτοί οι δημοσιογράφοι;

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ! Ο επόμενος Αντιπεριφερειάρχης θα είναι Αρτινός


Εδώ και λίγες μέρες, κυκλοφορεί έντονα στους διαδρόμους της Περιφέρειας Ηπείρου, η πληροφορία ότι στην περίπτωση που έχουμε παραίτηση Αντιπεριφερειάρχη, ο αντικαταστάτης του θα είναι από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Μάλιστα παίζουν έντονα 2-3 ονόματα με φαβορί αυτό του περιφερειακού συμβούλου Αντώνη Γαλάνη. Κρατείστε το!

Ταξίδι "αστραπή" του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή στα Γιάννενα


Στα Γιάννενα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής. Η επίσκεψη "αστραπή" κρατήθηκε μυστική από τα ΜΜΕ όμως δεν είχε τουριστικό ή φυσιολατρικό ενδιαφέρον αλλά ουσιαστικά πολιτικό, αφού περιείχε ραντεβού "φωτιά" με πρόσωπο προερχόμενο από τη ΝΔ το οποίο φιλοδοξεί το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη να κατεβάσει ως υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές στο νομό Ιωαννίνων. Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με διαρροές που έχουμε στη διάθεσή μας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θέλει να συνδυάσει τη διαφαινόμενη άνοδο στα ποσοστά του με συμμετοχή στα κομματικά ψηφοδέλτια προσώπων που μπορούν να κάνουν την εκλογική υπέρβαση και γιατί όχι να επιχειρήσουν να "τσιμπήσουν" και μία από τις πολλές έδρες. Το φλερτ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και για όποια νεώτερη εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

Πακέτο οι Καχριμάνης-Κολόκας για τα χρόνια πολλά χθες στον Φίλιο

Τη στιγμή που οι εν δυνάμει συνυποψήφιοι του στη Ν.Δ. αλλά και οι απλοί νεοδημοκράτες πιέζουν τον Π. Κολόκα να παραιτηθεί από Αντιπεριφερειάρχης στην περίπτωση που τελικά επιμένει να είναι υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε μια κίνηση στήριξής του, τον επέλεξε να τον συνοδεύσει στη χθεσινή του επίσκεψη στο δημαρχείο, όπου μαζί ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτη τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο. Ουσιαστικά ο Περιφερειάρχης παρεμβαίνει στο θέμα παίροντας θέση υπέρ του Π. Κολόκα.Δικαίωμά του είναι και καλά κάνει που στηρίζει τον συνεργάτη του, όμως ας μας απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα, πως διασφαλίζεται η θεσμική ουδετερότητα του συμπαθέστατου Π. Κολόκα από το προεκλογικό κυνήγι της ψήφου;

ΑΡΤΑ:Συνελήφθη 23χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός , ηλικίας 23 ετών, που αναζητείτο καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του Στ’ Τμήματος Πρωτοδικών Πειραιά, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων.Οι πράξεις αυτές έλαβαν χώρα την 29-06-2010 στη Νίκαια Αττικής, σε βάρος αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Η χρεοκοπία της κυρίαρχης πολιτικής

