Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Άγγλοι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν την Ήπειρο


Περιοχές της Ηπείρου θα επισκεφθεί εντός του Σεπτεμβρίου πολυμελής ομάδα Άγγλων δημοσιογράφων προκειμένου να κινηματογραφήσει τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και παραδοσιακές δράσεις και εργασίες, όπως παραγωγή ελαιόλαδου, ψάρεμα στον Αμβρακικό, παραγωγή γαλακτοκομικών κ.α. Η επίσκεψη γίνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και είναι μία από τις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, που προωθήθηκε κατά την συμμετοχή της, τον περασμένο Μάρτιο, στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ποσό 3.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών φιλοξενίας της αποστολής.

Επαναδημοπράτηση έργων της Π.Ε. Άρτας


Την επαναδημοπράτηση τριών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η επαναδημοπράτηση αποφασίστηκε επειδή η αρχική δημοπρασία απέβη άκαρπη καθώς δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος για να καταθέσει προσφορά. Πρόκειται για τα έργα: «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού δικτύου», «Προστασία πρανών και καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Μπούση», «Καθαρισμός τάφρων και διωρύγων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ το καθένα. Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση οδού Κρυονέρι – Ναζαίοι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επιστημονιική ημερίδα της ΕΑΣ Θεσπρωτίας


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα για την Γεωργία και να δώσει μια σημαντική αναπτυξιακή τροχιά τόσο στην ίδια την Ένωση όσο και στην περιοχή μας, μέσα από μια σειρά ενέργειες σχετικές με τον χώρο της Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ενέργειες αυτές κινούνται στην κατεύθυνση της αειφόρου πράσινης ανάπτυξης, της καινοτομίας, με συνύπαρξη πρωτογενούς παραγωγής και κοινωνίας της γνώσης, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας.Στα πλαίσια αυτά και ειδικότερα για τον τομέα της Βιοτεχνολογίας, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην εφαρμογή της Πράσινης Τεχνολογίας στα Αγροτικά Προϊόντα, οργανώνουμε στις 17 Σεπτέμβρη 2011 Επιστημονική Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα, με θέμα :«Η Αγροτική Ανάπτυξη στον 21ο Αιώνα.Νέες τεχνολογίες εξελίσσουν την σχέση, Αγρότη, Επιχειρηματία και καταναλωτή». Στην ημερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές του χώρου της βιολογίας, χημείας και γεωπονίας. Η είσοδος είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Εκλέχθηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων για την Π.Ε.Δ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων συνεδρίασε την Πέμπτη 8/9/2011 με πρώτο τακτικό θέμα την εκλογή των εκπροσώπων του στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο συνδυασμός «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» εξέλεξε οκτώ εκπροσώπους, όσοι και οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατατάσσονται κατά αλφαβητική σειρά αφού κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έκαναν χρήση του δικαιώματος σταυροδοσίας. Έτσι στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, πέραν του Δημάρχου Αρταίων κ. Παπαλέξη Ιωάννη ο οποίος μετέχει αυτοδίκαια:
Ο συνδυασμός «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» εξέλεξε 8 εκπροσώπους, τους:
1. Γαλήνας Περικλής του Λάμπρου
2. Γεωργίου Φώτιος του Δημητρίου
3. Γεώργος Χρήστος του Φωτίου
4. Γκούβας Θεόδωρος του Στυλιανού
5. Μάγγου Αικατερίνη του Γεωργίου
6. Νάκα Μαρία του Ιωάννη
7. Τσαμπάς Αναστάσιος του Σπυρίδωνα
8. Τσιρογιάννης Θωμάς του Κων/νου
Ο συνδυασμός «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ» εκλέγει δύο εκπροσώπους, τους:
9. Μάνο Αλέξανδρο του Παναγιώτη και
10. Σίμου – Τάσιου Αναστασία του Χρήστου
Ενώ δεν εκλέγεται ο κ. Κέφης Νικόλαος, ο οποίος ισοψήφησε με τους άλλους δύο συνυποψήφιους του συνδυασμού και η δημόσια κλήρωση δεν τον ευνόησε.
Ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» εξέλεξε μία εκπρόσωπο:
11. Γεροβασίλη Όλγα του Βασιλείου
Ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» εκλέγει έναν εκπρόσωπο:
12. Παπαϊωάννου Κων/νος του Λάμπρου
Ο συνδυασμός «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ» εξέλεξε έναν εκπρόσωπο:
13. Παπάζογλου Χρήστος του Μιχαήλ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


Την ερχόμενη Τρίτη στις οκτώ το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τριάντα τέσσερα θέματα.

Επίσκεψη Χρήστου Μαντά στο ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επιχειρούμενη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης των προγραμμάτων απεξάρτησης.Μετά τη συνάντηση o Χ. Μαντάς δήλωσε«Παρακολουθούμε από κοντά τη δράση του ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων όλα αυτά τα χρόνια και θεωρούμε ότι η προσφορά του είναι εξαιρετικά σημαντική. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια. Οργιζόμαστε με τη προσπάθεια μιας ανάλγητης κυβέρνησης που επιχειρεί να περικόψει προγράμματα και υπηρεσίες που αφορούν τους πιο ευαίσθητους πληθυσμούς, στους τομείς της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης σε μια περίοδο τρομερής κρίσης, που τη ζει καθημερινά η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας.Η οργή μας γίνεται ακόμη πιο μεγάλη διότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο που έρχεται ένα καινούργιο Νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά και ταυτόχρονα γίνεται μια εντατική προσπάθεια προβολής της δημιουργίας μονάδων χορήγησης υποκαταστάτων σε χρόνο ρεκόρ σε όλη τη χώρα. Τι άραγε συμβαίνει; Πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που έχει ρεκόρ χαμηλής απορρόφησης (2%) κοινοτικών προγραμμάτων για τη ψυχική υγεία, να κλίνει εκατοντάδες δομές και να επιτίθεται στα πιο αδύναμα στρώματα και τις οικογένειές τους.Δυστυχώς αντί να στηριχθεί ο θεραπευτικός πλουραλισμός με υψηλές προδιαγραφές, αντί να στηριχθούν προσπάθειες όπως του ΚΕΘΕΑ με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση τα πράγματα οδηγούνται σε δραματικές εξελίξεις, ενώ φανερά πριμοδοτείται η γρήγορη δημιουργία μονάδων χορήγησης υποκαταστάτων χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις μιας ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής φροντίδας, που θα επιχειρεί την απεξάρτηση και τη κοινωνική επανένταξη. Πιστεύουμε ότι και οι πολίτες και ο Δήμος δεν πρέπει να επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση την εφαρμογή των σχεδίων συρρίκνωσης του ΚΕΘΕΑ. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.»

