Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Μέσω «Εγνατία οδός Α.Ε» η λύση για την παράκαμψη Ηγουμενίτσας


Λύση μέσω της Εγνατίας Α.Ε ευελπιστούν να δώσουν Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Περιφέρεια Ηπείρου, όσον αφορά τον Περιφερειακό της Ηγουμενίτσας ή αλλιώς «Παράκαμψη πόλεως Ηγουμενίτσας».Ο δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος, έθεσε την άποψή του που ταυτόχρονα αποτελεί και άποψη σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, υπόψιν του κ. Καχριμάνη, τον οποίο αυτή βρήκε σύμφωνο, με αποτέλεσμα να αποστείλει σχετικό έγγραφο προς το αρμόδιο Υπουργείο, αναμένοντας την απάντηση.Ενδεχόμενη καταφατική απάντηση, ώστε το έργο της Παρακάμψεως από δευτερευόντως εθνικού δικτύου να χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας, θα σημάνει μια θετική εξέλιξη, που τουλάχιστον θα μπορούμε να πούμε ότι μπαίνει κατ' αρχήν σε τροχιά σχεδιασμού, αφού ακόμη μιλάμε για εκπόνηση μελέτης.

Η πρόταση του δημάρχου

Πριν από μερικούς μήνες η Περιφέρεια μιλούσε μέσω απάντησής της για αναρμοδιότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας ως προς την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού του Περιφερειακού, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να ακυρώνεται και το έργο να βρίσκεται σε τέλμα.Με πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και με σκοπό την καλύτερη πορεία της μελέτης και του έργου μετέπειτα, τονίζει με σχετική επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, ότι εκείνος και η Δημοτική Αρχή, θεωρούν καλύτερο, τη μελέτη να αναλάβει η «Εγνατία Α.Ε», με όποιον τρόπο αυτό κριθεί ορθότερο.Και το αιτιολογεί, μιλώντας για την Τεχνογνωσία της εταιρείας που βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης μελέτης και κατασκευής του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα-Μαυροματίου (Αλβανία), ενώ σημειώνει ότι η παράκαμψη της πόλης αποτελεί ενιαίο σύνολο οδικού δικτύου μαζί με τον ανωτέρω άξονα.

Έργο εθνικής σημασίας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση Κάτσινου βρήκε άμεσα σύμφωνο τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος προχώρησε παραπέρα, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας να χαρακτηριστεί το έργο εθνικής σημασίας, προκειμένου η «Εγνατία Α.Ε» να αποτελέσει και τον δυνητικό τελικό δικαιούχο για την υλοποίηση και εκπόνηση της μελέτης.Η επιστολή του κ. Καχριμάνη προς το ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ, έχει ως εξής:«Στο πλαίσιο της διαδικασίας «Ενέργειες για την επιτάχυνση υλοποίησης ανελαστικών υποχρεώσεων των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ» που έθεσε το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προτάθηκε για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2010/ ΣΑΜΠ 018/3, η μελέτη με κωδικό 2006ΜΠ01830004 και τίτλο «Μελέτη Παράκαμψης Πόλεως Ηγουμενίτσας από το Δήμο Ηγουμενίτσας», π/υ 2.852.483, 52 Ευρώ, η οποία και εγκρίθηκε σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού (αρ.πρωτ.38037/ΔΕ 4534/01.09.2010).Σύμφωνα όμως με το αρ.πρωτ. ΔΜΕΟ /Ε/0/330/26.03.2003 έγγραφο της Δ/νσης Μελετών Έργων οδοποιίας του ΥΠΕΧΩΔΕ (συνημμένο έγγραφο), προκύπτει ότι η οδική παράκαμψη Ηγουμενίτσας, από τον ανισόπεδο κόμβο σύνδεσης του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας με την Εγνατία Οδό μέχρι το σημείο συνάντησης με την οδική αρτηρία «Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Ελληνοαλβανικά σύνορα» κατατάσσεται στο δευτερεύων εθνικό δίκτυο με αρίθμηση (6).Δεδομένου ότι πρόκειται για τη σύνδεση της Δυτικής εισόδου της χώρας τόσο με τον Πανευρωπαϊκής εμβέλειας ελληνικό αυτοκινητόδρομο, την Εγνατία, όσο και με την Βαλκανική ενδοχώρα, είναι πρόδηλο ότι η σημασία του έργου υπερβαίνει αυτήν του δευτερεύοντος εθνικού δικτύου.Κατόπιν αυτών παρακαλούμε όπως χαρακτηριστεί εκ μέρους σας ως εθνικής σημασίας, υπερβαίνουσα το πλαίσιο αρμοδιοτήτων της Περιφέρειάς μας, προκειμένου η ΕΓΝΑΤΙΑ οδός α.ε να αποτελέσει τον δυνητικό τελικό Δικαιούχο για την υλοποίηση της πράξης».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας το Προεδρικό Διάταγμα για τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων


Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι το Προεδρικό Διάταγμα για τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού, κ. Χ. Καστανίδη, στην αντίστοιχη ερώτηση του Θανάση Οικονόμου.Στη σχετική Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τις αρχές Ιουλίου και στην οποία ο Θανάσης Οικονόμου αναφερόταν και στην εκκρεμότητα των ΠΕΔ, με το ξεμπλοκάρισμα των αντίστοιχων δομών αναμένεται να δοθούν λύσεις στη διαχείριση πρακτικών ζητημάτων που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Εποικοδομητικές προτάσεις για τη λειτουργία της Περιφέρειας στην Πρέβεζα


Επειδή αναγνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας ως περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στην κριτική αλλά απαιτεί και τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε μερικές χρήσιμες προτάσεις προς τον αντιπεριφερειάρχη και τη διοίκηση της Περιφέρειας στην ΠΕ Πρέβεζας:
-Να συζητηθούν και να τεθούν άμεσα οι προτεραιότητες και οι στόχοι για τον αναπτυξιακό ρόλο της περιοχής μας και παράλληλα να καθοριστούν οι επείγουσες ανάγκες που πρέπει κατά προτεραιότητα να καλυφθούν. Μόνο με τη διαδικασία αυτή η επιλογή έργων στο στενό πλέον χρηματοδοτικό πλαίσιο μπορεί να δώσει το μέγιστο αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία αν το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας στο σύνολό του καθυστερεί να συνταχθεί και να συζητηθεί. Τουλάχιστον στην ΠΕ Πρέβεζας να συζητηθούν σε κλίμα συναίνεσης τα κεφαλαιώδη ζητήματα που χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται και πιο συγκεκριμένα :
-Ποια είναι η στόχευση της Περιφέρειας για το ρόλο του λιμανιού της Πρέβεζας και την προοπτική του
-Τι κάνουμε με τη Βιομηχανική Περιοχή
-Ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι επιλογές στα θέματα των οδικών μεταφορών
Πως μπορούν να συντονιστούν οι ενέργειες για να μη χαθεί η ευκαιρία για κατασκευή νέου νοσοκομείου
-Πως μπορεί να τονωθεί η αγροτική δραστηριότητα και να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα
-Πως μπορεί να βελτιωθεί η ελκυστικότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουμε και πως θα διαχειριστούμε την αυξημένη επισκεψιμότητα που δημιουργούν τα νέα δίκτυα (ΕΓΝΑΤΙΑ, ΙΟΝΙΑ+ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΚΤΙΟΥ)
-Με ποιες ενέργειες μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση των επιπτώσεων από την αυξανόμενη ανεργία κυρίως σε νέους και γυναίκες.Πιστεύουμε ότι σε μια τέτοια διαδικασία με τις απόψεις και τις ιδέες μας μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.
-Να ληφθεί πρωτοβουλία από τον αντιπεριφερειάρχη για την εμπέδωση στενής συνεργασίας με όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής μας Ενότητας και με τους τρεις δήμους της περιοχής. Προτείνουμε συνάντηση τουλάχιστον σε τριμηνιαία βάση για την κατάθεση απόψεων στα σημαντικότερα θέματα της περιοχής με τη συμμετοχή του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων και εκπροσώπων των τριών δήμων. Η συλλογική λειτουργία ελαχιστοποιεί τα λάθη και τις παραλείψεις και δημιουργεί δυναμική ενεργοποίησης και συναίνεσης με βάση συγκεκριμένες κοινές ελάχιστες επιδιώξεις.Σαν πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι η προετοιμασία κοινής πρότασης για την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την τουριστική προβολή και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για το 2012. Πιστεύουμε ότι με έξυπνο σχεδιασμό και με συγκεκριμένη στόχευση μπορούν να γίνουν πολλά με λίγα χρήματα….


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης
ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ της ΠΕ Πρέβεζας

Κώστας Αρβανίτης
Γιώργος Ζάκας
Δήμητρα Αναγνώστου

Στο Υπουργείο Εσωτερικών η Γενική Γραμματέας, σε σύσκεψη για τη διαδικασία μεταφοράς των μαθητών


