Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

ΔΝΤ: Η χρηματοδότηση της Ελλάδας εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις


Η συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας εξαρτάται από το αν η Αθήνα θα υιοθετήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί, καθώς και από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Καρολάιν Ατκινσον.«Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις για να διασφαλιστεί η πλήρης χρηματοδότηση του προγράμματος και προβλέπουμε θετική κατάληξη στο θέμα αυτό στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup», ανέφερε η κ. Ατκινσον σε γραπτή ανακοίνωσή της.

"Τον Ιούλιο η εκταμίευση της 5ης δόσης"


Την πεποίθηση ότι την ερχόμενη Κυριακή το Eurogroup θα αποφασίσει για την εκταμίευση, στις αρχές Ιουλίου, της 5ης δόσης των δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, εξέφρασε στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν, ενώ παράγοντες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν ότι στο επικείμενο συμβούλιο των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης αρκεί η συμφωνία στο βασικό πλαίσιο του νέου προγράμματος για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.Παράλληλα, ο Ολι Ρεν υπογραμμίζει ότι το Eurogroup της Κυριακής και της Δευτέρας θα συζητήσει το περιεχόμενο, τους όρους και τον χαρακτήρα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου.Ο κοινοτικός επίτροπος κάλεσε ακόμη όλους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να ξεπεράσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Κυριακή και να καταλήξουν σε υπεύθυνη συμφωνία.Βέβαια, όπως υπογραμμίζει ο Ολι Ρεν, μεγάλο μερίδιο ευθύνης «πέφτει στις πλάτες » των ελληνικών αρχών και όλων των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Ρεν αναφέρει ότι αναμένει από την Ελληνική Βουλή να εγκρίνει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως συμφωνήθηκε, έως το τέλος Ιουνίου. «Είναι λυπηρό ότι οι προσπάθειες για εθνική ενότητα απέτυχαν χθες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν, ο οποίος τονίζει ακόμη ότι οι αναγκαίες προσπάθειες για την αποφυγή της χρεοκοπίας - η οποία θα αποτελούσε καταστροφή για την Ελλάδα - είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε


Με αφοσίωση δίνουμε εδώ και 20 μήνες την ευθύνη για τη διάσωση της χώρας και η Ελλάδα έχει μείνει όρθια, τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.Τα στοιχήματα είναι τρία:
-η αντιμετώπιση του μεγάλου χρέους και των ελλειμμάτων που κληρονόμησε η κυβέρνηση
-η προώθηση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα εδώ και χρόνια
-η διαμόρφωση συνθηκών στη διεθνή σκακιέρα, ώστε η Ελλάδα να παίξει το ρόλο που της αρμόζει
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ενώ αναφέρθηκε και στα λάθη που έχει διαπράξει και η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.Ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με το δάνειο, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι κρίσιμες και συνεχίζονται.Μάλιστα επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για το δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός της Ευρώπης για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα για την ευρωπαϊκή ενότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.«Η στιγμή είναι σημαντική, είτε γιατί η Ευρώπη θα γράψει ιστορία ή η ιστορία θα ξεγράψει την ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι όλοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.Ο κ. Παπανδρέου επανέλανε την υποχρέωση της Ελλάδας να κάνει τις αλλαγές που θα κάνουν τη χώρα να σταθεί στα πόδια της.Αναγνώρισε ότι οι αλλαγές είναι επώδυνες και σε αρκετές περιπτώσεις άδικες, «όμως όσο πιο γρήγορα τις κάνουμε τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την κρίση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε».

Ψήφος εμπιστοσύνης από το Παρίσι στον Γιώργο Παπανδρέου


Η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που άρχισε η Ελλάδα, δήλωσε την Πέμπτη το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει σήμερα (Πέμπτη) ο Έλληνας πρωθυπουργός. Του έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και ότι θα συνεχίσει το θαρραλέο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό.«Οι διαφορές απόψεων που μπορεί να εκφράσθηκαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες για το ελληνικό ζήτημα αφορούν τους όρους, αλλά όχι την αρχή ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που έκανε το πρωί ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος κάλεσε «όλους να επιδείξουν το πνεύμα ευθύνης και συμβιβαστικότητας που είναι αναγκαίο για να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ».

Συνάντηση με κορυφαίους υπουργούς έχει ο πρωθυπουργός στη Βουλή


Συνάντηση με κορυφαίους υπουργούς έχει ο πρωθυπουργός στη Βουλή, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.Στο γραφείο του πρωθυπουργού έχουν κληθεί όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων Ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Παπουτσής, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Λούκα Κατσέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας.

Στο 15,9% η ανεργία το α' τρίμηνο


Στο 15,9% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, από 11,7% το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και 14,2% το δ΄ τρίμηνο 2010.Οι άνεργοι, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, έφτασαν πλέον στα 792.601 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε κατά 35,1% μέσα σε έναν χρόνο και κατά 11,3% μέσα σε ένα τρίμηνο.Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω, ανεξάρτητα εάν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 46,6%.Η ανεργία «πλήττει» κυρίως τους νέους σε ηλικία. Στις ηλικίες 15-29 ετών, το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 30,9% (από 22,3% το α΄ τρίμηνο 2010) και ειδικά στις γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 35,8% (από 27,4% πριν από ένα έτος).

Σοβαρός τραυματισμός μαθητών στην Πρέβεζα


Ακρως επικίνδυνο για την ζωή δύο παιδιών αποδείχτηκε το παιχνίδι τους στην στέγη του Νηπιαγωγείου του Υδατόπυργου Πρέβεζας.Τα δύο παιδιά ,τα οποία συνήθιζαν να παίζουν στον χώρο του σχολείου μαζί με άλλα τις ώρες που αυτό ήταν κλειστό, ανέβηκαν στο γυάλινο υπόστεγο με αποτέλεσμα αυτό να μην αντέξει το βάρος τους και να σπάσει.α παιδιά –μαθητές γυμνασίου- βρέθηκαν στο έδαφος και τραυματίστηκαν τόσο από την πτώση όσο και από τα σπασμένα γυαλιά. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του όμως το ένα χρειάστηκε να διακομιστεί στα Ιωάννινα.Σύμφωνα με τους περίοικους ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ατύχημα αφού ομάδες παιδιών πηγαίνουν όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά και σε άλλα σχολικά κτίρια προσπαθώντας να υπερπηδήσουν εμπόδια ( το γνωστό και επικίνδυνο άθλημα Παρκούρ)…

"Πόθεν έσχες" δημοσίων υπαλλήλων


Δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης (εφοριακοί, υπάλληλοι Πολεοδομιών και επιθεωρητές), θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 να υποβάλουν τις ετήσιες δηλώσεις «πόθεν έσχες», οι οποίες για πρώτη φορά θα ελεγχθούν από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.Οι υπάλληλοι αυτοί υπολογίζονται σε 7.000 και σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης θα ελεγχθούν όσοι βαρύνονται με καταγγελίες ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ θα υπάρξει και έλεγχος σε ένα μικρό δείγμα, δεδομένου ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, για να ελεγχθούν όλες οι δηλώσεις.

