Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση Σταύρου Καλογιάννη

Σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις του απελθόντος Υπουργού Υποδομών κ. Ραγκούση, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, δήλωσε:"Η απραξία του Υπουργείου Υποδομών, τη διετία Οκτώβριος 2009 – Οκτώβριος 2011, είναι παροιμιώδης, καταγράφηκε ήδη ως η πλέον αποτυχημένη στην ιστορία του Υπουργείου, συναγωνίζεται δε την προκλητικότητα των Υπουργικών αποφάσεων της τελευταίας στιγμής.Είναι ενδεικτικό ότι προχθές, 7 Νοεμβρίου, ενώ η Κυβέρνηση Παπανδρέου τελούσε υπό παραίτηση, ενώ ολόκληρος ο Ελληνικός λαός αγωνιούσε για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζώνη, μετά την ευθεία υπονόμευσή της που επιχείρησε ο κ. Παπανδρέου με την εξαγγελία περί δημοψηφίσματος, ο απελθών Υπουργός Υποδομών κ. Ραγκούσης υπέγραψε απόφαση (υπ’ αρ. 1245/α/23/07.11.2011) για τη διάθεση πίστωσης 23.250.000 ευρώ για την κατασκευή νέου πεδίου ελιγμών του αερολιμένα Πάρου.Δηλαδή του αερολιμένα που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του κ. Ραγκούση!Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που διέπει τα στελέχη (και μάλιστα εκείνα που θεωρούνται πρωτοκλασάτα) της απελθούσας Κυβέρνησης Παπανδρέου ότι την ίδια ημέρα, στις 7 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε και η τεχνική μελέτη του αεροδρομίου!πενθυμίζω ότι την τελευταία διετία, η απραξία του Υπουργείου Υποδομών ήταν προκλητική και στον τομέα των αερολιμένων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η ηγεσία του:
-Ακύρωσε αναιτιολογήτως τη δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελίου Κρήτης, προϋπ/μου 1 δις ευρώ, που είχε γίνει επί Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια επαναδημοπράτησε και ακύρωσε πέντε φορές το ίδιο έργο!
-Παρέπεμψε στο 2013 την επέκταση του αεροδρόμιου Θεσσαλονίκης, το οποίο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2011, ενώ η αναβάθμιση του υφισταμένου αεροδιαδρόμου βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια του Υπουργείου.
-Δεν ολοκλήρωσε ακόμα τις μελέτες του αεροδρομίου Χανίων, τις οποίες ο κ. Ρέππας είχε υποσχεθεί στο τέλος του 2009!
Έχει εγκαταλείψει χωρίς χρηματοδότηση την επέκταση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, οι εργασίες του οποίου έχουν σταματήσει για πολλοστή φορά και είναι άγνωστο εάν και πότε θα επανεκκινήσουν".

ΠΡΕΒΕΖΑ: Φυτεύτηκαν λουλούδια στον πεζόδρομο της αγοράς

Εκατοντάδες λουλούδια φυτεύονται στα παρτέρια του πεζόδρομου της κεντρικής αγοράς της Πρέβεζας.Η κίνηση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής προκειμένου ο πεζόδρομος να αποκτήσει μια όμορφη εικόνα ενόψει και της εορταστικής περιόδου που σε λίγες εβδομάδες ξεκινά.Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης στόχος της ενέργειας αυτής είναι να δημιουργηθούν όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες για την τόνωση της εμπορικής κίνησης ειδικώτερα στην δύσκολη περίοδο που διανύει η αγορά.«Η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων θα αποτελεί πάντα προτεραιότητά μας» τονίζει ο κΜπαίλης ευελπιστώντας ότι και οι καταναλωτές θα επιλέξουν την τοπική αγορά για τα χριστουγεννιάτικά ψώνια τους.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Απόφαση της Εκτελεστικής για το τέλος ακινήτων


Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, συζήτησε το θέμα που έχει ανακύψει με το ειδικό τέλος ακινήτων και ομόφωνα κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση:Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, το οποίο καλείται να καταβάλει το σύνολο των πολιτών μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, αποτελεί αναμφίβολα μία μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί τα νοικοκυριά σε απόγνωση, καθώς πρόκειται για ένα βαρύ χαράτσι που έρχεται να προστεθεί σε άλλα που είχαν προηγηθεί. Υπάρχει δε μία κατηγορία συμπολιτών μας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση αυτή καθώς έχει φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.Ο Δήμος Ιωαννιτών, με επιστολή του προς τη ΔΕΗ, εκφράζει την αντίθεσή του στο μέτρο αυτό, σημειώνοντας μάλιστα ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει η επιχείρηση με τους καταναλωτές, σε κανένα σημείο δεν αναφέρει ότι οι συμβαλλόμενοι δημότες υποχρεούνται να καταβάλλουν ειδικό τέλος ακινήτων.Ο Δήμος ζητά ακόμη την αναστολή της είσπραξης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει αρκετοί Σύλλογοι, Σωματεία και πολλές Κινήσεις Πολιτών.Ο Δήμος καλεί την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, να συζητήσει το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, που γίνεται την ερχόμενη βδομάδα στην Αθήνα και να λάβει συγκεκριμένη απόφαση.Εκτίμηση είναι ότι οι Δήμοι, θα πρέπει να απαιτήσουν συλλογικά την άμεση λύση του προβλήματος κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τα συντεταγμένα όργανα της αυτοδιοίκησης.Η Δημοτική Αρχή δεν συμμερίζεται θέσεις, απόψεις και κινήσεις «εύκολης πολιτικής» που φυσικά αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά είναι αδιέξοδες.Δεν είναι ορθό ούτε ασφαλές να οδηγήσουμε τους δημότες μας σε πρακτικές «δεν πληρώνω» καθώς θα ακολουθήσουν σοβαρά προβλήματα και εμπλοκές, όπου εκεί ο Δήμος, για λόγους ουσιαστικούς δεν θα μπορεί να προσφέρει καμία βοήθεια.Πρόκειται αναμφίβολα για ένα άδικο νόμο. Ένα νόμο που μεγαλώνει την κοινωνική αδικία και πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.Είναι σίγουρο ότι οι νόμοι δεν αλλάζουν με κινήσεις εντυπωσιασμού.Μπορούν όμως να αλλάξουν μέσα από συντεταγμένες παρεμβάσεις των αρμοδίων οργάνων και αυτό έχει υποχρέωση να πράξει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Προς ένταξη έργο ύδρευσης στο Δήμο Σουλίου

Ένα ακόμη έργο για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, προωθεί προς ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. η Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για την πράξη «ενίσχυση – αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των Τ.Κ. Ζερβοχωρίου και Προδρομίου Δήμου Σουλίου». Η συγκεκριμένη πράξη έχει επιλεγεί προς ένταξη στον άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής» και ήδη με έγγραφό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Δήμο Σουλίου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την υπογραφή του Σχεδίου Απόφασης ένταξης, του Τεχνικού Δελτίου Εγκεκριμένης Πράξης και το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων της Απόφασης Ένταξης Πράξης.

Σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων


Λεπτομέρειες απομένουν για να κλειδώσει οριστικά το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων. Η πρωϊνή ενημέρωση που είχαμε από πηγή συγκεκριμένης Γραμματείας που στεγάζεται στο 2ο όροφο του κτιρίου επί της Λεωφόρου Συγγρού 360, αναφέρει ότι οι τελικές αποφάσεις έχουν ληφθεί -χωρίς βέβαια να είναι οι οριστικές- ενώ όπως μας διαβεβαίωσε, δεν υπάρχει το όνομα έκπληξη και ούτε αυτό αναζητείται, ώστε να δρομολογηθούν ανακατατάξεις και ανατροπές της τελευταίας στιγμής στην ονοματολογία που σας παρουσιάζουμε.Κρατείστε τα ονόματα με τη σειρά ακριβώς που μας δόθηκαν:
Τασούλας Κωνσταντίνος, Βουλευτής, πρ. Υφυπουργός
Καλογιάννης Σταύρος, Βουλευτής, πρ. Υφυπουργός
Χαραλαμπόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ιατρικής, πρ. Βουλευτής
Τσιαλιαμάνης Βασίλειος, Επιχειρηματίας
Κολόκας Παντελής, Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου
Ασημακοπούλου Άννα, Οικονομολόγος-Νομικός, Δ/ντρια Ιδρ. Εγνατία Ηπείρου
Τσιότα Κωνσταντίνα, Μηχανολόγος Μηχανικός
Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους επτά (7) είναι τελικά ένας υποψήφιος από τα παλιά (Κ. Χαραλαμπόπουλος), ενώ φαίνεται να έχασε οριστικά το τρένο των εκλογών ο Γ. Νικόπουλος. Αντίθετα, το παλεύει με ψαλιδισμένες πιθανότητες ο Αντ. Φούσας, ο οποίος μαθηματικά δεν αποκλείεται (σχεδόν απίθανο) να πετάξει εκτός τον Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Κολόκα του οποίου οι εκλογικές επιδόσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες. Όπως μας τόνισαν από τη Συγγρού, αυτό το σενάριο θα ενεργοποιηθεί, μόνο εάν ο Π. Κολόκας δεχθεί να μην είναι τελικά υποψήφιος. Το σενάριο αυτό τροφοδοτεί και η πολύ καλή διαπροσωπική σχέση που ο ίδιος διατηρεί με τον Αντ. Φούσα. Όλα τα άλλα είναι κλειδωμένα και άσπαστα.θυμηθείτε το!

