Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ:Aπεργοσπαστικό μηχανισμό στήνει ο Καρχιμάνης

Αύριο 19 Οκτωβρίου 2011 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει απεργία. Η συμμετοχή ή μη σ’ αυτή των εργαζομένων είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους.Πληροφορηθήκαμε ότι ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης σε συνάντηση, που ο ίδιος προκάλεσε, με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας, υποσχέθηκε σε όσους δεν θα συμμετέχουν στην απεργία μειωμένο ωράριο μέχρι τις 11.00 το πρωί.Θεωρούμε μια τέτοια ενέργεια:
-Είναι προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με προσφορά δώρου (bonus) ουσιαστικά την καταβολή του μισθού, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποκομίσει το όφελος μιας κατ’ επίφαση ανοικτής περιφέρειας.
-Είναι καθ’ όλα παράνομη. Κανένας περιφερειάρχης δεν έχει το δικαίωμα αύξησης ή μείωσης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων. Το ωράριο είναι κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των εργαζομένων.
-Αυτή η προτεινόμενη εκδούλευση προσβάλει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα και των απεργών και αυτών που για δικούς τους λόγους δεν θα συμμετέχουν στην απεργία.
-Επίσης από τον Δήμο Ιωαννιτών ανακοινώθηκε ότι αύριο θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του, σαν συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων. Είναι μια καθαρή και ειλικρινής απόφαση.
Καταγγέλλουμε τον κ. περιφερειάρχη για την τακτική του εκμαυλισμού συνειδήσεων που δεν έχει το θάρρος να συμπαρασταθεί ευθέως στους εργαζόμενους, θεωρώντας ότι έτσι θα έχει και την πίτα ακέραια και τον σκύλο χορτάτο.

ΑΡΤΑ:Ημερίδα αφιερωμένη στον Κώστα Μπαλάφα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας « Γ. Μόραλης» σας προσκαλεί την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 στις 18:00 μ..μ.., στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς προς τιμήν του μεγάλου Τζουμερκιώτη ζωγράφου με τίτλο «Κώστας Μπαλάφας: Μνήμες και Παραδόσεις, φωτογραφίες και κείμενα».

Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου


Από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε χθες 17 -10 -2011 και ώρα 18.00:
1) Επικύρωσε τα Πρακτικά – Αποφάσεις της 15ης και 16ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την επιλογή εξωτερικού συνεργάτη, με σύμβαση ανάθεσης έργου, για την υποβοήθηση του έργου των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και την προσαρμογή όλων των λογιστικών παραμέτρων, για την μετάβαση από το υπάρχον Λογιστικό Σχέδιο στο Διπλογραφικό Σύστημα από 01/01/2012, σύμφωνα με το Π.Δ. 315/1999.
3) Ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την 1η τροποποίηση του προγράμματος Κ.Α.Π. έτους 2011 Π.Ε. Ιωαννίνων, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Θεσπρωτίας και την 2η τροποποίηση της Π.Ε. Πρέβεζας.
4) Αποφάσισε, ομόφωνα, την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) Ιωαννίνων και τη γενικότερη στήριξη της δομής.
5) Αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στα κάτωθι Ευρωπαϊκά Προγράμματα:
α) Εγκεκριμένο για χρηματοδότηση στο Μέτρο 3.2 του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013: ΕΡΓΟ BIOGAIA
β) Εγκεκριμένο για χρηματοδότηση στο Μέτρο 1.1 του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013: ΕΡΓΟ RE.HERB
γ) Εγκεκριμένο για χρηματοδότηση στο Μέτρο 1.1 του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013: ΕΡΓΟ INNOVOIL -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
δ) Εγκεκριμένο για χρηματοδότηση στο Μέτρο 3.1 του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013: ΕΡΓΟ GrItCUZINE
ε) Στο πλαίσιο του IPA Adriatic Cross Border Cooperation Programme: ΕΡΓΟ Energy Sustainability for Adriatic Small Communities (ALTERENERGY) STRATEGIC PROJECT
6) Εξέφρασε τη διαφωνία του με το περιεχόμενο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο: «Χαρακτηρισμός της υδάτινης χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων) Ν. Ιωαννίνων, ως περιοχή ΄΄Προστασίας Οικοτόπων και Ειδών΄΄ με περιφερειακή ζώνη προστασίας, και καθορισμός χρήσεων γης όρων και περιορισμών δόμησης» και αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβουλίου, των αρμοδίων Επιστημονικών Φορέων και των ενδιαφερόμενων Δήμων, προκειμένου να συντάξουν νέο Σχέδιο, το οποίο θα υποβάλουν προς υιοθέτηση..
7) Συζήτησε τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας και τοποθετήθηκε, κατά πλειοψηφία, υπέρ της προσπάθειας να εξευρεθεί λύση με την καλύτερη συνεργασία της Διοίκησης και του Συλλόγου των εργαζομένων.

Καταργήστε τις επιχορηγήσεις των κομμάτων...

Τα κόμματα είναι οι πιο αποτυχημένες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια. Είναι χρεοκοπημένα εδώ και χρόνια, αλλά συνεχίζουν και λειτουργούν. Στο μεταξύ οφείλουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο τραπεζικό σύστημα και αυτό παρά το γεγονός ότι επιχορηγούνται με το ποσό των 48 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Εδώ δεν μπορούν να σώσουν τα μαγαζιά τους και περιμένουμε να σώσουν την Ελλάδα;Το πρόβλημα του πολιτικού κόσμου είναι ότι δεν πείθει τον κόσμο για την ειλικρίνεια των προθέσεών του. Πάρτε για παράδειγμα την κίνηση των τριών. Σε άλλες εποχές θα είχε γίνει χαμός. Σήμερα, η κίνηση αυτή κινδυνεύει να περάσει απαρατήρητη. Γιατί; Διότι δεν μπορούν να πείσουν. Διότι στην πρότασή τους δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για το τι είναι διατεθειμένοι οι ίδιοι να προσφέρουν, να θυσιάσουν, για να ξεπεράσουμε την κρίση.Αν έλεγαν ότι οι ίδιοι ηγούνται μιας προσπάθειας εθνικής συμφιλίωσης, αλλά θα παραιτηθούν από την πολιτική για χάρη νέων και άφθαρτων προσώπων, τότε θα είχαμε στα χέρια μας μία ενδιαφέρουσα πρόταση για να εξετάσουμε. Θα μας έπειθαν με μία θυσία. Το ίδιο θα συνέβαινε αν μας έλεγαν ότι προτείνουν στο νέο πολιτικό σκηνικό να καταργηθούν οι επιχορηγήσεις των κομμάτων.Και μπορεί η παράδοση των βουλευτικών τους ταυτοτήτων να είναι ένα θέμα που αφορά τους ίδιους προσωπικά (αν νιώθουν ότι πρέπει να το κάνουν ή όχι), αλλά το θέμα των επιχορηγήσεων είναι θέμα δημοκρατίας.Σε μία εποχή που ο λαός καλείται να κάνει θυσίες, που κόβουν την σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου, τα κόμματα συνεχίζουν και επιχορηγούνται με γενναιότητα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν φτιάξει τους νόμους στα μέτρα τους και δανειοδοτούνται από τις τράπεζες με μόνο ενέχυρο τις μελλοντικές εκταμιεύσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό!Με άλλα λόγια, παίρνουν δάνεια με ενέχυρο την κρατική ενίσχυση του 2014, του 2015 και του 2016. Και ρωτάμε: Θα υπάρχουν τότε αυτά τα κόμματα; Ποιος τραπεζίτης βάζει την υπογραφή του σε τέτοιες συμβάσεις;Στα παλιά χρόνια τα κόμματα στηριζόντουσαν στις εισφορές των μελών και των φίλων τους. Με το πρόσχημα της διαφάνειας προστέθηκαν στα έσοδά τους και τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. Λες και μετά από αυτό σταμάτησαν οι επιχορηγήσεις από επιχειρηματίες. Όλα αυτά είναι παραμύθια! Αν θέλουν διαφάνεια ας κόψουν τώρα τις κρατικές επιχορηγήσεις και ας δημοσιοποιούν τις δωρεές που παίρνουν από ιδιώτες, όπως γίνεται και στην Αμερική. Τουλάχιστον να γνωρίζουμε από ποιους επιχειρηματίες χρηματοδοτούνται και σε ποιους οφείλουν υποχρέωση...

