Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Περίεργος θάνατος 24χρονου Γιαννιώτη- γόνου γνωστής οικογένειας!

Για να γλιτώσει τον έλεγχο έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε!!!

Σήμερα στις 11:15, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας, από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ότι κάποιος άνδρας(αγνώστων στοιχείων) βούτηξε στη θάλασσα,μπροστά στον κυκλικό κόμβο Αμφιλοχίας. Συγκεκριμένα ο άτυχος νεαρός, αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου στη περιοχή του 94ου χιλιομέτρου Εθνικής οδού Αντιρρίου- Αμφιλοχίας, ενώ κατόπιν ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος προς την πόλη. Το όχημα του τελικά ακινητοποιήθηκε από προσωπικό του Σταθμού Τροχαίας και Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και στη συνέχεια ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο και βούτηξε στην θάλασσα! Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής και του Αστυνομικού Τμήματος επιβιβάσθηκαν σε ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος και κατόπιν έρευνας της θαλάσσιας περιοχής τον εντόπισαν να επιπλέει σε θέση πρόσθια, χωρίς τις αισθήσεις του.Αφού τον περισυνέλεξαν, τον μετέφεραν στο λιμάνι και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Περιφερικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για νεαρό Γιαννιώτη 24 ετών,γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογενείας των Ιωαννίνων. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική αρχή Αμφιλοχίας.

Η Άρτα υποδέχτηκε τη Φλόγα της ελπίδας


Στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι η Άρτα υποδέχτηκε τη φλόγα των Special Olympics. Η φλόγα μέσω της οδού Σκουφά έφτασε στην πλατεία Αγίου Δημητρίου όπου έλαβε χώρα μια σεμνή αλλά όμορφη τελετή. Η αφή της Φλόγας έγινε από το Νίκο Βασιλάκη, τον πιο παλιό αθλητή των αγώνων Special Olympics στην Άρτα ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στους περιφερειακούς αγώνες στην Πάτρα το 1989. Πάρα πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί στον Άγιο Δημήτριο ο οποίος υποδέχτηκε με ένα θερμό χειροκρότημα τη Φλόγα, τους αθλητές των S.O. που ταξιδεύουν μαζί της και τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αξιωματικούς της Αστυνομίας απ’ όλο τον κόσμο που την μετέφεραν μέχρι εδώ, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού.Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης στη σύντομη ομιλία του υπογράμμισε την αξία της συμμετοχής στους Αγώνες Special Olympics που αναδεικνύουν και προβάλουν σε όλο τον κόσμο τις ιδιαίτερες ικανότητες των αθλητών. Ο κ. Παπαλέξης τόνισε συγκεκριμένα: «Η Άρτα σήμερα υποδέχεται την φλόγα των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Στόχος των παγκόσμιων αυτών αγώνων είναι να ενισχύσουν την κατανόηση της διαφορετικότητας και την αποδοχή της διανοητικής αναπηρίας. Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Special Olympics μας υπενθυμίζουν το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Η συμμετοχή είναι σημαντικότερη από τη νίκη. Οι αγώνες δίνουν στους αθλητές τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να τις προβάλουν στην παγκόσμια κοινότητα ταυτόχρονα όμως – μέσα από τους αγώνες τα άτομα με διανοητική αναπηρία προσπαθούν να περάσουν σε όλους εμάς, το σεβασμό στην διαφορετικότητα, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics 2011, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, έχουμε υποχρέωση να παρευρεθούμε όλοι μας. Να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια Ελλήνων και ξένων αθλητών και να στείλουμε με την παρουσία μας ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκλήρο τον κόσμο. Το μήνυμα της αποδοχής και τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Ξεχωριστοί αθλητές – αθλητές των Special Olympics – σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για όσα μας προσφέρετε. Καλωσορίσατε στην πόλη μας».

Ανοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Πάργας


Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του ΤΣ Πάργας
Κυρίες και Κύριοι Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε, την δυσαρέσκεια για την σημερινή εικόνα της Πάργας και την κραυγή αγωνίας για το εγγύς μέλλον ενόψει των περισσοτέρων αφίξεων που αναμένονται, των μελλών του συλλόγου μας.Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και να σας παρουσιάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας έτσι όπως τα βλέπουμε και μας τα μεταφέρουν οι επισκέπτες πελάτες μας.Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ο σκοπός μας δεν είναι η αναζήτηση ευθυνών αλλά η ποιοτική ανάπτυξη της Τουριστικής Δραστηριότητας του Δήμου Πάργας.Με γνώμονα την ανάπτυξη θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας για την αντιμετώπιση και εύρεση λύσεων αυτών των προβλημάτων που πληγώνουν και υποθάλπουν τόσο την Τουριστική Εικόνα και προοπτική όσο και την ανάπτυξη.Η καθαριότητα, έχει είδη φέρει τα πρώτα αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες καθώς είναι πρωτόγνωρη για την Πάργα η εικόνα με τους μικρούς κάδους γεμάτους να ξεχειλίζουν και τα σκουπίδια μέσα σε αυτούς σε αποσύνδεση (στο λιμάνι του Βάλτου) ή ακόμα και σε κεντρικά σημεία. Κεντρικοί δρόμοι για μέρες ασκούπιστοι και ακαθαρσίες από ζώα στην κοινή θέα για ημέρες.Κατανοούμε το πρόβλημα με τις προσλήψεις αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση.Στον τομέα αυτό χαιρετίζουμε την απομάκρυνση των κάδων από την παραλία και το σάρωμα με το μηχανοκίνητο των δρόμων, αλλά πρέπει και αυτό να επαναλαμβάνετε πολλές φορές.Φωτισμός & οδοποιία ο ελλιπής φωτισμός και οι φθορές σε δρόμους και πλατείες έχουν αυξήσει τις επισκέψεις σε γιατρούς από τουρίστες και έχουν υποχρεώσει τους Τουρ Οπερεϊτορς να δίνουν οδηγίες στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν φακούς κατά τις βραδινές βόλτες τους!Σίγουρα παθογένειες ετών, αλλά πολύ πιο έντονο το φαινόμενο εφέτος γιατί τα συνεργία καθαριότητος δεν έχουν ακόμη περάσει από όλους τους δρόμους, οι οποίοι έχουν ακόμη από τον χειμώνα φερτά υλικά από βροχές.Κυκλοφοριακό ακόμη μια παθογένεια ετών αλλά και εδώ δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια. Η αστυνόμευση ανεπαρκής και μόνο στα κεντρικά σημεία να μοιράζει πρόσθημα. Ενώ στο Βάλτο δεν μπορεί να κατέβει λεωφορείο, αλλά και για το ΙΧ η ταλαιπωρία αφάνταστη!Υγεία, ακούμε ότι θα αναχωρήσει ένας από τους ιατρούς πράγμα που θα προκαλέσει δυσλειτουργία και υποβάθμιση του κέντρου υγείας. Θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά το πόσο σημαντικό και πρωτεύον είναι το θέμα της υγείας στην απόφαση των ΤΟ για το άνοιγμα ενός καινούργιου προορισμού ή για την συνέχιση ενός ήδη υπάρχοντος.


Με τιμή
Tο Προεδρείο του συλλόγου

Τετραπλό χαράτσι στα ακίνητα με μείωση αφορολόγητου και νέο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας


Τετραπλό «χτύπημα» στους ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει το νέο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2011-2015.Τα βασικά σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα ακίνητα είναι τα εξής:
* Μειώνεται το αφορολόγητο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στις 100.000 ή 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, από 400.000 σήμερα.Εφόσον το αφορολόγητο πέσει στις 100.000 ευρώ, ουσιαστικά θα φορολογείται όλη σχεδόν η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Αν, μάλιστα, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αυξηθούν το 2012, τότε θα πιαστούν ακόμη περισσότεροι ιδιοκτήτες στην «τσιμπίδα» της Εφορίας.Πάνω από το νέο μειωμένο αφορολόγητο θα επιβάλλονται συνετελεστές από 0,1% έως 2%. Το τμήμα από τις 100.000 μέχρι τις 400.000 εκτιμάται ότι θα φορολογείται με 0,1% ή αν τελικά το αφορολόγητο διαμροφωθεί στις 200.000 ευρώ, τότε ο συντελεστής μέχρι τις 400.000 ευρώ θα είναι πιθανώς 0,2%.
* Επιβάλλεται νέο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, που πιθανότατα θα ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Ο συντελεστής θα είναι από 1 έως 2 τοις χιλίοις, ενώ δεν αποκλείται το τέλος να είναι 1 ευρώ ανά τετραγωνικό.Πιθανώς, θα επιβληθεί στα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμής ζώνης άνω των 1.000 ευρώ/τ.μ.
* Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στα ακίνητα με αντικειμενική αξία υψηλότερη των 2.500 ή των 2.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
* Αυξάνονται τα τεκμήρια για όλες τις κατηγορίες ακινήτων (πρώτη κατοικία, δευτερεύουσα και εξοχική).H ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για κύρια κατοικία υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως εξής:
- μέχρι και 80 τ.μ. κύριοι χώροι, 30 ευρώ ανά τ.μ.
- από 81 τ.μ. μέχρι και 120 τ.μ. κύριοι χώροι, 50 ευρώ ανά τ.μ.
- από 121 τ.μ. μέχρι και 200 τ.μ. κύριοι χώροι, 80 ευρώ ανά τ.μ.
- από 201 τ.μ. μέχρι και 300 τ.μ. κύριοι χώροι, 150 ευρώ ανά τ.μ.
- από 301 τ.μ. και άνω κύριοι χώροι, 300 ευρώ ανά τ.μ.
Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης των βοηθητικών χώρων της πρώτης κατοικίας, έχουν ορισθεί τα 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας.Για τις κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2.800 έως 4.999 ευρώ/τμ, τα παραπάνω ποσά αυξάνονται κατά (40%) και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και πάνω το τετραγωνικό μέτρο, κατά 70%.Όταν υπάρχει μονοκατοικία όλα αυτά τα ποσά προσαυξάνονται κατά 20%. Για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων λαμβάνεται υπόψη η τιμή εκκίνησης.Όταν υπάρχει δευτερεύουσα κατοικία που ιδιοκατοικείται ή μισθώνεται ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν λαμβάνεται το ήμισυ της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει όταν έχουμε κύρια κατοικία μαζί με το βοηθητικό χώρο.Τέλος, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου την Παρασκευή, «παγώνουν» για εφέτος οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων (και θα αυξηθούν το 2012, σύμφωνα τουλάχιστον με τον προγραμματισμό που υπάρχει), ενώ επεκτείνεται η αναστολή του «πόθεν έσχες» πέραν της πρώτης κατοικίας.Η αναστολή θα ισχύσει έως και το 2013. Σήμερα, ισχύει μόνο για α΄κατοικία έως 120 τμ και για αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ.Παράλληλα, δεν θα μειωθεί το αφoρολόγητο όριο για την αγορά α΄κατοικίας, το οποίο είναι 200.000 ευρώ για τους άγαμους και 250.000 για τους έγγαμους. Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της ακίνητης περιουσίας αλλά και κάθε ελπίδας για ανάκαμψη της οικονομίας.Η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι είναι αδύνατη η πληρωμή όλων των παραπάνω φόρων, και συνεπώς το Δημόσιο θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον δρόμο των κατασχέσεων και πλειστηριασμών των ακινήτων.Καθώς οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου προβλέπουν δρακόντειες ποινές ακόμη και για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά και πάλι τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας εκχώρησης ακινήτου για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τους φόρους ακινήτων, ως μόνη σανίδα σωτηρίας, ώστε να μην καταδικαστούν μαζικά σε ποινές ακόμη και κάθειρξης, για αδυναμία πληρωμής φόρων.