Ο Μιχάλης Παντούλας και το μήνυμα στον Φίλιππο Πετσάλνικο


«Φωτιές» άναψε στο ΠΑΣΟΚ η επιστολή – απαίτηση των έντεκα βουλευτών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία για ορισμό νέου πρωθυπουργού και σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Την Τετάρτη το βράδυ, κι ενώ η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είχε ναυαγήσει, μια ομάδα κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος έστειλε το δικό της μήνυμα.Αποδέκτης ήταν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούσαν να «βάλει τέλος στην αγωνία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης» και εμμέσως πλην σαφώς εξέφραζαν τη διαφωνία τους στην επιλογή του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για τη θέση του πρωθυπουργού. Οι βουλευτές με την επιστολή τους ζητούσαν από τον πρόεδρο του κόμματος και τους υπόλοιπους αρχηγούς «να υπάρξει ομόφωνη απόφαση και να στηριχθεί απ’ όλους η νέα κυβέρνηση».Η δυστοκία του τριημέρου προκάλεσε την αντίδραση των «11», οι οποίοι θεώρησαν ότι η τακτική αυτή δεν εξυπηρετεί ούτε το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και της ίδιας της χώρας.Ένας από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας ήταν ο Μιχάλης Παντούλας, ο οποίος από το 2004 εκλέγεται βουλευτής στο νομό Ιωαννίνων. Μάλιστα, οι πληροφορίες φέρουν το γιαννιώτη βουλευτή να είναι και ο συντάκτης της επιστολής, η οποία στις 10.32 το βράδυ της Τετάρτης απεστάλη στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο. Οι βουλευτές διευκρίνιζαν ότι θα προχωρήσουν σε παραίτηση από το αξίωμά τους αν δεν δοθεί λύση για τη θέση του πρωθυπουργού «με μια ισχυρή προσωπικότητα». Την ίδια ώρα, πάντως, οι βουλευτές που συμμετείχαν σ’ αυτή την πρωτοβουλία ζήτησαν να διαβιβαστεί η επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να έχει γνώση της ειλημμένης απόφασής τους για την παραίτησή τους από το αξίωμα του βουλευτή.Παράλληλα, ενημερώθηκαν και πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος (Άννα Διαμαντοπούλου, Βαγγέλης Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας κ.ά.) για την πρόθεσή τους. Οι βουλευτές παρενέβησαν με αυτό τον τρόπο στο σύνολο του κόμματός τους προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς τον κ. Παπανδρέου και το στενό πυρήνα των συνεργατών του που χειριζόταν την υπόθεση για τον ορισμό νέου πρωθυπουργού. Η επιστολή έχει αναρτηθεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ ο βουλευτής Ιωαννίνων αρνήθηκε –μέχρι χθες νωρίς το βράδυ- να κάνει οιαδήποτε δήλωση στον «Ηπειρωτικό Αγώνα», παρότι είναι βέβαιο πως ήταν ο συντάκτης της επιστολής. Οι υπόλοιποι 10 βουλευτές που συμμετείχαν σ’ αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως, είναι οι εξής: Δημήτρης Βαρβαρίγος (Ζακύνθου), Γιάννης Δριβελέγκας (Χαλκιδικής), Μάρκος Μπόλαρης (Σερρών), Νίκος Ζωίδης (Δωδεκανήσου), Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), Γιώργος Ντόλιος (Έβρου), Θανάσης Παπαδόπουλος (Αχαίας), Γιάννης Βλαττής (Κοζάνης), Νίκος Τσώνης (Φθιώτιδα) και Πυθαγόρας Γαρδίκος (Σάμου).

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι αντίπαλοι στο κύπελλο των Γιαννιώτικων Ομάδων

Στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση των τριών επόμενων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας.Στα παιχνίδια της δεύτερης φάσης που θα διεξαχθούν το τριήμερο 22, 23, και 24 Νοεμβρίου, η Δόξα Κρανούλας αντιμετωπίζει την Παναχαϊκή, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννενα θα αγωνιστεί κατά τη διάρκεια της τέταρτης φάσης το τριήμερο 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου και θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ΠΑΟ Ρουφ–Διαγόρας.

Συγκρότηση προεδρείου Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Άρτας


Κατά την πρώτη του συνεδρίαση το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων / Νηπιαγωγών Ν. Άρτας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:Πρόεδρος: Τσάκαλος Βασίλειος, Αντιπρόεδρος: Γεώργος Χρήστος, Γεν.Γραμματέας: Γούσιας Σωτήριος, Ταμίας: Βάσιος Φώτης, Ειδικός Γραμματέας: Παλαιοδήμος Γεώργιος, Μέλη: Μπάρκα Μαρία, Σερβετά Μαρία, Μαργώνης Γεώργιος, Μανανάς Κων/νος.

Παρεμβάσεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δυναμική παρέμβαση στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απαιτώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για τη διασφάλιση φοιτητικής στέγης αιτούντων πρωτοετών φοιτητών που δεν μπορούν να πάρουν δωμάτιο εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στη φοιτητική στέγη, πραγματοποίησε χθες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Από τις 380 αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών καλύφθηκαν μόλις οι 142, επιβεβαιώνοντας τη γύμνια χρόνων στη φοιτητική στέγη, η οποία σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης είναι αναγκαία όσο ποτέ για τις λαϊκές οικογένειες.Σε αυτή την κατεύθυνση με την καθολική στήριξη των πρωτοετών φοιτητών που υπερψήφισαν σε γενικές συνελεύσεις 8 σχολών την πρόταση του ΜΑΣ, απαιτήθηκε να επινοικιαστούν δωμάτια ή να δοθεί επίδομα 600 ευρώ για όσους φοιτητές έκαναν δήλωση και έμειναν εκτός Εστιών, να δρομολογηθεί η κατασκευή νέων κτιρίων για φοιτητικές εστίες, να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι φοιτητές για στέγαση, σίτιση και μεταφορά.Η Πρυτανεία αντέταξε από την πλευρά της τα αδιαμφισβήτητα αρνητικά οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνει η κυβέρνηση και για τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ, με τη μείωση των κονδυλίων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να φτάνει στο 50%, την ίδια ώρα που έχει αυξηθεί και ο αριθμός των φοιτητών. Τελικά και υπό το βάρος της αγωνιστικής πίεσης, της δικαιολογημένης οργής και αγανάκτησης των φοιτητών που δεν έχουν πού να μείνουν και δεν μπορούν να πληρώνουν ξενοδοχεία, η Πρυτανεία δεσμεύτηκε τον επόμενο μήνα για τη δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία 50 φοιτητών που μένουν εκτός Εστιών. Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει, αφού 200 περίπου φοιτητές που έκαναν αίτηση για φοιτητική στέγη είναι ξεκρέμαστοι.

Πέντε επίλεκτοι αθλητές του Ν.Ο.Ι. στο Σχινιά με την Εθνική Κωπηλασίας


Τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών από κάθε άλλο σωματείο στην χώρα μας προσφέρει κάθε χρόνο στην Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Παράδοση που αναμφίβολα θα συνεχιστεί και φέτος, καθώς ο Ν.Ο.Ι. διαθέτει στις τάξεις του κωπηλάτες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, έτοιμους να στελεχώσουν τις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες του εθνικού μας συγκροτήματος, ενόψει μάλιστα μίας πολύ σημαντικής χρονιάς, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.Το πρώτο λοιπόν προπονητικό κοινόβιο της ελληνικής Εθνικής Ομάδας για τη νέα περίοδο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 27 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, στον Μαραθώνα και αφορά τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών. Για το κοινόβιο αυτό έλαβαν πρόσκληση να συμμετάσχουν πέντε επίλεκτοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, που είναι και οι περισσότεροι σε αριθμό από κάθε αντίστοιχο σωματείο!Πρόκειται για τους φετινούς παγκόσμιους πρωταθλητές Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, οι οποίοι τον ερχόμενο Αύγουστο θα αγωνιστούν με την φανέλα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τον Αποστόλη Λαμπρίδη και την Ελένη Διαμάντη, νεαρούς ολυμπιονίκες της Σιγκαπούρης την περσινή χρονιά και τον Χρήστο Κουτσιαύτη, έναν αθλητή με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΙ ΤΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΖΙΑΛΛΑΣ
Με την συμμετοχή τους στο δεύτερο αυτό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας οι Γιαννιώτες πρωταθλητές Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας μπαίνουν ουσιαστικά στο πιο εντατικό κομμάτι της προετοιμασίας τους ενόψει της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.Σε δηλώσεις τους με αφορμή την επιστροφή τους στον Σχινιά οι δύο αθλητές αναφέρθηκαν στην προετοιμασία για την επικείμενη Ολυμπιάδα. «Ένας μακρύς δρόμος που περιλαμβάνει σκληρή προπόνηση ξεκινάει για μας. Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι από την προετοιμασία που έχουμε κάνει και βρισκόμαστε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση», ανέφερε ο Γιάννης Τσίλης, λίγο πριν αναχωρήσει απ’ τα Γιάννινα. «Η φετινή χρονιά κλείνει πολύ καλά και ελπίζουμε πως το 2012 θα είναι εξίσου επιτυχημένο. Έχουμε ένα κοινόβιο και τον Δεκέμβριο και η μόνη μας ευχή σήμερα είναι να είμαστε υγιείς και να έχουμε την στήριξη των δικών μας ανθρώπων στις παρούσες δύσκολες συγκυρίες», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας.

