Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης


Tη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.«Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της πλειοψηφίας», προσθέτει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «εμείς καταβάλαμε, ήδη, μια προσπάθεια. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρόσφερε την παραίτησή του με αντάλλαγμα έναν πρωθυπουργό, που να επιλεγεί από ευρύτερη συμμαχία. Η όλη προσπάθεια απέτυχε, διότι κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσει την χώρα, στη συγκεκριμένη φάση. Παραμένουμε, όμως, πάντα ανοιχτοί στο διάλογο».Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει με την ίδια αποφασιστικότητα, ο υπουργός Ανάπτυξης απαντά: «Βεβαίως. Η συζήτηση, την οποία κάναμε την Πέμπτη μέσα στο ΠΑΣΟΚ χρησίμευσε ακριβώς σε αυτό. Στο να καταλάβουμε, δηλαδή, ότι για την χώρα μας, υπάρχει μία μόνο κατεύθυνση. Προσοχή όμως: και η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις, τώρα. Κατά κύριο λόγο, όμως, πολιτικοί, τραπεζίτες και σχολιαστές πρέπει να σταματήσουν να μιλούν στη τύχη για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Προτεραιότητα η δίκαιη κατανομή των βαρών


«Αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων», δήλωσε στον κυριακάτικο Τύπο ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ Ευάγγελος Βενιζέλος.Σε συνέντεύξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνω και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Σέβομαι απολύτως τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Υπάρχει πάντοτε περιθώριο για άμεσες, απλές και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και μπορούν να λυθούν μέσα από την κοινή λογική».Επισημαίνει πάντως ότι «η σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους βασίζεται στην αξιοπιστία μας και είναι μια ανοικτή διαδικασία διαπραγμάτευσης προς αμοιβαίο όφελος. Το κομβικό σημείο είναι βεβαίως η βιωσιμότητα και η διαχειρισιμότητα του δημοσίου χρέους και γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει ευρύτατη σύμπτωση απόψεων και άρα μια καλή βάση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαική ταυτότητα και προοπτική της χώρας».Αναφερόμενος στην ανάληψη του χαρτοφυλακίου του σημειώνει: «Μπορεί να βγω πάρα πολύ χαμένος προσωπικά. Αλλά εάν έχω συμβάλει σε κάτι υπέρ του τόπου, θα έχω δικαιωθεί ιστορικά».

Πανηπειρωτική Συνδιάσκεψη της "Δημοκρατικής Αριστεράς" στα Γιάννενα


Η Δημοκρατική Αριστερά, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της οργανωτικής της συγκρότησης στην Περιφέρεια της Ηπείρου με την εκλογή περιφερειακής επιτροπής, διοργανώνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουνίου 2011, ώρα 7:00 το απόγευμα, την Πανηπειρωτική Συνδιάσκεψη στο «ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ» (οδός Σικελιανού 3, Ιωάννινα).Συνδιάσκεψη είναι ανοικτή προς τους πολίτες.Σε αυτήν θα γίνει ευρεία πολιτική συζήτηση για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας και τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, για τις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, καθώς και για καίρια ζητήματα που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας της Ηπείρου, όπως δίκτυα συγκοινωνιών και ενέργειας (οδικοί άξονες, σιδηροδρομική σύνδεση, φυσικό αέριο), αγροτική οικονομία, τουρισμός, περιβαλλοντική πολιτική κ.α. Τα συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ.Την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο Στέφανος Μπαγιώργος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστερά

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠ...Η ΠΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ κ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΡΙΛΛΑ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝΕ....ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΔΩ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ...Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Η ΟΝΝΕΔ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...Ο κ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ...ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ!!ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΑΠ....

ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αναβάθμιση της γιορτής της Σαρδέλλας


H αναβάθμιση της γιορτής της Σαρδέλλας αποτέλεσε το αντικείμενο μια πρώτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κοσμά Κορωναίου.Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό που προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή έτσι ώστε η γιορτή της Σαρδέλλας να γίνει σημείο αναφοράς για τα δρώμενα της πόλης και να αναδείξει την στενή σχέση της Πρέβεζας με την θάλασσα.Τον πρώτο λόγο εξάλλου θα έχουν οι αλιείς και οι παραγωγοί κηπευτικών προιόντων της περιοχής (οι οποίοι ήταν παρόντες στην σύσκεψη) ενώ μετά την πρώτη αυτή «διερευνητική» συνάντηση θα ακολουθήσουν κι άλλες στις οποίες θα αποφασιστούν από κοινού προτεραιότητες και δράσεις.

