Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Εντυπωσιακά μεγάλη η συγκέντρωση στην Άρτα κατά του πολυνομοσχεδίου


Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Άρτα, εκατοντάδες εργαζόμενοι απ’ όλους σχεδόν τους κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αλλά και μαθητές, άνεργοι, απολυμένοι, συνταξιούχοι, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ ενάντια στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων, προχώρησαν σε μία πρωτοφανή σε όγκο για τα τοπικά συνδικαλιστικά χρονικά απεργιακή συγκέντρωση, η οποία έγινε στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας. Και αυτή τη φορά έγιναν ξεχωριστές πορείες, οι οποίες διήλθαν από το κέντρο της πόλης ενώ διασταυρώθηκαν στον Άγιο Δημήτριο. Κλειστά λόγω της απεργίας παρέμειναν και τα καταστήματα.Στη συγκέντρωση και πορεία έλαβαν μέρος:
Εκπρόσωποι όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αρταίων, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νικ. Σκουφά, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ΕΛΜΕ Άρτας, Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. Άρτας, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Ηπείρου, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων ΔΟΥ, Σύλλογος Υπαλλήλων ΙΚΑ, Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΕ, Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας, Μηχανικοί του Δημοσίου, Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Άρτας, Ε.K.A., ΠAME, Μηχανικοί του Δημοσίου, Εργαζόμενοι Carrefure ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και Dia, ΟΓΕ, Εργαζόμενοι στην Αρχαιολογίας Άρτας – Πρέβεζας, Επιτροπή Ειρήνης Άρτας, Μαθητές, Σωματείο Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ Άρτας, Σωματείο Εργαζομένων ΒΙΚΗ, Κτηνοτροφικός Σύλλογος, Απολυμένοι της AGROCOM, Αντιεξουσιαστές κ.ά.Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, δεύτερη μέρα της απεργίας, με νέα συγκέντρωση η οποία προγραμματίστηκε για τις 10π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Άρτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Με την παρουσία αρκετών εργαζομένων, συζητήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας.Τις θέσεις των εργαζόμενων – με αιχμή τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών – παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ τις απόψεις της διοίκησης ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Μίχας.Στην σύντομη παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απηύθυνε έκκληση για συνεργασία μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του ο Συνεταιρισμός.«Νομίζω ότι στις σημερινές δυσκολίες που υπάρχουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα θέλουν να χάσουν τη δουλειά τους και εσείς, η Διοίκηση θα μπορέσετε να κρατήσετε την επιχείρηση. Θεωρώ ότι κάποιες ενέργειες που γίνονται από όργανα κεντρικά, δημιουργούν προβλήματα. Εμείς ως Περιφερειακή Διοίκηση θέλουμε να στηρίξουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και τις δύο πλευρές». Βασικός εισηγητής από την Περιφερειακή Αρχή ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς.

Συνεργάτες με σύμβαση έργου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ν
Συνεργάτες με σύμβαση έργου για να εργαστούν στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών», ζητά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενδιαφέρεται για τη δημιουργία μητρώου συνεργατών και την ανάθεση έργου σε αυτούς. Το αντικείμενο περιλαμβάνει την υλοποίηση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων σε σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και της δραματοποίησης.Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 27-10-2011. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2651005883.

Δέκα χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο των Ιωαννίνων!!!


Μια απο τις μεγαλύτερες πορείες που έχει ζήσει η πόλη των Ιωαννίνων,ήταν η σημερινή.Εκτιμήσεις της Αστυνομίας αναφέρουν αριθμό 10.000 διαδηλωτών,οι οποίοι συμμετείχαν στις πορείες του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ. Εργαζόμενοι,άνεργοι,συνταξιούχοι,φοιτητές και μαθητές,ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και έδωσαν βροντερό παρών.Αυτή την ώρα η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών,παραμένει έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου,ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων,πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Μία από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων στην Ηγουμενίτσα!


