Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Απαντήσεις Δ.Ρογκότη σε Βλέτσα - Βούζα για παιδικούς, υποσταθμό της ΔΕΗ και αιολικά πάρκα


Για ψεύδη που χρησιμοποιεί συστηματικά και χωρίς φειδώ κατηγορεί η δημοτική αρχή Ζίτσας τον Σάκη Βλέτσα με αφορμή την κριτική που άσκησε σε βάρος της το τελευταίο διάστημα και αφορούσε τους χειρισμούς της για τις «κενές θέσεις» στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και την μεταφορά του Υποσταθμού της ΔΕΗ στην Ελεούσα.Στην ίδια επιστολή απαντάει και στον επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρυσόστομο Βούζα για τα όσα είπε σχετικά με τα αιολικά πάρκα και τα περί παραπλάνησης του κόσμους με την απόκρυψη στοιχείων που τα αφορούν.Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του κ. Βλέτσα για τις 190 κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, η δημοτική αρχή παραθέτει στοιχεία και κάνει συγκρίσεις οι οποίες βοηθούν στο να εξαχθούν συμπεράσματα.Σύμφωνα με αυτά λοιπόν οι κενές θέσεις που επικαλείται ο κ. Βλέτσας προκύπτουν από το σύνολο των θέσεων που μπορούν βάσει αδείας να εξυπηρετήσουν οι παιδικοί σταθμοί κι όχι βάσει των αιτήσεων που υποβλήθησαν. Ο κ. Βλέτσας δηλαδή συγκρίνει τον αριθμό των οργανικών θέσεων που προβλέπονται στους παιδικούς σταθμούς με τον πραγματικό αριθμό των παιδιών του δήμου, γεγονός από κάθε πλευρά άστοχο.Διότι, για παράδειγμα, οι Παιδικοί Σταθμοί Ζίτσας και Κληματιάς, βάσει αδείας, μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι 70 παιδιά. Αλλά οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν δεν ξεπέρασαν τις 30.Ο παιδικός σταθμός Κληματιάς πέρυσι εξυπηρετούσε μόλις 4 παιδιά. Ο παιδικός σταθμός Ζίτσας ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει 50 παιδιά εντούτοις υπεβλήθησαν φέτος μόλις 10 αιτήσεις για εγγραφή.Σε κάθε περίπτωση η πάλε ποτέ προεκλογική μικροπολιτική αστεία υπόσχεση «και γεφύρια θα σας κάνουμε και... παιδιά θα σας κάνουμε», δεν μπορεί να παρά να εκληφθεί ως ατάκα σε ελληνικό έργο της δεκαετίας του '60.Σε ότι αφορά το ποσό χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών η δημοτική αρχή διευκρινίζει ότι από 227.580 ευρώ το 2010 σήμερα αυτή ανήλθε στα 383.400 ευρώ, αυξημένη δηλαδή κατά 15%. Προς επιβεβαίωση τούτου παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία.«... Επειδή κ. Βλέτσα τα νούμερα και τα ποσά που παρατέθηκαν είναι αδιάψευστα στοιχεία υπεροχής της σημερινής Δημοτικής Αρχής, τονίζει η ανακοίνωση, θα περιμέναμε και από εσάς έστω μια δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας. Γιατί για εμάς σε ζητήματα ιδίως κοινωνικής πολιτικής, δεν χωράνε παλικαρισμοί παρά μόνο δουλειά και απτά αποτελέσματα προς όφελος των δημοτών...» και διευκρινίζει ότι με δεδομένη την παραπάνω χρηματοδότηση «δεν θα επιβαρυνθεί κανένας γονέας με τροφεία αφού έχει ήδη αποφασιστεί η κατάργησή τους και ότι όλοι οι αιτούντες θα εξυπηρετηθούν από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου».

