Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Έκκληση στη ΔΕΗ για απομάκρυνση κομμένων κλαδιών


Εγκαταλειμμένα σε πολλά σημεία του Δήμου έμειναν κλαδιά δέντρων που κόπηκαν ύστερα από υπόδειξη της ΔΕΗ και με στόχο την προστασία των δικτύων της.Η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας επικοινώνησαν κατ’ επανάληψη με τους αρμόδιους της επιχείρησης, επισημαίνοντας την υποχρέωση τους για απομάκρυνση των κομμένων κλαδιών.Η ΔΕΗ αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα απαιτήσει από τον εργολάβο στον οποίο είχε αναθέσει το έργο της κοπής να προβεί στην άμεση απομάκρυνση.Πλην όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη μέχρι τώρα.Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν μεγάλοι σωροί κομμένων κλαδιών, σε σημεία του Δήμου αλλά και εντός της πόλης, προκαλώντας τις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και εγκυμονώντας κινδύνους, αφού μπορούν ακόμη και με την παραμικρή απροσεξία να αποτελέσουν εστία φωτιάς.Η Δημοτική Αρχή κατανοεί πλήρως τις διαμαρτυρίες των συμπολιτών. Διευκρινίζει ότι δεν έχει την δυνατότητα να απομακρύνει με τα συνεργεία της τα κλαδιά και απευθύνει έκκληση στη ΔΕΗ να αναλάβει επιτέλους την υποχρέωσή της και να μεριμνήσει ώστε ο εργολάβος να ολοκληρώσει το έργο του.

Σώστε το γεφύρι!!!


Του Κώστα Μπατσή

Το μεγαλύτερο μονότοξο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων που βρίσκεται στη θέση Πλάκα του Νομού Ιωαννίνων κινδυνεύει να καταρρεύσει. Το μισό πέλμα του δεξιού τμήματος έχει υποστεί διάβρωση που οφείλεται στη ροή του ποταμού Αράχθου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης.. Συνίσταται η άμεση αποκατάσταση και η επισκευή του καθώς αποτελεί σημαντικό και μοναδικό μνημείο της ιστορίας του τόπου.Είναι αναγκαία η ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Ηπείρου που και στο παρελθόν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για τη διατήρηση του γεφυριού της Πλάκας.Στο παρελθόν το ιστορικό μνημείο σώθηκε αφ΄ενός από τη μανία των Γερμανών (παγίδευση ναρκών) και αφ΄ετέρου της υδροηλεκτρική εκμετάλλευση (φράγμα) των ημετέρων.Θα ήταν λοιπόν άδικο τώρα να αφεθεί στην τύχη του λόγω αμέλειας και αδιαφορίας της Πολιτείας.

Σε πλήρη εγκατάλειψη τεράστια ακίνητη περιουσία του Υπουργείου Υγείας στα Γιάννινα


Μετά από επιτόπια έρευνα της Δημοκρατικής Αριστεράς Ιωαννίνων διαπιστώθηκε ότι στην πόλη μας υπάρχει πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και τελεί, δυστυχώς, σε πλήρη εγκατάλειψη.Συγκεκριμένα:
1 ΄Ένα παραλίμνιο κτήμα 67.000 μ2 στην περιοχή Αγίου Νικολάου Κοπάνων το οποίο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να δομηθεί, γιατί εμπίπτει στις διατάξεις προστασίας της λίμνης.
2 Τέσσερα οικόπεδα 10.000 περίπου μ2 στην περιοχή Αμπελοκήπων που γειτνιάζουν με το συγκρότημα της Ριζαρείου πολιτείας.
3 ¨Ένα πολύ μεγάλο κτίριο που βρίσκεται σε ένα από τα ανωτέρω οικόπεδα , το οποίο κατασκευάστηκε προ δεκαετίας περίπου (από το Β΄ΚΠΣ) με σκοπό να λειτουργήσει το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, κάτι που ουδέποτε έγινε, (και τώρα λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος ιατρικού εξοπλισμού και ο οποίος φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία επί 24/ώρου βάσεως!)
4 Οι παλιές εγκαταστάσεις έκτασης 4.141 μ2 του ιδρύματος ‘’ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκονται σε πυκνοδομημένη περιοχή της πόλης μας, και οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων!
5 Τόσο η παραλίμνια έκταση, όσο και οι κτιριακές εγκαταστάσεις πλησίον της Ριζαρείου Πολιτείας και αυτές του π.Ιδρύματος, πρέπει άμεσα να παραχωρηθούν στο Δήμο Ιωαννιτών προς χρήση .
Προς επίτευξη του σκοπού αυτού η Δημοκρατική Αριστερά δια του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη θα καταθέσει σχετική επερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Λοβέρδο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΕΥΑΙ: Έλεγχοι σε λογαριασμούς και διακοπές νερού