Έκτακτη συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ


Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συγκάλεσε για τις 19.00, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, όπως έγινε γνωστό από πηγές της λεωφόρου Συγγρού.Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Επιμένει στην ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης ο Καρατζαφέρης


Στην ανάγκη σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης επέμεινε σήμερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν σοβαρά πρόσωπα και στα δύο μεγάλα κόμματα».«Ο κ. Παπανδρέου εκανε προσπάθεια για οικουμενική κυβέρνηση που έπεσε στο κενό. Πιστεύω ότι δικαιούται, αν δεν υποχρεούται, να κανει μια νέα προσπαθεια, υπάρχουν σοβαρα πρόσωπα και στα δύο μεγάλα κόμματα», είπε χαρακτηριστικά.

Προς αναβολή η συνάντηση Παπανδρέου - Μπαρόζο


Το προγραμματισμένο για την Παρασκευή ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προσπαθεί να αναβάλει για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.Οι πολιτικές εξελίξεις, και ειδικότερα το θέμα του ανασχηματισμού, της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, θέματα με τα οποία ασχολείται ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επιβάλουν την αναβολή της επίσκεψης.

Πως απέκτησαν τα σπίτια τους αυτοί που μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν τον Παπανδρέου;


Ποιοι χορηγοί πληρώνουν την αποστασία;Αυτό είναι το αμείλικτο ερώτημα και επειδή η Ελλάδα είναι μικρή χώρα όλοι γνωριζόμαστε και ιδιαίτερα κάποιοι πολιτικοί που πρωταγωνιστούν σήμερα επιχειρώντας να μαζέψουν υπογραφές για ανατροπή του Παπανδρέου;Αλήθεια αυτοί οι βουλευτές του Κινήματος μπορούν να μας πουν πως απέκτησαν τα σπίτια στα οποία μένουν σήμερα;Όλη η πιάτσα το γνωρίζει και σε λίγο θα γράφονται ονόματα και διευθύνσεις...

kourdistoportockali

Στις 4 συνεδριάζει εκτάκτως η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ


Στις 4 το μεσημέρι,θα συνεδριάσει εκτάκτως,η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ,προκειμένου να συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ: Ανέτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του ο Αντ. Σαμαράς


«Επικοινωνιακή μπλόφα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τις χθεσινές διαρροές σχετικά με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επαφών των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης.Επέρριψε επίσης αποκλειστικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι δεν θέλει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ούτε τη διενέργεια εκλογών, καθώς δεν είναι έτοιμος να αναλάβει ευθύνες.«Μία κυβέρνηση η οποία είναι εθνικής σωτηρίας, ή οικουμενική, δεν γίνεται ποτέ με ένα τηλέφωνο. Το τηλέφωνο έχει σκοπό μία διερεύνηση, βολιδοσκόπηση και τίποτε παραπάνω», σημείωσε.«Αυτά που απαίτησε από το τηλέφωνο ο κ. Σαμαράς, ήταν για μία κυβέρνηση υπηρεσιακή. Όταν είπε θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση και μετά θα πάμε σε εκλογές, όταν εσύ δεν θα είσαι πρωθυπουργός, είπε στον εκλεγμένο πρωθυπουργό, τότε σημαίνει ότι λάθος έχει στο μυαλό του μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή οικουμενική κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Σαμαρά ότι κινείται προσχηματικά και ότι «αναγκάστηκε προσχηματικά να ζητήσει εκλογές, ενώ δεν ήταν έτοιμος να τις ζητήσει».«Ο καθένας αντιμετωπίζει με τον τρόπο του την ευθύνη – με κεφαλαία η λέξη ευθύνη- που έχει απέναντι στη χώρα, την παράταξη και τον κόσμο που τον επέλεξε», συμπλήρωσε.

Για νέα αποστασία μιλά ο Απόστολος Κακλαμάνης!


Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ,μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη βουλή,με αφορμή την παραίτηση του Έκτωρα Νασιώκα, άφησε υπαινιγμούς για νέα Αποστασία!

Τα έχωσε στους εκσυγχρονιστές ο Μαγκούφης!


Τα έχωσε στους εκσυγχρονιστές, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης.Ο κ. Μαγγούφης,μιλώντας στους δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο,κατά του Πρωθυπουργού από μερίδα βουλευτών.

Κίνημα των "Βενιζελικών"!!!

Καιλή,Γιαννακά,Καρτάλης,Οδ.Κωσταντινόπουλος,Καρτάλης,Λιντζέρης, κ.α.,έχουν υπογράψει το κείμενο για την άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.Θέτουν θέμα ηγεσίας,ενώ την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος,ζητά συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δηλώσεις και από τον Βλαχοεκσυχγρονιστή του κάμπου Νίκο Σαλαγιάννη!


Και ο Βλαχοεκσυχγρονιστής του κάμπου Νίκος Σαλαγιάννης,έκανε δηλώσεις κατά του Γιώργου Παπανδρέου.Ζητά την άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:Να μην εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας, η κρίση στη χώρα


Την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γιώργο Καρατζαφέρη.Ο κ. Παπούλιας επισήμανε την ανάγκη να μην εξελιχθεί σε κρίση Δημοκρατίας η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Και ο εκσυγχρονιστής βουλευτής Β' Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης,ζητά την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας


Και ο εκσυγχρονιστής βουλευτής Β' Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης,ζητά την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλιστα ανέφερε πως συγκεντρώνονται υπογραφές από βουλευτές του κόμματος,για την άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Άμεσα σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ζητά η Βάσω Παπανδρέου


Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Νασιώκα και Φλωρίδη.Νωρίτερα, την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα γνωστοποίησε με επιστολή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Γ. Φλωρίδης.Ο ιατρός Γιώργος Φραγγίδης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Φλωρίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ Όπως έγινε γνωστό, ο επιλαχών στο Νομό Κιλκίς, έχει ήδη κάνει αποδεκτή τη βουλευτική έδρα.Μετά τον πρώην υπουργό Γ. Φλωρίδη την παραίτησή του υπέβαλλε και ο Ε. Νασιώκας.Ο ίδιος δήλωσε τα εξής: " Το πολιτικό σύστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά. Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο. Οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα.

Παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω διεργασιών για τον ανασχηματισμό


Ένα 24ωρο μετά το θρίλερ που διαδραματίστηκε για την κυβέρνηση συνεργασίας, οι πολιτικές διεργασίες συνεχίζουν με τον ίδιο ραγδαίο, αλλά και συγκεχυμένο τρόπο. Τις παραιτήσεις τους από τις βουλευτικές τους έδρες ανακοίνωσαν ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Έκτορας Νασιώκας. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τον ανασχηματισμό, που ορισμένες πληροφορίες ήθελαν να αναβάλεται κατά ένα 24ωρο, κάτι το οποίο η κυβέρνηση επισήμως διέψευσε.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού άρχισαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο δεν αποκλείεται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης να γίνει πολύ αργά το βράδυ.Επισήμως, έχει ανακοινωθεί πως η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής και εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.Οι πληροφορίες θέλουν το νέο κυβερνητικό σχήμα «απαλλαγμένο» από ορισμένους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής, «εμπλουτισμένο» με τεχνοκράτες, αλλά σαφώς μικρότερο.Σε κάθε περίπτωση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι το υπουργείο Οικονομικών και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής υπουργών και βουλευτών.Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον ΒΗΜΑ 99,5, που χαρακτήρισε «ηλεκτρική καρέκλα» τόσο το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών, όσο και γενικότερα τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση που έχει να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Τόνισε, πάντως, ότι «αυτή είναι η αξία της πολιτικής και η αξία να λες είμαι εδώ, όρθιος» και δίνω μάχη.Ερωτηθείς για τη συμμετοχή τεχνοκρατών στην νέα κυβέρνηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης τάχθηκε υπέρ της επιλογής πολιτικού προσώπου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας πως μόνο ένας πολιτικός μπορεί να λογοδοτήσει στο λαό, από τον οποίο είναι εκλεγμένος.

Παραιτείται από βουλευτής και ο Έκτωρ Νασιώκας


Παραιτείται από βουλευτής και ο Έκτωρ Νασιώκας!Ένας-ένας οι εκσυγχρονιστες αποχωρούν!Τη σκυτάλη,στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ,θα πάρουν νέοι,άφθαρτοι βουλευτές που θα έχουν τη δύναμη να προχωρήσουν μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.

Η «Πίνδος» πήρε τη ΣΒΕΚΗ

ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ-ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διέξοδο μετά από δύο περίπου χρόνια δόθηκε χθες στο θέμα της ΣΒΕΚΗ. Ο πτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Πίνδος» πλειοδότησε στον πλειστηριασμό που έγινε χθες και με το ποσό του 1.015.000 ευρώ εξαγόρασε την κρεατοβιομηχανία, δίνοντας λύση σε δύο πεδία: πρώτα, θα πάρουν τα οφειλόμενα προς αυτούς οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.
Θα πάρουν κατά τι λιγότερα πάντως, καθώς τα χρέη προς εργαζόμενους και σε ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ, είναι περίπου 1,3 εκ. ευρώ. Και οι δύο παράγοντες, εργαζόμενοι και ΙΚΑ, θα πάρουν 10% λιγότερα από τα οφειλόμενα σε αυτούς. Έπειτα, η ΣΒΕΚΗ θα λειτουργήσει ξανά, εξ ολοκλήρου, τους επόμενους μήνες. Το γεγονός αυτό και μόνο, είναι σημαντικό, καθώς θα είναι το πρώτο εργοστάσιο που ανοίγει στη ΒΙΠΕ μετά από πολύ καιρό. Πρόθεση των νέων ιδιοκτητών είναι να λειτουργήσουν όλες οι γραμμές (σφαγείο, συσκευασία κ.λπ.) με εντελώς διαφορετικό όμως διοικητικό πλαίσιο και με στόχους, ανάλογους με αυτούς που βάζει η «Πίνδος» στην αγορά: διοχέτευση προϊόντων με τοπική «σφραγίδα», προερχόμενα από τους ντόπιους παραγωγούς.Ενδεχόμενο είναι επίσης να κληθούν να συμμετέχουν ως μέτοχοι, οι ίδιοι οι παραγωγοί, χοιροτρόφοι και κτηνοτρόφοι. Οι πρώτοι ειδικά είναι οι μεγαλύτεροι χαμένη από αυτή την ιστορία, καθώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν για προϊόντα που έδωσαν στη ΣΒΕΚΗ, στο παρελθόν, ωστόσο τώρα θα γίνει μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με διαφορετικούς όρους. Ενδεχόμενο επίσης, είναι να αλλάξει και όνομα η εταιρία, καθώς το παρόν είναι «φορτισμένο αρνητικά». Η «Πίνδος» θα ζητήσει και ρύθμιση χρεών προς την εφορία, με κάποιο διακανονισμό. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι στο χθεσινό πλειστηριασμό ο οποίος ήταν ο πέμπτος μέσα σε 1,5 χρόνο, συμμετείχε και ο «Βίκος», ο οποίος σταμάτησε όμως σε λίγο μικρότερο ποσό από την «Πίνδο».