capital

Ρολά αύριο στα εμπορικά καταστήματα


Ως στοίχημα για να φανούν μεταξύ άλλων και οι δυνατότητες που υπάρχουν σε επόμενη φάση για το μέγεθος των κινητοποιήσεων, αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης και γενικότερα τη συμμετοχή του στην αυριανή απεργία, καλώντας τους συναδέλφους να κλείσουν τα καταστήματα για μία ημέρα, προκειμένου «να μην τα κλείσουμε για πάντα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων.Ο κ. Χρ. Μπουκουβάλας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, και να στείλουν με τον τρόπο αυτό ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η αγορά δεν αντέχει άλλες πρόσθετες επιβαρύνσεις. Αμφότεροι τόνισαν, ότι ο εμπορικός κόσμος θα συγκεντρωθεί το πρωί της Τετάρτης στις 9.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Αραβαντινού και από εκεί θα κατευθυνθεί στο Εργατικό Κέντρο, συμμετέχοντας στην πορεία του.«Θέλουμε να μπει φρένο στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και να σταματήσουν άμεσα όλα τα έκτακτα μέτρα που μάς έχουν αφαιμάξει οικονομικά. Να σταματήσουν άμεσα οι δραστικές μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και να μπει φρένο στον κατήφορο του εμπορίου», σημείωσε ο κ. Μπουκουβάλας.«Ο Εμπορικός Σύλλογος εκφράζει την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων για τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και συμμετέχει στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου κλείνοντας τα καταστήματα. Ο εμπορικός κόσμος λέει ναι στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, στην πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Λέει όμως ένα βροντερό όχι στην πτώχευση των Ελλήνων, στην υπερφορολόγηση, στον αφανισμό των μικρομεσαίων, στην ανασφάλιστη εργασία, στα λουκέτα στα καταστήματα και στις αυξήσεις της φορολογίας», τόνισε ο κ. Νταλαμάγκας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΑΡΤΑ:Στην "φάκα" δυο νεαροί διαρρήκτες

Η διάρρηξη που έκαναν σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άρτα δυο νεαροί Έλληνες, δεν τους φάνηκε αρκετή και προσπάθησαν να κλέψουν εμπορεύματα και από ένα περίπτερο! Όμως, τους αντιλήφθηκε ο περιπτερούχος και τον απείλησαν με ένα αεροβόλο απομίμηση γνήσιου πιστολιού. Κατά την διαφυγή τους, όμως, τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Στην κατοχή των δυο δραστών ηλικίας 27 και 31 χρόνων, κατασχέθηκαν ένας υπολογιστής και δυο οθόνες που είχαν κλέψει μαζί με χρήματα από το βενζινάδικο και μικροποσότητα ηρωίνης.

Αφαιρεί η δημοτική αστυνομία πινακίδες από ΙΧ κύριε Νάστο;

Ερώτημα αναγνώστη προς τη δημοτική Αρχή

Με ποιο δικαίωμα κύριε Νάστο έχετε δώσει εντολή στη δημοτική αστυνομία να μας αφαιρεί τις πινακίδες; Κανονικά ούτε η τροχαία δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Δεν βάζεις τους μικρούς Σερίφηδες να κατεβάσουν καμιά παράνομη διαφημιστική πινακίδα στην πόλη που γίνεται της Πόπης; Δεν έχω χρόνο και χρήμα να το ψάξω νομικά. Μάζεψέ τους και προπαντός μάθε τους να συμπεριφέρονται κόσμια σε εμάς που τους πληρώνουμε, γιατί όπως μλάνε στον κόσμο θα τις αρπάξουν και σας βλέπω να βγαίνετε σαν τον Κωστέτσο με τον Κούγια στα πρωινάδικα των Αθηνών...

Ενστάσεις και διαφωνίες για το νέο σχέδιο Π.Δ. για τη Λίμνη

Εκτενής συζήτηση για το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη έγινε χθες βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο καταγράφηκαν πλήθος ενστάσεων, από την Περιφερειακή Αρχή, την Αντιπολίτευση, το Δήμαρχο Ιωαννίνων και τους εκπροσώπους των άλλων φορέων που έλαβαν το λόγο. Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας, στάθηκε ιδιαίτερα στις προτάσεις του Αεροδρομίου και έκανε λόγο «για νομικές ασάφειες και ουσιαστικές δυσκολίες που προκύπτουν».Επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο έστειλε ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, στην οποία προτείνει την άμεση θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων, την επιστημονική τεκμηρίωση του προστατευταίου αντικειμένου λόγω των νέων περιοχών Natura 2000 στο Λεκανοπέδιο και στη συνέχεια τη θεσμοθέτηση του ΠΔ για την Παμβώτιδα. Τελικά αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή Περιφέρειας και των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας, η οποία θα υποβάλει τις τελικές προτάσεις.

Η απεργία στην καθαριότητα
Νωρίτερα και πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, υπήρξε παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, ο οποίος δια του προέδρου του κ. Χρ. Μεντή, ζήτησε να μην υπάρξει παρέμβαση του Περιφερειάρχη για την αποκομιδή των σκουπιδιών με ιδιώτες.Ο κ. Καχριμάνης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάρει τέτοια απόφαση, κάλεσε ωστόσο τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι με υπευθυνότητα τα θέματα δημόσιας υγείας που προκύπτουν. Ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» κ. Ευ. Αργύρης, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η ορισμένα πράγματα δρομολογούνται πλέον από την κρίση, λέγοντας επίσης ότι «η χώρα βρίσκεται προ στάσης πληρωμών», ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Κωτσαντής, είπε ότι η κρίση αξιοποιείται για να αφαιρεθούν εργατικά δικαιώματα».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων;

Εάν η καταγγελία που έφθασε στο EpirusGate είναι αληθινή, τότε κάποιοι στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα άμεσα θα πρέπει να ανασκουμπωθούν και να αντιληφθούν ότι ο κάθε εργαζόμενος που παράγει έργο, δικαιωματικά θα πρέπει να αμοίβεται. Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, εδώ και 2 περίπου μήνες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων στις 44 εργαζόμενες στην καθαριότητα. Ο εργολάβος της καθαριότητας ζητάει τα χρήματά του τα οποία -άγνωστο για ποιο λόγο- δεν λαμβάνει, με τη διοίκηση να κάνει τον... "Κινέζο" και τις εργάτριες να συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτες. Το θέμα έφτασε μέχρι τον επόπτη Εργασίας, όμως οι καταγγελίες κάνουν λόγο για μεγάλο παρασκήνιο, το οποίο -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε. Ψάχνουμε το θέμα, όμως απορίας άξιο είναι γιατί η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν βγαίνει επίσημα να πάρει θέση στο θέμα. Μήπως δεν την αφορά;

