Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών


Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών. Αιτήσεις θα κατατίθενται μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου, από τις εννέα και μισή μέχρι τις έντεκα το πρωί και θα υποβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς όπου ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι.Εμπρόθεσμες αιτήσεις θα είναι όσες υποβληθούν εντός του χρονικού διαστήματος που ανακοινώθηκε, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου.Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν ενστάσεις επί της μοριοδότησης.Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν από τις 15 μέχρι τις 22 Ιουλίου και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουλίου.

«Αποφασισμένος για τη σωτηρία της χώρας» δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου


«Αποφασισμένος για τη σωτηρία της χώρας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγα 24ωρα πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις για το 4ετές πρόγραμμα της οικονομίας. Αναγνωρίζει ότι η συζήτηση με τους εταίρους «δεν είναι εύκολη» για τον τρόπο χρηματοδότησης της οικονομίας το 2012. Τονίζει πως «όταν το στοίχημα είναι να σώσουμε τη χώρα, η μοναδική κόκκινη γραμμή είναι αυτή». Διαμηνύει προς το εξωτερικό ότι «δεν έχει δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να υποδεικνύει εκλογές» και σημειώνει ότι έχει αποδείξει πως δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, ούτε ζητά «άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα».Ειδικότερα, σε ότι αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «σοβαρή και συστηματική διαπραγμάτευση», που έχει ως στόχο όχι μόνο τη μείωση του ελλείμματος, αλλά την επιβίωση της χώρας.Ο πρωθυπουργός δηλώνει κατηγορηματικά ότι «η αναδιάρθρωση είναι εκτός συζήτησης», ενώ στην ερώτηση περί «αναδιάταξης του χρέους» σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δεν μπαίνει σε δημόσια σεναριολογία».Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις και το "πακέτο δεν πρόκειται να κλείσει στο σύνολό του, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την "τρόϊκα" δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από την Τετάρτη, οπότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.Οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνουν την Τρίτη.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ:"Με 180 ψήφους το μεσοπρόθεσμο"


Να περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με 180 ψήφους προτείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στη REAL news.Στην παρατήρηση ότι αυτή η θέση μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές καθώς μπορεί η ΝΔ να το καταψηφίσει ο κ. Πάγκαλος σημειώνει «προσωπικά θέλω να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές με κάθε τρόπο, αλλά η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί με αδιέξοδα».Τονίζει δε, ότι δεν απειλεί κανέναν με πρόωρες αλλά οι εκλογές προκύπτουν εκ των πραγμάτων.Σημειώνει ότι για να μην υπάρξει ακυβερνησία δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και να υπερψηφίσει η ΝΔ ή ένα συμπαγές τμήμα της το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.«Εάν αυτό είναι αδύνατο εφόσον ο πρωθυπουργός έχει κάνει την επιλογή του χρειάζεται να βρεθεί διέξοδος».