Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

«Προβάδισμα» για την κυβέρνηση συνεργασίας στις δημοσκοπήσεις


Περισσότεροι είναι οι πολίτες που ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας από αυτούς που ζητούν τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις.Yπερ μια κυβέρνησης εθνικής ανάγκης τάσσεται το 52% των πολιτών σε δημοσκόπηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών.Σε άλλη δημοσκόπηση για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ενώ το 41,7% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών και το 10,3% υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 5 στους 10 (54,85) πάντως εκτιμούν πως η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει περιθώρια να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική.Στην έρευνα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ΝΔ προηγείται στην προθεση ψήφου 7,5% ενώ στο ΕΘΝΟΣ 7,15.Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% και το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, ΔΗΣΥ 2,2%, ΔΗΜΑΡ 3,75, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7%, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%.Στη δημοσκόπηση τους ΕΘΝΟΥΣ η ΝΔ συγκεντρώνει 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 15,15, το ΚΚΕ 8,2 %, το ΛΑΟΣ 5,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,2%, η ΔΗΣΥ 2,4%, οι Οικολογοι-Πρασινοι 2,3%, το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 1,6%.

Επικρίσεις Σταϊνμάιερ για τη στάση της ΝΔ


Να ασκήσει πιέσεις στο αδελφό κόμμα της ΝΔ ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να συνεργαστεί για την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.Επικρίνοντας τη στάση της ΝΔ, σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση στη Γερμανία να ψηφίζει το πακέτο βοήθειας και οι Ελληνες συντηρητικοί να το απορρίπτουν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

O Παπανδρέου αποφασισμένος να κλείσει στη φυλακή πανίσχυρο μεγαλονταβατζή της χώρας για μαύρα τιμολόγια!


Την πρώτη φορά κι ενώ άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν φτερό το λογιστήριο του εκδοτικού Ομίλου, τον διέσωσε πρώην υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος έδωσε εντολή στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ να αποχωρήσει από τον Όμιλο.Κι αυτό τη στιγμή που οι άνδρες του ΣΔΟΕ είχαν εντοπίσει ένα σκασμό μαύρα τιμολόγια. Και δεν μιλάμε για τον Κουρή.Ο Κουρής μπροστά του είναι παρθένα.Ο μεγαλονταβατζής κινδυνεύει με φυλακή στα γεράματα και ο Παπανδρέου αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να τον χώσει στο Κορυδαλλό...

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε δυνάμεις της Βουλής»


«Η εθνική συναίνεση είναι το ζητούμενο για τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε όλοι πολύ καλή γνώση τι πρέπει να συμβεί. Να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε δυνάμεις της Βουλής, με πολιτικές προσωπικότητες που θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να ολοκληρώσει το έργο των μεταρρυθμίσεων. Ένα έργο που είναι εξαιρετικά πολιτικό και σύνθετο και δεν μπορεί να έρθει σε πέρας αν όλοι δεν έχουμε κατανοήσει τις ευθύνες μας».Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε ακόμα για δημοσιονομική βόμβα που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για συστηματική δουλειά που έγινε τα δύο αυτά χρόνια και για σημαντικό έργο και μεταρρυθμίσεις σε βάθος που έγιναν με μεγάλο πολιτικό κόστος για τη κυβέρνηση που άλλαξαν όμως τη χώρα και τη πήγαν μπροστά.«Μπροστά μας έχουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Απειλείται το ουσιαστικό κεκτημένο της χώρας που είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της, Η απώλεια αυτού του κεκτημένου, συνοδεύεται από επιστροφή της χώρας πολλών δεκαετιών πίσω. Αν δεν λειτουργήσουμε άμεσα και ως πρέπει η χώρα θα μπει σε σκοτεινό τούνελ», επεσήμανε η κ. Διαμαντοπούλου και συνέχισε:«Χρειαζόμαστε απόλυτη ειλικρίνεια και αυτό που αποφύγαμε μέχρι σήμερα είναι με αυτή την κυβέρνηση και την Βουλή να ανατρέψουμε αυτή την προοπτική που ήταν πολλές φορές προ των πυλών».Η υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι με τη συμφωνία που πέτυχε ο πρωθυπουργός διεγράφη ένα μεγάλο χρέος της χώρας ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξαν από την κυβέρνηση και λάθη και πισωγυρίσματα.Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε ένα απολογισμού του έργου που έγινε στο υπουργείο της, και που είχε, όπως είπε, την τιμή να υπηρετήσει δίνοντας έμφαση στο νόμο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και στο γεγονός ότι είχε τη μεγαλύτερη από ποτέ συναίνεση.«Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης και καλώ όλους τους συναδέλφους μου να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση όπως την περιέγραψε χθες ο πρωθυπουργός που πρέπει να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες γιατί χάσαμε πολύτιμο χρόνο», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.