Οι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογία συμμετέχουν στη απεργία


Το Δ.Σ. του «Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία» με έδρα την Άρτα, καταγγέλλοντας τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) για την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 και καλεί όλα τα μέλη τ

Επιστολή Μπεγλίτη στον Β.Παπαχρήστο για τα στρατόπεδα της Πρέβεζας


Με προσωπική του επιστολή στον ανεξάρτητο Βουλευτή Πρέβεζας κ. Βαγγέλη Παπαχρήστο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης δίνει το πράσινο φως για την αξιοποίηση των αποδεσμευμένων στρατοπέδων του Δήμου Πρέβεζας και την οριστική επίλυση του προβλήματος.Θυμίζουμε ότι ο κ Παπαχρήστος με ερωτήσεις του είχε φέρει επανειλημμένα το θέμα στη Βουλή .Συγκεκριμένα ο Υπουργός Άμυνας στην επιστολή του αναφέρει:
Αγαπητέ μου Βαγγέλη ,
Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων των ΕΔ, προς όφελος πάντοτε της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας, θα ήθελα να σε ενημερώσω για τις αποφάσεις μου αναφορικά με τα Αποδεσμευμένα Στρατόπεδα του Ν. Πρέβεζας.Συγκεκριμένα, το θέμα της παραχώρησης των πέντε Αποδεσμευμένων Στρατοπέδων (Σολωμού, Δούκα. Περδίκη, Πυλάδη, Αθανασιάδη και Κονκουρή) του Ν. Πρέβεζας απασχολεί τη ΣΥ αλλά και το Δήμο Πρέβεζας σχεδόν μια δεκαετία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής αξιοποίησης των εν λόγω Στρατοπέδων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.Για το λόγο αυτό και προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Πρέβεζας και σχετικής εισήγησης της ΣΥ, αποφάσισα ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στην κατά χρήση παραχώρηση των αποδεσμευμένων Στρατοπέδων στο Δήμο Πρέβεζας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιοποίησης, βάσει της σχετικής πολεοδομικής μελέτης που έχει υποβληθεί από πλευράς Δήμου, σύμφωνα με το Ν.2745/99.Η κατά χρήση παραχώρηση θα γίνει χωρίς αντάλλαγμα, βάσει της διαδικασίας του άρθρου 84 του Ν. 3883/2010, εφόσον πρόκειται για κοινωφελείς και πολιτιστικούς σκοπούς και έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν πολιτιστικά, τα Στρατόπεδα «Σολωμού» και «Αθανασιάδη» ενώ παράλληλα θα ικανοποιηθεί και το αίτημα του Δήμου για διάνοιξη της Λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη, σύμφωνα με το υποβληθέν, από πλευράς Δήμου, τοπογραφικό διάγραμμα.Η ανωτέρω, κατά χρήση παραχώρηση, εκτιμώ ότι θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των όρων και των συνθηκών διαβίωσης της τοπικής κοινωνίας. Παραμένω στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

Φιλικά
Παναγιώτης Μπεγλίτης

Συναντήσεις Σταύρου Καλογιάννη με ΠΕΔΜΕΔΕ και ΑΔΕΔΥ


Συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ)/Τμήματος Ηπείρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ είχε ο Σταύρος Καλογιάννης.Ειδικότερα, από τους εργολάβους μηχανικούς ενημερώθηκε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια έργα και στην Ήπειρο, όπου κυριαρχούν οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή κατασκευασθέντων έργων και η έλλειψη δημοπράτησης νέων έργων. Του έθεσαν επίσης το θέμα της αυτεπιστασίας στα έργα των Δήμων, που προωθεί η Κυβέρνηση, η οποία θα στερήσει αντικείμενο από το τεχνικό κόσμο και θα λειτουργήσει ουσιαστικά εις βάρος της ποιότητας των έργων.Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του τομέα Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα για την Επερώτηση που κατέθεσαν πρόσφατα δέκα επτά βουλευτές, και η οποία θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, ώστε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών να υποχρεωθεί να δώσει επιτέλους απαντήσεις στα θέματα που αφορούν τις συμβάσεις παραχώρησης και τα έργα γενικότερα.Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ενημέρωσαν τον Σταύρο Καλογιάννη για τις απόψεις τους επί του πολυνομοσχεδίου για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, του οποίου η συζήτηση ξεκινάει στη Βουλή, την ώρα που η αγορά έχει στερέψει, τα νοικοκυριά έχουν εξαντληθεί, η φοροδοτική ικανότητα έχει μηδενιστεί. Ο Σταύρος Καλογιάννης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο στηρίζεται σε προκαταρτικές εκτιμήσεις, σε αυθαίρετες υποθέσεις και σε ατεκμηρίωτες προσεγγίσεις. Η εφαρμογή του θα φέρει κοινωνική αναταραχή, κατεδάφιση δικαιωμάτων, την ανατροπή ζωής σε χιλιάδες νοικοκυριά.Ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε επίσης σε ορισμένες προκλητικές ενέργειες της Κυβέρνησης, όπως η διάθεση ποσού 864 εκατομμυρίων ευρώ για την «ανασύσταση» της Τράπεζας PROTON, από την οποίας ο πρώην πρόεδρός της είχε υπεξαιρέσει 51 εκατομμύρια ευρώ (!). Τόνισε δε ότι το ποσό που διέθεσε με μεγάλη ευκολία η Κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη Τράπεζα είναι τετραπλάσιο απ’ αυτό που αναμένει να εξοικονομήσει από την εφεδρεία δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους.Τόνισε ακόμα ότι η Κυβέρνηση δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά, φέρνοντας ως παράδειγμα το «Πράσινο Ταμείο» το οποίο διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αρνείται επί δύο χρόνια να εξοφλήσει παλιές οφειλές του Υπουργείου προς τους Δήμους και τον τεχνικό κόσμο.

Κώστας κερνάει Γιάννης πίνει και δίπλα ο... κουμπαροξάδερφος!