Μία από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων στην Ηγουμενίτσα!Οι πολίτες της Θεσπρωτίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 1.000 άτομα που συμμετείχαν.Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του δημαρχείου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σύλληψη δύο ατόμων για μεταφορά τριών Μαροκινών λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκο, για μεταφορά τριών λαθρομεταναστών.υγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος με συνοδηγό τον 30χρονο, διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας, τρεις υπήκοους Μαρόκο, ηλικίας 21,25 και 17 ετών, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Απάντηση Καχριμάνη για την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην παραλίμνια περιοχή


Ο Περιφερειάρχης απάντησε στην επερώτηση που είχε καταθέσει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ι. Παπαδημητρίου για την πρόθεση κατασκευής τριών νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων. Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι «δεν υφίσταται ως κατηγορία προστατευόμενης περιοχής, η περιοχή οικοανάπτυξης που είχε χαρακτηριστεί η λίμνη Παμβώτιδα που πλέον κατηγοριοποιείται ως περιοχή προστασίας οικοτόπων και ειδών». Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η υποβολή αιτήματος ενδιαφερομένου για οποιοδήποτε νόμιμο θέμα, αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα του και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συσχετισθεί με τις ίδιες τις αρμόδιες υπηρεσίες ή φορείς που με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς, είναι υποχρεωμένες να εξετάσουν και ελέγξουν το σχετικό αίτημα».Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι το ΥΠΕΚΑ που εκπονεί το Π.Δ. για τη Λίμνη ενέκρινε στις 2 Αυγούστου 2011 την προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση για τη μία μονάδα, και οι υπόλοιπες δύο ελέγχονται και εξετάζονται από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζει και το Υπουργείο. «Σε ποια διάταξη, με ποιο νομικό και ουσιαστικό πλαίσιο και ισχυρισμό, μπορεί να απέχει και να μην εξετάσει η Υπηρεσία ένα νόμιμο αίτημα ενδιαφερομένου και ποιος θα έχει σε μια τέτοια περίπτωση την ευθύνης για τη δημιουργία της υποχρέωσης αποζημίωσης;», ήταν το καταληκτικό ερώτημα του Περιφερειάρχη.

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί…

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη του Ανεξάρτητου Βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου στο εβδομαδιαίο περιοδικό informer που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.Ο Βουλευτής Πρέβεζας τόσο με την πολιτική του στάση όσο και με την εμβρίθεια και διορατικότητα στις αναλύσεις του για την οικονομία και την πολιτική πάντα κρατά την προσοχή των κεντρικών μέσων ενημέρωσης . Πόσο μάλλον σήμερα που ο καθένας περιμένει μια έγκυρη , έντιμη και ψύχραιμη άποψη και πρόταση για τα πολιτικά πράγματα και το μέλλον της χώρας.

Που πάει η χώρα μέσα στην κρίση;