Οι τραπεζίτες και οι νταβατζήδες τρέμουν το τέλος γιατί ο Παπανδρέου αποφάσισε να τους πάρει μαζί του στη κόλαση!!!


Έστω και αργά ο Παπανδρέου αποφάσισε να πηδήξει τους διεφθαρμένους τραπεζίτες που έδιναν δάνεια με τη σέσουλα στα μαγαζιά των νταβατζήδων κι αυτοί δίνουν τα ρέστα τους για τον Βενιζέλο με την ελπίδα ότι θα τους διασώσει.Στο κάτω κάτω το δημοψήφισμα ήταν από τις σωστές πρωτοβουλίες του Παπανδρέου. Ο λαός θα έπρεπε να αποφασίσει για τον τρόπο θανάτωσής του.Νταβατζήδες των ΜΜΕ και τραπεζίτες τρέμουν την ώρα της κρίσης.Από τη Δευτέρα θα υπάρξουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη βρωμοδιαπλοκή τους...Οι τραπεζίτες που έχουν φθάσει στο σημείο να μην μπορούν να δίνουν στους καταθέτες τους τα λεφτά που τους ζητούν, τα λεφτά τους δηλαδή, εξακολουθούν να σκορπούν εκατομμύρια σε διαφημίσεις ακόμη και στα πιο παρακμιακά ΜΜΕ.Μιλάμε για απίστευτο βόθρο...

kourdistoportocali

Στις θέσεις του επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς


Στις θέσεις του επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων ότι ευτέλισε το κοινοβούλιο.Όπως ανέφερε σε νέες δηλώσεις του, η πρόταση της ΝΔ για μεταβατική κυβέρνηση, ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και αμέσως μετά εκλογές παραμένει στο τραπέζι, με την ελπίδα, όπως σημείωσε, ο κ. Παπανδρέου να καταλάβει το λάθος του.Υποστήριξε ακόμη πως από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού προκύπτει πως προετοιμάζει κυβέρνηση τετραετίας. «Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση σωτηρίας ... Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή εντολή και νομιμοποίηση από το λαό, γι' αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές» σημείωσε.Στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση κυρίως στο εξωτερικό τόνισε: «Την απόφαση για το κούρεμα το "κούρεμα" τη δεχόμαστε όπως δεχόμαστε και την δημοσιονομική σύγκλιση και τις διαρθρωτικές αλλαγές». Επισήμανε όμως ότι την ίδια πολιτική που εφαρμόζεται τώρα δεν θα την ψηφίσει. «Κάποιοι θέλουν να δεσμεύσουν την χώρα και να τη δέσουν χειροπόδαρα ... μας ζητούν μαζί με το "κούρεμα" να ψηφίσουμε νέα μέτρα που κανείς δεν ξέρει, δηλαδή ζητούν λευκή επιταγή, εμείς λευκή επιταγή δεν δίνουμε».Λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει δεκτός την Κυριακή στις 13.00 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επαφές Θ. Πάγκαλου στην Κίνα για επενδύσεις στην Ελλάδα


Ζητήματα συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου σε τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, στις επαφές που είχε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα.Την Πέμπτη ο κ. Πάγκαλος συναντήθηκε με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για την περιοχή Γκουανγκτόνγκ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Wang Yang.Ειδικότερα, με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας τεχνολογίας HUAWEI, συζητήθηκαν επενδύσεις για έργα σε νέες τεχνολογίες.Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει ήδη εκδοθεί η πρόσκληση για πραγματοποίηση έργων για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στην Ελλάδα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 385,5 εκατ. Επιπλέον αναφορά έγινε σε επενδύσεις που αφορούν το μεγάλο έργο υποδομής «Οπτική Ίνα στο Σπίτι» (Fiber to the Home) και την επέκταση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», δηλαδή του υφιστάμενου δικτύου επικοινωνιών του δημοσίου.Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας China Southern μεταξύ του κ. Πάγκαλου και του προέδρου της εταιρείας. Η κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στις νότιες διαδρομές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για σύνδεση της Ελλάδας με τη νότια Κίνα, που θα ελαχιστοποιήσει τους χρόνους του ταξιδιού και θα ενισχύσει την τουριστική και εμπορική διακίνηση μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΥ:Ολοι στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

Αύριο Κυριακή το συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τη γαλακτοβιομηχανία