Τελικά μόνο τους... "Κινέζους" δεν κάνουν ο δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας, οι οποίοι λίγες ημέρες μετά το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο EpirusGate βάλθηκαν να μας πείσουν ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είναι... μέλι-γάλα.Δεν αμφιβάλαμε ποτέ ότι η κοινή τους αγάπη για τον τόπο αλλά και το...τσίπουρο τους φέρνει ακόμη πιο κοντά, αφού άλλωστε και οι δύο εδώ και
χρόνια, έχουν αποδείξει, ότι στο χώρο της αυτοδιοίκησης λειτουργούν πέρα και πάνω από τις όποιες κομματικές αγκυλώσεις. Τη φωτό τράβηξε αναγνώστης μας, σε κεντρικό τσιπουράδικο της πόλης και για όσους αναρωτιούνται ποιο είναι το τρίτο πρόσωπο της παρέας, πρόκειται για τον Μιχάλη Μπίγγο, στέλεχος της τοπικής ΝΔ και μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, οποίος συνδέεται (κουμπαροξάδερφος) και με τους δύο. Προσπαθώντας να συλλέξουμε πληροφορίες για το περιεχόμενο της τσιπουροκατάνυξης βρήκαμε στόματα κλειστά, όμως όπως πληροφορηθήκαμε... αρμοδίως, σε διπλανό τραπέζι συνέπινε πρόσωπο με ιδιαίτερη δυναμική στην τοπική κοινωνία που προαλείφεται για υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο Νομό. Τα κεράσματα, τα πειράγματα αλλά και οι προτάσεις για τον δήμο Δωδώνης έπεφταν βροχή και μετά από λίγο άπαντες έγιναν μια μεγάλη παρέα! Τελικά πάντα μας εκπλήσσουν ευχάριστα οι Κατσανάκης-Καραμπίνας,μιας και καταφέρνουν να σπάνε την γκρίζα μονοτονία της πολιτικής και να γεφυρώνουν τα... αγεφύρωτα!Γι' αυτό και τους ευχόμαστε στην υγειά τους!

ΑΡΤΑ:Νεκρός 72χρονος σε τροχαίο


Χθες το μεσημέρι στο 2ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας -Κορωνησίας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 79χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο οδηγούσε 72χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Ηπειρώτες ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής ανεβάζουν την αλβανική σημαία!!!


Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σύνορα δεν κοιτά και όσο παράλογο κι αν μας ακούγεται, δυστυχώς είναι μια πικρή πραγματικότητα. Οι νεόπλουτοι σκαφάτοι της Ηπείρου, προκειμένου να μην πληρώσουν τις σκληρές φορολογίες πολυτελείας για τα ταχύπλοα, δεν διστάζουν να τα βαφτίσουν αλβανικά και να τα εγγράψουν στα αλβανικά νηολόγια. Το θέμα βγήκε πριν λίγες ημέρες στην επιφάνεια, όταν ένα ελληνικό σκάφοςε σημαία Αλβανίας, το «ΑTHINA» μισοβούλιαξε στα Σύβοτα, πηγαίνοντας από την Ελευσίνα στην Αλβανία. Τι άλλο θα ακούσουμε. Τελικά μήπως είχε δίκιο ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Χατζηνάστο, ότι η ταχύτατα αναπτυσσόμενη "Μεγάλη" Αλβανία, είναι πρόθυμη να μας βοηθήσει οικονομικά!!! Άντε σε λίγο μας βλέπω να κυκλοφορούμε με τζιπάρες που θα έχουν αλβανικές πινακίδες. Χαλασιά μας...

Επιστολή Λευτέρη Καλογιάννη σε Παπανδρέου-Σαμαρά


Αξιότιμοι κύριοι,
-Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το Δημόσιο χρέος, τα δύο τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του «Δ.Ν.Τ.» και της «Eurostat» εκτινάχθηκε από το 127% το 2009, στο 166% του ΑΕΠ, το 2011.
-Είναι γεγονός ότι το Δημόσιο χρέος έπαυσε πλέον να είναι διαχειρίσιμο και η χώρα μας αναπόφευκτα οδηγείται στη χρεοκοπία.
-Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο Ελληνικός λαός, για πρώτη φορά από της συστάσεως του έθνους, υπέστη τόση βίαιη και απάνθρωπη αλλαγή των συνθηκών διαβίωσής του, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα.
-Είναι γεγονός ότι η αξιοπιστία της χώρας έχει πληγεί βαρύτατα με τραγικές συνέπειες.
-Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι ευθύνες της παρούσης Κυβέρνησης για την τραγική αυτή κατάσταση είναι βαρύτατες, χωρίς να είναι άμοιρες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.
Ύστερα από τα παραπάνω και προ της χαώδους αυτής κατάστασης που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, με απρόβλεπτες και βαρύτατες συνέπειες,
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:
-Η άμεση, μερική αναδιάρθρωση του Δημοσίου χρέους – «κούρεμα» - κατά 50 – 60%, και όχι άναρχη χρεοκοπία, με όποια σκληρά μέτρα κι’ αν συνοδεύεται για μια τριετία, και χωρίς την έξοδό μας από την Ευρωζώνη.
-Είναι εξάλλου και συνήθης τακτική όλων των Τραπεζών, να προβαίνουν σε σημαντικό κούρεμα των χρεών των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής και στα πρόθυρα της πτωχεύσεως για τη διάσωσή τους.
-Άμεσος και ταυτόχρονος χαμηλότοκος δανεισμός 50 – 60 και μέχρι 100 δις Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντί της έκδοσης νέων ομολόγων αμφιβόλου αποδόσεως, με αντίστοιχη εγγύηση, την υποθήκευση της Δημόσιας περιουσίας, της καταγεγραμμένης μέχρι σήμερα, συνολικής αξίας 125 δις Ευρώ, με ανάληψη γενναίων, τολμηρών και πλειάδα δραστικών μέτρων όπως:
-Γενναία ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Τραπεζών! για την προστασία τους.
-Γενναία ενίσχυση για την επανεκκίνηση της οικονομίας για την παραγωγή πλούτου και την απασχόληση της νέας γενιάς που παραμένει αμήχανη, μετέωρη, απογοητευμένη και καταλήγει τρόφιμη των καφετεριών και των πάσης φύσεως παρασιτικών επεγγελμάτων.
Πάταξη της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.
-Κατάργηση του αποτυχημένου παλαιού Σοβιετικού μοντέλου με τα όργια της σπατάλης και καταλήστευσης του Δημοσίου πλούτου.
-Ολοκληρωμένο, σταθερό και δίκαιο εθνικό φορολογικό σύστημα, που να εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη, με κίνητρα και όχι αντικίνητρα.
-Σύγχρονο, μικρό, ευέλικτο και αποτελεσματικό Κράτος με υπεύθυνους ανθρώπους που δούλεψαν στη ζωή τους, μόχθησαν, κόπιασαν, ίδρωσαν και απέκτησαν μέτρον.

Μετά της προσηκούσης τιμής

Ελευθέριος Στ. Καλογιάννης
Πρώην Βουλευτής

Δυο ακόμη τροχαία ατυχήματα με αρκούδες


Δύο ακόμη τροχαία ατυχήματα με αρκούδες σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.Το 1ο ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή 14/10, στις 7.30 το απόγευμα, στην περιοχή των Κορεστίων (οικισμός Γαύρος) στον οδικό άξονα Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή. Το άτυχο ζώο δέχτηκε διπλό χτύπημα από το διερχόμενο όχημα το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.Το 2ο ατύχημα έγινε τα ξημερώματα της 17ης/10 στο ψηλότερο σημείο της διάβασης Ξ. Νερού-Βεύης του οδικού άξονα Αμυνταίου Φλώρινας (με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά), στη θέση Κλειδί όπου έχουν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με θύματα τέσσερις αρκούδες και δύο λύκους. Μάλιστα στο σημείο του ατυχήματος έχει τοποθετηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ειδική πινακίδα που προειδοποιεί τους οδηγούς για πιθανή διάσχιση του δρόμου από αρκούδα.Ευτυχώς και οι δύο περιπτώσεις δεν αποτελούν θανατηφόρα ατυχήματα καθώς οι αρκούδες διέφυγαν τραυματισμένες στις παρακείμενες δασικές περιοχές.

ΑΡΤΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία από τον ΣΥΡΙΖΑ


Κάλεσμα σε όλο τον αρτινό λαό για συμμετοχή στην απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΣΥΝ Άρτας, το στέλεχος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Κιτσαντά ανέφερε τα εξής: «Η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός παγκόσμιου πολέμου. Από τη μια πλευρά των χαρακωμάτων βρίσκονται σι δυνάμεις του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και οι τράπεζες και από την άλλη οι δυνάμεις της εργασίας και οι λαοί. Είμαστε το πειραματόζωο σ’ ένα σύστημα που καταρρέει. Η κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, ξέσπασε πρώτα στην Αμερική και στις τράπεζες που κατέρρευσαν, στη συνέχεια τα κράτη ανέλαβαν τα χρέη των τραπεζών και κατέρρευσαν οι προϋπολογισμοί τους. Η κεντρική επιλογή των ακριβών δανείων που διασώζουν χρεοκοπημένες τράπεζες, με προγράμματα λιτότητας που κατεδαφίζουν τις κοινωνίες και προκαλούν ύφεση, απειλεί πλέον όχι μόνο να διαλύσει την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ίδια τη συστημική ευστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας.Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, είναι βέβαιο ότι η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την υψιστάμενη αρχιτεκτονική του ευρώ, ούτε με τις απόπειρες κατευνασμού των αγορών μέσα από μνημόνια. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης που δημιουργούν, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις θεμελιώδεις αιτίες της κρίσης που είναι: η υπερσυγκέντρωση κεφαλαίου και πλούτου —οι μεγάλες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες- η ανεξέλεγκτη επικυριαρχία των αγορών έναντι της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγής αγαθών—η άδικη και άνιση κατανομή του πλούτου.Γι’ αυτό ο αγώνας είναι κοινός. Από τους δρόμους της Ν.Υόρκης, μέχρι τους δρόμους του Λονδίνου, της Ρώμης, της Μαδρίτης και της Αθήνας, οι λαοί βροντοφωνάζουν «Σώστε τους λαούς και όχι τις τράπεζες — Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη».

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΙ συμμετέχουν στην αυριανή απεργία


Το Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού ΔΕΥΑΙ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΔΕΥΑ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με αιτήματα:
-Όχι στις νέες περικοπές μισθών και στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
-Όχι στην εργασιακή εφεδρεία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία ΔΕΥΑ να την εφαρμόσει.
-Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται.
-Όχι στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ. Ενίσχυση του κοινωνικού και περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα τους.
-Καταγγέλλουμε τη προσπάθεια επέκτασης της ΕΥΔΑΠ στα νησιά που έχει ως στόχο το κλείσιμο των ΔΕΥΑ και την ιδιωτικοποίηση του νερού.
-Όχι στην ίδια συμμετοχή για έργα που εκτελούνται με το ΕΣΠΑ.
-Ρύθμιση των δανείων και μείωση των επιτοκίων.
-Να μην επιτρέψουμε διακοπή νερού σε ανέργους και σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
-Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα τιμολόγια των ΔΕΥΑ.
-Διεκδικούμε 35ωρο για όλους.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Απεργούμε –απαιτούμε- διεκδικούμε :
Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική της Κυβέρνησης που βυθίζει τη χώρα, εξοντώνει τους εργαζόμενους και διαλύει την κοινωνία.

Τι ζητάνε όσοι ζητάνε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»;

Του Νίκου Κοτζιά
Η κατάσταση χειροτερεύει. Πληθαίνουν τα αδιέξοδα και οι επιμονές του Κόμματος του Μνημονίου (ΛΑΟΣ, ΔΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, διαπλοκή και τρόικα) να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Η διαπλοκή και η τρόικα επανέρχονται με ασκήσεις επί χάρτου απαιτώντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή, αλλιώς, εκτάκτου ανάγκης. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό τους το αίτημα; Πολύ απλά: προκειμένου να συνεχιστεί η σημερινή πολιτική «με μεγαλύτερη συνέπεια», επιθυμούν να διασφαλιστεί ότι δεν θα μιλήσει ο λαός που έχει διαφορετική γνώμη. Ποιο είναι το επιχείρημα; Ότι θα πρέπει «να υπάρχει σταθερότητα και όχι πειραματισμοί». Ετσι λέγεται τώρα η δημοκρατία! «Πειραματισμοί»! Επίσης υποστηρίζει, το Κόμμα του Μνημονίου, ότι «τα θέματα είναι τόσο σοβαρά», ώστε ουδείς δικαιούται να θέσει σε κίνδυνο την σημερινή πορεία. Με άλλα λόγια ότι η δημοκρατία δεν είναι για σοβαρά ζητήματα! Ακόμα υποστηρίζουν, ότι «προέχει της δημοκρατίας η σωτηρία της χώρας» χωρίς να απαντούν γιατί η δημοκρατία δεν διασφαλίζει την σωτηρία της χώρας και ποιος είναι αυτός που θα κρίνει το πώς και με ποιο τρόπο θα σωθεί η χώρα αν όχι ο ίδιος ο λαός, η κοινωνία; Επιπλέον δε, υποστηρίζουν κινδυνολογώντας, ότι «είναι πιθανό να μην προκύψει καμιά κυβέρνηση με αυτοδυναμία» και να υπάρξει πολιτικό κενό σε μια πολύ κρίσιμη για τη χώρα κατάσταση.Τι λέει, λοιπόν, κατά ουσία το Κόμμα του Μνημονίου; Ότι (α) όπως το Ευρώ αποδείχτηκε νόμισμα μόνο καλού καιρού, έτσι και η δημοκρατία μπορεί να εφαρμόζεται μόνο σε «καλές» για το ίδιο συνθήκες. Σε συνθήκες, δηλαδή, που να μην υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις και αντιρρήσεις στην κυρίαρχη πολιτική. Κατά συνέπεια, (β), ο μεγάλος κίνδυνος για το Κόμμα του Μνημονίου, δεν είναι να μείνει η χώρα ακυβέρνητη, αλλά να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση σε βαθμό που να αμφισβητείται αυτό που θεωρείται ως δοσμένο. Εξάλλου, αν σήμερα μπορούν τα «κόμματα του αστισμού, ΛΑΟΣ, ΔΣ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» γιατί να μην μπορούν να το πράξουν και μετά τις εκλογές; Πιθανότατα, βέβαια, το πραγματικό πρόβλημα να είναι ότι ορισμένα από αυτά θα γνωρίσουν ήττα συντριπτική.