ΑΡΤΑ:Νέες βολες Νικολάου κατά Παπαλέξη


Απείχε από την συζήτηση και ψηφοφορία στο Δ.Σ. Άρτας για την «Εκλογή εκπροσώπων Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου» δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νικολάου. Ο κ. Νικολάου πριν αποχωρήσει από την αίθουσα του Δ.Σ. δήλωσε τα εξής: «Απέχω του 1ου θέματος της Η.Δ. με την καταγγελία κατά του κ. Παπαλέξη για τη στημένη μεθόδευση εκ μέρους του, ως ανασφαλή δημάρχου, διά της διαγραφής μου απ’ την Δημ. ομάδα της πλειοψηφίας ( απόφαση η οποία μέχρι σήμερα δεν μου κοινοποιήθηκε ) ώστε να μην δύναμαι να είμαι υποψήφιος για την ΠΕΔ. Σας καταγγέλλω κύριε Παπαλέξη στον Αρτινό λαό ο οποίος με την ψήφο του, εμπιστεύτηκε και στο πρόσωπό μου μια άλλη πορεία στα Αυτοδιοικητικά πράγματα και μια άλλου είδους πολιτική παρέμβαση και διεκδίκηση. Χωρίς την δική μας συμμετοχή σ’ αυτόν τον αγώνα δεν θα είχατε την τύχη να ηγεμονείτε δήθεν. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετατρέψατε με προσωπική σας ευθύνη το συνδυασμό με το έμβλημα «Γέφυρα στο Μέλλον» σε μονοδιάστατο, αυταρχικό, αλαζονικό, αμφιλεγόμενης και πλήρως αμφισβητούμενης ικανότητας έμβλημα «Γέφυρα στο Χάος» παρά τις όποιες καλές προθέσεις και φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Θα ήταν λάθος να υποστηρίξω ότι σύντομα ο λαός της Άρτας θα σας απαξιώσει. Η απογοήτευση υπάρχει ήδη σε ψηφίσαντες και μη. Για ύστατη φορά σας ζητάμε να αλλάξετε πορεία, υπηρετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις, για καλύτερο μέλλον του Δήμου και όχι μόνο. Διαφορετικά το καλύτερο που μπορείτε να προσφέρετε σ’ αυτόν τον τόπο είναι η παραίτησής σας αυτοβούλως πριν υποχρεωθείτε κάτω από το βάρος των ευθυνών, που δεν δύνασθε να επωμιστείτε διεκπαιραιωτικά τουλάχιστον. Σας θυμίζω και την δέσμευσή σας σ’ αυτούς που σας έχρισαν υποψήφιο, ότι ποτέ δεν θα τους εκθέσετε και ότι θα βάζατε το γενικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό σας όφελος, προς όφελος του Αρτινού λαού. Με όλα τα παραπάνω αποχωρώ της αιθούσης όσο διαρκέσει η συζήτηση και ψηφοφορία κατά το 1ο θέμα της Η.Δ.».

Σύσκεψη για την καθαριότητα στην Ανατολή Ιωαννίνων


Συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ανατολής Χρήστο Λάζο είχε σήμερα ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, Θωμάς Μπέγκας.Στόχος ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους.Η αντικατάσταση των κάδων σε ορισμένα σημεία της Ανατολής, η ενίσχυση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων και η αύξηση της συχνότητας στην αποκομιδή, είναι οι ενέργειες που θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε να βελτιωθούν στο μέγιστο οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων.«Όπως έχουμε δεσμευτεί, στόχος μας είναι να παρέχουμε τις ίδιες υπηρεσίες καθαριότητας σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Σε όλους τους πολίτες του νέου Δήμου. Βήμα- βήμα το κάνουμε πράξη. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία των πολιτών προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την εικόνα της καθαριότητας στην πόλη», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της καθαριότητας, δεν συναντά σε αρκετές περιπτώσεις, την συνεργασία των πολιτών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έχουν γίνει.Κι όχι μόνο αυτό. Συχνά διαπιστώνονται συμπεριφορές που είναι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη στον παραλίμνιο πεζόδρομο και το οποίο διαπίστωσε κατά την επιτόπια επίσκεψή του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.Από τον τομέα καθαριότητας, είχαν τοποθετηθεί πριν λίγους μήνες καλαίσθητα καλαθάκια για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες, άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλες φθορές και σχεδόν τα κατέστρεψαν.Πρόκειται για ένα φαινόμενο καταδικαστέο και για συμπεριφορές λίγων που είναι σε βάρος των πολλών.Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις. Ογκώδη αντικείμενα και μπάζα, εξακολουθούν να εναποτίθενται ανεξέλεγκτα, παρά τις εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής για τήρηση των απαραίτητων κανόνων. Δυστυχώς, υπάρχουν πάντα εκείνοι, που αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο, συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα.Η Δημοτική Αρχή και ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ζητούν τη συνεργασία όλων των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα. Η εύρυθμη λειτουργία της πόλης άλλωστε και η συνολική εικόνα που παρουσιάζει είναι υπόθεση όλων μας.

Ανακοίνωση - απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για τον Αμβρακικό Κόλπο


Αν δεν το έχει αντιληφθεί ο Πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού, η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει εδώ και ένα χρόνο. Οπότε και οι υπερβολές είναι ανώφελες, αλλά και η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν εξυπηρετεί τον πραγματικό στόχο, που για την Περιφερειακή Αρχή είναι η προστασία του Αμβρακικού και όχι οι εντυπώσεις.Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Περιφέρεια, είτε δια του Περιφερειακού Συμβουλίου, είτε δια της Επιτροπής Περιβάλλοντος, γνωμοδοτεί επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Όρων. Οι αποφάσεις για τις εγκρίσεις εκδίδονται από Κρατικές Υπηρεσίες και στην προκειμένη περίπτωση από τη Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.Η θέση της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη είναι κατηγορηματική και δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία: Οι δεξαμενές καυσίμων και οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας θα φύγουν από τον Αμβρακικό. Και αυτό ελπίζουμε να γίνει σύντομα, αν η Πολιτεία εξασφαλίσει τα απαιτούμενα μέσα.Στο πλαίσιο αυτό στην τελευταία συνεδρίασή της, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, γνωμοδότησε αρνητικά σε αίτημα μονάδας για μετεγκατάσταση σε άλλη θέση του Αμβρακικού Κόλπου, το οποίο παραλείπει να αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πρόεδρος. Όσον αφορά την γνωμοδότηση για αύξηση της δυναμικότητας της δεύτερης μονάδας, παραλείπει επίσης δύο ουσιώδεις «λεπτομέρειες»: Πρώτον η μονάδα λειτουργεί ήδη σήμερα με μεγαλύτερη δυναμικότητα και δεύτερον και ουσιαστικότερο η Επιτροπή Περιβάλλοντος έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη (και της Αντιπεριφερειάρχη, Προέδρου της Επιτροπής) να γίνει επανέλεγχος των στοιχείων που αφορούν τον χαρακτηρισμό της περιοχής και επηρεάζουν τη δυναμικότητα της εν λόγω μονάδας. Είναι ευνόητο, ότι αυτό θα περιλαμβάνεται ως όρος στη γνωμοδότηση της Επιτροπής η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Υπηρεσία που θα εκδώσει την άδεια. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τον «μαθηματικό τύπο», αυτός είναι νομοθετημένος και ισχύει. Ο Περιφερειάρχης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή, απάντησε και στα περί «πολιτικής απόφασης», τονίζοντας ότι με τις κατά καιρούς πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονταν και δεν στηρίζονταν σε νόμους, οδηγήθηκε η πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση. Όσον αφορά τους 8 τηλεμετρικούς σταθμούς, ο κ. Πρόεδρος άργησε να εκφράσει την απορία του για τη μη λειτουργία τους και σίγουρα αλλού έπρεπε να στρέψει τα βέλη του: Οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας σκοπεύουν να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση με την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε., για την λειτουργία τους με δικούς πόρους. Ειδικότερα αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε καθεστώς νομικού ελέγχου εκ μέρους των Κοινοτικών Οργάνων. Δεν πρέπει όμως να συγχέεται η καταγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών των νερών του Αμβρακικού, (που θα γίνεται μέσω των σταθμών όταν τεθούν σε λειτουργία), με την πραγματική προστασία του Αμβρακικού Κόλπου που θα επέλθει με την απόφαση της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας και Πρέβεζας να τεθούν αυστηρά όρια λειτουργίας στους Βιολογικούς Καθαρισμούς που έχουν κατάληξη τον Αμβρακικό Κόλπο. Η αγωνία για τον Αμβρακικό είναι μεγάλη και δεν μπορεί να μονοπωλείται από ορισμένους, απλά και μόνο για να βρίσκονται στην επικαιρότητα.