Υποσταθμός της ΔΕΗ
Στο άλλο θέμα για το οποίο ο πρώην δήμαρχος Πασσαρώνας άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή, αυτό της απομάκρυνσης του υποσταθμού της ΔΕΗ, η δημοτική αρχή διευκρινίζει ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας προέταξε ως κυρίαρχο θέμα την μεταφορά του Υποσταθμού της ΔΕΗ σε έκταση που θα υποδειχθεί στη ΔΕΗ από το Δήμο και για τον λόγο αυτό κάλεσε τον κ. Βλέτσα να αναφέρει επίσημα στο Δ.Σ. τις θέσεις που ο ίδιος κατά τη θητεία του ως Δήμαρχος Πασσαρώνος είχε υποδείξει στους εκπροσώπους της ΔΕΗ και βρίσκονται κατά δήλωσή του στην Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς ενώ ταυτόχρονα έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου για να γνωμοδοτήσει σχετικά με την καταλληλότητα ή μη των συγκεκριμένων θέσεων.Ταυτόχρονα κινήθηκε και σε άλλη κατεύθυνση έτσι ώστε να έχει έγκαιρα εναλλακτική λύση σε περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί την μεταφορά του υποσταθμού. Και η κίνηση αυτή ήταν να αποδεχτεί την πρόταση της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», του κ. Βούζα, να πιέσει την ΔΕΗ προκειμένου αυτή να χρηματοδοτήσει την μεταφορά του σχολείου και την κατασκευή νέου σύγχρονου ενεργειακού σχολικού συγκροτήματος σε άλλη έκταση. Πρόταση η οποία κατά την εισήγηση της «Συμμαχίας Πολιτών» είναι εφικτή αφού η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα με δικά της έξοδα να εξασφαλίσει την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος.«... Η θέση μας λοιπόν κ. Βλέτσα για τη μεταφορά του Υποσταθμού είναι ξεκάθαρη και γνωστή στο σύνολο της κοινωνίας της Ελεούσας και του Δήμου Ζίτσας κι έχει διαμορφωθεί μέσα από την συνεχή επαφή μας και τον διάλογο με τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου.Πιέζουμε και διεκδικούμε δυναμικά, συντονισμένα και με επιχειρήματα προς κάθε κατεύθυνση για την μεταφορά του υποσταθμού από την Δ.Κ. Ελεούσας...» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αιολικά πάρκα
Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του κ. Βούζα για τον χειρισμό της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των αιολικών πάρκων, επισημαίνονται τα εξής:«... Καμία πειστική εξήγηση δεν μπορούμε να δώσουμε στο γεγονός ότι επιλέξατε να δαιμονοποιήσετε τις συγκεκριμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όταν η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις στον τομέα αυτό.Η Δημοτική Αρχή εξάντλησε όλες τις μορφές διαβούλευσης για το θέμα των αιολικών πάρκων και σε επίπεδο Δήμου Ζίτσας αλλά και με τη συνεργασία των υπόλοιπων εμπλεκόμενων Δημάρχων της Ηπείρου όπου και εκεί τα Δημοτικά Συμβούλια γνωμοδότησαν θετικά...», για να καταλήξει:«... Εξάλλου ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση που ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα υπάρξει η μέγιστη πίεση προς τους επενδυτές με διαπραγμάτευση πάνω στο τραπέζι κι ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ανταποδοτικά οφέλη που στοχεύουμε να αποκομίσει ο Δήμος.Και στην κατεύθυνση αυτή ζητήσαμε εξαρχής την ενεργό συμμετοχή όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των επικεφαλείς αυτών. Και να είστε σίγουρος ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία έκπτωση στις διεκδικήσεις μας».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Παρέμβαση Χρ.Κατσούρα στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση


Σε συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων, συμμετείχε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας. Θέμα της ημερήσιας διάταξης της επιτροπής υπήρξε η επεξεργασία και η εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΡΤΑ:Τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι απορριμμάτων


Συστάσεις για την καθαριότητα απευθύνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Άρτας προκειμένου η πόλη να παρουσιάζει την εικόνα και την αισθητική που της αρμόζει εν’ όψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου όπου οι επισκέπτες πληθαίνουν λόγω της εξόδου στην περιφέρεια των ετεροδημοτών, που έρχονται τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά τους, αλλά και λόγω του μειωμένου προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών. Τις τελευταίες μέρες έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης 45 καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων, συμπληρωματικά όπου υπήρχαν κενά, ή αντικαθιστώντας παλαιότερους κάδους οι οποίοι έχουν υποστεί φυσιολογική φθορά ή έχουν καταστραφεί από βανδαλισμούς. «Είναι υποχρέωση του Δήμου να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά είναι και υποχρέωση των πολιτών να σέβονται το περιβάλλον και τη δημοτική περιουσία» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Θεόδωρος Γκούβας.Ο κ. Γκούβας υπενθυμίζει ορισμένα βασικά σημεία τα οποία πρέπει όλοι να προσέχουμε έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με στόχο έναν Δήμο πρότυπο καθαριότητας και συγκεκριμένα: Οι πολίτες να εναποθέτουν τα σκουπίδια τις βραδινές ώρες. Η εναπόθεση των σκουπιδιών να γίνεται σε κλειστές σακούλες και εντός των κάδων απορριμμάτων. Να φροντίζουν μετά την απόθεση των σκουπιδιών οι κάδοι να παραμένουν κλειστοί. Να μην γίνεται εναπόθεση στους κάδους ή και ανεξέλεγκτα σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, ογκωδών αντικειμένων, οικοδομικών υλικών, κλαδιών κλπ. χωρίς προσυνενόηση και ραντεβού με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για απομάκρυνσή τους.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στον Γυμνότοπο


Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στην Αγ. Παρασκευή Γυμνότοπου, στη Φιλιππιάδα, πάνω στα όρια του νομού Αρτας με την Πρέβεζα. Η φωτιά, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες από ξηράς και αέρος της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Kλήρωση των 76 Δημοτικών Οικοπέδων σε ισάριθμους δικαιούχους στον Ωρωπό


Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η κλήρωση των 76 Δημοτικών Οικοπέδων σε ισάριθμους δικαιούχους στον Ωρωπό Πρέβεζας.Η διαδικασία έγινε παρουσία των δικαιούχων και των οικογενειών τους ενώ επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις λεπτομέρειες διασφαλίζοντας την πλήρη διαφάνεια της διανομής.Οι δικαιούχοι ανέσυραν οι ίδιοι από την κληρωτίδα τον αριθμό του οικοπέδου που πλέον τους ανήκει έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ή διαμαρτυρία για τον τρόπο της διανομής.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας απευθυνόμενος στους δικαιούχους επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο η διανομή των οικοπέδων σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δεν διέθεταν δικό τους σπίτι ή έκταση για να χτίσουν.«Ιδιαίτερα εύχομαι στα νέα ζευγάρια αποκτώντας το δικό τους σπίτι στον Ωρωπό να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και να μείνουν με τις οικογένειές τους εδώ» τόνισε ο κ.Μπαίλης ευελπιστώντας η πρωτοβουλία αυτή να αυξήσει τον μόνιμο πληθυσμό της περιοχής.Ο Δήμαρχος επεσήμανε στους οικοπεδούχους ότι θα πρέπει να χτίσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι εκτάσεις θα γυρίσουν και πάλι στον Δήμο ενώ διαβεβαίωσε ότι εφόσον υπάρξουν κι άλλοι δικαιούχοι θα υπάρξει και νέα διανομή έτσι ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του συνόλου των κατοίκων.Η αξία του κάθε οικοπέδου- το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και βρίσκεται στην συνέχεια του οικισμού- ξεπερνά τις 6 χιλιάδες ευρώ ενώ οι δικαιούχοι θα καταβάλλουν το ποσό των 1500 ευρώ που προβλέπει ο Νόμος.Ο κ.Μπαίλης καταλήγοντας ανέφερε ότι μελετώνται –σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία- βελτιώσεις έτσι ώστε να υπαχθούν στους δικαιούχους ακόμη περισσότερες κατηγορίες δημοτών και να δοθεί η δυνατότητα σε απόδημους κατοίκους του Ωρωπού να επιστρέψουν και να μείνουν μόνιμα πια στον τόπο καταγωγής τους.

Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην 2η Επαρχιακή Οδό προς Ελληνικό


Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιο απέστειλε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κουτσελιού (την υπογράφει ο Πρόεδρός του Ξενοφών Δρόσος), για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την λειτουργία του ΧΥΤΑ, σε περίπτωση διέλευσης των απορριμματοφόρων μέσω της 2ης επαρχιακής οδού με κατεύθυνση προς το Ελληνικό.Όπως επισημαίνεται στην επιστολή:
- Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπλάτυνση του τμήματος της 2ης ΕΠ. Οδού από τη διασταύρωση Μπάφρας-2ης Επ. οδού μέχρι την είσοδο του Τ.Δ. Κουτσελιού μήκους 810 μέτρων και ούτε διαμορφώθηκαν οι διασταυρώσεις του χωριού με την ΕΠ. Οδό ώστε να καταστούν ασφαλείς για τους χρήστες.
- Στη διασταύρωση έχουν τοποθετηθεί υπόγεια καλώδια για την εγκατάσταση τρίχρωμων φωτεινών σηματοδοτών από το 2008 και οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Ποιος είναι υπεύθυνος για την ολοκλήρωση του έργου; Η Περιφέρεια ή η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.;
- Με την λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. η κυκλοφορία θα αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο από τα απορριμματοφόρα και τα λοιπά οχήματα των Δήμων, στην ήδη αυξητική πορεία που παρουσιάζει με τη λειτουργία της Εγνατίας και των άλλων ημικόμβων του Κουσελιού.
- Στη διασταύρωση από το 1978 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, τα περισσότερα από αυτά ήταν θανατηφόρα. Από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι στο βωμό της ασφάλτου έχουν πεθάνει 18 άτομα.
- Στο πέρασμά τους τα οχήματα αφήνουν δυσοσμία, η ηχορύπανση θα είναι αυξημένη και όλη η περιοχή υποβαθμίζεται και μεταβάλλεται σε τριτοκοσμική.
- Τα μικρά παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους πηγαίνουν στις εφαπτόμενες των Επ. οδών παιδικές χαρές για ψυχαγωγία. Έτσι με τη διέλευση των οχημάτων ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι γιατί οι οδηγοί δεν θα τηρούν τα όρια ταχύτητας.
Ο κ. Δρόσος στην επιστολή του απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη τον ρωτά ακόμη γιατί δεν έδειξε άμεσο ενδιαφέρον για την βελτίωση του οδικού δικτύου στο λεκανοπέδιο του Δήμου Ιωαννιτών.