Του Νίκου Κοτζιά
Η οικονομία είναι σε κρίση. Ο μηχανισμός υπέρβασής της, η πολιτική, είναι μπλοκαρισμένος. Πριν ολοκληρωθεί η χρεοκοπία της χώρας, έχει ήδη χρεοκοπήσει η κυρίαρχη πολιτική. Πολιτική που παράγει αδιέξοδα, αγριότητες σε βάρος του λαού, ενώ συνοδεύεται από υποχωρήσεις στις έξωθεν πιέσεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αντί η προηγούμενη κυβέρνηση να καταγγείλει εκείνους τους ανώτερους υπαλλήλους των ευρωπαϊκών θεσμών που εκβιάζουν τη χώρα μας, τους συνέδραμε. Στόχος της να εκβιαστεί ο λαός και η αντιπολίτευση. Οι ένοχοι αναζητούν συνένοχους.Ανάλογα, αντί να γίνουν εκλογές, προβάλλεται το επιχείρημα ότι «η χώρα κινδυνεύει» να καταστραφεί από τη διεξαγωγή τους. Δεν θυμάμαι σε δημοκρατικό καθεστώς να έχει ξαναδιατυπωθεί η άποψη από κυβερνών κόμμα ότι η δημοκρατία μπορεί να αποτελεί παράγοντα καταστροφής. Δείγμα του πόσο έχει παγιδευτεί ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε συμφέροντα, σε νοοτροπία υποτέλειας, αλλά και σε μια αντίληψη βίαιου «εκσυγχρονισμού», ορθότερα αναχρονισμού.Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι αν γίνουν εκλογές, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, οι 21 μέρες, δηλαδή, που απαιτεί το Σύνταγμα. Ουσιαστικά υποστηρίζει ότι η δημοκρατική διαδικασία είναι αχρηστεμένος χρόνος. Υποκρίνεται, όμως, διότι για 12 ολόκληρες ημέρες η χώρα βρισκόταν σε πλήρη παράλυση χωρίς να δοθεί το δικαίωμα στο λαό να μιλήσει. Η ζωή, δηλαδή, απέδειξε την χρεοκοπία αυτών των αιτιολογήσεων. Αυτή τη διαπίστωση, η κυβέρνηση την αποκρούει υποστηρίζοντας ότι αν γίνουν εκλογές, η χώρα κινδυνεύει να μην πάρει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, την έκτη δόση, που έχει άμεσα ανάγκη. Αυτό που αποσιωπά είναι ότι στις 12 ημέρες τις κρίσης, αδιέξοδου και σπατάλης χρόνου, σηκώθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες σε συνθήκες πανικού οκτώ εκατομμύρια ευρώ και προστέθηκαν στα προηγούμενα 60 που έχουν κάνει φτερά. Δηλαδή, τι έγινε; Παραδίδουν κυριαρχία, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, προκειμένου η χώρα να πάρει άμεσα μια δανειακή δόση που το ύψος της είναι αντίστοιχο με τα λεφτά που χάθηκαν από την ελληνική οικονομία! Αυτό αν δεν είναι χρεοκοπία πολιτικής και επικοινωνιακής πολιτικής τι είναι;Το Κόμμα του Μνημονίου, παρουσιάζει και ένα επιχείρημα πιο γενικό ως προς τα μελλούμενα. Υποστηρίζει ότι πρώτα πρέπει να τακτοποιηθούν τα των συμφωνιών της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου και μετά να πάμε σε εκλογές. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι οι πρόσφατες συμφωνίες είναι κακές διότι εκχωρούν κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας, ενώ εισάγεται η αρχή της ύπατης αρμοστείας. Στην πραγματικότητα, τρόικα και δικομματισμός δεν βιάζονται να τακτοποιήσουν τα των συμφωνιών, «για να μην χαθούν». Εκείνο για το οποίο βιάζονται είναι να προλάβουν τον λαό. Να τον παρεμποδίσουν να εκφραστεί και να αναβάλλουν όσο μπορούν τις εκλογές. Ο πραγματικός φόβος της τρόικας και του νέου ραγιαδισμού δεν είναι οι μεταξύ τους δυσλειτουργίες, αλλά ο λαός. Δεν είναι σίγουροι το τι θα τους βγάλουν οι εκλογές και πώς θα αντιμετωπιστεί μια εκλογική αμφισβήτηση των κάκιστων συμφωνιών μεταξύ τρόικας και Βενιζέλου – Παπανδρέου. Αν και κατά πόσο την επομένη των εκλογών θα μπορούν να επιβάλλουν ότι θέλουν έτσι όπως το έκαναν μέχρι σήμερα διαπραγματευόμενοι με ασπόνδυλους. Προκειμένου, λοιπόν, να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, θέλουν να δέσουν τον γάιδαρο πριν να μιλήσει ο λαός.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Πώς θα βγει από τον βάλτο το Επιμελητήριο

