Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Από ΣΥΔΚΛΙ σε ΣΥΔΛΙ, από ΝΟΔΕ σε...τι?

Σε ΣΥΔΛΙ (Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων) μετανομάστηκε ο ΣΥΔΚΛΙ (Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων & Κοινοτήτων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων),με την 48 /2011 απόφαση. Σαν να λέμε: "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Επειδή το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί μέσω αναθέσεων ένα ετερόκλητο φλέρτ μεταξύ ΣΥΔ(Κ)ΛΙ και ΝΟΔΕ και τα δύο φυντανάκια πάνε χέρι-χέρι, λέτε να έχουμε αλλαγή ονόματος στην τοπική ΝΟΔΕ; Γιατί όχι; Άλλωστε πρόσφατα άλλαξαν και σήμα!

«Τσιφλίκι» τους θεωρούν στελέχη του ΚΚΕ το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων


Σε σοβαρότατες καταγγελίες που αν ευσταθούν πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος του Σωματείου Συνταξιούχων IKA νομού Ιωαννίνων και θέτουν ερωτηματικά για την εγκυρότητα των εκλογών που πρόκειται να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προχώρησε χθες ο γραμματέας του Σωματείου Κώστας Θεμελής κατηγορώντας ευθέως τον απερχόμενο πρόεδρο, Στάθη Βαμβέτσο για παρεμπόδιση της εγγραφής των μελών στα μητρώα του Σωματείου θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διεξαχθούν οι εκλογές με ελεγχόμενο πολιτικά εκλογικό σώμα.Όπως κατήγγειλε ο κ. Θεμελής ο απερχόμενος πρόεδρος του Σωματείου, σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει το καταστατικό, κρατάει ο ίδιος, προφανώς στο σπίτι του ή σε κάποια άλλα γραφεία, πρωτόκολλα, τα πρακτικά, ακόμα και τα κλειδιά των γραφείων του Σωματείου έτσι ώστε να μην μπορούν να εγγραφούν δεκάδες μέλη και να πάρουν μέρος στις εκλογές.Ο κ. Θεμελής ουσιαστικά κατηγόρησε τον κ. Βαμβέτσο για πραξικοπηματικές πρακτικές που ανάγονται σε άλλες εποχές, τις οποίες κανείς δε θέλει να θυμάται, λέγοντας πως αντί να επιθυμεί μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών του Σωματείου, προτιμά οι εκλογές αυτές να γίνουν με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να απευθυνθούν αποκλειστικά στον ίδιο για να εγγραφούν.
Σύμφωνα με τον κ. Θεμελή, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Βαμβέτσο του ζήτησε να επιστρέψει τα πρακτικά και ότι άλλο είναι απαραίτητο για να εγγραφούν οι συνταξιούχοι στο Σωματείο, η απάντηση που πήρε όμως ήταν πως τα κρατά ο ίδιος γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής διαδικασίας.Τους κατηγόρησε μάλιστα ότι αν αναλάβουν αυτοί την εγγραφή των μελών θα προχωρήσουν σε νοθεία της σύστασης του εκλογικού σώματος.Έτσι προκειμένου να αποτρέψει μια υποτιθέμενη παρασπονδία προχώρησε αυτός, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, σε μια άλλη, αντίθετη με το καταστατικό πράξη, κρατώντας για τον εαυτό του τα απαραίτητα έγγραφα στα οποία εγγράφονται τα μέλη του Σωματείου ή ακόμα πληρώνουν τη συμμετοχή τους.«Έρχεται ο κόσμος και μας παρακαλάει να τους εγγράψουμε ή να πληρώσουν τη συμμετοχή τους και δεν έχουμε ούτε πρωτόκολλα, ούτε τιμολόγια αλλά και ούτε κλειδιά από τα γραφεία. Είναι δυνατόν να περιμένουμε από τον πρόεδρο πότε αυτός θα ανοίξει τα γραφεία για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος;», τόνισε ο κ. Θεμελής.

Το λόγο έχει η δικαιοσύνη
Μια τόσο σοβαρή καταγγελία βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει μοναχά στα λόγια. Έτσι αφού η απάντηση του κ. Βαμβέτσου στο αίτημα του γραμματέα να επιστραφούν τα πρωτόκολλα και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο για να λειτουργήσει ομαλά το Σωματείο σε μια περίοδο κρίσιμη μάλιστα, λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Θεμελής μαζί και με άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησαν σε ενυπόγραφη καταγγελία των πρακτικών του κ. Βαμβέτσου στην Εισαγγελία Ιωαννίνων αλλά και την αστυνομία, ζητώντας τους να πράξουν τα νόμιμα.Τη ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο αναμένεται να ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο για τη στάση του αυτή.Γι' αυτό ο κ. Θεμελής ζήτησε από τους συνάδελφους του να συμμετάσχουν στην Γ.Σ. ώστε να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Απάντηση Β.Ψαθά-Σ.Ιωαάννου στους Περιφερειακούς Συμβούλους Πρέβεζας