Ποιος Αντιπεριφερειάρχης και ποιος πρωτοκλασάτος της παράταξης Γκόντα θα δώσουν το βράδυ το παρόν στο πλευρό του Αντ. Φούσα;


Το ρεπορτάζ από το περιβάλλον Φούσα "τρέχει" και οι διαρροές πάνε... σύννεφο. Όπως μας πληροφόρησαν πριν από λίγο, ανάμεσα στους πρωτοκλασσάτους που θα δώσουν το παρόν απόψε στην εκδήλωση του πρώην υπουργού θα είναι ένας συγκεκριμένος αντιπεριφερειάρχης που θα πάει αντάμα με ένα πρωτοκλασσάτο στέλεχος της παράταξης Γκόντα. Το μόνο που δεν μάθαμε είναι το εάν θα πάνε στη εκδήλωση με αυτοκίνητο ή... ελικόπτερο!!!

Προεκλογική συνεστίαση φίλων του Αντ. Φούσα απόψε στα Γιάννενα

Τις προεκλογικές του μηχανές φουλάρει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων Αντώνης Φούσας, ο οποίος φιλοδοξεί να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές. Όπως πληροφορηθήκαμε από πηγή του γραφείου του, η κινητοποίηση που προηγήθηκε ήταν μεγάλη και σήμερα οι υποστηρικτές του και οι φίλοι του αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν. Το εάν τελικά πάρει ή όχι το χρίσμα είναι ένα άλλο θέμα που δεν εμποδίζει το γαλάζιο στέλεχος συχνά-πυκνά να δείχνει στα Γιάννενα την ισχυρή δυναμική που ακόμη και σήμερα διαθέτει. Πάντως η προοπτική να είναι τελικά υποψήφιος αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, αφού πέρα από τα νέα και φρέσκα πρόσωπα που προωθεί ανά την Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς, έχει να "ανταγωνιστεί" δύο ακόμη ισχυρές υποψηφιότητες από τα βόρεια του νομού, όπως είναι αυτή του συντοπίτη του Γιάννη Νικόπουλου αλλά και αυτή του Κονιτσιώτη επιχειρηματία Βασίλη Τσαλιαμάνη.

Δήλωση Κώστα Τασούλα για το σχηματισμό Κυβέρνησης

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αδιανόητα καταστροφική «έμπνευση» του Γεωργίου Παπανδρέου για δημοψήφισμα κόντεψε να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Η χώρα άγγιξε την άβυσσο.Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς έβαλαν αμέσως πλάτη για αποτροπή κάθε εφιαλτικής εξέλιξης αποσταθεροποιήσεως της θέσης μας στην Ευρώπη και οικονομικής κατάρρευσης. Προτείναμε μεταβατική κυβέρνηση διαχείρισης των αποφάσεων της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και εξασφάλισης της 6ης δόσης του δανεισμού. Επιπλέον αξιώθηκε η παραίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου που είναι ήδη γεγονός.H νέα κυβέρνηση θα είναι το προγεφύρωμα ομαλότητας μέχρι τις εκλογές.Το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρώπη με προκοπή. Αυτό το μέλλον μπορεί να το εγγυηθούμε και ο Ελληνικός λαός μπορεί να το κατακτήσει».

Παρουσιάστηκε ο ενεργειακός χάρτης της Ηπείρου

Παρουσιάστηκε χθες η μελέτη «Αποτύπωση Ενεργειακού Χάρτη (Ισοζυγίου) της Περιφέρειας Ηπείρου και των Αποθεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»,η οποία εκπονήθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου. Η μελέτη περιλαμβάνει παρουσίαση του δυναμικού και των στόχων, τις χωροταξικές παραμέτρους, την ανάλυση κόστους οφέλους, τη γεωγραφική βάση δεδομένων καθώς και την καταγραφή και αξιολόγηση περιβαλλοντικών και χωροταξικών δεδομένων. Σύμφωνα με τους μελετητές, με βάση τις παραδοχές για το σύνολο της χώρας, (αν δηλαδή θεωρηθεί ότι η Περιφέρεια υιοθετεί ακριβώς τα ποσοστά των εθνικών στόχων), η απαιτούμενη από νέα έργα Ανανεώσιμων Πηγών, ενέργεια, μπορεί να καλυφθεί ενδεικτικά αν εγκατασταθούν και λειτουργήσουν:Νέα αιολικά πάρκα ισχύος 301 MegaWatt ή Νέα μικρά υδροηλεκτρικά έργα ισχύος 166 ΜW ή Νέα έργα βιομάζας ισχύος 132 MW ή Νέα συνολική ισχύς από φωτοβολταϊκά 441 MW.«Είναι εύκολο για την Περιφέρεια να προσεγγίσει το στόχο», υπογραμμίστηκε από τους μελετητές.Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Θ. Πιτούλης, χαρακτήρισε «άκρως θετική» την πρωτοβουλία εκπόνησης της μελέτης, η οποία όπως πρόσθεσε, είναι ένα «οπλοστάσιο» για την Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να προωθήσει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σχόλιο λαϊκής Συσπείρωσης για δηλώσεις Δημάρχου σχετικά με τα χαράτσια της ΔΕΗ

Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ και ο Δήμαρχος Φ.Φίλιος ξέρουν πολύ καλά ότι τα ανταποδοτικά τέλη, οι δημοτικοί φόροι, τα τροφεία των παιδικών σταθμών, τα δημοτικά ραβασάκια με βεβαιωμένες κλήσεις παρελθόντων ετών που είναι παράνομες ακόμα και με τη δική τους νομιμότητα, η ελεγχόμενη στάθμευση σε όλη την πόλη, αποτελούν κρατική πολιτική ενάντια στο λαό. Η σημερινή Δημοτική Αρχή και η προηγούμενη φέρουν ευθύνη για την υλοποίηση της.Ο λαός δεν μπορεί να εμπιστευθεί την οργάνωση της πάλης του στον κρατικό μηχανισμό, τον υπ αριθμό 1 υλοποιητή της πολιτικής της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. Οι λεονταρισμοί του Δημάρχου για παρεμβάσεις στα χαράτσια της ΔΕΗ είναι ακριβώς όπως το περιέγραψε και ο ίδιος: επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ο Δήμαρχος καλείται από τώρα να μας απαντήσει: τα ανταποδοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα τα εισπράξει; Καμία αυταπάτη για τους εκφραστές της πλουτοκρατίας. Τέρμα πια στην κοροϊδία :
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ-ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ-ΤΡΟΦΕΙΩΝ & ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.
ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ

Αναταραχή και αναστάτωση στο αστυνομικό μέγαρο ΕΛΑΣ Ηπείρου

Μια αναταραχή και μια γενικότερη αναστάτωση δημιουργήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο ΕΛΑΣ Ηπείρου, ύστερα από την «σφαγή» που έκανε η ηγεσία, «καρατομώντας» άξια στελέχη, όπως ήταν οι Τρομπούκης-Λελοβίτης. Ήταν τέτοια η αναταραχή, που ακόμη και αυτή η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση καταγγελία, καταπέλτη, εναντίον του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγγέλοντας τις μετακινήσεις Διευθυντικών στελεχών από και προς την Γενική Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου και την Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων. Εν μια νυκτί και εντελώς απρόσμενα και προφανώς με εντολή της Προϊσταμένης Αρχής και παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ικανά στελέχη που υπηρετούσαν στην Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου, για να αντικατασταθούν από εκλεκτό, ο οποίος στο σώμα είχε βρεθεί με παρέμβαση του άλλοτε ισχυρού συντοπίτη του Στ. Τζουμάκα, ο οποίος στη συνέχεια έγινε κουμπάρος του. «Αυτού του είδους οι πολιτικές παρεμβάσεις, όχι μόνο δεν ενισχύουν το σώμα αλλά το αποδυναμώνουν στιγματίζοντας τους μετακινούμενους εκτάκτως αξιωματικούς, κάτι που προκαλεί κακόβουλα σχόλια και έριδες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ένωσης αξιωματικών Ηπείρου. Έτσι στην Διεύθυνση νομού Ιωαννίνων, καθήκοντα αστυνομικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Βασίλης Θεοχάρης, ενώ Ο μέχρι τώρα διευθυντής και υποδιευθυντής Τρομπούκης και Λελοβίτης, μπαίνουν στο «ψυγείο» του μεγάρου.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες στα Γιάννενα

«Κάτω η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία, εμπρός λαέ για τη λαϊκή εξουσία», «Καμία αναμονή, καμία ανοχή και ετούτη η κυβέρνηση είναι εχθρική», ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα της χθεσινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στα Γιάννενα, με τα οποία οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης απάντησαν αγωνιστικά μαζί με τους κομμουνιστές στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου. Στη συγκέντρωση μίλησε η Φωτεινή Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εκδήλωση προς τιμή του Πετρολούκα Χαλκιά

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το τμήμα Παραδοσιακών Χορών διοργανώνουν συναυλία παραδοσιακής μουσικής προς τιμήν του Ηπειρώτη δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά.Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο καλλιτέχνης σε ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του στην Ηπειρωτική Μουσική Παράδοση. Στο τραγούδι τον συνοδεύει ο Αντώνης Κυρίτσης ο οποίος επίσης θα τιμηθεί για την προσφορά του στο ηπειρώτικο τραγούδι.Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΑΡΤΑ:Γεώτρηση στη "Δρυώνα" Κορφοβουνίου

Η αξιοποίηση μιας νέας γεώτρησης, που διανοίχθηκε από το Δήμο Αρταίων στην Τ.Κ. Κορφοβουνίου, στην περιοχή «Δρυώνα», θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης νερού που απασχολεί τους κατοίκους του χωριού τα τελευταία χρόνια. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, με την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης, βάθους 156 μέτρων, και την κατασκευή δικτύου μεταφοράς θα καλυφθούν οι βασικές ανάγκες πόσης και χρήσης νερού για τα επόμενα χρόνια. Ήδη έγινε δοκιμαστική άντληση και οι αναλύσεις έδειξαν ότι το νερό που προέκυψε από τη γεώτρηση είναι καλής ποιότητας και κατάλληλο για πόση. Οι διαδικασίες προχωρούν ώστε με τη σωστή επεξεργασία και διαχείριση το νερό να φτάσει το συντομότερο δυνατό στις βρύσες των σπιτιών του Κορφοβουνίου. Η ποσότητα του νερού είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό όλο το Κορφοβούνι όπως ανέφερε και ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτιος Φώτης, καταγόμενος από την περιοχή, και ο Δήμος θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί προκειμένου να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα.