Τη δέσμευση στους επιχειρηματίες ότι μπορεί να βγει το Επιμελητήριο από το χρόνιο βάλτωμά του έδωσε χτες ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» Δημήτρης Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου και η παράταξή του διεκδικούν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου στις επερχόμενες εκλογές, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, παρουσιάστηκαν οι προγραμματικές θέσεις αλλά και το ψηφοδέλτιο. Όπως είπε ο κ. Δημητρίου, οι τρεις πυλώνες για την ανάδειξη του ρόλου του Επιμελητηρίου είναι η καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του, οι παρεμβάσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Πρέπει κάθε ευρώ που κάθε επιχειρηματίες και επαγγελματίες έχουν πληρώσει στο Επιμελητήριο ως συνδρομή να επιστρέφει πίσω σε αυτούς», τόνισε. Όσον αφορά τους τρεις πυλώνες, ο κ. Δημητρίου ήταν αρκετά σαφής. Καλύτερη λειτουργία υπηρεσιών σημαίνει παροχή δικαιολογητικών και άλλων έγγραφων μέσω ίντερνετ χωρίς φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου. Παρεμβάσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας σημαίνει ανάληψη πρωτοβουλιών και χρηματοδοτικών μηχανισμών για διασύνδεση επιχειρηματιών και λειτουργία συνεργατικών δομών για δημιουργία οικονομίας κλίμακας, υποστήριξη επιχειρήσεων με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, συνεχή πληροφόρηση για τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς και δημιουργία ειδικής υπηρεσίας παροχής διαμεσολάβησης συνηγορίας μεταξύ μελών των επιχειρηματιών και φορέων του δημοσίου. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σημαίνει προώθηση και διαφήμιση του νομού Ιωαννίνων ως χώρο επενδύσεων και ανάπτυξης σε συνεργασία με δήμους και Περιφέρεια με παράλληλη καταγραφή της αξιοποιήσιμης περιουσίας ώστε να γίνουν προτάσεις για επενδύσεις σε επιχειρηματίες.
Ο κ. Δημητρίου άσκησε παράλληλα σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της απερχόμενης Διοίκησης κάνοντας λόγο για απουσία του Επιμελητηρίου στα τρέχοντα προβλήματα των επιχειρηματιών. Οι αιχμές του ήταν σαφείς κατά του απερχόμενου και εκ νέου υποψήφιου προέδρου Δημήτρη Μπαράτσα. «Το επιμελητήριο δεν είναι ένα κλειστό εσωστρεφές κλαμπ που δεν προσφέρει κανένα έργο και δεν έχει ανταποδοτικότητα. Έχει θεσμοθετημένο ρόλο στον οποίο όμως τόσο καιρό δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε» τόνισε.Τέλος παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο. Για το εμπορικό τμήμα υποψήφιοι είναι: Αλέκα Βακαλοπούλου, Αλέξανδρος Βαρτζιώτης, Αναστάσιος Βέντζης, Μίκης Δεβέκος και Χριστίνα Παπαγεωργίου, για το μεταποιητικό τμήμα είναι: Ηλίας Αρλέτος, Θεόδωρος Βαντόλας, Αθανάσιος Λέφας, Βασίλης Μπάρμπας, Χρήστος Μπουκουβάλας, Γιώργος Νούσιας, Γιώργος Παπαστεργίου, Σταύρος Παπάζογλου, Κώστας Ρίζος, Κύρκος Τσιάλιος και Σωτήρης Χορέβας, για το τμήμα εξαγωγών ο Μάκης Χρυσοστόμου, για το τμήμα μεταφορών-τουριστικό είναι ο Γιάννης Παπουτσής και ο Κώστας Σαρρέας και για το τμήμα υπηρεσιών είναι: Θεόδωρος Αλεξίου, Παύλος Ασπιώτης, Βασίλης Βασιλείου, Νίκος Δάλλας, Γιάννης Δεβελέγκας, Δημήτρης Δημητρίου, Άρης Κατέρης, Κώστας Λα¬όσογλου, Αλέξης Μπούκας, Αμαλία Ντέμου, Βασίλης Σακκάς και Νικολέττα Τσουμάνη.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Να τελειώνει το πανηγυράκι με τους θεατρινισμούς των αυτοδιοικητικών για το έκτακτο τέλος ακινήτων

Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον κάθε δήμαρχο να παριστάνει τον τζάμπα μάγκα και να κάνει επαναστατική γυμναστική με πρόσχημα το έκτακτο τέλος ακινήτων. Αν στα αλήθεια μας προτρέπουν να μην το πληρώσουμε ας πάνε δημόσια να καταγγείλουν τη ΔΕΗ και να αρνηθούν πάλι δημόσια να πληρώσουν το δικό τους. Όλα τα άλλα είναι... μύθος!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ν.Κ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:26χρονος Αλβανός μετέφερε 104 κιλά χασίς!


Συνελήφθη χθες στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα.Ο 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, που οδηγούσε το ανωτέρω όχημα δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημα.Στη συνέχεια, προσπάθησε να διαφύγει πεζός μέσα από δασώδη έκταση, ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του εβδομήντα δύο (72) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (104. 038) γραμμαρίων.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ιδιοκτήτρια του οχήματος είναι υπήκοος Ρουμανίας, η οποία αναζητείται.Οι ναρκωτικές ουσίες, το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Απογοήτευση στις Ενώσεις για τις τιμές από τη ΔΩΔΩΝΗ

Η Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Ιωαννίνων μετά τον καθορισμό των τιμών γάλακτος από την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, οι οποίες θα ισχύσουν για την νέα γαλακτοκομική περίοδο, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η απόφαση του Δ.Σ. να παραμείνουν σταθερές οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα και η τιμή εκκίνησης για το αγελαδινό να ανέλθει σε 0,4505 λεπτά και να μη δοθούν συμπληρωματικές τιμές για την γαλακτοκομική περίοδο η οποία έληξε, καταργεί στην ουσία τον χαρακτήρα της εταιρείας και στερεί από τους παραγωγούς κάτι το οποίο ισχύει από την ίδρυση της βιομηχανίας, δηλαδή μέρος του πλεονάσματος να διανέμεται στους παραγωγούς σαν συμπληρωματική τιμή στο τέλος κάθε γαλακτοκομικής περιόδου. Οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή, τονίζοντας πως αυτή «έρχεται σε μία περίοδο όπου η κτηνοτροφία απειλείται με αφανισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία της Ηπείρου».

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για το τέλος ακινήτων

Με αφορμή το θέμα του έκτακτου τέλους ακινήτων και την αποπληρωμή του δια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στο περιθώριο της συνάντησης των ΠΕΔ με την ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Στη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας συχνά ανακοινώνονται μέτρα στα οποία πολλές φορές, ένα πλήθος συμπολιτών μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων αποτελεί αναμφίβολα μία μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που οδηγεί σε απόγνωση πολλά νοικοκυριά και θα πρέπει οι Δήμοι να σταθούν αρωγοί.Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη και να πει στον κόσμο να μην πληρώσει διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα δημιουργηθούν άλλου είδους ζητήματα και εμπλοκές.Απαιτείται λοιπόν η συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας και από την Αυτοδιοίκηση με την επίδειξη της απαιτούμενης ευαισθησίας απέναντι στους μη έχοντες.Στις 2 Δεκεμβρίου ως γνωστόν, θα κριθούν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του έκτακτου ειδικού τέλους της ΔΕΗ. Θεωρούμε σκόπιμο μέχρι τότε να ανασταλεί η είσπραξη του τέλους.Σε κάθε περίπτωση ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είμαστε δίπλα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος στα ακίνητα.Μιλάμε για τις περιπτώσεις των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο και οι οποίοι θα πρέπει να βοηθηθούν πρώτα με την πληρωμή μόνο του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς διακοπή της ηλεκτροδότησης, και στη συνέχεια με τη δυνατότητα ρύθμισης του ποσού του τέλους σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις.Τέλος σε ότι μας αφορά θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο κοινωνικής ευαισθησίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για τις ευαίσθητες αυτές κοινωνικές ομάδες».