«Φθηνή μεμψιμοιρία» καταλογίζει στον Καχριμάνη ο Δημήτρης ΠαπαδόπουλοςΓια «φθηνή μεμψιμοιρία» κατηγορεί τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλκέκο Καχριμάνη,ο υπέυθυνος του τομέα αθλητισμού του Δήμου Ιωαννιτών κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος.Σε δήλωσή του,προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ,με την οποία σχολίασε την στάση που κράτησε η Περιφέρεια Ηπέιρου στο θέμα της χρηματοδότησης του "Γύρου της Λίμνης",ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:"Θα ήθελα να δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση,σε διάφορα σχόλια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και έχουν σχέση με την διοργάνωση του "Γύρου της Λίμνης",την άλλη Κυριακή.Θέλω να διαβεβαιώσω τους Γιαννιώτες,πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την χρηματοδότηση του αγώνα.Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια,με το ποσό των 25.000 ευρώ.Χθες,είχα την ευκαιρία να μιλήσω για το θέμα και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μιτσαξή,ο οποίος με διαβεβαίωσε πως η πολιτεία θα τηρήσει,όλες της τις δεσμεύσεις.Θέλω λοιπόν να πω,σε όλους όσους κινδυνολογούν,πως τα θέματα του αθλητισμού,δεν θα πρέπει να προσφέρονται για αντιπολίτευση.Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι την φθηνή μεμψιμοιρία και ας έρθουν να εργασθούν σκληρά για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης,την οποία θεωρώ δεδομένη".

"Κάνετε πως δεν βλέπετε ή έχετε λόγους να μην βλέπετε τι γίνεται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ;"


Σας είχαμε συνηθίσει αλλιώς. Είχαμε συνηθίσει να μας λέτε αλήθειες και να αποκαλύπτετε πράγματα. Όχι να κουκουλώνετε καταστάσεις. Τι έγινε τώρα; Μέρος του συστήματος και σεις; Κάνετε πως δεν βλέπετε ή έχετε λόγους να μην βλέπετε; Μας απογοητεύετε εμάς τους φανατικούς αναγνώστες σας, τούτες τις μέρες, που η παράταξη Φίλιου κλυδωνίζεται και το τοπικό ΠΑΣΟΚ...χτενίζεται!Οι μεγαλεπίβολες επιδιώξεις της νεοσυσταθείσας ομάδας Μπέγκα-Μανταλόβα στο δήμο Ιωαννιτών, βρίσκονται σαφέστατα εκτός γραμμής της πλειοψηφίας η οποία έχει αναγάγει ως κύριο συστατικό της συγκρότησης της, την ενότητα, τη σύνθεση, τη συμπόρευση και τη διαβούλευση. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την απόφασή τους, αφενός να αδειάσουν το δήμαρχό του Φίλιππα Φίλιο και αφετέρου να στρώσουν χαλί για τον εαυτούς τους, φιλοδοξώντας να το "παίξουν" παράγοντες στην ΠΕΔ. Μα καλά δεν πήραν χαμπάρι, ότι στις 13 περιφέρειες της χώρας, το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αναδείξει υποψηφίους για τις 11 οι οποίοι είναι εν ενεργεία δήμαρχοι; Καλά τον Φίλιο, αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ βάλθηκαν να αδειάσουν; Το κόμμα που τους έχει τοποθετήσει σε σειρά κρατικοδίαιτων θέσεων σε πολλά Δ.Σ. κρατικών φορέων και ΜΚΟ της περιοχής. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Όμως η ιστορία για την ΠΕΔ δεν τελειώνει εδώ. Οι "λεβέντες" της παράταξης Φίλιου μη πειθαρχώντας στην κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζονται να κατεβάσουν λέει και αντάρτικο ψηφοδέλτιο για την ΠΕΔ, το οποίο επιχειρούν να βαφτίσουν ως... απαραίτητο για το ΠΑΣΟΚ, μιας και όπως υποστηρίζουν, δεν θα "σπάσει" ψήφους από τους κυβερνητικούς δημάρχους αλλά θα... φέρει ψήφους από τη δεξιά!!!! Κούνια που τους κούναγε!!! Μα καλά για πόσο αδαής μας περνάνε. Από που θα σπάσουν ψήφους. Από μια δεξιά που έχει ελαχιστότατους δημάρχους στην Ήπειρο, (μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού) και συνεπώς άσπαστα μετρημένα κουκιά. Μιλάμε επιχειρούν να βαφτίσουν το αυτοδιοικητικό πραξικόπημα, ως απαραίτητη αναγακιότητα για τον τόπο. Σε εμένα-που είμαι και κάποιας ηλικίας- αυτό θυμίζει εποχές μαύρης μαυρίλας. Εσάς; Πάντως, πλάκα-πλάκα, άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα παραμάγαζα, οι παράγκες και τα υπόστεγα στην παράτξη Φίλιου και νωρίς-νωρίς το δίδυμο Μπέγκα-Μανταλόβα βάλθηκαν να επιβεβιαώσει τα σενάρια, ότι και καλά εις εξ' αυτών φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος δήμαρχος της πόλης.Σαν παλαιό μέλος του ΠΑΣΟΚ,τους συνιστώ αντί να κάνουν ομάδες ίντριγκας και παρασκηνίου, να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας στους τομείς ευθύνης τους. Είναι κρίμα αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο και τη χώρα ώρες να ασχολούνται με την προσωπική τους προβολή και ανέλιξη, εξυπηρετώντας προφανώς συγκεκριμένο πράσινο πολιτικό Γραφείο της περιοχής. Μπέγκα-Μανταλόβα, βάλτε το καλά στο μυαλό σας.Στρωθείτε στη δουλειά και πάψτε να ανοίγετε λογαριασμό με το παρασκήνιο. Να γνωρίζετε, πως αυτές οι πρακτικές μοιραία οδηγούν σε συγκρούσεις, τις οποίες σύντομα θα χρεωθείτε.