«Καυτή» εβδομάδα για τα νέα μέτρα


Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς «κλειδώνουν» αυτήν την εβδομάδα τα νέα επώδυνα μέτρα που συνοδεύουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.Η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο αρχίζει τις προσεχείς ημέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ την Τετάρτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί ο βασικός εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου.Ο νόμος αυτός αφορά, μεταξύ άλλων, στα κριτήρια και το ύψος της νέας έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα, το ύψος του νέου τέλους στα ακίνητα, τα όρια για τις έκτακτες εισφορές, καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια για τα κοινωνικά επιδόματα.Οι συζητήσεις θα γίνουν εν μέσω απεργιακής θύελλας, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου -ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης- καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, στις 28 Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου αντιστοίχως.Η μορφή των κινητοποιήσεων και οι ακριβείς ημερομηνίες θα προσδιορισθούν από τα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησής της για την Παρασκευή 17 Ιουνίου.Την Πέμπτη και την Παρασκευή ξαναπερνά από το κόσκινο των Βρυξελλών η αξιολόγηση του κλιμακίου τρόικας για την Ελλάδα.Την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται στο Βερολίνο, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (23 - 24 Ιουνίου) με κύριο θέμα στην ατζέντα την κρίση χρέους.Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου συνεδριάζει το Eurogroup, όπου θα προετοιμαστεί ο φάκελος επί του οποίου θα γίνουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής.

Στις πλατείες και χθες οι "Αγανακτισμένοι"


Για αύριο και την Τετάρτη ανανέωσαν οι "αγανακτισμένοι" το ραντεβού τους στην πλατεία συντάγματος, όπως ανακοινώθηκε στη χτεσινή, μεγαλειώδη, παρά τον κακό καιρό, συγκέντρωση μπροστά από τη βουλή. Με σύνθημα "δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θάμαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία", χιλιάδες κόσμου και παρά το γεγονός ότι είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, συγκεντρώθηκε και χτες στην πλατεία Συντάγματοs, στο Λευκό Πύργο και τις μεγάλες πλατείες των νομών, πιστοί στο τρίτο κατά σειρά Πανευρωπαϊκό ραντεβού.Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας το νέο σκληρό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο, όπως λένε οι ίδιοι πλήττει για άλλη μια φορά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Νέο δυναμικό παρόν αναμένεται να δώσουν οι «Αγανακτισμένοι» την προσεχή Τετάρτη με εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ προσανατολίζονται σε δράσεις την ημέρα της ψήφισης του Προγράμματος στη Βουλή.Πιστοί στο ραντεβού τους στην πλατεία του Λευκού Πύργου ήταν και οι "Αγανακτισμένοι" της Θεσσαλονίκης, παρά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες από νωρίς το απόγευμα.