Κύριοι συνάδελφοι
Είναι γεγονός ότι ο Αμβρακικός κόλπος προσφέρεται για ανέξοδη κριτική αλλά ενίοτε και αυτοκριτική που είναι παντελώς άγνωστη έννοια για τους συμβούλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» Π.Ε. Πρέβεζας.Αντιλαμβανόμαστε την αγωνιώδη προσπάθεια σας να κάνετε αισθητή την παρουσία σας, μέσω της δημιουργίας εντυπώσεων. Δεν μας βρίσκει όμως καθόλου σύμφωνους το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής σας, για αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να σας την επιστρέψουμε για τους εξής λόγους:
1. Συστηματικά επιλέγετε την παραπληροφόρηση, με την επίκληση μάλιστα ενός ψευδεπίγραφου τοπικιστικού πατριωτισμού.
2. Το ενδιαφέρον σας είναι προσχηματικό και μόνο για τις ανάγκες της προσωπικής σας προβολής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσατε, και μπορείτε να θέσετε τα διάφορα θέματα που κατά καιρούς δημοσιοποιείται ως εκπρόσωποι της παράταξής σας στην Π.Ε. Πρέβεζας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το αποφεύγετε γιατί οσάκις έγινε αυτό, έχετε εκτεθεί και το γνωρίζετε.
3. Επιχειρείτε να προκαλέσετε εντυπώσεις σε βάρος Περιφερειάρχη, δήθεν για μονομερή ενδιαφέρον υπέρ της Λίμνης των Ιωαννίνων, αποσιωπώντας ότι και τις δύο φορές που συζητήθηκε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτό έγινε μετά από πρόταση – πρόσκληση του αρμόδιου Υπουργείου.
4. Επί χρόνια ως μέλη της τοπικής κοινωνίας και στελέχη αναπτυξιακών φορέων που υπήρξατε, παραμένουν άγνωστα – πέρα από την εκπόνηση μελετών αμφιβόλων ποιότητας αποτελεσμάτων για τον Αμβρακικό – τα μετρήσιμα αποτελέσματα των δράσεων σας.
5. Εκτιμούμε ότι οι προτροπές σας προς τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, για τον τρόπο διοίκησης κ.α., είναι άνευ ουσίας καθώς στηρίζονται στο αποτυχημένο μοντέλο που ακολουθήθηκε επί χρόνια και τα οποία οδήγησαν σε οικονομικό μαρασμό την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε..
6. Η πρότασή σας για αλλαγή της ΚΥΑ για τον Αμβρακικό Κόλπο σε Προεδρικό Διάταγμα, είναι περιττή, καθώς αγνοείτε ότι ήδη ο Φορέας Διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου έχει συγκροτήσει Επιτροπή η οποία θα υποβάλλει τις προτάσεις του για Σχέδιο Π.Δ. οι οποίες στη συνέχεια θα έλθουν προς διαβούλευση και συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
7. Η κριτική στο Μνημόνιο, στην τρόικα και στην Κυβέρνηση, εκτιμούμε ότι είναι όψιμη υποκρύπτει μικροκομματικές και προσωπικές τακτικές, ενόψει πιθανών πολιτικών ανακατατάξεων, που ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν να τις εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά προς όφελος τους.
8. Καταφέρεστε κατά της Περιφερειακής Αρχής για την αύξηση της δυναμικότητας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον Αμβρακικό, ενώ γνωρίζετε ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι γνωμοδοτικός και οι άδειες εκδίδονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πολύ δε περισσότερο αγνοείτε ή αποσιωπάτε ότι θετικός για την αύξηση είναι και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Φορέας Διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου, ως επίσης και το γεγονός ότι οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας δόθηκαν με την προϋπόθεση επανεξέτασης του «μαθηματικού τύπου» καθώς εκτιμά ότι ο Κόλπος πρέπει να θεωρείται «κλειστού τύπου» και όχι «πολύ εκτεθειμένου» όπως λαμβάνεται ως δεδομένο από την περιγραφή των έργων.
9. Προτείνετε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς κ.α., αποσιωπάτε και υποτιμάτε αυτές που ήδη έχουν αναληφθεί στην ολιγόμηνη θητεία της Αιρετής Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων για την προώθηση μονάδων βιοαερίου, μονάδων επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων, για τη νιτρορύπανση, για την τοποθέτηση μετρητών στους βιολογικούς καθαρισμούς των μονάδων που έχουν αποδέκτες των λυμάτων τους υδάτινα συστήματα που καταλήγουν στον Αμβρακικό.
Τέλος, οι προτάσεις και οι προβληματισμοί σας για το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» έχουν λάθος αποδέκτη, και όλα αυτά έπρεπε να προωθηθούν και να σταλούν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και σε κάθε άλλο συναρμόδιο Υπουργείο και Φορέα, ώστε να αρχίσουν τη χρηματοδότησή του. Αν αντιληφθείτε ότι η συνεργασία και η εποικοδομητική κριτική δεν έχουν σχέση με την παραπληροφόρηση, τις μισές αλήθειες, και την υποκατάσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τα Μέσα Ενημέρωσης, τότε θα μπορέσετε να υποβάλλετε αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Παράταση έως 30/11 για τους ημιυπαίθριους


Παράταση της προθεσμίας για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων έως και τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Η απόφαση ελήφθη λόγω της σημαντικής προσέλευσης των πολιτών τις τελευταίες μέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες και για τη διευκόλυνσή τους, καθώς προηγήθηκαν απεργίες και καταλήψεις.Εξάλλου, ερωτηθείς χθες σχετικά με το ενδεχόμενο να κριθούν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους ή / και τα αυθαίρετα, επειδή τα έσοδα που θα προκύψουν από αυτές θα διατεθούν για την κάλυψη ελλειμμάτων και όχι για το περιβάλλον, ο ΥΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι η νομολογία και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας λαμβάνουν υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Ανάδοχοι για έργα στην Π.Ε. Άρτας

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ανέδειξε σήμερα:
- Τον ανάδοχο του έργου της αποκατάστασης της κοίτης του Αράχθου στην περιοχή Γεφυρών, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Μειοδότρια αναδείχτηκε η εργοληπτική επιχείρηση Ι.ΚΑΛΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε..
- Τον ανάδοχο του έργου της επισκευής – συντήρησης εγκαταστάσεων του αντλιοστασίου Βίγλας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Μειοδότρια αναδείχτηκε η Κ/Ξ Α.ΤΣΩΡΟΣ-Λ.ΣΑΚΚΑΣ Ο.Ε..

Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία Λαικής Αγοράς στην Πρέβεζα


Την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην λειτουργία Λαικής Αγοράς στην Πρέβεζα επανέλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατσιπανέλης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των νέων αγροτών και παραγωγών της περιοχής.Ο κ.Κατσιπανέλης και ο αρμόδιος υπάλληλος κ.Σταύρακας ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για το που βρίσκεται σήμερα το θέμα της Λαικής Αγοράς αλλά και για τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν στην διαδικασία αδειοδότησης και τα οποία οφείλονταν κυρίως στην έλλειψη διευκρινιστικών εγκυκλίων από τον «Καλλικράτη».Το αρμόδιο γραφείο του Δήμου έχει σχεδόν ολοκληρώσει το πλαίσιο για την συγκρότηση επιτροπής γνωμοδότησης προκειμένου το θέμα να εισαχθεί και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσουν έτσι οι απαραίτητες εγκρίσεις αδειοδότησης .Τόσο τα μέλη της Ε.Ν.Α Πρέβεζας όσο και οι υπόλοιποι παραγωγοί που συμμετείχαν στην σύσκεψη επανέλαβαν ότι η Λαική Αγορά στην οποία θα μπορούν να διαθέτουν τα προιόντα τους οι αγρότες της περιοχής αποτελεί την μοναδική διέξοδο για την επιβίωσή τους σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία ενώ ο κΚατσιπανέλης τους διαβεβαίωσε ότι αυτός ο στόχος αποτελεί βασικη προτεραιότητα και για την Δημοτική Αρχή η οποία θα αναλάβει κι άλλες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της τοπικής παραγωγής.