Σε προειδοποιητική κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΙΚΑ στα Ιωάννινα, προχώρησαν οι απολυμένοι της ΣΒΕΚΗ

Σε προειδοποιητική κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΙΚΑ στα Ιωάννινα, προχώρησαν οι απολυμένοι της ΣΒΕΚΗ, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους μετά την απόφαση του Ιδρύματος να προχωρήσει, δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία και πληρωθούν μάλιστα, σε ανακοπή για να μην εκτελεστεί ως είχε συνταχθεί ο πίνακας κατάταξης, βάση του οποίου θα εισέπρατταν τα δεδουλευμένα τους.Οι πρώην εργαζόμενοι στη ΣΒΕΚΗ ζητούν από την διοίκηση του ΙΚΑ να άρει την ανακοπή και προειδοποιούν πως αν δεν γίνει αυτό από σήμερα κιόλας θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.Ο νομικός εκπρόσωπος των 43 απολυμένων, Ηλίας Πολύμερος, σημείωσε πως ενέργεια αυτή του ΙΚΑ δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα και πως η απόσυρσή της αίτησης ανακοπής είναι πολιτική.«Η ανακοπή δεν έχει καμία βάση νομικά γιατί και ασκήθηκε πιεστικά χωρίς νόημα», είπε ο κ. Πολύμερος ζητώντας από το ΙΚΑ να παραιτηθεί.«Νομικά δεν πρέπει να το ψάχνουμε το θέμα, γιατί η νομική υπηρεσία θα πει πως έκανε την δουλειά της. Η διοίκηση του Ιδρύματος πρέπει να πάρει απόφαση και να παραιτηθεί γιατί είναι απαράδεκτό κοινωνικά να ζητά να μοιραστεί τα χρήματα των εργαζομένων», σημείωσε.

Συνεχίζουν μέχρι να δικαιωθούν
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καρανίκας, ένας εκ των 43 απολυμένων, τόνισε πως ο αγώνας των συναδέλφων του θα συνεχιστεί μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, προειδοποιώντας πως από σήμερα κιόλας θα προχωρήσουν σε κατάληψη του ΙΚΑ στα Γιάννενα.«Δεν θέλουμε να στρέψουμε τον κόσμο εναντίον μας και ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. ΑΝ δεν υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα το βράδυ από αύριο 11/11/2011 στις 7 το πρωί θα κλείσουμε το ΙΚΑ», υπογράμμισε.

Στήριξη από το ΕΚΙ

Μαζί με τους 43 απολυμένους βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Φασούλης, για να εκφράσει τη στήριξή του στον αγώνα τους.Έτσι και αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη συμπεριφορά ενός ανάλγητου κράτους την κίνηση της διοίκησης του ΙΚΑ, τόνισε πως το ΕΚΙ θα στηρίξει τους αγώνες των πρώην εργαζομένων όποια μορφή κι αν έχουν αυτοί.«Δεν είναι δυνατόν μια δημόσια υπηρεσία να μπλοκάρει τα λεφτά που δικαιούνται και την καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει πίσω την απόφαση αυτή», υπογράμμισε.Παράλληλα έκανε γνωστό πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο ώστε μαζί με αντιπροσωπεία των απολυμένων και της ΓΣΕΕ να του ζητήσουν να ανακαλέσει την απόφαση, ενώ τέλος αναφορικά με το εργασιακό τους μέλλον στη ΣΒΕΚΗ, υπό τη νέα διοίκηση, ο κ. Φασούλης σημείωσε ότι θα επιδιωχτεί συνάντηση για την επαναπρόσληψή τους.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανάκληση της απόφασης για τα ασφαλτικά βλέπει ο Θ. Πιτούλης