Γράφει ο Νίκος Κοτζιάς

Η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης είναι σκέτη καταστροφή. Κανείς από τους δύο δεν θέλει να την αλλάξει. Αποδεικνύονται συστήματα που αδυνατούν να διδαχτούν από την πείρα τους. Αντίθετα επιμένουν στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει περισσότερη επιβολή εσωτερικής υποτίμησης. Δηλαδή, μικρότερα εισοδήματα. Μείωση μισθών και συντάξεων. Απαξίωση της μικρής και μεγάλης ιδιοκτησίας. Προστασία των συμφερόντων των ισχυρών μέσα από μια άγρια κατάργηση δικαιωμάτων του πολίτη και ανακατανομή πλούτου.Το Κόμμα του Μνημονίου, οδήγησε τη χώρα, σε μια πρώτη φάση σε εκχώρηση κυριαρχίας. Στη συνέχεια δικαιολόγησε αυτή την εκχώρηση ως αναγκαία. Τώρα, πλέον, προτρέπει τους ξένους να δεχτούν ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση κυριαρχίας της Ελλάδας. Τρέμουν σε κάθε μέρα απουσίας της τρόικας. Τριγυρνάνε ανά την Ευρώπη και παρακαλούν Βρυξέλλες, Γάλλους και Γερμανούς, να στείλουν εμπειρογνώμονες προκειμένου να ελέγχουν τη χώρα και σύντομα να την διευθύνουν.Ο περιορισμός της κυριαρχίας, σημαίνει αφαίρεση από το ελληνικό κοινοβούλιο της αρμοδιότητας να αποφασίζει για το μέλλον αυτού του τόπου. Δίνονται έτοιμοι νόμοι στην τρόικα από τους μηχανισμούς του ΣΕΒ, μειοψηφικών πολιτικών, όπως εκείνων της «Δράσης» καθώς και τον ΙΟΒΕ. Η τελευταία υιοθετεί μεγάλο τμήμα τους και κατόπιν το παρουσιάζει ως «αναγκαία συνθήκη» προκειμένου να λάβει η χώρα την επόμενη δόση. Η Βουλή ουσιαστικά δεν αποφασίζει διότι η πλειοψηφία της απλά εκτελεί τις εντολές της κυβέρνησης, προκειμένου να μην πάει η χώρα στις εκλογές. Η κυβέρνηση, από πλευράς της, εγκρίνει ως προς τα θεμελιακά ζητήματα της οικονομίας, μια πολιτική που στην ουσία δεν την έχει επεξεργαστεί η ίδια. Ταυτόχρονα δε, αγνοεί την τύχη των μεγάλων εθνικών ζητημάτων και το τι κουβεντιάζει ο πρωθυπουργός στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής. Οι επαγγελματίες υπουργοί δεν δείχνουν να ενοχλούνται αφού για εκείνους προέχει να μη χάνουν τα φέουδά τους και ας χάνεται η Ελλάδα.Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μαζί με την διαπλοκή, είναι εκείνοι που δεσμεύουν την Ελλάδα χωρίς δημοκρατική προεργασία, αλλά και χωρίς σχέδια εξόδου από την κρίση. Η Ελλάδα έχει από καιρό αποχωρήσει από τα πραγματικά τραπέζια διαπραγμάτευσης. Περιμένει στον προθάλαμο του τραπεζιού που λαμβάνει τις πραγματικές αποφάσεις. Αναμένει πανικόβλητη κάθε φορά τις ανακοινώσεις τους, και κατόπιν, η κυβέρνηση, παριστάνει σε εμάς την σκληρή και αποφασισμένη στην υλοποίηση ακόμα και με βία των μέτρων που άλλοι αποφάσισαν. Μέτρων καταστροφικών για τη χώρα που ονομάζονται ακόμα και «ως δίκαιες μεταρρυθμίσεις».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει το ΚΕΘΕΑ

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης αναφέρθηκε στην ουσιαστική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Ηπείρου στο ΚΕΘΕΑ, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα παρά την ελλιπή στελέχωσή του παρέχει υπηρεσίες σε 90 χρήστες και 150 γονείς. «Αν η ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και του Εθνικού συστήματος Υγείας, προέβλεπε εκτός της οικονομικής περιστολής και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών θα ήμασταν απολύτως σύμφωνοι. Δυστυχώς όμως προβλέπουμε και εκτιμούμε κλείσιμο προνοιακών δομών ή τουλάχιστον μειωμένη παροχή από τις υπηρεσίες τους που θα επιφέρουν κάθετη αύξηση της παραβατικότητας και των όσων ακολουθούν απ΄ αυτή», κατέληξε ο κ. Πότσης, εκφράζοντας την ομόθυμη στήριξη της Περιφέρειας στο αίτημα για απρόσκοπτη και αυξημένη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ στα Γιάννινα και την Ήπειρο γενικότερα.

Απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη για την δημοτική αστυνομία


Σε απάντηση ερώτησης αναγνώστη του ιστολογίου σας για το κατά πόσον η Δημοτική Αστυνομία έχει δικαίωμα να αφαιρεί πινακίδες οχημάτων, ο νόμος 3274/2004 αρ.35 αναφέρει: «Στη Δημοτική Αστυνομία ανατίθεται η αρμοδιότητα επιβολής των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Ν. 2696/ 1999, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και της εφαρμογής των διατάξεων που αναφέρονται στην κυκλοφορία οχημάτων στους πεζοδρόμους.Οι ανωτέρω αρμοδιότητες εξακολουθούν να ασκούνται, παραλλήλως και κατά περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) και το Λιμενικό Σώμα.»Όπου στο αρ.103 του Ν. 2696/1999 αναφέρονται ρητώς οι διατάξεις στους παραβάτες των οποίων επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος.

Αναγνώστης

Διαφωνία του Περιφερειακού Συμβουλίου με το σχέδιο Π.Δ. για τη Λίμνη Παμβώτιδα


Τη διαφωνία του για το περιεχόμενο του νέου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, μετά από εκτενή συζήτηση κατά την οποία, παρέστησαν και πήραν το λόγο οι δήμαρχοι Ιωαννιτών Φ. Φίλιος, Δωδώνης Κ. Κατσανάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας Π. Παππάς, που επίσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για σημεία του Σχεδίου Π.Δ.. Επίσης τις απόψεις τους εξέφρασαν το ΓΕΩΤΕΕ, ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης, ο Διευθυντής του Αερολιμένα Ιωαννίνων κ.α.Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, των δήμων Ιωαννιτών, Ζίτσας, Δωδώνης, του Φορέα Διαχείρισης, του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανασυντάξει το Σχέδιο και θα το υποβάλλει προς υιοθέτηση στο Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ήδη με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζήτησε να μη προχωρήσει καμία διαδικασία ως τότε. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το Υπουργείο έχει να κάνει ένα αχταρμά, που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος. Η πρόταση είναι απαράδεκτη και αν γίνει Προεδρικό Διάταγμα δεν θα μείνει τίποτε στο Λεκανοπέδιο». Ποιοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για μας, χωρίς εμάς;» αναρωτήθηκε, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ανέφερε ότι μετά την απόφαση που είχε ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολούθησε συνάντηση με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι του είχαν ζητήσει να εκφράσει η Περιφέρεια τις απόψεις της, όταν διαμορφωθεί το νέο σχέδιο.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με τους όρους για την προστασία του Αεροδρομίου που περιλαμβάνεται στο σχέδιο, ενώ υπογράμμισε ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός γενικού πάρκου στην περιοχή Κατσικά. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας, που ήταν ο εισηγητής του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο το συγκεκριμένο σχέδιο Π.Δ. μπορεί να «σταθεί» νομικά, τονίζοντας τα εξής: «το σχέδιο Π.Δ. μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο προστασίας του Οικοσυστήματος της Λίμνης Παμβώτιδας, αφού αντιμετωπιστούν οι νομικές ασάφειες και οι ουσιαστικές δυσκολίες που προκύπτουν με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ξεκαθαρίζει το εγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης του αεροδρομίου, σε σχέση με τους περιορισμούς, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου».Ο Περιφερειάρχης, καταληκτικά ανέφερε τα εξής: «Είχαμε πει ότι πρέπει να προηγηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο; Δεν έγινε τίποτε. Οι δικές μας προτάσεις, είναι σύμφωνες με όσα προανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. Ήτοι:
1ον : Να γίνει τροποποίηση της Περιβαλλοντικής Μελέτης που χρονολογείται από το 2001.
2ον : Να γίνει εναρμόνιση του Σχεδίου με το Νόμο για τη βιοποικιλότητα
3ον: Δεν πρέπει στο Π.Δ. να περιλαμβάνονται οι όροι για το Αεροδρόμιο».