Εκλεχτήκαν για άλλη πολιτική – επιθυμούν άλλη κυβέρνηση: Η παραβίαση όλων των κανόνων της δημοκρατίας
Στην ουσία η θεωρία του μονόδρομου και η προώθηση μιας κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», ή όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάσουν συμβαδίζουν. Εφόσον ο δρόμος υποτίθεται ότι είναι «ένας και μόνος», για τους φορείς αυτού του δόγματος υπάρχει ως μόνο ερώτημα το με πιο τρόπο θα υλοποιηθεί αυτός ο μονόδρομος με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Εχουν τυφλωθεί από την ανικανότητά τους και ανησυχούν μην τυχόν και «χαθεί» η αντιλαϊκή πολιτική και η ανικανότητά τους από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου. Πιστεύουν δε, κατά προέκταση, ότι ο μονόδρομος μπορεί να υλοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο από μια κυβέρνηση ευρύτερη της σημερινής, παρά από μια μονοκομματική.Στην ανάγκη η διαπλοκή θα συλλέξει και πάλι το στενότερο τμήμα των βουλευτών που βρίσκονται άμεσα διασυνδεμένοι μαζί της, και θα τους θέσει στην άμεση υπηρεσία αυτής της «μονοδρομικής» επιλογής. Διότι διαφορετικά, δεν εξηγείται το φαινόμενο βουλευτές που ψηφίζουν κάθε τι που περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη δημοκρατία και την κυριαρχία να ανησυχούν ξαφνικά για την ανεπάρκεια της «δικής τους» (έτσι τουλάχιστον υποτίθεται) κυβέρνησης ως προς την εφαρμογή αυτής της σκληρής πολιτικής. Και εν πάση περιπτώσει αν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής έχουν σοβαρές συμφωνίες με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται, αλλά διαφωνούν με την κυβέρνηση που την υλοποιεί, μπορούν να παραιτηθούν. Πιο σωστά οφείλουν να παραιτηθούν. Ο λόγος πολύ απλός και τον εξηγώ άμεσα.Το ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε προκειμένου να συγκροτήσει την κυβέρνηση και να υλοποιήσει το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει. Σήμερα, όλοι μας γνωρίζουμε ότι για άλλο εκλέχτηκε και άλλο σχεδίαζε να πράξει η ηγεσία του. Ότι η σημερινή της πολιτική δεν έχει καμιά σχέση με την εκλογική ανάθεση που απόσπασε τον Οκτώβριο του 2009. Ότι κυβερνά όχι απλά με άλλη πολιτική, αλλά με μια πολιτική ακραία αντίθετη από τις εξαγγελίες με τις οποίες απέσπασε ψήφους. Αυτό το γεγονός υπονομεύει θεμελιακά τη νομιμοποίηση των όσων πράττει η παρούσα κυβέρνηση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους οποίους αναφέρουμε, οι «νέοι σωτήρες» της τρόικας, δεν τους αρκεί ότι παραβίασαν την πολιτική για την οποία εκλέχτηκαν, επιδιώκουν και μια άλλη κυβέρνηση από εκείνη στο όνομα της οποίας εκλέχτηκαν και, μάλιστα, επιθυμούν αυτό να γίνει χωρίς εκλογές. Όπως είπε υπουργός της σημερινής κυβέρνησης, «εθνική συνεννόηση πάση θυσία και χωρίς εκλογές». Με άλλα λόγια, δεν τους φτάνει μόνο να παραβιάσουν την συμφωνία που έκαναν με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ως προς την πρακτέα πολιτική, αλλά επιθυμούν και μια κυβέρνηση για την οποία ουδείς εκ των ψηφοφόρων τους ερωτήθηκε και για την οποία δεν έχουν λάβει νομιμοποίηση και ανάθεση από τους εκλογείς τους. Και, επίσης, δεν επιθυμούν να ερωτηθούν οι πολίτες και πολύ λιγότερο να θέλουν οι τελευταίοι να εκφραστούν. Το πλήρες κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!

Ποιος θα κατασκευάσει αυτή την κυβέρνηση του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος;
Η διαπλοκή και οι βουλευτές που υπηρετούν την πολιτική της, επιδιώκουν να επιβάλουν μια πολιτική μακριά από το εκλογικό σώμα, δηλαδή, την κοινωνία και τους πολίτες. Το ερώτημα είναι πώς μπορεί να προκύψει μια τέτοια κυβέρνηση; Ποιος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση και υλοποίησή της; Πώς θα αποκτήσει μια τέτοια κυβέρνηση την δεδηλωμένη και πώς και υπό ποίες συνθήκες ο νυν Πρόεδρος θα τις αναθέσει την εντολή;Καταρχάς οφείλω να πω ότι το όλο ζήτημα μπορεί για άλλη μια φορά να αποδειχτεί «άσκηση επί χάρτου» της διαπλοκής όπως συχνά στο παρελθόν, με τελευταία την επίθεση κατάληψης του ΠΑΣΟΚ το 2007. Αν και αυτό επιτεύχθηκε με πλάγιους τρόπους την άνοιξη του 2009. Μπορεί, όμως, να αποδειχτεί καταστροφική, όπως και πολλές άλλες. Ας θυμηθούμε την αποστασία του 1965, όπου και τότε πρωταγωνιστούσε η οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και το «βρώμικο 1989» στο οποίο πρωτοστατούσε βουλευτής σήμερα του ΠΑΣΟΚ σε συνεννόηση με την οικογένεια Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να παραμείνει μια άσκηση επί χάρτου και να μην οδηγήσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες, πρέπει αυτή η προσπάθεια να αποκαλυφθεί και να αποκρουστεί.Ουσιαστικά, η προτεινόμενη λύση «ελεγχόμενης σωτηρίας» από την διαπλοκή και την τρόικα είναι μια πολιτική λύση για εκείνη, όχι, όμως, για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Προϋποθέτει δε, την πλήρη παράκαμψη της βούλησης του λαού. Εφόσον αυτή επιβληθεί πριν από τις εκλογές, όπως ζητά μια παρέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ (αυτές οι συμπτώσεις πολιτικών προθέσεων και σχεδιασμών δεν είναι καθόλου τυχαίες, έχουν την ήδη πηγή παρακίνησης) τότε μπορεί να είναι πιο εύκολα ελεγχόμενη από κύκλους εκτός της πολιτικής. Όντας μη νομιμοποιημένη από τους πολίτες θα έχει κατά πολύ μεγαλύτερες εξαρτήσεις από τους πάτρωνές της, από ότι αν έχει προκύψει από εκλογές, είτε ως αποτέλεσμα της εκφρασθείσας θέλησης των ψηφοφόρων, είτε ως προϊόν των αδιέξοδων των δυνάμεων του αστισμού. Όχι ότι δεν θα έχει εξαρτήσεις και μετά από τις εκλογές από εκείνους που την σχεδίαζαν. Αλλά ενώ μετά τις εκλογές η θέση όσων εκλεγούν και συμμετέχουν σε αυτήν θα είναι ισχυρότερη, από την άλλη, δεν είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν οι συσχετισμοί που επιθυμεί η διαπλοκή και πιθανά διαθέτει σήμερα.Το ερώτημα είναι πώς θα προκύψει προεκλογικά μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Ποιος θα έχει ή έχει την πρωτοβουλία; Είναι φανερό ότι ο Καρατζαφέρης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι μητσοτακικοί που ομιλούν για μια τέτοια κυβέρνηση δεν έχουν την πρωτοβουλία συγκρότησής της, και κατά συνέπεια τη δυνατότητα επιλογής προσώπων. Αυτά γίνονται στα παρασκήνια από την ίδια τη διαπλοκή, ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του Λάος, 3-4 της ΝΔ και μια ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποτελούν τα στρατά που έχει στείλει η διαπλοκή στον επικοινωνιακό πόλεμο και στην προετοιμασία προώθησης των σχεδίων της.Το μεγάλο προτέρημα της διαπλοκής είναι ότι διαθέτει λοχαγούς σε πολλαπλούς χώρους. Το μεγάλο της μειονέκτημα είναι ότι τα οχήματά της έχουν καεί σε άλλες «περιπέτειες». Ότι ο λαός σκέφτεται πολύ περισσότερο σήμερα και, μάλιστα, με τρόπο διαφορετικό. Επιπλέον, σε αυτή τη χώρα υπάρχει η παρρησία να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να τα ανατρέπουμε.