Και ο Γρ. Βαλτινός στις εκδηλώσεις μνήμης στο Κομμένο Άρτας


Από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κομμένου ανακοινώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός θα βρεθεί στο Κομμένο από 14 έως 17 Αυγούστου προκειμένου να πάρει μέρος σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα του χωριού. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «είναι άλλη μία σημαντική μορφή που θα περάσει από το μαρτυρικό χωριό, ύστερα από προσπάθειες του Μορφωτικού Συλλόγου με την Τοπική ενότητα και το Νίκο Τουλιάτο». Στο Κομμένο φέτος οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από 8 Αυγούστου με διάφορες παραστάσεις, που θα συνδυάζουν κρουστά, παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή μαρτυρικών πόλεων, λαϊκή και rock βραδιά, ημερίδα αφιερωμένη στο παιδί (για τα 95 παιδιά που σφαγιάστηκαν στο χωριό), καραγκιόζη και θα τελειώσουν στις 16 Αυγούστου με το μνημόσυνο στα 317 θύματα του Κομμένου. Επίσης κάθε βράδυ στην αποθήκη του Συνεταιρισμού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα γίνονται βραδιές ξέφρενου γλεντιού με τοπικά rock συγκροτήματα και DJ που συμμετέχει κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο.

Λήστεψαν δυο γυναίκες στην Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας


Πρόσωπο με πρόσωπο με τον τρόμο βρέθηκαν δυο ανυπεράσπιστες γυναίκες, όταν είδαν δυο αποφασισμένους για όλα κακοποιούς να εισβάλλουν μέσα στο σπίτι της μιας από αυτές στην Πρέβεζα και να τις απειλούν με μαχαίρια για να τις ληστέψουν.Η νέα ληστεία έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας, όταν οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού και ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και την οικιακή βοηθό της. Ο ένας από αυτούς ερεύνησε εξονυχιστικά την κατοικία των δυο γυναικών, αλλά δεν βρήκε χρήματα. Άρπαξε, όμως, τα χρυσαφικά της ηλικιωμένης και ένα κινητό τηλέφωνο.Η λεία φάνηκε μικρή στους δράστες, που ζήτησαν και τα κλειδιά της κατοικίας του γιού της γερόντισσας, ο οποίος απουσίαζε! Με αυτά μπήκαν μέσα στο σπίτι του, αλλά ούτε εκεί βρήκαν κάτι αξίας για να κλέψουν και πήραν μόνο ένα κυνηγετικό όπλο και διάφορα είδη ρουχισμού.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Τσαμαντά Φιλιάτων


Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Τσαμαντά Φιλιάτων του Νομού Θεσπρωτίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος δυνάμεις με επίγεια και εναέρια μέσα. Η φωτιά ξεκίνησε από δύο εστίες οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη, γεγονός που αφήνει υπόνοιες για εμπρησμό.

"ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ":Πρόσκληση σε Ετήσια Τακτική και Εκλογική Γενική Συνέλευση


Καλούνται τα μέλη της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη “Καθαρός Καλαμάς”, σε Ετήσια Τακτική και Εκλογική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 και ώρα 11:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Μαρμάρου στην Κληματιά, με θέματα:
-Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
-Προγραμματισμός αξόνων δράσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου
-Εκλογή των τακτικών οργάνων της Κίνησης (Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή)
Επισημαίνεται, ότι για τη συμμετοχή στις Εργασίες της Συνέλευσης, είναι απαραίτητη η οικονομική τακτοποίηση των μελών προς την Κίνηση.Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα και με όσα μέλη θα είναι παρόντα.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ- ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΗΓΟΥΜEΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 4 λαθρομετανάστες


Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 51χρονος αλλοδαπός οδηγός Φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο.Ο 51χρονος μετέφερε κρυμμένους ανάμεσα σε χαραμάδα που σχηματιζόταν από το φορτίο (κιβώτια με συμπιεσμένα ρούχα) τέσσερις (04) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

10 εκ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο σε επιχειρήσεις της Ηπείρου


Το ποσό των 10.000.000 ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την καταβολή επιχορηγήσεων για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04.Με δεδομένο ότι με τα μέχρι τώρα γνωστά αιτήματα, το απαιτούμενο ποσό ανέρχεται για την Περιφέρεια Ηπείρου σε 14.090.195,86 ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, αποφασίστηκε να γίνει η κατανομή των 10.000.000 αναλογικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι επιχειρήσεις.Στο πλαίσιο αυτό οι αιτήσεις χρηματοδότησης που έχουν κατατεθεί για το τρίμηνο του έτους Ιανουάριου – Μαρτίου 2011 εξοφλούνται πλήρως. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί τον Απρίλιο εξοφλούνται σε ποσοστό 80% περίπου, αυτές του Μαΐου κατά 70%,του Ιουνίου κατά 56% περίπου και του Ιουλίου κατά 40%.Η καταβολή των επιχορηγήσεων στους δικαιούχους αρχίζει από σήμερα.