Συνεχίζεται και αύριο η αποχή των δικηγόρων

Αποχή για μία ακόμα μέρα από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι και έτσι ούτε αύριο θα προσέλθουν στα δικαστήρια για την εκδίκαση των υποθέσεων.Από την πλευρά τους οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν σε καθημερινή βάση να ξεκινούν τις συνεδριάσεις τους αντί για τις 9 στις 9:30 διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη.

Σύλληψη νεαρών στα Γιάννενα για πώληση – αγορά ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πώληση - αγορά ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε γενόμενο έλεγχο, κατελήφθη ο 35χρονος δράστης να προμηθεύει τον 32χρονο με ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,9) γραμμαρίων αντί χρηματικού ποσού.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 35χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (7,7) γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των πενήντα πέντε (55) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Τα 99 χρόνια ελευθερίας της γιορτάζει φέτος η πόλη της Πρέβεζας


Τα 99 χρόνια ελευθερίας της γιορτάζει φέτος η πόλη της Πρέβεζας και ο Δήμος της Πρέβεζας διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει την επέτειο αυτή.Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με την Επιμνημόσυνο Δέηση και την Κατάθεση Στεφάνων που θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης.Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ενώ αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.Στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (αίθουσα Νικόλαος Κονεμένος) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωσης τιμής για την 99η Επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας.Η εκδήλωση περιλαμβάνει΅
-Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη.
-Ομιλία από τον Ευάγγελο Αυδίκο Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο: «Η απελευθέρωση της Πρέβεζας 1912:Το παρελθόν στο μέλλον της Πρέβεζας
-Παρουσίαση χορών της Ηπείρου από το χορευτικό τμήμα εφήβων του Δήμου Πρέβεζας.
Οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με το Μνημόσυνο τωνΔωρητών του Δήμου το οποίο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης καλεί όλους τους Δημότες να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 99η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης τονίζοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας πρέπει όλοι μας να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να παραδειγματιστούμε από το θάρρος και την αυτοθυσία των προγόνων μας οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

Σύσκεψη για τους μετανάστες στην Άρτα

Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 19-10-2011 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στα πλαίσια της καταγραφής και αντιμετώπισης των προβλημάτων με τους οικονομικούς μετανάστες στο Νομό Άρτας. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας, ο Αστυνομικός Δ/ντης Άρτας, ο Πρόεδρος Νοσοκομείου Άρτας, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, ο Δήμαρχος Αρταίων, ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά, ο Πρόεδρος Ερυθρός Σταυρού Ν. Άρτας, ο Πρόεδρος ΕΑΣΑΦ, ο Πρόεδρος Αστικού ΚΤΕΛ, ο Πρόεδρος Υπεραστικού ΚΤΕΛ και η Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Eργαζόμενοι κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας Θεσπρωτίας


Το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κατέλαβαν εργαζόμενοι του δημοσίου, και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. νομού Θεσπρωτίας, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο.Ύψωσαν πανό στην κεντρική είσοδο του κτιρίου και παρέμειναν εκεί από το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας τους. Όπως μας είπαν, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και δεν μπορούν να ανεχτούν τον εξευτελισμό τους, αλλά και τον κατήφορο της χώρας.