Το ΟΧΙ στα κυριαρχικά περιουσιακά της χώρας, δεν συμβαδίζει με το ΝΑΙ σε όλα τα περιουσιακά της Ηπείρου

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Το ΟΧΙ στα κυριαρχικά περιουσιακά της χώρας, δεν συμβαδίζει με το ΝΑΙ σε όλα τα περιουσιακά της Ηπείρου, όπως εκπορεύεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις αποφάσεις του.Μεταξύ 2007 και 2025 η χρήση νερού προβλέπεται να αυξηθεί κατά 50% στις αναπτυσσόμενες χώρες και κατά 18% στις ανεπτυγμένες (World Resources Institute).Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Αποτίμηση των Παγκόσμιων Υδατικών Πόρων λαμβάνοντας υπόψη τις αναμενόμενες επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στον αιώνα που διανύουμε με τις έντονες ξηρασίες, πλημμύρες και το ευμετάβλητο στην κατανομή των βροχοπτώσεων, το ερώτημα είναι αν επαρκεί το διαθέσιμο νερό στον πλανήτη γη; (όπου ως γνωστόν σε ποσοστό 97,5% είναι αλμυρό και μόλις 2,5% γλυκό και πόσιμο) γεγονός που οδηγεί στο θάνατο 5 εκατομμύρια κάθε χρόνο, κυρίως παιδιά, από υδατογενείς επιδημίες, που μπορούν να προληφθούν.Η σταδιακή καταστροφή όλων των υγρών οικοσυστημάτων του υδροδυναμικού της Ηπείρου λόγω έλλειψης Διαχειριστικού Κανονισμού των λεκανών απορροής, χρόνιας αλόγιστης χρήσης και υπερεκμετάλλευσης των βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού, είναι μεγαλύτερη της φυσικής αναπλήρωσης των ποσοτήτων που καταναλώνονται.Έχουμε εισέλθει στο κατώφλι μιας εποχής με φαινόμενα ερημοποίησης όπου το νερό θ’ αποτελέσει έναν επιπλέον περιοριστικό παράγοντα στη ζωή μας, εκεί στην Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ του YES business MEN, φαίνεται ότι ζουν σε άλλο πλανήτη και δεν το έχουν αντιληφθεί…Η ικανοποίηση των διαρκώς διογκούμενων επιχειρηματικών απαιτήσεων (αποτέλεσμα του καταναλωτικού μοντέλου), που επιβάλλει η εγχώρια οικονομική “ελίτ” και όχι μόνον αποτελεί μία από τις σοβαρότερες εκφάνσεις της οικολογικής κρίσης που θα υποστούμε.Η αδυναμία εύρεσης στοιχειώδους περιβαλλοντικής “ανάπτυξης”, ισοδυναμεί με την επικύρωση της ταύτισης διαβίωσης ενός ιδιότυπου βιομηχανικού πολιτισμού γιαννιώτικου τύπου a priori σαν αδιαμφισβήτητα επιθυμούμενο από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους των 2 μεγάλων παρατάξεων του κου Καχριμάνη και Αργύρη. Με την μείζονα Αντιπολίτευση συγκροτείται σιωπηρά ένα “κλειστό κύκλωμα” που ανακυκλώνει στρεβλά το μοντέλο διαβίωσης μιας διαρκούς αύξησης της κατανάλωσης ωσάν ταμπού “συνεχούς” ανάπτυξης…
ΝΑΙ στα ξενοδοχεία στη Λίμνη,
ΝΑΙ στην υπεράντληση των υδάτων (έως και δεκαπλασιασμό)
ΝΑΙ στην επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό και στον Λούρο
ΝΑΙ στα ασφαλτικά της Σαγιάδας,
ΝΑΙ στο φυσικό αέριο στην Πέρδικα
ΝΑΙ στη μεταφορά νερού (έως και δεκαπλασιασμού)
ΝΑΙ στην εκμετάλλευση των πετρελαίων
ΝΑΙ στην “καταστροφή” υγροτόπων
ΝΑΙ στους αιολικούς σταθμούς
ΝΑΙ στο “Real Estate” του τουρισμού.
Οι υποστηρικτές της απεριόριστης ανάπτυξης πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες πάντα διατεινόταν ότι τούτο συμβαίνει προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων… Στην πραγματικότητα η οικονομική μεγέθυνση των τελευταίων δεκαετιών επέφερε τη μεγιστοποίηση των ανισοτήτων μεταξύ φτωχών και πλουσίων.“Δημόσια αγαθά” και “εμπορεύματα” αποτελούν δύο έννοιες διαμετρικά αντίθετες.Εκείνο που επιβάλλουν οι κλιματικές αλλαγές, το “αρνητικό” μας ενεργειακό αποτύπωμα αλλά και το αδιέξοδο καταλανωτικό/παραγωγικό μας σύστημα είναι η προβληματική μιας επαναπρότασης, πιο βιώσιμης κοινωνικά, εκείνης της “απο-ανάπτυξης”.Τούτο σημαίνει αφενός απόλυτο μέτρο στη χρήση των φυσικών πόρων (μη ανανεώσιμων) και αφετέρου διάχυση της διαδικασίας της αυτό-παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών στην θέση των αντίστοιχων εμπορευμάτων.Η απο-ανάπτυξη ή απο-μεγέθυνση ολοκληρώνεται όταν η αυτο-παραγωγή συνοδεύεται από συναλλαγή δίχως χρήμα, βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, της αλληλεγγύης και των συλλογικών αξιών.Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Οργάνου ενισχύουν έναν “μηχανισμό” μεταπρατικής οικονομίας, μεγιστοποιούν τοπικές ανισότητες στο πνεύμα των διεθνών αγορών και δημιουργούν νέα “φτώχεια” περιβαλλοντική και κοινωνική.Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Οργάνου ταιριάζουν με τις κλασσικές συνταγές του Δ.Ν.Τ. όχι όμως και με την ευρωπαϊκή νομιμότητα, αφού παραβιάζονται ακόμη και ιδρυτικές συνθήκες περί διασφάλισης κατάλληλης κοινωνικής προστασίας και ευημερίας.Η στήριξη ολιγοπωλίων αντανακλά την υπερτίμηση των δημοσίων φυσικών αγαθών, όπως είναι το νερό, σαν εμπορεύματα “ραφιού” Super Market.Υπάρχει μερίδιο ευθύνης στην “περιφερειακή μας βουλή”, υπάρχει συνευθύνη στην εμφάνιση των συμπτωμάτων που καταγγέλουν οι ενώσεις προστασίας καταναλωτών, ενός ψυχολογικού και οικονομικού φόβου, των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών με την χειραγώγηση της αγοραίας- καταναλωτικής πολιτικής που υιοθετείται.Η κατάργηση των παραχωρήσεων/διευκολύνσεων έναντι των εταιρειών ανεύθυνων πολιτικών που καθορίζουν τις τύχες μας, ως “εκπροσώπων” ή “εντολοδόχων” αυτών, είναι η μοναδική λύση στις καταστροφικές συνέπειες των φυσικών χώρων, οι οποίοι μετατρέπονται σήμερα χώρους μπίζνας…

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για το «ΟΧΙ» στην Ήπειρο

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί: Στα Ιωάννινα, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικοτητας και Ναυτιλίας κ. Αθ. Μωραϊτη. Στην Άρτα, από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα. Στην Πρέβεζα από την Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αθηνά Δρέττα.

Ο Πρόεδρος των οικοδόμων Θεσπρωτίας Γιάννης Δημητρίου μιλάει για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αναρχικούς

Τραυματισμένοι, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Φιλιατών ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ηγουμενίτσας κ. Γκίκας Σωτήριος και Δημητρίου Ιωάννης,μετά από επίθεση που δέχτηκαν, όπως ανακοινώθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, στο χώρο τον ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας.O πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων,μίλησε για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αναρχικούς,στον τηλεοπτικό σταθμό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΡΤΑ:Εργασίες καθαρισμού στην κοίτη του ποταμού Αράχθου


Καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Αράχθου και μερική αποκατάσταση της περιοχής της γέφυρας, είναι το έργο το οποίο εκτελείται από την περασμένη Δευτέρα, στην περιοχή της γέφυρας Άρτας και το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα είκοσι ημερών.Το έργο έχει ενταχθεί στους Αυτοτελείς Πόρους της Π.Ε. Άρτας με προϋπολογισμό 200.000 Ευρώ με ΦΠΑ. Ανάδοχος είναι ο κ. Γιάννης Κάλλιας. Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται να γίνει αποκατάσταση της κοίτης ανάντη του παλιού γεφυριού της Άρτας, σε ένα μήκος περίπου 300 μέτρων. Με την αποκατάσταση προβλέπεται η εξαφάνιση της λουρονησίδας που υπάρχει μέσα στην κοίτη του ποταμού, προς την αριστερή όχθη κατά τη ροή του νερού, ενώ παράλληλα προβλέπεται και μια ενίσχυση περιμετρικά των βάθρων της ιστορικής γέφυρας από υποσκαφές που έχουν γίνει κατά καιρούς.Για τις ανάγκες των εργασιών έχει δοθεί άδεια από τη ΔΕΗ για 20 μέρες και αν χρειαστεί θα ζητηθεί παράταση, αν και ο εργολάβος κ. Κάλλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.Το έργο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς μαζί με τον Δ/ντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας κ. Χρήστο Οικονομίδη και στελέχη της Υπηρεσίας και εξέτασαν την πορεία του. Παρών κατά την επίσκεψη ήταν και ο εργολάβος κ. Κάλλιας.

Αναγνώστης για τις εκλογές στο επιμελητήριο


Για θυμείστε (όποιος μπορεί να θυμηθεί) στους επιχειρηματίες των νομών της Ηπείρου και τους πολίτες γενικότερα τι κάνουν τα επιμελητήρια; Όπως κάθε επιχείρηση ξέρει, πληρώνει κάθε χρόνο ένα ουκ ευκαταφρόνητο ποσό, αναγκαστικά, σε έναν ακόμη οργανισμό που ουσιαστικά δεν της προσφέρει τίποτα. Πόσα χρήματα μαζεύουν αλήθεια καθε χρόνο τα επιμηλητήρια των νομών της Ηπείρου απο συνδρομές; Τι τα κάνουν; Τι έργο έχουν να προσφέρουν εκτός απο τις καθιερωμένες ex post facto δηλώσεις και άλλες αμφιβόλου ποιότητας και σκοπιμότητας υπηρεσίες που δεν βοηθούν κανένα: Σε ολες τις προηγμένες χώρες, στα επιμελητήρια συμμετέχουν οι επιχειρήσεις εθελοντικά, ανάλογα με τις υπηρεσίες και την προβολή που τους παρέχει το κατά τόπους επιμελητήριο. Εδώ βέβαια και αυτός ο θεσμός έγινε μέρος του γόρδιου δεσμού που πρέπει να αντιμετωπίσει ο καθε κατακαημένος στο επιχειρείν και ένα ακόμη χαράτσι για να συντηρεί καρέκλες.

Ενας επιχειρηματίας που δεν θα ψηφίσει

Μας δουλεύουν κανονικά...


Στην αρχή ήταν η επίσκεψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου στον Νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και η ξαφνική τρεμούρα τους για το καλό του τόπου! Ακολούθησαν οι δημόσιες ευχαριστίες του πασόκου δημάρχου Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη προς τον Αλέκο Καχριμάνη για την αυτονόητη ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός έργου ύδρευσης!!! Τώρα καθημερινά αποκαλύπτεται το σήριαλ με τις απευθείας αναθέσεις του πράσινου προέδρου του ΣΥΔΚΛΙ Θανάση Μανταλόβα προς τον πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ Γιάννη Παπαθανασίου. Επειδή και τα τρία γεγονότα έχουν ως κοινή συνισταμένη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου, μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την γαλαζοπράσινη συμμαχία, οι πολίτες που διατηρούμε κοινή λογική, έχουμε μείνει εμβρόντητοι, αδυνατώντας να παρακολουθήσουμε τους τοπικούς παράγοντες της πολιτικής ζωής να αναιρούν όλα όσα διατυμπάνιζαν τόσα χρόνια ο ένας για τον άλλο. Θυμάστε κάποτε που τραβολογιόταν μέχρι και στα δικαστήρια και ήθελαν πολιτικά -και όχι μόνο- να εξοντώσουν ο ένας τον άλλον; Θυμάστε προεκλογικά -πέρυσι τον Νοέμβριο- που και καλά ο Θανασάκης "έτρεχε" (ο τρόπος του λέγειν) για να... "ανατρέψει" το κατεστημένο του Καχριμάνη και κατακεραύνωνε τον γαλάζιο υποψήφιο, σαν τον άνθρωπο που υποθήκευσε το μέλλον του τόπου; Ξαφνικά όλοι αυτοί συνασπίστηκαν για το καλό μας. Στον πολίτη μένει η αίσθηση ότι απλά εξαπατήθηκε, αφού μας δουλεύουν κανονικά, μιας και πάντα οι σχέσεις τους ήταν... μέλι-γάλα!

Γιατί δεν παίρνει θέση η διοίκηση του ΣΥΔΚΛΙ;

Αναπάντητα απαμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις του ΣΥΔΚΛΙ προς την εταιρεία του προέδρου της ΝΟΔΕ Γιάννη Παπαθανασίου. Μέχρι να ακούσουμε τις δημόσιες εξηγήσεις από τη διοίκηση του Συνδέσμου δεν δαιμονοποιούμε κανέναν και ούτε υπονούμε κάτι το μεμτπό. Όμως στην εποχή της διαύγειας και της διαφάνειας ο κάθε φορολογούμενος πολίτης δικαιούται να γνωρίζει το που και με ποιον τρόπο διοχετεύονται τα χρήματα του. Θα μας ενημερώσει κανείς γιατί επιλέχτηκεη μέθοδος των απευθείας αναθέσεων για να δοθούν χρήματα σε κάποιους; Ευθύνες δεν έχει κανείς σ’ αυτή τη περίπτωση; Παρακολουθούμε από κοντά όσα συμβαίνουν στο ζήτημα και θα επανέλθουμε...

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ολοκληρώνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων

Ολοκληρώνεται σήμερα η αποκομιδή των τόνων απορριμμάτων, που είχαν συγκεντρωθεί στο Δήμο Ιωαννιτών κατά τις ημέρες της απεργίας.Η υπηρεσία καθαριότητας και όλο το προσωπικό κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια για την απομάκρυνση του τεράστιου όγκου σκουπιδιών που κάλυπτε τα πεζοδρόμια κι άλλους χώρους της περιοχής.Έχοντας την εμπειρία από το παρελθόν και από ανάλογες περιπτώσεις, ανταποκρίθηκαν και σε αυτή την περίπτωση, με τον καλύτερο τρόπο.«Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και τους εργαζόμενους σ΄ αυτή, που δούλεψαν ακούραστα τις ημέρες αυτές, ώστε σήμερα να έχουμε αποκαταστήσει σχεδόν πλήρως την εικόνα της πόλης. Κατά τις 14 ημέρες της απεργίας, είχαν συγκεντρωθεί τόνοι απορριμμάτων, ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η συμπεριφορά μερίδας πολιτών, οι οποίοι όχι μόνο δεν συνέδραμαν, αλλά βρήκαν την ευκαιρία να εναποθέσουν κατ΄ επανάληψη ανοιχτές σακούλες απορριμμάτων καθώς και βαριά αντικείμενα, μέσα στους σωρούς των απορριμμάτων.Το γεγονός αυτό δυσκόλεψε ιδιαίτερα την αποκομιδή και το έργο του προσωπικού μας. Τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες είναι καταδικαστέες και καλό θα είναι να μην επαναληφθούν. Η βούληση της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία είναι να προχωρήσει άμεσα σε κατασταλτικά μέτρα κατά της μικρής αυτής μερίδας των πολιτών οι οποίοι έχουν εθιστεί σε παραβατική συμπεριφορά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θωμάς Μπέγκας.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ:"Σε εξέλιξη άγρια ανακατανομή πλούτου"

Η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης είναι σκέτη καταστροφή. Κανείς από τους δύο δεν θέλει να την αλλάξει. Αποδεικνύονται συστήματα που αδυνατούν να διδαχτούν από την πείρα τους. Αντίθετα επιμένουν στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει περισσότερη επιβολή εσωτερικής υποτίμησης. Δηλαδή, μικρότερα εισοδήματα. Μείωση μισθών και συντάξεων. Απαξίωση της μικρής και μεγάλης ιδιοκτησίας. Προστασία των συμφερόντων των ισχυρών μέσα από μια άγρια κατάργηση δικαιωμάτων του πολίτη και ανακατανομή πλούτου.Το Κόμμα του Μνημονίου, οδήγησε τη χώρα, σε μια πρώτη φάση σε εκχώρηση κυριαρχίας. Στη συνέχεια δικαιολόγησε αυτή την εκχώρηση ως αναγκαία. Τώρα, πλέον, προτρέπει τους ξένους να δεχτούν ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση κυριαρχίας της Ελλάδας. Τρέμουν σε κάθε μέρα απουσίας της τρόικας. Τριγυρνάνε ανά την Ευρώπη και παρακαλούν Βρυξέλλες, Γάλλους και Γερμανούς, να στείλουν εμπειρογνώμονες προκειμένου να ελέγχουν τη χώρα και σύντομα να την διευθύνουν...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στα Γιάννενα αύριο ο Θάνος Μωραΐτης


Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση αύριο στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Γιάννενα.Οι εκδηλώσεις στα Γιάννενα, για το φετινό γιορτασμό άρχισαν χθες με μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών , συνεχίζονται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Καλπάκι με την αναπαράσταση της μάχης Καλπακίου στην Γκραμπάλα και κορυφώνονται αύριο με παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: «Τηρήθηκε η νομιμότητα» για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας


Την τήρηση της νομιμότητας αλλά και γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος επικαλείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απαντώντας στις αντιδράσεις, για την υπογραφή της έγκρισης από τη Γενική Γραμματέα, των περιβαλλοντικών όρων για τα ασφαλτικά Σαγιάδας.Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το απόγευμα, διευκρινίζεται πως η επένδυση έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση αφού:
ελήφθησαν υπόψη όλοι οι τυπικοί και ουσιαστικοί όροι που προβλέπει η περιβαλλοντική νομοθεσία. Όσο για τις διαδικασίες διαβούλευσης τηρήθηκαν από την υπηρεσία, τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία,
εξετάστηκαν όσα ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και
Ύστερα από τη γνωμοδότηση που έλαβε η υπηρεσία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.
Νωρίτερα χθες και μετά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας, ζητώντας την απομάκρυνση της Γενικής Γραμματέως Δήμητρας Γεωργακοπούλου, ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν την ανάκληση της απόφασης, έδωσαν στη δημοσιότητα πολλοί φορείς της Θεσπρωτίας, οι παρατάξεις Ήπειρος – Τόπος να ζεις και Αριστερή Παρέμβαση, ενώ η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της να ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προς κάθε άλλη Διοικητική Αρχή, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανάκλησή της,

Λουκέτο σε Καρδιοχειρουργική και Αγγειοχειρουργική του Πανεπιστημιακού;


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σε «λουκέτο» οδηγούνται δύο από τις πλέον σημαντικές κλινικές του Ιδρύματος. Η Καρδιοχειρουργική και η Αγγειοχειρουργική, λόγω απαξίωσης και ελλιπέστατης στελέχωσής τους, όπως επισημαίνει ο αν. καθηγητής Μιλτιάδης Ματσάγκας, που έστειλε πολυσέλιδη επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Τρία πρότυπα σχολεία στα Γιάννενα


Tο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας και δύο Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων (1ο και 2ο),βρίσκονται ανάμεσα στα 45 σχολεία της χώρας, που ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου τον περασμένο Μάιο θα λειτουργήσουν ως πρότυπα.Η σχετική επιλογή έγινε από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

ΑΡΤΑ:Η παράταξη του Γ.Παπαβασιλείου καταψήφισε το σχέδιο για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου


Με μια τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη εισήγηση ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αρταίων Γιώργος Παπαβασιλείου, αποδόμησε πλήρως τη φιλοσοφία σύνταξης του σχεδίου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου από την Εκτελεστική Επιτροπή ,και ως εκ τούτου δεν τον ψήφισε η παράταξη «κοντά στο δημότη», παρά τις μερικές τροποποιήσεις που έκανε δεκτές η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής την τελευταία στιγμή.Συγκεκριμένα ο κος Παπαβασιλείου τόνισε:
-Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, που πρέπει να έχει αναπτυξιακό σχεδιασμό, λειτουργική και αποτελεσματική διάρθρωση, να αποτυπώνει τις δυνατότητες του στελεχιακού δυναμικού στην κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων και τέλος να εκφράζει το στελεχιακό του δυναμικό που υπηρετεί.
-Το σχέδιο που η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγείται, κινείται δυστυχώς στα πλαίσια της μνημονιακής αντίληψης, που επιβάλλει σχήματα που στραγγαλίζουν αναπτυξιακές προοπτικές, αφού υιοθετεί περιορισμούς και στις βαθμίδες διοίκησης και στο αναγκαίο στελεχιακό δυναμικό για να ικανοποιήσει της ανάγκες μείωσης των δαπανών που επιβάλλουν οι εκφραστές των τοκογλύφων δανειστών του εξωτερικού.
-Σχεδιάστηκε στα αυστηρά πλαίσια των κατευθύνσεων που δόθηκαν, αλλά δυστυχώς δεν προσαρμόστηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής ευθύνης του Δήμου. Σε ένα Δήμο που ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο αναπτυξιακής πολιτικής οι αρμοδιότητες συνωστίζονται σε ένα τμήμα, αντί μιας διεύθυνσης που κρίνεται αναγκαία και για λόγους στήριξης των νοικοκυριών στην αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
-Η υπηρεσία Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου υποβαθμίζεται σε τμήμα κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.3852/10 και του πρότυπου κανονισμού εσωτερικών υπηρεσιών των Δήμων. Η κορυφαία οργανωτική δομή του Δήμου αξιολογείται ως ήσσονος σημασίας για τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό του.
-Η Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας παρότι το προσωπικό της υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό που αποτελεί όριο για τη διαβάθμισή της οργανώνεται σε αυτοτελές τμήμα, αντί Διεύθυνσης.
Υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων στο τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και στο Τμήμα Συγκοινωνιών-Κυκλοφορίας και Τοπογραφήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Καθυστέρησε η ψήφισή του ένα χρόνο με αποτέλεσμα οι εξελίξεις και οι συνεχείς τροποιητικές εγκύκλιοι να τον καθιστούν ξεπερασμένο. Επισημαίνουμε ότι σημερινή εγκύκλιος του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου ανατρέπει το σχεδιασμό του σε αριθμό υπαλλήλων και σε διάρθρωση υπηρεσιακών μονάδων.
-Δεν συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας στην οποία θα συμμετείχαν και εκπρόσωποι των παρατάξεων, εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιακών βαθμίδων του Δήμου, αγνοήθηκε ο σύλλογος των εργαζομένων και κληθήκαμε μέσα σε δύο μέρες να ψηφίσουμε ένα σχέδιο που και την τελευταία στιγμή συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε. Είναι ουσιαστικά σχέδιο που αποτυπώνει τη βούληση του Δημάρχου ,της εκτελεστικής επιτροπής, και δύο υπαλλήλων για να καλύψει την ανάγκη να αποκτήσει ο Δήμος διαχειριστική επάρκεια και να μπορέσει να καταρτήσει τον προγραμματικό του σχεδιασμό. Ως εκ τούτου βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τους εργαζόμενους τις παρατάξεις και την κυρίαρχη αντίληψη για εργαλείο αναπτυξιακής και αποτελεσματικής λειτουργίας.
-Έχουμε αντίθετη πολιτική στην προσέγγιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Δήμου και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε. Εξ άλλου είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα κληθείτε να τον αναθεωρήσετε κάτω από τις πιέσεις της αντίληψης για μείωση των δαπανών.Εμείς ένα οργανόγραμμα που με τις περικοπές καταλήγει σε οργανωτικό μόρφωμα, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και δυνατότητες αποτελεσματικής λειτουργίας, στελεχωμένο από προσωπικό σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας και αμειβόμενο με αποδοχές πείνας δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Σύλληψη τριών Βουλγάρων για απόπειρα κλοπής Ιερού Ναού στο Καρτέρι Θεσπρωτίας


Χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 30,29 και 42 ετών, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες πρώτες πρωινές ώρες της 26-10-2011 διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρτερίου Θεσπρωτίας, ερεύνησαν το χώρο προκαλώντας φθορές και επειδή δεν κατέστη δυνατή η αφαίρεση χρημάτων και τιμαλφών, τράπηκαν σε φυγή.Στη συνέχεια, μετά από αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Πυρκαγιά σε πρατήριο στην Άρτα


Χθες στις 5.20 το πρωί στον Δ.Δ. Νεοχωρίου Άρτας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθήκη πρατηρίου υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν διάφορα είδη του καταστήματος. Η πυρκαγιά κατασβήσθηκε από την Π.Υ. Άρτας, η οποία ενεργεί προανάκριση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Εγκατάσταση Ασφαλτικών στην Λωρίδα Σαγιάδας


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας πρόσφατα ενημερώθηκε μέσω δημοσιευμάτων στο τύπο ότι η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα Ασφαλτικά στην Λωρίδα Σαγιάδας.Προς υπενθύμιση, το θέμα εγκατάστασης «Αποθηκευτικών χώρων Πετρελαίου, Μαζούτ, Ασφαλτικών και Γαλακτωμάτων», στη θέση «ΜΑΝΤΗΛΑ» Λωρίδας Σαγιάδας απασχολεί την τοπική κοινωνία από ετών, και πρόσφατα το 2010.Σήμερα, 11 μόλις μήνες μετά την απόρριψη από το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ν. Θεσπρωτίας, των μελετών της εγκατάστασης, μετά από τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις και των υπηρεσιών αλλά και των φορέων της περιοχής, η Γενική Γραμματέας προχωρά σε αυτή την αμφιβόλου σκοπιμότητας ενέργεια, που είναι βόμβα στα θεμέλια της επιχειρηματικής βάσης του νομού μας, καθώς θα αποτελέσει εν δυνάμει κίνδυνο καταστροφής του περιβάλλοντος, της ιχθυοκαλλιέργειας, και του τουρισμού μας.Προκαλεί λοιπόν πολύ μεγάλη εντύπωση η ανωτέρω ενέργεια, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, και της επιχειρηματικής κοινότητας, πολύ δε περισσότερο προκαλούνται ερωτηματικά, και ως προς το χρόνο έκδοσης της απόφασης, όταν είναι γνωστό, ότι αφενός επίκειται άμεσα η υπογραφή των αρμόδιων Υπουργών, της Κ.Υ.Α. για το Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών, στο οποίο απαγορεύονται τέτοιες δραστηριότητες, αλλά και η αναμενόμενη εκδίκαση της προσφυγής του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών, που έχει ορισθεί για τις 30.11.2011.Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας έχοντας εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει, και ο Νόμος του χορηγεί, ως προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης εγκατάστασης παρόμοιων μονάδων στην ευρύτερη, ευαίσθητη περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά, περιοχή, απευθύνει έκκληση στον αιρετό Περιφερειάρχη Ηπείρου κο Αλέξανδρο Καχριμάνη, να μην προχωρήσει στην έκδοση Αδειών Ίδρυσης και Λειτουργίας της μονάδας, εισακούγοντας τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και υλοποιώντας τις προφορικές δεσμεύσεις.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Φθηνό Πετρέλαιο για όλα τα ξενοδοχεία ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου


Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών και τους βουλευτές του Νομού ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου δηλώνει την αντίθεσή του στην τροποποίηση του άρθρου 36 του τελωνειακού κώδικά και ζητά την άμεση κατάργησή του ώστε όλα τα ξενοδοχεία να προμηθεύονται με ειδική τιμή πετρέλαιο θέρμανσης λόγω του ότι η περιοχή έχει για μεγάλο διάστημα χαμηλές θερμοκρασίες και πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης του Ρωμαϊκού θεάτρου της Νικόπολης

Τη μελέτη για την αποκατάσταση του Ρωμαϊκού θεάτρου της Νικόπολης, ενέκριναν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που συνεδρίασαν προχθές υπό την προεδρεία της Γ.Γ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.Εξ’ άλλου στη χθεσινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου (Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας), του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Ταμείου Διαχείρισης πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων καθώς και την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά το έργο: «Προκαταρκτικές αρχαιολογικές εργασίες εν όψει των εργασιών αποκατάστασης του μεγάλου θεάτρου Νικόπολις».

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων για την λεωφόρο Νιάρχου

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλει τον εμπαιγμό του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων απέναντι στους συμπολίτες μας όσον αφορά το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της διαπλάτυνσης και, εν γένει, του εκσυγχρονισμού της Λεωφόρου Σταύρου Νιάρχου, που ως γνωστόν, ως εκ της ελλειπούς οδικής ασφάλειάς της, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας.Συγκεκριμένα, την 19-5-2011 ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο΄.Σ. και υπεύθυνος για τα της Ηπείρου του κόμματός μας προέβει σε κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα: «Επιτακτική η διαπλάτυνση και ο εκσυγχρονισμός της Λεωφόρου Σταύρου Νιάρχου στα Ιωάννινα». Ακολούθησε η υπ’ αριθμ. 2670/2-6-2011 απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, η οποία παρέπεμπε στο υπ’ αριθμ. 20207/1895/25-5-2011 έγγραφο της Γεν. Γραμματέως Αποκεντρωμένης Δ/σης Ηπείρου-Κενρικής Μακεδονίας, το οποίο μόνο σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν θέματι έργου δεν αναφερόταν.Εν συνεχεία, και με την από 26-9-2011 ερώτηση του ο Βουλευτής του κόμματός μας επέμεινε να λάβει συγκεκριμένη απάντηση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν λόγω έργου. Τελικώς, λάβαμε την υπ’ αριθμ. 3203/20-10-2011 απαξιωτική απάντηση του αρμοδίου Υπουργείου, η οποία χαρακτηρίζει το θέμα ως απαντηθέν (!), δια του 2670/2-6-2011 (ανεπαρκούς) εγγράφου του.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Διαβεβαιώσεις Καχριμάνη για κλείσιμο της παράνομης χωματερής στον "Κούκο"

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 μέλη της Επιτροπής Αγώνα,για το κλείσιμο της χωματερής στοκ Κούκο, συναντήθηκαν στα Γιάννενα , στην έδρα της Περιφέρειας, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και έγινε συζήτηση-ενημέρωση για το οριστικό κλείσιμο της παράνομης χωματερής.Από τον Περιφερειάρχη υπήρξε και πάλι η διαβεβαίωση ότι από 1ης Νοεμβρίου 2011 παύει οριστικά η λειτουργία της χωματερής, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που υπήρξαν στις 3 Αυγούστου 2011, ανεξάρτητα από το στάδιο των εργασιών εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης στη ΒΙΠΕ.

ΑΡΤΑ:Ακόμη 5 βραβεύσεις …για τις γεύσεις Καράλης


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της Βιομηχανίας Γάλακτος Ηπείρου, Καράλης Α.Ε., στον διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 στο περίπτερο που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.Συγκεκριμένα τα προϊόντα της Καράλης Α.Ε. αποκόμισαν συνολικά 5 βραβεία γεύσης, σε σύνολο 250 προϊόντων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και απέσπασε άριστες κριτικές από όλους τους οργανωτές και τους επισκέπτες.Το Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού έχει καταστεί θεσμός και αποτελεί κάθε δύο χρόνια τη σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελληνική και Διεθνή αγορά. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου προβάλλοντας τα προϊόντα τους, τους εξοπλισμούς και τις υπηρεσίες τυροκομίας. Να αναδείξει τον πλούτο και την αξία των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, να φέρει σε επαφή τους καταναλωτές με τον τρόπο που παράγονται τα εκλεκτά αυτά προϊόντα, να αναβαθμίσει την εμπορική δυναμική τους και να δώσει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους.Η διοργάνωση ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), που με τη συγχώνευση πλέον αποτελεί δυναμικό κομμάτι του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα». Αξιοσημείωτο είναι ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτιζόταν από αναγνωρισμένους σεφ και γευσιγνώστες που κλήθηκαν ειδικά γι’ αυτή την εκδήλωση.Η απονομή των βραβείων έγινε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου σε λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτό στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της εταιρείας, κος Καράλης Κωνσταντίνος ανέφερε ότι:"Είναι ικανοποιημένος με την βράβευση, ιδιαίτερα διότι για 3η συνεχόμενη φορά που διοργανώνεται το Φεστιβάλ, η εταιρεία διακρίθηκε τόσο σε βραβεύσεις όσο και σε θετικά σχόλια από τους καταναλωτές που δοκιμάζουν τα προϊόντα της. Αυτό αποδεικνύει την συνεχιζόμενη προσπάθεια για υψηλή ποιότητα στηριζόμενη σε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής με σεβασμό πάντα στην παράδοση που είναι και η φιλοσοφία της εταιρείας".

Επεισόδια και τραυματισμοί στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας!


Τραυματισμένοι, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Φιλιατών ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ηγουμενίτσας κ. Γκίκας Σωτήριος και Δημητρίου Ιωάννης,μετά από επίθεση που δέχτηκαν, όπως ανακοινώθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, στο χώρο τον ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας.Το επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απεγκλωβισμού φοιτητών της ΚΝΕ και του ΜΑΣ, οι οποίοι νωρίτερα είχαν, όπως καταγγέλλουν, προπηλακιστεί από «αναρχικούς» που συμμετέχουν στην κατάληψη του ΤΕΙ.

Η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων βραβεύει το επιμελητήριο Ιωαννίνων

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, στην ετήσια εκδήλωση απονομής των πιστοποιήσεων επιχειρηματικής αριστείας, θα τιμήσει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με τιμητική διάκριση για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του,στην επαγγελματική επιμόρφωση και γενικότερα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής.Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας, ενώ τη φετινή χρονιά γιορτάζεται και η 10η επέτειος από την αρχή του θεσμού.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Μέγαρο Μουσικής και την απονομή της τιμητικής διάκρισης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων αναμένεται να κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου Αλβανού,για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην Κακαβιά


Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 49 ετών, για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ελβετικές αρχές για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελβετία το 2003 και για μετέπειτα νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες («ξέπλυμα χρήματος»).Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 1η Διεθνή Έκθεση “Real Estate” στο Ισραήλ

H Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει το χρονικό διάστημα 1-2/11/2011 στην 1η διεθνή έκθεση «REAL ESTATE» που διοργανώνεται στo Τελ Αβίβ του Ισραήλ με περίπτερο 16 τ.μ. Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία Ισραηλινοί επενδυτές θα διερευνήσουν αγορές του εξωτερικού, προκειμένου να επενδύσουν σε σχέδια αξιοποίησης ακινήτων. Για χρόνια, οι ισραηλινοί επενδυτές επενδύουν σε σχέδια αξιοποίησης ακινήτων σε χώρες του εξωτερικού."Ειδικά σήμερα - αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου - που οι τιμές των ακινήτων στο Ισραήλ έχουν αυξηθεί σημαντικά, περισσότερο από ποτέ, οι Ισραηλίτικες οικογένειες και οι επενδυτές αναζητούν νέους προορισμούς στο εξωτερικό, όπου μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της επένδυσης τους.Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των γεωπολιτικών γεγονότων που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και της διατάραξης των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας, 1.000.000 Ισραηλίτες που επένδυαν και έκαναν τις διακοπές τους στην Τουρκία την εγκαταλείπουν και προτιμούν την Ελλάδα. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι (μεσιτικά γραφεία, κατασκευαστές κ.λ.π) να συμμετέχουν στην εν λόγω έκθεση.Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας τηλ. 2651071052/87419 ή την κα Έφη Βρεττού στο τηλέφωνο 2682360250 87419".

Ανοιχτό αύριο το Βυζαντινό Μουσείο


Ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα παραμείνει το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων αύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Η είσοδος την ημέρα αυτή θα είναι ελεύθερη.

Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, στην οδό Αγ. Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 27χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε 52χρονο πεζό, ο οποίος επιχειρούσε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα.Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του πεζού, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Κέντρο Υγείας, και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περίθαλψη από όπου εξήλθε αυθημερόν.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Έξι εκατομμύρια ευρώ ζητά ο Δήμος Ζίτσας

Δράσεις ανάδειξης και προβολής σημείων πολιτιστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος εντάσσει στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης» ο δήμος Ζίτσας, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.Πρόκειται για συνολικά οκτώ προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, που αφορούν έργα αναβάθμισης και ανάπλασης κτιρίων και εκτάσεων σε τοπικά διαμερίσματα του δήμου.Μάλιστα χθες ο δήμαρχος Δ. Ρογκότης υπέγραψε τα τεχνικά δελτία, και πλέον αναμένεται η έγκριση των προτάσεων.Μεταξύ άλλων, πρόκειται για την δράση αναβάθμισης και ανάδειξης των τοπικών κοινοτήτων Μεταμόρφωσης και Εκάλης, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση των οικισμών, τη λειτουργική και μορφολογική σύνδεση των κοινόχρηστων χώρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.Μία ακόμη δράση είναι η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Λιγοψάς προϋπολογισμού 369.000 ευρώ, η ανάπλαση της τοπικής κοινότητας Πετσαλίου προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, και η διαμόρφωση χώρου υπαίθριας αναψυχής στις θέσεις «Μοναστήρι, Ζαλονέτσι, Ανατολή, Τριανταφυλλιά, Βελτς Γεφύρια» της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών. Η συγκεκριμένη δράση είναι προϋπολογισμού 210.000 ευρώ και περιλαμβάνει την τοποθέτηση καθισμάτων, πινακίδων και τραπεζοπάγκων στην περιοχή.Προϋπολογισμού 310.000 ευρώ είναι η δράση αποκατάστασης της οικίας Ρεντζέλου και μετατροπής της σε εκθετήριο στο Γραμμένο. Στόχος είναι η προβολή της λαογραφικής, πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.Ακόμη περιλαμβάνεται η δράση ανάπλασης και ανάδειξης του νερόμυλου Βροσύνας προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.Μία ακόμη δράση είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της κοινότητας Πετσαλίου με εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων, ανάπλαση κοινοτικών χώρων και διαμόρφωση λιθόστρωτων στο κέντρο του οικισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.Ακόμη προβλέπεται το έργο διαμόρφωσης χώρων υπαίθριας αναψυχής στη θέση «Μνημείο Διονυσίου Φιλοσόφου» στο Ραδοβίζι της ενότητας Μολοσσών με προϋπολογισμό 157.000 ευρώ.Τέλος, προτείνεται η ανάπλαση και ανάδειξη των νερόμυλων Γκριμπόβου της ενότητας Μολοσσών με στόχο την η προβολή του παραδοσιακού νερόμυλου το οποίο μπορεί να αποτελέσει ζωντανή μνήμη αυτής της σημαντικής πτυχής της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, πηγή γνώσης και έναν πόλο έλξης των επισκεπτών. Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης ανέρχεται σε 280.000 ευρώ.Σύμφωνα με τον κ. Ρογκότη η δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αξιοποιήσει προγράμματα που θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει δράσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ΕΣΠΑ είναι ενταγμένα δύο μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ.Ο κ. Ρογκότης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης θα εγκριθούν, παρά το γεγονός πως το ποσό που συνολικά έχει προβλεφθεί για ολόκληρη τη χώρα ανέρχεται σε 100 εκ. ευρώ.Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα με έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. «Δόθηκε προτεραιότητα στα έργα και όχι στους προέδρους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρογκότης, υπογραμμίζοντας τη θέση της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση δράσεων.Ακόμη, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην υπάρξουν αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι δημότες, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει προσπάθεια είσπραξης των τελών από παλιούς οφειλέτες.Ο κ. Ρογκότης ανακοίνωσε και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών από τις αρχές του 2012. Η αρχική μελέτη προβλέπει προϋπολογισμό 550.000 ευρώ για 18 μήνες, αν και το ποσό θα περιοριστεί μετά και την έκπτωση κατά 20%.Βέβαια, ο κ. Ρογκότης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την διαδικασία, στην περίπτωση που αναζητηθούν άλλες λύσεις μεταφοράς, πέρα από το ΚΤΕΛ. Όπως τόνισε οι δήμοι θα πρέπει να εξετάσουν τη δυνατότητα σύμβασης με το ΚΤΕΛ, διαφορετικά δεν αποκλείεται να βρεθούν εκτεθειμένοι και χωρίς λύση για τη μεταφορά των μαθητών από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

ΕΛΕΘΕΡΙΑ

Νέος πρόεδρος στο Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ ο Χρήστος Γρίβας

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Ν. Ιωαννίνων είχαμε προχθές, μετά την υποβολή παραίτησης του προέδρου Περικλή Γραβάνη. Στη θέση του εκλέχτηκε ο Χρήστος Γρίβας.Σύμφωνα με ανακοίνωση ο κ. Γραβάνης παραιτήθηκε, θεωρώντας ότι η ανάληψη θέσης Διοικητικής Ευθύνης στην Υπηρεσία του (Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων) και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή, δεν του επιτρέπουν να ασκεί και τα καθήκοντα του προέδρου.H Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Ιωαννίνων, κατά τη συνεδρίαση της στις 25 Οκτωβρίου, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου της Περικλή Γραβάνη, τον ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα προσφορά του και την άψογη συνεργασία τους στη διάρκεια της θητείας του και του εύχεται καλή επιτυχία στην καινούργια του θέση.Για τη θέση του Προέδρου εκλέχτηκε ο Χρήστος Γρίβας και για τη θέση του Ταμία ο Περικλής Γραβάνης.
Η νέα σύνθεση της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Ιωαννίνων είναι:
Πρόεδρος: Γρίβας Χρήστος (ΠΑΣΚ)
Αναπλ. Πρόεδρος: Μεντής Χρήστος (ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ.)
Γραμματέας: Οικονόμου Βασίλειος (ΔΑΚΕ)
Ταμίας: Γραβάνης Περικλής (ΠΑΣΚ)
Υπευθ. Οργανωτικού: Οικονόμου Χρήστος (ΔΑΚΕ)
Μέλη: Σαφαρίκας Λεωνίδας (ΠΑΣΚ), Λάμπρου Δημήτριος (ΔΑΚΕ), Τόκας Αναστάσιος (ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ.), Παπαγιάννη Λαμπρινή (ανεξάρτητη).

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