Η Πανηπειρωτική ζητά την έκδοση σειράς γραμματοσήμων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου

Συμπληρώνονται σε λίγους μήνες τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ,για τον λαμπρό γιορτασμό της επετείου.Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της, ενέταξε και την έκδοση ειδικής επετειακής αναμνηστικής σειράς από ταΕΛΤΑ, ύστερα από πρόταση του Αντιπροέδρου της Κώστα Κωνή, προς την διοίκηση των οποίων έστειλε την παρακάτω επιστολή.Η Πανηπειρωτική, θεωρεί δεδομένη την έκδοση της αναμνηστικής επετειακής σειράς, και είναι στην διάθεση κάθε Ηπειρώτη, να δεχθεί προτάσεις για το περιεχόμενο των γραμματοσήμων που θα υποβάλλει στην διοίκηση του Κρατικού φορέα.

Σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας στα Γιάννενα


Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στα Ιωάννινα, το σεμινάριο με θέμα:«ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ».Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ξενοδοχείου OLYMPIC AE, Γ. Μελανίδη 2 Ιωάννινα, από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 ως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και θα είναι διάρκειας 15 εκπαιδευτικών ωρών.Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 16:00 μμ έως 21:00 μμ.
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 16:00 μμ έως 21:00 μμ.
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 16:00 μμ έως 21:00 μμ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν οι λογιστές των οποίων οι άδειες είναι σε ισχύ και τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος υποβολής της αίτησης. Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.Μετά το πέρας του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες, εφόσον έχουν προσέλθει όλες τις εκπαιδευτικές ημέρες.Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο αριθμό θέσεων (50), παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσοι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι θα μπορέσουν να είναι παρόντες σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ώστε να μην στερήσουν την συμμετοχή από άλλους συναδέλφους.Αιτήσεις παραλαμβάνονται από τη Γραμματεία του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Ν. Ζέρβα 28-30, Ιωάννινα) από 08:30 μέχρι 13:00 καθημερινά και από την ιστοσελίδα του οργανισμού www.oe-e.gr.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 26510 70400.Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν και από τρίτο πρόσωπο.Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 13:00.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Δήλωση Κώστα Μπέση για δημοσίευμα περί κόντρας του με τον πρόεδρο της ΝΔ

Η αυτογελοιοποίηση της γνώστης ΓΑΛΑΖΙΑΣ δεν έχει πλέον όριο.Ανακάλυψε ρήξη - κόντρα στις σχέσεις μου με τον Πρόεδρο του κόμματος.Δεν απαντώ στα αποκυήματα της νοσηρής της φαντασίας.Δηλώνω αντιμέτωπος με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντιμέτωπος με τους λασπολόγους, αντιμέτωπος με όσους δεν κατανοούν την κατάσταση της χώρας.Είμαι ήμουν και θα είμαι αλληλέγγυος στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά άλλωστε εγώ πάντα του είχα εμπιστοσύνη.Κατανοώ ότι κάποιοι επιθυμούν την επιστροφή στο παρελθόν εμείς στην Ν.Δ. ενδιαφερόμαστε για το μέλλον.

Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στα Γιάννενα


Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπως ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Δηλώσεις συμμετοχής για την κατάθεση στεφάνων γίνονται στη Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 10 λαθρομετανάστες με το φορτηγό του!

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε φορτηγό όχημα / επικαθήμενο, 53χρονος ημεδαπός οδηγός, διότι μετέφερε κρυμμένους εντός του φορτίου, δέκα (10) αλλοδαπούς στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

Ευρωπαϊκή διάκριση για την «Καράλης Α.Ε.»


Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό οικονομικό κλίμα που ζούμε, με την ύφεση να αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης, υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις, όπως για την παραγωγική μονάδα της περιοχής μας «Καράλης Α.Ε.» η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και έλαβε το βραβείο «Παραδοσιακή Ευρωπαϊκή Βιομηχανία 2011». Ειδικότερα, την τιμητική διάκριση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ για το 2011 έλαβε η Γαλακτοβιομηχανία Καράλης α.ε. στα πλαίσια του 9ου Κογκρέσου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) που έγινε στην πόλη της Albufeira της Πορτογαλίας από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου.Η Γαλακτοβιομηχανία Καράλης α.ε. βραβεύτηκε για την ποιότητα των προϊόντων της , την πολύχρονη παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων και την προσήλωση της στην ποιότητα (ο πρόεδρος του Κογκρέσου Mr. Carlos κατά την απονομή του βραβείου απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών χωρών χαρακτήρισε τα τυριά Καράλης τα καλύτερα του κόσμου).Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Καράλης Σπύρος ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους Ευρωπαίους προσκεκλημένους τους προσκάλεσε να επισκεφθούνε την χώρα μας προκειμένου να γνωρίσουνε και να γευτούνε τα αγνά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.Η CEUCO είναι ο οργανισμός που έχει σαν σκοπό να υπερασπιστεί τα παραδοσιακά Ευρωπαϊκά προϊόντα , έχει αναλάβει την προώθηση των παραδοσιακών αξιών σχετικά με την Γαστρονομία και την Οινολογία και την διατήρηση της κληρονομιάς των προγόνων μας όσον αφορά την κουλτούρα της Γαστρονομίας και της Οινολογίας.

ΑΡΤΑ:Πυρκαγιά στον Άγιο Σπυρίδωνα


Την 14-11-2011 και ώρα 20.40 στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά εκτός κατοικημένης περιοχής σε αποθήκη με δέματα μηδικής και καλαμποκιού, με αποτέλεσμα να αποτεφρώσει μεγάλο αριθμό αυτών καθώς και την στέγη της αποθήκης

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επενδύσεις ύψους 14,8 εκατ. ευρώ και 89 θέσεις εργασίας από το βιοαέριο


Νέες προοπτικές για την παραγωγή βιοαερίου, με πολλαπλά οφέλη, δημιουργούνται στον Nομό Πρέβεζας, μέσω της αξιοποίησης των αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων.Τα επιπρόσθετα οφέλη από την ανάπτυξη βιώσιμης αγοράς στον τομέα του βιοαερίου στην Πρέβεζα, μεταξύ άλλων, είναι: Η προσέλκυση νέων επενδύσεων ύψους 14,8 εκατ. ευρώ. Η δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων σε σχέση με την προσφορά πρώτων υλών και τον χειρισμό τους, την παραγωγή ενέργειας και οργανικού λιπάσματος, το οποίο είναι ισοδύναμο με 15-89 νέες θέσεις απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Η εξοικονόμηση 4.501 t/yr λιπασμάτων αξίας 1.302.169 ευρώ/yr με την ορθή γεωργική πρακτική διαχείρισης των κτηνοτροφικών αποβλήτων (Οδηγία για τη Νιτρορρύπανση).Για την ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας συνεργάστηκε με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας: «Το ΚΑΠΕ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο BiogasIN που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη”. Το έργο BiogasIN αποτελεί μία πρωτοβουλία για τη βελτίωση του αδειοδοτικού και χρηματοδοτικού πλαισίου και των συνθηκών για την εγκατάσταση νέων μονάδων βιοαερίου σε 7 ευρωπαϊκές χώρες: Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ελλάδα, Λετονία, Ρουμανία και Σλοβενία. Στο πλαίσιο του έργου η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας μαζί με άλλες τρεις περιοχές στην Ελλάδα (Λάρισα, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία) θα συμμετάσχει αποκομίζοντας οφέλη από την ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου από αγροτοβιομηχανικά απόβλητα».Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, δήλωσε σχετικά πως «η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας στον τομέα της παραγωγής και αξιοποίησης του βιοαερίου θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, αφού αφενός θα ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα αγροτικά απόβλητα, ζωικής και φυτικής προέλευσης, θα καταστήσει την περιοχή μας παραγωγό ενέργειας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας».Η περιοχή της Πρέβεζας μπορεί να συμβάλει στις προσπάθειες της χώρας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με 99,08 kt CO2-eq ανά έτος, δηλαδή 0,1% των εκπομπών της χώρας για το έτος 2008 από τη διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων, την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αντικατάσταση των χημικών λιπασμάτων.