Η επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και η μεταφορά των μαθητών από τους τόπους διαμονής τους στα σχολεία ήταν αυτή τη φορά το αντικείμενο σύσκεψης(η δεύτερη μέσα στον Αύγουστο) που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα.Ο Υφυπουργός Πάρης Κουκουλόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης, εξέτασε με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης καθώς και τους αρμόδιους Διευθυντές και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου την πορεία υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο φοίτησης μεταφέρθηκε από τις αιρετές Περιφέρειες(πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις) στους Δήμους. Έτσι, τα αρμόδια Υπουργεία ζήτησαν τη συμβολή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκειμένου οι Δήμοι να προετοιμαστούν έγκαιρα για την προκήρυξη των διαγωνισμών, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί και ελεγχθεί έως το τέλος του 2011.Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας η Γενική Γραμματέας μετά την αποστολή σχετικού εγγράφου στις αρχές του μήνα προς τους Δήμους είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Δημάρχους προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός και από την πλευρά τους. Έτσι είναι έτοιμες όλες οι διαπιστωτικές πράξεις ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις με τους μεταφορείς.Όπως είναι γνωστό με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου δίνεται η δυνατότητα παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, από 1/9/11 έως 31/12/11 από τις Περιφέρειες(πρώην Ν.Α.), για τα δρομολόγια χωρικής αρμοδιότητας τους. Η εν λόγω παράταση των συμβάσεων προϋποθέτει απαραίτητα ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί θα είχαν προκηρυχθεί έως 31 Αυγούστου και εφόσον οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων το βεβαιώσουν με πράξεις τους.

Απάντηση Δημήτρη Παπαδόπουλου στον Αλέκο Καχριμάνη


Με αφορμή την γραπτή δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη,για την επίσκεψη του Πύρρου Δήμα στα Γιάννινα, ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η επίσκεψη του Πύρρου Δήμα στα Γιάννινα έγινε για έναν και μόνο λόγο. Να στηρίξει τον αγώνα των βετεράνων, ο οποίος γίνεται για ιερό σκοπό. Την ενίσχυση της Φλόγας. Ουδεμία λοιπόν άλλη επικοινωνιακή στόχευση υπήρξε.Ο Πύρρος Δήμας, τίμησε την χώρα μας και με τις συμμετοχές του σε τέσσερις συνεχόμενες Ολυμπιάδες, έγραψε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.Τα Γιάννινα τα θεωρεί πατρίδα του και ο Δήμος εκφράζει την χαρά και την ικανοποίησή του για τη συμβολή του σημερινού προέδρου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών σε αθλητικές δραστηριότητες που οργανώνει.Από τη θέση αυτή δεν εκπροσωπεί ούτε την Κυβέρνηση, ούτε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Δήμος ζητά και επιδιώκει τη συνεργασία και του Προέδρου και της Διοίκησης και της Ομοσπονδίας για την προώθηση ζητημάτων της περιοχής όπως και για την ενίσχυση της άρσης βαρών, που έχει γράψει την δική της ιστορία στα Γιάννινα».

Πανέτοιμοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών- Καλύπτονται όλα τα αιτήματα


Πλήρως οργανωμένοι και στελεχωμένοι, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών, είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν την ερχόμενη Δευτέρα τα νήπια της περιοχής.Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς.Συνάμα με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία έγινε η επιλογή των νηπίων και των βρεφών, ενώ μέσω ΑΣΕΠ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.«Ο Οργανισμός λειτούργησε με απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας ήταν να καλύψουμε το σύνολο των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί, χωρίς να αποκλείσουμε κανένα παιδί. Γνωρίζουμε ότι η εποχή είναι ιδιαίτερη δύσκολη για το σύνολο των εργαζομένων και από την πλευράς μας κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διευκολύνουμε την κατάσταση, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Φίλιππος Τσουμάνης.Στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας είχαν υποβληθεί 1346 συνολικά αιτήσεις. Με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων ακολούθησαν 56 ενστάσεις. Από αυτές, οι 36 δικαιώθηκαν και οι υπόλοιπες είκοσι απορρίφθηκαν, επειδή αφορούσαν σε νήπια κάτω του ενός έτους ή σε οικογένειες που διαμένουν σε άλλους δήμους.Με την έναρξη της νέας χρονιάς, στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου θα φιλοξενηθούν συνολικά 1165 νήπια. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππος Τσουμάνης, θα καλυφθεί και το σύνολο των υπολοίπων 181 αιτημάτων.Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός κλήθηκε να αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό αφορούσε στην πλειάδα αιτημάτων που είχε υποβληθεί για τους παιδικούς σταθμούς της Κιάφας και της Καλούτσιανης. Συνολικά για τους δύο αυτούς σταθμούς είχαν κατατεθεί 700 αιτήσεις. Από τον Οργανισμό αξιολογήθηκαν και έγινε η κατανομή με βασικό κριτήριο τον τόπο κατοικίας.Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας ολοκληρώθηκαν οι επισκευές σε όλους τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου. Τις ημέρες αυτές γίνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει απολύμανση και γενική καθαριότητα και το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου θα είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τα νήπια και τα βρέφη.Οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί στελεχώθηκαν με 56 νέους εργαζόμενους, που καλύπτουν όλες τις απαραίτητες ειδικότητες. Από αυτούς οι 20 θα εργαστούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενδεκάμηνης διάρκειας και οι υπόλοιπες 36 θέσεις καλύπτονται από πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

Θρίλερ με σκελετό στην Κρανούλα Ιωαννινων!