«Κανένας στο σπίτι, κανένας στο χωράφι, κανένας στο μαντρί».Το κάλεσμα αυτό προτροπή για μαζική, αποφασιστική συμμετοχή στην παναγροτική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ στα Γιάννενα ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από τη γαλακτοβιομηχανία, απευθύνουν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ηπειρο τα κλιμάκια της ΠΑΣΥ.Μέχρι την τελευταία ώρα, τα στελέχη του αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης των αγροτοκτηνοτρόφων δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, τη μάχη για να μη λείψει κανείς από το μετερίζι του αγώνα, την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης στην αντιαγροτική πολιτική που επιδιώκει να παραδώσει το τελευταίο αποκούμπι και στήριγμα των κτηνοτρόφων στα μονοπώλια.Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΠΑΣΥ στα Γιάννενα έγινε αναφορά στην ενιαία, κοινή ολομέτωπη αντιλαϊκή καταιγίδα, που πλήττει τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, την εργατική τάξη και το λαό. Την πολιτική αυτή της φτώχειας και ξεκληρίσματος βιώνουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, την καθήλωση των τιμών, τα χαράτσια, μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις των εναπομεινασών κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, του ΕΛΓΑ, την κατάργηση των συνεταιριστικών ενώσεων και τη μετατροπή τους σε φέουδα των μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών και καπιταλιστικών ισχυρών ενώσεων. Αποτέλεσμα αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής είναι και το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ».Επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις από την εξέλιξη αυτή στους κτηνοτρόφους με μεγάλη μείωση των τιμών στο γάλα, στη διατροφή του λαού, αφού ο νόμος του κέρδους για τα μονοπώλια οδηγεί σε υποκατάστατα του γάλακτος και υποπροϊόντα όπως σκόνες κ.τ.λ. Στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας, αφού θα προχωρήσουν παραπέρα οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, θα αυξηθεί η ανεργία. Για την περιοχή θα σημάνει μεγαλύτερη φτώχεια και ξεκλήρισμα της αγροτοκτηνοτροφίας.Η ΠΑΣΥ κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην ξεγελαστούν, να μη γίνουν συνένοχοι και συμμέτοχοι στις δόλιες προτάσεις αιρετών και βουλευτών, συνεταιριστών και ενώσεων της κυρίαρχης πολιτικής που συμβάλλουν στο ξεπούλημα, λέγοντας να πάρουν ποσοστό εξαγοράς των μετοχών οι ενώσεις, άλλο ποσοστό η Τράπεζα Ηπείρου ή ιδιώτες. Να βάλουν φραγμό στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, στην παραπέρα χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού τους επιπέδου, ανοίγοντας με την πάλη τους δρόμο για μια άλλη φιλοαγροτική πολιτική κόντρα στην εξουσία και οικονομία των μονοπωλίων.

Ακατάλληλο σημείο για εγκατάσταση ασφαλτικών η Λωρίδα Σαγιάδας


Σε ένα εντελώς ακατάλληλο μέρος τόσο διότι εκεί υπάρχουν ήδη μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας όσο και επειδή μερικά μόλις μέτρα μακριά βρίσκονται τα ελληνοαλβανικά σύνορα, με ότι συνεπάγεται αυτό, προτείνεται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει η μονάδα ασφαλτικών Σαγιάδας, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την επιλογή του, τόσο από την επενδυτική εταιρία όσο όμως και από την Πολιτεία που διαμέσου της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα, άναψε πράσινο φως, υπογράφοντας την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με τις γνωστές αντιδράσεις από σύσσωμους τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια Ηπείρου ακόμα και τον βουλευτή Θεσπρωτίας, Χρήστο Κατσούρα ο οποίος ζήτησε μάλιστα την παραίτηση της κ. Γεωργακοπούλου.Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την περιοχή στην οποία η εταιρία πετρελαιοειδών επιθυμεί να εγκαταστήσει τις αποθήκες καυσίμων, με κοινή διαπίστωση όλων πως είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει εκεί μια τέτοια μονάδα η οποία πρώτον θα πλήξει μια μεγάλη μάζα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εδώ και χρόνια και δεύτερον ενδέχεται να δημιουργήσει τεράστια οικολογικά προβλήματα σε περίπτωση ατυχήματος.

