Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Πάντος γιατί ταχυδρόμησε 32άρι πιστόλι με 47 σφαίρες!!!


Ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας Θωμάς Πάντος βρέθηκε στα κρατητήρια της τοπικής αστυνομίας όλη την νύχτα από μια κεραία που ήταν πιστόλι. Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας όπου μένει ο πρώην Δήμαρχος, είχε πάει τεχνικός του Internet να φτιάξει μία εγκατάσταση.Τελειώνοντας την εργασία του,ξέχασε στο σημείο ένα ανταλλακτικό το οποίο και ζήτησε από τον πρώην Δήμαρχο να του το ταχυδρομήσει. Ο πρώην δήμαρχος αντί για το ανταλλακτικό όμως ταχυδρόμησε ένα 32αρι πιστόλι με 47 σφαίρες. Ο καταστηματάρχης παρέδωσε χθες το απόγευμα το δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα της Κατσικάς, το οποίο και κίνησε της διαδικασίες για να συλληφθεί στην Ηγουμενίτσα εχτές το απόγευμα ο πρώην δήμαρχος της πόλης, που πέρασε όλη την νύχτα κρατούμενος. Ο κ. Πάντος θα οδηγηθεί σε λίγη ώρα στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Αβεβαιότητα για την ΖΩ-ΔΩ


Αντιδράσεις προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και τη θυγατρική της «ΖΩ-ΔΩ», τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας να μετακινήσει εργαζόμενους της θυγατρικής «ΖΩ-ΔΩ» προς την μητρική εταιρεία για να καλύψει κενά σε προσωπικό της γαλακτοβιομηχανίας.Όμως, όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους της «ΖΩ-ΔΩ» η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, καθώς φέρεται να αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της «ΖΩ-ΔΩ» μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.Την σχετική καταγγελία έκανε, μιλώντας στο ΙΤV, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «ΖΩ-ΔΩ» Διονύσης Γεωργίου, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας.Αυτές οι αποφάσεις, και κυρίως η αναστολή λειτουργίας της «ΖΩ-ΔΩ» βρίσκει τους εργαζόμενους πλήρως αντίθετους, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον κτηνοτροφικό κόσμο και σε ολόκληρη την Ήπειρο, σημείωσε ο κ. Γεωργίου.Δεν είναι δυνατό η γαλακτοβιομηχανία να ζητά από τους παραγωγούς πιστοποιητικά εγγύησης ζωοτροφών, ώστε να μην είναι γενετικά τροποποιημένα, και από την άλλη να αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας της «ΖΩ-ΔΩ», συμπλήρωσε.Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε πως η «ΖΩ-ΔΩ» μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επιβάρυνση προς την γαλακτοβιομηχανία, ενώ έκανε λόγο για πολιτικές και όχι για οικονομικές αποφάσεις, σχετικά με το μέλλον της εταιρείας.Μέχρι στιγμής οι αποφάσεις για τη λειτουργία στη «ΖΩ-ΔΩ» φέρεται να μην έχουν κοινοποιηθεί στο προσωπικό της εταιρείας και για αυτό τηρείται στάση αναμονής.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Πράσινο φως για την επέκταση του Πανεπιστημιακού


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπέιρου, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για τη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 21,2 εκατ ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συνελήφθησαν για πλαστογραφία


Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο Πακιστανοί, ηλικίας 34 και 33 χρόνων, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.Οι συλληφθέντες, στην έξοδο του επιβατικού σταθμού του νέου λιμανιού Ηγουμενίτσας, κάνοντας χρήση κλεμμένων ελληνικών αδειών διαμονής, επικολλημένων επί πακιστανικών διαβατηρίων, επιχείρησαν να αναχωρήσουν για την Ιταλία με πλοίο.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν προμηθευθεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ομόνοια της Αθήνας, έναντι 400 ευρώ.Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

Νέα φωτιά στα Μάρμαρα


Ολονύχτια μάχη έδιναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στα Μάρμαρα Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Πλήρης η ενεργοποίηση στον τομέα καθαριότητας