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΑΡΤΑ:Απάντηση του διοικητή Γ. Λάμπρου για τις παραιτήσεις στο Νοσοκομείο


Ανακοίνωση σχετικά με τις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Άρτας εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Λάμπρος στην οποία αναφέρει τα εξής: «Την Δευτέρα 6 Ιουνίου τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Γεώργιος Τσέλιος και Κων/νος Πανέτας μου κοινοποίησαν την κοινή επιστολή τους πού έστειλαν στον Υπουργό Υγείας & Κ.Α με την οποία του υπόβαλαν την παραίτησή τους από μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Άρτας και ζητούν να γίνει αποδεκτή. Η απόφαση είναι του Υπουργού.Προσωπικά τους ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία τους με το Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Η δύσκολη συγκυρία στο χώρο της Υγείας, απαιτεί ψυχραιμία, γερά νεύρα και συστράτευση από όλους μας όσους ανέλαβαν καθήκοντα υποστήριξής της. Οι αναμενόμενες ανακατατάξεις στα Νοσοκομεία απαιτούν ενωτικές και συλλογικές προσπάθειες, με προτάσεις και δράσεις για να δημιουργήσουμε και διεκδικήσουμε τις καλλίτερες προοπτικές για το Νοσοκομείο Άρτας. Το Νοσοκομείο στηρίζει αναντικατάστατα την Υγεία στο Νομό μας και την ευρύτερη περιοχή. Πρέπει να είμαστε όλοι κοντά του».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επιτροπή στη Μυρσίνη ενάντια στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων


Συγκέντρωση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Μυρσίνης, του νέου Καλλικρατρικού Δήμου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με αφορμή το έργο της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε χώρο δημιουργίας της κτηματικής περιφέρειας του τοπικού διαμερίσματος.Οι κάτοικοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, χωρίς, όπως ισχυρίζονται να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων. Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Μυρσίνης εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους για την κατασκευή του έργου και προχώρησαν στη συγκρότηση επιτροπής την οποία εξουσιοδότησαν ώστε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μη κατασκευή του ΣΜΑ.

Ανάπλαση στα Λιθαρίτσια ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο


Το γενικό σχέδιο ανάπλασης του πάρκου Λιθαρίτσια ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κατάθεση και τη χρηματοδότηση της μελέτης από το ΕΣΠΑ.Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης ψήφισε τον πρώτο προϋπολογισμό του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής ενώ έγινε αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ.

Συνεργασία Δήμου – Πανεπιστημίου σε ερευνητική πρόταση


Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποστηρίξει και να αξιοποιηθεί από το Δήμο, η ερευνητική πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «αφηγηματικό περιβάλλον διαδραστικών εικαστικών εγκαταστάσεων στον αστικό χώρο».Το βασικό αντικείμενο της πρότασης είναι η αναζωογόνηση του δημόσιου αστικού χώρου και η προσέλκυση τουρισμού υψηλής ποιότητας μέσα από την ενίσχυση και την επαναδιαπραγμάτευση της διαδραστικής σχέσης μεταξύ πολίτη, συμβάντων ιστορίας και αστικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα αφηγηματικά οριοθετημένο ιστό διάφανων και σχεδόν αόρατων διαδραστικών τεχνολογιών στον υλικό χώρο, που αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες και διαμορφώνουν ένα διευρυμένο, ευφυές περιβάλλον, όπου διαφορετικές χρονικότητες και πραγματικότητες συγχωνεύονται. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Ξενοφώντα Μπίτσικα, καταθέτει την πρόταση στο πρόγραμμα «Θαλής» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και εν συνεχεία ο Δήμος θα υλοποιήσει τα αποτελέσματα της ερευνητικής δουλειάς.

ΑΡΤΑ:Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του αντιδημάρχου Αρταίων


Απ' το Γραφείο του Δημάρχου Αρταίων ανακοινώθηκε ότι ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας κύριος Χρήστος Γεώργος υπέβαλε την παραίτησή του στο Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη για προσωπικούς λόγους.Ο Δήμαρχος, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, εκτιμώντας την έως τώρα άριστη και πολύτιμη συνεργασία του Αντιδημάρχου κυρίου Χρήστου Γεώργου στα θέματα της αρμοδιότητάς του δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Την Τρίτη το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης


Την Τρίτη το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή του κοινοβουλίου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα αρχίσει την Κυριακή το βράδυ και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτη, διευκρίνισε η ίδια πηγή.Οπως είπε, πρώτα ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να ορίσει τη νέα κυβέρνηση και αυτή να ορκιστεί πριν να υποβληθεί το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης.

Παραιτείται από βουλευτής ο Γ.Φλωρίδης


Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γιώργος Φλωρίδης στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή.

Εν αναμονή των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων τελούν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές


Εν αναμονή των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων τελούν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Αν και βάσει του προγραμματισμού της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής τέσσερις επιτροπές έπρεπε να συνεδριάζουν ήδη από τις 10.00 π.μ. για θέματα της αρμοδιότητάς τους, αυτό δεν έχει συμβεί και οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου αναμένουν την πληροφόρηση των βουλευτών για το τί τελικά θα συμβεί.Σημειώνεται πως το πρόγραμμα της Βουλής για σήμερα, Πέμπτη, περιελάμβανε τα εξής :
-Συνεδρίαση της Ειδικής μόνιμης επιτροπής προστασίας του Περιβάλλοντος, με θέμα: Παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης.
-Συνεδρίαση Διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων με θέματα ημερήσιας διάταξης: α) Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, μετά από ακρόαση του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), Δημήτρη Ματθαίου. β) Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, μετά από ακρόαση του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Αλέξιου Δημαρά. γ) Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, μετά από ακρόαση του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Χριστόφορου Χαραλαμπάκη.
-Συνεδρίαση της Ειδικής μόνιμης επιτροπής οδικής ασφάλειας με θέμα: Οδική ασφάλεια σε αστικό περιβάλλον. Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), Δημήτριο Δημητρίου.
-Συνεδρίαση Διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, με θέμα: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015».

Δήλωση Γ. Πεταλωτή σχετικά με την ανακοίνωση του Α.Σαμαρά


«Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ απέδειξαν σήμερα ότι η αντίληψη της εθνικής ευθύνης, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, περνάει μόνο μέσα από το κομματικό τους συμφέρον», αναφέρει στην ακακοίνωσή του σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ, Αντώνη Σαμαρά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.«Είναι, πράγματι, αντιφατικό να επικαλείται ο κ. Σαμαράς την Ευρώπη, να μας υποδεικνύει τρόπο κυβέρνησης, να αρνείται την προσυπογραφή σε δήθεν λάθη, την ίδια στιγμή που υπονόμευσε μια μεγάλη ευκαιρία κοινής ανάληψης εθνικής και ιστορικής ευθύνης. Τέτοιες συμπεριφορές αποβαίνουν σίγουρα σε βάρος της ίδιας της χώρας», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Υπαναχώρησε ο Παπανδρέου, λέει ο Αντώνης Σαμαράς και ζητά εκλογές


Την ευθύνη στον πρωθυπουργό για το ναυάγιο στις μεταξύ τους συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» επιρρίπτει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για στροφή του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής και χαρακτηρίζοντάς τον «γατζωμένο στην εξουσία». «Έτσι χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.«Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του και ο λαός μπορεί να κρίνει. Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια. Στη ΝΔ συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή πλέον του ίδιου του πολιτικού σκηνικού. Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας για πρώτη φορά ανοιχτά εκλογές.