Αδύνατη η συνύπαρξη ασφαλτικών και ιχθυοκαλλιεργειών
Ο σκοπός της εταιρίας είναι η παραλαβή πετρελαίου – μαζούτ και ασφαλτομείγματος από δεξαμενόπλοια και η μεταφορά τους από δίκτυο σωληνώσεων σε δεξαμενές αποθήκευσης.Το σημείο στο οποίο θέλει να εγκατασταθεί απέχει μόλις μερικά μέτρα από τα σύνορα με την Αλβανία, ενώ εκεί ακριβώς που προβλέπεται ότι θα κατασκευαστεί η προβλήτα για τον εφοδιασμό των δεξαμενόπλοιων, λειτουργούν σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να είναι απαγορευτικό για την έγκριση οποιασδήποτε μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς η ζημιά που θα υποστεί το υδάτινο περιβάλλον και κατ' επέκταση οι ιχθυοκαλλιεργητές όλης της περιοχής, σε περίπτωση μιας, έστω πολύ μικρής διαρροής πετρελαίου, είναι ανυπολόγιστη.Αυτό τόνισε άλλωστε και ο πρόεδρος των ιχθυοκαλλιεργητών, Γιάννης Χεκίμογλου, λέγοντας πως ιχθυοκαλλιέργειες και ασφαλτικά είναι αδύνατον να συνυπάρξουν αρμονικά και μάλιστα σε τόσο κοντινή απόσταση.«Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που έγινε την άνοιξη για το ειδικό χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών, παρουσιάστηκε μελέτη η οποία αναφέρει ρητά πως τέτοιες μονάδες (πετρελαίων) πρέπει να λειτουργούν σε απόσταση τουλάχιστον 1.000 μέτρων μακριά από τις ιχθυοκαλλιέργειες», επισήμανε.Ταυτόχρονα κάλεσε την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ανακαλέσει έστω και τώρα την απόφασή της για να μην προχωρήσει η καταστροφική, όπως επέλεξε να την χαρακτηρίσει, δημιουργία αποθηκών πετρελαίου.Απαντώντας δε στα όσα υποστηρίζει η κ. Γεωργακοπούλου, ότι δηλαδή της υπογραφής της προηγήθηκε διαβούλευση με τους φορείς η οποία ελήφθη σοβαρά υπόψη, ο κ. Χεκίμουγλου, παραδέχτηκε ότι η διαβούλευση αυτή έγινε, χωρίς όμως οι προτάσεις των φορέων να γίνουν αποδεκτές.

Επικερδής και αναπτυσσόμενη δραστηριότητα

Στο νομό Θεσπρωτίας δραστηριοποιούνται περίπου 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα στον τομέα αυτό.Στην περιοχή της Σαγιάδας μάλιστα έχει αποδειχτεί πως τα νερά είναι τα πλέον κατάλληλα για την συγκεκριμένη δραστηριότητα κάτι που αποτελεί και τον μεγαλύτερο ανασταλτικό παράγοντα, μετά τον οικονομικό, σε πρόταση που υπάρχει για μετεγκατάσταση μονάδων σε άλλη περιοχή.Οι Θεσπρωτοί ιχθυοκαλλιεργητές έχουν ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να προμηθεύσουν τις ιχθυόσκαλες της Ιταλίας, στην οποία στέλνουν τον μεγαλύτερο όγκο των ψαριών τους, μέσα σε λίγες μόνο ώρες.Οι μονάδες αυτές έχουν ετήσιο τζίρο περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ περισσότεροι από 350 είναι οι μόνιμοι εργαζόμενοι.Αν σε αυτούς προστεθεί και το εποχικό προσωπικό ο αριθμός ξεπερνά τους 500.

Αντιδράσεις από Δήμο και Επιμελητήριο
Παρών στη χθεσινή ξενάγηση στο χώρο που προτείνεται να κατασκευαστούν τα ασφαλτικά ήταν και ο Δήμαρχος Φιλιατών, Μηνάς Παππάς, ο οποίος στις δηλώσεις του, επανέλαβε την ενόχλησή του για την υπογραφή της ΜΠΕ, από την αποκεντρωμένη Διοίκηση.«Τόσα χρόνια δεν τόλμησαν άλλοι και άλλοι περιφερειάρχες να βάλουν την υπογραφή τους και έχουμε την απορία γιατί λίγες εβδομάδες πριν κατατεθεί το ειδικό χωροταξικό ιχθυοκαλιερργείων η κ. Γεωργακοπούλου υπογράφει μια τέτοια απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.Την αρνητική του έκπληξη για το χρόνο υπογραφής της ΜΠΕ, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Επιμελητηριού Θεσπρωτίας, Αλέξανδρος Πάσχος, χαρακτηρίζοντάς την «εκ του πονηρού», αφού όπως είπε έρχεται μόλις δύο εβδομάδες πριν υπογραφή του ειδικό χωροταξικό, αλλά και ένα μήνα πριν την εκδίκαση της ένστασης που έχουν καταθέσει φορείς της περιοχής κατά της εγκατάστασης της συγκεκριμένης επιχείρησης στην περιοχή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Τέλος σημείωσε πως το επιμελητήριο δεν είναι αρνητικό σε καμία επένδυση, αρκεί αυτή να σέβεται τους κανόνες που υπάρχουν και να μη λειτουργεί σε βάρος κάποιας ήδη υπάρχουσας δραστηριότητας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