Αισιόδοξος, ότι η απόφαση της Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την εγκατάσταση της μονάδας ασφαλτικών και αποθήκευσης μαζούτ στη Λωρίδα Σαγιάδας, δίπλα στις ιχθυοκαλλιέργειες, θα ανακληθεί, εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.Δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή της απόφασης που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα και ενώ αναμένεται η έκθεση της ειδικής γραμματείας του ΥΠΕΚΑ, που έχει στα χέρια της τον πλήρη φάκελο, ο Θ. Πιτούλης χαρακτήρισε ολίσθημα την υπογραφή της απόφασης, προσθέτοντας ότι δεν ήταν τυχαίο ότι όλες οι γνωμοδοτήσεις ήταν αρνητικές.Από την άλλη ωστόσο επισήμανε και την αδήριτη ανάγκη για την Θεσπρωτία και να υπάρξουν επενδύσεις, αλλά κυρίως να δημιουργηθούν οι υποστηρικτές δομές για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του λιμένα της Ηγουμενίτσας.Έτσι, τόνισε πως το τελευταίο που θα πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψιν, να είναι το πολιτικό και εκλογικό κόστος. «Ήταν ολίσθημα η υπογραφή της απόφασης, όμως έχω την ελπίδα ότι θα ανακληθεί. Θα πρέπει φυσικά να δούμε και να ζητούμε τις επενδύσεις, όμως αυτό είναι πρωτίστως θέμα της αυτοδιοίκησης. Προφανώς και υπάρχει ανάγκη να γίνουν και οι αποθήκες των καυσίμων και τα ασφαλτικά, γιατί το τρίτο σε σημασία λιμάνι της χώρας, χρειάζεται υποστηρικτικές δράσεις. Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όμως τις φοβίες για το εκλογικό κόστος και να δώσουμε λύσεις μέσα από τη συνεργασία», σημείωσε.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πιτούλης δε θέλησε αρχικά να σχολιάσει την αρνητική καταρχάς θέση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση της μονάδας στη θέση «Γωνιά» παρότι συμπεριλαμβάνεται στο ΓΠΣ της πόλης.«Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον δήμαρχο, που εκφράζει τη θέση του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η προσωπική μου θέση όμως ως δήμαρχος ήταν ότι μπορεί να εγκατασταθεί η μονάδα στη θέση «Γωνιά». Εγώ είχα προτείνει άλλωστε την ίδια θέση και για το φυσικό αέριο, όμως δεν εισακούστηκα για διάφορους λόγους. Πιστεύω πάντως ότι θα βρούμε λύσεις, εφόσον συζητήσουμε από μηδενική βάση», κατέληξε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΡΤΑ: Συνάντηση Δημάρχου με τον Μορφωτικό Ακόλουθο των ΗΠΑ

Συνάντηση με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. George Frowick είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης. Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο και αφορούσε θέματα πολιτισμού, παιδείας, περιβάλλοντος και επιχειρηματικότητας. Στο τέλος έγινε ανταλλαγή δώρων ενώ ακολούθησαν δηλώσεις με κοινό γνώμονα την συνεχή επαφή και συνεργασία στους παραπάνω τομείς. Ο κ. Frowick ανέφερε: «Ευχαριστώ τον κύριο Δήμαρχο για την φιλοξενία του σήμερα. Βρισκόμαστε στα πλαίσια μίας περιοδείας που ξεκινήσαμε από τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και ήρθαμε στην όμορφη πόλη της Άρτας. Είμαι ενθουσιασμένος από την φυσική ομορφιά που έχει η πόλη της Άρτας καθώς επίσης για την πολύτιμη ιστορική σημασία της. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στην πολύτιμη καλλιέργεια των πορτοκαλιών που πιστεύω ότι είναι και αυτό μέσα στις φυσικές ομορφιές που έχει η Άρτα. Θα είμαστε σε μία συνεχή επαφή με το Δήμαρχο για μία πιθανή συνεργασία και φυσικά θα αναφέρω στην Αμερικανική Πρεσβεία, στον Πρέσβη μας για την επίσκεψη αυτή. Σας ευχαριστώ πολύ».Ο κ. Παπαλέξης δήλωσε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία και την τύχη αν θέλετε σαν Δήμαρχος Αρταίων να υποδεχθώ στο γραφείο μου τον Αμερικανό Μορφωτικό Ακόλουθο κ. Frowick. Στη συνάντηση αυτή είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για την συνεργασία μας σε θέματα που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό και την τουριστική προβολή της περιοχής μας αλλά και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στους νέους. Θεωρούμε ότι μετά τη συνάντηση αυτή άνοιξε μια νέα δίοδος δια μέσω της οποίας θα έχουμε την δυνατότητα να προβάλουμε την περιοχή μας σε διεθνή περιοδικά τουριστικού ενδιαφέροντος, σε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις όπως πολιτιστικά φεστιβάλ και διεθνείς συναντήσεις. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας, των τοπικών προϊόντων μας, της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. Εύχομαι και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και η νέα πόρτα που άνοιξε για μας θα χρησιμοποιηθεί επ’ ωφελεία της περιοχής μας».

Παραίτηση Χ.Τσάγκα από το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα


Tην παραίτηση του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κατέθεσε με σημερινή του επιστολή ο εκπρόσωπος του σωματείου κ. Χρίστος Τσαγκας και αυτή πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 633/10-11-2011.Είναι η πρώτη από τις τέσσερις αποφάσεις τις οποίες πήρε το Δ.Σ. του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στη συνεδρίαση της 5/11/2011 η οποία επικυρώθηκε και με την 110/7-11-2011 απόφαση του διευρυμένου Δ.Σ.