Κανονικά η 5η δόση


Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα πρέπει να καταβληθεί στην Ελλάδα η πέμπτη δόση των δανείων, τον Ιούλιο, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις Επιτρόπου Ολι ΡενΑμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι αναμένει από τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις 19 και ενδεχομένως στις 20 Ιουνίου να ληφθεί η κατ' αρχήν απόφαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. Παράλληλα, σημείωσε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων των χωρών - μελών της ευρωζώνης βρίσκεται και η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας, αλλά απέφυγε να πάρει σαφή θέση αν στην επικείμενη σύνοδο του Eurogroup θα ληφθεί απόφαση και για την νέα στήριξη προς την Ελλάδα.

Η πολιτική κρίση και ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης


Η πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα παραμένουν και την Πέμπτη πρώτο θέμα στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και στις σημαντικότερες ξένες εφημερίδες. Οι ανταποκρίσεις εστιάζουν στην πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας -που συζητείτο μέχρι το διάγγελμα του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου- στο ναυάγιο της πρότασης αυτής και στην απόφαση τελικά για ευρύ ανασχηματισμό.Ειδικά για τον ανασχηματισμό, τα περισσότερα μέσα μιλούν για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ Reuters και BBC αναφέρει ως πιθανό διάδοχο τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.Στις ανταποκρίσεις από την Αθήνα γίνονται εκτενείς αναφορές στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζονται ως τα πιο βίαια των τελευταίων ετών.Οι αμερικανικές εφημερίδες επικεντρώνονται στις επιπτώσεις που είχαν οι πολιτικές εξελίξεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.Το δημοσίευμα του BBC έχει τίτλο «Νέα κυβέρνηση ανακοινώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός». «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είναι έτοιμος να ανακοινώσει νέο κυβερνητικό σχήμα, καθώς επιζητά στήριξη για τα νέα μέτρα λιτότητας» μεταδίδει το BBC, επισημαίνοντας ότι οι νέοι φόβοι για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας ταρακούνησαν τις χρηματιστηριακές αγορές.«Την Τετάρτη, η Αθήνα έζησε ορισμένα από τα πιο βίαια επεισόδια του τελευταίου έτους, καθώς διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, συμμετέχοντας στη γενική απεργία» τονίζει το βρετανικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο ανταρσίας στο εσωτερικό του κόμματός του εξαιτίας του νέου πακέτου μέτρων, δηλαδή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.«Ο Παπανδρέου ζητά ψήφο εμπιστοσύνης» είναι τίτλος του CNN. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό και στη συνέχεια θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Ο σχεδιαζόμενος ανασχηματισμός στοχεύει στο να περάσουν τα νέα μέτρα λιτότητας» αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, τονίζοντας ότι ο Γ.Παπανδρέου αντιμετωπίζει τις διαφωνίες βουλευτών του κόμματός του, καθώς ένας βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε (σ.σ. ο Γ.Λιάνης) και ένας δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα (σ.σ. Αλ.Αθανασιάδης).«Κυβερνητικό ανασχηματισμό εξαγγέλλει ο Έλληνας πρωθυπουργός, μπροστά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας» μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, την ώρα που χιλιάδες είχαν περικυκλώσει το Κοινοβούλιο, αντιδρώντας στις νέες περικοπές, και τη στιγμή που η καταχρεωμένη Αθήνα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας» αναφέρει.«Παραπαίουν οι αγορές καθώς εντείνεται η ανησυχία για την ελληνική κρίση» είναι ο τίτλος των New York Times, που αναφέρονται στις επιπτώσεις που έχει η ελληνική πολιτική και οικονομική κρίση στην αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επενδυτές φοβούνται ότι η κατάσταση μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου, προκαλώντας σειρά προβλημάτων σε άλλες χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία. «Αυτό με τη σειρά του θα δημιουργούσε πρόβλημα στις ευρωπαϊκές τράπεζες και θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμα και το αμερικανικό οικονομικό σύστημα» σημειώνουν.«Προειδοποίηση της Ευρώπης για οικονομικό χάος, λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους» υπογραμμίζει ο Guardian. Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βάσει των οποίων «πιθανή χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ντόμινο σε όλη την Ευρώπη και να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις τράπεζες της Γαλλίας και τη Γερμανία».«Ο φόβος για χρεοκοπία της Ελλάδας χτυπά τις διεθνείς αγορές, την ώρα που ο Παπανδρέου προωθεί νέα μέτρα λιτότητας» γράφει η Washington Post, η οποία χαρακτηρίζει τον επικείμενο ανασχηματισμό ως «επικίνδυνο τέχνασμα για να ψηφίσουν οι βουλευτές» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.«Η κλιμάκωση της πολιτικής αναταραχής στην σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα ενέτεινε την ανησυχία, την Τετάρτη, ότι αυτή η χώρα της Μεσογείου οδεύει προς μία ολέθρια χρεοκοπία, η οποία θα σηματοδοτήσει μία νέα φάση στην κρίση χρέους της Ευρώπης» αναφέρει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι εάν τα νέα μέτρα δεν εγκριθούν τότε η πέμπτη δόση του δανείου δεν θα εκταμιευθεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους πιστωτές της τον επόμενο μήνα και «αυτό μπορεί να αποσταθεροποιήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».Τέλος, οι Financial Times φιλοξενούν δύο άρθρα στο πρωτοσέλιδο της διαδικτυακής τους έκδοσης. Το πρώτο έχει τίτλο «Βαθαίνει η ελληνική κρίση χρέους ελλείψει συναίνεσης», ενώ το δεύτερο αναφέρεται στον κίνδυνο η Ελλάδα να εισέλθει σε μια ταραχώδη περίοδο που θα την οδηγήσει σε χρεοκοπία.Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει τροφοδοτήσει ένα «νέο στοίχημα» το οποίο σχετίζεται με την διευρυνόμενη μεταξύ των επενδυτών άποψη ότι η χώρα εισέρχεται σε μια ταραχώδη περίοδο και θα αντιμετωπίσει στάση πληρωμών, με επακόλουθο την κοινωνική αναταραχή, τις αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες και την εμβάθυνση της κρίσης στην ίδια την Ευρωζώνη.

Ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας, Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε στις 3 χθες το μεσημέρι, συμμετείχαν περίπου 30 βουλευτές, και στη διάρκεια της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συζήτησε με τους βουλευτές σειρά ζητημάτων και κατέγραψε τις προτάσεις τους.Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις ή τις προτάσεις που διατύπωσαν οι συμμετέχοντες βουλευτές, πληροφορίες φέρουν τον Κώστα Καρτάλη να μην είναι πεισμένος για την αποτελεσματικότητα των αποκρατικοποιήσεων.Ο Αλέκος Αθανασιάδης επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, διευρύνοντας τη διαφωνία του και για τις πωλήσεις πέραν της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΔΑΘ και των λιμένων.Αναποφάσιστος ως προς το αν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την δυσπιστία του προς τον κ. Παπακωνσταντίνου.Από την μεριά του, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θανάσης Οικονόμου εκτίμησε ως υπερβολική την αύξηση ΦΠΑ από 13% σε 23% στην εστίαση.Την διαγραφή της δαπάνης 700 εκατ. ευρώ στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ, τη φορολόγηση των αδειών φωτοβολταϊκών και την περικοπή της διακρατικής βοήθειας (αφορά το υπουργείο Εξωτερικών) πρότεινε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.Το ερώτημα «πως αποκρατικοποιούμε χωρίς μελέτη κερδών και οφέλους» διατύπωσε ο Δημήτρης Λιντζέρης, ενώ τόσο η Χρύσα Αράπογλου όσο και η Τόνια Αντωνίου έκαναν λόγο για δημοκρατικό και πολιτικό έλλειμμα, καθώς «συζητάμε για δεύτερο Μνημόνιο, ενώ δεν έχει συζητηθεί στην Βουλή ούτε το πρώτο».Η κ. Αντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο το φορολογικό, όσο το ότι γίνονται αποκρατικοποιήσεις με λογική fast track και διατύπωσε προς τον κ. Παπακωνσταντίνου το ερώτημα «πως αποφασίζεις, π.χ. να πουλήσεις το 55% της ΛΑΡΚΟ, όταν δεν έχει γίνει συζήτηση ούτε με την διοίκηση ούτε με του εργαζόμενους» για να λάβει την απάντηση ότι «το αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο».Η κυρία Αντωνίου επανέλαβε ότι ενώ ο πρωθυπουργός μιλά για λογοδοσία και διαφάνεια, δεν έχει συζητηθεί ούτε το πρώτο Μνημόνιο, ούτε η δανειακή σύμβαση και εκτίμησε ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι από τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αποκρατικοποιήσεις, θέτοντας, τέλος, το ερώτημα «ποιος ωφελείται από αυτόν τον τρόπο, ο πωλητής ή ο αγοραστής;».

Στα 12.000 ευρώ παραμένει το αφορολόγητο-κλιμακωτή εισφορά έως 3% στα εισοδήματα


Το αφορολόγητο όριο θα παραμείνει σταθερό στις 12.000 ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την ενημέρωση των βουλευτών στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.Σε ό,τι αφορά τον «κεφαλικό φόρο» ή εισφορά αλληλεγγύης, θα είναι 1% για τα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% για τα εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 3% για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.Η εισφορά θα ισχύσει έως το 2015 και θα επιβάλλεται στο σύνολο του δηλωθέντος εισοδήματος, δηλαδή χωρίς να αφαιρείται το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.Για παράδειγμα κάποιος που έχει ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα πληρώσει ειδική εισφορά 150 ευρώ (15.000 Χ 1%), με εισόδημα 40.000 ευρώ θα καταβάλουν 800 ευρώ, ενώ όσοι έχουν εισόδημα 150.000 ευρώ θα πληρώσουν στην εφορία 4.500 ευρώ.Επίσης, αναστέλλεται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.Ακόμα, σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, μειώνεται το αφορολόγητο όριο του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας σε 200.000 ευρώ ανά άτομο από 400.000 σήμερα.Σε ό,τι αφορά τους συντελεστές φορολογίας που θα εφαρμοστούν, το Βήμα επικαλούμενο πληροφορίες, αναφέρει ότι ο συντελεστής φορολογίας διαμορφώνεται σε 2 τοις χιλίοις για αντικειμενική αξία ακινήτων από 200.000 ευρώ έως 600.000 ευρώ και πάνω από το ποσό αυτό θα υπάρχει κλίμακα με τους συντελεστές φορολογίας να φθάνουν έως και 1%.To αφορολόγητο όριο για απόκτηση πρώτης κατοικίας παραμένει στις 200.000 ευρώ για τον άγαμο.Ακόμη στο ΚΤΕ Οικονομίας συζητήθηκε η επιβολή ειδικού ετήσιου τέλους για κατοικίες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ύψους 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο «από το πρώτο τετραγωνικό».Η προώθηση νόμου για την ανά τρίμηνο ή εξάμηνο λογοδοσία στην Βουλή με έκθεση πεπραγμένων του ΔΣ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, συζητήθηκε επίσης, καθώς και η αναζήτηση στοιχείων για χρήματα που βγήκαν εκτός Ελλάδας από τις αρχές του 2010.Ο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ συζήτησε ακόμα τον έλεγχο «πόθεν έσχες» σε όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, καθώς και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε βάθος 20ετίας.

Αυξημένες κατά 4,52% οι τουριστικές αφίξεις τους πρώτους πέντε μήνες


Παγιώνεται η άνοδος στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2011, με βάση τα στοιχεία από τα 13 κύρια και περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, που συγκέντρωσε και δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Συγκεκριμένα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, η μπίλια των αεροπορικών αφίξεων διαμορφώθηκε στο 4,52% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι αφίξεις έφτασαν τις 2.405.030, έναντι 2.300.959 τους πρώτους πέντε μήνες του 2010.Μέχρι στιγμής, όπως είναι αναμενόμενο, ο Μάιος καταγράφεται ως ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις, που φτάνουν τις 1.272.786. Τα προσωρινά στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων δείχνουν το Μάιο άνοδο των αφίξεων σε όλα τα αεροδρόμια πλην εκείνων της Αθήνας, του Ακτίου και της Σκιάθου.Στην κορυφή των αφίξεων, η Ρόδος σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή με 36,1% και έπεται η Κως, με αύξηση των αφίξεων 27,7%. Ακολουθούν το Ηράκλειο με 12,1%, η Κεφαλονιά με 10,8%, αλλά και η Κέρκυρα 7,3%. Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την άνοδο στα Δωδεκάνησα μεταξύ άλλων στα δρομολόγια αεροπορικών εταιρών χαμηλού κόστους.