Έκπληκτος ένας κάτοικος της Κρανούλας Ιωαννίνων,ανακάλυψε πριν από λίγη ώρα,έναν σκελετό.Στο σημείο μεταβαίνουν αυτή την ώρα,άνδρες της ασφάλειας Ιωαννίνων,προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για ανθρώπινο σκελετό ή αν ο σκελετός ανήκει σε κάποιο ζώο.

Διακοπή νερού στην Ανατολή


Σε βλάβη του εσωτερικού δικτύου οφείλεται η διακοπή νερού που σημειώθηκε στην Ανατολή.Για την αποκατάσταση της βλάβης αυτής, εργάζονται συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών.Το σοβαρό πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα συνεργεία, δεν αφορούσε στην βλάβη αυτή καθ’ αυτή, αλλά στη δυνατότητα επέμβασης στο δίκτυο. Κι αυτό γιατί, λόγω του τρόπου κατασκευής ή παραλείψεων που υπήρξαν από το παρελθόν, δεν μπορεί να γίνει απομόνωση μιας συνοικίας.Έτσι τα συνεργεία αναγκάστηκαν να κλείσουν την κεντρική δεξαμενή υδροδότησης, να αναμείνουν ώστε να αδειάσει το δίκτυο και στη συνέχεια να επέμβουν για την αποκατάσταση της βλάβης.Ο Δήμος Ιωαννιτών ζητά την κατανόηση των καταναλωτών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, όμως για την αποκατάσταση της βλάβης δεν υπήρχε άλλος εφικτός τρόπος, πλην της συνολικής διακοπής.Τέλος συνεργεία της ΔΕΥΑΙ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση σοβαρής βλάβης που έχει προκληθεί στο δίκτυο, επί της οδού Δωδώνης και είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή νερού σε τμήμα του κέντρου των Ιωαννίνων.

Πληροφορική Ιωαννίνων, η ουραγός των θετικών επιστημών


Αδιαμφισβήτητα, από τα αποτελέσματα των βάσεων των σχολών που ανακοινώθηκαν και προκάλεσαν την μεγαλύτερη εντύπωση στην πόλη των Ιωαννίνων ήταν η μεγάλη πτώση του τμήματος Πληροφορικής. Για όσους γνωρίζουν τα πεπραγμένα στο τμήμα αυτό μάλλον αναμενόμενη την θεωρούν αυτή την κατρακύλα. Ίντριγκες, καβγάδες, βρώμικος ανταγωνισμός, κλίκες, διαφθορά, αδιαφορία και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινους νους για την πορεία αυτού του τμήματος και τις επιλογές των διοικήσεων του. Από την φυγή του συγχωρεμένου καθηγητή Γαλατσάνου ο οποίος πήρε την έδρα μαζί του στην Πάτρα. Την φυγή του αναπληρωτή καθηγητή Φωτιάδη που μόνος του έχει καλύτερο βιογραφικό από όλους τους άλλους καθηγητές του τμήματος. Την ενασχόληση βασικών μελών ΔΕΠ του τμήματος με άλλες ασχολίες (Ισαακ Λαγαρής, αντιπρύτανης και πρόεδρος της επιτροπής ερευνών, Σταύρος Νικολόπουλος μέλος διοικητικού Ε.ΤΕ.Π.Η και καθηγητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Τις επιλογές σε διδακτικό προσωπικό (λέκτορες, Π.Δ 407) που είναι της λογικής να βολέψουμε τα δικά μας παιδιά (και που δεν γίνεται αυτό βέβαια!). Και τέλος τις προσωπικές αντιπαλότητες και ίντρικες μεταξύ των μελών ΔΕΠ. Όλα αυτά έφεραν την πληροφορική Ιωαννίνων, ουραγό στη σχολή θετικών επιστημών, με λιγότερα μόρια από τα τμήματα Μαθηματικών, Χημείας και Φυσικής (γεγονός που ΔΕΝ συμβαίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη), ανεπιθύμητη στο εκπαιδευτικό της έργο για τους φοιτητές, έχοντας φθίνουσα πορεία στο ερευνητικό της έργο. Αν μη τι άλλο η αυτοκριτική της διοίκησης για αυτή την πορεία του τμήματος από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε, θα ήταν χρήσιμη για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια προσφεύγει ο Μαρίνος Γαρνέλης