Με εντατικούς ρυθμούς επανέρχονται από την Δευτέρα οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ στους ανεξόφλητους λογαριασμούς συμπολιτών.Όπως είναι γνωστό η Διοίκηση της επιχείρησης διαπίστωσε ότι ένα ποσοστό καταναλωτών, ιδιωτών, επιχειρηματιών, ακόμη και δημόσιων οργανισμών, απέφευγε να πληρώνει τους λογαριασμούς ύδρευσης.Τους τελευταίους μήνες, και στο πλαίσιο της προσπάθειας νοικοκυρέματος των οικονομικών της ΔΕΥΑΙ, καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια για την είσπραξη των οφειλών.Ήδη μεγάλο μέρος καταναλωτών εξόφλησε ή προχώρησε σε ρύθμιση των χρεών.Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως και παρά τις έγγραφες ειδοποιήσεις, η ΔΕΥΑΙ υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε διακοπή νερού, καθώς οι καταναλωτές αδιαφόρησαν για τις υποχρεώσεις τους.Μετά την θερινή ανάπαυλα, από την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στους ανεξόφλητους λογαριασμούς όπως και οι διακοπές νερού.Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ για την εξόφληση των λογαριασμών.Σημειώνεται ότι όπως έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης για τις περιπτώσεις όπου οι καταναλωτές αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο των λογαριασμών, γίνεται η ανάλογη ρύθμιση.Έτσι με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται κι όσοι συμπολίτες μας βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Αναγνώστης για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας


Αγαπητό blog, διαβάζω όλες αυτές τις ημέρες σε τοπικά site για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή και εγώ είμαι ένας νεοδημοκράτης που έχω παλέψει για το κόμμα, αναρωτιέμαι για το πως βγαίνουν όλα αυτά τα ονόματα. Ακούσαμε για τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τον κ. Γεροθανάση. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά δεν είναι αυτός που συννεργάστηκε με τον κ. Παπαγεωργίου, τον πρώην αντιπρύτανη και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για να βγεί Πρύτανης; Τι έχει προσφέρει στο κόμμα ο κ. Γεροθανάσης και φυσικά στην τοπική κοινωνία; Μετά ακούμε για τον κ. Εμανουηλίδη που θα κάνει και κουμπάρο τον κ. Σαμαρά. Να ρωτήσω κάτι; Ο κ. Εμανουηλίδης είναι η ανανεώση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;Επειδή λοιπόν πρέπει να κάνουμε και προτάσεις θα ηθελα και εγώ να ξεχωρίσω ορισμένα ονόματα που θα πρέπει τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας να τα λάβουν υπόψη τους. Αρχικά τον πρώην δήμαρχο Μπιζανίου τον κ. Αχιλλέα Σίντο. Έναν πολύ ικανό άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στο παλιό δήμο Μπιζανίου.Τον κ. Νικόλαο Χήτο τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας που τόσα έχει δώσει τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βασίλη Χήτο τον νυν δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο του κ. Γκόντα.Κλείνοντας θα ήθελα να πω και δύο ακόμα ονόματα που σίγουρα δεν έχουν ακουστεί αλλά αξίζει κάποιος να τα προσέξει. Το ένα είναι ο κ. Στεργίου Ευάγγελος, γιός του Προέδρου των κρεοπωλών, υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και συνδικαλιστής στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και το δεύτερο ο κ. Γεώργιος Μπιστιόλης δικηγόρος της πόλης μας με καταβολές οικογενειακές στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω η ανανέωση, που τόσο πολύ θέλει ο κ. Σαμαράς, να γίνει πράξη και να μην μείνει στη θεωρία.Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Εβδομάδα εξελίξεων για το μέλλον της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ


Εβδομάδα εξελίξεων σε ότι αφορά το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ, καθώς οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποστείλουν τις επόμενες ημέρες ,εξώδικη πρόσκληση προς την Αγροτική Τράπεζα, ώστε να υποχρεωθεί η διοίκηση της σε συναπόφαση για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας.Άμεσος στόχος των Ενώσεων είναι η έναρξη διαλόγου και η δέσμευση όλων των μετόχων για ανίχνευση κοινά αποδεκτής λύσης.

Πάλι χωρίς νερό η Δωδωνούπολη


Χωρίς νερό έμεινε και πάλι η Δωδωνούπολη το περασμένο τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, με το πρόβλημα που παρατηρήθηκε και στα τέλη του Ιουλίου, να επιστρέφει. Οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο ζητώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, φανερά εκνευρισμένοι.Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί επισκέπτες του δήμου Δωδώνης οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα χωριά τους κατά το εορταστικό τριήμερο. Δυστυχώς όμως, βρήκαν τα σπίτια τους να μην έχουν νερό, καθώς φαίνεται ότι το καινούργιο έργο ύδρευσης αντιμετωπίζει προβλήματα.Αντίστοιχο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί πριν από δύο βδομάδες, είχε προκαλέσει νέες διαμαρτυρίες και οι κάτοικοι είχαν συναντηθεί με το δήμαρχο Κώστα Κατσανάκη. Τότε, το πρόβλημα λύθηκε, πρόσκαιρα όμως από αποδείχθηκε, αφού επέστρεψε με την πρώτη «δοκιμασία» στην οποία υποβλήθηκε το δίκτυο, όταν δηλαδή ο πληθυσμός της Δωδωνούπολης αυξήθηκε κατακόρυφα σε καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της προσέλευσης των επισκεπτών.Οι κάτοικοι συνάντησαν και χτες τον κ. Κατσανάκη. Αυτός, τους ζήτησε κατανόηση και τόνισε ότι ο Δήμος εξετάζει διάφορες λύσεις για το πρόβλημα, άμεσες αλλά και μόνιμες. Τόνισε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην υπερκατανάλωση, αλλά και σε διάφορες ρυθμίσεις που απαιτεί το δίκτυο για να λειτουργήσει καλύτερα και να εξυπηρετήσει το σύνολο των αναγκών. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζήτησαν άμεση λύση και υπενθύμισαν στο δήμαρχο πως, παρότι την περασμένη φορά τους διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα λύθηκε, η εξέλιξη ήταν πρόσκαιρη. Προς το παρόν, ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο μεταφοράς νερού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μυστήριο με πτώμα στο Μαντείο Δωδώνης


Νεκρός εντοπίστηκε, χθες το πρωί στις 08:30, έξω από το σπίτι του ένας 84χρονος στην περιοχή Μαντείου του Δήμου Δωδώνης στα Ιωάννινα. Ο άτυχος ηλικιωμένος έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο, στην αριστερή κροταφική χώρα.Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και δεκαέξι φυσίγγια των 7,65 mm, άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής.Οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Πνίγηκε 77χρονος στην Πρέβεζα


Ένας 77χρονος πνίγηκε χθες στη Λούτσα της Πρέβεζας . Ο ηλικιωμένος άνδρας ανασύρθηκε αναίσθητος από τη θάλασσα και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Η σορός του 77χρονου μεταφέρθηκε για νεκροψία στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιωαννίνων. Προανάκριση για τις συνθήκες του πνιγμού διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρεβέζης.