Δήλωση Κώστα Τασούλα για τον ανασχηματισμό


Ο βουλευτής Ιωαννίνων και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Το ΠΑΣΟΚ αφού σε ώρες κορυφαίας και πρωτοφανούς εθνικής δοκιμασίας περιπλανήθηκε σε προσχηματικές αναζητήσεις δήθεν συναινέσεων και δήθεν κυβερνήσεων κοινής σωτηρίας, φαίνεται να επανήλθε στην μοναδική και τεράστια ευθύνη που έχει. Να κυβερνήσει τη χώρα. Επανήλθε όμως; Αυτό θα το δείξει η πράξη. Η ίδια πράξη που έδειξε πως η οικονομικής του πολιτική δεν βγαίνει, πως προκαλεί μόνο ύφεση, ανεργία και λουκέτα στις αγορές, πως βυθίζει την οικονομία σε επικίνδυνες επιδεινώσεις ενώ απελπίζει την κοινωνία, όταν δεν την οδηγεί σε ξεσπάσματα.Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της κ.Α.Σαμαράς με υπευθυνότητα καλούν την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και να αλλάξει οικονομική πολιτική. Συγχρόνως με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τον Πρωθυπουργό κ.Γ.Παπανδρέου να αποδεικνύει πως η αυτοσυντήρηση του ίδιου στην εξουσία τον απασχολεί πολύ περισσότερο από την σωτηρία της χώρας.Εύχομαι να κάνω λάθος. Φοβάμαι όμως πως ο κ.Παπανδρέου κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική».

Το άλγος ΜΑΚΑ, «τρομοκρατεί» τους ψαράδες του Αμβρακικού!


Αποτελείται από φυτικές ίνες, είναι σαν το «μαλλί της γριάς» και ευδοκιμεί σε γλυκά και υφάλμυρα νερά, πλούσια σε νιτρικά.Μόνο που δεν πρόκειται για γλύκισμα, αλλά το άλγος μάκα τρομοκρατεί του ς ψαράδες του Αμβρακικού. Τα καθημερινά μπουρίνια και οι πρόσφατες τραμουντάνες, μεταβάλλουν 2 και 3 φορές την ημέρα τα ρεύματα του Αμβρακικού, με αποτέλεσμα να σηκώνουν την μάκα από τον βυθό και να τη παγιδεύουν στα δίχτυα των ψαράδων. Όταν βέβαια οι ποσότητες είναι μεγάλες αυτό σημαίνει ανεργία για 2 με 3 μέρες, χρόνος που χρειάζεται για να καθαριστούν τα δίχτυα. Έτσι απλώνονται στον ήλιο για να στεγνώσουν και ξεραθεί η μάκα, ώστε να τρίβεται εύκολα και στη συνέχεια μετά από νετάρισμα να είναι ξανά έτοιμα να ψαρέψουν.Από την μία η οικονομική κρίση, που δεν υπάρχει ζήτηση με αποτέλεσμα να πέφτουν οι τιμές, από την άλλη η μάκα και τα κορέλια έχουν γίνει ο εφιάλτης των ψαράδων. Η ρήση «όπου φτωχός και η μοίρα του» ταιριάζει απόλυτα για τους ψαράδες του Αμβρακικού.

Συνέχεια στην κόντρα Θ. Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ


Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ως «κόμμα τραμπούκων».Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους». Αντίθετα, όπως είπε, «είναι το κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής».Απαντώντας ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, έκανε λόγο για «ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων» από τον κ. Πάγκαλο.«Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής», τόνισε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε ότι «ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας».«Αδικος ο κόπος του», υπογράμμισε και υποστήριξε ότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει χαθεί ανεπιστρεπτί και το καράβι της κυβέρνησης μπάζει νερά από παντού».«Θα τους πνίξουν η οργή και ο πόνος των ανέργων και της κοινωνίας που γεννά η ανάλγητη πολιτική τους. Ο λαός μας, με πείσμα και υπερηφάνεια, θα ρίξει την κυβέρνηση με ειρηνικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες», κατέληξε.

Ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης


Με ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας.Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα, την Τρίτη το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.Στο Λουξεμβούργο θα βρίσκεται την Κυριακή ο Ευ. Βενιζέλος για την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup.Με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης γίνεται μια επανεκκίνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από τους υπουργούς.Εξειδικεύοντας ότι όρισε ως "επανεκκίνηση", ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κυβέρνηση συνεκτική, λειτουργική, μάχιμη και αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο της.

ΑΛΒΑΝΙΑ:Σύσκεψη του προεδρείου της «Ομόνοιας»


Συγκλήθηκε στα κεντρικά γραφεία στους Αγίους Σαράντα,σύσκεψη του προεδρείου της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοιας». Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και οι νεοεκλεγμένοι έπαρχοι.Η ημερήσια διάταξη αφορούσε στην προετοιμασία του επόμενου Γενικού Συμβουλίου, τις επαναληπτικές εκλογές στην επαρχία Φοινίκης καθώς και μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 8ης Μαίου.Κατά την ομιλία ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος αφού συνεχάρη τους νεοεκλεγμένους έπαρχους δεν ξέχασε να επισημάνει και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο συνδυασμός Ομόνοιας-ΚΕΑΔ αναλαμβάνοντας αφενός τις όποιες ευθύνες και αφετέρου την αποφασιστικότητα για τη συνέχιση χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις του αγώνα της Ομόνοιας, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των όσων επιτεύχθηκαν παντού στο χώρο μας και ειδικότερα στην περιοχή της Χιμάρας.Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, αναφέροντας πως για άλλη μια φορά ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στήριξε το συνδυασμό Ομόνοιας – ΚΕΑΔ, επεσήμανε τη ζημιά που όπως κατά το παρελθόν, έτσι και σήμερα, έκαναν διάφορα κινήματα όπως το MEGA.Ενώ το μέλος του προεδρείου και προεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες αφού με τη σειρά του συνεχάρη τους επάρχους και στην νίκη του συνδυασμού Ομόνοιας -ΚΕΑΔ , αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την μη αναγραφή της εθνικότητας στα πιστοποιητικά, τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών στα Τίρανα ακούοντας παράλληλα τις απόψεις των επάρχων σχετικά μ΄αυτό το θέμα αυτό και εν όψει της νέας συνάντησης που θα γίνει στα Τίρανα.Το προεδρείο συζήτησε επίσης και το θέμα των επαναληπτικών εκλογών στη Φοινίκη συγκροτώντας παράλληλα και τις ανάλογες επιτροπές ευθύνης.Όσο για την επόμενη σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου, το προεδρείο αποφάσισε να συγκληθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου, ενώ δεν ορίστηκε ημερομηνία λόγω των επαναληπτικών εκλογών στην επαρχία Φοινίκης.

Το Πανεπιστήμιο δείχνει το δρόμο για την ανάπτυξη των καλλιεργειών


«Ζεστά» έχουν πάρει το θέμα της ανάπτυξης καλλιεργειών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όπως έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε στη χθεσινή πρώτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου.Μέλη ΔΕΠ, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό συμμετείχαν στην πρώτη αυτή συνάντηση με στόχο να κατατεθούν όλες οι προτάσεις και στη συνέχεια να τεθούν οι κανόνες λειτουργίας του πρωτότυπου και καινοτόμου εγχειρήματος.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας υπήρξαν αρκετές προτάσεις ώστε να καλυφθούν όλοι οι σκοποί, επιστημονικοί, περιβαλλοντικοί, οικονομικοί που μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσα από αυτή την πρωτοβουλία.Για παράδειγμα το Συμβούλιο Περιβάλλοντος πρότεινε αρχικά τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου διατήρησης παραδοσιακών ποικιλιών, όπως σημείωσε ο καθηγητής Νίκος Μάνθος, σημειώνοντας την αναγκαιότητα αναπαραγωγής και διατήρησης τοπικών σπόρων και βολβών.Επίσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Τρ. Αλμπάνης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διάθεσης των προϊόντων που θα παράγονται στις καλλιέργειες στο φοιτητικό εστιατόριο του Πανεπιστημίου.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ακόμη θέματα όπως οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για την έναρξη των καλλιεργειών, αλλά και η χωροθέτηση σε έκταση που δεν περιλαμβάνονται στο ρυθμιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.Πάντως ο κ. Αλμπάνης υπογράμμισε πως ο τρόπος διαχείρισης που θα βρεθεί θα πρέπει να καταστήσει το εγχείρημα βιώσιμο, κάτι που σημείωσε και ο υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και καθηγητής του Πανεπιστημίου Απόστολος Κατσίκης.Μάλιστα ο κ. Κατσίκης σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα μπορούσε να συνδυαστεί με μία πρόταση για δημιουργία πρότυπου περιβαλλοντικού, πολιτιστικού, αρχαιολογικού και οικολογικού πάρκου.Η επόμενη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου και εκεί θα υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο για τον χώρο, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των καλλιεργειών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