Αποζημιώσεις αγροτών από τον ΕΛΓΑ


Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας των οποίων η παραγωγή υπέστη ζημίες από την κακοκαιρία του περασμένου Δεκεμβρίου θα βρίσκονται από αύριο τα χρήματα των αποζημιώσεων που καταβάλλει ο ΕΛΓΑ.

Ανοιχτοί την Παρασκευή οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ήπειρο


Την επόμενη, Παρασκευή 13 Αυγούστου- και με αφορμή τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία θα παραμείνουν όλο το βράδυ ανοιχτά και θα φιλοξενήσουν συναυλίες,θεατρικές παραστάσεις αλλά και ξεναγήσεις που οργανώνουν από κοινού το υπουργείο Πολιτισμού και τοπικοί φορείς. Έτσι στον Αρχαιολογικό Χώρο του Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ): θα γίνει μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών. Στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης θα γίνει Θεατρική παράσταση με παραμύθι του Λόρκα σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.Στο Κάστρο της Άρτας μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το δήμο Αρταίων.Στον Αρχαιολογικό Χώρος Νεκρομαντείου εκδήλωση με κλασική μουσική.Στη Θεσπρωτία ο Πύργος Ραγίου θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό και στην Ελέα Παραμυθιάς θα γίνει μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα "Άπειρος" σε συνεργασία με το δήμο Σουλίου και το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Όμιλο Βελλιανιτών.

Εκδηλώσεις στο Βουργαρέλι Άρτας


Ομιλίες, προβολές ντοκιμαντέρ για τον πολιτισμό και την τέχνη και έκθεση εικαστικών έργων θα πραγματοποιηθούν στο Βουργαρέλι, την έδρα του δήμου κεντρικών Τζουμέρκων. Στις 17 Αυγούστου, 7.30 το απόγευμα θα γίνει βραδιά ντοκιμαντέρ με θέμα «Τα συμπόσια τέχνης στην Ελλάδα». Θα προβληθούν οι ταινίες του Άγγελου Πανάγου «Περίπατος με τη Σαπφώ», «Λήμνος – ώχρα και πέτρα» και «Το βλέμμα του ζώου», η οποία προβλήθηκε στην Άρτα και τα Γιάννενα στα πλαίσια εκθέσεων του Β. Σταύρου. Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρεθεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης των ταινιών, καθώς και ο γλύπτης- καθηγητής Θ. Παπαγιάννης, οι οποίοι και θα μιλήσουν για τα συμπόσια τέχνης. Την επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει ο ζωγράφος Βασίλης Σταύρου, με την στήριξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, του συλλόγου Βουργαρελιωτών και του «Tzoumerka art festival».Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10-2π.μ. και 6-9μ.μ.. Πληροφ. 26853 6219 - 26853 6213.

Ο Κώστας Χατζής τραγουδάει για το Χαμόγελο του Παιδιού, στις 12 Αυγούστου, στο Nicopolis Club στην Πρέβεζα


Μια συναυλία με φιλανθρωπικό περιεχόμενο στόχο θα δοθεί στις 12 Αυγούστου στο Nicopolis Club στη Πρέβεζα, με τον μεγάλο τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ολόκληρη τη χώρα. Μαζί του θα τραγουδήσουν οι Αντωνία Χατζίδη και Μαρία Αλεξίου, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο Γιώργος Παγιάτης.Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στην Πρέβεζα (Πλατεία Δικαστηρίων), στην Άρτα (πεζόδρομος Σκουφά στο ύψος του Αγ. Δημητρίου) και στα Γιάννενα (Πλατεία Νομαρχίας), ενώ στα ίδια σημεία συγκεντρώθηκαν παιδία και ζωγράφισαν σε καμβά.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα βρεθεί στην περιοχή η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα για την περίθαλψη παιδιών και ένα φορτηγό για την συγκέντρωση γραφική ύλης και ρουχισμού για τα παιδιά που βρίσκονται στο «Χαμόγελο του παιδιού».Η μονάδα και το φορτηγό θα βρίσκονται στις 9 Αυγούστου στα Γιάννενα, στις 10 Αυγούστου στην Άρτα και στις 11 Αυγούστου στην Πρέβεζα. Στην εκδήλωση στο «Nicopolis Club», θα γίνει και βράβευση των παιδιών από Γιάννενα , Άρτα και Πρέβεζα που έλαβαν μέρος στα «Special Olympics».Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η σύμπραξη εθελοντικής κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης ενεργών πολιτών Πρέβεζας «Ανθρώπολις» με την υποστήριξη των Ε&Β Μπατσούλη και Nicopolis Club, που μας καλούν να ενωθούμε για να δώσουμε ένα χαμόγελο στα παιδία, που τόσο το έχουν ανάγκη.Η τιμή του εισιτηρίου για την συναυλία είναι 15 ευρώ, εκ των οποίων τα 9 ευρώ θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Νατάσσα Μποφίλιου στα Άνω Πεδινά