Προσφυγή στα Ευρωπαϊκή Δικαστήρια ετοιμάζει ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, ο οποίος προσφεύγει σε αυτά, από τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τον αποπέμπει από τη θέση του. Ο λόγος είναι ότι έλειπε μια γυναίκα από το ψηφοδέλτιο με το οποίο κατέβηκε και νίκησε στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου. Ένσταση για το θέμα κατέθεσε η συνυποψήφιά του, Σταυρούλα Καραβασίλη.«Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε» ήταν το σχόλιο του πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Να σημειωθεί, ότι το Πρωτοδικείο κήρυξε νόμιμο το συνδυασμό του Μαρίνου Γαρνέλη, ενώ και το Εφετείο Ιωαννίνων δικαίωσε τον νυν Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων.

ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…
Όπως ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Ηπείρου, οι εκλογές στο συγκεκριμένο Δήμο θα γίνουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και οι τυχόν επαναληπτικές την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Στις εκλογές δεν θα συμμετάσχει ο συνδυασμός του κ. Γαρνέλη, αλλά οι εξής: «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» με υποψήφιο Δήμαρχο του Ιωάννη Νάκη του Νικολάου, «Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης - Νέα Εποχή» με υποψήφια Δήμαρχο την Σταυρούλα Καραβασίλη του Κωνσταντίνου και «Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Χασιάκο του Κωνσταντίνου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.Ωστόσο, ο Μαρίνος Γαρνέλης έχει ασκήσει Τριτανακοπή, δηλαδή έφεση ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ. Το παράδοξο είναι, ότι η Τριτανακοπή θα συζητηθεί στις 3 Οκτωβρίου, μια μέρα μετά τις εκλογές στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων! «Αν κερδίσουμε την Τριτανακοπή τι θα γίνει; Θα διεξαχθούν για τρίτη φορά εκλογές;» διερωτήθηκε χθες ο σημερινός Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κονιτσιώτης αναγνώστης για το παραλήρημα Ανδρέα


Αγαπητό epirusgate,
Ο Μητροπολίτης Ανδρέας δεν βγήκε χθες από το καβούκι του. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε στην Κόνιτσα εδώ και χρόνια τις εθνικιστικές κορώνες του τις οποίες σιγοντάρουν θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες του τόπου.Με τους εξωθεσμικούς τύπου Χρυσή Αυγή δεν αξίζει να ασχοληθούμε. Πρέπει να το κάνουμε όμως με όλους αυτούς τους γνωστούς "δημοκρατικούς" παράγοντες του τόπου, που δείχνουν να γοητεύονται από τη μοναρχοφασιστική πίεση του δεσπότη και να ρίχνουν νερό στη γλάστρα του εθνικιστικού παραληρήματος που φθάνει μέχρι και τη διατύπωση εδαφικών αξιώσεων σε βάρος της Αλβανίας. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο γαλάζιο βουλευτή του νομού αλλά αλλά και στον πράσινο πρώην δήμαρχο Κόνιτσας, οι οποίοι ευθύνονται για την εκκόλαψη της θλιβερής αυτής κατάστασης. Τα... "τεμάχια" του δεσπότη ήταν και είναι πολλά. Γι' αυτό η λήθη είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς.Εκείνοι που θέλουν να παραδώσουν στη λήθη τον τόπο μας, προσφέρουν τη χειρότερη υπηρεσία στην Κόνιτσα του χθες του σήμερα και του αύριο.

Ευχαριστώ,
Γ.Μ.

Επιπόλαιοι ή καταστροφικοί;