Παραιτήθηκε από τη θέση του Συντονιστή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ,ο Δημήτρης Πανοζάχος

Την παραίτησή του από τη θέση του Συντονιστή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, υπέβαλλε σήμερα στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, το μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ και πρώην Περιφερειάρχης Ηπέιρου,Δημήτρης Πανοζάχος. Ο κ. Πανοζάχος έχει εκφράσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης.Στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Πανοζάχος, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι συνεχίζει να μάχεται ως αιρετό μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος για την «Ελλάδα της Ελπίδας» και για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας, τα οποία μπορούν να επιτευχθούν με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Συνάντηση Χριστοβασίλη-Μπιτσαξή για το Εθνικό Στάδιο

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης την Δευτέρα βρέθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, σε μια συνάντηση που δεν είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά πιο ουσιαστικό.Ο λόγος φυσικά ήταν οι συνεχιζόμενες διενέξεις με την Επιτροπή Διοίκησης των Σταδίων των Ιωαννίνων, με αφορμή την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης που θέλει να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο "Ζωσιμάδες" στη θέση του ρολογιού και την έξωση των ομάδων Κ-20 και Κ-17.Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γιώργου Χριστοβασίλη, του Επικεφαλή Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ κ. Γιάννη Ντάσκα και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή.Το κύριο θέμα που συζητήθηκε στην συνάντηση ήταν η ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες" και το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ)".

Απολογισμός Ημερίδας Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 στην "Θεοφάνειο" αίθουσα, η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και με την ευγενική χορηγία των εταιριών Neοdent και 3M.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Τοπίτσογλου Πρόεδρος Εταιρίας Προληπτικής Οδοντιατρικής Ελλάδας (ΕΠΟΕ) και η Επίκουρος ΚΑθηγήτρια κα Παντελίδου Αντιπρόεδρος ΕΠΟΕ.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Μπαΐλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Φραγκούλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πρέβεζας κα. Αναγνώστου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κος Μπακόλας, καθώς και οι πρόεδροι των αδελφοποιημένων Οδοντιατρικών Συλλόγων Άρτας κος Μπαλάσκας, Ιωαννίνων κος Παπαζαχαρής, Θεσπρωτίας κος Κιτσαντής και Λευκάδας κος Ροντογιάννης.Στην διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν οι νέες μέθοδοι βιωματικής μάθησης, σχετικά με την πρόληψη των οδοντικών νοσημάτων. Στο τέλος της εκδήλωσης η κα. Τοπίτσογλου εκπαίδευσε εθελοντές Οδοντιάτρους σχετικά με διαδικασίες βιωματικής μάθησης και την εφαρμογή τους στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κος Δράκος, με την μαζική συμμετοχή τους στην ημερίδα οι Οδοντίατροι της Πρέβεζας αποδεικνύουν την διάθεση τους για εθελοντική προσφορά στην κοινωνία και ιδιαίτερα στο πιο δυναμικό της κομμάτι, τα παιδιά.

«Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι» στο Πολυθέαμα


Το Politheatro θα φιλοξενήσει από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 9,15΄και για τέσσερεις εβδομάδες μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου παίζοντας από Πέμπτη έως και Κυριακή την παράσταση με το έργο του Bernard-Marie Koltés «Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι».Στις παρυφές μιας πόλης, σε κάποια χώρα της δύσης, συναντιούνται ένας Ντήλερ ικανός να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία και αποφασισμένος να πουλήσει οπωσδήποτε κάποιο πράγμα κι ένας υποψήφιος Πελάτης που ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμεί απολύτως τίποτε και ούτε είναι διατεθειμένος κάτι να αγοράσει. Αρχίζει μια μονομαχία λόγου και επιχειρημάτων για το δίκαιο του καθενός. Ένα παζάρι για το ποιος θα υποχωρήσει πρώτος. Ένα κωμικό λεκτικό παιχνίδι πάνω στην έννοια της Αγοράς, που θα φτάσει μέχρι τα πρόθυρα πολέμου.Γραμμένο το 1987 το θρυλικό αυτό κείμενο αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα στην Ελλάδα έργα του Γάλλου συγγραφέα. Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών αναλαμβάνει να ανεβάσει το έργο ως μια τραγικωμωδία της Αγοράς. Αντικείμενο προς πώληση δεν υπάρχει αλλά δεν έχει και σημασία, αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή στο παιχνίδι, αυτό που δίνει νόημα στον κόσμο είναι η συναλλαγή και η διαιώνισή της ως γενεσιουργός δύναμη της ανάπτυξης. Το έργο σκηνοθετεί για δεύτερη φορά μετά το 2005 (Βερολίνο, Θέατρο ΒΑΤ) ο Ανέστης Αζάς, αυτή τη φορά με δύο εξαιρετικούς Έλληνες ηθοποιούς, τον Άρη Τσαμπαλίκα και τον Στάθη Κόκκορη, που αναλαμβάνουν τους αρχετυπικούς για τον πολιτισμό μας ρόλους του Πωλητή και του Πελάτη αντίστοιχα.Μετά τις πετυχημένες μας παραστάσεις στο θέατρο ΧΩΡΑ και την εξίσου πετυχημένη περιοδεία του στην περιφέρεια (Καβάλα, Θεσσαλονίκη - Φεστιβάλ ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ3, κ.ά.), το έργο συνέχισε τις παραστάσεις του στο Bios με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό , η παράσταση θα παίζεται στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 9,15΄και για τέσσερεις εβδομάδες μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου παίζοντας από Πέμπτη έως και Κυριακή.Τιμή εισιτηρίου: 10€ Διάρκεια: 1 ώρα.

Ποδηλατοδρομία-Γύρος Λίμνης από το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων


«ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,είναι το μήνυμα με το οποίο η Βραδινή Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα γιορτάσει αυτή την μέρα στην ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιήσει στις 23 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Στόχος είναι να γίνει γνωστό και στους υπόλοιπους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, για τον αγώνα της Ζωής, μέσα από την Βραδινή Κοινότητα που λειτουργεί στα Γιάννενα για Φοιτητές και Εργαζόμενους.Η διαδρομή έχει ως εξής:Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία, Κ. Φρόντζου, Ζωσιμάδων, Π. Μελά, Μαυρογιάννη Πέραμα, (ΣΤΑΣΗ), Αμφιθέα, Ντραμπάτοβα (ΣΤΑΣΗ), Λογγάδες, (ΣΤΑΣΗ - Διάλλειμα), Κατσικά, νέο Ποδηλατόδρομο (ΣΤΑΣΗ), Παραλίμνιο, Πλατεία Μαβίλη. Σύνολο διαδρομής περίπου 30 χιλιόμετρα, διάρκεια διαδρομής περίπου 3 ώρες.Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!!!!!!!!!!

Στις 5.000 ευρώ η έκδοση νέας άδειας ταξί


Ομόφωνα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στην σημερινή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, για τα ταξί και τα φορτηγά.Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, να διαπραγματευτεί, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, μια συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου που θα οδηγήσει στον έλεγχο της ροής έκδοσης αδειών για το πρώτο εξάμηνο του 2012.Επίσης, το ύψος του παράβολου για την έκδοση νέας άδειας ταξί θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο ύψος με το παράβολο για την έκδοση άδειας για φορτηγά αυτοκίνητα και το μέγιστο ύψος θα είναι 5.000 ευρώ.Το επάγγελμα των φορτηγατζήδων απελευθερώνεται πλήρως από 1ης Ιανουαρίου 2012, ενώ τέλος οι κάτοχοι αδειών ταξί μέχρι 2 Ιουλίου 2011 μπορούν να μεταβιβάσουν την άδεια αυτή σε ένα παιδί τους.

Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ:«Κουτσούρεμα» και στο Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών

Η μεγάλη περικοπή του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας ελέω μνημονιακών προβλέψεων, έχει αλλεπάλληλες επιπτώσεις στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.Μετά τη Νοσηλευτική που «έκοψε» τα ζυγά εξάμηνα για την παρούσα ακαδημαϊκή περίοδο, υπό κατάληψη είναι και το τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο στην Ηγουμενίτσα. Ο σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του τμήματος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στο τμήμα πλέον, ελέω περικοπών, προσφέρονται μόνο αγγλικά ή γερμανικά, από τις τέσσερις γλώσσες που προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης ιταλικών, ούτε της τρίτης γλώσσας. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι φέτος θα υπάρχει μόνο η κατεύθυνση της μετάφρασης και όχι της διοίκησης μετά το τρίτο εξάμηνο σπουδών και ότι καταργήθηκαν πάνω από 20 μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών. Επίσης, αναφέρουν ότι το τμήμα δεν παρέχει πιστοποίηση γνώσης της γλώσσας στους αποφοίτους του, ούτε τη δυνατότητα εκμάθησης της γλώσσας σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ το ίδιο «κόλπο» με τα ζυγά εξάμηνα, έγινε και στο συγκεκριμένο τμήμα και οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώνουν μέχρι 36 διδακτικές ώρες (9 λιγότερες από πέρυσι). Οι εκπαιδευτικοί ζητάνε προσλήψεις και τονίζουν ότι «δεν έμεινε τίποτε άλλο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες να κάνουν, από κατάληψη».

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΑΡΤΑ:Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο για τη 48ωρη απεργία


«Όλοι και όλες στην απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη, όλοι στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΕΚΑ», καλεί με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας στην οποία αναφέρει: «ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ, Εσύ έχεις τη δύναμη. Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική - λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά. Είναι αδίστακτοι! Δεν πάει άλλο! Θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό, γιατί δεν τους αρκεί, ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν 500 ευρώ με τη σφραγίδα του νόμου. Γιατί δεν τους αρκεί ότι ένας στους τέσσερις δουλεύει ανασφάλιστος, ότι ένα ποσοστό των εργαζομένων αμείβεται ήδη και με λιγότερα από 500 ευρώ και το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5000 ευρώ.Το βαρέλι δεν έχει πάτο.. Οξυγόνο του νέου μοντέλου ανάπτυξης που διαλαλούν είναι η δυστυχία και η ανέχεια του λαού. Η πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας. Είναι πρόσκληση στα αρπαχτικά να πάρουν όσο - όσο τη ζωή μας, όλο τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει.19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Κανένας εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να στηρίζει στελέχη αυτών των κομμάτων στα Συνδικάτα. Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Είναι συνένοχες στα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στον ΟΤΕ οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στήριξε η ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών για τρία χρόνια κατά 11% έδειξαν με το μέρος τίνος είναι, επισφραγίστηκε η γενίκευση των μειώσεων των μισθών.Σημαία τους είναι η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, που προϋποθέτει το αίμα της εργατικής τάξης για να θωρακιστεί και να γιγαντώσει.Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

Με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξή της, συνεδρίασε έκτακτα χθες το απόγευμα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, για το έργο «ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου. Η προγραμματική σύμβαση έχει διάρκεια από την υπογραφή της και μέχρι την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου και μέχρι τη συγκρότηση από τον Σύνδεσμο Τεχνικής Υπηρεσίας. Επίσης με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών της ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού που θα γίνει στο διάστημα από 21 μέχρι 23 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τέλος η Επιτροπή επικύρωσε τις αποφάσεις της 7ης συνεδρίασης.

Διάλογος για την αυτοδιοίκηση


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ‘’Διαλόγου και Προβληματισμού για την Αυτοδιοίκηση’’, της Δημοκρατικής Αριστεράς, το Σάββατο στα Ιωάννινα. Οι ομιλητές, προσωπικότητες υψηλού κύρους με γνώση και ενάργεια έθιξαν τα φλέγοντα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης σε περίοδο βαθιάς οικονομικής αλλά και κοινωνικής κρίσης και διατύπωσαν ενδιαφέρουσες και γόνιμες προτάσεις για το ρόλο που μπορεί και οφείλει να αναλάβει η Τ.Α. στην πορεία διεξόδου από την κρίση.Ειδικότερα,o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στις αυξημένες ευθύνες της αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι η Τ.Α δεν θα λύσει τα προβλήματα του χρέους και των ελλειμμάτων, ούτε θα γίνει κόμμα. Μπορεί, όμως, να συμβάλει καταλυτικά, συμβάλλοντας στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής νοοτροπιών, στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, στη συνοχή του κοινωνικού ιστού των πόλεων και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας των δημοκρατικών θεσμών. Ο δήμαρχος Πάτρας, Γιάννης Δημαράς, ανέπτυξε τη σημασία του ανεξάρτητου χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, η οποία πρέπει να αναλάβει υπεύθυνο και συγχρόνως διεκδικητικό ρόλο δίπλα και μαζί με τους πολίτες, μακριά από τις εξαρτήσεις από τα κόμματα και το κράτος. Μόνο έτσι, τόνισε, θα μπορέσει η Τ.Α. να διαχειριστεί με επιτυχία τα προβλήματα των πολιτών και να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης.Ο π. δήμαρχος Καλαμάτας και Υπ. Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση των πόρων και των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, μέσα και από συγκεκριμένες οδούς που η ίδια θα επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει, και τόνισε τη σημασία των τολμηρών πρωτοβουλιών, επαναπροσδιορίζοντας το αξιακό υπόβαθρο λειτουργίας και στοχοθεσίας, που οφείλει να θέσει σε τροχιά η Τ.Α. προκειμένου να επιτελέσει το ρόλο της, δηλ. την παροχή υπηρεσιών ποιότητας στους δημότες.Την εκδήλωση άνοιξαν ο Τάσος Βασιλείου Γραμματέας Ν.Ε. Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Γιώργος Ζάψας ,μέλος της Κ.Ε και Γραμματέας του Περιφερειακού Γραφείου Ηπείρου, τη δε συζήτηση διηύθυνε ο Αλέκος Σόφης, τ. δήμαρχος Ιωαννίνων και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος της πόλης Φίλιππας Φίλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Παντελής Κολόκας και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, και δήμαρχος Άρτας,Γιώργος Παπαλέξης.Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και κατάθεση προτάσεων από δημάρχους και στελέχη της Τ.Α. της Ηπείρου και απόψεων από το κοινό που συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της ημερίδας.