Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Απόπειρα ληστείας σε βάρος ταχυδρόμου των ΕΛ.ΤΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό τριών (3) αγνώστων δραστών οι οποίοι σήμερα το πρωί στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. και με την απειλή όπλων, αποπειράθηκαν να κλέψουν τον ταχυδρομικό σάκο. Οι δράστες μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο ταχυδρομικός σάκος δεν περιείχε χρήματα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Υπέγραψε ο Βενιζέλος την απόφαση για τα διόδια στην Εγνατία

Θέμα χρόνου είναι να λειτουργήσουν άλλοι τέσσερις σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό Υποδομών και προωθήθηκε στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μετά τον Πολύμυλο Κοζάνης, νέοι σταθμοί προβλέπεται να προστεθούν στον Ιασμο Ροδόπης, κοντά στη σήραγγα Μαλακασίου Τρικάλων, στα Τύρια Δωδώνης και στην Ανάληψη, κοντά στον Λαγκαδά. Οι τιμές για Ι.Χ. σε πρώτη φάση θα είναι 2 ευρώ και σε ένα εξάμηνο θα φτάσουν τα 2,50 ευρώ.Αλλοθι για τους 35 συνολικά σταθμούς, που προβλέπεται να λειτουργήσουν στον αυτοκινητόδρομο των 670 χλμ., ο οποίος ενώνει την Ηγουμενίτσα με την Αλεξανδρούπολη, είναι η αποπληρωμή των κατασκευαστικών δανείων και το κόστος συντήρησης, που υπολογίζεται σε 70-100 εκ. ευρώ το χρόνο.Το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει τη λειτουργία των διοδίων μέσα στο καλοκαίρι του 2010, με το «παραδοσιακό» σύστημα και με προοπτική στα τέλη του 2012 να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό δίκτυο, που θα χρεώνει τα τέλη με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει το κάθε όχημα. Τα αναμενόμενα έσοδα για τον πρώτο χρόνο θα είναι της τάξης των 120 εκ. ευρώ, με προοπτική μετά το 2015 να ξεπεράσουν τα 150 εκ. ευρώ.Προς το παρόν ακολουθείται η... πεπατημένη. Εγινε ένας μικρός διαγωνισμός ύψους 950.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για το προσωρινό σύστημα είσπραξης, που αφορά τη λειτουργία και των πέντε σταθμών της Εγνατίας.Παράλληλα, προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια, που θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση οπτικών ινών σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, χωρίς τα παραδοσιακά κουβούκλια και τις άλλες εγκαταστάσεις, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα των τηλεδιοδίων, όπως επιβάλλει η Κομισιόν.Η λειτουργία σταθμών διοδίων είναι μια υπόθεση που εξαγγέλλεται από το 2006, αλλά συνήθως «ξεχνιέται» παραμονές εκλογών. Στη διετία 2006-8 είχαν συναφθεί δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ με εμπορικές τράπεζες, για τη χρηματοδότηση των έργων, με εγγύηση τα έσοδα από τα διόδια.Ορισμένες τράπεζες, μάλιστα, έχουν στείλει έγγραφα στο υπουργείο, ζητώντας την αποπληρωμή των δανείων, φτάνοντας ώς την απειλή για κατάσχεση τμημάτων του αυτοκινητόδρομου! Πρόσφατα και η Ευρωπαϊκή Ενωση, που έχει καλύψει το 50% του κατασκευαστικού κόστους, έστειλε έγγραφο και απειλεί ότι θα ζητήσει πίσω 3 δισ. ευρώ αν δεν λειτουργήσουν τα διόδια, υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνονται στους όρους της χρηματοδότησης.

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Ιωαννίνων για τον "γαλάζιο" συνδικαλιστή που στηρίζει τις καταλήψεις των Σχολείων

Περιμέναμε μάταια κάποια ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων σχετικά με δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ μέλους της τοπικής ΔΑΚΕ και μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με τις οποίες παροτρύνει τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τις μαθητικές καταλήψεις.Αναρωτιόμαστε μήπως η διγλωσσία που διέπει όλο το φάσμα των απόψεων της ΔΑΚΕ είναι πολιτική της θέση που λειτουργεί στο πλαίσιο της λαϊκής ρήσης "Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται".Η κρίση είναι κρίση αξιών πρώτιστα. Θα πρέπει να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι.Σε ότι μας αφορά, η ΠΑΣΚ Καθηγητών Ιωαννίνων είναι ξεκάθαρη και σταθερή στις θέσεις της. Είμαστε υπέρ του ανοικτού σχολείου, γιατί έτσι στηρίζεται πραγματικά το δημόσιο σχολείο.Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή χειραγώγησης του μαθητικών αγώνων από οπουδήποτε και αν προέρχεται.Πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:"Τα Τελωνεία των Ιωαννίνων μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης"