Κάτοψη

Πτώχευσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας


Μια ακόμη Συνεταιριστική Επιχείρηση αποδεικνύεται πως στηρίζονταν χρόνια τώρα σε πήλινα πόδια και ενώ κατ' ουσίαν φυτοζωούσε, η Διοίκηση και οι διαχειριστές της όχι μόνο δεν απέτρεψαν το μοιραίο, αλλά με κινήσεις που ελέγχονται ως προς την ορθότητά τους, θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση άλλων τοπικών επιχειρήσεων με τις οποίες συναλλάσσονταν μέχρι πρότινος.Η ΕΑΣ Πρέβεζας, μία εκ των εταίρων στη ΔΩΔΩΝΗ, χρεοκόπησε και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας, έχοντας συσσωρεύσει πάνω από 22 εκατομμύρια χρέη, εκ των οποίων, 1,5 εκατομμύρια ευρώ οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο, 4 εκατ. ευρώ προς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ προς Πιστωτικά Ιδρύματα, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ευρώ οφειλές προς εργαζομένους και 7 εκατομμύρια ευρώ οφειλές προς τρίτους!Ανάστατη είναι ήδη η αγορά της Πρέβεζας, αλλά και της Άρτας, αφού είχε συναλλαγές και στους δύο νομούς, ενώ αναστάτωση επικρατεί και στον αγροτικό χώρο, όπου μέχρι πρότινος η ΕΑΣ Πρέβεζας, έκανε συγκέντρωση προϊόντων, όπως καλαμπόκι κ.λ.π.Η ΕΑΣ Πρέβεζας δραστηριοποιούνταν στους τομείς της Προμήθειας ειδών οικιακής κατανάλωσης με αλυσίδα 6 super markets, της διακίνησης ζωοτροφών, της προμήθειας γεωργικών εφοδίων, λιπασμάτων και αγροτικών μηχανημάτων, της τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου με την εμπορική ονομασία «Κιούπι» και της λειτουργίας ψυκτικών χώρων για τη συντήρηση νωπών προϊόντων.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Γιάννενα για πτυχίο χειριστή Υπερελαφρών Αεροσκαφών


Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου, προσφέρει την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την απόκτηση διπλώματος πτυχίο χειριστή Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Η εκπαίδευση χωρίζεται σε τρία σκέλη.
1. Την εκπαίδευση αέρος
2. Τα μαθήματα εδάφους
3. Τα μαθήματα με την χρήση των δύο (2) προσομοιωτών πτήσης που διαθέτει ο φορέας μας
Κάτω από την επίβλεψη του εκπαιδευτή, θα μάθεις να χειρίζεσαι το αεροπλάνο οδηγώντας το ο ίδιος, όχι μόνο κάνοντας απογειώσεις, προσγειώσεις και πετώντας ευθεία και οριζόντια πτήση, αλλά υποχρεώνοντάς το πετάει όπως εσύ θέλεις και να σε υπακούει σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Τα μαθήματα εδάφους περιλαμβάνουν αεροναυτιλία, κινητήρες, αεροσκάφη, σχέδια πτήσεως, ραδιοτηλεφωνία, νομοθεσία πολιτικής αεροπορίας, τεχνική πτήσεως, μετεωρολογία, ανθρώπινες δυνατότητες και αγγλική ορολογία.
Η πείρα που θα αποκτήσεις βάζοντας ώρες πτήσης αργότερα, θα σε μάθει ασφαλώς περισσότερα. Το εκπαιδευτικό κέντρο παρέχει εκπαίδευση εναέριων παρατηρητών – επιθεωρητών για το περιβάλλον, για τη μεταφορά ενέργειας και για τεχνικά έργα.Επίσης, έχουμε την δυνατότητα συνεργασίας με εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς (JAA – EASA – FAA) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την εκπαίδευση ιπτάμενων πληρωμάτων καμπίνας, αναβάθμιση, διαβάθμιση και ισοτιμία πτυχίων πολιτικής αεροπορίας.Για περισσότερες πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο, απευθυνθείτε στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου, 2ο χλμ. Λεωφόρου Πανεπιστημίου, Ιωάννινα, τηλέφωνο 26510 44727, e-mail: kekhpeirou@ath.forthnet.gr.