Νέα παράταση για τις δηλώσεις


Παράταση έως τις 30 Ιουνίου, για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.Η αρχική προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου.

Αγωνία με τις βαθμολογίες


Προσπάθειες ώστε ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, αύριο Παρασκευή 17/6/2001, καταβάλλει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του.Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011, αναφέρεται στη ίδια ανακοίνωση.Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.Όπως ήδη ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή.

Υποβάθμιση ελληνικών τραπεζών


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, τις οποίες κατατάσσει πλέον στην κατηγορία "CCC", δηλαδή στην ίδια με αυτή του αξιόχρεου της Ελλάδας.Οι τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς "έχουν εκτεθεί σε αυξημένους κινδύνους λόγω της επιδείνωσης της φερεγγυότητας της Ελλάδας", σημειώνει ο οίκος.Οι κίνδυνοι αυτοί συνδέονται επίσης "με την αντίληψη που έχουν οι Έλληνες καταθέτες για την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο οίκος αξιολόγησης μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση τους επόμενους μήνες στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.Η οικονομική κατάσταση των τραπεζών αυτών είναι εύθραυστη, υποστηρίζει ο οίκος, ιδίως σε ό,τι αφορά το επίπεδο ρευστότητας που παράγεται από τις λιανικές τραπεζικές δραστηριότητες με ιδιώτες ή εταιρείες.

Ξεχάστηκε το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων


Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η κωλυσιεργία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην προώθηση του Ρυθμιστικού των Ιωαννίνων.Ένα από τα σημαντικότερα σχέδια αναπτυξιακής προοπτικής του λεκανοπεδίου και όχι μόνο, έχει παραπεμφθεί, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το γιατί, στις καλένδες, προκαλώντας τεράστιες δυσλειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά στους φορείς της αυτοδιοίκησης.Η ανακολουθία του υπουργείου έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού σχεδόν κάθε δύο μήνες δίνεται ένα νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Ρυθμιστικού, που όσο περνά ο καιρός όμως γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο άπιαστο όνειρο.Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με το προεδρικό διάταγμα της λίμνης, θέμα επίσης σχετικό με το Ρυθμιστικό.Πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννης μιλώντας στη Βουλή ζήτησε εξηγήσεις από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, για την καθυστέρηση αυτή.Ενώ όμως στην αίθουσα βρισκόταν και η υπουργός κα. Μπιρμπίλη και ο αρμόδιος υφυπουργός Ν. Σηφουνάκης, κανείς εκ των δύο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει ή... δεν ήξερε με ποιον τρόπο να το κάνει.Αξίζει να σημειωθεί, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, ακόμη και στην περίπτωση που το υπουργείο προωθούσε σήμερα κιόλας το Ρυθμιστικό, θεσμοθετώντας το, θα χρειαζόταν διάστημα τουλάχιστον 18 μηνών για την εφαρμογή του.Μετά από αυτή την περίοδο καθυστέρησης, απαιτείται νέα διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, επομένως νέες προτάσεις, αξιολόγησή τους και αποστολή του σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Εκείνο που συζητείται ευρέως στην τοπική κοινωνία μετά από 18 μήνες καθυστέρησης και πλήρους απραξίας είναι πως το υπουργείο άγεται και φέρεται σύμφωνα με διάφορα συμφέροντα τοπικού και όχι μόνο χαρακτήρα.Αυτή βέβαια είναι μία έρπουσα φημολογία που επί του παρόντος δεν μπορεί να αποδειχθεί. Από την άλλη όμως, η διατύπωση ερωτημάτων όπως το πιο απλό «τι περιμένει το υπουργείο και δεν προχωρά στην έγκριση του Ρυθμιστικού;», εκθέτει το ίδιο το υπουργείο.Μία λογικοφανής εξήγηση θα μπορούσε να είναι η «γραμμή» που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να παγώσουν όλες αυτές οι ενέργειες, με το σκεπτικό του περιορισμού της σπατάλης και των δαπανών. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το κόστος εφαρμογής του Ρυθμιστικού είναι μηδενικό. Παράλληλα όμως, μία πιθανή εφαρμογή του θα έδινε πραγματική ανάσα σε διάφορους κλάδους της τοπικής οικονομίας.Από τη στιγμή που δεν προχωρά το Ρυθμιστικό, παραμένουν στον αέρα θέματα όπως τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των δήμων, το ΠΔ της λίμνης, η μετεγκατάσταση του υπεραστικού ΚΤΕΛ, η όποια προοπτική κατασκευής γραμμής τραμ στο λεκανοπέδιο.Μία πιθανή εφαρμογή του Ρυθμιστικού θα έδινε ταυτόχρονη ώθηση ώστε να κινηθούν στα πλαίσια των απαιτούμενων μελετών, τα τεχνικά γραφεία, τα δικηγορικά γραφεία, τα συμβολαιογραφεία, ακόμη και η οικοδομική δραστηριότητα που βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά 30ετίας.

Δεν μιλά κανείς
Αν όμως η καθυστέρηση του ΥΠΕΚΑ και της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής, το ίδιο μπορεί να χαρακτηριστεί και η στάση των τοπικών φορέων που έχουν άμεση σχέση με το θέμα.Παρ’ ότι τους προηγούμενους μήνες το Τεχνικό Επιμελητήριο είχε εκφράσει σχετικές επιφυλάξεις, καταθέτοντας και προτάσεις, αυτή την περίοδο το ΤΕΕ... αγνοείται. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τους δήμους του νομού και ειδικότερα του λεκανοπεδίου, δηλαδή το δήμο Ιωαννιτών, το δήμο Ζίτσας και το δήμο Δωδώνης που επηρεάζονται άμεσα από το Ρυθμιστικό.Τα ΓΠΣ των δήμων είναι «κολλημένα» και εν τούτοις κανείς δεν αρθρώνει τον παραμικρό λόγο, κάτι που προκαλεί εύλογες απορίες και εντυπώσεις.Το ίδιο θα μπορούσε τέλος να ισχυριστεί κάποιος και για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που επίσης δεν έχουν πει το παραμικρό, αν και στην περίπτωσή τους, λόγω των εξελίξεων, είναι μάλλον κατανοητοί οι λόγοι.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΙΑΚΚΑ Πολιτικού Μηχανικού