Παρέμβαση προς τον Παντελή Οικονόμου, Αν. Υπουργό Οικονομικών, είχε κάνει από τα τέλη Αυγούστου ο Θανάσης Οικονόμου για το μείζον ζήτημα των τελωνείων στο ν. Ιωαννίνων.Σε Ερώτησή του ο Θανάσης Οικονόμου είχε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Τελωνείο Κακαβιάς αλλά και την ανάγκη για συνολικότερο επανασχεδιασμό των τελωνείων στο Νομό (Μέρτζιανη, Δρυμάδες).Ένα ακόμη σημείο που επισήμανε ο Θανάσης Οικονόμου αφορούσε στην αδυναμία ελέγχου των πολλών λεωφορείων που διασχίζουν τις νυχτερινές ώρες τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Μάλιστα όπως έχει επισημανθεί μετά από αιφνίδιους ελέγχους, τις νυχτερινές ώρες γίνεται πλήθος λαθρεμπορικών πράξεων, καθώς και άλλα ποινικά αδικήματα.Ωστόσο, στην απάντησή του ο Παντελής Οικονόμου αναφέρει ότι δεν είναι εφικτή η στελεχιακή ενίσχυση των Τελωνείων λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συνταξιοδότησης τελωνειακών υπαλλήλων κατά την τελευταία διετία σε συνδυασμό με την αναστολή των προσλήψεων λόγω δημοσιονομικής κρίσης και παραπέμπει στην Αναδιοργάνωση της Τελωνειακής Υπηρεσίας.Επίσης, αναφέρεται ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή του Υπ. Μεταφορών σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο της Αλβανίας, για την αλλαγή των ωρών διέλευσης των λεωφορείων που συνδέουν την Ελλάδα με την Αλβανία.Κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του Υπουργείου αλλά και το θέμα που προέκυψε με τη Μέρτζιανη, ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε:«Χρειαζόμαστε οικονομικό ρεαλισμό στις αποφάσεις. Τα Τελωνεία των Ιωαννίνων μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Πέρα από τους εθνικούς λόγους που απαιτούν τη διευκόλυνση των Ομογενών μας, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μόνο από τη Μέρτζιανη έχουμε 130.000 διελεύσεις, γεγονός που συνιστά στήριξη της τοπικής οικονομίας και ενδυνάμωση των διακρατικών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Περιθώρια για μείωση των δημοσίων δαπανών υπάρχουν και μάλιστα πολλά. Όχι όμως σε τομείς που ενισχύουν τα δημόσια έσοδα που τόσο έχουμε ανάγκη».Μετά από αυτές τις εξελίξεις, αύριο αναμένεται σύσκεψη με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, τον Γεν. Διευθυντή Τελωνείων, τον Θανάση Οικονόμου και βουλευτές της Ηπείρου.

Η Πάργα υποδέχτηκε την Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών

Την Φλόγα της 9ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε μια συγκινητική τελετή η Πάργα και η τοπική κοινότητα της Ανθούσας.Περίπου 70 παιδιά , μετέφεραν την Φλόγα από την είσοδο της Πάργας έως την κεντρικη πλατεία της Ανθούσας όπου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Βασίλειος Χατζής» διοργάνωσε την τελετή υποδοχής.Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος, ο διευθυντής του παραρτήματος ΟΑΕΔ Πρέβεζας Δημήτρης Κώτσης ,ο Ξενοφώντας Καραβίδας και άλλοι φορείς οι οποίοι χειροκρότησαν τους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανθούσας Περικλής Λιάκρης ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή ενώ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει ο Σύλλογος για τη νέα χρονιά.Πέρσυ οι αιμοδότες της Πάργας και της Ανθούσας συγκέντρωσαν περισσότερες από 100 φιάλες αίμα δικαιώνοντας απόλυτα τις διακρίσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει για την δράση τους.

Εννέα θέσεις εργατοτεχνιτών στην Αρχαιολογία Πρέβεζας


Με 4 Εργατοτεχνίτες ΔΕ θα ενισχυθεί για χρονικό διάστημα δύο μηνών η 18η ΕΒΑ, με έδρα την Πρέβεζα. Οι δύο εκ αυτών θα απασχοληθούν για την εκτέλεση του αρχαιολογικού έργου στην Κορωνησία και οι άλλοι δύο στη Βλαχέρνα Άρτας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 3 Οκτωβρίου.Πληροφορίες στο τηλ.: 26810-24637.

Προσλήψεις για 15 εποχικούς στη "ΔΩΔΩΝΗ"