Η Νατάσσα Μποφίλιου στα Άνω Πεδινά


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανωσουδενιωτών, διοργανώνει μια συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου, στην παραδοσιακή πλατεία του χωριού του Ζαγορίου το βράδυ του Σαββάτου, 20 Αυγούστου. Η γνωστή και αγαπημένη νέα τραγουδίστρια, προστίθεται σε μία σειρά καλών συναυλιών που έχει διοργανώσει ο σύλλογος «συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες του νομού Ιωαννίνων, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά σημαντικά ονόματα της ελληνικής - και όχι μόνο - μουσικής σκηνής, με Ψαραντώνη, Περιδή, Ρασούλη, Ξυδάκη, Γκανά κ.α
Εισιτήριο: 12 ευρώ. Πληροφορίες: 2653071121. Προπώληση: Rock Shop, Βλαχλείδη 7 και στα Άνω Πεδινά

Σήμερα το βράδυ η συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά και την Ελένη Πέτα


Ένα ταξίδι στη μουσική και στην ποίηση με τον Μανώλη Μητσιά και την Ελένη Πέτα στα αγαπημένα τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών και ποιητών διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 17 Aυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ. το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Πολυφωνικής Μουσικής και η ΧΕΝ Ιωαννίνων. Η συναυλία ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου «Αποχαιρετώντας το σώμα του καλοκαιριού» ο οποίος διαρκεί έως τις 11 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει ποίηση και μουσική, ένα μονόλογο και δύο παραμύθια, το Balkan Brass Festival και το Ioannina Rock City Festival. Γενική είσοδος για τη συναυλία 10€. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο, ώρες: 10-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα, στο Rock Shop (Βλαχλείδη 9) και στο κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20).

Άμλετ με Αιμίλιο Χειλάκη στις 23 Αυγούστου, στα Γιάννενα


Τον Άμλετ του Σαίξπηρ παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι η 5η Εποχή και η παράσταση έρχεται στα Γιάννενα στις 23 Αυγούστου. Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Σαίξπηρ και ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος.Το έργο ανήκει σε κάθε εποχή. Ο Άμλετ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο και ταυτόχρονα ένα πολιτικό θρίλερ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν. Διαπλοκές σκάνδαλα, δολοφονίες και η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας είναι οι βασικές ιδεολογικές θεματικές του Άμλετ. Στο έργο δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας. Μοναδικοί ήρωες λαϊκής καταγωγής δυο νεκροθάφτες!Τα πάντα διαδραματίζονται σε «σκοτεινά κέντρα λήψης αποφάσεων».Ο Άμλετ πρίγκιπας της Δανίας, είναι ένας διανοούμενος ήρωας ή καλύτερα αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του. Όμως δεν δρα. Η βελτίωση του κόσμου είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν. Δρα ως άλλη Ηλέκτρα, μονάχα για να εκδικηθεί την δολοφονία του πατέρα του.
Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου. Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν αξίες… Δεν υπάρχουν «ανάσες ονείρων»…Οι συντελεστές είναι: Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνοθεσία/ Σκηνικό: Θέμης Μουμουλίδης, Δραματουργική Επεξεργασία Θέμης Μουμουλίδης / Παναγιώτα Πανταζή, Κοστούμια Τότα Πρίτσα, Μουσική Μάριος Στρόφαλης, Σπαθογραφίες Θάνος Δερμάτης, Φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος. Στο ρόλο του Άμλετ ο Αιμίλιος Χειλάκης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρίνα Ψάλτη, Μάνος Βακούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λεωνίδας Κακούρης, Τόνυ Δημητρίου, Ηλίας Ζερβός, Αλμπέρτο Φάις, Ευγενία Δημητροπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας.
Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης (26510 34911), Παπασωτηρίου (26510 64000) και ROCK SHOP.Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20€ για τους ενήλικες και 15€ το μαθητικό και το φοιτητικό όμως στην προπώληση έως και 21 Αυγούστου η τιμή είναι 15€ για όλους.