Νομική διέξοδο στο θέμα των κλήσεων της δημοτικής αστυνομίας αναζητά η Δημοτική αρχή

Νομική διέξοδο στο θέμα των κλήσεων της δημοτικής αστυνομίας αναζητά η Δημοτική αρχή, όπως αναδείχθηκε στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου.Ζητούμενο είναι να ξεκαθαριστεί ποιές από τις βεβαιωμένες κλήσεις, είναι ενδεχομένως παράνομες, καθώς βεβαιώθηκαν από δημοτικούς υπαλλήλους και όχι δημοτικούς αστυνομικούς.Οι αντιδράσεις για τις κλήσεις που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στους πολίτες αυξάνονται καθημερινά ενώ από την πλευρά του ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων, καλέι την δημοτική αρχή να τις ανακαλέσει καθώς είναι παράνομες.Το ενδεχόμενο όντως κάποιες από αυτές να είναι παράνομες παραδέχθηκε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος κατά την διάρκεια της συζήτησης, επισημαίνοντας ότι αναμένονται οι απαντήσεις των νομικών υπηρεσιών, προκειμένου να προχωρήσει η δημοτική αρχή στα επόμενα βήματα. Για παράδειγμα, εφόσον οι κλήσεις που βεβαιώθηκαν από απλούς δημοτικούς υπαλλήλους θεωρηθούν παράνομες, θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός και αυτές να πεταχθούν στο καλάθι των αχρήστων. Η διαδικασία πάντως της βεβαίωσης και αποστολής των κλήσεων έχει “παγώσει” μέχρι νεοτέρας.“Ότι υπάρχει παράβαση, υπάρχει. Το πρόβλημα είναι αν οι υπάλληλοι είχαν δικαίωμα να γράψουν. Είναι χιλιάδες οι κλήσεις. Εξετάζουμε και νομικά τι μπορεί να γίνει, δεν θέλουμε να τις βεβαιώσουμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι. Νομικά δεν έχει κλείσει το θέμα. Πάντως λέω ευθέως ότι δεν είναι δουλειά του Σωματείου. Είναι παλιά ιστορία και ως αντιπολίτευση είχαμε ενστάσεις.Το εξετάζουμε με προσοχή”, σημείωσε ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος.Ένα βήμα παραπάνω προχώρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την δημοιτκή αστυνομία Δ. Νάστος, που ζήτησε την απόδοση ευθυνών για το θέμα με τις κλήσεις. “Το 90% των κλήσεων ως το 2007 δεν ξέρουμε αν είχαν δικαίωμα να τις βεβαιώσουν. Στοιχεία εμείς στις υπηρεσίες βρήκαμε μόνο για τους μόνιμους κατοίκους και όχι για τις ελευθέρας που ανέρχονται σε 4.500-5.000 και δεν βρήκαμε κανένα μπλόκ βεβαιωμένο”, σημείωσε.Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και πρώην δήμαρχος Ν. Γκόντας, σημειώνοντας πως όσο δεν υπήρχε δημοτική αστυνομία, η αρμοδιότητα για τις κλήσεις άνηκε στις οικονομικές υπηρεσίες. “ Το θέμα είναι αν υπάρχουν κλήσεις που ενώ υπήρχε λόγος διαγραφής, έχουν αποσταλεί για βεβαίωση. Να το δουν οι υπηρεσίες ώστε να μην έχουμε αδικίες”, ανέφερε ο κ. Γκόντας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σε κοινή γραμμή Πρυτανεία και Σύλλογος μελών ΔΕΠ