Τον καθορισμό της προθεσμίας για αιτήσεις αναμένουν οι ενδιαφερόμενοι για τις 15 θέσεις εποχικού προσωπικού στην Ανώνυμη Εταιρεία Δωδώνη Α.Ε. Τις θέσεις θα καταλάβουν πέντε πτυχιούχοι ΤΕΙ και τέσσερις απόφοιτοι Λυκείου, ενώ θα προσληφθούν, επίσης, τρεις πτυχιούχοι κατηγορίας ΠΕ και τρεις απόφοιτοι Γυμνασίου. Οι θέσεις κατανέμονται σε οκτώ ειδικότητες, εκ των οποίων την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι εξής τέσσερις:
ΔΕ Εισπρακτόρων Αποθηκαρίων, (4) θέσεις,
ΥΕ Καθαριότητας, (3) θέσεις,
ΠΕ Οικονομολόγων, (2) θέσεις, και
ΤΕ Λογιστών, (2) θέσεις.
Επιπλέον, θα προσληφθούν ένας Διοικητικός Υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ,ένας πτυχιούχος ΤΕΙ ειδικότητας Διεύθυνσης Παραγωγής, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ποιοτικού Ελέγχου, ένας Ειδικός Υποστήριξης Δικτύων κατηγορίας ΤΕ και ένας πτυχιούχος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν για το χρονικό διάστημα των οκτώ μηνών.
Πληροφορίες διατίθενται στο τηλ.: 26510-89716.

ΠΡΕΒΕΖΑ:«Παράνομες και καταχρηστικές» οι απολύσεις από την ΑΕΓΕΚ λέει ο Υφυπουργός Εργασίας

Ως απολύσεις οι οποίες έγιναν λόγω ανάπτυξης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος τις απολύσεις των 12 εργαζομένων της εταιρίας ΑΕΓΕΚ στην Βόνιτσα.Η τοποθέτηση αυτή έγινε από τον κ.Κουτσούκο κατά την διάρκεια επίκαιρης συζήτησης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραίτη στην Βουλή.Μάλιστα ο κ.Κουτσούκος φάνηκε ιδιαίτερο αιχμηρός στην τοποθέτησή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μερικοί εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και δεν ανέχονται εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους».Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτη και προκλητική την στάση της εργοδοσίας να ανακοινώσει απολύσεις στους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε στάση εργασίας καλώντας την εταιρία να τις ανακαλέσει άμεσα.Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλούμενος το άρθρο 1264 εξέφρασε την άποψη ότι οι απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ο ίδιος έλαβε προκειμένου οι 12 εργαζόμενοι να επιστρέψουν και πάλι στην δουλειά τους.Σύμφωνα με τον κ.Κουτσούκο οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να διεκδικήσουν τα χρήματά τους με νόμιμο τρόπο δια της διαδικασίας της επίσχεσης εργασίας ενώ καταλήγοντας προέτρεψε για μια ακόμη φορά την εργοδοσία να αντιληφθεί αυτό το μήνυμα.Η άποψη αυτή του κ. Κουτσούκου(στον οποίο απευθύνθηκαν τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου και άλλοι φορείς) δικαιώνει την άποψη που είχαν εκφράσει εξαρχής οι συνδικαλιστές και δίνει στους ανθρώπους αυτούς την δυνατότητα να διεκδικήσουν και πάλι τις θέσεις εργασίας τους.Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος καταγγέλλει την προκλητική –όπως αναφέρει- στάση της εργοδοσίας η οποία, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Υφυπουργού- έχει πληρωθεί για το τμήμα του έργου και παράνομα παρακρατεί τα δεδουλευμένα 4μηνών από τους εργαζόμενους.Βασιζόμενος δε και στην τοποθέτηση του κ.Κουτσούκου χαρακτηρίζει τις απολύσεις παράνομες και δηλώνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την δικαίωσή τους μέσω του Νόμου 1264.