Του Νίκου Κοτζιά

Πριν λίγους μήνες η τρόικα σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πωληθούν περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή βρήκε απροετοίμαστο το Υπουργικό Συμβούλιο που ως συνήθως δεν είχε ιδέα. Ο Γ.Παπακωνσταντίνου εγνώριζε και για αυτό εγκάλεσε την Τρόικα για «πρόωρη γνωστοποίηση των συμφωνιών» τους. Ο πρωθυπουργός έκανε ότι δεν κατάλαβε και ανακοίνωσε την επομένη στη βουλή ότι η κυβέρνηση ετοίμαζε ειδικό νόμο (!) για την κρατική περιουσία με την οποία θα απαγορευόταν η πώλησή της! Ο νόμος δεν ήρθε ποτέ στη βουλή. Αντίθετα ήρθε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στο οποίο δεσμευτικά προβλέπεται όλο εκείνο το ξεπούλημα για την αποτροπή του οποίου είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός ότι θα ψήφιζε ειδικό νόμο!Λίγες ημέρες αργότερα, επιστρέφοντας ο Γ.Παπανδρέου από τη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου, ανακοίνωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ (που όρθια τον επευφημούσε) ότι τα δανειακά προβλήματα της χώρας τέλειωσαν και ότι είχε εξασφαλίσει την επιμήκυνση των δανείων και χαμηλότερους τόκους. Τελικά για να υλοποιηθεί αυτή η διόρθωση των κακών διαπραγματεύσεων του 2010, υποστήριξε ότι έπρεπε να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, χωρίς να έχει ακόμα εφαρμοστεί κάτι από τις υποτιθέμενες επιτυχίες του Μαρτίου.Η «λαμπρότερη στιγμή» ήρθε με τα Συμπεράσματα της Συνόδου του Ιουλίου. Κατά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και ο νέος αντιπρόεδρος ανακοίνωναν γεμάτη χαρά και περηφάνια ότι διασφάλισαν την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Η χώρα είχε λάβει όσα υποτίθεται ότι είχε ήδη λάβει τον Μάρτιο… Οι επευφημίες των όρθια χειροκροτούντων έγινε αυτή τη φορά σε μικρότερο κύκλο, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Οι υπουργοί επευφημούσαν τον Ιούλιο σε επανάληψη τη «νίκη» του Μαρτίου. Και εν πάση περιπτώσει, ακόμα και αν μας δούλευαν τον Μάρτιο, «τώρα όλα είχαν πλέον επιτευχθεί».Σε εκείνο το περίφημο Συμβούλιο Κορυφής του Ιουλίου υπήρχαν τρεις πονηρές παράγραφοι, με ιδιαίτερα προβληματική την ένατη. Είχα τότε επισημάνει ότι με αυτή την διατύπωση η κυβέρνηση δεσμευόταν να παραδώσει η Ελλάδα εγγυήσεις στις δανείζουσες χώρες. Η ίδια η κυβέρνηση δήλωνε ότι δεν είχε δώσει τίποτα και όλα ήταν τακτοποιημένα. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έλεγε ψέματα ή απλά για άλλη μια φορά ο αρμόδιος υπουργός που δεν γνωρίζει οικονομικά (όπως εξάλλου και ο πρωθυπουργός) δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τα των διαπραγματεύσεων και πώς αυτές γίνονται στην ΕΕ.Η παράγραφος 9 των συμπερασμάτων ήταν η «φύτρα». Δηλαδή, τέθηκε μια ρίζα η οποία κατόπιν θα αξιοποιόταν από την πλευρά των δανειστών της χώρας. Που και πότε θα το αποφάσιζαν όταν θα έκριναν τη στιγμή κατάλληλη. Ηταν, όμως, φανερό, ότι η Φιλανδία θα ήθελε να το αξιοποιούσε άμεσα. Ότι με αυτή την αξιοποίηση ήταν ως άλλοι εταίροι να δανείζουν εκείνη και όχι την Ελλάδα. Ο αρμόδιος υπουργός που δεν πολυκατάλαβε απαίτησε να μην του ασκείται κριτική διότι «βρίσκεται σε διαδικασία λεπτής διαπραγμάτευσης». Αλλά αφού όλα είχαν υποτίθεται τακτοποιηθεί τι ακριβώς διαπραγματεύεται «τόσο λεπτά»; Δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν και τι δεσμεύσεις παίρνουν; Απλά ελπίζουν ότι η Γερμανία θα μαζέψει τη Φιλανδία σήμερα ώστε στον επόμενο γύρο να λάβουν όλοι τις εγγυήσεις; Το σίγουρο είναι ότι οδηγούν την χώρα σε όλο και πιο δύσκολη θέση.

Αγώνας για την εξασφάλιση μιας καλής φοιτητικής στέγης


Από το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων, ξεκίνησε η αναζήτηση σπιτιών για τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους.Μέσα σε λίγες ώρες πολλές οικογένειες ξεκίνησαν την αναζήτηση και στα Γιάννινα ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας, κυρίως όμως από νωρίς χθες το πρωί. Με μία εφημερίδα και ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι αναζητούν φοιτητική κατοικία, αρχικά στο κέντρο της πόλης, και στη συνέχεια στις περιφερειακές περιοχές.Οι απαιτήσεις τους πολλές, καθώς ζητούν νέο διαμέρισμα, γκαρσονιέρα ή δυάρι, ορόφου με αυτονομία θέρμανσης και κυρίως... φτηνό!Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου Νίκο Σολομωνίδη, οι απαιτήσεις που τίθενται από την πλευρά των οικογενειών είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν από τις γκαρσονιέρες και τα διαμερίσματα που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Σολομωνίδης αναγνώρισε πως φέτος υπάρχουν πολλά ανοίκιαστα διαμερίσματα, ενώ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ήδη παρατηρείται και πτώση των τιμών κατά 10%-15%.Μάλιστα δεν αποκλείεται διαμερίσματα να παραμείνουν αδιάθετα, εξαιτίας της απόφασης πολλών αποφοίτων να επιλέξουν σπουδές στο τόπο διαμονής τους. Βέβαια, φέτος παρατηρείται και μία στροφή προς δυάρια και τριάρια, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν, καθώς τώρα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους προσπαθούν μέσω της συγκατοίκησης, να περιορίσουν το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ο κ. Σολομωνίδης κάλεσε τους φοιτητές να μην αναζητούν κατοικίες σε συγκεκριμένες οδούς, στην... αγωνία τους να βρουν διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, από τη στιγμή μάλιστα που και άλλες περιοχές διαθέτουν πολλά και καλά διαμερίσματα και μπορούν να εξυπηρετηθούν από την αστική συγκοινωνία. Ακόμη επίστησε την προσοχή στην σύνταξη συμβολαίων, ώστε και οι ίδιοι αλλά και οι ιδιοκτήτες να είναι εξασφαλισμένοι.

Δεν λείπουν τα παράπονα
Τις κεντρικές οδούς της πόλης «κατέκλυσαν» εκατοντάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους από νωρίς χθες το πρωί, που ξεκίνησαν την αναζήτηση διαμερισμάτων.Ο κύριος όγκος κινήθηκε στο κέντρο της πόλης, καθώς αυτό είναι ένα από τα κυριότερα αιτήματα που θέτουν οι φοιτητές κατά την παραμονή τους στην πόλη. Όπως αναγνώρισαν και πολλοί γονείς η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας είναι δύσκολη υπόθεση με αρκετό άγχος. Όμως είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των παιδιών στις πανελλαδικές εξετάσεις, γεγονός που μετριάζει την κούραση.Τα κυριότερα παράπονα φοιτητών και γονέων είναι πως οι κατοικίες στο κέντρο της πόλης είναι παλιές και πως τα ενοίκια είναι υψηλά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Αναβάλλονται οι εκλογές για τις ΠΕΔ


Την ολιγοήμερη αναβολή των διαδικασιών ανάδειξης των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων έδωσε η ΚΕΔΚΕ, η οποία με έγγραφό της προς τις ΤΕΔΚ της χώρας προτείνει νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών.Έτσι τα Δημοτικά Συμβούλια, αντί μέχρι τις 31 Αυγούστου, μπορούν να συνεδριάσουν ως τις 12 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων, ενώ οι εκλογές για τις νέες διοικήσεις στις Περιφερειακές Ενώσεις μπορούν να γίνουν ως τις 20 Σεπτεμβρίου.Με βάση τα προβλεπόμενα στο Π.Δ, η Ήπειρος θα έχει Περιφερειακή Ένωση Δήμων με γενική συνέλευση 125 εκπροσώπων και 21μελές διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο τα 12 μέλη θα είναι υποχρεωτικά δήμαρχοι.Για την Άρτα υπάρχει η εκκρεμότητα στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων όπου θα διενεργηθούν εν νέου οι εκλογές για ανάδειξη δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου εξαρχής, μετά την ακύρωση της εκλογής του Μαρίνου Γαρνέλη.

Ακυρώθηκε η χθεσινοβραδινή πτήση της Olympic Air από την Αθήνα για τα Γιάννινα


Ακυρώθηκε η χθεσινοβραδινή πτήση της Olympic Air από την Αθήνα για τα Γιάννινα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή των Ιωαννίνων από ισχυρή καταιγίδα.Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αφού έκανε μερικούς κύκλους πάνω από τα Γιάννινα, τελικά ενημέρωσε τους επιβάτες ότι επιστρέφουν στην Αθήνα, καθώς ο καιρός δεν επέτρεπε την προσέγγιση και την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.Ταυτόχρονα αυτοί που περίμεναν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων για να ταξιδέψουν προς την Αθήνα, τελικά επέλεξαν να το κάνουν οδικά. Και οι δύο πτήσεις προς Ιωάννινα και Αθήνα, είχαν απόλυτη πληρότητα.

Αναβλήθηκε η εξεταστική και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων από 1 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2011, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμενη για την ψήφιση από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία, του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Την ίδια ώρα σε πολλά Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας επικρατεί αναβρασμός, με καταλήψεις, αναβολές και άλλες κινητοποιήσεις, στον απόηχο του νέου νόμου.