Ελπίζω να έχετε το
θάρρος να δημοσιεύσετε την κριτική μου και την άποψή μου
Ένας φανατικός σας αναγνώστης

ΣΠΥΡΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ:Ο συνεργάτης της δεξιάς που έχει άποψη για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ


Τον Σπύρο Εργολάβο τον γνωρίζετε. Όλα αυτά τα χρόνια,το παίζει μεγάλος αγωνιστής που θέλει να διαχειρίζεται η εκκλησία σωστότερα τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα.Παλαιότερα,ο κ.Εργολάβος το έπαιζε φανατικός οπαδός του ΠΑΣΟΚ.Στην συνέχεια... μεταπήδησε στην Νέα Δημοκρατία.Ο κ. Εργολάβος,εμφανίζεται στα τοπικά ΜΜΕ,ως επικεφαλής της παράταξης "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ιωαννίνων".Μια παράταξη,η οποία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη,μιας και δεν συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2006,ούτε και στις εκλογές του 2010.Παρ'όλα αυτά όμως,ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας,προκειμένου να ευχαριστήσει τον κ. Εργολάβο για την στήριξη που του παρείχε απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια,διέθεσε σε αυτόν έναν χώρο στην Οδό Γούναρη για να στεγάσει εκέι τα γραφεία της "παράταξης" του.Οι Γιαννιώτες λοιπόν,μέχρι και πριν από λίγους μήνες,πληρώναν 550 ευρώ το μήνα για το ενοίκιο, συν 100 ευρώ τα κοινόχρηστα,συν τους λογαριασμούς του σταθερού τηλεφώνου και του fax!Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,ο κ. Γκόντας έκανε ένα ακόμη "δωράκι" στον κ. Εργολάβο. Απέσπασε στα γραφεία της ανύπαρκτης παράταξης,μια υπάλληλο της ΔΕΥΑΙ,την οποία φυσικά όλα αυτά τα χρόνια πλήρωναν οι Γιαννιώτες!Η υπάλληλος,είναι κόρη στενού συνεργάτη του κ. Εργολάβου και ο διορισμός της στην ΔΕΥΑΙ,είχε γίνει από τον Τάσο Παπασταύρο,που θέλησε και αυτός να ευχαριστήσει με αυτό τον τρόπο την "παράταξη"!Αυτός λοιπόν ο γυρολόγος των κομμάτων,που με τόσο ενθουσιασμό εξυπηρετούσαν οι δήμαρχοι της δεξιάς,δεν συγχώρεσε ποτέ τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο,για το γεγονός πως δεν έχει πλέον τζάμπα γραφείο,τηλέφωνο,κινητό και γραμματέα.Έτσι,χθες έστειλε μια επιστολή προς τους υπευθύνους του ΠΑΣΟΚ,με την οποία ζητά να μην εκλεγεί ο Φίλιππας Φίλιος στην ΠΕΔ Ηπείρου.Και δείτε τι αναφέρει μεταξύ άλλων ο αθεόφος:" Όσοι, επί χρόνια, αγωνιστήκαμε, με πολλές προσωπικές και οικονομικές θυσίες, και στηρίξαμε το ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα, να έρθει κάποια αλλαγή στην πόλη και στο Έθνος, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αντιταχθούμε σε μια τέτοια επιλογή και θα την πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας".Πότε ακριβώς αγωνίστηκες για το ΠΑΣΟΚ Σπύρο;Το 2002 που στήριξες τον Νίκο Γκόντα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών; Μήπως το 2006 που ήσουν και υποψήφιος με τον Νίκο Γκοντα;Μήπως στις εκλογές του 2010 που στήριζες δημόσια τον Νίκο Γκόντα και κάλι;Μήπως στις βουλευτικές εκλογές του 2004,2007,2009 που έπλεκες το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή με άρθρα σου στην εφημερίδα της τοπικής δεξιάς;Για μ.....ς περνάς τους Γιαννιώτες Σπύρο;Λες να μην σε έχουν πάρει χαμπάρι;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ


Ευτυχώς που ο κ. Καχριμάνης είναι ένας στρατευμένος οπαδός του ρεύματος της «αξιοβίωτης ανάπτυξη» και προστατεύει τη λίμνη.Διαφορετικά ούτε ο ίδιος ο «θεός» δεν θα ήξερε σε τι μαρτύριο θα επέβαλε τη Λίμνη, μετά τη μετατροπή της σε «στέρνα» όταν κατασκεύασε τον παράνομο παραλίμνιο πεζόδρομο.Τώρα, ο περιφερειάρχης εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό «Καλλικράτη» που τον έκανε δώρο η «χούντα» της κυβέρνησης του παΣΟΚ βάζει τα θεμέλια για την οριστική και αμετάκλητη καταστροφή του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Λίμνης.Χωρίς καν να περάσουν από το περιφερειακό συμβούλιο, τρία ξενοδοχεία παίρνουν άδεια με «φαστ τρακ» διαδικασίες, από όργανα στα οποία η εκπροσώπηση των παρατάξεων και έμμεσα του ίδιου του λαού είναι μικρότερη έως ανύπαρκτη.Το ολοκληρωτικής εμπνεύσεως έκτρωμα του Ραγκούση και της κυβέρνησης της τρόικας, ο «Καλλικράτης» δόμησε κατά αυτό τον τρόπο την αυτοδιοίκηση ώστε οι κρίσιμες αποφάσεις να παίρνονται από «μιλημένα» διευθυντήρια, από πυραμίδες εξουσίες που την κορφή τους δεν βλέπει και περισσότερο δεν ελέγχει ο πολίτης.Έτσι, ενώ λιγότερο σημαντικά θέματα έρχονται στο περιφερειακό συμβούλιο, τέτοια ζητήματα που καίνε όπως η κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων σε ήδη γνωστά επιχειρηματικά λόμπι της πόλης, δεν φτάνουν ποτέ στο, ανώτατο υποτίθεται, όργανο της Περιφέρειας.Ο περιφερειάρχης όπως γνωρίζουμε και από το παρελθόν είναι ο «μητροπολίτης» της πολεοδομικής παρανομίας, τόσο στην προσωπική του περιουσία, όσο και στις περιουσίες των φίλων και υποστηρικτών του, των κεφαλαιοκρατών της πόλης που ενώ αφήνουν τους εργαζόμενούς τους απλήρωτους για μήνες, επεκτείνουν με άνεση και χωρίς να τους νοιάζει τίποτα τις επιχειρήσεις τους, σε βάρος του περιβάλλοντος.Αυτή τη φορά όμως δεν πρέπει και δεν θα τους περάσει. Αν οι νόμοι της ευνομούμενης-εδώ γελάμε λιγάκι, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια-πολιτείας δεν μπορούν να αντισταθούν στον Περιφερειάρχη και τον τσιμεντοστρατό του, το καθήκον πέφτει στους εργαζόμενους πολίτες να το πράξουν.Το ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης είναι προστατευμένο και ξενοδοχεία δεν θα γίνουν εκεί. Φτάνει κ. Καχριμάνη, αρκετά καταστρέψατε τη Λίμνη δίνοντας παράνομα άδειες εγκατάστασης στο ΚΤΕΛ.ΑΜΕΣΑ ζητάμε να συγκληθεί άμεσα περιφερειακό συμβούλιο με θέμα την παράνομη αδειοδότηση των ξενοδοχειακών μονάδων στη Λίμνη και να δοθούν στις παρατάξεις όλα τα σχετικά έγγραφα.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Από πρωταγωνιστής σε κομπάρσο κινδυνεύει να μετατραπεί ο νομός Ιωαννίνων σε ότι αφορά τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, καθώς φαίνεται πως χάνει την πρωτοκαθεδρία στην Ήπειρο σε ότι αφορά τη συγκρότηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.Η συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του επικεφαλής κατέληξε σε αδιέξοδο, αφού οι δήμαρχοι της Ηπείρου και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ και έδωσαν το παρών, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής.Μετά τα όσα εξελίχθηκαν, το πρόκριμα φαίνεται να έχουν οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος θα προταθεί για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, χωρίς φυσικά να αποκλείονται εκπλήξεις και ανατροπές, από τη στιγμή που ο κυρίαρχος ρόλος περνάει στα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του νομού Ιωαννίνων, που περνάει σε δεύτερη μοίρα και παραδίδει τη σκυτάλη των πρωτοβουλιών στους γειτονικούς νομούς, που απρόσμενα τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν κυρίαρχο ρόλο και φυσικά να λαμβάνουν αποφάσεις που θα υπηρετούν τις περιοχές τους.