Γεγονός από σήμερα η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων

Ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα του Νομού Ιωαννίνων, ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του. Πρόκειται για τον ΧΥΤΑ που έχει κατασκευαστεί στο Ελληνικό και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.Σήμερα, μεταφέρθηκαν τα πρώτα απορρίμματα, από τις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας του Δήμου Ιωαννιτών, με προοπτική μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταφερθεί το σύνολο των απορριμμάτων του Νομού.Στο χώρο του ΧΥΤΑ, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Σάκης Βλέτσας και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, οι οποίοι είχαν συνεργασία με την επιβλέπουσα αρχή και με τον ανάδοχο του έργου.Η απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ως αποτέλεσμα να μην κινηθούν σήμερα τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ιωαννιτών. Έτσι στον ΧΥΤΑ έγινε εναπόθεση απορριμμάτων από τις Δημοτικές Ενότητες όπου εργάζονται ιδιώτες.Η λειτουργία του ΧΥΤΑ έγινε εφικτή, χάρη στη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τον Αναγκαστικό Φορέα και την Περιφέρεια Ηπείρου. Έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα του Νομού Ιωαννίνων λύνεται οριστικά και συνάμα ανάβει το πράσινο φως για την έναρξη αποκατάστασης της χωματερής στη Δουρούτη.«Η σημερινή είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ενός μεγάλου περιβαλλοντικού έργου για την περιοχή μας. Η εξέλιξη αυτή, ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Ιωαννιτών. Αν η συνεργασία αυτή υπήρχε και κατά το παρελθόν τότε ο ΧΥΤΑ θα είχε λειτουργήσει νωρίτερα. Θεωρούμε απαραίτητο η συνεργασία να συνεχιστεί σε όλο το φάσμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε ο Νομός Ιωαννίνων να καταστεί πρωτοπόρος», ανέφερε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Σάκης Βλέτσας.Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας εξήρε την συνεργασία που υπήρξε και υπογράμμισε ότι τώρα, το μεγάλο στοίχημα, είναι η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή.«Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων είναι πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις. Μία από τις δεσμεύσεις αυτές ήταν να πρωταγωνιστήσει στην προστασία του περιβάλλοντος. Το δείχνει λοιπόν εμπράκτως. Η έναρξη λειτουργία του ΧΥΤΑ, θα δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσει η αποκατάσταση της Δουρούτης και να απαλλαγούμε έτσι από μία μεγάλη περιβαλλοντική πληγή. Για το Δήμο μας, το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι η ανακύκλωση. Θα συνεργαστούμε με τους υπόλοιπους δήμους ώστε να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.Η επιβλέπουσα μηχανικός Βασιλική Κωστούλα, αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, υπογραμμίζοντας ότι τις πρώτες ημέρες λειτουργίας, απαιτείται συγκεκριμένος όγκος απορριμμάτων ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στη μεμβράνη.Η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ ανέρχεται στις 814 χιλιάδες κυβικά μέτρα. Εκτιμάται ότι μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες μιας δεκαετίας, ενώ ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί με ένα ευρύ και πετυχημένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.«Ξεκινά η λειτουργία του πιο μεγάλου περιβαλλοντικού έργου της Ηπείρου. Ενός έργου άρτια κατασκευασμένου. Για όσο διάστημα έχουμε την ευθύνη της λειτουργίας του δεσμευόμαστε ότι δεν θα ανακύψει το παραμικρό πρόβλημα», σημείωσε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γιώργος Παπαζήσης.Το έργο του ΧΥΤΑ χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα 12 περίπου εκατομμύρια ευρώ.Ένα εκατομμύριο διατέθηκε για την προμήθεια του εξοπλισμού, ενώ στο 1,5 εκατομμύρια φτάνει ο προϋπολογισμός του έργου για την οδό πρόσβασης στον ΧΥΤΑ.

24 Ηπειρώτες στη σημερινή συνέλευση της ΚΕΔΕ


Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνέρχεται σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, αίθουσα «Olympia») με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο (2011-2014).Στη συνέλευση θα λάβουν μέρος οι εξής Ηπειρώτες Δήμαρχοι: Ιωάννης Παπαλέξης (Αρταίων), Δημήτριος Γαλλίκας (Γ. Καραϊσκάκη), Μαρίνος Γαρνέλης (Κεντρ. Τζουμέρκων), Ευστάθιος Γιαννούλης (Νικολ. Σκουφά), Γιώργος Κάτσινος (Ηγουμενίτσας), Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση (Σουλίου), Μηνάς Παππάς (Φιλιατών), Γιάννης Σεντελές (Βορ. Τζουμέρκων), Κων/νος Κατσανάκης (Δωδώνης), Γαβριήλ Παπαναστασίου (Ζαγορίου), Δημήτρης Ρογκότης (Ζίτσας), Φίλιππας Φίλιος (Ιωαννίνων), Παναγιώτης Γαργάλας (Κόνιτσας), Νίκος Τσομπίκος (Μετσόβου), Κώστας Καψάλης (Πωγωνίου), Δημήτρης Γιολδάσης (Ζηρού), Θανάσης Λιόλιος (Πάργας) και Χρήστος Μπαΐλης (Πρέβεζας).Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες είναι οι εξής: Νίκος Γκόντας (Ιωαννίνων), Φίλιππος Τσουμάνης (Ιωαννίνων), Δημήτρης Νάστος (Ιωαννίνων), Δημήτρης Γιωτίτσας (Ιωαννίνων) Στυλιανή Βατερλάτου (Πρέβεζας) και Χρήστος Παπάζογλου (Αρταίων).

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων στηρίζει τις καταλήψεις των Σχολείων;

Πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει στην εκπαιδευτική κοινότητα των Ιωαννίνων, η άστοχη δήλωση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων που είναι ταυρόχρονα και μέλος του Δ.Σ. της τοπικής ΔΑΚΕ Καθηγητών, κ. Στέφανου Μιχάλη, ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρεθούν στο πλευρό των μαθητών και να στηρίξουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους!!! Η παραπάνω δήλωση, η οποία ουσιαστικά ρίχνει λάδι στη φωτιά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά και οι αντοχές όλων δοκιμάζονται, έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης κατά τη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και προβλήθηκε από όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Όπως θα περίμενε κανείς, στα τρία 24ωρα που μεσολάβησαν, θα υπήρχαν αντιδράσεις και αδειάσματα του πρωτοκλασσάτου συνδικαλιστή, τόσο από την τοπική ΕΛΜΕ όσο και από την τοπική ΔΑΚΕ, αφού είναι δεδομένο, ότι η παραπάνω τοποθέτηση δεν μπορεί να εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κόσμου της πόλης, παρά μόνο τη συνδικαλιστική παράταξη του... ΠΑΜΕ.Όμως ουδείς αντέδρασε!!! Επειδή δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν καθηγητές που προωθούν στον τόπο μας τις μαθητικές καταλήψεις, μάλλον θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικοί φορείς του τόπου μας, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