«Η προσπάθεια στον τομέα της καθαριότητας είναι καθημερινή και συνεχής. Πρόκειται για έναν αδιάκοπο αγώνα για να διατηρήσουμε τις υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο και επαλειμμένα έχουμε ζητήσει τη συνεργασία και τη συνδρομή των πολιτών, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».Αυτό τονίζει ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή σχόλια του τοπικού τύπου για προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης και διευκρινίζει ότι έχει ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το σύνολο των μηχανημάτων, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του Καλλικρατικού Δήμου Ιωαννιτών.Συγκεκριμένα, καθημερινά κινούνται και μετέχουν στο έργο της καθαριότητας οι δύο σκούπες, οι τέσσερις υδροφόρες και το μηχάνημα πλύσης κάδων.Αναλυτικά:
-Οι δύο σκούπες κινούνται σε καθημερινή βάση, τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους της πόλης αλλά συνάμα εξυπηρετούν και τις ανάγκες στις Δημοτικές Ενότητες. Η απόφαση να δουλεύουν τις πρώτες πρωινές ώρες ελήφθη επειδή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η κίνηση οχημάτων είναι μειωμένη. Έτσι δεν μπλοκάρουν το κυκλοφοριακό και μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση.
-Από τις τέσσερις υδροφόρες του Δήμου, η μία είναι μόνιμα εγκατεστημένη στη χωματερή της Δουρούτης, λόγω των αναγκών πυρασφάλειας.
-Οι υπόλοιπες τρεις χρησιμοποιούνται για την πλύση δρόμων και παράλληλα καλύπτουν ανάγκες μεταφοράς νερού σε ομβροδεξαμενές λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Πρόκειται για ανάγκες που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, αλλά αναδείχθηκαν εξαιτίας της διεύρυνσης των ορίων του Δήμου.
-Το μηχάνημα πλύσης κάδων, συνεχίζει το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί και υλοποιείται μετά από πολλά χρόνια, όπως είχε ανακοινωθεί και παλιότερα από το Δήμο.
Ο θεσμός του οδοκαθαριστή, υφίσταται ακόμη και στα πιο σύγχρονα συστήματα που εφαρμόζονται σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να πρωτοτυπήσει… καταργώντας τον. Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο τομέας καθαριότητας είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι οδοκαθαριστές, γεγονός που αναγνωρίζουν και οι πολίτες.
Σχετικά με τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ο Δήμος Ιωαννιτών ζήτησε πολύ έγκαιρα τον μέγιστο αριθμό που δικαιούται. Ο αριθμός εγκρίθηκε από τον ΑΣΕΠ στο σύνολό του. Πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνουν οι προσλήψεις σε δύο φάσεις, ώστε με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσει ισόρροπες υπηρεσίες καθαριότητας σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.Η υποβολή αιτήσεων για την πρώτη φάση προσλήψεων ολοκληρώθηκε και σύντομα θα γίνει η επιλογή, με κριτήρια που έχει ορίσει ο ΑΣΕΠ, διαδικασία απόλυτα διαφανής και πρωτόγνωρη για το Δήμο Ιωαννιτών.Πολιτική της Δημοτικής Αρχής, όπως έχει παρουσιαστεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θωμά Μπέγκα, τόσο δημόσια όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να ενισχύσει τον τομέα της καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό, να προχωρήσει στην υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης και να ενισχύσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό με σύγχρονα μέσα, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ. Η πολιτική αυτή, θα καταστήσει βιώσιμο σε βάθος χρόνου τον δημόσιο χαρακτήρα του τομέα της καθαριότητας, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούν για ιδιωτικοποίηση.

Αισθητά πεσμένη η κίνηση στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων


Μπορεί τα παράλια της Ηπείρου να «βουλιάζουν» από τους τουρίστες, Έλληνες και ξένους, δε συμβαίνει το ίδιο όμως και με το νομό Ιωαννίνων, αφού εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων λίγα είναι τα καταλύματα αυτά που οι κρατήσεις τους βρίσκονται σε ικανοποιητικό βαθμό.Ειδικά μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, η πτώση σε σύγκριση με άλλες χρονιές είναι τεράστια και σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου αγγίζει ακόμα και το 60%.Πολλοί μάλιστα έχουν φτάσει στα όριά τους καθώς δεν βλέπουν πως θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η νέα αύξηση του Φ.Π.Α. θα είναι για αρκετούς το τελειωτικό χτύπημα.

Λιγότεροι τουρίστες και για λιγότερες μέρες
Σε περίοδο οικονομικής δυστοκίας είναι λογικό και ο κλάδος των τουριστικών επαγγελμάτων και δη τα ξενοδοχεία να περνάνε μια κρίση.Ωστόσο αυτές τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου η κίνηση πάντα ήταν αυξημένη.Όχι όμως και φέτος αφού τα περισσότερα δωμάτια στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων παραμένουν άδεια.Οι τουρίστες, Έλληνες κυρίως, βλέπουν την πόλη μας ως έναν ενδιάμεσο σταθμό για τον τελικό τους προορισμό που είναι συνήθως οι παραλίες της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας ή τα νησιά του Ιονίου.Για το λόγο αυτό ο αριθμός των διανυκτερεύσεων έχει μειωθεί, με τους περισσότερους να κοιμούνται μόνο ένα βράδυ σε κάποιο ξενοδοχείο.Αλλά και όσοι έρχονται για να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο στα Γιάννινα κλείνουν δωμάτια για μία ή δύο νύχτες, κάτι που στο παρελθόν ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Τα αίτια της πτώσης
Αιτία αυτής της πτώσης, σύμφωνα με τους επαγγελματίες της πόλης μας, δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, η οποία σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό αποτρέπει τους Έλληνες να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία, αλλά το γεγονός ότι τα Γιάννινα έχουν συνδυαστεί με τη χειμερινή περίοδο κι έτσι το καλοκαίρι δεν προσελκύουν πολλούς τουρίστες.Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει, υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι, αν δοθεί έμφαση και προωθηθούν τα πλεονεκτήματα που έχει ο νομός μας και το καλοκαίρι.Η προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων και η ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού είναι μια πολύ καλή διέξοδος για να αυξηθεί κάπως η κίνηση, ειδικά αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου που είναι συνδεδεμένες και με τη θρησκεία.Άλλη μια λύση είναι η προσέλκυση φυσιολατρών τουριστών, αφού ο νομός μας είναι γεμάτος με βουνά, λίμνη, ποτάμια και τοπία που αν προβληθούν κατάλληλα σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης ομάδας ατόμων.Τέλος, ο ιαματικός τουρισμούς είναι για πολλές περιοχές η κύρια πηγή εσόδων όπως το Πόζαρ Αριδαίας.Στα Γιάννινα όμως έχει εγκαταλειφθεί εντελώς αφού οι μελέτες έμειναν στα λόγια και με δεδομένη την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και οι ιδιώτες - επενδυτές, σε συνδυασμό με την πτώση της επισκεψιμότητας λόγω περικοπών του ΙΚΑ στα δελτία ιαματικού τουρισμού, οι ιαματικές πηγές κινδυνεύουν να χάσουν και τους επισκέπτες που ήδη έχουν.

Χτύπημα και η αύξηση του Φ.Π.Α.
Μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό σκηνικό, η πρώτη Σεπτεμβρίου φαντάζει ως ημέρα της κρίσης για τους ξενοδόχους, αφού η επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. σε προϊόντα και υπηρεσίες αγγίζει και τον δικό τους κλάδο.Για πολλούς μάλιστα αναμένεται να αποτελέσει και το τελειωτικό χτύπημα καθώς, όπως λένε, η νέα πτώση του τζίρου και της κίνησης που θα έρθει σαν συνέπεια από την αύξηση αυτή, θα αναγκάσει πολλούς να κλείσουν.Όσοι δεν το κάνουν, θα φροντίσουν να κόψουν από αλλού για να διατηρήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους, με πρώτα θύματα τους υπαλλήλους τους, μιας και η περικοπή της ποιότητας των υπηρεσιών είναι κάτι που δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Αρκετοί οι απόδημοι
Στους δρόμους της πόλης πάντως τις τελευταίες μέρες άρχισε να αυξάνεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων με πινακίδες κυρίως από την Αθήνα.Οι απόδημοι κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, έχοντας όμως κι αυτοί περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις ημέρες των διακοπών τους στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.Έτσι πολλοί αναμένεται να εμφανιστούν στα χωριά τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, από αύριο δηλαδή, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που μετά τις 15 Αυγούστου θα επιστρέψουν στις δουλειές τους ή θα συνεχίσουν τις διακοπές τους σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