Ερασιτεχνικοί χειρισμοί
Την ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη έχουν κατά κύριο λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Φίλιου, που στο πλαίσιο προσωπικών επιδιώξεων θέλησαν να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του Δημάρχου Ιωαννίνων, ο οποίος μέχρι την Τετάρτη φάνταζε ως το ακλόνητο φαβορί, από τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι Δήμαρχοι αναγνώριζαν πως έχει τον πρώτο λόγο ως Δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου και ως ένα πρόσωπο με μεγάλη διαδρομή στο χώρο της αυτοδιοίκησης.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του επικεφαλής για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, και του υπεύθυνου του ΠΑΣΟΚ για την Ήπειρο Λάμπρου Μίχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων έδειξαν αρχικά αντίθετη με την επιλογή να ηγηθεί του σχήματος ο Φίλιππας Φίλιος. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών εξέφρασαν ιδιαίτερα αρνητικές κρίσεις για το πρόσωπο του κ. Φίλιου και πρότειναν να επιλεγεί κάποιος δημοτικός σύμβουλος από τη νέα γενιά, για να ακουστούν τα ονόματα των Θανάση Μανταλόβα, Θωμά Μπέγκα και Γιώργου Παπαδιώτη.Η πρόταση αυτή συνάντησε την άμεση αντίδραση του συνόλου σχεδόν των δημάρχων, τόσο του νομού Ιωαννίνων, όσο και της υπόλοιπης Ηπείρου, που από τη στιγμή που είδαν ότι ο κ. Φίλιος δεν είναι ο «εκλεκτός», κατέθεσαν το δικό τους πλαίσιο.Υπέρ μιας καθαρής λύσης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν οι δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας και Καλπακίου, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των δημάρχων των πρωτευουσών των τριών άλλων νομών.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος έθεσε εαυτόν εκτός και επισήμανε την ανάγκη ενωτικής λύσης, ακολούθησε πρόταση του Δημάρχου Πάργας για υποψηφιότητα του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη, ο οποίος και την αποδέχθηκε, ενώ ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης αυτοπροτάθηκε.Η όλη συζήτηση πήρε, όμως, απρόσμενη τροπή, όταν ο κ. Μίχος κατέστησε σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει ως υποψήφιο για την ΠΕΔ Ηπείρου έναν Δήμαρχο και δε συζητά για δημοτικό σύμβουλο, αξιολογώντας τη θέση ως ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας.
Οι δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων, Ηγουμενίτσας και Κόνιτσας επέμειναν να γίνει η επιλογή μεταξύ των κ.κ. Μπαϊλη και Παπαλέξη, κάποιοι αποχώρησαν βλέποντας πως η διαδικασία εξελίσσεται αρνητικά και τότε σημειώθηκε η ανατροπή.Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών, σβήνοντας μονοκονδυλιά τα όσα είχαν αναφέρει στην αρχή της διαδικασίας, πρότειναν για πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου τον Φίλιππα Φίλιο, λέγοντας μάλιστα ότι έχουν ομόφωνη πρόταση.Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε μεγάλες εντάσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ασκούνης εξοργίστηκε και επέλεξε να αποχωρήσει, λέγοντας πως δεν κατανοεί τη στάση τους και δε μπορεί να εισηγηθεί στήριξη στο πρόσωπο του Φ. Φίλιου μετά τα όσα είχαν ακουστεί νωρίτερα.

Πήγαν για μαλλί,
θα βγουν και κουρεμένοι

Η στάση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στο δήμο Ιωαννιτών είναι προφανές ότι χωρά αρκετές ερμηνείες. Πιθανότατα κάποιοι βλέποντας ότι οι μετοχές του Φ. Φίλιου ανεβαίνουν και είναι πιθανό να του δώσουν το πρόκριμα και σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση, θέλησαν να ανοίξουν το δρόμο της διαδοχής μέσω της ΠΕΔ Ηπείρου.Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ξεκάθαρα φάνηκε ότι κανένα άλλο πρόσωπο δεν έχει αυτή τη χρονική στιγμή το πολιτικό βάρος του Δημάρχου, ώστε να θεωρείται ικανό να ηγηθεί του νέου οργάνου, που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και σημαίνοντα πολιτικό ρόλο.Μία άλλη ερμηνεία έχει να κάνει και με τη βούληση των δημοτικών συμβούλων να έχουν την πλειοψηφία στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΔ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τους περιφερειακούς δημάρχους και τους δημάρχους της υπόλοιπης Ηπείρου. Όμως, με την εξέλιξη που πήρε η διαδικασία, κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα που οι ίδιοι πήγαν να στήσουν, καθώς η πρόθεσή τους έγινε ξεκάθαρη και ενόχλησε ιδιαίτερα τους υπόλοιπους εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση. Αν μάλιστα δεν υπάρξουν μέσα στις επόμενες ημέρες αμοιβαίες εξηγήσεις, τότε οι ισορροπίες που θα διαμορφωθούν, θα είναι τέτοιες που δε θα ευνοούν το μεγαλύτερο δήμο της Ηπείρου και η Εκτελεστική Επιτροπή του νέου οργάνου θα απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από τους υπόλοιπους δήμους.Το γεγονός αυτό έγινε μάλιστα αντιληπτό και στο τραπέζι έπεσαν ιδέες για δημιουργία ενός ακόμη σχήματος, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει ως ελάχιστα πιθανό, καθώς θα δημιουργήσει και σοβαρές αναταράξεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδεχομένως θα έχει και απρόβλεπτες συνέπειες στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, από τη στιγμή που οι επίδοξοι «αντάρτες» έχουν υψηλές θέσεις στο Δήμο Ιωαννιτών.Μία άλλη παράμετρος που πρέπει να εξεταστεί, είναι να υπήρξαν εξωτερικές παρεμβάσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που δε βλέπουν με καλό μάτι την ισχυροποίηση του Φίλιππα Φίλιου και προσπαθούν να υποσκάψουν το πολιτικό του μέλλον.Το μόνο, πάντως, που κατάφεραν όλοι οι παραπάνω με τους χειρισμούς τους, είναι να δείξουν για μία ακόμη φορά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στελέχη με «λάμψη», στο βαθμό που διέθετε στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ο σημερινός Δήμαρχος Ιωαννίνων ως ο εγγυητής και της επόμενης ημέρας.

Παρέμβαση Σπ. Εργολάβου
Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο υποστήριξης του Φίλιππα Φίλιου από το ΠΑΣΟΚ για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, εξέφρασε με ανοιχτή επιστολή του ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Σπύρος Εργολάβος. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχαμε επισημάνει, με επίσημη ανακοίνωσή μας, προεκλογικά, ότι τυχόν στήριξη του Φίλιππα Φίλιου από το ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Ιωαννιτών, "θα αποτελέσει τραγικό πολιτικό λάθος". Την επισήμανσή μας αυτή την είχαμε στηρίξει στη μέχρι τότε "πολιτεία" του Φίλιππα Φίλιου στο Δήμο Ιωαννιτών, με την οποία έβλαψε ανεπανόρθωτα το συμφέρον του Δήμου και της πόλης. Η οκτάμηνη όμως νέα θητεία του στο Δήμο Ιωαννιτών μας δίνει το δικαίωμα και μας επιβάλλει την υποχρέωση να απευθυνθούμε προς τους υπεύθυνους του ΠΑΣΟΚ και, χωρίς περιστροφές, να τους πούμε πως τυχόν νέα στήριξη του Φιλ. Φίλιου από το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, θα αποτελέσει ασυγχώρητο πολιτικό "έγκλημα" για όσους πάρουν μια τέτοια απόφαση. Υπάρχουν, σε ολόκληρη την Ήπειρο, καταξιωμένα στελέχη του Κινήματος, ικανά να καταλάβουν ένα τόσο καίριο αξίωμα.Διέπραξε το ΠΑΣΟΚ το πρώτο λάθος και έκανε το Φίλιππα Φίλιο δήμαρχο της πόλης.Θα είναι σκληρό για την πόλη και για ολόκληρη την Ήπειρο να επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Όσοι, επί χρόνια, αγωνιστήκαμε, με πολλές προσωπικές και οικονομικές θυσίες, και στηρίξαμε το ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα, να έρθει κάποια ΑΛΛΑΓΗ στην πόλη και στο Έθνος, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αντιταχθούμε σε μια τέτοια επιλογή και θα την πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητα ηρωϊνης στην Ανατολή Ιωαννίνων


Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εντόπισαν προ ημερών σε xωμάτινο δρόμο της Ανατολής Ιωαννίνων σημείο απόκρυψης - αποθήκευσης ηρωϊνης βάρους διακοσίων πενήντα (250) γραμμαρίων περίπου καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριάς ακριβείας.Ο χώρος είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς, πλην όμως κανένας δεν εμφανίστηκε για την παραλαβή των ναρκωτικών ουσιών.Ναρκωτικές ουσίες και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κατασχέθηκαν.Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών.

ΑΡΤΑ: Καθαρισμός σε κάστρο και παραποτάμιo


Ολοκληρώθηκε από το Δήμο ο Αρταίων καθαρισμός στην παραποτάμια περιοχή και ο χώρος γύρω από την τεχνητή λίμνη είναι πλέον πιο προσιτός και προσπελάσιμος για τους πολλούς περιπατητές που τον επισκέπτονται σε καθημερινή βάση. Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Φώτιος Φώτης ανέφερε για το θέμα: «Στην παραποτάμια περιοχή καθαρίσαμε όλη την έκταση. Αποκλείσαμε την πρόσβαση των τροχοφόρων μέσα στο πάρκο. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο εύκολη η πρόσβαση για περιπάτους που κάνουν οι Αρτινοί πολίτες, και είναι πάρα πολλοί, κάθε πρωί και απόγευμα».O κ. Φώτης τόνισε ότι είναι και ευθύνη των πολιτών να διατηρούν αυτούς τους χώρους καθαρούς. «Ό,τι και να κάνει Δημοτική Αρχή χωρίς τη συνεργασία των πολιτών δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ότι έχουμε πάρα πού λίγους υπαλλήλους και στο πράσινο και στην καθαριότητα και στην δεντροφύτευση και στα μηχανήματα και είναι πάρα πολλά τα χωριά που ήρθαν στο Δήμο μας. Έχουμε πει ότι από την Κορωνησία ως τη Δαφνωτή αν ξεκινήσει ένα μηχάνημα δεν φτάνει σε μία μέρα, θέλει δυο μέρες για να φτάσει. Πρέπει όλοι να γίνουμε συνειδητοί πολίτες και να προσέχουμε την Άρτα μας γιατί εμείς ζούμε σ’ αυτή και πρέπει να την κρατάμε καθαρή εμείς πρώτα. Ό,τι πέφτει στην αντίληψή μας εμείς αμέσως θα πάμε να το κοιτάξουμε και όποιος πολίτης μας υποδείξει κάτι είναι άμεση η αντίδρασή μας. Επαναλαμβάνω όμως ότι πρέπει πρώτα ο Αρτινός πολίτης να συνειδητοποιήσει ότι αυτός ζει εδώ και αυτός πρέπει να κρατάει την όλη καθαρή πάνω απ’ όλα».Παράλληλα προχωρούν από το Δήμο οι εργασίες καθαρισμού στην περιοχή γύρω από το Κάστρο με σκοπό την ανάδειξή του ενώ σκοπός είναι η ανάδειξη και όλων των μνημείων της πόλης σταδιακά.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Σύλληψη 28χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας ημεδαπός, ηλικίας 28 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, κατελήφθη να κατέχει ποσότητα κάνναβης βάρους (10,2) γραμμαρίων.Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.

Απεργούν για δεύτερη ημέρα οι γιατροί


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, την Παρασκευή, η 48ωρη απεργία των γιατρών, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.Τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Α.Ο.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ


Όταν μιλάμε για το Τζούντο στην περιοχή μας εννοούμε το σύλλογο των Ολυμπιονικών Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Ο σύλλογος - αναγνωρισμένος από τη Γ.Γ.Α - πρωτοπόρα δημιούργησε, ανέπτυξε, διέδωσε και καθιέρωσε την τέχνη του Τζούντο στην πόλη μας πριν από 27 ολόκληρα χρόνια. Σε όλη αυτή τη μακρά και ένδοξη διαδρομή, ανέδειξε δεκάδες πρωταθλητές Ελλάδος, Βαλκανιονίκες, Μεσογειονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης, κάτι που είναι σε όλους γνωστό. Ο σύλλογός μας, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, είναι ο μοναδικός στην χώρα μας στο χώρο του Τζούντο πάντοτε, που φέρει και την αναγνώριση του DAI NIPPON BUTOKU KAI του Ιαπωνικού οργανισμού αναγνώρισης και πιστοποίησης των πολεμικών τεχνών της Ιαπωνίας. Αυτό δίνει το δικαίωμα στους μαθητές μας που το επιθυμούν, να αποκτούν κατόπιν αυστηρών εξετάσεων δίπλωμα (kyu ή dan) απ’ ευθείας από το DNBK της Ιαπωνίας. Επικεφαλής της ομάδας εκπαιδευτών είναι ο Θεόφιλος Γκίτσας, μαύρη ζώνη 5ου νταν από τη Γαλλική Ομοσπονδία Τζούντο και βαθμό Renshi από το Dai Nippon Butoku kai, για μια δεκαετία (2000-2010) μέλος της επιτροπής Ιεραρχίας και απονομής Μαύρων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, απόφοιτος της σχολής προπονητών της Γ.Γ.Α. και εθνικός διαιτητής . Την ομάδα εκπαιδευτών του συλλόγου συμπληρώνουν οι Βαφειάδης Αφεντούλης μαύρη ζώνη 4ου νταν, εθνικός διαιτητής και απόφοιτος της σχολής προπονητών της Γ.Γ.Α., Πιπερίδης Φίλιππος μαύρη ζώνη 1ου νταν και Μπαντής Χρήστος μαύρη ζώνη 1ου νταν, καθηγητής φυσικής αγωγής (άπαντες μέλη του DNBK). Επιπλέον, οι εκπαιδευτές που προέρχονται όλοι από τα σπλάχνα του συλλόγου μιας και υπήρξαν αθλητές του και πρωταθλητές του, είναι κάτοχοι του BLS, του πιστοποιητικού βασικής υποστήριξης της ζωής με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια των αθλουμένων. Στο σύλλογό μας λειτουργούν τμήματα juniors, παίδων, κορασίδων, εφήβων, νέων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών, που καλλιεργούν το άθλημα του τζούντο τόσο στην αγωνιστική του όσο και στην παραδοσιακή του διάσταση, καθώς και τμήματα ενηλίκων σύνθετης αυτοάμυνας, καθημερινά στην αίθουσα του συλλόγου (μια από της καλύτερες της χώρας μας τόσο από άποψη χώρων όσο και από άποψη υποδομών) στο κλειστό γυμναστήριο του Ε.Α.Ν.Κ.Ι. στη Λιμνοπούλα και τις ώρες 6-10:30 κάθε απόγευμα. Για πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο Κλειστό Γυμναστήριο στη Λιμνοπούλα τηλ. 2651032708 και 6936111888 ( κ. Γκίτσας Θεόφιλος ).

Το 1ο Ιωάννινα Rock City Festival


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Castle Rock Festival παρουσιάζουν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, το 1ο Ιωάννινα Rock City Festival. Η εκδήλωση θα γίνει στα Παλιά Σφαγεία, με τη συμμετοχή όλων των συγκροτημάτων της γιαννιώτικης ροκ σκηνής και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το κάθε συγκρότημα θα παίζει από μισή ώρα και η εναλλαγή των συγκροτημάτων στη σκηνή θα είναι συνεχής με ώρα προσέλευσης 18:30.Η πρώτη μέρα θα έχει χαρακτήρα κλασσικού ροκ, με συγκροτήματα όπως: BANDEMONIC (POWER METAL), TRAFFIC JAM (ROCK), RUSTY NAIL (ALTERNATIVE ROCK), CRAZY COW (GARAGE ROCK), ROCKIN' REBELS (CLASSIC ROCK), BLUES PEOPLE (BLUES), NORMA και ο Γιώργος Γάκης με τους TROUBLEMAKERS.Η δεύτερη μέρα, Κυριακή, θα έχει περισσότερο εναλλακτικό ροκ χαρακτήρα, με συγκροτήματα όπως: FETUS FUNGUS (ALTERNATIVE ROCK), BACK ALLEY 121 (ALTERNATIVE ROCK), FIRE FLIES (MODERN ROCK), SECOND HAND ROSE (VARIOUS ROCK), NOISE IN (ALTERNATIVE), DELUSION (POP ROCK) και FUZZY NERDS (POP NOISE).Την τοπική ροκ σκηνή στηρίζουν: Το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων (με 3 υποτροφίες), ο Σταύρος Ντούκας (με μια κιθάρα καθώς και εκπτωτικά κουπόνια σε όλους τους μουσικούς), Στούντιο Αποθήκη (με 10 ώρες ηχογράφησης), Vision of Sound (με εκπτωτικά κουπόνια σε όλους τους μουσικούς), Loud Studios (με ώρες προβών), Old Kate Recording Studios & music shop (με πακέτο δώρο για κιθαρίστα), η Goblin (με το σχεδιασμό της αφίσας), το Δημοτικό Ραδιόφωνο (με καθημερινά ένθετα για την τοπική σκηνή), το Boxx Live Stage (θα διαθέσει το χώρο του για τη χειμερινή επανάληψη του φεστιβάλ) και η Pizza FAN. Θα γίνουν επαγγελματικές φωτογραφίσεις των συγκροτημάτων από τους φωτογράφους Λεωνίδα Μπακόλα και Κώστα Εμμανουηλίδη.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Ιωάννινα


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι και στην πόλη των Ιωαννίνων. Περίπου 300 με 400 άτομα, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από την Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και περίπου μία ώρα αργότερα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νέου νόμου που για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 2 λαθρομετανάστες


Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό δύο (02) αλλοδαπούς, που κατείχαν διαβατήρια χωρίς άδεια εισόδου σε έδαφος schengen (visa), οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινόμενων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων κατά τον επερχόμενο χειμώνα, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δ. Σιώλος, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θ. Μπέγκας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γ. Μαρούφωφ, η Δασάρχης Ιωαννίνων κ. Φ. Κούτλα, ο διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων κ. Αν. Τσολακίδης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Μαυρογιώργος, ο περιφερειακός σύμβουλους κ. Μ. Πλιάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο Γ.Ο.Ε.Β. στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν οι τάφροι, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ελλείψει πόρων, ενώ τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται τόσο από την εγκατάλειψη της αγροτικής γης και της μετατροπής της σε αστικής, όσο και από τις καταλήψεις παρόχθιων εκτάσεων που δυσκολεύουν τον καθαρισμό των τάφρων.Η αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν, συμφωνήθηκε να γίνει από κοινού και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, στο οποίο θα καθορίζονται οι δράσεις και οι ενέργειες τις οποίες θα πρέπει να αναλάβει ο κάθε φορέας και υπηρεσία. Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λεκανοπεδίου.Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στη σύσκεψη, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνδράμει τον ΓΟΕΒ και τις άλλες υπηρεσίες στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, διαθέτοντας τα μηχανήματα που έχει προμηθευτεί για τέτοιου είδους παρεμβάσεις η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων. Πρόσθεσε δε και τα εξής:«Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων ανήκει στον Γ.Ο.Ε.Β. ο οποίος υπάγεται διοικητικά στην Κρατική Διοίκηση και στους Τ.Ο.Ε.Β.. Υπάρχει όμως διαπιστωμένη οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν εδώ και χρόνια στις υποχρεώσεις τους. Από την πλευρά μας, για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις τα δύο τελευταία χρόνια αναλάβαμε πρωτοβουλία να συνδράμουμε το έργο καθαρισμού των τάφρων. Αν αυτό δεν είχε γίνει σε ένα μεγάλο βαθμό, οι ζημιές από τις περυσινές πλημμύρες θα ήταν ανυπολόγιστες. Η αντιμετώπιση όμως των προβλημάτων του Λεκανοπεδίου είναι σύνθετη. Απαιτεί τη συνδρομή πολλών υπηρεσιών και του ενιαίου πλέον Δήμου, καθώς πολλές από τις εκτάσεις που εξυπηρετούσαν τα εγγειοβελτιωτικά έργα, έχουν μετατραπεί πλέον σε οικόπεδα. Για το λόγο αυτό εδώ και χρόνια έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η παραχώρηση του εγγειοβελτιωτικού έργου της Ανατολής, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και επί του προκειμένου στο Δήμο Ιωαννιτών, αίτημα που εκκρεμεί. Με τη σημερινή σύσκεψη έγινε ένα ουσιαστικό βήμα για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ήδη για τη συνέχιση του καθαρισμού των τάφρων θα αρχίσουν τις εργασίες και πάλι τα μηχανήματα της Περιφέρειας, η οποία, υπενθυμίζω, ότι ανάλογες εργασίες για αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων εκτελεί και στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας».

«Νεκρή λίμνη» η Παμβώτιδα


Ένα χρήσιμο εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εξής για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν για την προστασία του οικοσυστήματος, έχουν και επίσημα στα χέρια τους οι τοπικοί φορείς που έχουν σχετικές αρμοδιότητες με τη λίμνη Παμβώτιδα.Στην χθεσινή συνεδρίαση, το Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας παρέλαβε τη θαλάσσια γεωφυσική μελέτη του πυθμένα της λίμνης, στα πλαίσια υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ της πρώην ΝΑΙ, του Φορέα Διαχείρισης και του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.Τα βασικά αποτελέσματα της γεωφυσικής μελέτης παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ από τον επιστημονικό υπεύθυνο, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας Πατρών Γεώργιο Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του, ενώ στο προσεχές διάστημα η μελέτη θα παρουσιαστεί και επισήμως είτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είτε σε ειδική εκδήλωση.Τα συμπεράσματα αναδεικνύουν θέματα για τα οποία υπήρχαν υποθέσεις μέχρι πρότινος, ενώ γίνεται λόγος και για προβλήματα που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα και για τα οποία προτείνονται διάφορες λύσεις. Η βασική και η πλέον ίσως ανησυχητική διαπίστωση είναι πως στο βαθύτερο τμήμα της λίμνης διαπιστώθηκε ένα ανοξικό – υποξικό καθεστώς, η γεωγραφική έκταση του οποίου, την καλοκαιρινή περίοδο συσχετίζεται με την έκταση του μέγιστου πάχους της ιλύος στον πυθμένα της λίμνης.Η παρουσία αυτού του στρώματος είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς σχετίζεται άμεσα με την υποβάθμιση της οικολογικής κατάστασης της λίμνης και θα πρέπει να μελετηθεί σε εποχική και διαχρονική βάση με κάποιον σταθμό παρακολούθησης μακράς διάρκειας, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.Επίσης, μεταξύ άλλων ο πυθμένας στο μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από ένα λεπτό στρώμα ιδιαίτερα υδαρούς ιλύος, το πάχος της οποίας είναι μέγιστο στο κεντρικό τμήμα της λεκάνης. Ανησυχητικό επίσης το ότι στην επιφάνεια του πυθμένα δεν εντοπίζεται λιμναία βλάστηση, εκτός από ένα τμήμα στη βόρεια πλευρά.Η χρησιμοποίηση ενός υποβρύχιου κατευθυνόμενου οχήματος επιβεβαίωσε την παρουσία βυθισμένων καλαμιώνων αλλά και αντικειμένων που προέρχονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως απορρίμματα.
Για μία μελέτη που μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό εργαλείο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πέτρος Τσουμάνης.«Ουσιαστικά μάς δείχνει πως πρέπει να κινηθούμε για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά το οικοσύστημα. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε ποσοτικά στοιχεία, αλλά κάναμε υποθέσεις», σημείωσε ο κ. Τσουμάνης που ευχαρίστησε για τη συνεργασία την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συντονισμός
Η παρατεταμένη ανομβρία στο μεταξύ στο λεκανοπέδιο έχει δημιουργήσει μία εντελώς διαφορετική εικόνα στη λίμνη Παμβώτιδα από αυτή του περασμένου χειμώνα με τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.Ο κ. Τσουμάνης επανέλαβε την έκκληση του Φορέα για έναν ευρύτερο σχεδιασμό, που θα προλαμβάνει τις καταστάσεις που προκαλούνται από ακραία καιρικά φαινόμενα.«Αυτό φυσικά προϋποθέτει κάποιο κόστος και κυρίως τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Ο Φορέας έχει τη διάθεση και να συνεργαστεί και να προτείνει μέτρα», κατέληξε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Επισκέψεις Φιλιώς Ζαράχη σε όλους τους Νομούς της Ηπείρου


Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη μαζί με τους Προϊσταμένους Επιστημονικής καθοδήγησης κ. Αντρέα Δήμο και Στέφανο Τσιάλο λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου συναντήθηκε με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Την Παρασκευή 2-9-2011 ήταν στην Άρτα, την Δευτέρα 5-9-2011 στην Θεσπρωτία, την Τρίτη 6-9-2011 στα Γιάννενα και την Τετάρτη 7-9-2011 στην Πρέβεζα.Στους νέους Διευθυντές ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με υγεία και καλή δύναμη στο υπεύθυνο και σοβαρό έργο που ανέλαβαν. Η συνάντηση μαζί τους κινήθηκε σε τρεις άξονες:
α) Την ορθολογική διαχείριση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ανά Σχολική Μονάδα.
β) Την συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία έχει πολλές αρμοδιότητες για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
γ) Την στήριξη από τους Διευθυντές των Λυκείων του “project”, και των άλλων καινοτομιών στο Νέο Λύκειο.