Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Oλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 4ο τουρνουά του ερασιτέχνη ΠΑΣ


Με τις απονομές κυπέλλων στους νικητές, αναμνηστικών διπλωμάτων τα οποία αθλοθέτησε η ΕΠΣΗΠ που είχε υπό την Αιγίδα της την όλη διοργάνωση και T-Shirt σε όλους τους μετέχοντες τα οποία πρόσφερε ο Συμβουλευτικός Σταθμός καταπολέμησης Ναρκωτικών Νομού Ιωαννίνων με το μήνυμα «Νικητής στη Ζωή», ολοκληρώθηκε το 4ο τουρνουά του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο βράδυ.Έγιναν εξήντα αγώνες στα γήπεδα του ερασιτέχνη ΠΑΣ στο Σταυράκι και έλαβαν μέρος εκατοντάδες αθλητές από είκοσι έξι ομάδες που πήραν μέρος στη διοργάνωση.Στην τελετή λήξης ο πρόεδρος του σωματείου κ. Χρίστος Τσάγκας ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους αθλητές και τους γονείς που το εμπιστεύτηκαν, τους προπονητές και παράγοντες ομάδων που το επέλεξαν.Ακόμα την ΕΠΣΗΠ που ανέλαβε υπό την αιγίδα της τη εκδήλωση και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών Νομού Ιωαννίνων που συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 4ο τουρνουά του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και τέλος τους χορηγούς της διοργάνωσης.Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Συμβουλευτικού Σταθμού κ. Στέφανος Τζιμογιάννης στέλνοντας το κοινωνικό μήνυμα της διοργάνωσης «Νικητής στη Ζωή», ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας, ο πρόεδρος των διοικήσεων των Εθνικών Σταδίων κ. Γιώργος Κρανάς, το μέλος του Δ.Σ. των βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα Ανδρέας Καραμανωλακης, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Πασχάλης Μόσχογλου και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης και μέλος του Δ.Σ. του Σταθμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών Πατήρ Εφραίμ.

Στον πρωθυπουργό προσέφυγαν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι καθηγητές του ΤΕΙ Ηπείρου!


Στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου απευθύνονται οι συμβασιούχοι καθηγητές του Τμήματος Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας του ΤΕΙ Ηπείρου, αφού με απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ, όπως τονίζουν σε επιστολή τους, δεν πρόκειται να λάβουν τα δεδουλευμένα από το μήνα Φεβρουάριο, μέχρι και τον Ιούνιο.Παράλληλα, δεν έχει πραγματοποιηθεί και η αγορά ενσήμων από το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα, ορισμένοι εκ των καθηγητών αυτών, να μην μπορέσουν να καλύψουν ούτε τις βασικές των προϋποθέσεων, για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. Οι συμβασιούχοι καθηγητές, ζητούν την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου για την επίλυση του προβλήματός τους, σημειώνοντας ότι γίνεται εν προκειμένω ένας γεωγραφικός αποκλεισμός, με τοπικιστικά ελατήρια.

"Παράνομο το έργο της «Κενάν – Μεσάρε»"


«Παράνομο» ισχυρίζονται πως είναι το έργο της Κενάν Μεσσαρέ,λόγω της απαλλαγής από την υποχρέωση σύνταξης και έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το δήμαρχο Ιωαννίνων να παρέμβουν και να ελέγξουν τις υπηρεσίες τους. Ταυτόχρονα προειδοποιούν ότι αν δεν παρέμβουν άμεσα για να ανασταλεί η λειτουργία του δρόμου και να συνταχθεί ΜΠΕ, θα προσφύγουν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και στην Ε.Ε η οποία συγχρηματοδότησε το έργο ενώ ήδη ζήτησαν τη συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικου Συλλόγου της συνοικίας ΛΟΥΤΣΑΣ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας ΛΟΥΤΣΑΣ του Δ. Ιωαννιτών διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή του, Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού - 2011, την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 09.00 μ.μ, στο χώρο μπροστά από την αίθουσα χορού του Συλλόγου, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 19.Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος 150 χορευτές και χορεύτριες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πάρο και τη Κύθνο. Συνοδεύουν τους χορευτές η ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα, γκάιντα ο Αλέξανδρος Λιοκάτης και τραγούδι η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου. Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΜΑΝΤΙΩΤΗ


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας διοργανώνει παραδοσιακή βραδιά ''ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΜΑΝΤΙΩΤΗ'',με παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών ( Καγκελάρι-Τριβιτό) και παραδοσιακών χορών.Γέφυρα Άρτας - Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 - 8:00 μ.μ.Συμμετέχουν: Σύλλογος Γυναικών Πραμάντων-Σύλλογος Νεολαίας Πραμάντων

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο 20o ΖΑΓΟΡΙ BASKETBALL CAMP


Την Δευτέρα 20 Ιουνίου ξεκινάει το 20ο ΖΑΓΟΡΙ BASKETBALL CAMP που διοργανώνει ο Α.Γ.Σ. ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ και γίνεται στις εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚ Ιωαννίνων. Όπως κάθε χρόνο, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, αναμένεται να λαμπρύνουν με την παρουσία τους, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές-τριες να πάρουν χρήσιμες παραστάσεις και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο φετινός MVP της Euroleague και από τους καλύτερους Ευρωπαίους καλαθοσφαιριστές μετά τις 12 θα μιλήσει στους συμμετέχοντες στο 20ο ΖΑΓΟΡΙ BASKETBALL CAMP.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι περιφερειακοί αγώνες κολύμβησης στην Άρτα


Στους “Θερινούς Αγώνες Άρτας 10,11 και 12 ετών” που διοργάνωσε η Ε΄ Περιφέρεια της Κ.Ο.Ε. το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου στο Δημοτικό κολυμβητήριο Δήμου Αρταίων, έλαβε μέρος το προαγωνιστικό τμήμα του Α.Ο. Δόξα Άρτας.Στους αγώνες συμμετείχαν ομάδες από την ευρύτερη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.Οι αθλητές του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν 8 Χρυσά (Ψυλλιάς Αλέξανδρος στα 50μ ελεύθερο ,200μ ελεύθερο και 200μ μικτή ατομική ΑΓ12, Γαλήνα Αλεξάνδρα στα 100μ και 200μ πρόσθιο ΚΡ12, Κώστας Ανδρόνικος στα 50μ ελεύθερο ΑΓ11, Μπαλαούρας Κων/νος στα 200μ ελεύθερο ΑΓ11 και Γεωργούλα Νίκη στα 50μ ύπτιο ΚΡ10) , 6 ασημένια (Γαλήνα Αλεξάνδρα στα 50μ πρόσθιο ΚΡ12, Κώστας Ανδρόνικος στα 100μ ελεύθερο ΑΓ11, Μπαλαούρας Κων/νος στα50μ ελεύθερο και 200μ μικτή ατομική ΑΓ11, σκυταλοδρομίες 4Χ100 ελεύθερο και 4Χ100 μικτή ομαδική με τους Μπαλαούρα Κων/νο, Χλέτση Άγγελο, Χλέτση Χρήστο και Κώστα Ανδρόνικο ΑΓ11) και 5 χάλκινα (Παπαρούνη Ναταλία στα 100 & 400μ ελεύθερο ΚΡ12, Χλέτσης Χρήστος στα 400μ ελεύθερο ΑΓ11, Γεωργούλα Νίκη στα 200μ ελεύθερο ΚΡ10 και Λαμπράκης Χριστόφορος στα 50μ ελεύθερο ΑΓ10) μετάλλια.Με τους αγώνες αυτούς ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του προαγωνιστικού τμήματος για την φετινή περίοδο. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κανονικά όλο το καλοκαίρι, με μια μικρή ανάπαυλα τον Αύγουστο, σύμφωνα με το πρόγραμμα προπονήσεων που θα καταρτίσει ο προπονητής κ. Κωστόγιαννης Ταξιάρχης.