Γιατί αυτή η “σπουδή” για ξενοδοχειακά μπαλκόνια με θέα τη λίμνη, αγαπητέ Φίλιππα;

Γράφει Μίλτος Μπούκας

H τηλεοπτική συνέντευξη του Φ. Φίλιου σε τοπικό κανάλι εφ’ όλης της ύλης για τα πεπραγμένα 9 μηνών στο σημείο που ρωτήθηκε για την πρόθεση ανέγερσης ξενοδοχειακών μονάδων στην παραλίμνια περιοχή απεκάλυψε ότι:Γίνεται πια φανερό ότι δεν μπορούμε να προσδοκούμε ένα καθησυχαστικό κοινό τοπίο φιλοπεριβαλλοντικών προθέσεων και τούτο γιατί υπάρχει σαφές ενδογενές ζήτημα πολιτικής ταυτότητας σε μια Δημοτική Αρχή η οποία έχει μεταλλαχθεί. Υπάρχει μια τεράστια διάσταση μεταξύ του “είναι” και του “φαίνεσθαι”. Κατανοητός σαν βεληνεκές ο περιβαλλοντισμός και η οικολογική προσέγγιση όμως η ευρεία απήχηση στο φιλελεύθερο αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθείται πλέον ευδιάκριτα προάγει τον ανθρωποκεντρισμό, τον οικονομισμό και έναν προσδιορισμένο αστικό και ατομικιστικό παρεμβατισμό. Είναι ίσως το κοινό πεδίο αντίληψης και δράσεων με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο έκανε αναφορά ο κος Φίλιος!Στην διεκδίκηση της 2ης τετραετίας που επικαλέσθηκε ανακαλύπτουμε τον ατομικό οπορτουνισμό και τον πολιτικό καριερισμό, τις αρχές του ενός ανδρός και την καθυπόταξη της συστημικής εξουσίας χωρίς συμμετοχικές διαδικασίες. Οι συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων και ο ρόλος που διαδραμάτισαν είχαν ημερομηνία λήξης.Η άνευ όρων συναίνεση με τις σχέσεις δύναμης (επίδοξοι ξενοδόχοι – εκκλησία - ΚΤΕΛ – η γνωστή ανίερη συμμαχία για χωροθέτηση πάρκινγκ δίπλα στο Νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου, δημοτ. διαμ. Περάματος και το ναυάγιο της Μελέτης) με την εκχώρηση ευαίσθητων πεδίων (του αιγιαλού) εντός ζώνης υψηλής προστασίας που διαταράσσουν ακόμη και την ιστορική και αρχαιολογική μορφή της λίμνης ως τόπου με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος (νομολ. ΣτΕ 5448/96 σχετ. με την προστασία αρχαιολ. χώρων) καταμαρτυρούν ιδεολογική προσέγγιση, λαϊκιστικής μορφής που έχει σαν στόχο την εμπορευματοποίηση της παραλίμνης όχθης και των κοινόχρηστων αγαθών.Ομολογίες για τα ξενοδοχεία του τύπου “…μέχρι στιγμής δεν έχει απευθυνθεί κανείς στην πολεοδομία του δήμου…” και “…ότι ωστόσο αν αυτό συμβεί, δε θα είναι δυνατόν να υπάρχει αρνητική απάντηση από τη στιγμή που οι διαδικασίες είναι νόμιμες…” Γιατί αυτή η σπουδή λοιπόν για ξενοδοχειακά μπαλκόνια με θέα την λίμνη αγαπητέ Φίλιππα; Η περί την λίμνη περιοχή δεν αφορά την παρούσα δημοτική αρχή καθώς μου ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Δήμου κος Μαρούφωφ είναι υπόθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου! Όλα τα κόμματα της αριστεράς έχουν δημοσιοποιήσει την αντίθεσή του με πρώτους καταγγέλοντες τους Οικολόγους Πράσινους για τα επίμαχα ξενοδοχεία κλείνοντας με την τοποθέτηση του ΤΕΕ Ηπείρου, όλοι ομιλούν για δημιουργία τετελεσμένων εν όψει του Προεδρικού Διατάγματος που δεν έρχεται…
Α. Ποια η άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμμετέχει με 2 δημοτικούς συμβούλους στην παράταξη Φίλιου αφού έφερε και το πρόβλημα στο ελληνικό κοινοβούλιο;
Β. Τι έχει να πει επ’ αυτού ο αντιδήμαρχος έργων κος Μασσαλάς καθόσον γνωρίζουμε ότι ήταν ο βασικός συντάκτης του κειμένου της επερώτησης;
Για το 4ο ξενοδοχείο στο οποίο κάνατε αναφορά κε Δήμαρχε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς είναι συρραφή οικοπέδων υψηλής “κοπτοραπτικής” της προηγούμενης πολιτειακής αρχής και των τεχνικών σας υπηρεσιών με τον αφανισμό σημαντικού αριθμού δένδρων.Όσον αφορά τους Οικολόγους Πράσινους που “κατά περίσταση” θεωρούνται πολιτικός σας εταίρος έχει παρερμηνευθεί η αυθεντική βιοκεντρική μας αντίληψη παρ’ όλες τις πολύωρες προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οικολογικές αρχές, αξίες και ο καταναλωτισμός. Είναι ευτύχημα τολμώ να ομολογήσω που δεν εκπροσωπηθήκαμε, είναι προτιμότερο να παραμείνουμε μειοψηφικοί οδοιπόροι ενός μοναχικού δρόμου, εκείνου της συλλογικής ευθύνης, της καθαρότητας και της ηθικής συνέπειας.Ο μύθος της ανάπτυξης ή τουριστικής αξιοποίησης ή της προσφιλούς σας ανάπλασης αποτελεί εν τέλει συστήματα σκέψης και αναχρονιστικό σχεδιασμό που βασίζονται στην απεικόνιση του homo economicus, σταθερά προσανατολισμένα στην απόδοση τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Η αλόγιστη διαχείριση και ο καιροσκοπισμός θα επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα στην βιώσιμη προοπτική, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες.Η μονομερής αυτή προσέγγιση της πρόσκαιρης ευημερίας, σε μια περιοχή με σπάνια οικολογικά αποθέματα με την νομιμοποίηση 3-4 ξενοδοχειακών αδειών θα καταλήξει σε “επιδημικό φαινόμενο” κάθε εκμετάλλευσης και σε υποθήκευση διαχρονικών κοινωνικών αγαθών. Οι αδιαμφισβήτητες επιστημονικές διαπιστώσεις περί “νεκρής λίμνης” και δραματικής μείωσης της βιοποικιλότητας αποτελούν απειλή της ολικής κατάρρευσης του φυσικού οικοσυστήματος της Παμβώτιδας.Αυτή η κρίση ευνοεί επιχειρηματικούς παράγοντες που επηρεάζουν σε κοινωνικό επίπεδο με την αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων και το κλίμα γενικής απαισιοδοξίας και εργασιακής αβεβαιότητας κάμπτοντας κάθε μορφή εξουσίας με την “καραμέλα” των θέσεων εργασίας εκμεταλλευόμενοι “ληστρικά” την Αστικη μας λίμνη (= αναπτυξιακός παράδεισος).Η οικονομική ισχύς προκαλεί τον εθισμό σε “φιλικά αναπτυξιακά τοπία” με την μορφή ενός “νομότυπου δικαίου” ο οποίος εκπορεύεται και από τον Α και Β βαθμό Αυτοδιοίκησης και ενοχοποιεί κάθε αντίρρηση ακόμη και αυτό το δικαίωμα προστασίας της ποιότητας ζωής και δημόσιας υγείας. Εκείνοι που δημιουργούν τις εξαρτήσεις εμπορευματοποιούν την ζωή μας επιφέροντας μια δραματική συστολή κάθε δημοκρατικής διεκδίκησης.Η ανάληψη ευθύνης του περιβαλλοντικού προστατευτισμού και της επαναεπινόησης της ιδέας του “ωραίου” που θα συνδράμει στην αντίληψη της φιλικής πόλης, “…η οποία (δεν) είναι δομημένη μόνο για αυτοκίνητο…” (Αντιδ. Έργων Μασσαλάς) είναι επιτακτική. Η παραλίμνια περιοχή με τα ξεχωριστά αισθητικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά ένα ειδικό προστατευμένο οικοσύστημα, μέσα από διεθνείς συμβάσεις, εξέχουσας εθνικής και κοινοτικής σημασίας αποτελεί “νομοτελειακή” ευθύνη.Η λίμνη αποτελεί το “κοινό σπίτι” όλων μας, επιτρέπεται να την χρησιμοποιούμε σαν τροφοληπτικό οργανισμό, με τον πρέποντα σεβασμό, όχι όμως “δια πάσαν οικοπεδοφαγικήν χρήσιν”…Οι “φυσικοί της κληρονόμοι” είναι η ιχθυπανίδα η οποία δυστυχώς δεν ασκεί κανένα εκλογικό δικαίωμα!Όποια άλλη παρέμβαση επεκτακτική ή τεχνική συνιστά υποβάθμιση της φύσης αντιστοιχεί στην συρρίκνωση της πολυπλοκότητας που την χαρακτηρίζει, της διαφορετικότητας που συνθέτει την ισορροπία της που τροφοδοτεί και την ζωτική και συμβολική της πληρότητας.Προκύπτουν ειδικές υποχρεώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και των αρχών του Δήμου και της Περιφέρειας για να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος της Παμβώτιδας και στην κατεύθυνση της πλήρους αποκατάσταση και όχι της συνέχισης του “τραυματισμού” του παράκτιου χώρου που αυτές “υιοθετούν”…

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου


Την Τρίτη, 04-10-2011, και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τίμησε χθες τους Πρωταθλητές της Κωπηλασίας


Το Ποδόσφαιρο τίμησε την Κωπηλασία χθες στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων! Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τίμησε τους δύο Γιαννιώτες παγκόσμιους πρωταθλητές της Κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, καθώς και την Θεσπρωτή πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου, για τις μεγάλες επιτυχίες που κατέκτησαν φέτος στους διεθνείς και Ευρωπαϊκούς κωπηλατικούς στίβους. Χθες, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Κέρκυρα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Χρηστοβασίλης απένειμε στους δύο κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων τιμητικές πλακέτες, ως ένδειξη αναγνώρισης των σημαντικών φετινών επιτυχιών τους σε διεθνές επίπεδο. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου δεν κατόρθωσε να παραστεί στην εκδήλωση και το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ο Γ. Τσίλης. Οι δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές παρακολούθησαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι της ομάδας το ματς του ΠΑΣ και πανηγύρισαν για τη νίκη επί της Κέρκυρας.Σε δηλώσεις τους οι Γ. Τσίλης και Γ. Τζιάλλας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και προσωπικά προς τον κ. Χρηστοβασίλη για την πρωτοβουλία να τους τιμήσουν, σημειώνοντας πως μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται μία καλή ευκαιρία και στους φιλάθλους του Ποδοσφαίρου να ενημερωθούν για την Κωπηλασία. Ένα άθλημα με μεγάλη ανάπτυξη στην πόλη μας, που κάθε χρόνο φέρνει στα Γιάννινα σημαντικές Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές αλλά και Παγκόσμιες διακρίσεις.

Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με τον Χρήστο Σταικούρα


Η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων στα πλαίσια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της φορολογικής αφαίμαξης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη διέξοδο από την κρίση».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/10/2011 στις 20:00 μμ στο Grand Serai, με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ κ. Χρήστο Σταϊκούρα.Καλούμε τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να παρευρεθούν.

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για το μέλλον των μαθητικών καταλήψεων στα Γιάννενα

Συνεδριάζουν από το πρωί οι μαθητές στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στα Γιάννενα και δεν θα αργήσουν οι Συνελεύσεις τους να αποφασίσουν το εάν θα τις συνεχίσουν ή θα βάλουν τέρμα στις κινητοποιήσεις τους. Πάντως κοινή είναι η διαπίστωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πριν την προσεχή Τετάρτη, όπου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή όλων των βαθμίδων και όλων των φορέων της εκπαίδευσης. Τα τέλη της περασμένης εβδομάδας βρέθηκαν στα Γιάννενα από την Αθήνα,μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Καταλήψεων, οι οποίοι και έδωσαν την κεντρική γραμμή που θα πρέπει να τηρηθεί. Σύμφωνα με αυτή, στόχος των μαθητών θα είναι η σύνδεση της απεργίας των καθηγητών στις 5 Οκτωβρίου με τις δικές τους καταλήψεις για να βγει προς τα έξω η εικόνα των κλειστών σχολείων αλλά και αυτή των μαθητών που μαζί με τους καθηγητές θα συμμετέχουν από κοινού, μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήρια της προσεχούς Τετάρτης. Κρίσιμα τα πράγματα, που δείχνουν να μπερδεύονται επικίνδυνα. Θυμίζουμε, ότι μέχρι σήμερα το πρωί,σχεδόν όλα τα Λύκεια του Νομού βρίσκονταν υπό κατάληψη, (1ο, 2ο, 3ο,4ο, Ζωσιμαία, 7ο, 8ο, Κατσικά, 1ο & 3ο ΕΠΑΛ, Εσπερινό), αποχή στο 9ο,διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων στο Λύκειο Ελεούσας και χωρίς κατάληψη μόνο το 5ο Λύκειο και αυτά της Πεδινής, της Κόνιτσας και του Μετσόβου.Πολλά ήταν και τα Γυμνάσια στον Νομό που τελούν υπό κατάληψη, με επίκεντρο των μαθητικών καταλήψεων το 4ο Γυμνάσιο της πόλης, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις κινητοποιήσεις των Γυμνασίων της περιοχής.

Κατάληψη στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών


O Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Νομού Ιωαννίνων,προχώρησε σήμερα το πρωί σε κατάληψη του εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών.Η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι και την έναρξη της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε.

Με αντιδράσεις ξεκινά η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού

Με αποκλεισμό του δρόμου και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αντιδρούν οι κάτοικοι του Ελληνικού στην προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ, μετά από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες.Μετά το πέρας της συνέλευσης η επιτροπή αγώνα των κατοίκων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ, ώστε να εμποδίσουν την προσέγγιση των απορριμματοφόρων και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Νωρίτερα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο αποφάσισε να συμπαρασταθεί στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Συνελήφθη νεαρός για κλοπή στους Κωστακιούς Άρτας

Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωϊνές ώρες στους Κωστακιούς Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει κατάστημα εμπορίας τροφίμων (σούπερ-μάρκετ) στους Κωστακιούς Άρτας και είχε αφαιρέσει δώδεκα (12) μπουκάλια οινοπνευματωδών ποτών, δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τρόφιμα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Δύο θανατηφόρα τροχαία το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο


Σε χαράδρα 120 μέτρων έπεσαν το Σάββατο το πρωί με το αυτοκίνητο τους δύο κυνηγοί, στο Σκαμνέλι του Δήμου Ζαγορίου Ιωαννίνων.Ο ένας εκ των δύο κυνηγών ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο ενώ τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο στα Γιάννενα ο δεύτερος. Το αυτοκίνητο έπεσε στο γκρεμό όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο έσερνε τρέιλερ. Επί τόπου έφτασαν άντρες της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που απεγκλώβισαν τους δύο κυνηγούς.Την Κυριακή το απόγευμα στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας -Τρικάλων, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 63χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 85χρονης ημεδαπής, που επέβαινε στο όχημα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ :Ενημέρωση μέσω SMS για τη φθηνότερη αμόλυβδη βενζίνη


Από την Περιφέρεια Ηπείρου γίνεται γνωστό ότι, με έγγραφό του το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενημερώνει ότι τέθηκε σε λειτουργία η νέα υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα τρία φθηνότερα σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά περιοχή. Η διαδικασία συνίσταται στην αποστολή SMS στο 54151 με την περιοχή ενδιαφέροντος, οπότε και λαμβάνεται απάντηση στο κινητό, με την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης που εντοπίστηκαν στην περιοχή ενδιαφέροντος. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Συνελήφθη χθες στη Σαγιάδα 48χρονος με 143 κιλά ναρκωτικά - Είχε διαφύγει της σύλληψης 3 μέρες πριν στην Άρτα!

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Σαγιάδα 48χρονος ο οποίος μετέφερε 143 κιλά ναρκωτικά. Πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που είχε διαφύγει της σύλληψης λίγες μέρες νωρίτερα στην Άρτα, όταν εγκατέλειψε το όχημά του και 114 κιλά ναρκωτικών.Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι στις 13.30, λευκό φορτηγό όχημα, εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στην Λωρίδα Σαγιάδας, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.Το όχημα εγκλωβίστηκε από οχήματα της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και ακινητοποιήθηκε. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα οι άνδρες της δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκαν 6 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 138 δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 142 κιλών και 566 γραμμαρίων. Συνελήφθη ο 48χρονος Έλληνας οδηγός του οχήματος, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, ο οποίος επρόκειτο να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Αθήνα όπου και διαμένει. Ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά προ 8ετίας στην Ηγουμενίτσα, να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Τότε καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που διέφυγε της σύλληψης λίγες μέρες νωρίτερα στην Άρτα. Την Τετάρτη 28-09-2011 το βράδυ στην Ιόνια Οδό Άρτας, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας άντρας. O οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά εγκατέλειψε το όχημα στην Αμφιθέα Άρτας και τράπηκε σε φυγή, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) μεγάλοι σάκοι που περιείχαν εξήντα τέσσερα (64) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (113. 635) γραμμαρίων.

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό

Σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών.Η προγραμματική σύμβαση που είχε αποφασιστεί πριν από έναν μήνα, οριστικοποιήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκαν όλα τα σημεία της, στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Δήμων, του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη, του αντιπροέδρου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Σάκη Βλέτσα, του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, των αντιδημάρχων Θωμά Μπέγκα και Βασίλη Μασσαλά και υπηρεσιακών παραγόντων.Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την βούλησή τους, να δρομολογηθεί το προσεχές διάστημα η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή.Η λειτουργία του ΧΥΤΑ σήμερα το πρωί και αρχικά απορρίμματα μετέφεραν έξι απορριμματοφόρα του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου θα μεταφέρεται πλέον στον ΧΥΤΑ το σύνολο των απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα η εργολαβία αποκατάστασης της χωματερής στη Δουρούτη.

Ο Χρήστος Χασιάκος νέος Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων

Ο Χρήστος Χασιάκος με το συνδυασμό «Τζουμερκιώτικη δημοτική πορεία» είναι ο νικητής των επαναληπτικών εκλογών που διενεργήθηκαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή, με 4.035 ψήφους (59,7%). Η Σταυρούλα Καραβασίλη με το συνδυασμό «Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης – Νέα Εποχή» έλαβε 2.393 ψήφους (35,4%) και ο Γιάννης Νάκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έλαβε 327 ψήφους (4,8%). Το ποσοστό της αποχής ήταν μεγάλο και άγγιξε το 51,9% αφού σε σύνολο 14.397 εγγεγραμμένων, προσήλθαν για να ψηφίσουν 6.922. Βρέθηκαν 95 άκυρα ψηφοδέλτια και 72 λευκά. Σύνολο έγκυρων ψηφοδελτίων 6.755. Οι εκλογές διεξήχθησαν γενικά σε ήρεμο κλίμα και τα αποτελέσματα είναι από το σύνολο των 44 εκλογικών τμημάτων.