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανωσουδενιωτών, διοργανώνει μια συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου, στην παραδοσιακή πλατεία του χωριού του Ζαγορίου το βράδυ του Σαββάτου, 20 Αυγούστου. Η γνωστή και αγαπημένη νέα τραγουδίστρια, προστίθεται σε μία σειρά καλών συναυλιών που έχει διοργανώσει ο σύλλογος «συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες του νομού Ιωαννίνων, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά σημαντικά ονόματα της ελληνικής - και όχι μόνο - μουσικής σκηνής, με Ψαραντώνη, Περιδή, Ρασούλη, Ξυδάκη, Γκανά κ.α Παράλληλα, το χωριό ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και άλλες εκδηλώσεις από το "Party στον Πλάτανο" το Σάββατο 13/8 που θα διοργανωθεί για όσους αισθάνονται μικρότεροι, με την παρουσία dj, ως τη συναυλία με γνωστό συγκρότημα της πόλης και το διήμερο του παραδοσιακού πανηγυριού. Για ακόμα ένα καλοκαίρι λοιπόν το σύνθημα είναι ένα: Πάρτε τα Βουνά, Άνω Πεδινά! Μας λένε οι διοργανωτές και θα δώσου περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς.

Ο Βασίλης Καζούλης την Τετάρτη στη Βίτσα Ζαγορίου


Την Τετάρτη 10 Αυγούστου ο Βασίλης Καζούλης με τον Νίκο Γώγο, τους Εlectrica, και τους Αlma the Band εγκαινίάζουν το 1ο φεστιβάλ μουσικής στη Βίτσα Ζαγορίου.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βίτσας υπόσχεται μια εκπληκτική καλοκαιρινή βραδιά με στόχο να γίνει θεσμός και για τα καλοκαίρια που θα έρθουν. Είσοδος ελεύθερη.

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη…σαν παραμύθι…-Στην Άρτα από την Κάρμεν Ρουγγέρη


Η εταιρεία «Πολιτισμός και Επικοινωνία» συνεχίζοντας το συναρπαστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του θεάτρου για παιδιά με συνοδοιπόρο πάντα την Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι, τις ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη… σαν παραμύθι… Η παράσταση θ' ανέβει στο θέατρο κάστρου της Άρτας, την Παρασκευή 12 Αυγούστου. Δεν είναι παραμύθι! Είναι μια κωμωδία του Αριστοφάνη δοσμένη όμως με παραμυθένιο τρόπο! Με πολύχρωμα ονειρεμένα σκηνικά και κοστούμια. Με μουσική, τραγούδια και χορούς από την παράδοση. Με θαυμάσιους ηθοποιούς. Με συμμετοχή των θεατών μια που όλοι θα πάρουν μέρος στην παράσταση όταν η αίθουσα θα μετατραπεί σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.Εκκλησιάζουσες … σαν παραμύθι!Είναι μια γνωριμία των παιδιών με τον Αριστοφάνη μέσα από μια διασκευή που σέβεται απόλυτα τον ποιητή και τα παιδιά, όπως άλλωστε όλες οι παραστάσεις που έχουν την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της.

Φεστιβάλ Αράχθειου Θεάτρου Τζουμέρκων 2011


Στις 9,10 και 11 Αυγούστου 2011, στο Αράχθειο Θέατρο Παλαιοχωρίου Σκούπας Άρτας θα δοθούν και φέτος τρεις θεατρικές παραστάσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής των Τζουμέρκων. Στις 9 Αυγούστου η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ξενιτιά που τόσο πολύ σημάδεψε τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Σε ανακοίνωση – κάλεσμα που υπογράφεται από την κ. Ρίτα Μυστακοπούλου-Νάστου αναφέρονται: «Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του λαογραφήματος για τον Τζουμερκιώτιο Γάμο, σκεφθήκαμε να συνεχίσουμε και κάθε χρόνο να δίδεται μια παράσταση με αντικείμενο την παράδοση. Την επεξεργασία του λαογραφήματος ανέλαβε ο διακεκριμένος καθηγητής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και φίλος του Αραχθείου Θεάτρου, κ. Αυδίκος Ευάγγελος. Θα ακουστούν και θα χορευτούν τραγούδια της ξενιτιάς από τους Σταύρο Καψάλη, Γ. Πατσούρα και την ορχήστρα τους. Στο βιολί ο Κ. Κωσταγιώργος και στο τραγούδι ο Γ. Μεράντζας. Στις 10 Αυγούστου από την εταιρεία θεάτρου Θεσσαλονίκης Λαμπιόνι, θα δοθεί η παιδική θεατρική παράσταση Το Λουρί του Σωκράτη του Δ. Ποταμίτη.-Στις 11 Αυγούστου θα πληρωθεί ο λογαριασμός... μιας και θα μάθουμε πόσα και από ποιους πληρώθηκε ο Μήτσος!!! Η Θεατρική Ομάδα Καρδίτσας θα μας διασκεδάσει με πολύ γέλιο με την πρωτότυπη, ξεκαρδιστική και επίκαιρη σάτιρα του Α. Νικολάου : «Μήτσο, εσύ έφαγες;». Φαίνεται πως η απάντηση στην οικονομική-πολιτική- πολιτισμική κρίση που περνάει η πατρίδα μας θα δοθεί στην όμορφη Σκούπα!!!