Στη συνεδρίαση Eurogroup ο Ευ.Βενιζέλος


Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο νέος υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για να παραστεί στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Eurogroup. Στο συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί η 5η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, καθώς και να αναληφθούν δεσμεύσεις για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα.Η καγκελάριος Μέρκελ, μιλώντας σε σύσκεψη του κόμματός της CDU, δήλωσε ότι πρέπει να επιδιωχθεί μία "ουσιαστική συμμετοχή" των ιδιωτών πιστωτών . Προς το παρόν η συμμετοχή ιδιωτών είναι εφικτή μόνον σε εθελοντική βάση. Δεν υπάρχει "κανονιστικό εργαλείο" για την υποχρεωτική συμμετοχή, γίνεται όμως η επεξεργασία του στο πλαίσιο του μόνιμου μηχανισμού στήριξης από το 2013, είπε η κα Μέρκελ. Η καγκελάριος σημείωσε ότι δεν υπάρχει διάσταση με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε επιστολή προς τους ομολόγους του της Ευρωζώνης είχε προτείνει επταετή επιμήκυνση για τα ελληνική ομόλογα. Όπως είπε η κα Μέρκελ, εάν οι ιδιώτες πιστωτές δεχθούν την επιμήκυνση πέντε ετών για τα ομόλογα που λήγουν σε δύο χρόνια, θα μειωθούν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας και θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα.Αύριο, συνεδριάζει το Ecofin στο οποίο επίσης θα συμμετέχει ο Ευ. Βενιζέλος.

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκινά η ΔΕΗ


Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως έγινε γνωστό από τους συνδικαλιστές, ενώ η ΓΕΝΟΠ προχωρά από τα μεσάνυχτα σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ (συσκότιση), θα υπάρξουν ωστόσο, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως προς το αίτημα της ΓΕΝΟΠ για απόσυρση της διάταξης του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της ΠΑΣΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:''Δημοψήφισμα το φθινόπωρο''


Ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο κυβερνητικό σχήμα, εθνική συνεννόηση σε βασικούς άξονες και δημοψήφισμα για μεγάλες αλλαγές που θα αποτυπωθούν σε ένα νέο Σύνταγμα, ζήτησε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Οι άξονες εθνικής συνεννόησης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, είναι η παραδοχή πως το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και «πρέπει να βάλουμε πρώτοι σε τάξη τα του οίκου μας», πως βασική επιλογή της οργανωμένης αντιμετώπισης του χρέους μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους, θα πρέπει να είναι η αποφυγή απότομων αντιδράσεων των αγορών, πως το χρέος και τα ελλείμματα είναι το σύμπτωμα της ασθένειας και όχι τα αίτια, πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανειστεί το 2012 - «και αυτό αποτελεί μια νέα απρόβλεπτη επιπλοκή που πρέπει να δούμε κατάματα και όχι το κεφάλι στην άμμο».Η νέα κυβέρνηση, κατά τον Πρωθυπουργό, θα κινηθεί στους εξής άξονες:
· Διόρθωση αδικιών που προϋπήρχαν και ανέδειξε η εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά δεν έφταιξε γι’ αυτές το Μνημόνιο
· Νέο Σύνταγμα, εύληπτο, κατανοητό σε κάθε πολίτη με σειρά αλλαγών για τις οποίες θα αποφασίσει η ελληνική κοινωνία σε δημοψήφισμα
· Πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών στη δημόσια διοίκηση
· Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου
· Αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος και εγγύηση ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης
· Κινητοποίηση για «μεγάλες κατακτήσεις» στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε πως τα εθνικά θέματα εξαιρούνται οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης σε σχέση με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Τέλος, υπογράμμισε στην ομιλία του πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες.

Υπέρ της καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου το 47,5%


Υπέρ της καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ώστε να πάμε αμέσως σε εκλογές τάσσεται το 47,5% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα».Το 34,8% ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου και το νέο πακέτο βοήθειας.

Διάλυση φορέων του δημοσίου


Όποιος δημόσιος φορέας δεν στείλει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, θα διαλυθεί δήλωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Τόνισε επίσης πως οι αποκρατικοποιήσεις είναι δεδομένες, χαρακτηρίζοντας εμπόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις το θέμα των απολύσεων.Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο η νέα κυβέρνηση θα στηριχθεί στα συμπεράσματα της προηγούμενης διακυβέρνησης και θα προχωρήσει με τον τρόπο που πρέπει, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έδωσε μία άλλη πνοή.Στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το κύριο θέμα που απασχολεί τη χώρα είναι το οικονομικό και οι μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας πως θα μπορούμε να είμαστε ελαστικότεροι στο τέλος του 2012 εάν μειώσουμε το έλλειμμα στο 3%.

Ξεκινά η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης


Με ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκινά σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας.Ο πρωθυπουργός αύριο μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα, την Τρίτη το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.Με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης γίνεται μια επανεκκίνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από τους υπουργούς.