Τριήμερο για τον Γέροντα Παΐσιο στην Κόνιτσα
Η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων για τον Γέροντα Παϊσιο στις 9,10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Καπέσοβο


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανιστεί στην Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, μόνος επί σκηνής, με την κιθάρα του, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, αλλά και τραγούδια έχει αγαπήσει. Πρόκειται για βραδιά ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που «επιτρέπει την επί τόπου επιλογή των τραγουδιών, τον αυτοσχεδιασμό, τα λάθη,την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα της στιγμής και της συνύπαρξης». Την ηχοληψία θα κάνει ο Βασίλης Δρούγκας.

Διάρρηξη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αετομηλίτσα


Χθες το πρωϊ, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης Ιωαννίνων κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων.Άγνωστοι δράστες, την προηγούμενη ημέρα παραβιάζοντας την κεντρική ξύλινη πόρτα εισόδου του Ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ανασφάλιστη κεντρική μεταλλική πόρτα εισόδου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, εισήλθαν στο εσωτερικό τους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1400 Ευρώ συνολικά από τα παγκάρια.Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.

Ο Αλγερινός παικταράς Αΐσα στο στόχαστρο του ΠΑΣ


Τον αποκαλούμενο "Ρομπέρτο Μπάτζιο" της Αφρικής, ένα αυθεντικό δεκάρι,τον 27χρονο (23 Μαΐου 1984) Λαζάρ Χατζί Αΐσα, έχει βάλει στο στόχαστρο ο ΠΑΣ, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την απόκτησή του. Σήμερα ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος στην Αλγερινή ES Setifienne, καθώς και στην εθνική ομάδα της Αλγερίας. Στην ES Setifienne αγωνίζεται από το 2004 (136 συμμετοχές-16 γκολ), ενώ αγωνίζεται στην Εθνική Αλγερίας από το 2005 (17 συμμετοχές-1 γκολ). Στις 10 Ιουνίου 2006, έπειτα από σύσταση του Ζινεντίν Ζιντάν ο Αΐσα δοκιμάστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν έπεισε.
Δειτε στιγμιότυπα από εμφάνιση του Αΐσα κόντρα στη Γιουβέντους:

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άρτα


Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες πρώτες πρωϊνές ώρες, στην Άρτα, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εξήντα επτά χιλιάδων (67.000) ευρώ, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Το pocemon ήταν κλεμμένο;


Διαδοχικά είναι τα «χτυπήματα» που δέχεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ η δημοσιότητα που προσέλαβαν δύο περιπτώσεις που αφορούν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα το τελευταίο τριήμερο, δημιούργησε ένα ασφυκτικό σκηνικό.
Εκτός από την περίπτωση με την έρευνα του ΣΔΟΕ για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής συμμετεχόντων σε ερευνητικά προγράμματα, η κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε μία επιστολή της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη λογοκλοπή σε μεγάλο ποσοστό, ενός ερευνητικού έργου που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 28 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αντιπρύτανη Ισαάκ Λαγαρή ανέφερε ότι σε μεγάλο ποσοστό, η ερευνητική εργασία που κατατέθηκε στα πλαίσια του project Pocemon, ήταν προϊόν αντιγραφής από άλλα προγράμματα που μάλιστα είχαν χρηματοδοτηθεί από την ίδια. Η Επιτροπή χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά της ερευνητικής ομάδας, ζητά απαντήσεις από το Πανεπιστήμιο σε διάστημα ενός μηνός και προειδοποιεί ακόμη και με διακοπή της μελλοντικής της συνεργασίας με το ίδρυμα σε περίπτωση που δε δοθούν εξηγήσεις.Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011, με συνολικό προϋπολογισμό 11,2 εκ. ευρώ, που αφορούσε στο σύνολο των εταίρων και των φορέων υλοποίησης.Μέχρι χθες το απόγευμα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν είχε τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα αν και κύκλοι των πρυτανικών αρχών διέρρεαν από νωρίς το πρωί ότι θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση αφού στο ρεπορτάζ ουσιαστικά φαίνεται ως εμπλεκόμενος ο κ. Λαγαρής που είναι απλώς ο αποδέκτης της επιστολής, την ίδια στιγμή που δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στον καθηγητή Δ. Φωτιάδη που ήταν ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