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ:Η MουσικοXιουμοριστική Παράσταση του Καλοκαιριού!


Μία δυνατή συνεργασία, των δύο πλέον καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, του δωρικού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του μοναδικού & αστείρευτου Γιάννη Ζουγανέλη, προσφέρει εξαιρετικές & αγαπημένες μελωδίες, αμίμητα αστεία, σκανταλιάρικη διάθεση σε μια παράσταση που τα έχει όλα…!Ο πλουραλισμός βασιλεύει στο πρόγραμμα και ο εξαιρετικός συνδυασμός των δύο προαναφερόμενων καλλιτεχνών τόσο με τον πολυτάλαντο Δημήτρη Σταρόβα όσο και με τον «άνθρωπο ορχήστρα» Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο (ο οποίος παίζει όλα τα όργανα και… συμφέρει) έχει ως αποτέλεσμα τα καλά τραγούδια, τις μοναδικές στιγμές μπόλικου χιούμορ και ανατρεπτικού χαβαλέ! Η εξαίρετη Ζηνοβία Αρβανιτίδη, συμβάλει με τον δικό της μοναδικό τρόπο στην επιτυχημένη μουσική ολοκλήρωση του προγράμματος.Από κοινού λοιπόν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Δημήτρης Σταρόβας ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, η Ζηνοβία Αρβανιτίδη, με τη συνδρομή της πολυμελούς ορχήστρας τους, συμπαρασύρουν τον κόσμο τραγουδώντας σε παρεΐστικο κλίμα μιας ανεπανάληπτης συναυλίας. Αποτέλεσμα;Το αμέτρητο κέφι στο κοινό!

Παρασκευή 12 Αυγούστου
1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας
Διοργάνωση: Εθνικός Φιλιππιάδας Α.Π.Σ.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ζηρού
Η τιμή εισόδου είναι 20 Ευρώ ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών το βράδυ της συναυλίας θα μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια έξωτερικά του χώρου, στην τιμή των 10 Ευρώ.
Τα εισιτήρια κυκλοφορούν με σημεία προπώλησης τα κάτωθι:
Φιλιππιάδα: Κεντρική πλατεία στα καφέ Il Barreto, Plateia & Del popolo
Άρτα: Μουσικά Όργανα Παπαχρήστου Δημήτρης, Γεωργίου Μάτσου 10
Πρέβεζα: Cafe Aktia, Παραλία Πρέβεζας