Συνεχίζει να αντιδρά στον νέο νόμο

Χθες συνεδρίασε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην ψήφιση του νέου νόμου και τις αλλαγές που θα φέρει αυτός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως «θεωρεί ότι ο νέος Νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, δε διαθέτει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ακαδημαϊκής κοινότητας και έχει σοβαρά προβλήματα εφαρμογής».Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την αντίθεσή της, διότι ο νέος Νόμος:«Υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα των ΑΕΙ και δε διασφαλίζει τη δημόσια χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της φοιτητικής μέριμνας.Υποβαθμίζει το ρόλο των Τμημάτων και το επίπεδο των σπουδών των αντίστοιχων επιστημών που αυτά θεραπεύουν, μειώνοντας το κύρος των πτυχίων και τις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων.Υποβαθμίζει την ερευνητική δραστηριότητα των Πανεπιστημίων.Συρρικνώνει τη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων με αρνητικές επιπτώσεις για την παιδεία και την κοινωνία.Καταργεί τη δημοκρατική κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.Εγείρει σοβαρά θέματα αντισυνταγματικότητας που αφορούν το αυτοδιοίκητο και την ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων».Η πιο σημαντική απόφαση που πήρε πάντως η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ήταν η αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 7 του ίδιου μήνα.Ταυτόχρονα σημειώνει πως «αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της έναντι των Πανεπιστημιακών δασκάλων, των φοιτητών και της Ελληνικής κοινωνίας, είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τους όρους και τις συνθήκες ακαδημαϊκής λειτουργίας του Ιδρύματος», ενώ επίσης καλεί τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων του Ιδρύματος να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μαζί με τα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές και το προσωπικό για τη στήριξη της λειτουργίας του Δημόσιου Πανεπιστημίου.Τέλος, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε να εξουσιοδοτεί το Πρυτανικό Συμβούλιο να προβεί, σε συνεργασία με τα άλλα ΑΕΙ της χώρας, σε έλεγχο συνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια, κάτι που είχε προαναγγείλει και ο Πρύτανης, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε παλιότερη συνέντευξή του.

Κινητοποιήσεις στα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας
Στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση είναι περίπου ίδια, αφού η αναταραχή είναι διάχυτη σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν με ευρεία συναίνεση στη Βουλή.Ομάδα φοιτητών που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, και πρόσκεινται στο ΚΚΕ, από νωρίς το πρωί είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών εμποδίζοντας την είσοδο.Το ίδιο έπραξαν και στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, καθώς και στο Κέντρο Ερευνών.Ανάλογες κινητοποιήσεις έκαναν και σε άλλα Πανεπιστήμια στην Αθήνα και πολλές πόλεις.Την ίδια ώρα σε κατάληψη βρίσκεται το Πάντειο Πανεπιστήμιο από τους φοιτητές, ενώ γενικές συνελεύσεις γίνονται σε όλα τα Πανεπιστήμια.Υπό κατάληψη βρίσκεται το Πολυτεχνείο στην Κρήτη, ενώ στην Πάτρα αναβλήθηκε η εξεταστική για σήμερα, προκειμένου να γίνουν γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.Αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος προέδρων ΤΕΙ και την Παρασκευή των πρυτάνεων.Υπό κατάληψη, όμως, βρίσκονται σχολές του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης, όπου η Σύγκλητος αρνήθηκε να αναβάλει την εξεταστική περίοδο, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα, θα επανεξετάσει κατά την σημερινή της συνεδρίαση.

Το Υπουργείο ασχολείται με τις Πανελλαδικές
Απέναντι σε όλα αυτά στο υπουργείο Παιδείας-και στον απόηχο της έκδοσης των αποτελεσμάτων- αναζητείται φόρμουλα, για να καταθέσουν αιτήσεις όσοι υποψήφιοι δεν είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους, παρά το γεγονός ότι είχαν καλές βαθμολογίες.Πάντως, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους υποψήφιους ειδικών κατηγοριών ορισμένοι από τους οποίους εισήλθαν σε σχολές με πολύ χαμηλή βαθμολογία -ακόμη και σε περιζήτητες- το υπουργείο Παιδείας θα αναζητήσει νέα φόρμουλα για τις μετεγγραφές των ειδικών κατηγοριών, η οποία όμως θα πρέπει να εφαρμοστεί απ' του χρόνου.

Ο Άγγελος Ευαγγέλου νέος πρόεδρος του Συλλόγου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 στην Αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» με θέμα: «Εξελίξεις μετά την ψήφιση του Νόμου για τα Πανεπιστήμια».Επίσης, μετά την απώλεια του Κώστα Δραΐνα, το Δ.Σ. ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως
εξής:
Πρόεδρος: Άγγελος Ευαγγέλου
Γραμματέας: Άρης Μπαρτζώκας
Αντιπρόεδρος: Σπύρος Γεωργάτος
Ταμίας: Δημόκριτος Τσουκάτος
Μέλη: Κώστας Αλυσσανδράκης, Απόστολος Αυγερόπουλος, Θανάσης Γκότοβος, Βασίλης Κούτρας, Γιώργος Νικολάου

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