Φθηνή ενέργεια στην Ήπειρο θα φέρει ο αγωγός φυσικού αερίου


Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα του αγωγού Φυσικού Αερίου «Ποσειδών», ο οποίος θα περάσει από τα Γιάννινα και τη Θεσπρωτία.Ήδη πριν λίγες ημέρες κατατέθηκαν οι τελικοί φάκελοι των ενδιαφερόμενων κοινοπραξιών στην αρμόδια εταιρία του Αζερμπαϊτζάν και η απόφαση αναμένεται έως τα τέλη του χρόνου. Ο «Ποσειδώνας» αποτελεί το πιο ώριμο έργο από όλες τις απόψεις, γι’ αυτό και έχει τις περισσότερες ελπίδες να κατασκευαστεί.Στην Ήπειρο το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, αφού το φυσικό αέριο αποτελεί φθηνή ενέργεια, γι’ αυτό ήδη πολλές επιχειρήσεις, αλλά και νοικοκυριά, σχεδιάζουν να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες από αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που η τιμή του πετρελαίου έχει πάρει την… ανιούσα! Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι όπως έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ, με την κατασκευή του αγωγού θα δημιουργηθεί η Εταιρία Παροχής Αερίου Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα διανείμει το φυσικό αέριο σε σπίτια και επιχειρήσεις.«Ο αγωγός αποτελεί την ενεργειακή Εγνατία Οδό για την Ήπειρο. Όπως ο αυτοκινητόδρομος έχει μειώσει πολύ τις αποστάσεις, έτσι και ο αγωγός θα φέρει φθηνή ενέργεια και στην Ήπειρο», δήλωσεο κ. Αντώνης Νάτσικας, Τεχνικός Διευθυντής του έργου και Αναπληρωτής Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων της ΔΕΠΑ.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ...
Να σημειωθεί, ότι οι μελέτες του έργου είναι πολύ προχωρημένες, ενώ και η θαλάσσια έρευνα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, κάτι που καθιστά την Ελληνοϊταλική πρόταση την πιο ανταγωνιστική. «Με το που παρθεί η τελική απόφαση είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και τους διαγωνισμούς για την κατασκευή του έργου», τόνισε ο κ. Νάτσικας.Αν τελικά προχωρήσει ο Ελληνοϊταλικός αγωγός, θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας στην Ήπειρο. Εκτός από αυτές που θα υπάρξουν για τον σταθμό συμπίεσης, ο οποίος προβλέπεται να κατασκευαστεί στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, θα «ανοίξουν» και νέα επαγγέλματα, όπως αυτό του τεχνικού φυσικού αερίου ή της εμπορίας συσκευών και συστημάτων καύσης φυσικού αερίου.«Με την ίδρυση κάθε ΕΠΑ, δημιουργείται ένας πόλος έλξης για την εγκατάσταση μονάδων που έχουν ανάγκη ενέργειας. Υπάρχουν πολλές έμμεσες ωφέλειες, που δεν φαίνονται από την πρώτη στιγμή» είπε ο κ. Νάτσικας.Υπογράμμισε δε, οτι η έλευση του αγωγού στην Ήπειρο είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν άλλα μέρη που «παρακαλάνε να τους πάει το φυσικό αέριο, όπως η Πάτρα και η Τρίπολη».

ΣΤΗΡΙΞΗ...
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του αγωγού Φυσικού Αερίου είναι ότι έχει την πολιτική στήριξη, όχι μόνο από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και από την Ιταλική και τη Γαλλική! Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση το θεωρεί ως έργο απόλυτης προτεραιότητας, γι’ αυτό και το χρηματοδοτεί με 100 εκ. ευρώ.Μάλιστα, πολιτικοί από Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία θα επισκεφθούν άμεσα την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, όπου θα συζητήσουν για τον αγωγό με τους εκπροσώπους της αρμόδιας εταιρίας, αλλά και με την Κυβέρνηση της χώρας. Την Ελλάδα πιθανόν να εκπροσωπήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα έχει προγραμματίσει επίσκεψη και στο Λονδίνο για να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της ελληνοϊταλικής πρότασης. «Είναι δεδομένο, οτι το έργο θα αλλάξει τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα. Για αυτό και έχει τη στήριξη όλων των Κυβερνήσεων στην χώρα μας» τόνισε ο κ. Νάτσικας.

O… ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

O μεγάλος αντίπαλος του «Ποσειδώνα» είναι ο αγωγός ΤΑΠ. Πρόκειται για μια κοινοπραξία από μια Νορβηγική, μια Ελβετική και μία Γερμανική εταιρία. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αγωγός προβλέπεται να περάσει από την Αλβανία, καθιστώντας τη γειτονική μας χώρα και όχι την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο της Νότιας Ευρώπης! Βέβαια, οι δύο αγωγοί έχουν πολύ σημαντικές διαφορές, με κυριότερη όλων το ότι ο Ελληνοϊταλικός διέρχεται από εδάφη χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο ΤΑΠ, που ακόμη δεν θεωρείται ώριμος, διέρχεται από την Αλβανία, κάτι που προβληματίζει έντονα τους αρμοδίους, για το κατά πόσο θα είναι ασφαλής.

ΣΕ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ…
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός «Ποσειδών» χωρίζεται σε δυο σκέλη. Το πρώτο είναι το χερσαίο τμήμα μήκους 600 χιλιομέτρων, που ξεκινά από την Κομοτηνή και καταλήγει στη Θεσπρωτία.Το υποθαλάσσιο τμήμα έχει μήκος 200 χιλιόμετρα και καταλήγει στο Οτράντο της Ιταλίας. Εκεί θα συνδεθεί με το Ιταλικό δίκτυο της εταιρίας Έντισον. Η δυναμικότητά του αγωγού είναι 12 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο χερσαίο σκέλος και 9 δισ. κυβικά στο υποθαλάσσιο, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,14 δισ. ευρώ.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:Μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ιωαννίνων συντάσσεται υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει για τις 19 και 20 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους και του εισοδήματος των πολιτών αποτελούν αδιαπραγμάτευτο και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Προτείνει στα μέλη και τους φίλους της ΔΗΜ.ΑΡ., να συμμετέχουν ενεργά και ειρηνικά στις μαζικές κινητοποιήσεις, μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες.

ΠΑΙΔΕΙΑ...ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στην κοινή γνώμη της πόλης των Ιωαννίνων ένα απαράδεκτο γεγονός που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στο δημοτικό σχολείο Περάματος.Παρ΄όλο που η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά το σχολείο παραμένει χωρίς θέρμανση και οι μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθούν με θερμοκρασίες που φτάσαν κοντά στο μηδέν. Μετά από ενόχληση στον διευθυντή του σχολείου οι γονείς ενημερώθηκαν ότι έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου από την αρχή του μήνα.Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προμηθειών μετά από ερώτηση γονέα υποστήριξε ότι δε γνωρίζει τίποτα για το θέμα.Ποιος λέει ψέματα κ.Φίλιο; Ο εκπαιδευτικός ή ο άνθρωπός σας( που μεταξύ μας δεν έχει και το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο για υπεύθυνος προμηθειών με γνώσεις οικονομικών ,της αγοράς ή τελοσπάντων κάτι παρεμφερές).Οι τοπικοί άρχοντες του διαμερίσματος Περάματος επίσης δηλώσαν όλοι άγνοια για το θέμα όπως και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.Μάλιστα κάλεσε τους γονείς σε έκτακτο συμβούλιο απόψε. Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να κλείσουν με λουκέτο το σχολείο αν έως την Πέμπτη το πρωί δεν έχει βρεθεί λύση.Εκτός και αν η αντιδημαρχία απεργεί επ αόριστων και κωφεύει στις ανάγκες των μικρών παιδιών.Θέλουμε ανθρώπινα σχολεία για τα παιδιά μας κ.Φίλιο και εκπροσώπους στο δήμο που θα σκύβουν πάνω από τα προβλήματα μας.Μπορείτε να τους βρείτε;;Και αν ναι μπορείτε να τους κινητοποιήσετε;;

Γονέας ,Άνθρωπος , Αναγνώστης