Επέκταση Βιολογικού και 97 χλμ νέο αποχετευτικό δίκτυο


Την περιβαλλοντική θωράκιση της λίμνης Παμβώτιδας σηματοδοτεί η ένταξη της πράξης «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λυμάτων δήμου Ιωαννιτών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, που υπέγραψε χθες ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Ανδρέας Ανδρεαδάκης.Πρόκειται για την έγκριση της πρότασης που είχε υποβάλει η ΔΕΥΑΙ για έργα συνολικού προϋπολογισμού 50 περίπου εκ. ευρώ, αν και τελικά η χρηματοδότηση είναι κατά τι μειωμένη και ανέρχεται σε 49,7 εκ. ευρώ, προκειμένου να μη χρειαστεί να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.Το έργο αφορά στη συλλογή λυμάτων με οργανωμένα εσωτερικά δίκτυα σε περιοχές της πόλης Ιωαννίνων και όμορους συνοικισμούς του Δήμου Ιωαννιτών και τη μεταφορά τους στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός), για την οποία προβλέπεται η επέκτασή της κατά 100.000 Ισοδύναμους Κατοίκους (ικ). Με την προτεινόμενη επέκταση θα εξυπηρετούνται οι οικισμοί του Κατσικά, του Περάματος, της Ελεούσας και της Ανατολής.Η πρόταση αφορά έξι υποέργα τα οποία είναι τα εξής:
Υποέργο 1: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης πόλης Ιωαννίνων (Ιστορικό Κέντρο - Λούτσα - Μακρυγιάννη - Αμπελόκηποι - Ανεξαρτησίας - Τσακάλωφ). Το αντικείμενο του 1ου Υποέργου περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης μήκους περίπου 6.000μ σε περιοχές όπως: Ιστορικό Κέντρο-Λούτσα-Μακρυγιάννη - Αμπελόκηποι - Ανεξαρτησίας - Τσακάλωφ. «Για το έργο έχει συνταχθεί οριστική μελέτη και υπάρχει ωριμότητα δημοπράτησης», τονίζεται στην απόφαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη ο δήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Φίλιππας Φίλιος έχει ανακοινώσει την απόφαση δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 2,9 εκ. ευρώ.
Υποέργο 2: Μελέτη έργων αποχέτευσης δήμου Ιωαννιτών
Το μελετητικό αντικείμενο αφορά στις περιοχές ή σε τμήματα των περιοχών όπως Καρδαμίτσια, Εξοχή, Τσιφλικόπουλο, Δροσιά-Πεντέλη, Κ. Νεοχωρόπουλο, τμήμα οικισμού Νεοχωρόπουλου, τμήμα οικισμών Κ.Μαρμαρά, Σταυράκι και Ολυμπιάδα, Σεισμόπληκτα, Αγία Μαρίνα, Αμφιθέα. Επίσης περιλαμβάνονται και οι αγωγοί μεταφοράς λυμάτων Πεδινής έως Νεοχωρόπουλο, Αμφιθέας έως Πέραμα και συμπληρωματικός ΓΑΑ Φ1200. Τα εκτιμώμενα μήκη δικτύων είναι 97 περίπου km. Στις μελέτες περιλαμβάνονται υδραυλικές, τοπογραφικές, γεωτεχνικές, ΗΜ, στατικές και περιβαλλοντικές μελέτες.
Υποέργο 3: Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων δήμου Ιωαννιτών
Η κατασκευή των έργων των άνω μελετών.
Υποέργο 4: Επέκταση εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων δήμου Ιωαννιτών
Τα νέα έργα επέκτασης της ΕΕΛ Ιωαννίνων κατά 100.000 ικ θα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες νέες μονάδες – αναβαθμίσεις υφιστάμενων έργων:
• Φρεάτιο εισόδου (νέο έργο)
• Αντλιοστάσιο εισόδου (νέο έργο)
• Μονάδα προεπεξεργασίας αποτελούμενη από τρεις μηχανικά καθαριζόμενες εσχάρες και μία χειροκίνητη εσχάρα, καθώς και δίδυμο εξαμμωτή – απολιπαντή (νέα μονάδα)
• Δεξαμενές πρωτοβάθμιας καθίζησης (νέα μονάδα)
• Βιολογική βαθμίδα αποτελούμενη από δύο δεξαμενές βιομεμβρανών (νέα μονάδα)
• Μονάδα απολύμανσης (UV)
• Μονάδα μεταερισμού (νέα μονάδα)
• Κτίριο φυσητήρων (νέο κτίριο)
• Κτίριο χημικών (νέο κτίριο)
• Αντλιοστάσιο τροφοδοσίας μονάδας μηχανικής πάχυνσης (νέο έργο)
• Μονάδα μηχανικής πάχυνσης (εντός υφιστάμενου κτιρίου στέγασης ταινιοφιλτροπρεσσών)
• Μονάδα μηχανικής αφυδάτωσης (επέκταση υφιστάμενου κτιρίου αφυδάτωσης)
• Κτίριο εξυπηρέτησης μονάδας ξήρανσης (νέο κτίριο)
• Κτίριο ενέργειας (νέο κτίριο)
Προβλέπονται επίσης έργα διαμόρφωσης του χώρου επέκτασης (οδοποιία και φυτοκάλυψη), δίκτυο στραγγιδίων, δίκτυο ομβρίων στο οικόπεδο επέκτασης της εγκατάστασης, αυτοματισμός των έργων επέκτασης και οποιοδήποτε άλλο έργο είναι αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης. Επίσης προβλέπονται οι απαιτούμενες εργασίες αποξήλωσης του υφιστάμενου φρεατίου τηλεσκοπικών δικλείδων και του παχυντή βαρύτητας, της υφιστάμενης δεξαμενής ομογενοποίησης της πρωτοβάθμιας ιλύος καθώς και της υφιστάμενης ανενεργής μονάδας επίπλευσης (DAF).
Εκτός των ανωτέρω, προβλέπονται κρίσιμες επεμβάσεις κυρίως στο υφιστάμενο έργο που κατασΣκευάσθηκε κατά την Α’ Φάση (1992) οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη και περιβαλλοντικά βέλτιστη λειτουργία του. Οι απαιτούμενες επεμβάσεις έχουν προσδιορισθεί μετά από λεπτομερή έλεγχο της εγκατάστασης που έγινε το 2002.
Υποέργο 5: Τεχνικός σύμβουλος
Αφορά στα καθήκοντα τεχνικού συμβούλου από ιδιωτικό γραφείο για την παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της κατασκευής και δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου. Στα καθήκοντα του Τεχνικού Συμβούλου, πέραν από την παρακολούθηση των Υποέργων συμπεριλαμβάνεται ο έλεγχος, ο συντονισμός και η επιβεβαίωση της ορθής και συμβατής συνδεσιμότητας με την ΕΕΛ Ιωαννίνων των αποχετευτικών έργων της ευρύτερης περιοχής που θα κατασκευαστούν.
Υποέργο 6: Αγορά γης
Αφορά στη δαπάνη αγοράς γης γηπέδων όπου θα κατασκευαστούν οικίσκοι εξυπηρέτησης αντλιοστασίων (Α/Σ).

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