Σε κοινή γραμμή κινούνται η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ σε ότι αφορά τον διορισμό Οργανωτικής Επιτροπής από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή της διοίκησης του Ιδρύματος.Μετά την απόφαση της Συγκλήτου για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ τάσσεται κατά της συγκρότησης αυτής της επιτροπής και επικροτεί τον Πρύτανη, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τόσο για την απόφαση να μην υπογράψει την διαπιστωτική πράξη για τον ορισμό των μελών της επιτροπής όσο και για την προσφυγή του Πανεπιστημίου στη δικαιοσύνη.Με αφορμή τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2461 Β, 3-11-2011) της απόφασης της υπουργού Παιδείας με την οποία συγκροτείται η Επιτροπή που θα έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίασή του της 11-11-11 διαπιστώνει ότι, μετά την άρνηση του Πρύτανη και τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη, η Υπουργός, παραβιάζοντας ακόμα και τον ίδιο της τον νόμο, χρειάστηκε να ανατρέξει σε προ 15ετίας μέλη Πρυτανικών Αρχών για να στελεχώσει την Επιτροπή. Θεωρεί θετικό το ότι μια σειρά συναδέλφων αρνήθηκαν ρητά τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή. Καλεί τους συναδέλφους που ορίστηκαν από την Υπουργό να μη δεχτούν το ρόλο που τους ανατέθηκε.Επικροτεί την απόφαση του Πρύτανη και της Συγκλήτου να προσβάλουν την συνταγματικότητα του ορισμού της Επιτροπής. Υπενθυμίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 27-9-11 με την οποία καλεί τη Σύγκλητο «με απόφασή της να μην επιτρέψει τη διάθεση στοιχείων από τις Διοικητικές Υπηρεσίες που θα δρομολογήσουν την υλοποίηση του νέου νόμου». Υπενθυμίζει επίσης την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 9-9-11 που «τονίζει με έμφαση ότι αυτός ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει να ακυρωθεί αγωνιστικά στην πράξη» και τέλος καλεί τους συναδέλφους σε εγρήγορση και ετοιμότητα μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται.Ο ίδιος ο κ. Αλμπάνης με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Δευτέρας σημείωσε πως η απόφαση της Συγκλήτου που συνήλθε την περασμένη Πέμπτη ήταν η διπλή προσφυγή στο ΣτΕ.Η πρώτη από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που αφορά τον αντισυνταγματικό, όπως τον χαρακτήρισε, ορισμό της Οργανωτικής Επιτροπής από το Υπουργείο και η δεύτερη συνολικά από τα ΑΕΙ που διαφωνούν στην ταξινομική ψήφο με βάση την οποία θα προκύψει η νέα διοίκηση του Ιδρύματος για την οποία τόνισε πως ενισχύει το κομματικό σύστημα και είναι πλήρως αντιδημοκρατική.«Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και εφαρμόζεται μόνο σε αυτοδιοικητικές εκλογές στην Μάλτα και πουθενά αλλού στον κόσμο», ήταν το σχόλιο του Πρύτανη.Για τις εξελίξεις αυτές άλλωστε οι Πρυτάνεις έχουν προγραμματίσει έκτακτη Σύνοδο στις 3 Δεκεμβρίου ενώ λόγω της προσθήκης του κ. Αρβανιτόπουλου στη θέση του υφυπουργού Παιδείας θα επιδιωχτεί νέα συνάντηση και συζήτηση επί των θεμάτων αυτών.

Ψήφισμα για το Πολυτεχνείο
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (συνεδρία αριθμ. 979/10-11-2011) χαιρετίζει την 38η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο γιατί συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας, ιδιαίτερα της Νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.Δηλώσεις συμμετοχής για την κατάθεση στεφάνων στη Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, στα τηλέφωνα 26510 07105, 07106, 07520.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