Ανοιχτή επιστολή στον Xρυσόστομο Βούζα

Κύριε Xρυσόστομε Βούζα,
Αρχηγέ της «Συμμαχίας Πολιτών του Δήμου Ζίτσας»
Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στο 1ο φύλλο της εφημερίδας που εξέδωσε η «Συμμαχία Πολιτών», ότι στις ομάδες εργασίας της παράταξης και ειδικότερα στα «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ» αναφέρεται το όνομά μου!Έχω λοιπόν να δηλώσω τα εξής:Καταρχάς, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι μετά τις Δημοτικές εκλογές στις οποίες ήμουν υποψήφιος για το Δήμο Ζίτσας με την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών», ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε εκλογή οργάνων της παράταξης αφού ποτέ δεν κλήθηκα να συμμετάσχω σε κάποια από τις «περιβόητες» συνεδριάσεις που επικαλείσθε ότι έγιναν και γίνονται τακτικότατα!!! Σας έχω ξεκαθαρίσει κύριε Βούζα από το βράδυ των εκλογών μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, ότι πρώτα εγώ «είμαι άξιος της μοίρας μου με σας προσωπικά που έμπλεξα» αλλά και «εσείς είστε άξιος της δικιάς σας μοίρας για τον τρόπο που λειτουργήσατε!!».Σας ζήτησα επίσης να μην με ξαναενοχλήσετε στη συνέχεια γιατί εσείς και μία ομάδα στην παράταξη μάλλον «δεν επιθυμούσατε την εκλογή μου τελικά αλλά μόνο τη συμμετοχή μου στις εκλογές για να καρπωθεί η παράταξη τις προσωπικές μου ψήφους που θα μπορούσα να μαζέψω λόγω της πολιτικής μου τοποθέτησης που δεν ήταν ίδια με τη δική σας και της ομάδας που το επιδίωκε!».Ξεχνάτε φαίνεται εύκολα και στο όνομα της «συλλογικότητας και της συναπόφασης» που επικαλείσθε τακτικά, θεωρήσατε σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε το όνομά μου και την επαγγελματική μου ιδιότητα προκειμένου να δείξετε ότι μπορείτε να αποφασίζετε για τους άλλους χωρίς καν να τους ρωτάτε!!!Eπειδή αυτό μάλλον είναι ιδίωμα της μεγαλύτερης παράταξης από την οποία προέρχεσθε, την οποία σέβομαι όπως και εσείς θα έπρεπε να σέβεστε την προσωπική και πολιτική ιδεολογία του καθενός που διαφέρει από τη δική σας και επειδή τυχαίνει να σας γνωρίζω αρκετά χρόνια.
θα σας παρακαλέσω εγγράφως πλέον και δημόσια
να αφαιρέσετε το όνομά μου από την «ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» που μόνος σας αυθαίρετα, χωρίς να με ενημερώσετε επιλέξατε να συμπεριλάβετε στο 1ο φύλλο της εφημερίδας που εξέδωσε η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών», δηλώνοντας στο ίδιο σημείο ότι ουδέποτε συναίνεσα εγώ να συμπεριληφθεί το όνομά μου εκεί, και παράλληλα ότι με δική σας ευθύνη το συμπεριλάβατε.Σας δηλώνω, τέλος, πάλι δημόσια ότι μπορεί να συμμετείχα στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Ζίτσας ως υποψήφιος με την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών», γιατί πίστευα σε αυτά που διακηρύσσαμε κατά την προεκλογική εκστρατεία, στην πορεία όμως, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και αφού αποδείχθηκαν όλες οι μεθοδεύσεις που επιχειρήθηκαν στο πρόσωπό μου από μια ομάδα της παράταξης,σεβόμενος όμως απόλυτα την πλειονότητα των συνυποψηφίων μου που αγωνιστήκαμε για να φθάσει η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» να την εμπιστευθεί το 21% των ψηφοφόρων του διευρυμενου Δήμου Ζίτσας ,σας υπενθυμίζω όπως και στην πρώτη συγκέντρωση της παράταξης που κάναμε μεταξύ της 1ης και 2ης Κυριακής των εκλογών, ότι στην παράταξη αυτή καμία θέση δεν έχω, αφού μάλλον προτιμάτε μόνο το πράσινο χρώμα της ανάπτυξης, και δεν σας επιτρέπω στο μέλλον να εμπλέκετε το όνομά μου με οποιαδήποτε ενέργεια, δράση και κίνηση της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσας,ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στο έργο που έχετε αναλάβει και σας έχουν εμπιστευθεί με την ψήφο τους οι δημότες του Δήμου Ζίτσας που ψήφισαν την παράταξή σας χωρίς να τους απογοητεύσετε τελικά!


Με εκτίμηση,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΑΚΚΑΣ
Πολιτικός Μηχανικός

Καταγγελία για επίθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ σε διαδηλώτρια στα Γιάννενα


Καταγγέλλουμε την αναίτια και τραμπούκικη επίθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Και ανδρών των ΜΑΤ σε διαδηλώτρια λίγο μετά τις 3 το απόγευμα μετά τη λήξη του απεργιακού συλλαλητηρίου. Με πρακτικές τρομοκράτησης προσπάθησαν να αρπάξουν από τα χέρια της διαδηλώτριας φωτογραφική μηχανή αφού “ενοχλήθηκαν” επειδή αυτή φωτογράφιζε διαδηλωτές μπροστά από τη Νομαρχία. Ο αξιωματικός ξεκίνησε να τραβάει τη μηχανή και να σέρνει μαζί τη διαδηλώτρια. Στη συνέχεια μπήκαν και 4-5 άνδρες των ΜΑΤ που την άρπαξαν από το σακίδιο. Στο σκηνικό μαζεύτηκε κόσμος που φώναζε στα ΜΑΤ να αφήσουν τη διαδηλώτρια. Τελικά τα ΜΑΤ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν προσαγωγή. Φεύγοντας απειλούσαν με χυδαία τρόπο τη διαδηλώτρια ότι θα λογαριαστούν άλλη στιγμή.Είναι προκλητικό από τη μεριά της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ. να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το κίνημα. Στη σημερινή απεργιακή κινητοποιήση βγήκαν εκατομμύρια απεργών και διαδηλωτών στους δρόμους και η αστυνομία προσπαθεί με τέτοιου είδους πρακτικές να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Δε θα τους περάσει! Απαντάμε με κλιμάκωση των συλλογικών αγώνων, των απεργιών από τα κάτω, δε μας τρομοκρατούν!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα